|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy Prowadząca II część naszego wątku | |||
| Aldrin |
|
7 | 25,93% |
| Kakusia |
|
0 | 0% |
| Berenika_26 |
|
4 | 14,81% |
| agaaga89 |
|
2 | 7,41% |
| Ramona_85 |
|
0 | 0% |
| eweden |
|
0 | 0% |
| Prowansja88 |
|
0 | 0% |
| Pradip |
|
0 | 0% |
| Sola1 |
|
2 | 7,41% |
| pater86 |
|
6 | 22,22% |
| TroppoSensibile |
|
0 | 0% |
| sylvuniaa84 |
|
0 | 0% |
| kamilla123 |
|
0 | 0% |
| beat@ |
|
0 | 0% |
| NecroKitty |
|
0 | 0% |
| Anteria |
|
0 | 0% |
| Kucyk_Truskawkowy |
|
1 | 3,70% |
| malin30 |
|
3 | 11,11% |
| alingles |
|
0 | 0% |
| Monica80 |
|
0 | 0% |
| poziomkka |
|
0 | 0% |
| Mala_Czarno_Biala |
|
0 | 0% |
| Majkela12 |
|
1 | 3,70% |
| zaaaabcia |
|
0 | 0% |
| Sylwia__88 |
|
1 | 3,70% |
| Głosujący: 27. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2401 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
Witam!
Fajne zakupy porobiłyście dziewczyny I nawet 2 były wolne więc udało mi się tam zaparkować. Tylko w kurtce zimowej to jeszcze na ciężarną nie wyglądam W HM wszystkie spodnie ciążowe nadal po 149:/Cytat:
Wcześniej mieliśmy w salonie taki jasnobeżowy dywan ale już go zwinęliśmy, bo co chwilę plamy albo od jedzenia albo od piciaCytat:
. Ja też zawsze chciałam synusia mamusiA teściowa fajna ?Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Bez pampersów, słoiczków, pralki, bajek, takich zabawek jak teraz i jeszcze obydwoje pracowali i zajmowali się nami na zmianę. No naprawdę nie ogarniam, ale widać że można ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dobrze, że chociaż Cię wypuścili. No ale tego ciągłego stresu to naprawdę współczujęDzisiaj Groszek idzie na noc do teściów, więc może uda nam się do kina wyskoczyć |
|||||||
|
|
|
#2402 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
Cytat:
![]() Rajstop u mnie nie było, kupiłam na stoisku z bielizną ale nie ciążowe bo wielkie były tylko takie z luźniejszą tą górą na brzuch (nawet nie wiedziałam, że takie są) i faktycznie dużo wygodniejsze, o typowo ciążowych chyba dopiero za 2 miesiące pomyślę |
|
|
|
|
#2403 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczynki, witam w Nowym Roku
oby był jednym z najszczesliwszych w naszym życiu! Ja tak tylko ekspresowo, bo dziś u mnie sobota pracująca. Nie będę tu cytować bo ciężko mi to idzie na tym urządzeniu. Dziękuję Wam za rady, wyjaśnienia i wsparcie jeśli idzie o moje sylwestrowe bóle, po mniej więcej calym dniu tych dolegliwości następnego dnia nie było po nich śladu! A powiedziałam TZ, że jak się obudze z bólem to na nic nie czekam tylko jedziemy na ER, ale na szczęście nie było potrzeby i zamiast do szpitala poszłam planowo do pracy... w kazdym razie zauważyłam, że po tych bólach brzusio mi się powiększył ![]() Za to teraz mam inny problem, kolejna opryszczka na ustach ![]() Pozdrawiam i miłej soboty
|
#2404 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny co do zakupów w H&M - dzisiaj stałam już do kasy ze spodniami ciążowymi w ręku (cena regularna, bo na wyprzedaży same 34 i 44 zostały) i oprzytomniałam w jednej sekundzie!
Na stronie H&Mu można zapisać się do newslettera - wtedy na jeden produkt jest 25% zniżki Skoro sami nie chcą ciążówek przeceniać to w inny sposób można je taniej kupić spodnie odłożyłam, kupon wydrukowałam, jutro pewnie zakupię - zawsze to 20zł w kieszeni
|
|
|
|
#2405 |
|
Przyczajenie
|
Hej!
Prowansja88 tak, też jestem z Wrocławia ![]() Co do witamin to porównywałam skład wielu i zdecydowałam się na omega med optima bo ma wszystko łącznie z wit. D3 a smaruje się Mustelą zakupioną w aptece internetowej elixirzdrowia.pl, super cena. Nadal szukam czegoś "po basenie". Piękny brzuch chocolate! U mnie tak nie widać a 4kg na + i ruchów żadnych nie czuje a zaczynam 17tc.
|
#2406 |
|
Zakorzenienie
|
Kocham ubrania ciążowe
po cichu marzyłam, że uda mi się nosić brzuszek w lato i nosić te cudowne zwiewne długie sukienki marszczone na biuście, mam na ich punkcie hopla. Ale przy dzisiejszej sytuacji obstawiam, że zima zacznie się w lutym i będzie trwała do końca kwietnia więc raczej sobie mogę pomarzyć ...
|
#2407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pocieszyłaś mnie stokroć, czyli jednak na coś się zdadzą moje sukienki Bardzo chciałabym donosić do terminu, ale obawiam się, że małe urodzi się pod koniec maja, już chyba się nastawiłam...
|
|
#2409 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a zwiewne bluzeczki zawsze mozesz ponosić w domu ![]() pofarbowalam klaki ![]()
|
|
#2410 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
;-)
|
|
#2411 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja mam płytki czarne w szare "dymki", albo "smugi", nie wiem jak to opisać. Co prawda nie są już najnowsze i kropeczki po wodzie widać, ale względnie łatwo je czyścić, a na gładkich każda kropla po wyschnięciu aż kole w oczy... Słabo widać na tym zdjęciu ale tylko takie mam na dysku. A co do szarości z czerwonymi dodatkami to widziałam takie piękne płytki w castoramie, właśnie z czerwonym motywem roślinnym jako dekor, mmmm ![]()
Edytowane przez czarno_biala1987 Czas edycji: 2014-01-04 o 20:38 |
|
|
|
|
#2412 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2413 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wydrukowałam ten kupon i stałam się szczęśliwą posiadaczką spodni tych leginsowych granatowych po 79,99. Zaczęłam optymistycznie przymierzać od 38, a skończyłam na 42![]() W tygodniu wydrukuję kupon na męża i pojadę po sweter, bo już mam upatrzony |
|
|
|
|
#2414 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Taką mieliśmy łazienkę. Teraz pewnie podobne płytki wybierzemy. I oczywiście wanna z parawanem i panelem prysznicowym bo lepszego rozwiązania nie widzę. Ps Sorry za off top
|
|
#2415 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tymi miejscami parkingowymi to dobre jest. Właśnie małża uświadomiłam i nabrał ochoty na zakupy w markecie też jest jedna kasa gdzie kobiety w ciąży idą bez kolejki, tylko ja sobie tego nie wyobrażam bo trzeba by było się z innymi ludźmi wykłucać.Ale jak pójdę na badania następnym razem to nie będę czekać. Wisi kartka że m.in. kobiety w ciąży przyjmowane są poza kolejnością. Kiedy bym nie poszła do przychodni robić wyniki to już godzinę wcześniej czekają babiczki a że ja badania odpłatnie robię to muszę jeszcze do kasy zapłacić i jak wracam zaś kolejka większa a teraz wejdę i już a jak się komuś coś nie będzie podobało to powiem niech się czytać wywieszone informacje nauczą Skoro mamy w ciąży jakieś należące nam się prawa to ja zamierzam z tego korzystać ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2416 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Śliczna łazienka, taka nowoczesna. My niestety naszą odziedziczyliśmy po poprzednim właścicielu i jak dotąd nie zmieniliśmy. Wanna z parawanem to fajny patent, sami chcieliśmy założyć bo w sumie koszt nie taki duży a jest to jakaś namiastka ukochanego przeze mnie prysznica ale jakoś się przesuwało i przesuwało... Aż nam przeszło Jako się okazuje, nie chlapie się specjalnie mocno.
|
|
|
|
|
#2417 |
|
Raczkowanie
|
Oo widze ze tematy wnetrzarskie! Cos dla mnie
![]() ![]() ja tez jestem milosniczka bieli i szarosci i czerni w domu. My kupilismy stary dom i niestety nie wszystko dalo sie wymienic, ale gore mamy prawie od nowa robiona. Lazienka jest jeszcze w trakcie wykonczenia, ale wstepnie wyglada tak, moze kogos zainspiruje ![]() ANTERIA tak ja mieszkam w Niemczech, ale nie wiem jak to jest z wyjazdami na zwolnieniu. Ale wiesz zapytam w poniedzialek lekarza, albo jutro kolezanki co u mnie bedzie - moze bedzie wiedziec i dam znac. Edytowane przez Monica80 Czas edycji: 2014-01-04 o 20:56 |
|
|
|
#2418 |
|
Raczkowanie
|
Moni, pięknie! Kocham taki styl, niestety w małych mieszkaniach w centrum miasta to nierealne. Po pierwsze nikt nie ma tak dużej łazienki ;p My niestety remontując łazienkę będziemy walczyć o każdy centymetr, ale płakać nie będę, lubię prysznic. Choć takie retro klimaty dopuszczają wyłacznie wannę
Widzę tam jeszcze fotel bujany i dużo świec (jest taka stylizacja w katalogu mojej ukochanej Ikei)
|
|
|
|
#2419 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
My w tej lazience mamy tez prysznic, ze stylizowana armatura - tez to fajnie wyglada. W ogole to mamy 3 lazienki w tym jedna z sauną :P Tak brzmi fajnie gorzej jak trzeba to wszystko wyremontowac, obkupic a potem SPRZATAC , argh ![]() A fotel bujany dobra mysl, nie mam a i przy malym dziecku to fajna sprawa!
|
|
|
|
|
#2420 |
|
Zakorzenienie
|
Jaki jest mniej więcej koszt takiego parawanu? On się zamyka na cały bok wanny?
|
|
|
|
#2421 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja swój kupon właśnie mężowi oddałam, bo pojechał na samotne zakupy jak go wykorzysta to wydrukuję drugi ![]() no to jeszcze coś dla oszczędzających i ceniących jakość - wiem, że jest wcześnie na robienie zakupów dla maluchów, ale w Cartersie są teraz wyprzedaże (chyba jak wszędzie w usa) Za całkiem sensowną cenę można kupić genialnej jakości bodziaki dla dzieci - ja potwornie żałuję, że nie znam jeszcze płci bo już bym zakupy robiła. Moja córa chodzi w takich [inny wzór] (http://www.carters.com/carters-baby-...s-xsellPDPYMAL) kupowanych w wielopakach - są najlepsze (a miałam i prałam najróżniejsze od mothercare po tesco) - nie rozciągają się na boki, są dosyć wąskie, więc przylegają na tyle ile trzeba, kolory nadal te same Cytat:
a brzuch ostatnio perfidnie wykorzystałam właśnie w kolejce na badania, tzn skorzystałam z przywileju - ładniej brzmi no i skoro u mnie widać a inni udają że nie, to poinformowałam czekających, że jeżeli nie ma kobiet w ciąży to jestem zgodnie z wywieszoną informacją pierwsza :P nikt nie protestował
|
||
|
|
|
#2422 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2423 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A teściową mam super Ja prędzej narzekam na własną mamę![]() Cytat:
![]() A ja dziś byłam w swoim mieście w H&M i upolowałam super spodnie - szare rurki za 60 zł Cytat:
![]() Cytat:
![]() Rajstopy dla ciężarnych - Gatta i Marylin
|
|
#2424 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
malin30 Cco do obrań ciążowych z C&A kiedyś oglądałam w sklepie stacjonarnym i się przeraziłam jak mogą tak okropne ubrania dla kobiet w ciąży robić.
|
|
#2425 |
|
Zakorzenienie
|
Zdecydowanie godne polecenia są ciuchy z H&M. Te spodnie, co kupiłam, są fantastyczne. Poprzednie też mam tej firmy i wylicytowaną na Allegro spódnicę. Jedno mnie tylko zastanawia - dlaczego wszystkie te ciuchy są w takich smutnych kolorach? Czy kobieta w ciąży nie może chodzić w czerwieni, fiolecie itd.? I w ogóle zauważyłam, że jak coś jest "dedykowane" ciężarnej, to jest z jakieś 50 zł droższe od zwykłej rzeczy.
|
#2426 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a te spodnie co kupiłaś mam z poprzedniej ciąży są fajne ![]() Cytat:
przypomniały mi się jeszcze topy z H&Mu - http://www.hm.com/pl/product/94578?article=94578-B - te z płaskim szwem. Przed ciążą kupiłam 3 i byłam w szoku, że rozciągały się na brzuch do spooorych rozmiarów, a po ciąży nawet śladu wypchania nie mają! zostałam skopana - to znak, że już czas najwyższy spać dobranoc
Edytowane przez _Maya_ Czas edycji: 2014-01-04 o 23:12 |
||
|
|
|
#2427 |
|
Zakorzenienie
|
Ja swetry/tuniki/bluzki/t-shirty nosiłam w pierwszej ciąży takie zwykłe. Jest sporo fasonów, które nadają się na czas w ciąży i po. Poza tym rzeczy z elastanem świetnie naciągają się na brzuchu - kto powiedział, że ciężarna ma chodzić w "worku"?
|
#2428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję kochana będę bardzo wdzięczna
|
|
#2429 |
|
Zadomowienie
|
witam sie w 17 tygodniu
ja chce juz czerwiec ![]() ![]() tak myslalam,ze jakbyscie chcialy to podajcie jeszcze raz ktora zna juz plec,to zrobie wpis na pierwszej stronie
|
#2430 |
|
Zadomowienie
|
Witam sie niedzielne
TŻ pojechał i zostałam sama z córa. ImageUploadedByWizaz Forum1388911696.403713.jpg taki kolorek zrobiłam i niestety widzę przebłyski kasztanowego na moich włosach.Ja chce jasne znowu buuuuu ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:05.

I nawet 2 były wolne więc udało mi się tam zaparkować. Tylko w kurtce zimowej to jeszcze na ciężarną nie wyglądam
W HM wszystkie spodnie ciążowe nadal po 149:/
Wcześniej mieliśmy w salonie taki jasnobeżowy dywan ale już go zwinęliśmy, bo co chwilę plamy albo od jedzenia albo od picia
?

Dobrze, że chociaż Cię wypuścili. No ale tego ciągłego stresu to naprawdę współczuję

oby był jednym z najszczesliwszych w naszym życiu! 

Żona od 1.09.2012
...

;-)
13.07.2013