Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-06, 08:28   #3361
paulka0212
Wtajemniczenie

Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV

Dobry dzień
Ale mi się z łóżeczka wstawać nie chce, tż wywietrzył w pokoju i jakoś nie chce mi się wystawić nóżki poza łóżko :p

Wczoraj wieczorem bawiłam się tym stetoskopem ale oprócz przelewania wody nic nie słychać, pewnie jak dzidziunie będą większe to coś się usłyszy

Miłego i słonecznego dzionka życzę

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-06, 08:36   #3362
Lucynka20xd
Wtajemniczenie

GG do Lucynka20xd
Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV

Dzień dobry!
A mi to się aż głupio dzisiaj spało bez Tż-ta , 2 tyg to jednak się przyzwyczaiłam że był co noc obok mnie. Pierwszy tydzień najgorszy później leci.

I dziś kolejny leniwy dzień

Miłego dnia

Kocham , Tęsknie, Czekam . . . ♥♥♥♥♥

Adrianek ♥♥
30.05.2014 /3700g,59cm/

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0aqox8ccd7.png

Lucynka20xd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-06, 08:37   #3363
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość
No wiesz może i dobrze, jeszcze by ktoś na Basieńkę zaczął Barabasz mówić np
Hahaha Jak jednak zdecyduję się na Basię to będę do niej czasem mówiła pieszczotliwie Barabasz

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość
O to i tak dużo
A jak brzuś? Luźny już?

Muszę spać, bo rano trzeba wstać ale sie zainspirowałam wyprawka i siedze w sumie Ilkas przez Ciebie
Wczoraj spiął się do wieczora 2 razy, ale nie aż tak mocno i zastanawiałam się czy to przypadkiem Mała się tak nie obracała pleckami No, ale nie odpuszczam, magnez dalej tylko pytanie: skoro nic mnie nie boli to mam dalej brać nospę??

Cytat:
Wiem już czemu tż w nocy nie mógł spać - jego siostra zaczęła rodzić pewnie to jakieś więzy krwi, bo przecież nie ta kawa o 19
Jednak więzy krwi Gratulacje dla Szwagierki, mam nadzieję, że już dawno maleństwo jest na świecie !!

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-06, 08:53   #3364
kaorlak
Zadomowienie

Dzień dobry w kolejny Świąteczny dzień

Zostajemy dzisiaj z Misią same, bo Mężul mimo Święta musi pracować i zastanawiam się jak zorganizować Córci czas.

Madziula jak tam siostra TŻ?

Co do Violetty to nie mam pojęcia kto to. Chyba jeszcze nie czas. Na razie Misia rozpoznaje Kubusia Puchatka, Świnkę Peppę i ostatnio Barbie. Hello Kitty bez jakiegoś szału.

Agaaga imię Basia jest piękne i mi bardzo się podoba, tylko mam jedno głupie skojarzenie z pewną osobą i u Nas odpada. Na razie przeważa Hania i wydaje mi się, że już zostanie, chociaż Babcia Mężula cały czas próbuje przeforsować Matyldę Szanse znikome

Mam dzisiaj straszną ochotę na ciasto drożdżowe z malinami i kruszonką. Chyba zaraz zarobię

Miłego dnia!
kaorlak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-06, 08:59   #3365
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaorlak Pokaż wiadomość

Agaaga imię Basia jest piękne i mi bardzo się podoba, tylko mam jedno głupie skojarzenie z pewną osobą i u Nas odpada. Na razie przeważa Hania i wydaje mi się, że już zostanie, chociaż Babcia Mężula cały czas próbuje przeforsować Matyldę Szanse znikome

Mam dzisiaj straszną ochotę na ciasto drożdżowe z malinami i kruszonką. Chyba zaraz zarobię

Miłego dnia!
Hania też strasznie mi się podoba tylko, że u Tżta jest już Hania gdzieś daleko w rodzinie i lipa...
Znam jedną Matyldę, świetna dziewczyna A imię, no cóż - oryginalne
Ty i te Twoje wypieki, można dostać ślinotoku jak czasem piszesz

Stary 2014-01-06, 09:13   #3366
paulka0212
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Hania też strasznie mi się podoba tylko, że u Tżta jest już Hania gdzieś daleko w rodzinie i lipa...
Mi Hania też się strasznie podoba, tż niestety nie

24.09.2013 3w1

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

Stary 2014-01-06, 09:15   #3367
kaorlak
Zadomowienie

Cytat:
Zapraszam na ciasto

Tak w ogóle to Misia uwielbia Twojego avatara Jak tylko zobaczy to mnie męczy żeby jej bajkę o Dzwoneczku włączyć
kaorlak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-06, 09:20   #3368
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Biedna siostra Tżta od 3 w szpitalu skórcze co 3min i brak rozwarcia

A tż tak mnie wkurza, pisze matce że przynajmnuej jej sie dzieci odechce co za idiot zaraz mu strzele chyba za te żarciki

Wysłane z mojego MIST przy użyciu Tapatalka

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-06, 09:30   #3369
sylvuniaa84
Zadomowienie

Witam sie z wyrka... Chyba dzis z niego nie wyjdę.
Mam dzis dzien lenia,nie gotuje nawet,nic nie robię.

Mamusie podwójne doradzcie z kosmetyków do kąpieli co kupić dla noworodka?
Oliwka sie smaruje maluszki czy juz nie? Bo za moich czasów oliwka tylko.I sudocrem wystarczy do pupy czy zasypke kupić jakaś?
Po woli robię listę

Stary 2014-01-06, 09:40   #3370
martuszka0
Rozeznanie

Cytat:
widzę, że chyba jednak Basia, a Hania bardzo ładne pewnie Wam się typy jeszcze odmienią
Cytat:
Biedna siostra Tżta od 3 w szpitalu skórcze co 3min i brak rozwarcia

A tż tak mnie wkurza, pisze matce że przynajmnuej jej sie dzieci odechce co za idiot zaraz mu strzele chyba za te żarciki

ojej biedna się męczy czy to znaczy, że będzie cesarka??

Dzień dobry

wstałam z bólem gardła poza gardłem nic mi nie jest, ale muszę zrobić sobie płukanie i tabletki ssać :/ mam nadzieję, że przejdzie

A wczoraj mąż pierwszy raz do brzucha gadał tak się ruszało, że przyszedł oglądać no i naciska delikatnie na brzuch, no to ja troszkę mocniej, ale oczywiście nie przesadzam, bo zawsze po takim "ruszeniu go" młode daje o sobie znać to TŻ z takim oburzeniem i powagą "nie tykaj go tak bo się przestraszy" fajnie już widać te ruchy i moje dziecko głównie rusza się wieczorami...
martuszka0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-06, 09:41   #3371
Iemand
Wtajemniczenie

GG do Iemand

Hej hej ja też dzisiaj leniuchuję. Wczoraj jak usypialiśmy to mąż położył rękę na moim brzuchu i poczuł jak maleństwo się rusza. Od tego momentu co chwilę o tym wspomina
Iemand jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-06, 09:50   #3372
gosius91
Zakorzenienie

Cześć

Kurcze, coś mi się stało z telefonem - nie mogę wejść na wizaż z telefonu inne strony mi otwiera.. Grrrr. Już chyba zrobiłam wszystko co możliwe. Idę chyba dalej do łóżka, jestem dzisiaj chodzącą bombą! Pfffff.

Muszę sobie też kupić stopery -.-'

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Cieszmy się z małych rzeczy, bo wzór na szczęście w nich zapisany jest!
gosius91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-06, 09:55   #3373
sylvuniaa84
Zadomowienie

Wstałam i najadłam się stracha..
wczoraj cały dzień leżałam,zadnych bóli ani nic a dzis mała brązowa plamka...
czy mam panikować czy pozekać?jednorazowo na razie i teraz wkładka czysta.
Stary 2014-01-06, 09:56   #3374
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Martuszka ja też wstałam z bólem gardła nie wiem od czego ale okropnie boli :/
Nie wiem czy cesarką narazie dali oksy...

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-06, 10:16   #3375
Light Limara
Zadomowienie

Witam
Ja już od 7 na nogach. Zjadłam śniadanie, bo młody skakał. Właśnie najczęściej i najbardziej gwałtownie skacze rano, jak się przebudzę i jeszcze chcę poleżeć. Chyba z głodu. Jak tak to podał się na mamę
Potem o 9 zaczęłam się nudzić więc dziubałam do tż, żeby wstał. Udało się po 30 minutach.
Idziemy dziś na zakupy do Czech, może się przełamię i kupię wreszcie coś dla młodego

Właśnie znowu przyszedł tż i męczy mnie imieniem Eryk... Eryk kojarzy mi się z facetem pod krawatem, taki poważny wczoraj pierwszy raz powiedział coś do brzucha "hallo, to ja twój tata". Dziwnie to brzmiało i dziwnie się poczułam...

A i ostatnio miałam się spytać, a ciągle zapominam. Jak namoczę sutki to robią się takie suche, jakby popękane, a ostatnio swędziały. Tak jest tylko jak je namoczę
Stary 2014-01-06, 10:25   #3376
martuszka0
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Light Limara Pokaż wiadomość
Witam
Ja już od 7 na nogach. Zjadłam śniadanie, bo młody skakał. Właśnie najczęściej i najbardziej gwałtownie skacze rano, jak się przebudzę i jeszcze chcę poleżeć. Chyba z głodu. Jak tak to podał się na mamę
Potem o 9 zaczęłam się nudzić więc dziubałam do tż, żeby wstał. Udało się po 30 minutach.
Idziemy dziś na zakupy do Czech, może się przełamię i kupię wreszcie coś dla młodego

Właśnie znowu przyszedł tż i męczy mnie imieniem Eryk... Eryk kojarzy mi się z facetem pod krawatem, taki poważny wczoraj pierwszy raz powiedział coś do brzucha "hallo, to ja twój tata". Dziwnie to brzmiało i dziwnie się poczułam...

A i ostatnio miałam się spytać, a ciągle zapominam. Jak namoczę sutki to robią się takie suche, jakby popękane, a ostatnio swędziały. Tak jest tylko jak je namoczę
może młody chce jeszcze spać i dlatego kopie :P czy kopie i dlatego się budzisz?? no to rzeczywiście może coś dziś kupisz mój podobnie wczoraj gadłl haha "cześć, tu tata" za to ja nic nie mówię do brzucha jakoś nie mogę się przełamać :/
Cytat:
Martuszka ja też wstałam z bólem gardła nie wiem od czego ale okropnie boli :/
Nie wiem czy cesarką narazie dali oksy...

no to zeka nas dziś płukanka

dziewczyny czy można jeść jajka na miękko? Nie miałam toxo
Stary 2014-01-06, 10:29   #3377
Magdi555
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość

Kasian mi dużo osób mówiło że będę miała spokojne dziecko , bo w brzuszku bardzo spokojny był , a teraz to szogun a nie dziecko ciągle w ruchu
U nas się sprawdziło, o każdego kopniaka musiałam się godzinami prosić i K. jest spokojnym dzieckiem. Za to Dzidek w brzuszku, co chwilę daje czadu! Aż się boję co to będzie

Cytat:
Ramona wazelina nie, bo zapycha pory, to na mróz na usta najwyzej zresztą oliwka chyba też zapycha, my chyba na główke tylko robiliśmy...
Madziula, masz rację oliwka zapycha pory i już się nie stosuje oliwkowania Teraz preferuje się emolienty

Cytat:
Napisane przez paulka0212 Pokaż wiadomość
Wczoraj wieczorem bawiłam się tym stetoskopem ale oprócz przelewania wody nic nie słychać, pewnie jak dzidziunie będą większe to coś się usłyszy
Mi K. codziennie sprawdza Dzidzi serduszko swoim stetoskopem

Cytat:
Napisane przez sylvuniaa84 Pokaż wiadomość
Mamusie podwójne doradzcie z kosmetyków do kąpieli co kupić dla noworodka?
Oliwka sie smaruje maluszki czy już nie? Bo za moich czasów oliwka tylko.I sudocrem wystarczy do pupy czy zasypke kupić jakaś?
Po woli robię listę
Kilka stron wstecz temat był poruszany
Ja używałam emulsję oilatum do kąpieli i oprócz tego niczym już nie smarowałam ciałka, bo emolienty pięknie nawilżają. Na twarz miałam oilatum soft w kremie. A na pupe Bepanthen maść, który jest również bardzo dobry na zmasakrowane brodawki Niektórzy polecają też sudocrem, ale u nas nie sprawdził się. I to w zasadzie wszystko

Kuba narzeka na ucho - ja się zastrzelę!

Edytowane przez Magdi555
Czas edycji: 2014-01-06 o 10:30
Magdi555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-06, 10:37   #3378
martuszka0
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Magdi555 Pokaż wiadomość
Ojej, oby to nie było zapalenie ucha

ilkas jak oceniasz opiekę poporodową na Brochowie???? Czy położne tam chodzą i patrzą jak sobie radzisz itp????
Stary 2014-01-06, 10:38   #3379
sylvuniaa84
Zadomowienie

Cytat:
U nas się sprawdziło, o każdego kopniaka musiałam się godzinami prosić i K. jest spokojnym dzieckiem. Za to Dzidek w brzuszku, co chwilę daje czadu! Aż się boję co to będzie

Madziula, masz rację oliwka zapycha pory i już się nie stosuje oliwkowania Teraz preferuje się emolienty

Mi K. codziennie sprawdza Dzidzi serduszko swoim stetoskopem

Kilka stron wstecz temat był poruszany
Ja używałam emulsję oilatum do kąpieli i oprócz tego niczym już nie smarowałam ciałka, bo emolienty pięknie nawilżają. Na twarz miałam oilatum soft w kremie. A na pupe Bepanthen maść, który jest również bardzo dobry na zmasakrowane brodawki Niektórzy polecają też sudocrem, ale u nas nie sprawdził się. I to w zasadzie wszystko

nie zwracałam uwagi bo nie myslałam jeszcze o kosmetykach,ale chyba po woli czas zacząć..
tylko to plamienie teraz mi spokoju nie daje ...
Stary 2014-01-06, 10:53   #3380
VwVampirka
Zakorzenienie

Witam Dziś znowu miałam fajny sen, taki przygodowy... Znowu mi dziwnie pocytowało... może tym razem dam radę...
Cytat:
Napisane przez sylvuniaa84 Pokaż wiadomość
Ja mam luteine jeszcze na jutro tylko i potem już koniec,mam nie brać..
Zastanawiam się jak to będzie. Boje sie jakos odstawiać..
Z tego wszystkiego nie wiem czy dziś rano wzięłam luteinę ( dowcipnie) i o 14 wzięłam jeszcze jedną.. wieczorem kolo 21 zawsze biorę nocna dawkę..
Myslicie ze jak zdarzyło mi się wziąć dziś o 1 wiecej to się nic nie stanie?
Ja ciągle zapominam o tabletkach, dla tego na swoich napisałam sobie dni tygodnia, tj jest na tabl.anty
Cytat:
Napisane przez monijaaa Pokaż wiadomość
Jaśnie Pan sie obudził i pytalam co w tym miesiacu kupujemy, chemie czy reszte ubranek .
Padło na chemie, ale ubranek pewnie tez triszke kupie

i zastanawiam sie jakie kosmetyki kupic na poczatek i jakiej/jakich marek :conf used:
Ja się na razie wstrzymuję z kosmetykami, bo jak je kupię tuż przed, to będą miały dłuższy termin ważności
Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
Dziewczyny macie takie uplawy ciagnace sie glutki? alez jestem szczera
Pokaż się ginkowi, bo to może być jakieś choróbsko. W ciąży podobno mało kiedy swędzi i po upławach się je poznaje... Ja też mam wodniste
Cytat:
O to i tak dużo
A jak brzuś? Luźny już?

Podwójne, patrzcie co znalazłam

Tylko teraz nie wiem, gdzie to kupić, na all widze tylko takie coś: ale sorry gdzie tu miejsce dla pchacza Albo jedna dostawka razem z wózkiem, tylko co ja z wózkiem zrobie

Muszę spać, bo rano trzeba wstać ale sie zainspirowałam wyprawka i siedze w sumie Ilkas przez Ciebie
Mój TŻ stwierdził, że to są łaziki marsjańskie, a nie wózki:

“Aby pozbyć się pokusy należy jej po prostu ulec"
Oscar Wilde

Edytowane przez VwVampirka
Czas edycji: 2014-01-06 o 10:56
VwVampirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-06, 11:05   #3381
santom
Zakorzenienie

GG do santom Send a message via Skype™ to santom

hej!! ja sie witam pracowo taka menda ze mnie, ze wzielam sobie laptopa dzis w sumie poniedzialek, to i tak pewnie nie bede miala duzo klientow

co do sudokremu, to stosuje sie go tylko jak juz sa odparzenia, bo generalnie jest za mocno wysuszajacy, wiec pewnie tylko jakies kremiki tak jak dziewczyny pisza typu bephanten

u mnie mala sie rusza rano i wieczorem najbardziej. dzis rano np takie cocodzambo sobie urzadzila, ze ja sie tylko smialam
wczoraj tak siedzialam i sie zastanawialam z Tz jak to nasze malentwo bedzie wygladalo i juz sie tej kroszki nie moge doczekac a tutaj jeszcze 4 miesiace chociaz juz jej powiedzialam, ze w sumie juz tak od kwietnia mniej wiecej moze sie szykowac do wyjscia, zeby byla taka jak tatus

magnezu biore teraz w sumie jakies 200% zapotrzebowania, ale mi sie czesto brzuch stawia i boje sie go odlozyc. w srode mam spotkanie z polozna i bede nadal meczyc ich, zeby mi sprawdzila czy sie nic z szyjka nie robi, bo sa momenty, ze az autentycznie czuje jak mi macica flaki ciagnie niby to normalne i tutaj non stop to powtarzaja, a ja tez nie chce brac niepotrzebnie jakis powstrzymywaczy, ale jesli cos jest na rzeczy to warto zapobiegac, a nie leczyc

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

madziula, te dostawki to chyba jednak malo praktyczne i wygodne sa. jakos nie widze dziecia starszego, zeby spokojnie siadzialo na takiej, bo nic przeciez by nie widzial no i oczywiscie nie bardzo wyobrazam sobie jak pchac takie ustrojstwo

NA ZAWSZE W SERCU...
santom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-06, 11:15   #3382
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Mi Hania też się strasznie podoba, tż niestety nie
O ile łatwiej by było gdybyśmy to my wyłącznie miały prawo wyboru

Cytat:
Napisane przez kaorlak Pokaż wiadomość
Zapraszam na ciasto

Tak w ogóle to Misia uwielbia Twojego avatara Jak tylko zobaczy to mnie męczy żeby jej bajkę o Dzwoneczku włączyć
Ojeeej, tak się cieszę, że ktoś mnie zauważa ! Ucałuj następnym razem Misię od cioci Agi

Cytat:
Napisane przez martuszka0 Pokaż wiadomość
widzę, że chyba jednak Basia, a Hania bardzo ładne pewnie Wam się typy jeszcze odmienią

A wczoraj mąż pierwszy raz do brzucha gadał tak się ruszało, że przyszedł oglądać no i naciska delikatnie na brzuch, no to ja troszkę mocniej, ale oczywiście nie przesadzam, bo zawsze po takim "ruszeniu go" młode daje o sobie znać to TŻ z takim oburzeniem i powagą "nie tykaj go tak bo się przestraszy" fajnie już widać te ruchy i moje dziecko głównie rusza się wieczorami...
Też tak myślę, z pary razy pewnie jeszcze się zmieni
Tatuś zaczyna wczuwać się w rolę, bezcenne

Cytat:
O jeju... A z uchem to dopiero jest "zabawa" Mam nadzieję, że jednak to żadna poważna infekcja!!

Stary 2014-01-06, 11:27   #3383
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Witajcie mamusie

U nas dzisiaj ładny dzień się zapowiada po deszczowej nocy, ale nie wiem czy nie odpuścimy spaceru jeszcze jeden dzień, bo Hania z rana dosyć mocno kaszlała. Potem już było lepiej, więc nie wiem, zastanowię się jeszcze ja bym już chętnie wyszła z domu, bo to siedzenie tutaj od 5 dni mnie dobija

Madziuula fajna ta dostawka musze się wgłębić w temat, ale faktycznie tak jak dziecko siedzi to trudno znaleźć miejsce dla siebie w tym zestawie
Współczuję nocy, ale wiadomo czemu już przynajmniej szkoda tylko, że dziewczyna się tak strasznie męczy.

Paulka no mi się wydaje,że dzieci za małe żeby było coś słychać na stetoskopie, tak najwcześniej bym zaczęła patrzeć po 30 tygodniu jednak wcześniej też się raczej KTG nie robi, bo ciężko odszukać serduszko no a to chyba jeszcze czulszy sprzęt

Agaaga no Barabasz jest super to tak jak ja mówię na Hanię Hancior jak jest niedobra

Sylvunia ja kupuję oilatum soft (czy baby teraz to się nazywa chyba), do tego kupię oliwkę linomag chyba, ale to tylko do główki, w ciałko nie trzeba wcierać jak się stosuje emolienty. Jakby się gdzieś sucha skórka robiła to w razie czego kupię oilatum krem też a do pupy mam sudocrem po Hani i bepanthen jeszcze nie otwarty – ten drugi może się też przydać do sutków podobno – nie wiem nie mam doświadczeń

Martuszka, na gardło dobra płukanka z wody z solą podobno, mnie to odrzuca, bo nie lubię soli

Light Limara to kup mi w tych Czechach czekoladę studentka

Magdi, no to teraz po Kubusiu aniołku Cię czeka szaleństwo w domu
A ból ucha to może jest pozostałość po chorobie?

Mój mąż zaczął mnie dzisiaj wypytywać o trzecie dziecko tzn kiedy bym chciała, za ile lat itp. itd. nie wiem co się tak nakręcił teraz

Miłego dnia
kasian86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-06, 11:38   #3384
Magdi555
Rozeznanie

Cytat:
Witajcie mamusie

U nas dzisiaj ładny dzień się zapowiada po deszczowej nocy, ale nie wiem czy nie odpuścimy spaceru jeszcze jeden dzień, bo Hania z rana dosyć mocno kaszlała. Potem już było lepiej, więc nie wiem, zastanowię się jeszcze ja bym już chętnie wyszła z domu, bo to siedzenie tutaj od 5 dni mnie dobija
Najgorsze te wszystkie grzyby i pleśń - przyszedłby mróz i przemroził w cholerę to wszystko, to i choroby by się skończyły!

Zapomniałam napisać, że dziś zaczynamy 22 tydzień!

Edytowane przez Magdi555
Czas edycji: 2014-01-06 o 11:39
Magdi555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-06, 11:39   #3385
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Agaaga no Barabasz jest super to tak jak ja mówię na Hanię Hancior jak jest niedobra

Mój mąż zaczął mnie dzisiaj wypytywać o trzecie dziecko tzn kiedy bym chciała, za ile lat itp. itd. nie wiem co się tak nakręcił teraz

Miłego dnia
Haha, brzmi jak ksywa groźnego bandziora
Oooo może chce teraz wcelować w synka?

Stary 2014-01-06, 11:42   #3386
paulka0212
Wtajemniczenie

kasian86 pewnie mąż chce w końcu synka "ucelować"
Nam ostatnio też się zeszło na temat 3 dziecka i doszliśmy do wniosku że jak coś może za jakieś 5 lat, ale na razie jak stwierdził tż idzie podwiązać się

24.09.2013 3w1

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

Stary 2014-01-06, 11:54   #3387
nitka_88
Zadomowienie

Hej dziewczyny Dawno mnie tu nie było...
U Nas wszystko dobrze, dziś pójdę do lekarza, żeby przedłużył mi świąteczne chorobowe, więc może uda mi się zaglądać tu częściej
W piątek idę na USG i mam nadzieję usłyszeć że wszystko jest jak być powinno oraz poznać płeć maleństwa

Do pielęgnacji synka nie używałam praktycznie nic, poza ekologicznym płynem do kąpieli. Jedynie na noc zasypywałam mu pupcię, bo to najdłuższa przerwa w zmianie pampersa była i od czasu do czasu smarowałam go olejkiem ze słodkich migdałów. Buzię i dziąsła przemywałam naparem z rumianku, a oczka, jeśli ropiały, własnym mleczkiem

www.NiciutKa.pl
nitka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-06, 11:54   #3388
agus7ia
Raczkowanie

Czesc dziewczyny, ale poszalalyscie w weekend

Witam sie w 21 tygodniu Polowa za nami.
Wczoraj bylismy u znajmomych, gdzie kolezanka jrst w 12 t z drugim dzieckiem i wiecie co, ma brzuch wiekszy od mojego A mieszy nami jest dwumiesieczna roznica.

Mezowi odwidzialo sie imie Alicja i juz na tapecie jest Majka. A to podobno kobiety zmienne sa
Poczekam jeszcze troche, bo pewnie jeszcze sie to zmieni. Zreszta duzo osobo mowi, ze i tak po porodzie nadaje sie zupelnie inne imie niz sie wczesniej wybralo
Stary 2014-01-06, 11:54   #3389
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Cytat:
Najgorsze te wszystkie grzyby i pleśń - przyszedłby mróz i przemroził w cholerę to wszystko, to i choroby by się skończyły!

Zapomniałam napisać, że dziś zaczynamy 22 tydzień!
No dokładnie teraz jest taka niezdrowa ta pogoda...

Gratulacje za tydzień a już zaraz wizyta i urodzinki

Cytat:
Haha, brzmi jak ksywa groźnego bandziora
Oooo może chce teraz wcelować w synka?
No bo to jest groźny bandzior, nie widziałaś jej groźnej miny?

A tak poważnie to się wzięło od tego, że mój siostrzeniec miał taką koleżankę Klarę, na którą mówił Klarciuch Bobas, musiała mu nieźle wejsć za skórę, bo nie widział się z nią już 2 lata a nadal wspomina raz go pocałowała na wycieczce - wiadomo o co chodzi no i kiedyś mówię do Hani, że jak będzie taka niegrzeczna to potem też ktoś będzie na nią mówił Hancior Bobas i się przyjeło ale siostrzeniec mówi, że na Hanię tak na pewno nikt nigdy nie powie

A mąż pewnie chce wcelować w synka, ale nie wiem co mu się wzięło, bo wcześniej było, ze absolutnie, że specjalnie teraz drugie tak szybko, żebyśmy potem mieli święty spokój, że nie chce wracac do pieluch itp itd

Cytat:
kasian86 pewnie mąż chce w końcu synka "ucelować"
Nam ostatnio też się zeszło na temat 3 dziecka i doszliśmy do wniosku że jak coś może za jakieś 5 lat, ale na razie jak stwierdził tż idzie podwiązać się
mój też tak mówi, że idzie sobie podwiązać co tam trzeba a ja mówię, że gorzej jak sobie podwiąże, nic mi nie powie, a ja i tak zajde w ciążę
kasian86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-06, 12:18   #3390
paulka0212
Wtajemniczenie

Cytat:

mój też tak mówi, że idzie sobie podwiązać co tam trzeba a ja mówię, że gorzej jak sobie podwiąże, nic mi nie powie, a ja i tak zajde w ciążę

Ale dzidziunie mi skaczą po pęcherzu ciekawe czy będę czuła je/ich jednocześnie....

24.09.2013 3w1

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości