Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-05, 20:32   #3331
paulka0212
Wtajemniczenie

Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
Dziewczyny macie takie uplawy ciagnace sie glutki? alez jestem szczera
Ja mam czasem takie, chociaż przewaga wodnistych upławów

Pożyczyłam od koleżanki stetoskop, ciekawe czy usłyszę coś ciekawego :p

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-05, 20:39   #3332
gosius91
Zakorzenienie

Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Cieszmy się z małych rzeczy, bo wzór na szczęście w nich zapisany jest!
gosius91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-05, 20:50   #3333
kasiab91
Zakorzenienie

Hejcia

Paulka kochana dziękuję zainteresowanie. Dziś jest już lepiej. Mało kaszlę i z Olcią też oki. Puka raz na jakiś czas To chwal się imionami nam szybko

Co do upławów. Ja mam jak większość wodniste. Niekiedy nie wiem co to bo mam bardzooo mokro w gatkach

Dziś było rodzeństwo męża na obiedzie i jakoś się tak leniliśmy cały dzień. Teraz ogląda coś w tv a ja mam dla Was czas
MAMA- 03.05.2014
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png

kasiab91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-05, 20:52   #3334
asiulka_22
Zakorzenienie

Paulka, daj koniecznie znać jak się sprawzdił
fajnie posłuchać maluszki będzie
asiulka_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-05, 20:53   #3335
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
ojjj baaardzo pomogłaś Jeden problem mam z głowy
I mam ten sam dylemat co Ty. Wiem, że kołderka mi nie potrzebna póki co. Z Milą zaczęłam używać bardzo późno. Tylko, że właśnie ochraniacz i prześcieradło obowiązkowo Muszę przejrzeć jeszcze aukcje czy jakoś osobno się opłaca kupić czy nie
No ale z drugiej strony przescieradła i tak trzeba ze dwa wiec dokupić będzie trzeba Olaf kołderki do dziś nie używa Ale on strasznie potliwy
Właśnie muszę wyczytac rozmiar tego ochraniacza

Cytat:
Napisane przez monijaaa Pokaż wiadomość
Jaśnie Pan sie obudził i pytalam co w tym miesiacu kupujemy, chemie czy reszte ubranek .
Padło na chemie, ale ubranek pewnie tez triszke kupie

i zastanawiam sie jakie kosmetyki kupic na poczatek i jakiej/jakich marek :conf used:
Aaaale to patrz na daty ważności, bo przy maluszku te kosmetyki powoli schodzą, chyba że mówisz o proszku do prania

Cytat:
Napisane przez lolitka888 Pokaż wiadomość
Ja się też martwie tym twardnieniem brzuszka mimo,że w necie pisze,że to normalne bo macica ćwiczy. Teraz mi się zrobi tak że raz na cały dzień na pare dni,więc luz,ale jak zacznie się częściej to włącze luteine bo teraz biore tylko codziennie jedną tabletke magnezu.

A Wy Kobitki bierzecie luteine?
Jaką dawke magnezu macie?
Jak sporadycznie to dobrze
Ja biorę magnez, zazwyczaj dwie tabletki, w jednej 33% dziennego zapotrzebowania.
I jedną luteinę ale profilaktycznie.

W zasadzie chyba mi się już brzuś nie stawia, ale nie wiem jak to jest na spacerze, bo często po brzucho boli ale nie wiem czy od twardnięcia czy raczej od pełnego pęcherza... Jakoś nie wyczuwam w tej zimówce czy coś tam sie dzieje

Agaaga to nieciekawie z tym brzusiem, uważaj na siebie Miałam nawet pytać jaka to końska dawka a już wyczytałam, a powiedz jakiś konkretny magnez? Bo mnie zawsze intryguje zawartość magnezu w magnezie No wiecie zapotrzebowanie dziennie, zazwyczaj mają 20% Ja mam w tabsach 33% a ten biedronkowy rozpuszczalny ma ok 50% !

Poćwiczyłam Aaaalllleee to dlatego, że byliśmy z Tżtem na meczu, młody nowe koleżanki poznał No a potem... zahaczyliśmy o maca i spróbowałam tej kanapki drwala - o matko jakie to wielkie ! Na szczęście miał kto dojeść, no ale jeszcze shake był, no bo mac i bez szejka to nie przejdzie

Ilkas ja jednak kupuje oddzielnie http://allegro.pl/przescieradlo-koly...840304750.html

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu

Edytowane przez madziuuula
Czas edycji: 2014-01-05 o 21:11
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-05, 20:59   #3336
paulka0212
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasiab91 Pokaż wiadomość
Hejcia

Paulka kochana dziękuję zainteresowanie. Dziś jest już lepiej. Mało kaszlę i z Olcią też oki. Puka raz na jakiś czas To chwal się imionami nam szybko
Od samego początku my wybrane dla chłopców Antoś i Szymek a dla dziewuszek Zosia i Ania a dziś mi się w ogóle te imiona jakoś nie podobają

Cytat:
Napisane przez asiulka_22 Pokaż wiadomość
Paulka, daj koniecznie znać jak się sprawzdił
fajnie posłuchać maluszki będzie
Tak na szybko sprawdzaliśmy to słychać jak woda szumi, prawie jak nad morzem

Przed spaniem spróbuje wychwycić coś więcej

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-05, 21:12   #3337
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Dobry wieczór kochane
u nas dzień pełen wrażeń, nawet nie miałam czasu wcześniej do was zajrzeć.
Rano trochę źle się czułam, słabo mi było , kręciło mi się w głowie..masakra jednym słowem no ale przeszło mi na szczęście.
Poźniej pojechaliśmy na szybko po zamówionego torta dla chrześniaczki z Violettą ( szaleje na jej punkcie ) kupiłam jej jeszcze ładnego kwiatka w doniczce no i na prezent bluzkę oczywiście również z jej idolką
pochowałyśmy wszystko z mama jak gdyby nigdy nic, jak mieli przyjść do nas brat z bratową i właśnie Oliwią.. już widziałam jej minę zawiedzioną , że zapomnieliśmy o jej urodzinach.

po obiedzie czekała na nią ta oto niespodzianka i wiecie co...dawno nie widziałam jej tak szczęśliwej .. a co roku robimy jej w ten sposób urodziny
się rozpisałam, wybaczcie
Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Cześć Kochane... Ja wpadam tylko na chwilę po pełnym napięcia przedpołudniu. Od wczoraj wieczór twardniał mi brzuch, niby bezboleśnie, ale ciągle się spinał. Przestałam też wyczuwać ruchy, a kopniaki były już mocno wyczuwalne i dosyć regularne szczególnie wieczorem... Nocka niby spokojna, ale dziś rano dalej twardnienia i zero ruchów. Więc pojechaliśmy na IP. W wielkim skrócie - maleństwo jest całe i zdrowe, co do jego rozwoju doktor nie miał żadnych zastrzeżeń, natomiast obawiał się, że regularne twardnienia zamienią się w skurcze i chciał mnie zostawić Ostatecznie na własne życzenie wyszłam, w razie czego mam wrócić. Dostałam końską dawkę magnezu i nospy do końca dnia, więc liczę, że jak będę grzecznie leżała to wszystko się uspokoi, jestem dobrej myśli
Poza tym jeszcze co do dobrych wieści, to na 100 % będzie dziewczynka!!! Wśród zdjęć z usg mam i zdjęcie warg sromowych, więc już jest pewniak

Dbajcie o siebie Kochane
gratuluję córeczki i dbaj o siebie kochana

Cytat:
Napisane przez sylvuniaa84 Pokaż wiadomość
Załącznik 5531426
Po farbowaniu po platynce nie ma śladu i juz mi z tym zle...

super kolorek
Cytat:
Napisane przez martuszka0 Pokaż wiadomość
To Wy dziewczyny po urodzeniu tylkop w rożkach dzieci trzymałyście? Albo w śpiworkach?
tak Iga spała tylko w rożku, dopiero po jakimś czasie gdy przestała się mieścić to przeszliśmy na kołderkę

Cytat:
ja mam czasami mówiłam nawet o tym ginowi, ale powiedział że wszystko jest ok

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-05, 21:16   #3338
gosius91
Zakorzenienie

paulka0212 tez mam w domu stetoskop - kiedys słuchałam, ale wtedy nie miałam intestywnych pukniec Moze tez sprobuje posłuchac jutro ?

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Cieszmy się z małych rzeczy, bo wzór na szczęście w nich zapisany jest!
gosius91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-05, 21:32   #3339
monijaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosius91 Pokaż wiadomość
paulka0212 tez mam w domu stetoskop - kiedys słuchałam, ale wtedy nie miałam intestywnych pukniec Moze tez sprobuje posłuchac jutro ?
daj koniecznie znac czy cos slychac

01.10.2013 Dwie piękne kreseczki

15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek
Ja pod sercem Cię nosiłam,
Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam.
Jestem przy Tobie od pierwszego grama.
Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama!
monijaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-05, 21:42   #3340
agaaga89
Zakorzenienie

Kochane jesteście, wszystkim dziękuję za słowa otuchy no i różowe gratulacje co do imion to decyzja będzie ciężka, jakoś dla dziewczynki nie mamy wspólnych typów... Wstępnie miała być Basia albo Hania, ale już stworzyliśmy nową listę

Cytat:
Myślę o tym twardnieniu brzucha, Powiedzcie mi czy to jest cały twardy brzuch czy jak? Bo ja czasem mam taki ale jakoś nie przejęłam się tym....
Hmm... raczej nie cały brzuch, tylko czuję jakby macica się spinała, tak do wysokości pępka. Aż widać ją wtedy tak wyraźnie zarysowaną pod skórą..

Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość
Agaaga kurcze to niedobrze kochana, dobrze, że pojechaliście odpoczywaj ile się da chociaż wiemy, że to nie jest łatwe niestety…
No ale ogromne gratulacje za córcię maż się cieszy?
Cyba wreszcie się cieszy szczególnie po dzisiejszym gdzie wstępnie na ktg nie było wcale słychać serca małej...ja ruchów nie czułam od wczoraj, tu te twardnienia, widziałam, że był przerażony... Chyba po tym kluczowym usg, gdzie okazało się, że Mała jest zdrowa dotarło, że naprawdę nieważna jest tu płeć

Cytat:
Napisane przez Light Limara Pokaż wiadomość
Agaaga gratuluję córeczki. Chociaż musiałaś się nieźle nastresować na tej IP. Jaki magnez masz brać? Jaka firma?
Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość
Agaaga to nieciekawie z tym brzusiem, uważaj na siebie Miałam nawet pytać jaka to końska dawka a już wyczytałam, a powiedz jakiś konkretny magnez? Bo mnie zawsze intryguje zawartość magnezu w magnezie No wiecie zapotrzebowanie dziennie, zazwyczaj mają 20% Ja mam w tabsach 33% a ten biedronkowy rozpuszczalny ma ok 50% !
Nie wskazał mi konkretnego magnezu, ale kupiłam MagneStrong firmy Starpharma i on ma niby 50% zalecanego dziennego spożycia. Szukałam w aptece jakiegoś co ma najwyższą zawartość i w miarę ludzką cenę i padło na ten

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-05, 21:50   #3341
Nikii89
Zakorzenienie

Ilkas no trafił nam się w tym przypadku łatwy egzemplarz Nawet kilka osób u których byliśmy w odwiedziny mówili Nam że mamy grzecznego syna , bo nie ściąga niczego a jak chce coś wziąć to się pyta po swojemu czy może i czeka na pozwolenie chociaż są sytuację też że weźmie bez pytania
Ta pierwsza kołyska bardziej mi się podoba

Asiulka u Nas się nie sprawdziło , może to przez kolki , a może to tylko kolejne takie gadanie , że tak będzie :P

Agaaga oby brzuszek już nie twardniał i gratuluje potwierdzenia 100%

Martuszka Nasz spał na „luzaka” :P nie lubił ani rożka ani spiworka.

Monija z kosmetyków , to krem na odparzenia, krem na pogodę , jakiś balsamik po kąpieli

Kasian to ja tak samo mam z tą dzidzią , że bardziej ruchliwa od Oskara

Niegrzeczna a to Wy robicie jej urodziny a nie rodzice ??

właśnie zjadłam całą paczkę rodzynków w czekoladzie

Co do ubezpieczenia , ja ubezpieczam się indywidualnie i miałam na początku jakąś kadencję. Ale nie pamiętam ile ona trwała. Co do płącenia za pobyt w szpitalu , to mam płacone od 2 dnia pobytu. Za urodzenie dziecka 1000zł . Ale jak np trafiłam do szpitala z powodu braku ruchów i zostawili mnie na obserwacji 4 dni , to nie miałam płacone bo ubezpieczenia nie pokrywa pobytu z powodu ciąży . Ale poród i pobyt po porodzie już się liczy :P
Stary 2014-01-05, 21:51   #3342
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Cytat:
Napisane przez sylvuniaa84 Pokaż wiadomość
ona sie brata doczekać nie może ale czasem jak cos palnie to jak by z choinki sie urwała
Dużo mi teraz pomaga w domu,odkurza,zmywa,kurze ściera,pranie wiesza itp..
od jaiegos czasu jej to tak przyszło jak Tż z nia pogadał teraz wiekszośc obowiazków spadła na nich
Nie no ja żartowałam, wiadomo
Dzieciaki czasami mają takie teksty, że brzuch boli ze śmiechu

Mój siostrzeniec np na pytanie jaki ma znak zodiaku odpowiedział "orzeł biały"

Cytat:
Ja czasami mam takie

Cytat:
jakbym mojego męża słyszała ma dokładnie to samo.... My ogólnie musimy się z babcią pokojem zamienić, tzn chcemy bo jest bardziej ustawny, a on mi mówi, że jeszcze jest czas... Ciekawe jak ja będę wypakowywać wszystko z szaf z wielkim brzuchem

.
No właśnie o to chodzi i człowiek sam się musi przyzwyczaić do zmiany lokalizacji przecież wyczaić nową trase na nocne sikanie itp

Cytat:
Napisane przez santom Pokaż wiadomość
princi ja ciagnacych raczej nie mam, bardziej mokre i biale.

co do boli, to zauwazylam, ze jak spie na ktoryms z bokow, to nie raz mala mi tak *splynie* ze chyba mi jelita uciska i mam wrazenie, ze wlasnie sie w tamtym miejscu wtedy bakale zbieraja i nie maja jak wyjsc i musze sie na drugi bok przewrocic wtedy
Mój budyń przeczytał, że zbierają Ci się bakalie, pomyślałam, ze się najadłaś orzechów pewnie a po chwili sobie zdałam sprawę, że powinno być ą tam

Cytat:
Napisane przez asiulka_22 Pokaż wiadomość

leżaczek chciałam tak do prznoszenia/ do spania małego. / jako takie przenoścne łózeczko/ a ta kołyska to jest w poz.pół siedzacej , przepraszam żle okreśłiłam to nie jest kołyska tylko huśtawka.
A no huśtawka to wiem o co chodzi też to będziemy mieli, nawet dwie - na dół jedna i na górę - dziedziczone, no czemu nie korzystać

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość

Poćwiczyłam Aaaalllleee to dlatego, że byliśmy z Tżtem na meczu, młody nowe koleżanki poznał No a potem... zahaczyliśmy o maca i spróbowałam tej kanapki drwala - o matko jakie to wielkie ! Na szczęście miał kto dojeść, no ale jeszcze shake był, no bo mac i bez szejka to nie przejdzie
No ja już się chyba nie załapię na tą kanapkę u mnie zawsze w macu obowiązkowo był mcflurry z lionem

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
Dobry wieczór kochane
u nas dzień pełen wrażeń, nawet nie miałam czasu wcześniej do was zajrzeć.
Rano trochę źle się czułam, słabo mi było , kręciło mi się w głowie..masakra jednym słowem no ale przeszło mi na szczęście.
Poźniej pojechaliśmy na szybko po zamówionego torta dla chrześniaczki z Violettą ( szaleje na jej punkcie ) kupiłam jej jeszcze ładnego kwiatka w doniczce no i na prezent bluzkę oczywiście również z jej idolką
pochowałyśmy wszystko z mama jak gdyby nigdy nic, jak mieli przyjść do nas brat z bratową i właśnie Oliwią.. już widziałam jej minę zawiedzioną , że zapomnieliśmy o jej urodzinach.
Super, ze się niespodzianka udała

I dobrze, że złe samopoczucie przeszło, a ciśnienie sobie badałaś może?

U mnie u gina z kolei on mnie badał na samolocie i sam wyjmuje paluchy i pyta czy mi ta wydzielina bardzo przeszkadza mówię, że daję radę

Cytat:

Cyba wreszcie się cieszy szczególnie po dzisiejszym gdzie wstępnie na ktg nie było wcale słychać serca małej...ja ruchów nie czułam od wczoraj, tu te twardnienia, widziałam, że był przerażony... Chyba po tym kluczowym usg, gdzie okazało się, że Mała jest zdrowa dotarło, że naprawdę nieważna jest tu płeć

Nie no tamte imiona dwa ładne bardzo mi sie też Basia bardzo podobno, ale u męża odpadła w przedbiegach

No i dobrze mówisz, nieważne jaka płeć, ważne, ze dzieciątko zdrowe, to się docenia w takich momentach

Idę spać mamusie kochane, do jutra
kasian86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-05, 21:53   #3343
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość

Kasian to ja tak samo mam z tą dzidzią , że bardziej ruchliwa od Oskara
No to zobaczymy jak to u nas będzie po ewakuacji dzidziusiów z brzucholi

Niegrzeczna, jeszcze przed spaniem muszę sprawdzić kto to ta Violetta
Stary 2014-01-05, 21:54   #3344
asiulka_22
Zakorzenienie

Nikii >> a gdzie jesteś ubezpieczona?? z góry dziękuje za odp
asiulka_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-05, 21:55   #3345
asia27100
Zakorzenienie

wrocilam ze spaceru...z mamą

tż zalega w łóżku z książką, tata przed tv, więc same się wybrałyśmy

asiulka mnie nie łaskocze,ale czuje te pukniecia i jakby czasem sie obracał ale swietne uczucie jest!

też próbowaliśmy stetoskopem, ale tam nic nie słychać, same szumy
za to jak tż przyłożył ucho, to twierdził że coś słyszy

asia27100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-05, 21:57   #3346
monijaaa
Zadomowienie

Cytat:

Monija z kosmetyków , to krem na odparzenia, krem na pogodę , jakiś balsamik po kąpieli
Balsamik czy oliwka ? i czy do kapieli cos, szampon, mydelko ?

Jestem zielona

Stary 2014-01-05, 21:58   #3347
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

ale zostałam właśnie skopana, to już nie takie delikatne ruchy tylko wyczuwalne kopniaczki

Cytat:
Niegrzeczna a to Wy robicie jej urodziny a nie rodzice ??
rodzice jej robią dla koleżanek a my w swoim rodzinnym gronie oprócz tego

Cytat:

hehe też na początku nie kojarzyłam, ale Oliwia wszystko mi wytłumaczyła, pokazała, każdą jej piosenkę zna na pamieć, już tyle rzeczy ma z tej Violetty że już nie ogarniam , szał macicy

nie badałam ciśnienia, patrz nie pomyślałam wtedy o tym ;p

IGA

Maja

Edytowane przez niegrzeczna88
Czas edycji: 2014-01-05 o 22:00
niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-05, 21:58   #3348
monijaaa
Zadomowienie

Cytat:

tp jest serial dla dzieci o mlodej dziewczynie piosenkarce

Stary 2014-01-05, 21:59   #3349
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Nie no tamte imiona dwa ładne bardzo mi sie też Basia bardzo podobno, ale u męża odpadła w przedbiegach

No i dobrze mówisz, nieważne jaka płeć, ważne, ze dzieciątko zdrowe, to się docenia w takich momentach

Idę spać mamusie kochane, do jutra
U nas narazie Basia była faworytką, a Tż sporządził nową listę i - o dziwo - nie ma niej Basi wcale, więc już nie wiem szczęście, że jeszcze trochę czasu

Dobranoc, ja również się odłączam

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-05, 22:01   #3350
Nikii89
Zakorzenienie

Asiulka firma nazywa się InterRisk , jestem tam ubezpieczona od jakiś 4 lat.

Kasian mi dużo osób mówiło że będę miała spokojne dziecko , bo w brzuszku bardzo spokojny był , a teraz to szogun a nie dziecko ciągle w ruchu

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------

Monija ja używałam na zmiane oliwkę a na drugi dzień balsam Co do szamponu to miałam z nicei Szampon z płynem do kapieli taki 2w1.
Stary 2014-01-05, 22:01   #3351
pomarancza24
Zadomowienie

Cytat:
Cześć Kochane... Ja wpadam tylko na chwilę po pełnym napięcia przedpołudniu. Od wczoraj wieczór twardniał mi brzuch, niby bezboleśnie, ale ciągle się spinał. Przestałam też wyczuwać ruchy, a kopniaki były już mocno wyczuwalne i dosyć regularne szczególnie wieczorem... Nocka niby spokojna, ale dziś rano dalej twardnienia i zero ruchów. Więc pojechaliśmy na IP. W wielkim skrócie - maleństwo jest całe i zdrowe, co do jego rozwoju doktor nie miał żadnych zastrzeżeń, natomiast obawiał się, że regularne twardnienia zamienią się w skurcze i chciał mnie zostawić Ostatecznie na własne życzenie wyszłam, w razie czego mam wrócić. Dostałam końską dawkę magnezu i nospy do końca dnia, więc liczę, że jak będę grzecznie leżała to wszystko się uspokoi, jestem dobrej myśli
Poza tym jeszcze co do dobrych wieści, to na 100 % będzie dziewczynka!!! Wśród zdjęć z usg mam i zdjęcie warg sromowych, więc już jest pewniak

Dbajcie o siebie Kochane
Dobrze ze wszystko dobrze, również dbaj o siebie i gratuluje corci

Dziewczyny nadrobiłam ale mam dziś taki leniwy Dzień że nie cytuje więcej, wybaczcie
pomarancza24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-05, 22:06   #3352
monijaaa
Zadomowienie

Cytat:
[

[/COLOR]Monija ja używałam na zmiane oliwkę a na drugi dzień balsam Co do szamponu to miałam z nicei Szampon z płynem do kapieli taki 2w1.
ok dziekuje

czuje sie duzo madrzejsza

Stary 2014-01-05, 22:06   #3353
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość

hehe też na początku nie kojarzyłam, ale Oliwia wszystko mi wytłumaczyła, pokazała, każdą jej piosenkę zna na pamieć, już tyle rzeczy ma z tej Violetty że już nie ogarniam , szał macicy

nie badałam ciśnienia, patrz nie pomyślałam wtedy o tym ;p

Już sobie sprawdziłam moja siostrzenica miała takie puzzle i nie wiedziałam kto to, teraz już będę wiedziała

Gratulacje za kopniaki ja dzisiaj tylko raz dostałam z kopytka, tak to cały czas motylki

Następnym razem w takiej sytuacji zbadaj ciśnienie, bo może miałaś bardzo niskie

Cytat:
tp jest serial dla dzieci o mlodej dziewczynie piosenkarce
No no już wiem, to tak jak Hanna Montanna prawie nie?

Cytat:
U nas narazie Basia była faworytką, a Tż sporządził nową listę i - o dziwo - nie ma niej Basi wcale, więc już nie wiem szczęście, że jeszcze trochę czasu

Dobranoc, ja również się odłączam
No wiesz może i dobrze, jeszcze by ktoś na Basieńkę zaczął Barabasz mówić np

Cytat:

Kasian mi dużo osób mówiło że będę miała spokojne dziecko , bo w brzuszku bardzo spokojny był , a teraz to szogun a nie dziecko ciągle w ruchu
Taaa... no właśnie dlatego ja się boję, bo skoro Hania była spokojniejsza niż teraz Antosia a po urodzeniu w ciągłym ruchu, tak jak u Ciebie, to pytanie: czy Antosia się wyszaleje w brzuchu i potem będzie spokojniejsza czy ona będzie jeszcze gorsza niż Hania?? A to w ogóle możliwe?

Dobra już spadam naprawdę
Stary 2014-01-05, 22:09   #3354
monijaaa
Zadomowienie

nie no mykam do lozka ogladne cos z Tzetem i Zzzzz....

Kolorowych snow

Stary 2014-01-05, 22:09   #3355
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Cytat:
Nie wskazał mi konkretnego magnezu, ale kupiłam MagneStrong firmy Starpharma i on ma niby 50% zalecanego dziennego spożycia. Szukałam w aptece jakiegoś co ma najwyższą zawartość i w miarę ludzką cenę i padło na ten
O to i tak dużo
A jak brzuś? Luźny już?

Podwójne, patrzcie co znalazłam

Tylko teraz nie wiem, gdzie to kupić, na all widze tylko takie coś: ale sorry gdzie tu miejsce dla pchacza Albo jedna dostawka razem z wózkiem, tylko co ja z wózkiem zrobie

Muszę spać, bo rano trzeba wstać ale sie zainspirowałam wyprawka i siedze w sumie Ilkas przez Ciebie

Marianek i Rysiu
Stary 2014-01-05, 22:20   #3356
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Balsamik czy oliwka ? i czy do kapieli cos, szampon, mydelko ?

Jestem zielona
też się zastanawiam, co lepsze a może wazelina?

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ----------

podliczyłam wstępnie to, co potrzebuję, a czego nie mam - bez łóżeczka i wózka, bo to już odpada, no i bez fotelika na później i wyszło mi, ze muszę mieć jeszcze jakieś 1300 zł, ufff.... to nie majątek, damy radę
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-05, 23:01   #3357
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Ramona wazelina nie, bo zapycha pory, to na mróz na usta najwyzej zresztą oliwka chyba też zapycha, my chyba na główke tylko robiliśmy...

Kasian moje szalało i szaleje to nie wiem jaka reguła

W ogóle Wy tu piszecie że małe szaleją albo rano albo wieczorem a moje robi atak na matke co godzinę, właściwie całą dobe czuje Rysia :p

Co do wyprawki to ja nie mogę tyle rzeczy kusi :p teraz oglądałam leżaczki to wymyśliłam huśtawkę taką też dla Olafina
Ale co do powstrzymanua sie z zakupami tż ma racje, bo gdzie to trzymać... tylki jakby kupić szafe już to w sumie będzie gdzie

Wysłane z mojego MIST przy użyciu Tapatalka

Marianek i Rysiu
Stary 2014-01-06, 07:54   #3358
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Witam świątecznie :p

Jakaś ciężka noc moje chłooy spać nie mogły :/ tż przewalał sie w łóżku do 2 potem poszedł mecz oglądać, Olaf nie chciał s spać ani u nas dopiero kołysanki pomogły... a Rysiu nie lepszy bo skakał z godzine a potem czkawke dostał teraz też obudził kopniakami, chłopaki...

Marianek i Rysiu
Stary 2014-01-06, 08:26   #3359
Nikii89
Zakorzenienie

Kasian ja mam cichą nadzieję że drugie będzie spokojniejsze

Madziula fajnie to wygląda , bo i starsze może usiąść , ale faktycznie gdzie miejsce dla osoby prowadzącej ?? :P
Ja tak samo często czuję dzidzię , częściej niż Oskara.
No to miałaś nockę…

Dzień dobry
U Nas też znów 2 pobudki na mm . Trzeba zabrać się za oduczanie chyba , bo to bardziej chyba przyzwyczajenie.
Pobudka na dobre o 6.30.

Jeszcze 3 dni i może się dowiem kto w brzuszku mieszka :P

Edytowane przez Nikii89
Czas edycji: 2014-01-06 o 08:27
Nikii89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-06, 08:26   #3360
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Wiem już czemu tż w nocy nie mógł spać - jego siostra zaczęła rodzić pewnie to jakieś więzy krwi, bo przecież nie ta kawa o 19

Marianek i Rysiu
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości