|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXVIII
Cytat:
To ważne, że są tacy ludzie, którzy chcą robić coś z pasji, a nie tylko przeliczają to na pieniądze. To bardzo ważne i cenię takich ludzi. Brat mojej mamy jest ratownikiem medycznym, więc wiem co nie co o tym zawodzie, również od strony perspektyw i rozwoju zawodowego wiecie co ? zarażacie mnie tymi lakierami galaxy et c ![]() niektóre są takie bombowe, że muszę sobie kupić.
|
|
#3662 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A frustracja najczęściej przelewa się na pacjentów... O losie, nawet nie chce myśleć. Chociaż nawet tej ropy nie odczułam tak bardzo jak inni, bo u mnie zawsze katar większy albo mniejszy (pierwszy raz byłam szczęśliwa z powodu mojej alergii )Robale nie zrobiły na mnie wrażenia. Jedyna co mnie przeraża to oczy. Nawet na filmach nie mogę patrzeć np na wbijanie igły.. A różne mogą być uszkodzenia, wady. No ale jakoś dam sobie z tym radę. Już i tak zrobiłam krok do przodu, bo wszelkie "gmeranie" przy oczach mnie odrzucało i przerażało, a przełamałam się i noszę soczewki ![]() ---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ---------- Cytat:
W sumie ciężko mówić o rozwoju zawodowym w ratownictwie
|
||
|
|
|
#3663 |
|
Zakorzenienie
|
zależy jak na to popatrzeć
|
#3664 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3665 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() wyrobisz sobie wrażliwość na zapachy, a raczej znieczulicę :p jeżeli masz chęci, a widzę, że masz, to naprawdę wiele obrzydliwości jest do przełknięcia, mnie już nie rusza kupa, badanie per rectum czy wyciąganie wczorajszego obiadu z buzi, choć na samym początku miałam małe opory, ale wtedy mówiłam sobie "Alka Ty nie dasz rady??" i szłam z pampersem pod pachą i uśmiechem na twarzy, najważniejsza jest satysfakcja z pracy, a w naszym zawodzie jest ona ogromna, pod warunkiem, że podchodzisz do niego serio przychodzisz do domu wypruta, zmęczona, ledwo się czołgasz, ale siadasz i wiesz, że zrobiłaś COŚ, poprawiłas czyjś komfort życia, uratowałaś komuś zdrowie lub nawet życie, a czasem zwykła rozmowa z samotna babuszką daje dużo radości, bo wiesz, że dla niej jesteś kimś ważnym, komu ufa, bo oddaje swoje zdrowie w Twoje ręce
|
|
|
#3666 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3667 |
|
Wtajemniczenie
|
potwierdzam, mamy tylko obowiązek się doskonalić, rozwoju zawodowego nie ma, gdyż system na to nie pozwala, jeździsz albo w karetce albo siedzisz na SOR'ze lub dyspozytorni, nie ma szczebelków, stopni kariery, wyższych, niższych stanowisk, ratownik i już
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3668 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale chyba każdy w tym zawodzie ma z czymś problem... i jest to do pokonania. Z takimi rzeczami sobie poradzę, tego się nie boję. Mogłam wybrać sobie czystą biurową pracę, a skoro nie chciałam, to trzeba się z tym liczyć. Rozbawił mnie kolega z roku któremu ktoś na oddziale kazał na praktykach pomóc w myciu pacjenta. A on był strasznie oburzony, że jak to- on- student ratownictwa? ---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ---------- Cytat:
I zmiana miejsca pracy
|
||
|
|
|
#3669 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Umyłam się żelem Yves Rocher Cacao&Raspberry mamy, pachnie jak malinowe delicje .
|
|
#3670 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3671 |
|
Wtajemniczenie
|
pannaatopowa, ja bym z chęcią coś przygarnęła... tyle że jak ja
Ci się odwdzięczę?
