|
|
#2761 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo-lutowe (XIII) ROCZKUJEMY! ;)
Deli brawa za kroczki! Kochane te nasze dzieciaczki
|
|
|
|
#2762 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja powiedzialam jakos tak w miare szybko aczkolwiek ciezko bylo ![]() ale nawet jak mowilam do t. mamo/tato to to bylo takie hmmm puste i troche "bezwartosciowe" bo mame i tate mam tylko jednych a tamci to tacy oszukani ![]() Cytat:
![]() laurka - pokazac Wam co wylicytowalam? ![]() http://allegro.pl/hm-tygrysek-poszuk...834636486.html ![]() http://allegro.pl/hm-bluza-polar-pas...834634468.html dobrze ze wygralam ta druga bluze bo bym sie wstydzila te 1,25 przelac ---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ---------- Najlepszego dla Julianki Meduzy |
||
|
|
|
#2763 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
za piękną nockę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
za wygrane licytacje, Ty to zawsze coś fajnego wyhaczysz zdradź no sekret, jak Ty to robisz ![]() oszukani rodzice - no właśnie ![]() dołączam się do życzeń dla Julianki |
|||||
|
|
|
#2764 |
|
Zakorzenienie
|
dzisiaj Pietraszko przeszedł pół pokoju sam
laski, ja was pierońsko przepraszam, ale kompletnie nie mam czasu, jutro jeszcze ścianę będzie mi teściu robił, także wpadam jak po ogień i wypadam, byłam pobiegać, boooooooo po odstawieniu bąbla przytyłam prawie 5 kg!!!!!!!!!!!! idę się ogarniać, tęsknię!!!!!!!
|
#2765 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
witam sie
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
no i barwa za inwencje twórczą dla t. ![]() dziekuje za Bartosiowy komplement ![]() Cytat:
udanego świętowania Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2766 |
|
Wtajemniczenie
|
Delicjanko brawa za kroczki!!!
![]() Laurko śliczności!! Dziękuję za odp, Pstryczku racja, teraz mamy dużo łatwiej (babciu, dziadku). A łupy allegrowe świetne! I przyłączam się do prośby Nancy, zdradź, jak Ty takie cuda znajdujesz![]() A właśnie... macie jakieś pomysły na prezenty na Dzień Babci/Dziadka?? Zgapiłabym jakiś ![]() Brawa dla Pietraszka!! Edytowane przez scotasia Czas edycji: 2014-01-06 o 21:35 |
|
|
|
#2767 |
|
Zakorzenienie
|
Daria właśnie zasnęła ale co chwilę się wierci..... Przed spaniem miała 38,6
cała rozpalona..... poza tym miała zaczerwienione lewe oczko i zaropiałe Bidulka moja. Jutro idziemy do lekarza naszego.
|
#2768 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na dzien babci chcemy zamowic kubki zdjeciem niuniusia bo kalenarze hitem byly dziadkowie plakali Bylismy dzis na orszaku 3kroli Julek jak zobaczyl lame czy alpage nie rozrozniam tych zwierzat to zrobil lal tak slodko Pstryniu lowy swietne koszula superowa Jutro do prracy ale mi sie nie chce Sto Lat dla Julianki Buziaki od cioci i Julka ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2769 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaak ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() klask i:Cytat:
![]() ![]() klask i:Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2770 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Twój mąz ma niezle opanowaną sztuke migania sie to jak sie zwraca? ja tez mówilam, tylko bez takiego, hmmm, ciepła w głosie? chyba tak zupełnie inaczej to wymawiałam, podświadomie, teraz to sobie uzmysłowilam. Dobrze powiedziałaś - oszukani ![]() Cytat:
czekamy i tęsknimy za wami MENEQ- ale Yae zasuwa LAURKO- Misio przesłodziaczek, pięknie sie usmiecha Bartolini bedzie miał taką chyba za 3 lata ![]() ---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- Numero telefono mi podesłał ale chyba sie nie skusze
|
||
|
|
|
#2771 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
U nas kwas jakis z tz
|
|
#2772 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mojego boli ząb;///// tak więc ...2 dzieci;] a moje UU zaraz wystrzelę w kosmos.
|
|
|
#2773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja do teściów mówię Pan/Pani, nie protestują i nie przypominam sobie by mi proponowali bym mówiła mamo/tato. A mąż powiedział że dopóki ja nie będę do nich mówić to on do mojej mamy też nie będzie się zwracał mamo. Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#2774 | |||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ooo, a czemu nie? a moze to ten jedyny? ![]() a jak nie wyjdzie to przeciez zawsze mozecie zostac przyjaciolmi ![]() Cytat:
poprostu od zasu do czasu przegladam na szybciora all i wylapuje to co mi sie podoba i tyle, cala filozofia ![]() ja bede chciala zrobic kalendarz ze zdjeciami Kubusia mam nadzieje ze do 21ego dostane juz fotki z sesji ![]() Cytat:
![]() spokojnej nocy
|
|||
|
|
|
#2775 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
Walczymy z temperaturą po południu było ponad 37 a teraz jest 38,6 na noc zasnęła przy mleku już po 19, teraz się obudziła i się bawi, a temperatura nadal jest. czerwone policzki, cała rozpalona płakać mi się chce jak na Nią patrzę ale żadnego kaszlu, kataru nie ma, więc albo zęby albo 3dniówka. nadrobię Was trochę hje, pstryku ale Wam koszykarze/koszykarki rosną ![]() elllmi padłam z litościwej reszty nawijko 629 miejsce ![]() ninagg dziękuję za lale Lenova brawa dla Blanki ![]() szaja Dorka pięknie sobie radzi sylwietta łomatko bosko ale zdolniaszka :love :bokeh ja po osttanim odcinku ze 3 dni myślałam o Averym Illusion boskie śpiochy meneq Yae jest prześliczna ![]() fewciu strasznie się cieszę, że nocki lepsze gocha super, że ipreza udana i zdrowia!silver widzę, że u Was to samo co u nas zdrówka!!Aga Hania ma brzuszek duży scotasia brawo za nockę ![]() Deli brawa dla Amelci!! kla ski:![]() laurko boski jest
|
#2776 |
|
Zakorzenienie
|
Moja wlasnie zasnela. Akcja usypianie trwala od 19:00 z minutami.
Rozkreca sie z kroczkami, potrafi kilkanascie pod rzad. |
|
|
|
#2777 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Coraz ciekawiej się robi ![]() Cytat:
Moi t. to za Pan/Pani by chyba focha strzelili ale w sumie też mi nie proponowali mamo/tato. Wogóle to głupota, już lepiej by było wprowadzić tesciu/tesciowo i tyle![]() Cytat:
![]() Dobranoc
|
|||
|
|
|
#2778 | |||
|
Zakorzenienie
|
http://demotywatory.pl/4266249/Kocha...lke-do-piwnicy
![]() Cytat:
![]() :brzyda l:Cytat:
a czemu tak? ![]() Cytat:
uciekam spaciu |
|||
|
|
|
#2779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale cyca niet. Ale tak mi smutno się zrobiło teraz walcze ze sobą ..
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2780 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
moi teściowie zaproponowali mi po cywilnym, żebym do nich mówiła, ale powiedzieli, że rozumieją, że może mi być ciężko się przełamać. Zaczęłam do nich mówić per mamo i tato pół roku później, po ślubie kościelnym jeszcze wtedy wszystko było z nimi w porządku ![]() biednaś... i biedne UU... |
||
|
|
|
#2781 |
|
Zakorzenienie
|
Czyli odstawiasz?
|
|
|
|
#2782 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#2783 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Słodziznaaaaaa coraz więcej dzieciaczków chodzi Igor to już biega po calym mieszkaniu.Cytat:
ejjj przemyśl...a może naprawdę fajnyyyy?
|
|
#2784 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny...heja! Jutro ponadrabiam...teraz tyko przesyłam buziaka Wam i ide spac
![]() DEBRAHHHHHH! znalazłam cos takiego http://www.babyfirstspoon.blogspot.com/?m=1 a na fb podtzuce Ci nr tel do tej kobitki...spróbuj..może cius się uda pomoc! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2014-01-06 o 23:06 |
|
|
|
#2785 |
|
Wtajemniczenie
|
hej!
dziewczyny, zdrówka dla waszych dzieciaczków! kurcze silver, faktycznie coś ciągle was łapie ![]() pytałyście o prezenty dla dziadków - dla teściów na pewno zrobimy kalendarz ze zdjęciami Anulki a dla mojego taty właśnie nie mam pomysłu ona jakiś taki nie związany jest z Anią, więc ten kalendarz to nie dla niego z resztą - pytałyście - ja do moich teściów mówię mamo / tato ![]() Brawa za kroczki!!! suuuper ![]() Syliwetta, a może warto chociaż na głupią kawę się umówić? zawsze to człowiek wyrwie się z domu, dowartościuje przecież nie musi być to nic zobowiązującego, a nóż widelec zobaczy was szanowny i mu utrzesz nosa wiem, okropna jestem, złośliwe ze mnie zwierze a w ogóle jestem w szoku ile Twój Bartulo potrafi! ja myślałam, że Ania dużo umie, ale przy Bartosiu to daleeeeko w tyle jest ![]() Bokeh może taki dzień?? u nas też dziś rano było nieciekawie :/ ale już nam przeszło ![]() proooszę o kciuki jutro, mam zaliczenie i w ogóle, kurde, nie chce mi sie już studiować! dobrze, że to ostatni semestr był, bo już bym nei wstrzymała ![]() słodkich snów!!!
|
|
#2786 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Doczytałam jeszcze potem - a nie lepiej ściągać częściej, ale po troszku? Za każdym razem tylko do tego momentu, aż poczujesz ulgę? Jak miałam nawały, to tak robiłam - nawet nie laktatorem, a palcami normalnie Cytat:
![]() Kochany Misio! Jeszcze raz: Cytat:
![]() Podejrzanie "łatwo" poszło Jak on taki szybki, to ja bym chyba sobie darowała na Twoim miejscu, wygląda na desperata ![]() ![]() Zdrowia dla Hani i Darii! ![]() -------------------------- Witam Kurde, wiecie co, nie pisałam tego wcześniej, ale od jakiegoś miesiąca też mamy problem z zasypianiem i nockami A do tego Pola budzi się coraz wcześniej/śpi coraz krócej
|
||||
|
|
|
#2787 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny! Byliśmy dziś u rodziców tż
ale powiem Wam, że jestem nawet z tej wizyty zadowolona. ( ) chociaż na dzień dobry się wściekłam bo t. zapomniał o jednej rzeczy - ma katar ![]() oczywiście nie mógł powiedzieć mimo że wiedzieli że przyjedziemy... Staraliśmy się go nie dopuszczać do niego i modlę się żeby nic Młodemu nie było. Na początku chcieli wprowadzać swoje rządy ale tż bardzo stanowczo powiedział co o tym myśli i było ok. Potem przyszła w odwiedziny dziewczyna z 14 miesięczną córeczką, i chciałabym w tym miejscu PODZIĘKOWAĆ, za wątek, za Wasze rady i wsparcie, i za to że dzięki Wam jestem uświadomiona, jak nie zrobić dziecku krzywdy. Laska (dodam, że to jej drugie dziecko) nie wypuszcza dziecka z rąk. Albo ma małą na rękach, albo ją stawia i trzyma, albo prowadzi ale cały czas ją trzyma i nie puszcza. No i obowiązkowo chodzik. Dziewczynka źle siedzi (mama ją podtrzymuje bo inaczej leci do tyłu), nie raczkuje, nie wstaje sama, nie siada. Dziwnie robi kroczki, na krzyż (oczywiście w sztywnych butach i do tego trochę za dużych), i tylko trzymana za obie ręce. Więc przez te półtorej godziny ta mama nawet nie usiadła, no bo przecież musi trzymać małą. Mówi, że ona jej nie puszcza bo ta się przewraca no i dziwi się, że jeszcze nie chodzi. Poza tym była też zdziwiona, że Oli młodszy, a chodzi przy meblach, stoi sam, pięknie schodzi do klęku, raczkuje, ładnie stópki układa. A przede wszystkim że jest "puszczony wolno" i ja mam tyle swobody.Wiecie co? Dziś dotarło do mnie, że warto było przez te wszystkie miesiące stawiać nachalnej rodzince warunki i nie dać się zdominować. Gdybym się im nie sprzeciwiła, pewnie mój synek miałby tak samo. Uświadomiłam sobie, że nie robię krzywdy mojej rodzinie, bo Oli jest na podłodze zamiast u nich na rękach, bo to nie dziecko jest dla nich ale oni dla dziecka. On jest najważniejszy i zapewnienie mu możliwości rozwoju. Dużo mi dał dzisiejszy dzień i mam nowy przypływ energii i niby wiedziałam to przecież, ale teraz wiem NA PEWNO, że zakłócanie dziecku naturalnego rozwoju w postaci sadzania, stawiania i prowadzenia na siłę nie pomoże, ale zaszkodzi - i dziś miałam tego naoczny dowód. Dzięki, styczniowo-lutowe mamusie, za wszystko Silver zdrówka dla Darii! Może w szpitalu coś złapała? oby szybko przeszło oczywiście dla Hani też zdróweczka! ---------- Dopisano o 01:37 ---------- Poprzedni post napisano o 01:22 ---------- Jeszcze mam pytanie do dziewczyn których dzieciaczki mają problemy z zasypianiem: jesteście przy nich aż do momentu zaśnięcia? Bo u nas, jeśli ja albo tż jesteśmy w pokoju, czy w pobliżu łóżeczka, to nie ma mowy o zaśnięciu. Tak samo, jeśli np. stałabym nad łóżeczkiem i głaskała po policzku - no nie ma szans, nie zaśnie, będzie się rzucał po łóżku itd. Rodzice są w pobliżu = nie ma spania, jest zabawa, wstawanie itp. A w naszym łóżku to chyba musiałabym go przywiązać no way. My mamy jakieś 5 sekund żeby się ulotnić z pokoju bo inaczej zaraz wstaje w łóżeczku. Tak jak inne dziewczyny polecam sprawdzić jak będą maluchy spały w osobnym pokoju Edytowane przez YellowSheep Czas edycji: 2014-01-07 o 01:25 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2788 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc!
deli wytrzymalas? ewulka kciuki! Kroczkow sie doczekasz; u nas od pierwszych przy meblach do calkowicie samodzielnych minely rowne 3 miesiace. misiael zdrowka dla Hani! Nie ma w Polsce plastrow zelowych, ktore dzialaja przy goraczce na zasadzie kompresow? Bylaby to na pewno duza ulga. silver cos lepiej z Daria? scotasia ja mowie do t. per mamo (ale tak sie zwraca do wszystkich kobiet od pewnego wieku; nota bene do mnie tez sie tak obcy ludzie juz zwracaja) lub po imieniu (tak, jak zazyczyla sobie, by Yae w przyszlosci sie do niej zwracala; ma 60l. i jest za mloda na bycie babcia ;-) ) U nas ciag dalszy beznadziejnych nocek (byla az jednodniowa poprawa i a piac od nowa), ale musze pochwalic Yae, ze przynajmniej pierwszy raz od ponad pol roku zasnela sama na noc. Podczas pobytu u t., Yae codziennie dostawala na sniadanie cos przygotowanego przez t. Dzieki temu przekonala sie nieco do domowego jedzenia i mozemy troche zrezygnowac ze sloiczkow. Ciekawe czy dzis tez zje? Pachnie bardzo apetycznie... Dziekujemy za wszystkie komplementy i oklaski. |
|
|
|
#2789 |
|
Zakorzenienie
|
ellmi z okazji urodzin usciskaj Fifka!!
---------- Dopisano o 07:41 ---------- Poprzedni post napisano o 06:40 ---------- bijkora kope lat! Co u Was? |
|
|
|
#2790 | ||
|
Zadomowienie
|
forum jest fajne, mozna sie wygadac, posłuchc o doswiadczeniach innych w podobnej do naszej sytuacji, ale ma taki defekt, ze nie widac intencji, mimiki a niektorzy czytają zdanie bez kontekstu i wychodzi kwas. To takie sposprzezenie na dzien dobry po wizycie w k. Lepiej czasem jak sie nie wie, co Autor chciał powiedziec to spytać, a nie zaczynać dyskusji z pretensjami.
---------- Dopisano o 07:42 ---------- Poprzedni post napisano o 07:33 ---------- Cytat:
![]() ja tez to chciałam, ale teraz chyba wezme po prostu zdjecie z dziadkami w ramke i tak dam Cytat:
![]() czyzbym ominela jakis romansik? musze sie cofnąć po wiecej informacji
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:14.

bo mame i tate mam tylko jednych a tamci to tacy oszukani 

Najgorzej jest pod pieluchą i na głowie :/ Ma krosty nawet w buzi i w uszach ! Gorączki, odpukać, brak. Nastrój ma nawet jako taki, ciut bardziej marudzi ale nie ma tragedii

klask i:

ja myślałam, że Ania dużo umie, ale przy Bartosiu to daleeeeko w tyle jest 

A do tego Pola budzi się coraz wcześniej/śpi coraz krócej