|
|
#2641 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy styczniowo-lutowe (XIII) ROCZKUJEMY! ;)
Dzień dobry (czy dla mnie dobry to się okaże, bo teście dziś zjeżdzają na dwa dni
)Sylwietta serio nigdy nie miałaś nic przy zębach robione?! zadnego leczenia, nic? Cytat:
Co do roczku, super te lale są U nas też sama najbliższa rodzina to 17 os dorosłych i 7 dzieci... nie wiem jak to ogarnąć... uciekam coś upiec i ogarnąć mieszkanie Ewik zdrowia dla taty!! Edytowane przez scotasia Czas edycji: 2014-01-05 o 12:09 |
|
|
|
|
#2642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2643 |
|
Zakorzenienie
|
Nawijko masz rację,wzrósł Vat na żywność dziecięca.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2644 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nic tylko ku.wa dzieci rodzic! Ja pier.dole, co to za polityka!!!!!!!!!! ---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2645 |
|
Zakorzenienie
|
Obejrzałam wczoraj ten film Ciekawy przypadek Benjamina Buttona na tvn. Leciał od 20.00 do 23.20
ale był tak zaje.bisty że nie umiałam się oderwać Długi ale warto było.
|
#2646 |
|
Zakorzenienie
|
no i ją wysypało i to akurat dziś - jak robimy jej roczek :/
ale z drugiej strony - z głowy będzie przynajmniej
|
#2647 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Hanna się puściła i zrobiła dwa kroczki
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
i zła jestem, że mi wczoraj Tz przełączył
|
|
#2648 |
|
Zakorzenienie
|
Michael ogromne brawa dla Hani!
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2649 |
|
Zakorzenienie
|
Ewik, niech tata zdrowieje!
Ezzo, udalo sie nie obudzic Kuby. Nie chce nawet myslec co by sie dzialo ![]() My dzis wybralismy sie z moim tata, TZ i Kubusiem na wycieczke do Karpacza. Moze jak sie synek nawdycha gorskiego powietrza to mu sie nocne cudowanie odwidzi ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2014-01-05 o 13:50 |
|
|
|
#2650 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny !!!!!!!!!!!!!!!
![]() Czy ktraś z Was ma kogoś kto się zajmuje....robieniem kartek...księgi gości itp..taki handmade scrapbooking??? Chciałabym zrobić dla Antosia księgę gości...żeby każdy mogł się wpisać..do tego w środku życzenia od rodziców--jakieś obrazki i może jego zdjęcie-taka pamiątka?? Tak sobie pomyslałam...może któraś z Was kogoś ma do plecenia- bo ja mam ale starsznie drogą osobę..
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2014-01-05 o 13:55 |
|
|
|
#2651 |
|
Zakorzenienie
|
Silver bo u nas nie ma porządnego kina, dlatego nie byliśmy.
A ci do pracy to Ci na pw napisze wieczorem . Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#2652 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc!
szaja dzieki za fotki. Z czescia stwierdzen autorki sie zgadzam, ale czesc niestety bardzo splycila, sama nie ogarnia albonpo prostu chciala, zeby sie sprzedala ksiazka. Niemniej dla laika nie ma pewnie, to az takiego znaczenia. Bylam dzis na przymiarce, wybralam stroj. Mialam niezla zabawe przy strojeniu sie i dobrze, ze jechalam juz z jakims nastawieniem, co chce, bo inaczej nie wybralabym. |
|
|
|
#2653 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chciałam powiedzieć...się pochwalić.. Antoś umie :
1. zrobić papa 2. zrobić tany tany...zawodowo ![]() 3.zrobić cacy Antoś (mizia się po policzku) 4. kokoszeczkę umie.. 5. wrzuca klocuszki do garnuszka..ale jeszcze nie kształty-tego jakoś nie ogarnia . 6. wie jak włączyc telewizor... z tego dumna nie jestem... :/ 7. daje buzi na prośbę mamusi tatusia też ![]() 8. przychodzi wołany 9. ucieka jak się go goni.. 10. coraz więcej zaczyna robić kroczków przy czymś albo za rączki... no i nie wiem...??? co jeszcze-ale jak czyta czasem co wasze pociechuy umieją..to mj wypada cienko... 11....aaaaaaaa i brawo robi również zawodowo 12. mówi tata..baba dia dia..keeee, taaaaaaaaa- z tego każdy pęka ze śmiechu...on mówi taaaa jakby ze znakiem zapytania-zawsze jak coś się mu mówi..opowiada to na na to: taaaaaaa??
