|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV
Dobry dzień
![]() Ale mi się z łóżeczka wstawać nie chce, tż wywietrzył w pokoju i jakoś nie chce mi się wystawić nóżki poza łóżko :p Wczoraj wieczorem bawiłam się tym stetoskopem ale oprócz przelewania wody nic nie słychać, pewnie jak dzidziunie będą większe to coś się usłyszy Miłego i słonecznego dzionka życzę Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3362 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV
Dzień dobry!
A mi to się aż głupio dzisiaj spało bez Tż-ta , 2 tyg to jednak się przyzwyczaiłam że był co noc obok mnie. Pierwszy tydzień najgorszy później leci. ![]() I dziś kolejny leniwy dzień ![]() Miłego dnia
|
#3363 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
No, ale nie odpuszczam, magnez dalej tylko pytanie: skoro nic mnie nie boli to mam dalej brać nospę??![]() Cytat:
Gratulacje dla Szwagierki, mam nadzieję, że już dawno maleństwo jest na świecie !!
|
|
#3364 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry w kolejny Świąteczny dzień
![]() Zostajemy dzisiaj z Misią same, bo Mężul mimo Święta musi pracować i zastanawiam się jak zorganizować Córci czas. Madziula jak tam siostra TŻ? Co do Violetty to nie mam pojęcia kto to. Chyba jeszcze nie czas. Na razie Misia rozpoznaje Kubusia Puchatka, Świnkę Peppę i ostatnio Barbie. Hello Kitty bez jakiegoś szału. Agaaga imię Basia jest piękne i mi bardzo się podoba, tylko mam jedno głupie skojarzenie z pewną osobą i u Nas odpada. Na razie przeważa Hania i wydaje mi się, że już zostanie, chociaż Babcia Mężula cały czas próbuje przeforsować Matyldę Szanse znikome Mam dzisiaj straszną ochotę na ciasto drożdżowe z malinami i kruszonką. Chyba zaraz zarobię ![]() Miłego dnia!
|
|
#3365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko, że u Tżta jest już Hania gdzieś daleko w rodzinie i lipa... Znam jedną Matyldę, świetna dziewczyna A imię, no cóż - oryginalne ![]() Ty i te Twoje wypieki, można dostać ślinotoku jak czasem piszesz
|
|
#3366 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3367 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak w ogóle to Misia uwielbia Twojego avatara Jak tylko zobaczy to mnie męczy żeby jej bajkę o Dzwoneczku włączyć
|
|
|
#3368 |
|
Zakorzenienie
|
Biedna siostra Tżta od 3 w szpitalu skórcze co 3min i brak rozwarcia
![]() A tż tak mnie wkurza, pisze matce że przynajmnuej jej sie dzieci odechce co za idiot zaraz mu strzele chyba za te żarciki ![]() Wysłane z mojego MIST przy użyciu Tapatalka
|
#3369 |
|
Zadomowienie
|
Witam sie z wyrka... Chyba dzis z niego nie wyjdę.
Mam dzis dzien lenia,nie gotuje nawet,nic nie robię. Mamusie podwójne doradzcie z kosmetyków do kąpieli co kupić dla noworodka? Oliwka sie smaruje maluszki czy juz nie? Bo za moich czasów oliwka tylko.I sudocrem wystarczy do pupy czy zasypke kupić jakaś? Po woli robię listę ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3370 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
pewnie Wam się typy jeszcze odmienią Cytat:
czy to znaczy, że będzie cesarka??Dzień dobry wstałam z bólem gardła poza gardłem nic mi nie jest, ale muszę zrobić sobie płukanie i tabletki ssać :/ mam nadzieję, że przejdzie A wczoraj mąż pierwszy raz do brzucha gadał to TŻ z takim oburzeniem i powagą "nie tykaj go tak bo się przestraszy" fajnie już widać te ruchy |
||
|
|
|
#3371 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej hej
ja też dzisiaj leniuchuję. Wczoraj jak usypialiśmy to mąż położył rękę na moim brzuchu i poczuł jak maleństwo się rusza. Od tego momentu co chwilę o tym wspomina
|
#3372 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Kurcze, coś mi się stało z telefonem - nie mogę wejść na wizaż z telefonu Muszę sobie też kupić stopery -.-' |
|
|
|
#3373 |
|
Zadomowienie
|
Wstałam i najadłam się stracha..
wczoraj cały dzień leżałam,zadnych bóli ani nic a dzis mała brązowa plamka... czy mam panikować czy pozekać?jednorazowo na razie i teraz wkładka czysta.
|
#3374 |
|
Zakorzenienie
|
Martuszka ja też wstałam z bólem gardła nie wiem od czego ale okropnie boli :/
Nie wiem czy cesarką narazie dali oksy... Wysłane z mojego MIST przy użyciu Tapatalka
|
#3375 |
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() Ja już od 7 na nogach. Zjadłam śniadanie, bo młody skakał. Właśnie najczęściej i najbardziej gwałtownie skacze rano, jak się przebudzę i jeszcze chcę poleżeć. Chyba z głodu. Jak tak to podał się na mamę ![]() Potem o 9 zaczęłam się nudzić więc dziubałam do tż, żeby wstał. Udało się po 30 minutach. Idziemy dziś na zakupy do Czech, może się przełamię i kupię wreszcie coś dla młodego ![]() Właśnie znowu przyszedł tż i męczy mnie imieniem Eryk... Eryk kojarzy mi się z facetem pod krawatem, taki poważny wczoraj pierwszy raz powiedział coś do brzucha "hallo, to ja twój tata". Dziwnie to brzmiało i dziwnie się poczułam...A i ostatnio miałam się spytać, a ciągle zapominam. Jak namoczę sutki to robią się takie suche, jakby popękane, a ostatnio swędziały. Tak jest tylko jak je namoczę
|
|
#3376 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mój podobnie wczoraj gadłl haha "cześć, tu tata" jakoś nie mogę się przełamać :/Cytat:
![]() dziewczyny czy można jeść jajka na miękko? Nie miałam toxo |
||
|
|
|
#3377 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja używałam emulsję oilatum do kąpieli i oprócz tego niczym już nie smarowałam ciałka, bo emolienty pięknie nawilżają. Na twarz miałam oilatum soft w kremie. A na pupe Bepanthen maść, który jest również bardzo dobry na zmasakrowane brodawki ![]() Kuba narzeka na ucho - ja się zastrzelę!
Edytowane przez Magdi555 Czas edycji: 2014-01-06 o 10:30 |
||||
|
|
|
#3378 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3379 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tylko to plamienie teraz mi spokoju nie daje ...
|
|
#3380 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam
Dziś znowu miałam fajny sen, taki przygodowy... Znowu mi dziwnie pocytowało... może tym razem dam radę... Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
Edytowane przez VwVampirka Czas edycji: 2014-01-06 o 10:56 |
||||||
|
|
|
#3381 |
|
Zakorzenienie
|
hej!! ja sie witam pracowo
taka menda ze mnie, ze wzielam sobie laptopa dzis w sumie poniedzialek, to i tak pewnie nie bede miala duzo klientow![]() co do sudokremu, to stosuje sie go tylko jak juz sa odparzenia, bo generalnie jest za mocno wysuszajacy, wiec pewnie tylko jakies kremiki tak jak dziewczyny pisza typu bephanten ![]() u mnie mala sie rusza rano i wieczorem najbardziej. dzis rano np takie cocodzambo sobie urzadzila, ze ja sie tylko smialam wczoraj tak siedzialam i sie zastanawialam z Tz jak to nasze malentwo bedzie wygladalo i juz sie tej kroszki nie moge doczekac a tutaj jeszcze 4 miesiace chociaz juz jej powiedzialam, ze w sumie juz tak od kwietnia mniej wiecej moze sie szykowac do wyjscia, zeby byla taka jak tatus magnezu biore teraz w sumie jakies 200% zapotrzebowania, ale mi sie czesto brzuch stawia i boje sie go odlozyc. w srode mam spotkanie z polozna i bede nadal meczyc ich, zeby mi sprawdzila czy sie nic z szyjka nie robi, bo sa momenty, ze az autentycznie czuje jak mi macica flaki ciagnie niby to normalne i tutaj non stop to powtarzaja, a ja tez nie chce brac niepotrzebnie jakis powstrzymywaczy, ale jesli cos jest na rzeczy to warto zapobiegac, a nie leczyc![]() ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- madziula, te dostawki to chyba jednak malo praktyczne i wygodne sa. jakos nie widze dziecia starszego, zeby spokojnie siadzialo na takiej, bo nic przeciez by nie widzial no i oczywiscie nie bardzo wyobrazam sobie jak pchac takie ustrojstwo ![]()
|
|
|
|
#3382 | ||
|
Zakorzenienie
|
O ile łatwiej by było gdybyśmy to my wyłącznie miały prawo wyboru
Cytat:
! Ucałuj następnym razem Misię od cioci Agi Cytat:
![]() Tatuś zaczyna wczuwać się w rolę, bezcenne ![]() O jeju... A z uchem to dopiero jest "zabawa" Mam nadzieję, że jednak to żadna poważna infekcja!!
|
|
#3383 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie mamusie
U nas dzisiaj ładny dzień się zapowiada po deszczowej nocy, ale nie wiem czy nie odpuścimy spaceru jeszcze jeden dzień, bo Hania z rana dosyć mocno kaszlała. Potem już było lepiej, więc nie wiem, zastanowię się jeszcze ja bym już chętnie wyszła z domu, bo to siedzenie tutaj od 5 dni mnie dobija Madziuula fajna ta dostawka Współczuję nocy, ale wiadomo czemu już przynajmniej szkoda tylko, że dziewczyna się tak strasznie męczy.Paulka no mi się wydaje,że dzieci za małe żeby było coś słychać na stetoskopie, tak najwcześniej bym zaczęła patrzeć po 30 tygodniu jednak wcześniej też się raczej KTG nie robi, bo ciężko odszukać serduszko no a to chyba jeszcze czulszy sprzęt Agaaga no Barabasz jest super to tak jak ja mówię na Hanię Hancior jak jest niedobra Sylvunia ja kupuję oilatum soft (czy baby teraz to się nazywa chyba), do tego kupię oliwkę linomag chyba, ale to tylko do główki, w ciałko nie trzeba wcierać jak się stosuje emolienty. Jakby się gdzieś sucha skórka robiła to w razie czego kupię oilatum krem też ![]() Martuszka, na gardło dobra płukanka z wody z solą podobno, mnie to odrzuca, bo nie lubię soli ![]() Light Limara to kup mi w tych Czechach czekoladę studentka ![]() Magdi, no to teraz po Kubusiu aniołku Cię czeka szaleństwo w domu ![]() A ból ucha to może jest pozostałość po chorobie? Mój mąż zaczął mnie dzisiaj wypytywać o trzecie dziecko nie wiem co się tak nakręcił teraz Miłego dnia |
|
|
|
#3384 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Zapomniałam napisać, że dziś zaczynamy 22 tydzień!
Edytowane przez Magdi555 Czas edycji: 2014-01-06 o 11:39 |
|
|
|
|
#3385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Oooo
|
|
#3386 |
|
Wtajemniczenie
|
kasian86 pewnie mąż chce w końcu synka "ucelować"
![]() Nam ostatnio też się zeszło na temat 3 dziecka i doszliśmy do wniosku że jak coś może za jakieś 5 lat, ale na razie jak stwierdził tż idzie podwiązać się
|
#3387 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
U Nas wszystko dobrze, dziś pójdę do lekarza, żeby przedłużył mi świąteczne chorobowe, więc może uda mi się zaglądać tu częściej ![]() W piątek idę na USG i mam nadzieję usłyszeć że wszystko jest jak być powinno oraz poznać płeć maleństwa ![]() Do pielęgnacji synka nie używałam praktycznie nic, poza ekologicznym płynem do kąpieli. Jedynie na noc zasypywałam mu pupcię, bo to najdłuższa przerwa w zmianie pampersa była i od czasu do czasu smarowałam go olejkiem ze słodkich migdałów. Buzię i dziąsła przemywałam naparem z rumianku, a oczka, jeśli ropiały, własnym mleczkiem
|
|
|
|
#3388 |
|
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny, ale poszalalyscie w weekend
![]() Witam sie w 21 tygodniu Wczoraj bylismy u znajmomych, gdzie kolezanka jrst w 12 t z drugim dzieckiem i wiecie co, ma brzuch wiekszy od mojego A mieszy nami jest dwumiesieczna roznica.Mezowi odwidzialo sie imie Alicja i juz na tapecie jest Majka. A to podobno kobiety zmienne sa ![]() Poczekam jeszcze troche, bo pewnie jeszcze sie to zmieni. Zreszta duzo osobo mowi, ze i tak po porodzie nadaje sie zupelnie inne imie niz sie wczesniej wybralo
|
#3389 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gratulacje za tydzień ![]() Cytat:
A tak poważnie to się wzięło od tego, że mój siostrzeniec miał taką koleżankę Klarę, na którą mówił Klarciuch Bobas, musiała mu nieźle wejsć za skórę, bo nie widział się z nią już 2 lata a nadal wspomina no i kiedyś mówię do Hani, że jak będzie taka niegrzeczna to potem też ktoś będzie na nią mówił Hancior Bobas i się przyjeło ale siostrzeniec mówi, że na Hanię tak na pewno nikt nigdy nie powie A mąż pewnie chce wcelować w synka, ale nie wiem co mu się wzięło, bo wcześniej było, ze absolutnie, że specjalnie teraz drugie tak szybko, żebyśmy potem mieli święty spokój, że nie chce wracac do pieluch itp itd Cytat:
![]() |
|||
|
|
|
#3390 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale dzidziunie mi skaczą po pęcherzu ciekawe czy będę czuła je/ich jednocześnie....
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:53.

w sumie Ilkas przez Ciebie
No, ale nie odpuszczam, magnez dalej tylko pytanie: skoro nic mnie nie boli to mam dalej brać nospę??