|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 |
|
Gang Iren
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 9
A ja się spakowałam w jedną niewielką torbę.
A z Erykiem miałam dwie takie i dopiąć nie mogłam ich tak wyładowane były
|
#3452 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
-koszula do porodu -skarpetki x3 -klapki pod prysznic (od razu jako chapcie też) -te wielkie podpaski z Bella (1 paczka) -chusteczki higieniczne -mały i duży ręcznik -koszula do karmienia x2 -majtki jednorazowe x6 (te siateczkowe) -majtki bawełniane x2 (na wyjście) -podkłady na łóżko x4 -biustonosz do karmienia x2 -wkładki laktacyjne (to wzięłam wszystkie próbki wkładek jakie dostaliśmy na różnych pokazach itp, ogółem będzie z 10 par) -jak cośTŻ dowiezie -kubek,sztućce -pieluchy tetrowe x4 -ubranka (jak wyżej pisałam) dla dziecia -rożek (bo szpital wymaga) -łapki niedrapki x2 (też szpital wymaga) -czapeczka x2 (j.w) -krem do pupy (wzięłam próbkę z johnsona) -płyn do kąpieli (też próbka z johnsona) -chusteczki nawilżone paczka -i dla mnie żel do higieny intymnej i mydełko, pasta do zębów,szczoteczka, (ale to dorzucę przed samym wyjściem z domu) ciuchy dla mnie na wyjście i dla małej naszykuje TŻtowi to weźmie ze sobą jak będzie po nas przyjeżdzać.
|
|
|
#3453 |
|
Wtajemniczenie
|
Mamusie, które urodziły i są z nami na FB
: Zapraszamy do dopisywania narodzin Waszych pociech na listę (w komentarz pod obrazkiem) ![]()
|
#3454 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam
pół nocy nie spałm przez ból bioder i kości udowych- do dupy ze wszystkim Cytat:
uuuuu a ja myślałam,że już po wszystkim - ej weź się za to rodzenie, co ![]() ![]() Cytat:
![]() Migotka- dawaj na tron, rób co swoje i siup do domku z synkiem lolita-- ja też od jakiegoś czasu pluję krwią przy myciu zębów- to normalne gosia-- współczuję nocy
|
|
|
#3455 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Muszę dokonać rewizji swojej torby i zobaczyć co tam wpakowałam zbędnego i dlaczego się nie mogę pomieścić
|
|
#3456 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie wyrobie
o to co puściłam mojemu synowi na cały głos jak płakał, uspokoił się ![]() http://www.youtube.com/watch?v=gCYcHz2k5x0 __ U Nas now nawet spokojna, standardowo pobudki co 2-3 h, ale nawet wyspana jestem. Teraz TŻ robi nalesniki na "śniadanie"
Edytowane przez _Shiloh_ Czas edycji: 2014-01-05 o 11:32 |
|
|
|
#3457 |
|
Gang Iren
|
Dziecię ma wyrobiony już gust muzyczny
|
#3458 |
|
Zadomowienie
|
Nadal zapakowana, nic mnie nie boli, nic sie nie dzieje.
![]() 6 mam sie zgłosic do szpitala, jak nic nie będzie się działo, to myślicie, że poród zostanie wywołany od razu? Czy jeszcze będą czekać.. tylko... ile czekać... ![]() :conf used:
|
#3459 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Od jakiegoś miesiąca takie miewam, ale nie liczę na mega orgazm przy porodzie ![]() Boję się czasu po porodzie w podobnym stopniu co samego porodu ![]() Cytat:
To gdzie tak można w Lublinie za śmieszne pieniądze coś wynająć? Daj cynk ![]() Wiele osób, w tym i położnych narzeka na kosmetyki johnsona - ponoć uczulają. Ja też czytałam same niepochlebne rzeczy, wyrzuciłam nawet zakupioną niegdyś oliwkę dla dzieci po tym jak mnie uczuliła....
|
|
|
#3460 |
|
Zadomowienie
|
Dam Ci najlepszy przykład jka to było u nas zaraz po porodzie. Jak urodziłam Alka, to wzięli go do kąkcika nowordka, żeby go zmierzyć i zwazyc i mój maz nagrywal to na telefonie i w pewnymmomencie tej pani o go mierzyla zadzwonil telefon i musiala odebrać i mowi do mojego meza, żeby stanal obok i pilnowal małego, żeby nie spadl. Alek strasznie plakal i mój maz podszedł do niego, polozyl mu reke na pleckach i mowi "spokojnie syneczku, tatuś tutaj jest" i Alek po chwili się uspokoil, bo chyba poznal go po glosie.
|
|
|
|
#3461 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale nie chcę brać tych dużych opakowań do torby a akurat Johnsona mam próbeczki w małych buteleczkach ![]() Cytat:
|
|
|
#3462 |
|
Rozeznanie
|
Witam!
Po pierwsze EVI Gratuluje synka ![]() marieee trzymam kciuki, żeby było dobrze, nie wiem jak jest w szpitalu do którego się wybierasz. U nas jak któraś jest przeterminowana to najpierw 3 doby na ginekologicznym... (pieniążki, pieniążki, pieniążki) a dopiero później wywołują dlatego ja się bardzo boje, że jak mała nie będzie chciała wyjść dobrowolnie to będą mnie męczyć na oddziale i chyba tam zwariuję ![]() A to mamusie lutowe już pakujecie torby??? Ja nawet torby nie mam... z om termin mam na 9 lutego ale wg usg (tak od 12 tc do teraz utrzymuje się 29/30 styczeń) tylko, że jeszcze mi brakuje paru rzeczy (do szpitala) które będę mogła kupić dopiero po wypłacie. I mam pytanko... orientujecie się w jakim czasie trzeba się zdecydować na imię dla dzidzi po porodzie (do dokumentacji.) Bo córcia będzie Łucja ale jakby tak się urodziło maleństwo z dzwonkami to nie mamy nic oprócz wojny, serio. U nas w szpitalu ostatnio duuużo takich niespodzianek podobno, z czego ja osobiście znam 3 przypadki z tamtego roku. |
|
|
|
#3463 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do imienia to nie wiem jak szybko trzeba nadać ale chyba do 6 miesięcy po porodzie można zmienić w USC
|
|
|
#3464 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Olcia, kciuki zaciśnięte ![]() Można powiedzieć, że się wyspałam Od razu lepiej
|
|
#3465 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie ma co się zmuszać, ja swoją pierwszą zrobiłam po... tygodniu ![]() U nas nocka dziś całkiem całkiem Dwie dwugodzinne przerwy na karmienie, w sumie 6 godzin snu, więc mam nawet powera. Chyba zostawię dziś Nelkę z tatą, bo muszę pojechać po stanik do karmienia (te, które kupiłam przed porodem są za małe ![]() Cytat:
Cytat:
Edytowane przez krolowa_nilu Czas edycji: 2014-01-05 o 12:02 |
|||
|
|
|
#3466 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dlatego mu się spodobało
|
|
#3467 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
A to nie mówili jak to będzie wyglądało jak się zgłosisz? Trzymam kciuki,żeby samo się zaczęło! W Anglii czekają do ok 2 tyg po terminie i jak dają termin do szpitala to od razu wywolują,ale tu nie jest jak w Polsce,że przepisowo trzeba ileś czasu leżeć.Nie trzymają w szpitalu bez potrzeby.
|
|
#3468 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3469 |
|
Wtajemniczenie
|
Zapytaj ich czy jak będą zwlekać to czy istnieje ryzyko, że wody płodowe będa już zielone :/
|
#3470 |
|
Zakorzenienie
|
dobra spadam na rosołek
do później :papa:
|
|
#3471 |
|
Raczkowanie
|
Gratuluje wszystkim nowym mamusia
Bycie żoną jest cudowne jak narazie musze. Pochwalic sie zdjeciami ale to moze w klubie Juz dla corci mielismy 3imiona i znowu nastapila zmiana tym razem bedzie takie jakie chcialam od poczatku dreczylam meczylam i bedzie Inga
|
|
|
|
#3472 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Trochę zaczynam sie denerwować. Moja mama miała dwa porody wywoływane. Przy jednej siostrze, czekali 1,5 tygodnia, ale leżała w szpitalu i pobierali jej wody płodowe, żeby sprawdzić czy jest ok. (podobno bardzo nieprzyjemne uczucie) Cytat:
---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Cytat:
Inga Mi po głowie chodzi Melania.................. .. Ale mężowi się nie podoba... Na początku strasznie chciałam Anielę. Zobaczymy na jakie imię mała będzie wyglądała o.
|
|
#3473 |
|
Raczkowanie
|
To mi termin z OM wychodzi na 15 stycznia, a z usg na 7 lutego i tego sie trzymaja, wiec sama nie wiem na co sie szykowac.......
Witam w niedziele.....Moja noc koszmarna....O 4 obudzily mnie takie bole, jak na okres, ze chcialam wyjsc z siebie... Do tego Maly przegina i ma takie dni,ze sie nie rusza...Wczoraj zdradzila go czkawka, bo zadne proby rozruszania nie dzialaly.... Czy Wy pakujecie do szpitala poduszke do karmienia??? I jeszcze jedno pytanie : od kilku dni po seksie mam uczucie jakby krocze mi sie chcialo rozerwac..nie wiem co jest grane....Czy mozliwe,ze maly jest juz tak nisko, ze na nie jakos mocniej napiera??? |
|
|
|
#3474 |
|
Rozeznanie
|
|
|
#3475 |
|
Raczkowanie
|
Hej Dziewczęta!
Wpadam na chwilę zameldować, że dzieć uparcie siedzi w brzuchu i znowu mam przez to mało sympatyczny nastrój. Tak więc nie marudzę Wam ![]() Evi, gratulacje! Doczekałaś się w końcu Migotka, kciuki za wyjście do domku ! gosia, magnusia, współczuję okropnej nocy. Ja dziś wstawałam przynajmniej 6 razy na siku. mariee, u mnie w szpitalu najpierw kładą tydz po terminie na 3 doby a potem puszczają do domu. Każą wrócić 2 tyg po terminie i wtedy na 2 lub 3 dobę wywołują. Także jak pomyślę, że mogę tak jeszcze się bujać do dwudziestego - któregoś stycznia to szlag mnie trafia. Trzymam kciuki żeby Ci się akcja sama rozkręciła.
|
#3476 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3477 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny jak radzicie sobie ze wszechwiedzącymi teściowami??? Bo ja musze znaleźć na to dobry sposób. Tż zaczął przy niej cos o ubrankach dla dzieci gadac,bo byl na tablicy i zauwazyl jakies tanie ubranka zestawy uzywanych i zaczął sie śmiać ze poprzepłacałam... A tesciowa z irytacją, wszechwiedzą i pewnością siebie mówi do mnie: "nie ma co dla dzieci tyle rzeczy kupować w JEDNYM rozmiarze,bo dziecko raz założy i koniec"... A ja na to tez pewnym tonem : "no ja mam ubranka w DWÓCH rozmiarach".....a ona dalej: "no chyba że to są ubranka takie jak miał W. (mój tż), bo one byly rozciagliwe i rosły razem z dzieckiem". W ogole juz setny raz slysze ze tz to wszystko miał naj i w ogóle-wózek ze w calym miescie nikt takiego nie miał,teraz ubranka super extra itp. Chyba widze po niej jak jej żal doope ściska ze ona nic nie może kupić,bo ja juz wszystko kupilam...ha ha ha i bardzo dobrze, bo to MOJE dziecko a niej.
19 maj - 20 maj - (23-24 dzień cyklu) owulacja; 29 maj - (33 dzień cyklu) zagnieżdżenie; 02 czerwiec - pierwszy test, 08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739. 26 czerwiec - beta 51800 i serduszko Wymiana kosmetyczna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700 |
|
|
|
#3478 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny czy te 2 tygodnie po terminie jest liczone od 40 tygodnia u was? czy od 42 czyli niby po terminie jest 44 tydzień bo ja głupieje
|
|
|
|
#3479 |
|
Gang Iren
|
Ślicznie! Nie pakuję,za dużo miejsca zabiera,na te trochę dam radę bez.
|
#3480 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Hej, witam się niedzielnie-wczoraj cały dzień w kuchni (mimo że w sumie zrobiłam tylko kanapki, obiad i sałatkę kebab-ale fakt, że dla 8 osób) i na podawaniu wszystkiego, plus jakieś kawy itp... I na początku było nieźle, ale potem się szwagier pochorował (cała rodzina choruje a zimne piwsko i latanie bez kurtki po dworze na pewno nie pomogło) i po zamieszaniu z kładzeniem go spać -najłatwiej by było u nas w sypialni, ale uparł się, że łóżko nam skazi (w sensie że się zarażę jak będę potem się kładła, mimo innej pościeli A jeszcze potem koledzy chcieli się bić (uwielbiam połączenie samców alfa i alkoholu Tak że już potem noc do ...py To się Wam wyżaliłam... Evi, gratuluję synka! Trzymam kciuki za potrzebujące (Marie, też Ci kibicuję) Gosia, też mi się wydaje, że to może być lada chwila I dalej nie pamiętam, co chciałam
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:42.

a póżniej nie jestem w stanie jej podnieść
sent from iphone
:

16.06.2012