Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 9 - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-05, 18:46   #3571
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 9

Cytat:
Napisane przez demonyianioly Pokaż wiadomość
patrycjja

Dla mnie też te butle Aventu drogie właśnie... :/

Roane tylko ten TT właśnie ma opinie, że boli przez niego ściąganie przemyślę sprawę jeszcze. Już praktycznie wszystko mam dla Mikołaja i mogę rodzić za tydzień ! Niech rodzę niedługo
Ja go mam i nic nie boli, zadowolna jestem
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-05, 18:47   #3572
katarzyniak
Rozeznanie

Ejani - jesli chodzi o body rozpinane po całej długosci to polecam sprzedawce sylwina555, ja mam od niej rozne ubranka i jakosc moim zdaniem b.dobra, cena przystępna. Body rozpinane po srodku po długosci mam tez od niej, płaciłam chyba po 11zł...i nie wiem czy to samo są kopertowe...moze kopertowe sa tez rozpinane po calosci tylko zapinane na boku bardziej?
02 czerwiec - pierwszy test,
08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739.
26 czerwiec - beta 51800 i serduszko

Wymiana kosmetyczna:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700
katarzyniak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-05, 18:52   #3573
celin10
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość
Dzielnie walczę z torbą do szpitala, a TŻ robi obiad. Zdecydowałam mieć oddzielną torbę na poród i oddzielną z resztą. I odkryłam milion dylematów związanych z pakowaniem się:
1. Co za ubranie wziąć do porodu? Będę miała stanik od kostiumu do wanny, w której mam nadzieję spędzić większość czasu, ale potrzebuję jeszcze jakąś kapotę, no nie? Strona szpitala mówi że trzeba mieć stary t-shirt albo koszulę nocną. Matki które urodziłyście sn: co miałyście na sobie? Czy było Wam wygodnie, czy nie?
2. Piszecie o wdziankach dla dziecka. Mój szpital zaleca pajace + body z krótkim rękawem, ale zastanawiam się, czy nie za zimno?
3. Szpital napisał na stronie że trzeba mieć własne prześcieradełka wymiaru jak do kołyski, ale ja nie zamierzam używać kołyski, i bez sensu kupować prześcieradła specjalnie do szpitala, więc wykombinowałam że wezmę flanelki. Tyle że one są trochę krótsze niż standardowa kołyska, więc mam zamiar kłaść po dwa, coby cały materał pokrywały, i zastanawiam się czy mocno się przyprują.
4. Wogóle nie mam też śliniaków, które są na liście, sądziłam że na początku nie ma sensu, lepiej tetrówki. Wogóle srogo zmodyfikowałam tę ich listę, zastanawiam się czy nie będą się czepiać
5. Co się robi z dzieckiem, jak człowiek-matka np. idzie się wykąpać? Oddaje się je pielęgniarkom? Czy zostawia tak "samopas" na sali?
6. Czy bierzecie od razu laktator? Właśnie wrzuciłam do parowaru laktator i smoczek, i zastanawiam się czy go spakować, czy trzymać w domu?

co szpital to inne wymagania...powiem ci że przy pierwszym porodzie miałam koszulę szpitalna tzn.póki mogłam chodzic miałam swoją ale gdy położna kazała mi sie już położyc sama zaproponowała mi koszule szpitalną,krótką,wiązaną z przodu dzięki temu córcia po porodzie dostała cyca co mnie ogromnie ucieszyło
gdy chciałam iść pod prysznic lub pospać mała brała położna na tak długo jak potrzebowała ogólnie to czułam sie jak w prywatnej klinice hehe
co do ciuszków to w szpitalach raczej mocno grzeją ale w razie W możesz mieć kocyk o ile szpital nie ma swoich
zastanawia mnie po co śliniak??? i prześcieradełka
laktatora i smoczka nie brałam bo nawet nie kupywałam...jakoś z góry załorzyłam że jest mi to zbędne

---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ----------

Cytat:
Napisane przez katarzyniak Pokaż wiadomość
Ejani - jesli chodzi o body rozpinane po całej długosci to polecam sprzedawce sylwina555, ja mam od niej rozne ubranka i jakosc moim zdaniem b.dobra, cena przystępna. Body rozpinane po srodku po długosci mam tez od niej, płaciłam chyba po 11zł...i nie wiem czy to samo są kopertowe...moze kopertowe sa tez rozpinane po calosci tylko zapinane na boku bardziej?
kopertowe są zapinane na zakładkę,tak jakby na krzyż.lepsze po całości jak dla mnie bo przy kopertowych czasami sie motałam w nocy przy przewijaniu
celin10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-05, 18:52   #3574
selena85
Wtajemniczenie

Czekamy i dopingujemy
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-05, 18:53   #3575
ejani
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malaMigotkAaa Pokaż wiadomość
Jestesmy w domku.
no to najważniejsze cała reszta (kupy, kilogramy, sen i energia) przyjdą (lub odejdą ) z czasem

Cytat:
dzięki
Stary 2014-01-05, 18:58   #3576
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malaMigotkAaa
Jestesmy w domku.
Ooooo Super!
I jak się czujecie?

Napisz jak synuś się zachowuje pierwszy raz w swoim domku po powrocie ze szpitala

p.s. No i czas otworzyc CZEKOLAAADKI Należy Ci się
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-05, 18:58   #3577
senira666
Zakorzenienie

Nemezis23 pojedyncza sala porodowa to luksus którego u mnie nie znajdziesz...niby część porodówki remontowali nie dawno ale chyba jedyne o czym pomyśleli to dodatkowe WC
Stary 2014-01-05, 19:07   #3578
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kukurydzianaa Pokaż wiadomość
Perfuzjo, zadam głupie pytanie - to Twoje bóle krzyżowe odczuwałaś w... odbycie? Jak poznać, że bóle krzyżowe są krzyżowymi?
Będziesz wiedziała Napierdziela kręgosłup jak cholera. Mnie najbardziej ze wszystkiego bolal odbyt właśnie - podobno tak sie dzieje czasem jak główka dziecka naciska mocno pod jakimś katem.
W porodowej skali bolu bolało mnie:
- brzuch na 0,5
- kręgosłup na 4
- odbyt na 10

Przy czym powazne krzyżowe zaczęłam mieć dopiero po przebiciu pęcherza plodowego.

---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ----------

migotka ja tez po powrocie do domu miałam -5 kg tylko. Teraz już jest -8 kg.
Stary 2014-01-05, 19:16   #3579
kukurydzianaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Będziesz wiedziała Napierdziela kręgosłup jak cholera. Mnie najbardziej ze wszystkiego bolal odbyt właśnie - podobno tak sie dzieje czasem jak główka dziecka naciska mocno pod jakimś katem.
- brzuch na 0,5
- kręgosłup na 4
- odbyt na 10

Przy czym powazne krzyżowe zaczęłam mieć dopiero po przebiciu pęcherza plodowego.
Mam nadzieję nie dowiedzieć się jednak
Wierzę, że dupę urywa, mam bujną i realistyczną wyobraźnię....
Stary 2014-01-05, 19:22   #3580
EVI07
Raczkowanie

Dziewczyny,proszę,wesprzy jcie Kubusia dobrymi myślami,ma infekcję,dostał antybiotyk na co najmniej 10 dni,nie je i jest ospały. Czuję się winna,bo to przez moją chorobę.
EVI07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-05, 19:29   #3581
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
ja tam się tym jakoś bardzo nie przejmuje. najwyżej na samo przykładanie dziecka podwinę do góry i tyle...
Mam nadzieję że będę bardzo zmęczona i wyczerpana i to oleję. Bo standardowo to jestem upierdliwa, wkurzają mnie różne zrobiazgi

---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ----------

Cytat:
Napisane przez EVI07 Pokaż wiadomość
Dziewczyny,proszę,wesprzy jcie Kubusia dobrymi myślami,ma infekcję,dostał antybiotyk na co najmniej 10 dni,nie je i jest ospały. Czuję się winna,bo to przez moją chorobę.
Nie powinnaś czuć się winna, nie nad wszystkim da się panować!
Trzymam trzysta kciuków za Kubusia!
Stary 2014-01-05, 19:32   #3582
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Olcia_1983 Pokaż wiadomość
Melduje sie ze szpitala. Szyjka.długa jak u labedzia i zamknięta. Pobadali mnie, usg zrobili i wszystko ok. Na razie kroplowki nie dadzą może jutro coś wymyśla. Ale tu nudno, jak bede musiała tu kilka dni bezczynnie leżeć to oszaleje.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
oj nie martw się- jeszcze trochę pisz tu nam i dokumentuj szpitalne menu
Stary 2014-01-05, 19:32   #3583
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Napisane przez Le La Pokaż wiadomość
K....wa byli u nas znajomi, mieli przyjsc na chwile do Alka i siedzieli prawie 3 godz. Ja pier......, az im w koncu powiedzialam, ze przepraszam, ale mamy nastepnych gosci na 17, a jeszcze nie jedlismy obiadu, wiec zapraszamy w innym terminie na dluzsze pogawedki, jak juz Alek bedzie wiekszy Ludzie to naprawde nie maja wyczucia
No zupełnie bez wyczucia czasu....jak tak można
Cytat:
Napisane przez demonyianioly Pokaż wiadomość
Któraś z Was zarekomendowała ten leżaczek i właśnie się na niego skusiłam http://allegro.pl/fisher-price-3w1-l...825112567.html

Problem mam z laktatorem. Chcę kupić z Aventu ręczny, a butelki dostałam z TT. Będę musiała jakoś przelewać
Ja mam laktator TT ma bardzo dobre opinie, super się sprzedawał no i nasze niektóre mamusie polecały
Stary 2014-01-05, 19:35   #3584
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Le La Pokaż wiadomość
K....wa byli u nas znajomi, mieli przyjsc na chwile do Alka i siedzieli prawie 3 godz. Ja pier......, az im w koncu powiedzialam, ze przepraszam, ale mamy nastepnych gosci na 17, a jeszcze nie jedlismy obiadu, wiec zapraszamy w innym terminie na dluzsze pogawedki, jak juz Alek bedzie wiekszy Ludzie to naprawde nie maja wyczucia

no wiesz co... ludzie bez wyczucia jakiegoś bardzo dobrze im powiedziałaś
Stary 2014-01-05, 19:36   #3585
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
oj nie martw się- jeszcze trochę pisz tu nam i dokumentuj szpitalne menu
Przyłączam się do prośby. Olcia_1983, dokumentuj fotograficznie te frykasy co Ci tam serwują
Stary 2014-01-05, 19:37   #3586
Negrid
Rozeznanie

Cytat:

będzie dobrze, wyleczą go szybko.
Negrid jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-05, 19:39   #3587
katarzyniak
Rozeznanie

Lolita - mam do Ciebie pytanie czy wiesz co nieco o wózkach eurocart passo? Bo ja jestem zdecydowana na 99% na ten wózek i tak zastanawiam sie czy moze mialas stycznosc z tymi wózkami?

Evi- trzymam kciuki będzie dobrze !
02 czerwiec - pierwszy test,
08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739.
26 czerwiec - beta 51800 i serduszko

Wymiana kosmetyczna:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700

Edytowane przez katarzyniak
Czas edycji: 2014-01-05 o 19:41
katarzyniak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-05, 19:40   #3588
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malaMigotkAaa Pokaż wiadomość
Jestesmy w domku.

.

super kupą się nie martw- jakoś pójdzie- kisić się nie będzie przecież nie wiadomo ile
Stary 2014-01-05, 19:43   #3589
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Cytat:
Kup laktator z TT może? Tańszy jest i nie będzie problemu

Mój superbohater by przywiózł Ostatnio koło 11 w nocy wyraziłam smaka na pizzę a on poszedł do kompa szukać gdzie w okolicy jest czynna pizzeria, i chciał jechać 22 km w jedną stronę po pizzę dla mnie. Ledwo go przekonałam że przeżyję bez Tak mnie rozczulił że aż naszła mnie ochota na przytulanki, w końcu zasłużył samymi dobrymi chęciami
Ale, teraz mieszkamy daleko od szpitala (110 km), nowe mieszkanie pewnie będzie bliżej, kto wie, ale bez sensu żeby tak jeździł. A jak całą te torbę zapakowałam, plus małą taką torbę do porodu, to wyszło że tych rzeczy od groma jest I mam same niezbędniki moim zdaniem. Więc staram się coś wyrzucić, a tu nie ma co.

To jest AŻ pięć kilo. Reszta zniknie jak sen złoty
A z serii niedyskretnych i intymnych pytań: brzuch dużo zmalał?
A co do samopoczucia, myślę że to pewnie z wyczerpania. Za parę dni będziesz jak nowo narodzona

---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ----------

TŻ proponował żebym zwyczajnie kupiła jakiś wielki t-shirt w jakiejś taniej sieciówce. Rozmiar na naprawdę grubego chłopa, taki żeby sięgał mi do połowy uda. Ale w takim razie jak potem będą chcieli mi podać dziecko na pierś, skóra do skóry, to ten wór nie będzie przeszkadzał?

bardzo duzo!! Juz zaraz po porodzie zobaczylam sie tam!! Nawet na sali krzyknelam widze sie wygladam jakbym miala mala.oponke tylko. Jest na serio duz lepiej niz myslalam

Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość
Ooooo Super!
I jak się czujecie?

Napisz jak synuś się zachowuje pierwszy raz w swoim domku po powrocie ze szpitala

p.s. No i czas otworzyc CZEKOLAAADKI Należy Ci się
Czujemy sie niezle. Maly spi,je,spi. Czekolada eh... raz ze boje sie swojej kupy hehe to o malego tez.... mi sie zepsul glukomoetr eczoraj pokazal 293.... inny ok 100 mam olac cukier i zmierzyc przy poloznej...

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
- brzuch na 0,5
- kręgosłup na 4
- odbyt na 10

---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ----------

migotka ja tez po powrocie do domu miałam -5 kg tylko. Teraz już jest -8 kg.

No to i tak polowa tego co mialam wiec luzik. Mnie krzyzowe ominely ale brzuch w skali 1-10, chyba 10 jak dotad....ale to prz 7 cm rozwarcia.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-01-05, 19:45   #3590
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
wszystko będzie dobrze , nie martw się i za Kubusia i pamiętaj że to nie jest Twoja wina!!
Stary 2014-01-05, 19:46   #3591
patrycjja
Zadomowienie

Cytat:
Przyłączam się do prośby. Olcia_1983, dokumentuj fotograficznie te frykasy co Ci tam serwują
Na prawdę aż tak chcesz oglądać to co serwują w polskich szpitalach ? w kraju gdzie musisz mieć swój widelec i kubek idąc do państwowej placówki zdrowia ?
Kurcze to my powinnyśmy Was, zza granic prosić o relację - chociaż tyle naszego, że popatrzymy jak gdzieś się ludzi traktuje

Cytat:
Trzymamy kciuki, po leku na pewno bedzie poprawa. Nie zamartwiaj się i nie obwiniaj, bo to nie Twoja wina
Stary 2014-01-05, 19:48   #3592
Akkma
Zadomowienie

Cytat:
Tak może z pół godziny chodził, nie mierzyłam dokładnie czasu. Ale wydaje mi się że tak długo to jest sens sterylizować tylko za pierwszym razem, wiesz, w imię zasady że nie wiadomo co za szczury w fabryce na ten smoczek i laktator sikały
Dzięki Zaraz 'odkurzę' mój parowar

Cytat:
Trzymam baaardzo mocno kciuki za Kubusia Trzymajcie się

Nemezis - tak, tak ja już jestem 100% pewna, że zostaję rodzić we Wrocławiu i też właśnie chyba wybiorę Kamieńskiego, bo tak jak pisałaś: dają zzo, wszystkie sale porodowe są pojedyncze i nie ma tabunu studentów (co dla mnie jest bardzo ważne ).

Dziewczyny w tesco są meeega wyprzedaże ubranek dziecięcych Także jak czegoś Wam brakuje dla maluszków to polecam podjechać Ja dzisiaj troszkę małą obkupiłam. Łącznie za około 130 zł kupiłam: 2 półśpiochy (10,50 zł), 2 pary leginsów (13,50 zł), zestaw koszulka+spodenki (8,70 zł), zestawy śpiochy+body (13,50 zł), zestaw koszulka+śpiochy (17,70 zł), 3 pajace (27,50 zł) i 5 x body z krótkim rękawkiem (18 zł) .

Kupiłam sobie kapcie do szpitala (w domu chodzę bez kapci więc takowych nie posiadałam :P), oczywiście też na wyprzedaży

Edytowane przez Akkma
Czas edycji: 2014-01-05 o 19:50
Akkma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-05, 19:48   #3593
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Witam się dziś ja .
dopadło mnie na maxa załamanie związane z jutrzejszym pójściem do szpitala
Od południa co kawałek płaczę cały czas byłam pewna, że akcja sama się rozkręci i pojadę do szpitala . A nie musze jechać wcześniej i leżeć ... wiedziałam , ze mój lekarz bierze wcześniej ale sądziłam , że mały szybciej się ruszy z miejsca .
Nie wiem czemu ale czuję się przez to fatalnie fizycznie i psychicznie .
Boję się jak cholera tego szpitala ...
Stary 2014-01-05, 19:48   #3594
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Lolita - mam do Ciebie pytanie czy wiesz co nieco o wózkach eurocart passo? Bo ja jestem zdecydowana na 99% na ten wózek i tak zastanawiam sie czy moze mialas stycznosc z tymi wózkami?

Evi- trzymam kciuki będzie dobrze !
Tak sprzedajemy te wózki do teraz
Passo to hit roku 2013, najlepiej sprzedający się wózek, najczęściej klienci wybierali szary albo beżowy.
Wózek bardzo fajnie wykonany i ładnie się prezentuje
Stary 2014-01-05, 19:51   #3595
_Shiloh_
Wtajemniczenie

EVI: wszystko będzie dobrze, to nie Twoja wina. Kubuś wyzdrowieje
Stary 2014-01-05, 19:58   #3596
Akkma
Zadomowienie

Kurdę mój tż już 2 godz wymienia kibelek, a mnie się taaaaak strasznie chce siku . Szkoda, że z sąsiadami nie jestem zbytnio zżyta, bo bym poszła
Jeszcze z pół godz i założę sobie pampersa mojej córki! Szkoda tylko, że rozmiar tyłka nie ten
Stary 2014-01-05, 20:04   #3597
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez patrycjja Pokaż wiadomość
Na prawdę aż tak chcesz oglądać to co serwują w polskich szpitalach ? w kraju gdzie musisz mieć swój widelec i kubek idąc do państwowej placówki zdrowia ?
Kurcze to my powinnyśmy Was, zza granic prosić o relację - chociaż tyle naszego, że popatrzymy jak gdzieś się ludzi traktuje
(...)
Uważam że lepiej sobie żarty stroić z tego jak się ludzi traktuje w państwowej służbie zdrowia, niż na poważnie to brać, bo wtedy człowiek może się ostro zdołować
I jestem ciekawa, czy coś przebije takie dania jak makaron z serem o którym któraś z dziewczyn pisała

U nas szpitalne jedzenie nie jest przesadnie smaczne, ale w porównaniu z tym co podają w PL to cud miód i orzeszki

---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ----------

upadly_aniol00 trzymaj się, duchem jesteśmy z Tobą
Stary 2014-01-05, 20:15   #3598
poczatkujaca-dagmara
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Tak sprzedajemy te wózki do teraz
Passo to hit roku 2013, najlepiej sprzedający się wózek, najczęściej klienci wybierali szary albo beżowy.
Wózek bardzo fajnie wykonany i ładnie się prezentuje
Lolita , a posiadasz moze jakąś wiedze na temat wózka MIMA XARI?
poczatkujaca-dagmara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-05, 20:15   #3599
PawMaj13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez marieee Pokaż wiadomość
Nadal zapakowana, nic mnie nie boli, nic sie nie dzieje.

6 mam sie zgłosic do szpitala, jak nic nie będzie się działo, to myślicie, że poród zostanie wywołany od razu? Czy jeszcze będą czekać..
tylko... ile czekać... :conf used:
Pewnie beda czekac, ale to zalezy od zapisow ktg i pewnie usg - stanu lozyska itp. Ja tez mam sie zglosic jutro, ale postanowilam na swoja odpowiedzialnosc poczekac do 7 stycznia.

Cytat:
Napisane przez Akkma Pokaż wiadomość
Kurdę mój tż już 2 godz wymienia kibelek, a mnie się taaaaak strasznie chce siku . Szkoda, że z sąsiadami nie jestem zbytnio zżyta, bo bym poszła
Jeszcze z pół godz i założę sobie pampersa mojej córki! Szkoda tylko, że rozmiar tyłka nie ten
Idealna okazja, zeby sie zżyć a nóż rozpocznie się od tego przyjaźń życia historia o poznaniu sie - bezcenna

2013-04-30
II kreski

Co komu przeznaczone, stoi na drodze rozkraczone
PawMaj13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-05, 20:16   #3600
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Akkma Pokaż wiadomość
Do wanny lub pod prysznic hahaha

Cytat:

U nas szpitalne jedzenie nie jest przesadnie smaczne, ale w porównaniu z tym co podają w PL to cud miód i orzeszki [COLOR="Silver"]
U mnie w szpitalu jedzenie było ok, nie mogę narzekać
Do tego pokój gdzie można było zrobić sobie tosty, kawe, herbate, poogladac tv, poczytac prase cisza, spokój, prywatny pokój rodzinny z łazienka, tv, łózkiem 2 os.
Pampersy, chusteczki do pupy zapewnione, a rzeczy typu sztućce, papier toaletowy itp. to na miejscu jest.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości