|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku! | |||
Na plotkowym królujemy, każdą kupę świętujemy |
![]() ![]() ![]() ![]() |
7 | 16,67% |
W pieluszce znów kupa, na plotkowym obgadana nasza grupa |
2 | 4,76% |
Pierwsze ząbki posiadamy gryźć więc wszystko zaczynamy |
2 | 4,76% |
Czas się napić butlę soczku mamy przecież już pół roczku |
17 | 40,48% |
Siadać pięknie zaczynamy, pierwsze ząbki posiadamy |
11 | 26,19% |
Mamusie i dzidziusie VII-VIII |
3 | 7,14% |
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4171 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy dziś zabawy kupę, wycieramy dzidzi pupę - mamusie VII-VIII 2013 cz.V
Cześć kobietki, odzywam się 1wszy raz w 2014r więc życzę Wam, maluszkom, Tżtom i całym Waszym rodzinom aby ten rok było dużo lepszy niż poprzedni. Życzę Wam zdrowia i spokoju. I kasiory żeby było w sam raz
![]() Ja tylko na prędce - jestem na bieżaco - czytam Was cały czas na tel, jesteśmy ciągle u rodziców na wsi, do Łodzi wracamy jutro. Na Sylwestrze byliśmy jednak na balu, jak zajedziemy na nasze śmieci to opiszę (wybacz Anulka, że opuściłam z Wami imprezę w Polsacie ![]() Buziaki dla Antosia i Laurki - nasze kochane dzieciaczki tak rosną ![]() Napiszę tylko, że mieliśmy nie spieszyć się z wprowadzaniem nowości do diety Jakuba ale przełamałam się i wcina aż miło ![]() ![]() ![]() Chorowite dzieciaczki (zwłaszcza malutki Dzoan ostatnimi czasy) - u nas jak się katar nawracał albo kaszelek to zaczęliśmy podawać kropelki z wit C (Cebion) wg wzkazań pediatry i póki co, odpukać, jest ok. A też nam Kuba swoje odchorował ![]() Uciekam, robię sobie właśnie do Łodzi jabłecznik i pulpety na zapas ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4172 | |||||
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44436905]
A swoją drogą - ile może stać otwarte mm?[/QUOTE] Nie wiem. Chyba 3 tygodnie. U nas od razy mleko szło więc sie tym nie interesowałam. Cytat:
CZy przybiera to nie wiem. Pewnie coś tak. Wagi w domu już nie mamy. Do przychodni specjalnie nie chodzę. Po 13 będziemy mieć szczepienie to się okaże. Cytat:
Z plamami byliśmy u alergologa. Według niej to od śliny. Według mnie to nie od tego, ślinił sie już wcześniej. A tego nie miał. Fakt, wtedy nie jadł nic innego niż mleko, czyli coś z pokarmu musi go uczulać. Od wczoraj rana nie dostał nic z kukurydzą i dziś rano buźka była ładna. Będąc u teściów dałam mu chrupka kukurydzianego i plamy wróciły. Także to może być wina tego. Jeszcze do dermatologa chcę sie wybrać. Jakby to była kukurydza to zostaje nam ryż, a od tego znowu ma tak twarde kupki, że muszę mu pomagać. Tak źle i tak niedobrze. To się rozpisałam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kaszka, kleik na noc nie sprawiają żeby Franek lepiej spał. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4173 | ||||||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44436905] Dziewczyny ten kleik to jakiś kit. Albo ja mam felerny egzemplarz, albo może źle go przyrządzam. Otóż jak zrobię Arturkowi porcję (na moim mleku) i jemy to (z miseczki, z butelki z x nawet - nie ruszy), to po 5 minutach to już jest woda :/ Podawałyście kleik? Czy na mm też się tak dzieje? Kupiłam kaszkę ryżową i aż się boję ją dodać do mojego mleka, bo to marnowanie zarówno kaszki, jak i mleka ![]() A swoją drogą - ile może stać otwarte mm?[/QUOTE] Nie dawałam jeszcze kleiku wiec nie ogarniam. A otwarte mm chyba miesiąc....ale nie jestem pewna. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale zamiast spamu skup sie na spaniu bez pobudek ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() fajnie ze juz macie wakacyjne plany ![]() ---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ---------- Cytat:
![]() Zdaj relacje koniecznie i foty poprosimy ![]() Cytat:
Moje dziecko zjadło dzis cały słoiczek Hippa ,,młoda marchew z ziemniaczkami" i resztke zupki mej roboty z kurczakiem ![]() ![]() I po stosowaniu syropku i maści zaczyna byc widac poprawe ![]()
![]() |
#4174 |
Zakorzenienie
|
MARGOSIA ja też coś czuje ze jak Igorek zachoruje(odpukać) to wpadne w panikę
![]() ![]() MELA masz racje kiedyś ludzie bardziej towarzyscy byli. Teraz często ludzie nie znają w ogóle swoich sąsiadów...a pogodę taka piękna mieliśmy wczoraj MAGOLINKA dobrze ze nic na płuca i oskrzela nie siadło ![]() ![]() ![]() MALINKA to nocki przesypiasz juz cale?jeszcze kaszki nie dawałam... EWUSIA zdrówka! Super ze wakacje juz zaklepane ![]() DZOAN powodzenia z dynia! SAMMI wszystkiego naj dla was!! Jak się bawiliście na balu? We Włocławku?i brawo za rozszerzanie diety ![]() ONA z tego co piszesz to wygląda na kukurydze ale pewnie dojdziesz co to ![]() Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
#4175 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zdałam sobie sprawę, że my nie możemy nic w kwestii wakacji załatwić. Nie wiem jak będzie w pracy. Jeśli w lipcu nie będzie półkolonii to w połowie sierpnia wrócę z urlopu. Jeśli będą to nie wiem w jakim tygodniu wypadnie mi dyżur. A najbardziej bym chciała pojechać we wrześniu, tylko to już całkowicie nierealne. Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4176 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Peter bardzo dużo rzeczy dostaje do rączki ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Warto dać Dziecku do ciamkania jak nie jest głodne- nie chodzi o to, żeby w ten sposób się najadło, ale żeby żuło i w ten sposób ćwiczyło narząd mowy przy okazji ![]() Peter np. jak dostaje surową, twardą marchewkę to gardzi, ugotowaną ładnie memla i skrobie tymi swoimi dwoma zębolami ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ---------- Cytat:
![]() Spoko, damy radę ![]() Cytat:
![]() Damy radę ![]()
![]() |
#4177 | |
Zakorzenienie
|
u nas... urlop u teściów nad rzeką albo u moich rodziców nad morzem
![]() może jakiś weekend na Kaszuby pojedziemy przed latem ![]() dobra dobra ![]() ![]() Cytat:
![]() a właśnie jak mąż z pracą? coś się udało mu znaleźć?
![]() |
#4178 |
Zakorzenienie
|
Na razie nie
![]() ![]() ![]()
#4179 |
Zakorzenienie
|
Dzis tylko podczytuje bo miałam mase roboty logistycznej plus bawiłam sie w piekarza.
Z nowości u nas: Piotr ogląda swoją dłoń gdy zaciska pięść i rozluźnia robi to od wczoraj, a dziś rano przy przewijaniu udało mu sie złapać za stopę Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4180 |
Zakorzenienie
|
Ja sama siedzę, mąż na kosza pojechał oglądać... a ja sobie w tv oglądam. Dziecko śpi...
Zapraszam na mój blog z podsumowaniem tygodnia 7 projektu samo_się: http://rudymspojrzeniemnaswiat.blogx...en-7-samo_sie/ Margosia: to 3mam kciuki! Żeby szybko się udało znaleźć Fiazo: brawo dla Piotra za nowe umiejętności ![]() Aremalgos: co u was??
#4181 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jestem z siebie dumna!!!!! Pierwszy raz w życiu zrobiłam pizzę ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4182 |
Konto usunięte
|
Ooo Malinka ale mi smaka narobiłaś.
Artur dzisiaj chyba na spacerze wypił Red Bulla, jak nie widziałam... 5 godzin bez mrugnięcia okiem - dosłownie. Od 16.30 do 21.30 (zawsze ma półgodzinną drzemkę w międzyczasie). Ale okąpany już śpi... Dżizas, wczoraj z mamą odkryłyśmy, co za cuda ma w pępku :/ Ja oczywiście tylko to przemywałam w wanience, a tam się nieźle nagromadziło. Tylko ciekawe, jak to umyć, jak ta skórka jest taka przylegająca... Trochę tam mu robię patyczkiem, ale się boję. A jak czyścicie uszy dzieciom? Artkowi się sporo tej woskowiny zbiera... |
![]() ![]() |
![]() |
#4183 |
Wtajemniczenie
|
witam ....miało być mnie więcej a tymczasem dalej ogarniamy sie po powrocie do IRL...cale szczescie ze od jutra Xawek do przedszkola
![]() to moze w koncu cos oddychne i bede miala cos czasu na neta i wizazowanie ![]()
#4184 |
Zakorzenienie
|
Malinka: po prostu Milenka potrzebuje bliskości
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ---------- Perse: hihihi kto wie, może Artek gdzieś tam popił Red Bulla ![]() Ita: hyhy tak to jest po wyjazdach ![]()
#4185 |
Zakorzenienie
|
Znowu jazda z zasypianiem..bylam bardzo pozytywnie nastawiona, ze co by sie nie dzialo bede cierpliwa, spokojna, dam rade...ale im dluzej plakal, tym bardziej kulilam sie na podlodze przy lozeczku;(
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4186 | |
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44449103]Ooo Malinka ale mi smaka narobiłaś.
Artur dzisiaj chyba na spacerze wypił Red Bulla, jak nie widziałam... 5 godzin bez mrugnięcia okiem - dosłownie. Od 16.30 do 21.30 (zawsze ma półgodzinną drzemkę w międzyczasie). Ale okąpany już śpi... Dżizas, wczoraj z mamą odkryłyśmy, co za cuda ma w pępku :/ Ja oczywiście tylko to przemywałam w wanience, a tam się nieźle nagromadziło. Tylko ciekawe, jak to umyć, jak ta skórka jest taka przylegająca... Trochę tam mu robię patyczkiem, ale się boję. A jak czyścicie uszy dzieciom? Artkowi się sporo tej woskowiny zbiera...[/QUOTE] Też mamy problem jak uszy porządnie wyczyścić ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zaprosiłabym Was wszystkie na moją pizzę, ale już jej nie ma ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4187 |
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
![]() Witam się w nowym roku ![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44449103]Ooo Malinka ale mi smaka narobiłaś. Artur dzisiaj chyba na spacerze wypił Red Bulla, jak nie widziałam... 5 godzin bez mrugnięcia okiem - dosłownie. Od 16.30 do 21.30 (zawsze ma półgodzinną drzemkę w międzyczasie). Ale okąpany już śpi... Dżizas, wczoraj z mamą odkryłyśmy, co za cuda ma w pępku :/ Ja oczywiście tylko to przemywałam w wanience, a tam się nieźle nagromadziło. Tylko ciekawe, jak to umyć, jak ta skórka jest taka przylegająca... Trochę tam mu robię patyczkiem, ale się boję. A jak czyścicie uszy dzieciom? Artkowi się sporo tej woskowiny zbiera...[/QUOTE] Perse nalej małemu przed snem po kilka kropli parafiny ciekłej do uszka. Powinno wypłynąć wszystko co tam zalega ![]() Kupisz za grosze w aptece. Poradziła mi tak pediatra ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4188 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Olek dopiero zaczyna jesc warzywka.. do pol roku zdazymy pewnie tylk z podstawowymi watzywkami i owocami i to eksperymentalnie..a tu juz o kawalkach pisza :P Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4189 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Uciekam spać Kobitki. Dobranoc wszystkim. Oby wszystkie dzieciaczki dzisiaj ładnie spały, a mamusie się wyspały ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4190 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() też skorzystam
![]() |
#4191 |
Zadomowienie
|
Dzoan jak nie daję jej kaszki na noc to całkiem ładnie śpi. Jedna, góra dwie pobudki ma, a czasami prześpi całą noc (ale rzadko). Z tym, że ta druga pobudka to często jest już między 6 a 7 rano, ale mi się nie chce tak wcześnie wstawać, więc jeszcze trochę dosypiamy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4192 |
Zakorzenienie
|
Mało na forum jestem, ale za to coś mądrego napisze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4193 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Brawa za wprowadzone jedzonko. Olusiowi tez zaczelismy dawac Cebion, ale zakatarzyl sie juz drugi taz ![]() A jak dawkujesz? Cytat:
Wyglada na to, ze odkrylas przyczyne..super ![]() Cytat:
![]() Masakra..co za koles, ze tak sobie do domow wlazi! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- Elaine odkrylam go, bo z tego placzu zaczal sie pocic..zamiast koldetku dalam kocyk z mikrofibry..narzucil sobie na pol twarzy..wtulil sie w niego, kilka minut i spal. Ja juz przy nim glupieje..to go probowalam bujac, to na bok odwracac, to pozwalalam ryczec i wracalam nakrecac melodyjke..to znowu nie mialam serca zostawiac i wisialam nad nim trzymajac raczki, tetre i podajac smoka..to znowu zostawialam placzacego.. raz gadalam, raz szuszalam, innm razem milczalam.. gubie sie i nie wiem, ktota wersje obrac |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4194 |
Wtajemniczenie
|
PERSE teraz jest taka nagonka z aborcja, że nie wiem czy będzie dane podjąć tym ludziom swojej decyzji. Tak czy tak bardzo jest mi żal takich maluszków jak również szkoda mi rodziców tej Malotki
![]() MARGOS wow wow ![]() EWUSIA super, że jedziecie na wakacje ![]() DZOAN nie śpisz? ![]() Witam się. Padam na ryj. Po nocach uczę się na kolokwium. Mam we wtorek. Ale działam na takim zombie, że już chyba nic nie umiem i nic do głowy mi nie wchodzi. Teraz spróbuję się przespać, bo nie wiem ile moje dziecko będzie spać. Dobrej nocy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4195 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Agrafka dasz rade, dasz rade! ![]() Moje dziecko gardzi mm i butla..tylko dotknal smoczka juz wiedzial, ze to nie cycus..plul wykrecal sie i plakal..szkoda Sent from my LG-E460 using Wizaz Forum mobile app |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4196 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4197 |
Zakorzenienie
|
Fiazo Sprobuje jeszcze kupic mu jakas lekka buteleczke do wody. Moze jak poprobuje w dzien pare razy, nawet w zabawie to zalapie :/
U nas kolejne karmienie.. ![]() Sent from my LG-E460 using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 05:51 ---------- Poprzedni post napisano o 04:29 ---------- I po kolejnym ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4198 | |
Zakorzenienie
|
Właśnie mam poranne karmieni i nadzieje że pjotrek jeszcze pośpi
Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 06:41 ---------- Poprzedni post napisano o 06:39 ---------- Cytat:
Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4199 | |||
Zakorzenienie
|
Jak dacie to zapraszam
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44449103] A jak czyścicie uszy dzieciom? Artkowi się sporo tej woskowiny zbiera...[/QUOTE] Zawsze po kąpieli. Nie wkładam patyczka do środka. Ostatnio w gazecie wyczytałam, że uszy powinno sie dzieciom czyścic tylko zewnątrz to co znajduje sie w środku to zostawić, bo jest to ochrona ![]() A moze i ja spróbuje tej parafiny co koocur polecił ![]() Franek uwielbia jak czyści mu sie uszka. Jest taki skupiony ![]() ---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- Cytat:
![]() Franka rano próbowałam oszukać mm z dodatkiem owoców ze słoika. Nie chciał. A potem wode z tymi samymi owocami wypił ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4200 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() ![]() ![]() Mój Misiek część nocy, większość w zasadzie przespał na brzuszku i ja matka-świruska nie spałam tylko czuwałam czy nic mu się nie dzieje. Czy oddycha, nie krztusi się itd. Misiek sam się przekręca na brzuch, ale już na plecki nie potrafi i boję się tak go bez "kontroli" zostawiać. Nie wyspałam się przez, to ale te dwa słońca- Misiek i to na niebie rekompensują wszystko.No może trzy słońca- Za poranne dziabnięcie i męża tak mianuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:46.