|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy Prowadząca II część naszego wątku | |||
| Aldrin |
|
7 | 25,93% |
| Kakusia |
|
0 | 0% |
| Berenika_26 |
|
4 | 14,81% |
| agaaga89 |
|
2 | 7,41% |
| Ramona_85 |
|
0 | 0% |
| eweden |
|
0 | 0% |
| Prowansja88 |
|
0 | 0% |
| Pradip |
|
0 | 0% |
| Sola1 |
|
2 | 7,41% |
| pater86 |
|
6 | 22,22% |
| TroppoSensibile |
|
0 | 0% |
| sylvuniaa84 |
|
0 | 0% |
| kamilla123 |
|
0 | 0% |
| beat@ |
|
0 | 0% |
| NecroKitty |
|
0 | 0% |
| Anteria |
|
0 | 0% |
| Kucyk_Truskawkowy |
|
1 | 3,70% |
| malin30 |
|
3 | 11,11% |
| alingles |
|
0 | 0% |
| Monica80 |
|
0 | 0% |
| poziomkka |
|
0 | 0% |
| Mala_Czarno_Biala |
|
0 | 0% |
| Majkela12 |
|
1 | 3,70% |
| zaaaabcia |
|
0 | 0% |
| Sylwia__88 |
|
1 | 3,70% |
| Głosujący: 27. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2431 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
Witam w niedziele
Szykuje się i lece do koleżanki na ploty. Ruchy które poczułam w nowy rok są coraz bardziej wyraźne Z każdym dniem czuję je mocniej. Mam nadzieje że to to Ale raczej trudno je pomylić.Dzięki za informację w sprawie h&m. Zawsze można kilka adresów e mail założyć :p Bazile brawa za 17 tydzień ![]() Bede musiała zajrzeć do gatty poszukać rajstop skoro spódnice ciążową kupiłam. A propo kolejek to ja raz się wepchnełam w aptece. Zapytałam farnaceutki czy mogę bez kolejki. A było w niej z 10 osób. Zaczęto mnie wzywać od chamek i cwaniar ale miałam to gdzieś. Normalnie pewnie bym czekała ale byłam z mamą którą odebrałam z zabiegu i ledwo stała a musiała leki przeciwbólowe i antybiotyk wykupić. A w łazience mamy kafelki śnieżnobiałe i imitacje drewna Wygląda super i łatwa w utrzymaniu czystości. Na podłodze jest właśnie to "drewno" i żadnego brudu nie widać. A w reszcie mieszkania są wszędzie panele nawet w aneksie kuchennym. Imitują drewno jasno beżowe i tez kurzu ani paprochów nie widać Sorry że się nie odnoszę ale piszę z telefonu. |
|
|
|
#2432 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
Pół nocy nie spałam, jakiś skurcz mnie trzyma pod żebrami cały czas
moja mama mówiła, że miała tak ze mną od 7 miesiąca, ale u mnie to raczej jeszcze nie mega kopniaki ![]() Cytat:
A te rajstopy z gatty mają strasznie duży ten pas na brzuch, babeczka na stoisku mi aż z opakowania wyjęła żebym nie kupowała, na 8-9 miesiąc dopiero będą pasować. W ogóle mam wrażenie, że tylko w H&M ciuchy ciążowe są w rozmiarach podobnych do normalnych tylko uwzględniając brzuszek a w innych 36 wygląda jak worek. Producenci chyba nie wiedzą, że normalnie jedzącej kobiecie w ciąży rośnie tylko brzuszek a nie od razu 10kg do przodu w biodrach ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2433 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
potem wstawię fotke jak wyschną mi włosy
|
|
#2434 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ten czas teraz leci i też już chcę czerwiec ;pTo mi możesz od razu wpisać imię Maja. Cytat:
Edytowane przez zubi89 Czas edycji: 2014-01-05 o 17:25 |
||
|
|
|
#2435 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sie nigdy nie pytam tylko korzystam jesli jest taka mozliwosc bo to nie ma sensu. Z tym ze poki dobrze sie czuje to nie korzystam. Ludzie nie roxumieja ze ciezarna inaczej sie czuje. Na zakupy tez ma prawo chodzic. Ja mialam tak ze moglam chodzic ale nie moglam stac i co mialam sie zamykac w domu i tylko chodzic na spacery? Niestety chyba przyczynia sie do tego stwierdzenie ze ciaza to nie choroba. No nie jest chorobą ale stanem odmiennym. A to stwierdzenie sugeruje ze kobieta w ciazy powinna sie czuc jak cała reszta i dlatego bardzo go nie lubie.
|
|
|
|
#2436 |
|
Raczkowanie
|
ANTERIA pytałam kolezanki, ponoc u nas jesli masz zwolnienie z pracy bo jest np za ciezka dla ciezarnej, ale jako tako nie musisz lezec - mozesz wyjezdzac gdzie chcesz i nikt tego nie sprawdza czy kwestionuje. Jeszcze jutro zapytam lekarza dla pewnosci.
Z tymi ulgami dla ciezarnych to w Polsce jest niestety fatalnie, nasz naród jest wredny co tu kryc... Ja tez pamietam jak czulam na sobie te spojrzenia kiedy wchodzilam do lekarza bez kolejki, kartka wisiala jak byk, bylam tez wczesniej zapisana jako pierwsza, ale co z tego, baby przychodza godzine wczesniej i maja w powazaniu wizyty na godziny czy ciezarne... Szkoda slow. Pamietam keidys bylam w tesco na zakupach juz z duzym brzuchem. tam jest kasa dla ciezarnych i inwalidow. No wiec poszlam przeprosilam kilka osob w kolejce i stanelam jako pierwsza. Uslyszalam za soba matke ktora mowila do corki cyt" Na drugi raz Ty tez mow ze jestes w ciąży! Przecież może być nie widać! " Zawiść , brak zrozumienia i tylko czubek własnego nosa... niestety W Niemczech na szczescie jest inaczej, tutaj ludzie sami reaguja nie trzeba sie upraszać o swoje... |
|
|
|
#2437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do rozmiarówki w H&M, to zauważyłam, że w zależności od wieku ciąży zaleca się inne rozmiary spodni. Jednak np. w Happymum rozmiarówke mają polską i zalecają brać rozmiar, który nosiło się przed ciążą.
|
|
#2438 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chciałam wziąć najmniejszą 2-ke a ten pas był ogromy. Może im się w pakowaniu pomyliły i większe włożyli. Przejdę się jeszcze do sklepu firmowego i sprawdzę bo te co kupiłam za miesiąc będę ciasne pewnie Cytat:
mi całe szczęście się spodobał ale słyszałam ogólnie o farbach Garniera, że można się nieprzyjemnie rozczarować. Jeśli można wiedzieć, w jakim sklepie kupowałaś tę farbę bo u mnie nawet w marketach jej nie ma :/ |
||
|
|
|
#2439 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas w marketach tez jej nie widziałam na półkach bo już prędzej by mi wpadła w oko. A w rossmanie patrzalaś może?
|
|
#2440 |
|
Zadomowienie
|
ImageUploadedByWizaz Forum1388933275.873591.jpg
Po mojej platynie nie ma śladu :/ Juz mi złe z tym kolorem Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2441 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja chodzę w normalnych rajstopach, poprzednio też chodziłam do końca. Narazie chodzę też w normalnych legginsach tylko trochę luźniejszych, przy zakupie zwracałam uwagę na gumkę. jedynie dżinsy mam ciążowe. Drażnią mnie te pasy i póki nic mi się nie wrzyna i jakoś to wszystko jeszcze wygląda to ich unikam
![]() ---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2442 | |||||
|
Rozeznanie
|
Witam! U nas dzisiaj leniwa niedziela - Groszek jeszcze u dziadków, a my cieszymy się chwilą "wolności"
![]() Te spodnie z HM chyba wymienię w tygodniu na mniejsze, bo jak wczoraj w domu je założyłam to trochę się rozciągają i takie workowate mi się wydawały. Badania najbardziej lubię robić w soboty, bo wtedy najmniej ludzi, nawet w naszym powiatowym szpitalu robią i jeszcze najtaniej wychodzi, więc z kolejkami póki co nie mam problemu. Dzięki za zdjęcia łazienek Monica metamorfoza super Ja regularnie śledzę forum Muratora w poszukiwaniu ciekawych inspiracjiCytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Czerwiec też już chcę!!! No chociaż majCytat:
|
|||||
|
|
|
#2443 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Kochane... Ja wpadam tylko na chwilę po pełnym napięcia przedpołudniu. Od wczoraj wieczór twardniał mi brzuch, niby bezboleśnie, ale ciągle się spinał. Przestałam też wyczuwać ruchy, a kopniaki były już mocno wyczuwalne i dosyć regularne szczególnie wieczorem... Nocka niby spokojna, ale dziś rano dalej twardnienia i zero ruchów. Więc pojechaliśmy na IP. W wielkim skrócie - maleństwo jest całe i zdrowe, co do jego rozwoju doktor nie miał żadnych zastrzeżeń, natomiast obawiał się, że regularne twardnienia zamienią się w skurcze i chciał mnie zostawić
Ostatecznie na własne życzenie wyszłam, w razie czego mam wrócić. Dostałam końską dawkę magnezu i nospy do końca dnia, więc liczę, że jak będę grzecznie leżała to wszystko się uspokoi, jestem dobrej myśli ![]() Poza tym jeszcze co do dobrych wieści, to na 100 % będzie dziewczynka!!! ![]() Dbajcie o siebie Kochane Bazile, nie wiem czy będziemy wpisywać na pierwszej stronie płeć naszych maluszków, ale jeżeli tak to możesz mi już śmiało dopisać dziewczynkę
|
#2444 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczynki
pamietacie mnie w ogóle? W końcu wróciłam do siebiei będę miała czas na spokojne pisanie, bo do tej pory tylko czytałam Was na telefonie, ale bardzo źle mi się odpisywało i błędów mnóstwo robiłam więc zrezygnowałam...Nawet nie zauważyłam jak mi paznokcie urosły, aż mi się źle pisze ![]() Czuję się w miarę dobrze po tych 700 km drogi, trochę się tego bałam... Brzuszek urósł, na wadze leciutko do przodu, po świątecznych obżarstwach i folgowaniu sobie z jedzeniem u mamy i teściowej bałam się na wagę stanąć tylko do pracy nie chce mi się wracać, czas się porządnie wziąć ze szukanie mieszkania i idę na zwolnienie, postanowione ![]() W rodzinny mieście odwiedziłam kilka znajomych lumpków i mam śliczne ciążowe, brązowe, sztruksowe spodnie z H&M, rozmiar 36, po prostu jak na mnie, za niecałe 15zł!!!! ![]() Witam Was wszystkie w Nowym Roku Byle zdrowo do czerwca
|
|
|
|
#2445 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, mało co pamiętam![]() Też staram się jeszcze nie myśleć, żeby nie Cytat:
Nie lubię tego, ale trzeba to przetrwać . Dobrze, że jeszcze brzucha nie widać, nie wszyscy wiedzą o ciąży tym bardziej w pracy, więc jeszcze mam ok 1 miesiąca świętego spokoju![]() Cytat:
za wizytę i życzę miłego remontu![]() Cytat:
za udaną wizytę.Cytat:
, a i fajne zakupy![]() Cytat:
to ja myślałam, że moje "dolegliwości" były straszne. Dobrze, że już masz wszystko za sobąA zakupy super ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#2446 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To nie co teraz te słabsze pokolenia![]() Też się od babci i mamy nasłuchuję, że "Wy" to macie dobrze pampersy, pralki suszarki, zmywarki, wyłączyć wam prąd i ![]() A i zazdroszczę wspólnego romantycznego wieczoru U nas Młody nigdy nie spał sam poza domemCytat:
![]() a na taką sukienkę też się w tym roku przyczajęCytat:
ale Ci się okazja trafiła.Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
za udane łowy![]() --------------------------------------------- Bardzo ładne łazieneczki pokazujecie. Kusicie remontami Ja tam muszę się ze swoją, oklepaną już beżowo-czekoladową pomęczyć, a najbardziej to bym chciała urządzić już swoją w swoim m![]() W tym mieszkaniu, którym aktualnie mieszkamy na wiosnę pomalujemy sypialnie i pokój dziecięcy i już grosza w niego nie włożę ---------------------------------------------- kolejnych tygodni i przede wszystkim ruchów bobaskówSzybko czas mi leci. Długo się ciągnął do 12 tyg, Boziu jak ja odliczałam do końca 1 trymestru, a teraz czas pędzi jak szalony, a tu już 16 tydz , a poza tym mój pierworodny skończył 4 latka, wczoraj urządziliśmy imprezę. Zasuwałam od czwartku, z tego stresu i zmęczenia wróciły mi wczoraj wymioty, ale błysk w oczach Młodego jak zobaczył tort, (a porwałam się na tęczowy)Właśnie teraz odpoczywam, dojadam ciasta i nadrobiłam Was
Edytowane przez majkela12 Czas edycji: 2014-01-05 o 18:12 |
||||||
|
|
|
#2447 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziewczyny są fajne
|
|
|
|
|
#2448 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Ja też miałam taką myśl żeby poczekać do porodu, bo mojego synusia już mam i teraz płeć jest mi zupełnie obojętna, ale szybko mi ta myśl przeszła i już po prostu doczekać się nie mogę!![]() Cytat:
Cytat:
![]() Wszystkiego najlepszego dla synka Młody właśnie wrócił z płaczem, bo chciał jeszcze zostać u teściów... Taki był zły, że powiedział, że nie chce mieszkać z nami tylko z nimi i się do nich przeprowadzi Tak to jest u dziadków, którzy każdą zachciankę spełniają... Oj długo chyba nie pójdzie tam na nockę
|
||||
|
|
|
#2449 |
|
Zakorzenienie
|
ja wychodzę z założenia, że jak mam wiecej na głowie to i czas lepiej sobie organizuję, więc teraz nie ogarniam, a od czerwca będę mistrzynią w okiełznaniu haosu
- tak się pocieszam
|
|
|
|
#2450 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() zaczynam bardziej odczuwac ciaze.Coraz mocniej meczy mnie rwa,wrecz prawie sie z nia nierozstaje,przez co zaczelam tez wolniej chodzic.Ogolnie widze,ze w drugiej ciazy szybciej traci sie sily i energie.I dzis poczulam smak pieknej zgagi,ale mnie meczylo.Zagryzlam migdalami i odpuscilo. Monica jak kupimy swoje "M" to juz wiem kto bedzie urzadzal moj dom bo musze Wam powiedziec Dziewczyny,ze Monika ma bardzo ladny domek
|
|
#2451 |
|
Zakorzenienie
|
Jak moja nie ma gorszego dnia czy dni to mam i czas wolny tylko dla siebie Pomimo ze nie mam zadnej babci pod reka do pomocy. Sprzatam gotuje wychodze na spacery, zakupy,bawimy sie razem, jest czas wolny dla mnie jak spi albo sama sie czyms bawi. Oczywiscie mam ja na oku.A na samym poczatku to juz w ogole mialam duzo czasu. Ale nie miala kolekTylko to spanie na raty bylo meczace. Z tym ze duzo zalezy od dziecka. Moja od urodzenia nie potrzebowala az tak duzo bliskosci.
|
|
|
|
#2452 |
|
Zakorzenienie
|
Rano miałam ochotę na kanapkę z jajem na twardo i majonezem, a niedawno obejrzałam na TVN Style program " Wiem, co jem" o śliwkach
I skąd je teraz wezmę??!! Muszę wytrzymać do lata...
|
#2453 |
|
Zadomowienie
|
Śliwki ostatnio kupowałam w biedrze jakies 3 tyg temu
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2454 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie, jakoś nie przemawiają do mnie nasze owoce poza sezonem, z wyjątkiem jabłek. To nie ten smak...
|
|
#2455 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak napisałaś o śliwkach to wyobraziła mi się drożdżówa ze śliwkami..... Mniam, to straszne, same się nakręcamy dodatkowo ![]() Bazile dziękuję za dopisanie Możesz brać jakieś lekarstwa? Albo maści? Co Ci pomaga przetrwać?
|
|
#2456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kładziesz się na brzegu łóżka, na boku przeciwległym do bolącego biodra i opuszczasz maksymalnie bolącą nogę, poza ramę łóżka. Ok 10 minut. Podobno pomaga ![]() współczuję też pozostałych dolegliwości |
|
|
|
|
#2457 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wczoraj zaczęłam 16 tydzień. Leniwa niedziela, a dziś powtórka bo znów jak gdyby niedziela była. Choć dziś mamy w planach do teściów jechać na obiad. Po przeziębieniu został mi duszący kaszel i katar. A i wiecie co- nie chce chwalić dnia przed zachodem słońca ale rada Monica80 się chyba sprawdziła. Od czwartku wypijam szklankę lub dwie mleka dziennie i od czwartku ani chwile nie bolała mnie głowa. A wcześniej od połowy grudnia nie było dnia bez bólu. Więc możliwe że teoria że ból głowy może być spowodowany niedoborem wapnia chyba się sprawdza.
|
|
#2458 |
|
Zadomowienie
|
Malin 30 świeże
te większe takie ale w smaku były ok tez miałam napad na śliwki Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2459 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A ja się powoli szykuję na wizytę , jupii Moja mama i moj maz obstawiaja chlopaka, ja za dziewczynka (no ktos musi ) , Leon tez chce brata wiec jestem w mniejszosci
|
|
|
|
|
#2460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:04.

Szykuje się i lece do koleżanki na ploty. Ruchy które poczułam w nowy rok są coraz bardziej wyraźne 

moja mama mówiła, że miała tak ze mną od 7 miesiąca, ale u mnie to raczej jeszcze nie mega kopniaki 

ale ten czas teraz leci 

chciałam wziąć najmniejszą 2-ke a ten pas był ogromy. Może im się w pakowaniu pomyliły i większe włożyli. Przejdę się jeszcze do sklepu firmowego i sprawdzę bo te co kupiłam za miesiąc będę ciasne pewnie 

Ja regularnie śledzę forum Muratora w poszukiwaniu ciekawych inspiracji
, a i fajne zakupy
to ja myślałam, że moje "dolegliwości" były straszne. Dobrze, że już masz wszystko za sobą
I skąd je teraz wezmę??!! Muszę wytrzymać do lata...