|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 9
Dzien dobry!!
witam sie po kolejnej srednio przespanej nocy... Maz oczywiscie chrapal, ale tym razem korki jakos daly rade, a jak sie przekrecil na plecy i chrapal glosniej to go wrednie budzilam i kazalam sie albo przekrecic, albo wynosic z lozka. oczywiscie marudzil, ale wolal sie przekrecic i juz bylo spokojniej. ![]() Tz juz w pracy, ja zjadlam sniadanie i zaraz biore sie za maseczki i peelingi (dzien spa dla mnie po obiedzie pojde na spacer - min 6 km, jak codzien i tyle z mojego planu dnia - bedzie "aktywnie" Cytat:
|
|
#3722 |
|
Gang Iren
|
Dziewczyny z maluszkami: od samego początku dajecie witaminę D3 dzieciaczkom?
|
#3723 |
|
Zadomowienie
|
Perfuzja spróbuj smoczka z aventu , znajomym mi maluszka najbardziej pasowały.
Chciałabym karmić jak moja bratowa, jednego 1,5 karmiła drugiego rok nigdy tak przy cycku godzinami nie wisiały, zjadły i spanko. Przy żadnym smoka nie używała. Tylko starszy niestety miał kolke . |
|
|
|
#3724 |
|
Zakorzenienie
|
My jakoś od 6 doby. D+K.
|
#3725 |
|
Gang Iren
|
Dzięki za odpowiedź. Tu K dają w szpitalu w zastrzyku,tylko D nie zalecają,ale ja będę dawać.
|
#3726 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() perfuzja zobacz z innym smoczkiem, moze Emilowi podpasuje. lolita ja karmie klasycznie i na lezaco i w obydwoch pozycjach fasolka jest niezastapiona, polecam. Kurna dziewczyny nie wiem czy to normalne, ale od ponad 12h sie nie moge wysikac, a pije naprawde duzo i normalnie to bym juz z 5 razy sikala. Wcale parcia na pecherz nie mam, to chyba nie jest normalne
Edytowane przez Le La Czas edycji: 2014-01-06 o 10:26 |
|
|
|
|
#3727 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A mało treściwy pokarm nie istnieje - fakt sa wspomagacze mleka mamy hmf , ale ich zadanie jest zupełnie inne. Dziecko po nich nie jest bardziej najedzona poprostu zwiększa sie przyswajalnosc i kalorycznksc mleka mamy i stosuje sie to w przypadku dzieci z niska masa urodzeniowa karmionych mlekiem mamy. Emil absolutnie niskiej masy urodzeniowej nie miał. A jeśli rzeczywiście w tej chwili wazy 3900 to rzekłabym ze czeka go dietka Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3728 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi w szpitalu poradzili karmić z piersi max 40 min i resztę dać z butelki żeby niepotrzebnie nie przedłużać karmienia i dziecko mogło spokojnie pospać co jest równie ważne jak jedzenie. Nie piszę o sztucznym mleku tylko swoim odciagnietym po wcześniejszym karmieniu.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2014-01-06 o 10:35 |
|
|
|
|
#3729 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3730 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3731 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Oj to bardzo długo,jak dla mnie nie jest to normalne. A byłaś na ubikacji,próbowałaś coś "wycisnąć" ?
|
|
#3732 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3733 |
|
Rozeznanie
|
hej kochane
ja z TZ nie spałam do 5 rano, Mała ostatni raz ruszała sie wczoraj o 16 i do tej pory 1 raz sie lekko ruszyła jak po brzuszku lekko naciskalismy, tak w ogole a zawsze bardzo duzo sie ruszała wieczorami, do tego mam bole mocne jak na @ i chce mi sie wymiotowac i mysle czy nie zadzwonic do poloznej ,ze sie nie chce ruszac
Julia Renata 28.01.2014 11:30 Nataniel 16.06.2009r. Marzec 2015- 29 tydz |
|
|
|
#3734 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurczę to nie dobrze.... może skontaktuj się z pediatrą lub położną ew doradcą laktacyjnym? To, że Ty się denerwujesz to nie jest dobre ani dla Ciebie ani dla Emila i stres tylko niepotrzebnie źle na Ciebie wpływa. Próbowałaś odciągnąć pokarm i całkowicie na butli go jeden dzień potrzymać aby zobaczyć jak je i ile?
|
|
|
#3736 |
|
Zakorzenienie
|
Mam pytanie do mam karmiących.
Jakie witaminy polecacie? ja po cc czuję się osłabiona, do tego dochodzi stres i chciałabym wspomóc organizm witaminami- tylko jest tak szeroki wybór że sama nie wiem które warto wybrać... Odciągam pokarm i transportuje do szpitala - obecnie używam laktatora medeli ręcznego i raczej będę musiała kupić elektryczny bo ręce opadają jak co 3-4 godz. zaczyna się zabawa z ręcznym. Jaki laktator elektryczny polecacie - używa ktoś z was?
|
#3737 |
|
Zakorzenienie
|
Le La i lejdi Aga obydwie natychmiast dzwonić albo jechać na IP !!!!!
Dziewczyny jakie witaminy kupiłyście D+K ? Własnie patrze na gemi i tego tam tak dużo ze nie wiem które wybrać
|
#3738 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry.
No centralnie czuję się jak półgłówek. Wyparzyłam wczoraj laktator rozłożywszy go uprzednio na części pierwsze, rozłożyłam wszystko na suszarce do naczyć i np. butelka w środku ciągle jest morka, a przecież dostęp powietrza jest normalny. Ja nie mam pojęcia jak to suszyć, czy trzeba to ręcznie wycierać czy coś Wczoraj zasypiałam nie wiem ile godzin, ale zgaga rypała mnie długo i intensywnie. A potem przez sen prawie znokautowałam TŻa ![]() Cytat:
Ale myślę że ze sprezentowaniem mi fotela poczekamy, aż laktacja się unormuje. Jestem na 120% przekonana że będę piersią karmić, ale jednak fajnie byłoby być pewną (niby zawsze może się coś zdarzyć), zanim poczynię spory wydatek w tym kierunku - ten fotel który mi się podoba był pioruńsko drogi ![]() Shiloh piękny kluseczek ![]() Cytat:
![]() Współczuję ciężkiej nocy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Znacznie szybciej się karmi butlą niż prosto z cycka, no nie? Może to byłoby jakieś rozwiązanie? Zawsze to lepiej niż ryzykować z mm.
W czasach powszechnego i nieograniczonego dostępu do informacji, ignorancja to kwestia wyboru. Edytowane przez Roane Czas edycji: 2014-01-06 o 11:00 |
||||||
|
|
|
#3739 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lepiej zadzwoń- tak na wszelki wypadek
|
|
|
#3740 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Trzymamy za Ciebie kciuki!
|
|
#3741 | |
|
Rozeznanie
|
Super ,że już w domku Rzeczywiście pyzulek, ale jaki przesłodki Cytat:
U nas po leniwej niedzieli, znowu lenie się na kanapie a TŻ już w pracy do 20. Jutro mam wizytę więc proszę o kciuki , w ogóle albo mam schizy albo młody zmienił pozycję na głowę do góry, chociaż mam nadzieje ,że tylko mi się wydaję. Już dobrych 5 tyg, jest netoperkiem, to było by nie fajnie. Ale może po prostu inaczej się rusza, no cóż zobaczymy jutro. Ogólnie lubi nas denerwować i nie ruszać się x czasu ,żeby potem narobić z potrójną siłą. ![]() Ah i TŻ przyniósł wczoraj walizkę z piwnicy i nakazał się chociaż po części dzisiaj spakować,chyba zaczyna się bać powoli .Ja z pakowaniem chciałam poczekać z tydzień lub 2 , no ale on się upiera, i twierdzi ,że będzie dobrze, jak walizka będzie naszykowana, a ja się boję ,że jak spakuje to dzieć uzna że można wychodzić, a ja jeszcze chce ,żeby posiedział w brzuchu, i po za tym muszę kupić gips i zrobić odlew brzuszka ![]() A w ogóle co macie na obiad ??
Edytowane przez Muminek1991 Czas edycji: 2014-01-06 o 11:07 |
|
|
|
|
#3742 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziecko urodzone o czasie potrzebuje jednej kropli na dobę, Zappatrzylabym sie tez w żelazo nam dobrze służy aktiferol. Dawka profilaktyczna to 2-3mg na kg masy ciała. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3743 |
|
Wtajemniczenie
|
Le La Ty miałaś komplikacje przy porodzie, no nie? Może lepiej nie ryzykuj i zadzwoń na IP chociaż? Tak dla własnego spokoju psychicznego.
Albo, możesz spróbować po prostu wziąć butelkę wody, wypić ją i czekać na efekt. Jeśli po wypiciu całej półlitrowej butelki wody nie pójdziesz się wysikać, to wtedy będziesz miała konkretny dowód że coś jest nie halo.
|
#3744 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Witam sie z lozka ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3745 |
|
Wtajemniczenie
|
Kotlety mielone z pieczarkami, z wczoraj. Kombinuję coby jakąś kaszę do nich zrobić, i szukam jakiegoś pomysłu żeby taka smutna sama kasza nie była. Macie jakiś pomysł na kaszę?
|
#3746 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Le la możesz jeszcze wskoczyć pod prysznic i polewać sie tam woda i spróbować zrobic Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3747 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Nie czekaj tylko do szpitala dzwoń!! Mnie wyzwali mimo,że miałam te kilka ruchów,że i tak za długo czekałam. Cytat:
To jest wszystko to samo,różni się firmą,opakowanie. Jedne są w kroplach,inne w jednorazowtch dawkach. Wzięłabym te w jednorazowych.
|
|
#3748 |
|
Zakorzenienie
|
ja już nie mogę spać
budzę się w nocy tak ok -3 i nie śpię do ok 6 Dziś myślało mi się o urlopie macierzyńskim jak ja mam to pozgłaszać i kiedy bo wiem, że są różne rodzaje urlopu (chyba 3) które łączą się wten jeden roczny. Niby temat błahy ale mi się myślało. Potem myslało mi się że moja kota chrapie. Potem myślało mi się o porodzie i o tym jak bardzo będzie napier*** tyłek jak mały będzie wychodził
|
|
#3749 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja nie czekałabym do wieczora, tylko juz teraz do lekarza albo na Ip jechała.Może dostałaś jakiegoś zapalenia czy coś.?
|
|
#3750 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Strasznie drogi ten fotel o którymi piszesz. Ja sobie upatrzyłam w Smyths za 220 euro, ale widziałam podobne, też z mechanizmem do bujania zarówno w krześle jak i podnóżku, po 150 nawet. Tyle że te tańsze bardzo nie podobały mi się wizualnie. Linka nie podam bo nie ma tego mojego fotela na stronie Smythsa, będzie już z dobre trzy miesiące jak go oglądałam. Mój upatrzony fotel miał też regulowany kąt nachylenia oparcia. Wyglądało to krzesło mniej więcej tak:
W czasach powszechnego i nieograniczonego dostępu do informacji, ignorancja to kwestia wyboru. Edytowane przez Roane Czas edycji: 2014-01-06 o 11:17 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:38.

Mąż wziął go na spacer, a ja poszłam spać zalewajac sie łzami. Emil ryczal przez 2 i pól godziny - mój mąż próbował go przez cały ten czas uspokoić, ja spalam 

a dwa tygodnie temu w szpitalu ważył 3050. Jutro zobaczymy ile waży naprawdę, ale o przyrosty w jego przypadku zupełnie bym sie nie martwiła. 

16.06.2012