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2014-01-05 o 14:03 |
|
|
|
#2654 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moj tez od 2,3 dni daje mi buziaka, jeszcze nie zawsze ale i tak sie rajcuje ![]() Cytat:
![]() pokazesz? ![]() Cytat:
![]() oby szybko i bezproblemowo dziadowa minela ![]() ale fakt, bedzie juz z glowy udanej imprezki
|
|||
|
|
|
#2655 |
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny
nawet nie próbuję się znowu usprawiedliwiać....samej mi źle z tym, że jestem tutaj tak rzadko To co wyprawia Maja przeszło moje oczekiwania, myślałam że to Karinka jest ruchliwym dzieckiem ![]() Buziaki dla Was ![]() staram się chociaż na bieżąco klub ogarniać
|
|
|
|
#2656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2657 |
|
Zakorzenienie
|
matko jedyna - mlody dopiero zasnal, od rana nie spal
![]() myslalam ze ta chwila juz dzis nie nastapi
|
|
|
|
#2658 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj było u nas łącznie 3 małych dzieci i każde CIĄGLE było przez kogoś bawione. Jak jedliśmy tort, to wszystkie siedziały z nami przy stole, później co rusz zamienialiśmy się przy bawieniu ich. Ani przez chwilę żadne nie było pozostawione samo sobie - chyba, że tak chciało ![]() I Pola była w centrum zainterosawania, ale do tego stopnia, że o 22 już się wkurviła tym wszystkim i poszła spać, bo tak nie lubi ![]() Msiael, brawa dla Haneczki! Szaja, ale masz towarzystwo nad sobą Trzeba im było miotłą podłogę przebić, a potem byś na ich zrzuciła winę i by musieli płacić ![]() --------------------------- Alem wypompowana ![]() To tak w skrócie: 1. Pola dostała: sanki, jeździk-pchacz, rowerek, krowę gumową , telefon interakt., trochę ciuszków, mandarynki i pieniążki od wujka, bo nie miał pomysłu na prezent ![]() 2. Impreza: na stole były 2 sałatki, 2 placki, koreczki, grzybki, owoce, wędliny i chleby, napoje; tort, kawa/herbata ok. 18, ok. 22 strogonow - ale doszłam do wniosku, że chyba faktycznie niepotrzebnie, bo wszyscy dopchali go na chama i za 20 minut wychodzili ![]() Więc niby impreza "grubsza", ale tak naprawdę było dość znośnie. Równie dobrze mógł być jeden placek, albo wcale, bo i tak może łącznie z 5 kawałków było zjedzonych ![]() No. Odezwę się wieczorem, napiszę co u nas, a potem poodnoszę się do postów z tygodnia |
|
|
|
|
#2659 |
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczynki!
przepraszam, że wpadam jak po ogień ale cóż... sesja się zaczyna oczywiście nie miałam możliwości być na bieżąco cały semestr (studiuję dziennie ) więc teraz mam maaaasę roboty... ale poecieszam się, że to już ostatni semestr, ostatnia sesja i finito najlepsze życzenia dla wszystkich solenizantów i solenizantek ![]() brawa dla wszystkich za nowe umiejętności i powiem wam, że zadziwiają mnie te neasze dzieci!Moja Anusia też już taka kumata, tyyyle rzeczy potrafi że aż mnie zadzwia! Dzisiaj np mówię "Aniu, przytul mamusię bo mi smutno" a ona tak się wtuliła we mnie że ahhh a jeszcze dziś odkryłam, że umie pokazać "nie ma" pytam się jej: anusia, a gdzie jest babcia?" a ona rozłożyła ręce że nie ma pomijam fakt, że dzisiaj rano tż, jak leżeliśmy w łóżku, to sobie rano śpiewał, a jak skończył to ania mu zaczęła bić brawo widzę, że temat roczków na tapecie u nas będzie dość duża impreza,, ale to z tego względu, że mam urodziny 3 dni przed anią, więc wyprawię jedną imprezę i tyle oczywiście z naciskiem na urodziny Ani. Mamy mszę w kościele na 11, więc później mamy obiad ( tradycyjny, śląski, z rosołem, roladami, kluskami i modrą kapustą ) potem tort i pewnie jakieś ciasto, owoce, potem zimna płyta no i zastanawiam się nad ciepłą kolacją, ale w sumie to niedziela będzie, więc nie wiem czy ktoś będzie tak długo u nas siedział ![]() Ahhh no i Ania na pewno będzie na 1. miejscu - już w wigilię tak było, że połowa rodziny (z 13 osób) siedziała z nią na podłodze i walczyli o jej uwagę Ewik - zdrówka dla taty! idę dalej nadrabiać
|
|
#2660 |
|
Zakorzenienie
|
hej
nadrabiam znowu ![]() na początku spóźnione życzenia dla Bartulka my już po roczku, tort był super (oczywiście kupny ), tylko rodzina TŻ mnie troszkę wkurzyła; zaprosiliśmy wszystkich na konkretną godzinę, żeby Fifek miał dobry humor po drzemce i w ogóle, to tylko jedna siostra przyszła puntkualnie, a reszty nie ma i nie ma; TŻ po nich pojechał w końcu, bo nawet nikt w domu telefonu nie odbierał i okazało się, że jego rodzice siedzili z jakimś znajomym i sobie gadali, a drugiej siostry (chrzestnej) z jej TŻ nie było, bo dopiero za godzinę mieli wrócić to na nich nie czekalismy już, bo Filip i tak miał maruda i dmuchanie świeczki kiepsko poszło za to potem miał świetny humordostał genialnego drewnianego konia na biegunach od mojego brata i jeździk od mojej mamy, a reszty litościwie nie komentuje ![]() wracam do nadrabiania
|
#2661 |
|
Wtajemniczenie
|
pstryczku-ale strongmena masz I widać jaki on wysoooooki fewciu - jutro Wigilia, wtorek i środa Święta ale tylko jeden dzień świętujemy. silver- a bardzo blisko miałaś do pracy? szaja- też niedawno wzywaliśmy policję na sąsiadów(rodzeństwo tam mieszka - studenci, mieszkanie ich a nie wynajmowane), 2 razy mąż dzwonił. Na początku na balkonie mąż zwrócił uwagę, jakiś gówniarz wyszedł i zaczął pyskować więc mąż zadzwonił na Policję. Za pierwszym razem nie poskutkowało, 10 minut po wizycie policjantów znowu było to samo. Zadzwonił drugi raz, przyszli najpierw do nas, później do sąsiadów i już była cisza. Następnego dnia sąsiedzi przyszli przeprosić i zarzekali się że więcej nie będą i że to kolega pyskował na balkonie, oni gdyby wiedzieli że ktoś zwracał uwagę to by przyciszyli i obiecali że nigdy więcej Na razie słowa dotrzymali, nawet w sylwestra było cicho mimo że widziałam że mieli gości i w domu byli. Mandatu ponoć nie dostali tylko upomnienie mimo że zgłaszaliśmy nie anonimowo.Wczoraj byliśmy w poszukiwaniu bucików dla młodego bo się rozkręcił i chodzi już na dobre. W deichmanie bida, elepfanten zimowych wcale nie ma dla chłopców, tylko fioletowe dziewczęce. W Bartku dużo ale oczywiście drogie. No ale ja kupiłam identyczne jak mierzyliśmy w Bartku (kosztowały 189,90) za 108 z przesyłką na all. Więc informuję , że warto na all wyczaić a nie od razu kupować po zmierzeniu bo się okazuje że na allegro to są wyprzedaże a nie jakieś marne -20 % w sklepie ![]() Buuuuuziaki
|
#2662 |
|
Zakorzenienie
|
Jezdem
Aleście naprodukowały ![]() Jeszcze co do roczku, to Poli był na 16 osób dorosłych + 3 dzieci. Tylko najbliżsi - nasi rodzice, my, nasze rodzeństwo, ich żony/mężowie i dzieci. Więc o pradziadków mniej i ciotkę z wujkiem, niż na chrzcinach ![]() A więc co się u nas działo przez tydzień... Właśnie w niedzielę, kiedy zostałam zablokowana, weszłam na forum, żeby pochwalić Polę, bo wtedy właśnie pierwszy raz, w sumie kilka razy, puszczała się i stała bez trzymanki Poza tym, chciałam się obronić, ponieważ choć w niewielkim stopniu, to dotrzymałam kroku Lady w świętowaniu sylwestra, bo tego spędziliśmy u t., i to na dość fajnej zabawie ![]() Był tylko mały szkopuł, że Pola sobie zrobiła małą jego próbę noc wcześniej i balowałyśmy od 1 do 5.30 - chodziłam z nią po domu, bawiła się w kuchni sztućcami, w łazience kosmetykami - ale nikt się nie obudził ![]() Dlatego w sylwka poszłam spać razem z nią (nocowaliśmy u t.) przed 23, jak były fajerwerki, to w sumie nawet nie wiem, czy ona się obudziła, czy śniła na jawie , bo tylko oczami ciapkała, a jak się skończyły, to od razu zamknęła i spała dalej ![]() Prawdziwym przebojem sylwestra była ta piosenka: https://www.youtube.com/watch?v=aBnk84qt5dU, od niej się zaczęły tańce i potem już poszło ![]() W czwartek ten pierwszy kroczek - ciocia dała jej klucze od samochodu i Pola się nimi bawiła właśnie tak sobie stojąc bez trzymanki, ciocia kucała przed nią i powiedziała, żeby do niej przyszła. A Pola pyk, jeden krok i zadowolona się oparła o jej nogi ![]() To tyle w takim skrócie dość, teraz lecę przez tydzień |
|
|
|
#2663 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2664 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2665 |
|
Zakorzenienie
|
Czytałam Was w miarę na bieżąco, ale tylko tyle zapamiętałam
![]() Szaja, Dorotka pieknie wystrzeliła I jaki prezent na Nowy Rok ![]() A jak napisałaś o tym rozwoju ruchowym w 3 tygodnie, to jeszcze bardziej upewniłam się w przekonaniu, że moje dziecko ma swój własny świat Nie dość, że ona te 3 rzeczy zaczęła robić od dupy strony, bo pierwsze siedzenie, drugie wstawanie, trzecie raczkowanie, to jeszcze to wszystko rozciągnęło się w jakieś... 4 miesiące? Pod koniec sierpnia zaczęła siadać, jakoś w listopadzie wstawać i teraz w święta raczkować.Chyba Debrah? pytała, w czym śpią bąble? Niedawno jeszcze Pola spała bodziak z dł. + śpiochy, albo pajacyk, ale wtedy noce chyba musiały być chłodniejsze, bo potem zaczęła się zwyczajnie pocić. Więc teraz najczęściej śpi w samym bodziaku z długim, a jak z krótkim, to wtedy śpiochy Pstryczku, jaki rozmiar ubrań ma teraz Kubuś? Bo Pola ma ok. 86 cm wzrostu, a niektóre ciuchy w tym rozm. są na nią jeszcze trochę za duże A wcześniej jak Pola miała wzrost "rozmiarowy", to musiała nosić ten większy, np. miała 68 cm, to nosiła rozm. 74. A teraz dalej jedziemy na 86 i niektórych 86/92, ale w samym 92 ma na razie tylko jedną bluzkę. A, no i leginsy wszystkie 92, bo nogi ma długie.NATASZKO, IGORKU I BARTUSIU - spóźnione 100 lat! |
|
|
|
#2666 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
no i też spóźnione życzenia dla Polci
Cytat:
ale super już chodzi![]() Cytat:
![]() Cytat:
a tu już pojutrzeCytat:
![]() Cytat:
a jesli chodzi o pękniętą szybę w samochodzie, to my jeździmy z taką ponad rok, bo liczyliśmy na to, że jak się nam skończy ubezpieczenie, to do nowego dopąłcimy sobie ubezpieczenie szyby i po jakimś czasie zgłosimy i nam wymienią; musielismy tylko badania techniczne mieć podbite i na szczęście jakoś się udało i będziemy tak zgłaszać; może u was też da się jakoś przykombinować Cytat:
![]() ![]() własnie ostatnio w biedronie padłam, jak Bebilon 800g po 49,99 zobaczyłam ![]() Cytat:
Edytowane przez elllmi Czas edycji: 2014-01-05 o 18:20 |
|||||||
|
|
|
#2667 |
|
Zakorzenienie
|
Neti, ja znam wizazanke, ktora robi piekne rzeczy, moge Ci pozniej podeslac linka jak bede na kompie.
Gratuluje pierwszych kroczkow! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ---------- Hje, oczywiście, masz rację, nie chciałam nikogo urazić. Moja mama i siostra, to na pewno będą na podłodze z Małą, za to t. i rodzina TŻ to niekoniecznie. |
|
|
|
|
#2669 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny teraz ja pomecze urodzinowo, bo tez nie potrafie sie na nic zdecydowac dla naszego brzdaca, lalka dla dziewczynek jak dla mnie super pomysl, ale co dla chlopca???? Cos zeby tak jak Fewcia pisala byla jakas pamatka na dluzej.
|
|
|
|
#2670 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i poprostu jak jestemz malym i przykladam mu ubranko a jak nie to albo na oko albo patrze na dokladne wymiary (np. na allegro). ma 2 takie fajne bluzeczki, firmy nołnejm ale gatunkowo suuper, rozmiar 74!!!! a sa ciut za duze na niego ![]() teraz kupilam mu troszke ciuszkow na all, szczegolnie bluzeczek bo takie fest ma tylko te 2 o ktorych wczesniej wspominalam a tak to reszta jest ciut za mala ![]() Cytat:
ale to smiesznie napisalas ![]() moje bobo spalo od 15 do 18 ![]() nawet nie chce myslec o ktorej pojdzie dzis spac ![]() ---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ---------- Cytat:
![]() tzn ja ogolnie nie jestem za tymi lalkami/misiami itp, wydaje mi sie ze dziecku to wsjo ryba za pare lat, ze nie bedzie czul jakiegos takiego przywiazania do tej konkretnej zabawki a bedzie to bardziej pamiatka dla rodzicow (mamy ) ale co kto woli ![]() ---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ---------- pyt jedzeniowe mam ![]() jak podajecie owoce w jogurcie naturalnym? zblendowane na rzadyge i razem z jogurtem? ze niby taki mus? czy jak? ![]() kupilam w koncu te jogurty i nie wiem jak sie za nie zabrac
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:54.

)

Mam nadzieję, że to nic poważnego 

ale był tak zaje.bisty że nie umiałam się oderwać 
także czuję się podwójnie fatalnie

Trzeba im było miotłą podłogę przebić, a potem byś na ich zrzuciła winę i by musieli płacić ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
a jeszcze dziś odkryłam, że umie pokazać "nie ma" pytam się jej: anusia, a gdzie jest babcia?" a ona rozłożyła ręce że nie ma
) potem tort i pewnie jakieś ciasto, owoce, potem zimna płyta no i zastanawiam się nad ciepłą kolacją, ale w sumie to niedziela będzie, więc nie wiem czy ktoś będzie tak długo u nas siedział 
), tylko rodzina TŻ mnie troszkę wkurzyła; zaprosiliśmy wszystkich na konkretną godzinę, żeby Fifek miał dobry humor po drzemce i w ogóle, to tylko jedna siostra przyszła puntkualnie, a reszty nie ma i nie ma; TŻ po nich pojechał w końcu, bo nawet nikt w domu telefonu nie odbierał i okazało się, że jego rodzice siedzili z jakimś znajomym i sobie gadali, a drugiej siostry (chrzestnej) z jej TŻ nie było, bo dopiero za godzinę mieli wrócić