|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1081 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Niby wciąż pulchne, jednak nas mniej. Kolejny rok zmagań, grzechom mówimy NIE!
przepis na bułeczki specjalnie dla Insane:
1 filiżanka mączki migdałowej 1 filiżanka mielonego złocistego siemienia lnianego 4 łyżeczki bezglutennowego proszku do pieczenia 4 łyżki schłodzonego masła pokrojonego w kostkę 4 białka jaj ode mnie: trochę przypraw, ja dałam zioła prowansalskie, czosnek granulowany i 1/4 filiżanki startego drobno żótego sera (ale nastepnym razem dam więcej) rozgrzewasz piekarnik do 180stopni, w dużej misce mieszasz sypkie składniki do tego dodajesz masło- ja wyrabiałam ręką, ale w przepisie mam, zeby nożem to ciachać (nie umiem) do drugiej sporej miski- wbijasz 4 białka i ubijasz na sztywną pianę, dodajesz do suchych składników i delikatnie mieszasz wykładasz na blaszkę 8 placko-bułek, wstawiasz do piekarnika i pieczesz 15 min. jedna bułka ma: 209kcal są strasznie suche te buły, więc po upieczeniu dobrze je trzymać w woreczku foliowym
#1082 |
Zadomowienie
|
Dot.: Niby wciąż pulchne, jednak nas mniej. Kolejny rok zmagań, grzechom mówimy NIE!
Dziękuję
![]() ![]()
#1083 |
Zakorzenienie
|
La'Mbria wracam jeszcze na sekundę do wiary
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1084 | |||
Zadomowienie
|
Dieta jak ta lala
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() U mnie pogoda straszna, wichura i ulewa, no i ciemno jak w dooopie ![]() A co do włosów to wydaje mi się, że bardziej karmel ![]() Ja chcę ![]() Kurde, coraz bardziej mam ochotę kupić sobie albo wagę z tym pomiarem tłuszczu, albo znalazłam na ebay'u takie coś, co się trzyma w ręku - kładzie się kciuki na takich srebrnych kropkach i to mierzy poziom tłuszczu. Tylko, że to cudo to z Chin jest, więc pewnie jakieś badziewie. Cytat:
![]()
![]() |
#1085 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie dzielę się oplatkiem-składam życzenia ale opłatka nie biorę, bo jest z glutenem ![]() świąt po chrześcijansku nie obchodzimy w znaczeniu nie ma modlitw żadnych, nie idziemy na pasterkę, itp. Ja poszczę i być może młody tez będzie- ale to tradycja z domu wyniesiona a nie nakaz katolicki (chyba zniesiono post w wigilię?!) Choinka oczywiscie że jest, ale jak pewnie wszystkie wiemy- to akurat jest bardzo pogański symbol, z chrześcijaństwem nie ma nic wspólnego. Więc tak- świeta jako spotkanie z rodziną i obdarowanie się prezentami jak najbardziej. ale święta jako uroczyste obchodzenia narodzin boga-człowieka, nie dziekuję, w sumie to już u mnie w domu rodzinnym takie "swieckie" podejście do świąt praktykowano i mi ono odpowiada, przecież nie bede udawać, że nie znam tej tradycji, jest ona głęboko zakorzeniona w naszym kraju, chociaz z samym KK ma coraz mniej wspólnego ![]() Syna uczę, że prezenty się daje sobie nawzajem, a nie że przynosi je jakiś magiczny pan, czy święty...ale babcia i reszta rodziny mówi o Mikołaju, więc młody ma mieszkankę tradycji A czemu o to pytasz? Tak w temacie Mikołaja- niech mi ktoś wierzący wyjasni co ma wspólnego pan w czerwonym kombinezonie z reklam coca-coli ze swiętym Mikołajem biskupem Miry??? bo za nic nie umiem skojarzyć ![]()
![]() |
#1086 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Kurczę, ale mam dziś ćwiczeń ![]() ![]() ![]()
“It is never too late to be what you might have been.” – George Eliot -13,0 kg 18,4 kg to go. Edytowane przez insane_p Czas edycji: 2014-01-06 o 15:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1088 | |
Zakorzenienie
|
hej
![]() ![]() Cytat:
![]() moje pytanie...gdzie kupić dobrą mąkę. taką wiecie z pełnego przemiału chyba ![]() nadia a kukurydza ci nie szkodzi? podobno ludzie nie trawią. dlatego tak czeto w kupce mozna zobaczyc niestrawioną kukurydzę. insani pytasz o suplementy. mnie tam nic oprocz meridii nigdy nie działało. w ogole. zero efektów. bardzo sie wczuwałam czy coś czuję, bo to to miało zwiekszac termogenezę (term line) i takie tam i nigdy nic nie czułam. po linei akurat dostałam mocnej reakcji alergicznej i wylądowałam na zastrzyku na pogotowiu, ale to oczywiscie nic nie znaczy. tak, że ja nie wierzę w te cukiereczki apteczne. musi być hard core najlepiej z czarnego rynku ![]() ![]() ![]() nadalko ktore musli nie ma cukru? i nos do góry. ja w sobotę miałam 77,7, a dziś 78,6 i bądź tu człowieku mądry. a miód wg diet, w ktorych patrzą na IG to samo zło ![]() ![]() ja na polowanko do Lidla nie idę. kasy brak ![]()
![]() |
#1089 |
Zakorzenienie
|
No bo miód to w końcu cukier ;-) ale jest zdrowe i łatwo przyswajalne, więc jak ktoś nie opiera się na ig to czasem może sobie pozwolić ;-)
A na sb w pierwszej fazie nie je się właśnie nabiału. Nie wiem które musli nie ma cukru bo nie kupuję, ale kiedyś widziałam takie typu bio, gdzie opakowanie jest przeźroczyte i wszystko przez nie widać. |
![]() ![]() |
![]() |
#1090 |
Zakorzenienie
|
laski chce ktoś przepis na Sernik Wszechczasów!!!!!!!!
ale niedietetyczny
#1091 | |||
Zadomowienie
|
Hello
![]() Ja już po kinie, zjedliśmy popcorn na pół ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A co do supli mam takie zdanie jak Dziewczyny-nie opłaca się. Ja teraz dojadam to co kupiłam jakiś czas temu i co? Gówno mi to dało, nie motywowało mnie a wręcz przeciwnie-zdarzało mi się pomyśleć, że mogę zjeść trochę więcej bo preparat sprawi, że mniej przyswoję... ![]() ![]() Cytat:
Ja miałam taki ekspandowany i super jest, muszę znowu kupić. Ciastka też mi smakowały. Jest nawet taki gotowy chyba w miodzie, jako przekąska np z jogurtem.
![]() |
#1092 |
Zakorzenienie
|
edit pomyliłam wątki.
Edytowane przez patisia123 Czas edycji: 2014-01-06 o 15:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#1093 |
Zadomowienie
|
Martolina, ale czego się obawiasz w pracy? Że po tak długiej nieobecności ciężko będzie ogarnąć, bo nawał pracy Cię czeka, czy ogólnie coś niepewnie z pracą?
Dziewczyny tak kusicie ta dietą SB, że aż muszę sobie poczytać, bo u mnie MŻ trochę kiepsko się sprawdza, bo nawet jak mi się wydaje, że niby jem mniej, no i że to jest nawet w miarę dietetyczne żarcie, to jak później analizuję sobie miniony dzień, to wychodzi masakra. Albo przeginam w drugą stronę, że w dzień zjem malutko, a za to wieczorem jestem głodna jak wilk ![]() Mi się wydaję, że dla mnie najlepszą dietą byłoby coś w stylu kopenhaskiej. Nie mówię tu o samej diecie, tylko o tym, że tam jest jasno i wyraźnie napisane co trzeba zjeść danego dnia i w jakich ilościach. Jak bym miała takie przykazania, to bym się ich trzymała. ---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ---------- Po czym? ![]() ---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ---------- Ja się właśnie nażarłam rodzynek i popiłam kawą. Tłumaczę sobie, że nie powinnam, ale mój pusty łeb tego nie rozumie ![]()
#1094 | |
Zadomowienie
|
Nie kupuję
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1095 |
Zadomowienie
|
Insane chyba masz rację. Jak będę w Polsce, to się wybiorę do dietetyka, tylko, że to będzie za jakieś pół roku dopiero. Może uda mi się do tego czasu chociaż kilka kg zgubić.
#1096 |
Zakorzenienie
|
kochana tutaj są gotowe jadłospisy na redukcję. wróc do Dietetyka i poszukaj niżej.
#1098 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mi jest najlepiej na diecie, jak mam listę, to mogę, to nie. Ale jem ile chcę i kiedy chcę. Dlatego pewnie na Dukanie wytrwałam, bo mogłam :P Ale teraz próbuję MŻ... W ogóle na obiad dziś było: http://www.kwestiasmaku.com/ryby_i_o...j/przepis.html Przepycha ![]() ![]()
![]() |
#1099 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja chyba zaraz będę miała to samo po tych rodzynkach popitych kawą z mlekiem ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1100 |
Zakorzenienie
|
Siema popołudniu
![]() Tak HaGie dostaję Income Support, więc jak wołają to muszę jechać ![]() Powiem Wam tak, muszę się zacząć poważnie rozglądać za jakimś żłobkiem i znaleźć pracę na ok 16h tygodniowo... najlepiej po kilka h dziennie, ale co ja mogę robić ![]() ![]() ![]() la'Mbria jak to u Ciebie było z L? Co do świąt to ja nigdy nie lubiłam się dzielić opłatkiem, bo to nigdy nie było szczere,razej bo taka tradycja ![]() Mikołaj i choinka... to co napisała la'Mbria ![]() Na pasterki też już od dawna nie chodzę... Wierzę, że jest Bóg, ale jakoś inaczej niż mówi o tym katolicyzm... Co diet to ja Wam powiem, że od m-ca prawie dobrze mi idzie moje MŻ, więc tego się będę trzymać, bo nie chcę takich ograniczeń żeby później rzucić się na jedzenie jak szalona ![]() Chrom na mnie też nie działał, żadne inne cuda-wynalazki też nie. Co innego A. ale to już inna historia ![]() Przepis na te bułeczki muszę kiedyś zrobić bo bardzo mnie zainteresowały ![]() No i pije 2 kubki zielonej herbaty! ![]() Mówicie, że jednak zrobić karmel? Też tak myślałam ![]() Marta a może to mocne kakao? ![]() ![]() nadalka Współczuję i mam to samo ![]() Ehhh te śliwki! Dobra to z tym kręcenie zdam relację później, a teraz poczytam twórczość nadalki i insane ![]() U mnie z przejaśnieniami pogoda była ale wiatr jak cholera,no i teraz pada deszcz ![]() ![]()
![]() |
#1101 |
Zakorzenienie
|
Ale się sponiewierałam Wyzwaniem. Cała dygotam
![]() Idę wykąpać siebie i dzieciaki i nadrobię. |
![]() ![]() |
![]() |
#1102 |
Zadomowienie
|
Creature zazdroszczę Ci tego Income Support, jedyny minus to to łażenie do job centre, ale ważne, że kasę dają
![]() A jeżeli chodzi o żłobek, to może weź pod uwagę childminder? Wychodzi taniej, no i one są bardziej elastyczne, jeżeli chodzi o godziny oddawania i odbierania dziecka.
#1103 |
Zadomowienie
|
Ale dziś mało piszecie
![]() Ja właśnie kończę moją 1,75 l butelkę wody ![]() Zaraz zabieram się za sałatkę z pomidorów, fety i cebuli, zalanej jogurtem ![]() I obejrzymy z TŻtem film ![]()
![]() |
#1104 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A co jeden Mikołaj ma z drugim - no święta wspólne ![]() ![]() Cytat:
![]() Na wątku SB piszą inaczej: "FAZA I Produkty mleczne: - beztłuszczowy jogurt naturalny bez cukru - maślanka - mleko odtłuszczone (najlepiej 0,5 %) - niskotłuszczowe niesłodzone mleko sojowe - bezmleczny/sojowy substytut sera śmietankowego - ser żółty o obniżonej zawartości tłuszczu - feta light - mozzarella light - parmezan - ricotta - serek śmietankowy niskotłuszczowy - serek wiejski lekki - twaróg chudy" To jak to w końcu jest??? Cytat:
Poza tym zmęczenie, straszna cera, paznokcie, włosy. Niewiem czy kiedyś ją stosowałaś? Ale dużo jest na krzywym zwierciadle - co mówi chyba tez samo przez się. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1106 |
Zakorzenienie
|
![]()
#1107 |
Zadomowienie
|
Tamlin nie chodzi mi dokładnie o dietę kopenhaską, ale ona mi tak utkwiła w głowie, bo jak byłam w ciąży, to moja koleżanka z pracy się na niej odchudzała i właśnie ona mi pokazała, że ma jasno napisane co ma zjeść i ile tego.
A z tą SB to ja w końcu już zgłupiałam, bo ja mam w domu taką książkę "Najsłynniejsze diety Ameryki", no i w niej jest napisane: I faza diety... Nabiał nie dla nas. Wykluczenie nabiału z diety oznacza odcięcie dostaw wapnia do organizmu. Uzupełniaj braki, przyjmując minerał w tabletkach. Natomiast jajka można jeść bez ograniczeń, chyba że istnieją przeciwwskazania zdrowotne. jest podana też lista produktów dozwolonych i z nabiału jest tam: - ser light lub bez tłuszczu (cheddar, feta, mozarella, parmezan) - twarożek wiejski (1-2%tł) I bądź tu mądry ![]() ---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- Co jest???
#1109 |
Zakorzenienie
|
dokładnie z takimi samymi, sprzecznymi informacjami się spotkałam. myslę, że chudy nabiał może być
![]() jem od wczoraj ![]() La'Mbria ty uzywasz mączki migdałowej? ona kosztuje 55zł za kilogram :O
...88-89-90-91-92 04.05.2017 start! ![]() Edytowane przez martolina1982 Czas edycji: 2014-01-06 o 19:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#1110 |
Zadomowienie
|
polędwica wołowa
pręga wołowa polędwica wieprzowa szynka gotowana wieprzowa cielęcina antrykot cielęcina udziec cielęcina sznycel pierś z kurczaka i indyka bez skóry szynka z indyka(2 plasterki dziennie) ryby skorupiaki orzeszki ziemne (20szt.) orzechy pecan (15 połówek) pistacje(30szt) masło orzechowe (1 łyżeczka) ser light lub bez tłuszczu (cheddar, feta, mozarella, parmezan) twarożek wiejski (1-2%tł) tofu miękkie niskotłuszczowe bakłażan brokuły cukinia grzyby kalafior kapusta karczochy kiełki ogórek rzepa sałata seler naciowy fasola biała i czerwona fasolka szparagowa groch groszek cukrowy ciecierzyca soczewica soja szparagi szpinak oliwa z oliwek olej rzepakowy bulion chrzan pieprz wszystkie przyprawy bez cukru zapachy do ciasta słodycze - do 75kcal dziennie - czekolada bez cukru, guma do żucia bez cukru, kakao bez cukru , słodzik jajka
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:40.