Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013, cz.III - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części:
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013, cz. IV 0 0%
Śmiechy, piski i pełzanie, a przede mną już kolejne wyzwanie 0 0%
Główkę pięknie już trzymamy, wkrótce usiądziemy bez pomocy mamy 6 15,00%
Już obiadki pięknie jemy i do mamy się śmiejemy 3 7,50%
Nasze dzidzi są radosne, a mamusie chcą już wiosnę 8 20,00%
Gaworze i piszczę całe dnie, bo chcę powiedzieć, że kocham cię 19 47,50%
Obiadki wcinamy, na ząbki czekamy 2 5,00%
W wanience nóżkami sobie chlapie i czasem mamę za włosy złapie 2 5,00%
Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-06, 00:45   #2641
Madzia000
Zadomowienie

Dot.: Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013,

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
A Wasze koniki maja czerwona czy biala metke FP??

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
no własnie!
ja tez go teraz kupiłam za te 49 zl i ma m.in tak mocno kolorowe policzki a ten który mam kupiony 3 lata temu tak nie ma, a na pewno jest oryginalny... i jeszcze kilka innych różnic znalazłam

i tu chyba jest klucz
mój stary ma czerwony napis FP na metce
ten teraz za 49 ma białą - wg mnie to podróba

aczkolwiek jak ktoś nie porówna ich ze sobą to się nie zorinetuje, melodie są te same (aczkolwiek nieco inaczej brzmią), wyglądają bardzo podobnie, tylko widać że wykonane są inaczej
Czyli ten za 49zl to podroba... Tak mi sie wydawalo wrrr jutro napisze do goscia, mam pudelko i paragon, ma mi zwdocic pieniadze :/ widze ze pudelko sie rozni, bo wygooglowalam to oryginalne. Nasze jest ciut inne

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
kochana nawet nie mysl ze jest cos nie tak
ja tak.pomyslalam i.kosztowalo mnie to pare nieprzespanych.nocy, 970zl i mase latania po lekarzach

to normalne ze dziecko nie zawsze na ciebie patrzy
a czasem.patrzy? usmiecha sie chocby raz dziennie?

ja te zabawki z lamaze przecieram mokra szmatka z plynem.do mycia butelek
potem sama mokra
i jak nie beda brudne to raz na jakis czas bede na chwile pakowac do zamrazalnika
a jak sie ubrudza to tak jak zrobilam juz czyli szmatka i woda

uwazaj tylko z tym.oceanem zebys nie musiala w gdansku mieszkac bo i sie pola przyzwyczai hihi
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Dziekuje za odp kochana ! Tak Jasiek patrzy i usmiecha sie, wodzi tez za zabawka wzrokiem, ale powiedzialabym ze jego reakcje na nas sa udane w pieciu przypadkach na 10. Mowisz ze nic w tym dziwnego? Pozatym zaczal 17 tydzien i nie smieje sie na glos, raz jakies moze 3tyg temu sie zasmial. Teraz tylko usmiecha sie pelna geba.

Nasz Skarb:
JAŚ 09.09.2013

Madzia000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-06, 04:51   #2642
ja :)
Zakorzenienie

Dot.: Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013,

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Podobno można w jakiejś klinice w Wawie i tylko tam. Oni mieli to za darmo,zostali tam skierowani właśnie po tym drugim porodzie bliźniaczym.

U mnie tak samo. Biała metka, czarne napisy.

Ja moja przyjaciółka wierzy w te całe zauroczenia (jej mama jest bioenergoterapeutką i ogólnie wierzą w różne, dziwne rzeczy,no ale spoko ) i ona mówi,że bałaby się,że ktoś jej dziecko zauroczy, podobno można poprzez zdjęcia

Napisałam do Ciebie Pola:P Muszę iśc spać:P
Hehe, spoko tutaj i tak jest tylko jedna dziewczynka Pola, więc zorientuje się, że to do mnie
Tego, że przez zdjęcia zauroczyć można to nie słyszałam ale nie mój fach, więc Ja na początku to chciałam co chwila foty Poli wrzucać bo jest taka piękna, że pokazałabym ją z chęcią całemu światu ale TZ się zbuntował, że nie mogę tak dziecka na widowisko od najmłodszych lat wystawiać bo jej też się trochę prywatności należy no i w sumie ma rację, więc Polą chwalę się tylko Wam w klubie

A co do blizniaków to ja bardzo chciałam mieć kiedyś, ale teraz myślę, że jednak wolę po kolei z choć niewielkim odstępem czasu

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Witam po latach

Nie straszcie. Mój póki co od kilku dni odstawia mi histerię przy piersi. Czasami zje, czasami się wnerwię i dam mu odciągnięte lub mm.

To te koniki podrabiają? Dobrze wiedzieć bo ja nadal nie kupiłam

Mój Miki zrobił się taki uroczy ostatnio. Tzn zawsze był, ale teraz mnie rozwala tymi uśmieszkami, śmiechem w głos i śmiesznym auu i ouu. Już zapomniałam jak to było przy Filipie, ale wydaje mi się, że jakoś później ogarnialiśmy śmiechy i "gadanko" Poza tym wymaga wiecznej uwagi. Do tego dwulatek ktory niedługo zaliczy pierwsze dni w żłobie i tak wychodzi, że człowiek nie ma czasu nawet popisać
Witamy witamy Wpadaj do nas częściej

Cytat:
Napisane przez Madzia000 Pokaż wiadomość

Dziekuje za odp kochana ! Tak Jasiek patrzy i usmiecha sie, wodzi tez za zabawka wzrokiem, ale powiedzialabym ze jego reakcje na nas sa udane w pieciu przypadkach na 10. Mowisz ze nic w tym dziwnego? Pozatym zaczal 17 tydzien i nie smieje sie na glos, raz jakies moze 3tyg temu sie zasmial. Teraz tylko usmiecha sie pelna geba.

5 na 10 to myślę, że bardzo dużo Tassia dobrze mówi - nie szukaj problemu! Każdy maluch rozwija się w swoim tempie i nie ma się co denerwować. Przyjdzie czas na głośne uśmiechy i u Jasia. Na pewno z nim wszystko ok
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-06, 06:56   #2643
87czarna
Zakorzenienie

Kaska Super,że imprezka udana Czekam na foteczki
cotynato hej!!! U mnie z wolnym czasem podobnie ;/

No i koniec dobrego. Moja Mama dzisiaj poleciała po 4 miesiącach do Polski. Poryczałam się jak diabli. Boję się,że nie dam rady, a najbardziej chyba nocy,bo Tż pracuje na nocki

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"

Edytowane przez 87czarna
Czas edycji: 2014-01-06 o 06:58
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-06, 07:02   #2644
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość

No i koniec dobrego. Moja Mama dzisiaj poleciała po 4 miesiącach do Polski. Poryczałam się jak diabli. Boję się,że nie dam rady, a najbardziej chyba nocy,bo Tż pracuje na nocki
Wiem co czujesz - moja w sylwestra wyjechała po 2 miesiącach. Mój tz tez po 12h w pracy i wcale mi sie to nie podoba. Ale damy radę jakoś - inaczej być nie moze

Stary 2014-01-06, 07:05   #2645
87czarna
Zakorzenienie

jaPrzerażają mnie wieczory,bo Julia ma problem z zaśnięciem i często wyje do księżyca, zanim porządnie zaśnie. A co zrobię jak w tym czasie obudzi mi się Maja? W dwie nie zasną,bo jedna drugą będzie budzić... Jednak jak byłyśmy we dwie było dużo łatwiej Ehhhh...

Stary 2014-01-06, 07:14   #2646
rusałka_1
Zakorzenienie

hej
witam się znad laktatora dlatego ze mój Jasiek spał od 24.30 do 7.30

cotynato
witaj po latach

Cytat:

wszystko będzie dobrze

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-06, 07:15   #2647
Zakorzenienie

Cytat:
jaPrzerażają mnie wieczory,bo Julia ma problem z zaśnięciem i często wyje do księżyca, zanim porządnie zaśnie. A co zrobię jak w tym czasie obudzi mi się Maja? W dwie nie zasną,bo jedna drugą będzie budzić... Jednak jak byłyśmy we dwie było dużo łatwiej Ehhhh...
No tak - u Ciebie jest jeszcze Maja. Ja mam to szczęście ze Pola łatwo zasypia i tz juz wraca na kąpanie wiec nawet jak sie kryzysowy wieczór trafi to pomaga. Mam nadzieje ze Julia będzie dla Ciebje łaskawa

---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ----------

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
hej

cotynato
witaj po latach

wszystko będzie dobrze
Hej rusałko! Jak Ci pięknie Jaś pospal
I zapomniałam wczoraj pogratulować Ci wagi

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-06, 07:22   #2648
87czarna
Zakorzenienie

rusałka super nocka

Stary 2014-01-06, 07:31   #2649
Natala84
Zakorzenienie

Ale zamieszanie z tymi konikami.....
Tzn oba te co miałam mają biała mętke ale ten stary miał napis Fisher price na czerwonym tle, tak jak jest logo fp, a ten za 49 nie ma tego czerwonego tła, no i chyba nie ma tam numeru seryjnego......

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-06, 07:38   #2650
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:
Tzn oba te co miałam mają biała mętke ale ten stary miał napis Fisher price na czerwonym tle, tak jak jest logo fp, a ten za 49 nie ma tego czerwonego tła, no i chyba nie ma tam numeru seryjnego......
kto to jest Adaś?

---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ----------

Ostatnio Adaś mniej mleka pije. Nie wiem czy powinnam się martwić. Kiedyś pił za dużo.
Stary 2014-01-06, 07:45   #2651
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
moj tez ma biala metke i logo bez czerw. tla i seryjny nuner
hmm

Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-06, 07:46   #2652
87czarna
Zakorzenienie

Lolamój tak samo

Stary 2014-01-06, 07:47   #2653
agusiowata
Zakorzenienie

Do którego miesiąca podawać wit D?
Stary 2014-01-06, 07:49   #2654
87czarna
Zakorzenienie

Mamusie, które już podają słoiczki... czekałyście do skończonego 4 miesiąca czy może zaczęłyście podawać ciut wcześniej?

Stary 2014-01-06, 07:53   #2655
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
hmm

To ja już nic nie wiem.... Wiem tylko ze miałam w ręku dwa koniki i one były ewidentnie różne...
No nic olać to.....

Cytat:
Napisane przez agusiowata Pokaż wiadomość
Do 2 roku życia na pewno a coraz częściej zaleca się podawać jesienią i zimą nawet dużym dzieciom

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-06, 08:29   #2656
your Angel
czyli Endżi

Cytat:
Napisane przez katarzyna2811 Pokaż wiadomość
Angel mój też nie lubi za długo spać ale ty to już masz masakrę współczucia

Cytat:
jak tak śpi to ja albo mama siedzimy koło niego ja z lapkiem mama z ksiażka
Aha, no to ok

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
hejo my po chrzcinach, Miki był grzeczny, niestety jak go ksiądz dotknął to się rozpłakał ale i tak ta dziewczynka, który była chrzczona z nim dawała bardziej czad- dwa diabełki się dobrały
później byliśmy w restauracji, wszyscy zachwyceni oczywiście, że on taki grzeczny, że tyle wytrzymuje, cieszy się ogólnie wszystko się udało Miki dostał tylko pieniążki (kilka razy się zwróciły chrzciny ) także, znowu mu na konto wpłynęło 2 biblie dla dzieciaczków, no i krzesełko do karmieniaja też mało ambitna i pasuje mi prowadzenie domu i bycie z Mikim ale niestety, mój TZ nie ma tyle kapuchy co mąż Joli Pieńkowskiej

pewnie skok, też to mamy malutki nie mógł zasnąć i 10 minut go na rękach usypiałam- łapy mnie bolały aż
No to rewelacja, że tak fajnie poszło Szkoda, że troszkę popłakał, ale zawsze mogło być gorzej

10 minut to ja jeszcze w życiu nie usypiałam Jak było 15 to byłam cała happy

Ostatnio jak byłam u kuzynki to mały załapał fazę furii (płacz, jęczenie i śmianie się na zmianę), ewidentnie chciał spać. Ja już nie dałam rady i wyobraźcie sobie, że kuzynka mi dziecko uśpiła. Ale to był kwadrans bujania na rękach i śpiewania. Potem się żaliła, że mięśnie sobie przeciążyła - bo przypominam, że mój kruszek to bagatelka solidnie ponad 8 kilo
Ale taka jej byłam wdzięczna, że nie macie pojęcia Pospał 30 minut i pogadałyśmy.

Cytat:
Znajomi umięścili zdjęcie z naszym dzieckiem na faceeboku. Chcemy zwrócić im uwagę, by nie robili tak więcej.
Rozumiem Was Powinni zapytać.

Ja np nienawidzę jak szwagierka, której nie znoszę (oszukała mnie na pieniądze, nie gadamy z sobą) obnosi się z moim dzieckiem, fotografuje i wrzuca na fb wspólne zdjęcia - jeszcze podkreślając, że to jej nazwisko nosi

Cytat:
Aaa miałam wam pisać,że znajomi opowiadali o znajomych, którym w styczniu 2013 urodziły się bliźniaczki, a potem w grudniu 2013 też bliźniaczki.Wyobrażacie sobie?Potem te cztery dziewczynki trzeba będzie wysłać do szkoły,płacić za wszystko poczwórnie.I podobno zrobili badania genetyczne w Warszawie i mają 98% szans,że kolejne ciąże to będą bliźniacze ciąże, dziewczynkowe
O matko, a co o tym decyduje? Fabryka bliźniaczek

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Moje dziecko usypia już ponad godzinę mam już serdecznie dość tego skoku, to jakiś koszmar!
O rany, niech to już minie
Stary 2014-01-06, 08:48   #2657
agusiowata
Zakorzenienie

Ja oduczyłam usypianie Adasia na rękach jak zaczął mi ciążyć. Staram się by sam zasypiał. Do łóżeczka i puszczam karuzelę. W ostateczności bujam w bujaczku. Wieczorem po kąpieli czytam bajki.
Stary 2014-01-06, 08:53   #2658
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
10 minut to ja jeszcze w życiu nie usypiałam Jak było 15 to byłam cała happy
dla mnie 10 minut to już była wieczność bo on sam w łóżeczku zasypia ale gdyby to trwało tak z 3-4 minuty to bym mogła go codziennie usypiać to fajnie się tak poprzytulać tylko, że on już ciężki bo waży 6,6kg i mi się później tak jakby ręce w bicepsie trzęsą z wysiłku

a jedzonko wprowadziłam Mikiemu bo on jest kp i trochę mm dobrze toleruje takie jedzonko więc mu podaję

ja właśnie robię obiad, bo tyle mięsa nam po chrzcinach zostało, że mimo iż zaprosiłam rodziców, teściową szwagierkę to nie zjemy tego jeszcze rosołek robię a na deser wymyśliłam naleśniki z serkiem i brzoskwiniami i polane czekoladą tylko nie wiem czy ktoś po dwudaniowym obiadku to zmieści najwyżej zostaną na jutro

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2014-01-06 o 08:58
kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-06, 09:14   #2659
tigaaa814
Raczkowanie

Cytat:
Mamusie, które już podają słoiczki... czekałyście do skończonego 4 miesiąca czy może zaczęłyście podawać ciut wcześniej?

My konczymy 4 miesiace za kilka dni a sloiczki zaczelam dawac w Swieta. Niestety moje dziecko chyba nie rozumie do czego jest lyzeczka;/ wogole buzi nie otwiera;/ help!!!!
tigaaa814 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-06, 09:15   #2660
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie podaje wcale.

U nas od rana walka. Ciekawe czy on w ogóle sam wie o co mu chodzi?

Wysłane z mojego GT-S6810P przy użyciu Tapatalka

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-06, 09:18   #2661
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
W Uk każą dawać do piątego roku życia

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-01-06, 09:20   #2662
butterfly20
Zakorzenienie

Dobry!!!

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Poćwiczone!
Teraz tylko moje ukochane odciąganie mleczka

białą

mój Julek jak śpiewa to różnymi wyrazami

Mój łapie na razie tylko te po bokach zabaweczki, bo środkowy lew z melodyjką jest jeszcze za wysoko

super, graty

super, że imprezka się udała
1.
2. sama chociaż wiem! w firmie akurat zmiana właściciela i bałam się, nadal się boję, co to będzie, czy trzeba będzie szybciej wracać (bo np. finansowo będzie się to opłacało - wątpię w to!). W sumie kadrowa mnie namówiła najpierw na te pół roku, a ja nie chciałam dostawać 80 %, a teraz pewnie przez jakiś 2 lub 3 miesiące dostanę 60 %

Lipa
Ja wczoraj próbowałam rozkminić, jak uniemożliwić znajomym udostępnianie moich zdjęć i nie wiem Wkurzam się, bo T. notorycznie to robi

Kasiu, a czemu tak szybciutko rozszerzyłaś dietkę Mikołajowi?

a ja myślę, że taka mokra szmatka g... daje, chociaż to na pewno lepsze niż nic bo te bakterie i wirusy i tak zostaną
aaa no to wiadomo,że aaaaaaaa guuuuuuu giiiiiii itp też śpiewa,ale to była wyraźna i powtórzona sylaba

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
hmm

mój też

Cytat:
dla mnie 10 minut to już była wieczność bo on sam w łóżeczku zasypia ale gdyby to trwało tak z 3-4 minuty to bym mogła go codziennie usypiać to fajnie się tak poprzytulać tylko, że on już ciężki bo waży 6,6kg i mi się później tak jakby ręce w bicepsie trzęsą z wysiłku

a jedzonko wprowadziłam Mikiemu bo on jest kp i trochę mm dobrze toleruje takie jedzonko więc mu podaję

ja właśnie robię obiad, bo tyle mięsa nam po chrzcinach zostało, że mimo iż zaprosiłam rodziców, teściową szwagierkę to nie zjemy tego jeszcze rosołek robię a na deser wymyśliłam naleśniki z serkiem i brzoskwiniami i polane czekoladą tylko nie wiem czy ktoś po dwudaniowym obiadku to zmieści najwyżej zostaną na jutro
dla mnie teeż 10 minut to wieczność,bo młoda zasypia przy piersi,a jak się przebudzi przy przenoszeniu do łóżeczka to chwilkę pogłaszczę po główce i śpi

weźźź mi nie mów o czekoladzie,raz się skusiłam na tort i wysypka więc czekolady nawet nie próbuję

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-06, 09:21   #2663
ja-ika
Zakorzenienie

No i znowu mnie dopadło zapalenie tym razem lewej piersi Od wczoraj okładam się kapustą, odciągam i masuję. Gula jest większa niż półtora miesiąca temu w prawej. Mam nadzieję, że tym razem obejdzie się bez antybiotyku, ratuję się paracetamolem Emilka nie chce jeść z tego cyca, pewnie dlatego, że wali kapustą ale jak odciągłam, to zjadła ładnie Na szczęście nie mam gorączki
Stary 2014-01-06, 09:29   #2664
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
o fak... co jak co, ale ona to wygladala w ciazy jak monstrum, a ta wielka dupa teraz... eee to ja sei swoja pzestaje przejmowac

Cytat:

Larysa, Bajka, Lulaby - Filip tez je na plasko i nigdy sie niezadlawil przy tym
Amelka raz mi sie zakrztusila i rozwyla sie przy tym niemilosiernie wiec niestety jest ryzyko.

Cytat:
Dawal ktos dynie i dziecku niepodpasowalo tzn ewidentnie boli brzuch? Niewiem od czego i czy jutro dac?! To bylby 3 raz?!
u nas dynia przeszla bez echa.

Cytat:

kochana dasz rade

Cytat:
moj ma biala metke z czerwonym logo fishera.

Cytat:
moja miala skonczone 4 miesiace. dawalabym wczesniej, ale miala problemy z brzuchem i wolalam poczekac. Blanka miala 3,5 miesiaca jak zaczelam rozszerzac diete.
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-06, 10:23   #2665
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
idę skoczyć z okna, bo dziecko daje mi dziś tak w kość, że masakra
płacze płacze płacze płacze i kij wie o co chodzi - najedzona, miękki brzuszek, przewinięta, dziąsełka posmarowane
Chyba tylko skok rozwojowy można za to winic. Słyszałam, że ten 15-19 tyg jest najgorszy.Moje dziecko potrafi sobie grzecznie leżeć i nagle przejść w niesamowity ryk

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Skoczek?
Moja dała czadu w nocy, od 4:30 nie spała do 6:00, a potem jęczała przez sen, to teraz odsypia
Moj wczoraj dał czadu. Co prawda nie ryczał.Ale o 6 rano urzadził sobie jakies tańce w łóżeczku i tłukł sie przez 2 godz. Jak jakiś naspodowany. Przysnęłam koło 8mej a o 9 obudziło mnie pipczenie monitora pulsu/ Janek leżał na boku przy tylnej ścianie łóżeczka z wypietym kabelkiem.
Tak go roznosiło do południa, a potem odsypiał. Walnął sobie 1,5 godz drzemkę, jak nigdy

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
UWAGA! Bartuś zaprasza wszystkie dzieciaczki na imprezę w swoim łożeczku. Dobra zabawa przy piosenkach pod tytułem "aha, gehe, ehe, gaha, gugu, eee" oraz liczne konkursy, między innymi "kto wyrzuci smoczek dalej?". Ponadto kopanina i rozkopywanie się woli, spoko, moja mama poprawi!
O i po imprezie

Wysłane z mojego GT-S6810P przy użyciu Tapatalka
Czyli to nie tylko mój robił impreze wczoraj rano.Nawet godzina sie zgadza heheheh

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

Cytat:

oglądałam na yt :rodzice na start" o podawaniu soczków i tam babka zachwala,że witaminy itp (przy czym mówi,że dziecko dziennie potrzebuje 150g owoców dziennie a więc 1/8 jabłka i 1/3 banana )ale ciagle się zastanawiam czy nie lepiej ograniczyć cukry do minimum i dawać tylko wodę,mleko i niesłodzoną herbatkę?
No jak troszke soczku dasz to tragedii nie ma. Jestem przeciwniczka ładowania cukru wszedzie gdzie sie da, ale też nie można popadać w paranolie.Tym bardziej, że cukier z owoców jest naturalny

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
mam maly problem
czuje sie fatalnie od tygodnia, a w zasadzie z dnia na dzien coraz gorzej. rece i nogi mam jak z waty, w glowie mi sie kreci, czuje sie mega slaba, nie mam sily macka dzwignac do gory, w dodatku dosc czesto odwiedzam toalete.
nie wiem co sie dzieje, w dodatku trace mleko i otworzylam puszke mm bo nie mam sily juz karmic jak mleka tam.nie ma
nie mam.juz weny zeby trzeci raz rozkrecac laktacje

.
A wysypiasz sie?Ja tak miałam jak za mało spałam. Do tego jeszcze non-stop ból głowy

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
e tam jaka to trasa non stop autostradą się leci, we Francji na płatnych to może nas parę auto mijało. najgorzej w Niemczech, nie dość, że ruch to jeszcze padało.

Moje dziecko nauczyło się zasypiać samo w łóżeczku.
No u mnie wczoraj ładnie słońce świeciło.A piatek i niedziela to najgorsze dni na podróż przez Niemcy.Korki

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
a wogole anegdotke walne: wybralismy sie pierwszy raz na msze sw cala rodzina do kaplicy w swietlicy w miejscowosci w ktorej mamy dom (obecnie remont przed wprowadzka). i ksiadz na ogloszeniach "o, witamy nowa rodzine! slyszalem ze sie wprowadziliscie" pomachalam zebranym a pod swietlica jeszcze sie mi sasiadka przedstawila a potem nawet przyniosla sernik z koziego mleka, czym mnie ujela, bo ja przeciez nabialu nie jem... moze po kozim nic nie bedzie
Mleko kozie może być lepsze. Mój kuzyn jako niemowlak jechał na mleku kozim, bo na inne miał straszną alergie.A to były czasy gdzie nie było żadnych mlek HA ani nic w tym stylu

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

Cytat:
Aaa miałam wam pisać,że znajomi opowiadali o znajomych, którym w styczniu 2013 urodziły się bliźniaczki, a potem w grudniu 2013 też bliźniaczki.Wyobrażacie sobie?Potem te cztery dziewczynki trzeba będzie wysłać do szkoły,płacić za wszystko poczwórnie.I podobno zrobili badania genetyczne w Warszawie i mają 98% szans,że kolejne ciąże to będą bliźniacze ciąże, dziewczynkowe

...
Ja sobie nie wyobrażam bliźniaków. Już nie chodzi o koszty. Ale co np. jak obydwoje na raz jest głodne, albo akurat chcą sie ponosić, a mama jest jedna, a tata w pracy

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

Cytat:
Napisane przez nephelim89 Pokaż wiadomość
Planuje z macierzyńskiego wrócić do pracy szybciej tak koło 7-8 miesiaca. Bedziemy z Tż sie zmieniać bo pracujemy w jednej firmie wiec przywileje w postaci extra godziny na zmiane w opiece nam przysługuje. Kota bym w domu dostała siedząc tylko w domu przez rok a tak to na części etatu wrócę i wszyscy będą zadowoleni

No ja sie na razie dopracy nie wybieram. Jeszcze jedno dziecko planuje i dopiero jak wszystkie beda w przedszkolu
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-06, 10:24   #2666
Madziuchna27
Zakorzenienie

Witam się!
O nocce niż nie napiszę, co by nie zapeszać albo nie narzekać Nie zdradzę

Aaaa! Zapomniałam się wczoraj pochwalić, że mój koksu waży już 7200 gramów! W 2,5 tygodnia przybrał 450 gramów
Do tego ślini się niesamowicie, a rano dostał czopa, bo już nie mogę patrzeć na jego wygibasy przez brzuszek TŻ właśnie wybiera się do pracy i jak mi Julio zrobi powtórkę z wczoraj to będę wyć razem z nim

Cytat:
Kaśka, Nie zadręczaj mnie!

Ps. Chyba dobry z Ciebie kuchcik, co? Ja nawet nigdy nie smażyłam naleśników, nawet nie wiem, jak się robi ciasto Ze dwa tygodnie temu po raz pierwszy w życiu zrobiłam gulasz

Cytat:
weźźź mi nie mów o czekoladzie,raz się skusiłam na tort i wysypka więc czekolady nawet nie próbuję
mój po czekoladzie ma zaparcia

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
No i znowu mnie dopadło zapalenie tym razem lewej piersi Od wczoraj okładam się kapustą, odciągam i masuję. Gula jest większa niż półtora miesiąca temu w prawej. Mam nadzieję, że tym razem obejdzie się bez antybiotyku, ratuję się paracetamolem Emilka nie chce jeść z tego cyca, pewnie dlatego, że wali kapustą ale jak odciągłam, to zjadła ładnie Na szczęście nie mam gorączki
Biedaku!
Jak to się stało?

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-06, 10:48   #2667
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Antek kończy 4 misiace 8 stycznia a słoiczki już podaje od 28.12 bodajże

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

Cytat:
Napisane przez tigaaa814 Pokaż wiadomość
My konczymy 4 miesiace za kilka dni a sloiczki zaczelam dawac w Swieta. Niestety moje dziecko chyba nie rozumie do czego jest lyzeczka;/ wogole buzi nie otwiera;/ help!!!!
Nauczy się

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

Cytat:
bidula Chociaż tyle dobrze, że nie masz gorączki

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-06, 10:48   #2668
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cytat:
dzisiaj o 9.30 dojechaliśmy do Hiszpanii, matka Polka Misia jak zwykle dała radę i jechała bez spania 19 godzin. Kornel grzeczny, ostatnia godzinę kwęczał.
dzielna Matka Polka
Cytat:
e tam jaka to trasa non stop autostradą się leci, we Francji na płatnych to może nas parę auto mijało. najgorzej w Niemczech, nie dość, że ruch to jeszcze padało.

Moje dziecko nauczyło się zasypiać samo w łóżeczku.
Ale zawsze to 19 godzin. Brawa dla Kornelcia

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
a wogole anegdotke walne: wybralismy sie pierwszy raz na msze sw cala rodzina do kaplicy w swietlicy w miejscowosci w ktorej mamy dom (obecnie remont przed wprowadzka). i ksiadz na ogloszeniach "o, witamy nowa rodzine! slyszalem ze sie wprowadziliscie" pomachalam zebranym a pod swietlica jeszcze sie mi sasiadka przedstawila a potem nawet przyniosla sernik z koziego mleka, czym mnie ujela, bo ja przeciez nabialu nie jem... moze po kozim nic nie bedzie
Rządzisz

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
hej

cotynato witaj po latach

wszystko będzie dobrze
Super że nocka udana no i gratuluję wagi

Kaśka brawa za udaną imprezkę. A twój Mikuś to w ogóle wzór grzeczności

Czarna dasz radę

Cotynato hej

Ewacia będziesz się spełniać w roli aktorki . Fajnie

Witam. U nas też dziś spoko ale nie zapeszam i nie chwalę

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-06, 10:50   #2669
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Witam się!
O nocce niż nie napiszę, co by nie zapeszać albo nie narzekać Nie zdradzę

Aaaa! Zapomniałam się wczoraj pochwalić, że mój koksu waży już 7200 gramów! W 2,5 tygodnia przybrał 450 gramów
Do tego ślini się niesamowicie, a rano dostał czopa, bo już nie mogę patrzeć na jego wygibasy przez brzuszek TŻ właśnie wybiera się do pracy i jak mi Julio zrobi powtórkę z wczoraj to będę wyć razem z nim

Kaśka, Nie zadręczaj mnie!

Ps. Chyba dobry z Ciebie kuchcik, co? Ja nawet nigdy nie smażyłam naleśników, nawet nie wiem, jak się robi ciasto Ze dwa tygodnie temu po raz pierwszy w życiu zrobiłam gulasz

mój po czekoladzie ma zaparcia

Biedaku!
Jak to się stało?
za wage małego. Spory jest

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-06, 10:52   #2670
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cytat:
O mamusiu. Współczuję . Kciukam mocno za szybką poprawę

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości