|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4351 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XX
BERBIE- to dobrze się składa, że od kilku lat 6 stycznia jest dniem wolnym od pracy
![]() w piątek poszłam zapłacić na pocztę telefon i OC- 600 zł, miałam 3 banknoty po 200 i okazało się, że jeden jest uszkodzony (pobierałam w bankomacie), kasjerka nie chciał go przyjąć, zatrzymała ostemplowane rachunki i 400 zł i kazała 200 zł wymienić. Pojechałam do banku, wyczekałam się, wymieniłam, wróciłam na pocztę u siebie, znowu odczekałam i zapłaciłam. Nie muszę pisać ile się przez to nadenerwowałam. Tyle, że nie mam tych kwitów, chciałam OC do auta włożyć i nie ma... mam nadzieję, że zostały na poczcie i będą tam Wygląda na to, ze dałam babce brakującą wymienioną kasę, odebrałam resztę a kwitów mi nie wydała a ja się nie upomniałam ![]()
#4352 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XX
za sto dni anitka urodzi, a melbi może przyniesie nową iskierkę
![]() i ja tak samo może zacznę wówczas starania, ale strach mnie paraliżuje dosłownie. rena - a masz regularne cykle? ja chyba zrobię 3-4 dni przed @ ten prog... a to kłucie we śnie to może to owu właśnie była i jakieś senne znaki ![]() jana- ![]() ![]() kubek - aż sobie wyobraziłam te cudne uśmiechy ![]() agatko- to Pani dr naprawdę zaangażowana. Niespotykane. Aż się nad nią zastanowiłam, wiesz ![]() jojla - no to albo działać albo czekać... ![]() hosenko, iza- super ze dzieciaczki takie spokojniutkie... ![]() ![]() dziewczyny jaki macie stosunek do badania i wysokości progesteronu w ciąży? i czy przy niedoborze dupek / lutka to wszystko co mozna kobiecie zaproponowac? czy da się te poziomy jakoś uregulować albo podnieść przed ciążą? bo ja teraz przyglądam się temu jako domniemanej przyczynie... pod koniec 1 trymestru mój progesteron wynosił 15, a dla pierwszego trym norma była 10-90... to chyba bardzo mało mi się zdaje... A pytam Was bo moja ginka mi nie zlecała tego badania, i ogólnie widzę że lekarze tego nie badają tylko wypisują już standardowo duphaston. Dziś się zastanawiam czy to nie przez ten niedobór może te krwawienia, ten słaby przyrost bhcg... Człowiek jest taki zielony że szok... |
![]() ![]() |
![]() |
#4353 |
Zakorzenienie
|
myślałam, że wstawiałam do klubu
![]() właśnie koleżanka mi podrzuciła wksiążkę "W oczekiwaniu na dziecko" ![]() wczoraj byliśmy u chrześniaka z paczką i dostaliśmy zapewnienie, że łózeczk turystyczne już czeka abyśmy je sobie zabrali. ubranka itp. rzeczy też będą powoli dla nas szykowane ![]()
#4354 |
Zakorzenienie
|
hope wiesz że ja miałam Ci pisać abyś się do Niej umówiła??!! a progesteron to miałas strasznie niski jak na koniec I trym....są też chyba zastrzyki z progesteronu ale w sumie chyba wystarczy brać dupka i lutkę w końskich dawkach i jest ok...
#4355 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4356 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#4357 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
W grudniu i styczniu na palcach jednej ręki mogłabym zliczyć dni, kiedy nie byliśmy na spacerze. Częściej, niż latem ![]() Cytat:
Choć obudził się dziś o 1, ja byłam jakaś nieprzytomna i nie dałam mu jedzenia, tylko położyłam obok siebie i wstał dopiero o 4 - a jadł o 21.30 ![]() Też chcę zdjęcia! Bardzo mnie interesują obyczaje prawosławne. Byłam kiedyś na mszy w tym obrządku (to się chyba nazywa służba, nie?) - z okazji Wielkanocy w Bułgarii. Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4358 |
Wtajemniczenie
|
berbie- to swietnie ze się tak ładnie zaczyna organizować
![]() agatko - to napisz mi na pw jakieś dane. co do progesteronu wiesz, ze ja go sama intuicyjnie wtedy zrobilam ale moja ginka go nie zobaczyla bo wtedy mi sie zaczęły schody, mocniejsze krwawienia, szpital, w szpitalu im nie powiedzialam o tym fakcie, chyba bylam za bardzo pewna ze oni przeciez po cos te krew pobierali, a i ja nie pamietalam z tego wszystkiego... potem znowu dom, zanim kolejna wizyta u ginki juz stracilam. I dzis nie daje mi to spokoju, moze to faktycznie to była przyczyna, bo niby brałam dupka, ale 3x1 to mi się widzi jednak za mało... rena, - dobrze, ze tak planujesz, to mi się zdaje rozsądne żeby temu progesteronowi się przyjrzeć... Ciekawe co Twoj lekarz powie na to, bo niektórzy tego nie zlecają, a jak się zrobi to dalej mają sceptyczne podejście co do znaczenia ilości tych hormonów. Jak masz regularne cykle to dobrze. Ja mam nadzieję że też teraz będę miała. jojla - to faktycznie jeszcze Ci się nie uregulowal organizm skoro tak ci się rozjechal cykl... dobrze mysliszz, teraz chyba tylko usg powie Ci na jakim stadium jesteś. Może lekarz przepisze coś na regulacje cyklu jak i ten będzie taki długi.
Edytowane przez h0pe Czas edycji: 2014-01-06 o 13:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#4359 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4360 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4361 |
Wtajemniczenie
|
Monia jakby czytala o swojej sytuacji z dzieckiem - skok rozwojowy od urodzenia... od listopada z Tosia bylam tylko na dworzu moze ze 4-5 razy plus wizyty u lekarza - caly czas kaszle o roznym natezeniu
![]() Paniczka - Torresik nadal na sloiczkach czy juz robisz sama mu jedzonko? Madzia, Esia, Czarnula - ile mlecznych posilkow dajecie dzieciaczkom? bo mi sie wydaje ze powinnam cos w diecie Tosi zmienic. Od wczoraj ma bunt mleczny - dostaje histerii na widok mleka w butli.... A co do noszenia na rekach, to u nas min pol dnia jest noszenie - zwiedzanie mieszkania i odpowiadania na pytania pokazywane palcem. Ale ostatnio rozbraja mnie Mala jak sie pytam: kochasz mamusie/tatusia? Zaczyna sie przytulac ![]()
![]() |
#4362 |
Zakorzenienie
|
Perse Uważaj z bujaczkiem, nam neurolog od rehabilitacji zabroniła nawet korzystać
![]() Kunia A co pediatra na częste kaszle Małej ![]() ![]() Monika Spróbuj tak wpisać w google nazwa miejscowości + ndt bobath, lub terapeuci |
![]() ![]() |
![]() |
#4363 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4364 |
Rozeznanie
|
Jana
![]() ![]() Kundzia u Was niedługo roczek? Kurde ale trzyma Tosię ![]() czemu to tak długo trzyma? wirus jakiś to był?a może coś ma podłożu alergicznym? Wika ja też słyszałam o rodzicach, którzy przed snem wieczornym robili kółka po osiedlu samochodem... moja bratanica zasypiała w pokojowej huśtawce ![]() ![]() ![]() Kubek na co szczepicie?? Jojla u mniepo # wszystkie @ się rozregulowały, w ogóle miałam jakieś plamienia, cuda na patyku ![]() Perse przeczytałam, że zostawiacie Artka na tapczanie... dziewczyny uważajcie ![]() przed świętami zostawiłam Uśkę na naszym łóżku...pod samą ścianą, założyłam złożonym kocykiem, wyszłam na chwilę po pieluchy...za chwilę złyszę takie "łup" i płacz...ale idę na spokojnie myśląc, że pewnie Julek pacnął znowu czymś Uśkę..a ona leży pod łóżkiem ![]() w panice byłam gotowa lecieć bez butów na IP, ale męża mam rozsądniejszego...wyrwał mi ją, potrząsną mną i kazał obserwować...Usia na szczęście popłakała tylko trochę, szybko się utuliła ![]() a zostawiłam tylko na chwilę, pod samą ścianą...a łóżko ma wysokość jak do kolana...traumę mam do dziś nawet Julek to przeżył, bo wieczorem się modlił: :i żeby Dzidka mamie z łóżka nie spadała..."
#4365 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ---------- Cytat:
Dobrze, że się Wam nic nie stało, ale dzieciom dość często się to zdarza... U nas na wątku mamusiowym było już parę upadków. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4366 |
Zakorzenienie
|
Lucy- co u Was?
#4367 |
Wtajemniczenie
|
obiecalam pisac wam cytaty z kalendarza, ale schowalam go przed Marysia i udalo mi sie go dzis znalezc, wiec nadrabiam
1 styczen - Pierwszy dzien mojego nowego zycia. Wierze w siebie i ufam we wlasne sily 2 styczen - Nie musisz walczyc. Walka oslabia i wyczerpuje. Szukaj harmonii i tego co wspolgra z twoim sumieniem. 3 styczen - Goraca owsianka na sniadanie. Koniecznie! 4 styczen - Caly czas nalezy do ciebie. Nie mow, ze masz go za malo. Masz dokladnie tyle czasu, ile bedziesz chciala miec. 5 styczen - Wszystko jest kwestia podjecia decyzji. Decyduj swiadomie o tym w jaki sposob wykorzystujesz czas w ciagu dnia. 6 styczen - Usmiecham sie! Poniedzialeczek ![]()
measia@poczta.fm http://reczneadhd.bloog.pl/ https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post33507145 moje Aniołki maj 1998, 28.06.2010, Malenstwo 6.12.2010 http://www.suwaczek.pl/cache/7806573e3b.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ctgf6a72grmf9.png |
![]() ![]() |
![]() |
#4368 | ||||
Zakorzenienie
|
ekstra!!!! bardzo się cieszę!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44457814] Łomatko, Tymek śpi lepiej niż Art :P [/QUOTE]i Artek, i Tymek lepiej niż Torresisko! Cytat:
![]() znajomym w foteliku samochodowym ostro bujanym (przez dwie osoby ![]() Cytat:
u nas po świętach się drzemki rozregulowały. Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ale gotuję mu na dwa-trzy obiadki, potem znów przerwa na słoikowanie, gotuję i słoiki. dziś np. wzgardził króliczkiem z buraczkami i inszymi warzywami a wsunął łososia Hippa (5mż). Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ale kochany. i jaki spostrzegawczy Juluś ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44459092]Tylko my zawsze mamy tapczan rozłożony i Artek jest centralnie w środku, a jak wychodzę z pokoju, to leży w tej dziurze w środku, bo nie umie się z niej przekręcić. [/QUOTE]nigdy nie wiesz kiedy będzie ten pierwszy raz ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4369 |
Konto usunięte
|
Pani ja go bardzo rzadko zostawiam samego. On się nie kręci jeszcze na brzuch, a co dopiero musiałby przekoziołkować parę razy, żeby się zbliżyć do krawędzi.
Measia też mam ten kalendarz, dostałam pod choinkę, bardzo bardo fajny. |
![]() ![]() |
![]() |
#4370 |
Rozeznanie
|
Berbie-mój Tż też jest prawosławny,ale on nie obchodzi święta tzn obchodzimy tylko te w grudniu
Kunia-Amelka od listopada nie pije wogóle mleka,dawałam jej smakowe w różnych kubkach,pluła mlekiem .Próbowałam jej dawać przez sen to był takiii płacz,że ho ho, usta zacisnęła i nie zjadła nic. Dlatego 2 razy dziennie daje jej kaszke tzn na kolacje 0 19 i na śniadanie 8-9 ,potem jakiś jogurt ,obiad no i owoc,bardzo dużo pije wody(czasami kaszke zastępuje kanapką)
![]() |
#4371 |
Zakorzenienie
|
jojla oj jak masz PCO to nie masz co liczyć na to że cykle Ci ie unormują nawet po ciązy, straciłam dwie i nic mi to nie dało....cykle w kratkę ale ja zaraz znów na leki przechodziłam więc teraz mam w miarę i mniej więcej wiem kiedy po lekach mogę się spodziewać.....
hope zaraz napiszę Ci PW
#4372 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A Julek kochany ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4373 |
Zakorzenienie
|
też mam pco, nie masz się co łudzić chociaż wiadomo każdy organizm inny, ja jednak nie chciałam czekać nie wiadomo ile na @ więc zaraz dostawałam leki juz od drugiego cyklu po # inaczej mogłabym czekać nie wiadomo ile i wszystko by sie ciągło w nieskończoność...nie czekaj i umów się na wizytę albo daj jeszcze temu cyklowi szansę i luz a od następnego do gina i do dzieła...
#4374 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4375 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4376 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
zaczynam podejrzewac ze u mnie kuleje ten progesteron... dzieki kochana ![]() renko, dobrze, ze nie mialas. Powiem Wam ze te PCO to kupe dziewczyn ma stwierdzone, wsrod moich kolezanek tez, mam nadzieje ze zasadnie... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4377 |
Zakorzenienie
|
jego rodzina też nie obchodzi?
#4378 |
Zakorzenienie
|
Kacperek mnie rozbraja
![]() Takie ma spanie, że nawet nie zauważył, że był dzisiaj pierwszy raz na balkonie ![]() ![]()
#4379 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4380 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() za udaną wizytę Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:08.