|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części: | |||
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013, cz. IV |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Śmiechy, piski i pełzanie, a przede mną już kolejne wyzwanie |
0 | 0% |
Główkę pięknie już trzymamy, wkrótce usiądziemy bez pomocy mamy |
6 | 15,00% |
Już obiadki pięknie jemy i do mamy się śmiejemy |
3 | 7,50% |
Nasze dzidzi są radosne, a mamusie chcą już wiosnę |
8 | 20,00% |
Gaworze i piszczę całe dnie, bo chcę powiedzieć, że kocham cię |
19 | 47,50% |
Obiadki wcinamy, na ząbki czekamy |
2 | 5,00% |
W wanience nóżkami sobie chlapie i czasem mamę za włosy złapie |
2 | 5,00% |
Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2701 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013,
Cytat:
Moja na szczęście ani nie pali ani się nie wtrąca a jeszcze pomoże. A moja mamusia pali ale jak jest u mnie to wychodzi na klatkę i to z własnej woli bez upominania. A jutro jedzie sobie na trzy tygodnie do sanatorium chyba gdzieś nad morze. Fajnie ma. Odpocznie sobie kobieta Pszczoua brawa dla Julka. Też zawsze zacieszam jak Bartuś zrobi coś nowego, choćby to była nawa sylaba w guganiu. Cieszę się jakbym w lotto wygrała
![]() Edytowane przez katarzyna2811 Czas edycji: 2014-01-06 o 15:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2702 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013,
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2703 | ||||
Zakorzenienie
|
Wróciłam z obiadku u Teściów, o
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ooo ambitnie ![]() Cytat:
Wiesz co, mnie również kasa zmusi do pójścia do pracy,ale ja wcale nie chcę, ani trochę ![]() ![]() Cytat:
No to tak jak ja wczoraj:d Tuśka ogólnie guga, ale wczoraj wiem,że powtórzyła za mną świadomie, to mnie tak rajcuje ![]()
![]() |
#2704 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ja już mam miłość do wszystkich ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() obżarłam się jak świnka ![]() ![]()
![]() |
#2705 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do zebow nie pamietam kiedy 5 wyszly ale jakos kolo 2 lat. Zapiski skonczylam na trojkach ktore wylazly jak miala 18 miesiecy. Po południu walnelysmy sobie we 3 drzemke, jakis dzis slaby dzien, pogoda barowa. Amelka dostala przed chwila jablko z morela, pod koniec urzadzila sobie zabawe w gadke a pffff i jablko lądowało na mnie heh. Teraz Blanka ja zabawia. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2706 | ||
Raczkowanie
|
hello,
u nas próba spania Maksa z tatą zakończona niepowodzeniem ![]() co prawda Maksik elegancko współpracował (zechciał pić mleczko odciągnięte z butli ![]() ![]() przy pierwszej pobudce płacz dziecka mnie obudził, czekam chwilę, czekam, dziecko płacze coraz głośniej- mysle- pewnie nie chce pić z butelki, idę sprawdzić a tu tatuś się jeszcze po butelke w ogóle nie zebrał, tylko próbuje go smoczkiem uspokajać ![]() druga pobudka- sytuacja identyczna, przy trzeciej już wziełam dziecko także niestety nie da rady przespać choć jednej nocki bo dziecko płacze, ja nie śpie i tak więc nie ma sensu ![]() też nie mamy, moje dziecko niecierpi zasypiać przy jakiejkolwiek muzyczce, jak wlącze mu karuzelę przed snem to płacze, dopiero jak wyłącze to się uspokaja ma misia spiewjącego kołysanki i też go nienawidzi ![]() Cytat:
![]() mój też tak zaczął się ostatnio przytulać do takiego maleńkiego misia-przytulaczka ze szmatką, słodko to wygłąda ![]() Cytat:
moja do niedawna była super im mały starszy tym bardziej mamy odmienne zdanie np. wczoraj stwierdzila, że najwyższy czas zacząć go uczyć siadać ![]() na moj ostry sprzeciw i próbę wyjaśnienia, że ćwiczyć to on powinien ale na brzuchu stwierdziła, że zrobię z dziecko warzywko, które tylko leży!!!!! no nie wytrzymałam i oprocz kilku słów znalazłam jej kilka informacji w internecie, ze to nie jest mój wymysł no, ale niestety nie dociera ![]() za to jej siostrzenica wkładająca 6-miesieczne dziecko dba o rozwój niecka i tak właśnie je uczy.... no nie wytrzymuje |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2707 | |||||
Zadomowienie
|
Witajcie! Noc zdecydowanie lepsza! Nie to, że spałam jednym ciągiem
![]() ---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ---------- Cytat:
![]() To Twoje dziecko i Ty jako matka wiesz co robisz! ![]()
![]() |
#2708 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj tam nie przejmuj się ![]() ja dziś gadałam z teściową i bardzo poparła,że będę sama gotować Natalce.już mówiła,że od brata ze wsi bedzie mi załatwiać króliki, kuraki i warzywka,podobno posadzili dynię też ![]() no ale mówi,że podobno u nich wszyscy z mięsa zaczynali od gołąbków ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2709 |
Zakorzenienie
|
Motyl, gołąbek to super mięso, delikatne bardzo. Myślę że nie masz się czego bać, ja jakbym miała dostęp do takiego mięsa to chętnie bym małemu dała jak już by nastała na to odpowiednia pora
Wysłane z mojego GT-S6810P przy użyciu Tapatalka
#2710 |
Zakorzenienie
|
Ja wkładam słoiczek do ciepłej wody.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2711 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ale nie chce, żeby mój synek siadam podparty poduszkami, czy też w niedługim czasie zaczął używać chodzika i życzyłabym sobie żeby T. brala pod uwagę moje zdanie a nie za wszelką cenę narzucała swoje zdanie, używając przy tym paskudnych argumentów (jak z tym warzywkiem) czy podając przyklady osób, które robią inaczej (czyt.lepiej) niż ja i zmuszając tym samym do ciaglych przekomarzań słownych, czego bardzo nie lubię:\ tym bardziej mnie to zlosci i smuci jednocześnie, że do tej pory super sie dogadywalysmy a też słyszałam, ze mięsko z golabka jest super dla malych dzieci i w ogóle fajnie macie z Tusia, ze jest skąd zorganizować takie ekologiczne jedzonko ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2712 |
Zakorzenienie
|
Cześć, dzisiaj Amelka kończy 4 miesiące i zjadła kilka łyżeczek pierwszej marchewki, wszyscy w niej byliśmy
![]() ![]()
![]() |
#2713 |
Zakorzenienie
|
Motyl my też będziemy podawać na początku królika i gołąbki
![]() ![]()
#2714 |
Zakorzenienie
|
Adaś tak strasznie mi się wydarł. Niespokojny jest. Wzdęcia ma, nie dałam mu wcześniej kropli wogóle.
#2715 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dziewczyna która przyszła na moje miejsce jak byłam na L4 (wróciła do pracy po 4 latach- w tym czasie urodziła dwójkę dzieci i była też troszkę na wychowawczym) obecnie jest w ciąży i w kwietniu rodzi, hehe żadna koleżanka nie chce siadać na krzesełko na którym siedziałyśmy, w zwiazku z powyższym mam nadzieję wrócić na to miejsce Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja też nie mam ani konika, ani żyrafki Sophie nie miałam przez weekend czasu na odpalenie kompa, w sobotę zakupki, ogarnianie chaty, wczoraj urodziny mojej bratowej i imprezka, a dzisiaj mieliśmy gości |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2716 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() wiecie co, zauważyłam, że moje dziecko zaczyna interesować się jedzeniem tzn, bawi się, przebiera nóżkami i rączkami, a jak tylko zauważy, że jemy to dosłownie zastyga w bezruchu jak zaczarowany, cały czas nie spuszcza nas z oka i jeszcze przy tym rusza delikatnie buzią i mlaska jesteśmy tylko kp i planuje tylko mleczko do 6 miesiąca, ale zaczęłam się zastanawiać, czy to jego zachowanie może świadczyć o tym, że brakuje mu już jedzonka? miała/ma tak któraś? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2717 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() To zabawka po prostu ![]() ![]() w rzeczy samej ![]() Cytat:
Ale do buźki aktualnie pakuje wszystko co znajdzie się w jej pobliżu, łącznie z całymi piąstkami ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2718 |
Wtajemniczenie
|
Marta
![]() No. Młody ukąpany i ululany. Mam jakieś dwie godzinki
![]() |
#2719 |
Zakorzenienie
|
witamy się wieczorową porą
![]() byliśmy cały dzień poza domem u moich rodziców ![]() teraz moje dziecko wykąpane, nakarmione spi w łóżeczku( ![]() ![]() póki co ten piękny stan trwa 10 minut ![]()
![]() |
#2720 | |||
Zakorzenienie
|
też nie kupuje bo nie sądzę by zainteresował Antka
![]() ---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ---------- Ja też
![]() ![]() |
![]() |
#2721 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny,Julia tak strasznie płacze jak dajemy jej butlę z mlekiem
![]() Ja już nie wiem... ostatnio cały czas daje ręce do buzi, ssie moje jak ją trzymam i okropnie się ślini... myślicie,że to mogą być zęby?! Ręce mi opadają ![]()
![]() |
#2722 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2723 |
Zadomowienie
|
Napisałam do sprzedajacego BEMISIE, tego ktory sprzedaje koniki za 49 zł z informacja ze konik nie jest oryginalny i żądam zwrotu pieniedzy, to co mi odpisali:
" Witam Produkt jest orginalny, pochodzi z dystrybucji Wielkiej Brytanii.Legalnosc konika była juz sprawdzana przez innych naszych kupujacych. Opakowanie oraz inne szczegóły może różnić się od modeli z polskiej dystrybucji dostępnej na naszym rynku. Widocznie polski sprzedawca który powiedział Pani tę bzdurę kompletnie nie zna się na marce Fisher Pirices i nie ma pojęcia że ten sam produkt może posiadć inne opakowanie oraz inne detale w zależności od kraju dystrybucji. Wystarczy póść do sklepu Smyk, a później do sklepu ToysRUs (ten sam produkt będzie się znacznie różnił od siebie). W 100% produkt jest orginalny. Ma Pani oczywiście prawo do zwrotu i oczywiście ten zwrot przyjmniemy. Proszę podać dzień w kórym kurier ma przyjechać po produkt, który oczywiście jest fabrycznie zapakowany i nie używany. " Juz nie wiem co myslec... moze faktycznie jest oryginalny ??
#2724 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2725 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też karmię wyłącznie piersią i zaobserwowałam u Antka podobne zachowania jak Ty u swojego dziecka. Między innymi to skłoniło mnie do podawania słoiczków ![]() ---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- Antoś był dziś grzeczny i kochany przez cały dzień ![]() ![]() W środę idziemy na kontrolę do pediatry i szczepienie ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2726 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja-ka współczuję problemu z piersią ![]()
![]() |
#2727 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mogą to być zęby albo skok rozwojowy ![]() Cytat:
![]() Ważne, że się dziecku podoba i już ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2728 |
Zakorzenienie
|
Madzia 000- mysle ze moze byc oryginalny. Ja mam biala metke ale bp w kartonie i ulotce niebylo slowa po polsku.
Tez za dzieciaka jadlam golabki i mam zrodlo ze wsi na golabki ale mama mnie nastraszyla ze one s niebadane i przy tych chorobach typu ptasia grypa lepej nieryzykowac. A golab chyba byle czego niezje nie?
![]() |
#2729 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- Cytat:
![]() tak cyba z 1,5 roku jak mieli to konczylismy. zwykle jak pijali soczki ze slomki to i mleko szło ---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- Cytat:
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2730 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:37.