|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV
Cytat:
Pożyczyłam od koleżanki stetoskop, ciekawe czy usłyszę coś ciekawego :p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3332 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV
|
|
|
|
#3333 |
|
Zakorzenienie
|
Hejcia
![]() Paulka kochana dziękuję zainteresowanie. Dziś jest już lepiej. Mało kaszlę i z Olcią też oki. Puka raz na jakiś czas To chwal się imionami nam szybko![]() Co do upławów. Ja mam jak większość wodniste. Niekiedy nie wiem co to bo mam bardzooo mokro w gatkach Dziś było rodzeństwo męża na obiedzie i jakoś się tak leniliśmy cały dzień. Teraz ogląda coś w tv a ja mam dla Was czas
|
#3334 |
|
Zakorzenienie
|
Paulka, daj koniecznie znać jak się sprawzdił
![]() fajnie posłuchać maluszki będzie
|
|
|
|
#3335 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Olaf kołderki do dziś nie używa Ale on strasznie potliwy Właśnie muszę wyczytac rozmiar tego ochraniacza Cytat:
![]() Cytat:
Ja biorę magnez, zazwyczaj dwie tabletki, w jednej 33% dziennego zapotrzebowania. I jedną luteinę ale profilaktycznie. W zasadzie chyba mi się już brzuś nie stawia, ale nie wiem jak to jest na spacerze, bo często po brzucho boli ale nie wiem czy od twardnięcia czy raczej od pełnego pęcherza... Jakoś nie wyczuwam w tej zimówce czy coś tam sie dzieje ![]() Agaaga to nieciekawie z tym brzusiem, uważaj na siebie No wiecie zapotrzebowanie dziennie, zazwyczaj mają 20% Ja mam w tabsach 33% a ten biedronkowy rozpuszczalny ma ok 50% ! ![]() Poćwiczyłam Aaaalllleee to dlatego, że byliśmy z Tżtem na meczu, młody nowe koleżanki poznał No a potem... zahaczyliśmy o maca i spróbowałam tej kanapki drwala - o matko jakie to wielkie ! Na szczęście miał kto dojeść, no ale jeszcze shake był, no bo mac i bez szejka to nie przejdzie ![]() Ilkas ja jednak kupuje oddzielnie
[COLOR=blue]Za Tobą szaleje [COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach Marianek i Rysiu Edytowane przez madziuuula Czas edycji: 2014-01-05 o 21:11 |
|||
|
|
|
#3336 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Przed spaniem spróbuje wychwycić coś więcej Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3337 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dobry wieczór kochane
u nas dzień pełen wrażeń, nawet nie miałam czasu wcześniej do was zajrzeć. Rano trochę źle się czułam, słabo mi było , kręciło mi się w głowie..masakra jednym słowem no ale przeszło mi na szczęście. Poźniej pojechaliśmy na szybko po zamówionego torta dla chrześniaczki z Violettą ( szaleje na jej punkcie ) kupiłam jej jeszcze ładnego kwiatka w doniczce no i na prezent bluzkę oczywiście również z jej idolkąpochowałyśmy wszystko z mama jak gdyby nigdy nic, jak mieli przyjść do nas brat z bratową i właśnie Oliwią.. już widziałam jej minę zawiedzioną , że zapomnieliśmy o jej urodzinach. po obiedzie czekała na nią ta oto niespodzianka i wiecie co...dawno nie widziałam jej tak szczęśliwej .. a co roku robimy jej w ten sposób urodziny ![]() się rozpisałam, wybaczcie Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
mówiłam nawet o tym ginowi, ale powiedział że wszystko jest ok
|
||||
|
|
|
#3338 |
|
Zakorzenienie
|
paulka0212 tez mam w domu stetoskop - kiedys słuchałam, ale wtedy nie miałam intestywnych pukniec
Moze tez sprobuje posłuchac jutro ?
|
|
|
|
#3339 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
22.10.2011 Nasz ślub 01.10.2013 Dwie piękne kreseczki 15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek Ja pod sercem Cię nosiłam, Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam. Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama! |
|
|
|
|
#3340 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Kochane jesteście, wszystkim dziękuję za słowa otuchy
co do imion to decyzja będzie ciężka, jakoś dla dziewczynki nie mamy wspólnych typów... Wstępnie miała być Basia albo Hania, ale już stworzyliśmy nową listę ![]() Cytat:
Cytat:
szczególnie po dzisiejszym gdzie wstępnie na ktg nie było wcale słychać serca małej...ja ruchów nie czułam od wczoraj, tu te twardnienia, widziałam, że był przerażony... Chyba po tym kluczowym usg, gdzie okazało się, że Mała jest zdrowa dotarło, że naprawdę nieważna jest tu płeć ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3341 |
|
Zakorzenienie
|
Ilkas no trafił nam się w tym przypadku łatwy egzemplarz
Nawet kilka osób u których byliśmy w odwiedziny mówili Nam że mamy grzecznego syna , bo nie ściąga niczego a jak chce coś wziąć to się pyta po swojemu czy może i czeka na pozwolenie ![]() Ta pierwsza kołyska bardziej mi się podoba ![]() Asiulka u Nas się nie sprawdziło , może to przez kolki , a może to tylko kolejne takie gadanie , że tak będzie :P Agaaga oby brzuszek już nie twardniał i gratuluje potwierdzenia 100% ![]() Martuszka Nasz spał na „luzaka” :P nie lubił ani rożka ani spiworka. Monija z kosmetyków , to krem na odparzenia, krem na pogodę , jakiś balsamik po kąpieli Kasian to ja tak samo mam z tą dzidzią , że bardziej ruchliwa od Oskara ![]() Niegrzeczna a to Wy robicie jej urodziny a nie rodzice ?? właśnie zjadłam całą paczkę rodzynków w czekoladzie ![]() Co do ubezpieczenia , ja ubezpieczam się indywidualnie i miałam na początku jakąś kadencję. Ale nie pamiętam ile ona trwała. Co do płącenia za pobyt w szpitalu , to mam płacone od 2 dnia pobytu. Za urodzenie dziecka 1000zł . Ale jak np trafiłam do szpitala z powodu braku ruchów i zostawili mnie na obserwacji 4 dni , to nie miałam płacone bo ubezpieczenia nie pokrywa pobytu z powodu ciąży . Ale poród i pobyt po porodzie już się liczy :P |
|
|
|
#3342 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzieciaki czasami mają takie teksty, że brzuch boli ze śmiechu ![]() Mój siostrzeniec np na pytanie jaki ma znak zodiaku odpowiedział "orzeł biały" Cytat:
Cytat:
wyczaić nową trase na nocne sikanie itp Cytat:
Cytat:
też to będziemy mieli, nawet dwie - na dół jedna i na górę - dziedziczone, no czemu nie korzystać ![]() Cytat:
u mnie zawsze w macu obowiązkowo był mcflurry z lionem Cytat:
I dobrze, że złe samopoczucie przeszło, a ciśnienie sobie badałaś może? U mnie u gina z kolei on mnie badał na samolocie i sam wyjmuje paluchy i pyta czy mi ta wydzielina bardzo przeszkadza mówię, że daję radę Cytat:
mi sie też Basia bardzo podobno, ale u męża odpadła w przedbiegach No i dobrze mówisz, nieważne jaka płeć, ważne, ze dzieciątko zdrowe, to się docenia w takich momentach Idę spać mamusie kochane, do jutra |
||||||||
|
|
|
#3343 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3344 |
|
Zakorzenienie
|
Nikii >> a gdzie jesteś ubezpieczona?? z góry dziękuje za odp
|
|
|
|
#3345 |
|
Zakorzenienie
|
wrocilam ze spaceru...z mamą
![]() tż zalega w łóżku z książką, tata przed tv, więc same się wybrałyśmy asiulka mnie nie łaskocze,ale czuje te pukniecia i jakby czasem sie obracał ale swietne uczucie jest!też próbowaliśmy stetoskopem, ale tam nic nie słychać, same szumy za to jak tż przyłożył ucho, to twierdził że coś słyszy
|
#3346 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jestem zielona
22.10.2011 Nasz ślub 01.10.2013 Dwie piękne kreseczki 15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek Ja pod sercem Cię nosiłam, Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam. Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama! |
|
|
|
|
#3347 | |
|
Wtajemniczenie
|
ale zostałam właśnie skopana, to już nie takie delikatne ruchy tylko wyczuwalne kopniaczki
rodzice jej robią dla koleżanek a my w swoim rodzinnym gronie oprócz tego ![]() Cytat:
![]() nie badałam ciśnienia, patrz nie pomyślałam wtedy o tym ;p Edytowane przez niegrzeczna88 Czas edycji: 2014-01-05 o 22:00 |
|
|
|
|
#3348 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobranoc, ja również się odłączam
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3350 |
|
Zakorzenienie
|
Asiulka firma nazywa się InterRisk , jestem tam ubezpieczona od jakiś 4 lat.
Kasian mi dużo osób mówiło że będę miała spokojne dziecko , bo w brzuszku bardzo spokojny był , a teraz to szogun a nie dziecko ciągle w ruchu ![]() ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- Monija ja używałam na zmiane oliwkę a na drugi dzień balsam Co do szamponu to miałam z nicei Szampon z płynem do kapieli taki 2w1.
|
|
|
|
#3351 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziewczyny nadrobiłam ale mam dziś taki leniwy Dzień że nie cytuje więcej, wybaczcie |
|
|
|
|
#3352 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() czuje sie duzo madrzejsza
|
|
|
|
#3353 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja siostrzenica miała takie puzzle i nie wiedziałam kto to, teraz już będę wiedziała Gratulacje za kopniaki ja dzisiaj tylko raz dostałam z kopytka, tak to cały czas motylki Następnym razem w takiej sytuacji zbadaj ciśnienie, bo może miałaś bardzo niskie No no już wiem, to tak jak Hanna Montanna prawie nie? ![]() Cytat:
Cytat:
Dobra już spadam naprawdę
|
|||
|
|
|
#3354 |
|
Zadomowienie
|
nie no mykam do lozka ogladne cos z Tzetem i Zzzzz....
Kolorowych snow
|
|
|
#3355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak brzuś? Luźny już? ![]() Podwójne, patrzcie co znalazłam ![]() ![]() Tylko teraz nie wiem, gdzie to kupić, na all widze tylko takie coś: ale sorry gdzie tu miejsce dla pchacza Albo jedna dostawka razem z wózkiem, tylko co ja z wózkiem zrobie ![]() Muszę spać, bo rano trzeba wstać ale sie zainspirowałam wyprawka i siedze w sumie Ilkas przez Ciebie ![]()
|
|
#3356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a może wazelina?---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- podliczyłam wstępnie to, co potrzebuję, a czego nie mam - bez łóżeczka i wózka, bo to już odpada, no i bez fotelika na później i wyszło mi, ze muszę mieć jeszcze jakieś 1300 zł, ufff.... to nie majątek, damy radę
|
|
|
|
|
#3357 |
|
Zakorzenienie
|
Ramona wazelina nie, bo zapycha pory, to na mróz na usta najwyzej
zresztą oliwka chyba też zapycha, my chyba na główke tylko robiliśmy...Kasian moje szalało i szaleje to nie wiem jaka reguła ![]() W ogóle Wy tu piszecie że małe szaleją albo rano albo wieczorem a moje robi atak na matke co godzinę, właściwie całą dobe czuje Rysia :p Co do wyprawki to ja nie mogę tyle rzeczy kusi :p teraz oglądałam leżaczki to wymyśliłam huśtawkę taką też dla Olafina ![]() Ale co do powstrzymanua sie z zakupami tż ma racje, bo gdzie to trzymać... tylki jakby kupić szafe już to w sumie będzie gdzie Wysłane z mojego MIST przy użyciu Tapatalka
|
#3358 |
|
Zakorzenienie
|
Witam świątecznie :p
Jakaś ciężka noc moje chłooy spać nie mogły :/ tż przewalał sie w łóżku do 2 potem poszedł mecz oglądać, Olaf nie chciał s spać ani u nas dopiero kołysanki pomogły... a Rysiu nie lepszy bo skakał z godzine a potem czkawke dostał teraz też obudził kopniakami, chłopaki...Wysłane z mojego MIST przy użyciu Tapatalka
|
#3359 |
|
Zakorzenienie
|
Kasian ja mam cichą nadzieję że drugie będzie spokojniejsze
![]() Madziula fajnie to wygląda , bo i starsze może usiąść , ale faktycznie gdzie miejsce dla osoby prowadzącej ?? :P Ja tak samo często czuję dzidzię , częściej niż Oskara. ![]() No to miałaś nockę… ![]() Dzień dobry U Nas też znów 2 pobudki na mm . Trzeba zabrać się za oduczanie chyba , bo to bardziej chyba przyzwyczajenie. Pobudka na dobre o 6.30. Jeszcze 3 dni i może się dowiem kto w brzuszku mieszka :P Edytowane przez Nikii89 Czas edycji: 2014-01-06 o 08:27 |
|
|
|
#3360 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem już czemu tż w nocy nie mógł spać - jego siostra zaczęła rodzić
pewnie to jakieś więzy krwi, bo przecież nie ta kawa o 19 ![]() Wysłane z mojego MIST przy użyciu Tapatalka
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:25.

Ja mam w tabsach 33% a ten biedronkowy rozpuszczalny ma ok 50% ! 

ja dzisiaj tylko raz dostałam z kopytka, tak to cały czas motylki