|
|
|
|
#3672 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak więc, nie przejmuj się komentarzami innych Nie patrz na innych, rób to co lubisz. ludzie potrafią czasem obrzydzić człowiekowi największą pasję... ![]() idę spać, dobranoc
|
|
#3673 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Zostawić Was same na jeden dzień i tu już tyle do nadrabiania ruchajcie, ruchajcie póki macie chcice![]() złamałam paznokcia na fakersie i to do połowy marzy mi się jakiś ładny fioletowy piaskacz i mydełka o których piszecie też mnie kuszą, jakby komuś nie podpasowało to jam jest chętna ![]() i będę musiała po to błotko do rossa zapierniczać :P Edytowane przez M4rt3czk4_92 Czas edycji: 2014-01-06 o 00:26 |
||
|
|
|
#3674 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To moje życie, nie ichZresztą już dużo przeciwności było, w samym pójściu na ten kierunek. Ja się łatwo nie poddaję Gdyby mi tak nie zależało zostałabym w mieście które pokochałam i miałam najlepszych znajomych, a nie tkwiła w Krakowie A musiałam się przeprowadzić, dla lepszej uczelni.Chociażby to. ---------- Dopisano o 00:29 ---------- Poprzedni post napisano o 00:25 ---------- Średnio od miesiąca nie mogę spać. Tzn nie zasypiam przed 2. Teraz zaczęłam po prostu coś robić w tym czasie, ale jak czasami próbowałam leżeć od 22, to też nie zasypiałam aż do 2-3... I teraz to się tak przyzwyczaiłam i wstaję koło 9-11, ale jak wstawałam o 6 było to samo. W ciągu dnia chciało mi się spać, a wieczorem kładłam się i nic W czasie wolnego nie przeszkadza mi to, ale zaraz wracam na uczelnię i znowu będę chodzić jak jakieś zombie
Edytowane przez Ahafiya Czas edycji: 2014-01-06 o 00:26 |
|
|
|
|
#3675 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dasz radę
![]() Cytat:
Co do niego (nawet jak nie jest identyczny jak mój) powiem Ci tak - ok, wygląda pięknie, księżniczkowato, ślicznie, słodko i wgl. Ale jak się do niego zamiast różowej sukienki założy spodnie i tiszert (nie daj Boże trampki) to wygląda to razem tak, że nie wiadomo gdzie ręce schować ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3676 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tzn robię go średnio od 14, ale teraz tak serio zaczęłam, bo wcześniej cały czas cos mnie rozpraszało. Nie wiem jak ja we wtorek wstanę na busa o 6 ![]() A w środę na 8 na uczelnię |
|
|
|
|
#3677 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To znaczy chętnie przygarnę, a zbiory me stoją przed Tobą otworem.
|
|
|
#3678 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Bardzo, bardzo dobra metoda. No to dotknęłaś mojego feblika ![]() Co ile myje się psa ? Jak najrzadziej. Nie słuchaj głupot. A przy słotnej pogodzie najczęściej wystarczy wilgotna ścierka . Każde mycie niszczy u psa naturalną warstwę ochronną na skórze. Teraz mam prawie już ośmioletnie cielaki i one nigdy nie były kąpane. Czesanie + przecieranie wodą z octem. Nie śmierdzą, sierść piękną {jeden to Akita Inu} i skórę zdrową mają. W łóżku mym polegują. Ale miałam też i maltańczyka. Księżna Sonja {przez "j"} sędziwego wieku dożyła. Osiemnaście lat miała kiedy odeszła. To zaprawiona jestem w bojach. Nigdy, powtarzam - nigdy nie używałam przy jej kosmetyce środków dla zwierząt. Szampony i odżywki ludzkie.Tylko trzeba uważać : te, o jak najmniej intensywnym zapach. A że psy tej rasy {yorki też} trudne włosy mają, nacierałam ją też i olejami. Przed myciem. Kokosowy lubiła bardzo. Cytat:
Cytat:
Cytat:
http://www.kosmetykomania.pl/pl_PL/p...Sleek-Makeup/6 Cytat:
Cytat:
Nareszcie coś rozsądnego. Cytat:
Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#3679 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moje smaki!Dziękuje ![]() ![]() Ojej, dziękuję bardzo,bardzo !!!!Ooooooo Również go posiadam i oświadczam, iż jest cudowny Nosiłam go SZEŚĆ DNI i nie było odprysków ! Toż to niesamowite ! Na moich paznokciach lakiery trzymają się max 2-3 dni, a ten .. Problemy ? Ogrom ! Fajność ? Siępytom : kaj ?! Często przez zawiść i zaburzone poczucie własnej wartości . Ile razy doświadczałam .. ![]() Cytat:
Może to nerwy ? Może zbyt stresujące życie? Wczoraj cały dzień byłam u babci, jest coraz gorzej . Tak źle, jak wczoraj jeszcze nie było . Mam tylko nadzieję, że ten kryzys był chwilowy . Kav, śliczne zdjęcia Ale spamujecie ostatnio Aż trudno nadrabiać .Ale przynajmniej mam co robić przy śniadanku Miłego dnia
|
|
#3680 | ||||
|
Spaceroholiczka
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Omnomnom, ciężko mi wyobrazić sobie Ciebie w lokach, takich ciemnych Nawet jak na mnie jest za słodki i za bardzo księżniczkowy ![]() Dzięki ![]() Cytat:
Dziękuję ![]() Scarrabeo, po dokładnych oględzinach doszłam do wniosku, że Marteczka ma identyko paznokcie, jak Twoje w wersji krótkiej
|
||||
|
|
|
#3681 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja nie potrafię sobie wyobrazić siebie w ogóle. Mój mózg ma blokadę, żeby potem koszmarów nie mieć. Nie wiem co się dzieje- ja i róż na paznokciach? Róż ze złotkiem? Piaskowy brokatowy błyszczący pierdzącosłodki róż ze złotkiem? Ja? Cytat:
![]() Marteczka moją paznokciową siostrą? Lubię to.
dziśdzienne muzyczne inspiracje: The storm comes and goes And I keep walking, I keep walking Rain drops shine with gold My heart was stolen, heart was stolen. Edytowane przez Scarrabeo Czas edycji: 2014-01-06 o 10:16 |
|||
|
|
|
#3682 |
|
Zakorzenienie
|
a on bardzo silikonowy jest, czy po prostu treściwy ten GlissKur?
|
#3683 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a na kciuku i serdecznym ten nowy lakier ![]() A zresztą w załączniku dam fotkę ![]() i czekam na Twoje ![]() Używałam zestawu Gottlieb ( szampon i odżywka ) i chyba teraz też to kupię, bo najlepiej się spisał u nas, włosku były fajny i gładkie ![]() Cytat:
i zazdroszczę sesji, chyba też muszę sobie zażyczyć, bo od dawna mi się marzy ale sama jeszcze nie wiem jaką bym chciała ![]() Cytat:
![]() Jak jest zima to się nie brudzi, bo nie ma gdzie, ale niestety w taką pogodę jak teraz + chlapa muszę go częściej kąpać, mieszkam na wiosce, a mój mały gadzik łazi w największe błoto i wygląda jakbym go wyciągnęła z szamba nieraz A co do ludzkich kosmetyków to nie wiem czy są one takie dobre dla psów, ludzie mają ph 5,5 a psy około 7,5 więc kosmetyki dla psów są chyba specjalnie pod nie tworzone raz użyłam na moim szamponu mego, delikatnego i nie mocno pachnącego ( jakiegoś dzieciowego ) to drapał się niemiłosiernie i teraz boję się na nim eksperymentować, więc chyba zostanę przy Gottlieb bo dobrze się u nas spisywał i starczał na bardzo długo
|
|
#3684 |
|
Zadomowienie
|
Hej, ja mam ten lakier:
![]() (to nie moje zdjęcie, tylko ukradzione z neta) trzyma się 6 dzień, ma leciuchno starte nawet nie końcówki, tylko wierzchnią warstwę przy końcówkach. Ciekawa jestem jak inne piaski się zachowują. Potrzebuję czegoś, co utrzyma się tydzień, kiedy będę na nartach. Ale wolałabym inny kolor. Mam jakiś glitter z essence, tylko nie mogę teraz znaleźć dokładnie takiego zdjęcia. Mój jest ładniejszy Bardziej amarantowy.![]() To, kochane, co się z takim czymś robi? Można użyć solo, czy koniecznie trzeba nakładać na inny kolor (bazowy)? Zaraz dopiszę, co jeszcze chciałam napisać, tylko muszę wrócić do wątku. Chciałam dopisać, że podziwiam Ahafiya i Aleksandriiia i trzymam za Was kciuki. Chociaż z taką determinacją, to same sobie świetnie poradzicie. I Kav- bardzo fajna sesja. Zdjęcia jakby poza czasem - nie widać za bardzo w jakich czasach robione (moda, makijaż), widać przede wszystkim ludzi, i to mi się podoba. Edytowane przez Floria Czas edycji: 2014-01-06 o 11:21 |
|
|
|
#3685 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3686 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lepiej czujesz się w pomidorowej czerwieni, czy też takiej bardziej zgaszonej z domieszką innego (np. niebieskiego) koloru? E tam skarbnico wiedzy. Mówię, co wiem ![]() Gosh 154 Burgundy , a tu link do przypadkowej recenzji na blogu. Cytat:
![]() Nie wiem, czy takie ![]() Cytat:
![]() Pewnie świetne, chociaż to jeszcze kwestia dobrania koloru
|
|||
|
|
|
#3687 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Z fioletowych piasków polecam Wibo Sand, mój pierwszy piasek. ![]() Cytat:
Kolejny głos za Stormem, będzie się działo... Cytat:
Cytat:
|
|
#3688 |
|
Zakorzenienie
|
a ja troszkę pospamuję, kto mnie ma w znajomych t pewnie widział
![]() Trzeci raz organizowane jest akcje Biżuteryjki dla WOŚP, w tym roku uzbirało się nas prawie 500, do tego dołączyły dziewczyny papierowe i zrobiły dla biżutkow piękne pudełka, aukcje można obejżeć tu: http://aukcje.wosp.org.pl/listing?sellerId=7825961 Jeśli macie chęć (i kasę ) licytujcie, jeśli nie to rozprzestrzeniajcie im więcej osób zobacyz, tym szanse na zebranie więcej kasy dla WOŚP, w zeszlym roku udało na się zebrać dzięki temu zrywowi 18000zł, w tym na aukcjach już jest prawie 9000, a dopiero się zaczęły tak naprawdę ![]() Niektóre aukcje mają ceny kosmicze ustalone, ale one znikną i zaczną się od 1zł jak wszystkie (too ceny straszaki 10 000 i 50 000, bo aukcje musiał być już wystawiona, ale dziewczyny nie zdjążyły jeszcze jej poskładać w kupę, a zależy nam, żeby wszystkie kończyły się w dzień finału, bo wtedy ludzie bardziej hojni )Ja swoje 3 grosze wtrąciłam do bransoletki tęczowej, do bransoletki sutaszowa ziemia, sutaszowa czerwona, kolii rho ophiuchi, kolii forest of desire jakby kto pytał
|
#3689 |
|
Spaceroholiczka
|
Kat, ja Ciebie nie mam! Poszukaj mnie u jakiejś dziewczyny; Paulina K. nie mam zdjęć
|
|
|
|
#3690 |
|
Konto usunięte
|
Hejka
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:29.

niektóre są takie bombowe, że muszę sobie kupić.

ruchajcie, ruchajcie póki macie chcice
Ale teraz poprawiam funkcję liniową.

Moje smaki!