|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku! | |||
Na plotkowym królujemy, każdą kupę świętujemy |
![]() ![]() ![]() ![]() |
7 | 16,67% |
W pieluszce znów kupa, na plotkowym obgadana nasza grupa |
2 | 4,76% |
Pierwsze ząbki posiadamy gryźć więc wszystko zaczynamy |
2 | 4,76% |
Czas się napić butlę soczku mamy przecież już pół roczku |
17 | 40,48% |
Siadać pięknie zaczynamy, pierwsze ząbki posiadamy |
11 | 26,19% |
Mamusie i dzidziusie VII-VIII |
3 | 7,14% |
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4201 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Mamy dziś zabawy kupę, wycieramy dzidzi pupę - mamusie VII-VIII 2013 cz.V
Dzięki Dziewczyny za odpowiedzi w sprawie uszek.
Ja mam czasami ochotę wsadzić mu tam patyczek i wyczyścić aż miło, ale też czytałam, że powinno się tylko czyścić z zewnątrz i w ogóle nie patyczkiem. No to staram się tylko z zewnątrz, choć czasami ciężko mi określić granicę, gdzie jest już za daleko. Kurde ale rozkmina, no ale to jest jednak ważne, nie chcę mu zapchać ucha, ani żeby miał potem jakieś zapalenie mieć :/ Kocurku fajny pomysł! I ode mnie ![]() Malinka macie identyczne oczy z córą ![]() Cytat:
Trochę czytałam na te tematy, jak straciłam Dawidka, nie wiem sama, co gorsze, czekać czy podjąć taką decyzję... Tragiczny wybór i naprawdę wielka trauma do końca życia. ---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- W ogóle jaki ja mam ubaw z Artka, tego się nie da opisać. Codziennie odkrywa, że może wydać swoją jamą ustną inny dźwięk, wystarczy, że ułoży usteczka w jakiś sposób. I od 2-3 dni mamy fazę na ściskanie usteczek i wypuszczanie bąbli ze śliny wraz z takim śmiesznym dźwiękiem, no robi to 100 razy, a ja się strasznie z tego śmieję, więc on robi to znowu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4202 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() W nocy 4 karmienia. Fiazo a Olek w dzien jada co gora 2 godz., wiec niewiele mi pomaga jak i w nocy tak je..choc i tak lepiej jak co 1-1,5h. Anulka gratuluje dobrego nastroju i porannych przyjemnosci ![]() Ja mialam sen poprzedniej nocy, ze mialo dojsc do dziabania z mezem..ale jak co do czego, to sie obudzilam..buuu..a taka nakrecona juz bylam..haha :P ---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- O Perse jeszcze ja o uszkach zapomnialam napisac ![]() Niczego do rozpuszczenia woskowinki nie uzywamy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4203 | ||
Zadomowienie
|
Dzień dobry!!
próbuję się wkręcić w tematy bo bardzo jestem z Wami zżyta, a nie starcza mi czasem czasu, aby poczytać i odpisać na wszystko co bym chciała. My dziś po ponad 2 tygodniach pakujemy się i wyjeżdżamy od dziadków do naszego mieszkania. Ale mi sie nie chce pakować, nie znoszę pakowania i przenoszenia tych wszystkich gratów. A z Tymusiem to mega wyprawa. Cytat:
![]() Jak czytam Wasze problemy z podaniem dziecku butli mm, to cieszę się, że u nas tak bezproblemowo i szybko to poszło, choć wcześniej mi przykro było, że tak szybko i wydawało mi się ze za szybko odstawiony od cyca. Nasz doroślak sam wybrał butlę ![]() Cytat:
Nawiązując do 3 slońc, to ja przedwczoraj zdałam sobie sprawę, że naprawdę spełniło się moje największe marzenie - jakiś czas temu za każdym razem jak widziałam spadającą gwiazdę lub dmuchałam świeczkę na torcie - życzyłam sobie abyśmy stworzyli szczęśliwą rodzinę, aby urodziło nam się zdrowe i szczęśliwe maleństwo i...UDAŁO SIĘ!!! MARZENIA SIĘ SPEŁNIAJĄ ![]() Margoś - zainspirowałaś mnie tą gotowaną marchewką do łapki, masz rację, trzeba poczęstować Tymusia między posiłkami, aby uczył się ciumkania, a nie jak będzie głodny, bo wtedy nic z tego nie będzie. Spróbuję z kawałkiem marchewki, ziemniaka lub różyczką brokuła ugotowane na miękko jako przegryzkę. Z chrupkami z kukurydzy już sobie świetnie radzi, potrafi zjeść całego i się przy tym nie uciapać zbytnio ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4204 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak Franek miał 2-3 miesiące to sie martwiłam, że dużo je. Co 3h zjadał 120ml mm a pomiędzy odciągnięte moje mleko z 200ml ![]() A teraz sie martwię, że nic nic chce jesć. Też nie lubie podróży i całego zamieszania z pakowaniem. Obenie wybieraliśmy sie na zakupy z Frankiem pomiędzy 11-15, bo wtedy miał swoja drzemkę. A Franek zmienia chyba sobie rytm dnia ![]() Ooo juz po drzemce ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4205 | ||||
Zakorzenienie
|
Witam się i ja w ten słoneczny dzień
![]() Poszłam spać wczoraj o 1. Igi zasnął 20.30, ale po 23 się obudził i potem po północy. Nie wiem o co chodzi ostatnio, ale jakoś tak się budzi...tzn na początku ma zamknięte oczy, ale potem tak jak sie szarpie i miota w łóżeczku że zwykle się obudzi. Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Z ekspozycja glutenu u was ok? Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44453260] [/COLOR]W ogóle jaki ja mam ubaw z Artka, tego się nie da opisać. Codziennie odkrywa, że może wydać swoją jamą ustną inny dźwięk, wystarczy, że ułoży usteczka w jakiś sposób. I od 2-3 dni mamy fazę na ściskanie usteczek i wypuszczanie bąbli ze śliny wraz z takim śmiesznym dźwiękiem, no robi to 100 razy, a ja się strasznie z tego śmieję, więc on robi to znowu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4206 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Moja Mama miała do nas przyjechać razem z moim bratem w Święta, ale dziecko im zachorowało na ospę i nie mogli nas odwiedzić, tak że jesteśmy umówieni na któryś weekend, że do nas przyjadą. My wybieramy się do nich dopiero na Wielkanoc. Mieszkają w opolskim, 150km od Częstochowy.
![]() ![]() |
![]() |
#4207 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() U nas kiepska noc, Adaś budził się bo albo nosek zapchany i miał trudności z oddychaniem albo kaszel ![]() No i przez to przeziębienie je mniej bo już nie pamietam kiedy miałam tak nabrzmiałe cycki ![]() Teraz drzemie ale budzi go kaszel ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() No i kwestia właśnie zakrztuszenia/zadławienia. Przeraża mnie to ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44449103] Artur dzisiaj chyba na spacerze wypił Red Bulla, jak nie widziałam... 5 godzin bez mrugnięcia okiem - dosłownie. Od 16.30 do 21.30 (zawsze ma półgodzinną drzemkę w międzyczasie). Ale okąpany już śpi... Dżizas, wczoraj z mamą odkryłyśmy, co za cuda ma w pępku :/ Ja oczywiście tylko to przemywałam w wanience, a tam się nieźle nagromadziło. Tylko ciekawe, jak to umyć, jak ta skórka jest taka przylegająca... Trochę tam mu robię patyczkiem, ale się boję. A jak czyścicie uszy dzieciom? Artkowi się sporo tej woskowiny zbiera...[/QUOTE] Aż muszę zajrzeć do Adasiowego pępka ![]() Uszy czyszcze w kąpieli paluchem a potem wycieram patyczkiem. wkładam tylko kawałek do ucha, dalej nie tykam. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mój nie lubi ![]() Za to kocha się kąpać ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4208 |
Zakorzenienie
|
Elaine- ok
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4209 | |
Konto usunięte
|
Anulka właśnie jak dziecko śpi na brzuszku, to jest mniejsze ryzyko zakrztuszenia się np. ulanym pokarmem. Artek już nie lubi tak spać jak kiedyś, ale gdyby chciał, to chyba bym mu dała. Z tym, że ja mam monitor oddechu, więc mam spokojne noce.
Cytat:
![]() My po spacerku, ładnie, ale dość chłodno. Chyba mnie te temperatury wiosenne rozpuściły :P Oby do wiosny... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4210 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44449103]Ooo Malinka ale mi smaka narobiłaś. Artur dzisiaj chyba na spacerze wypił Red Bulla, jak nie widziałam... 5 godzin bez mrugnięcia okiem - dosłownie. Od 16.30 do 21.30 (zawsze ma półgodzinną drzemkę w międzyczasie). Ale okąpany już śpi... Dżizas, wczoraj z mamą odkryłyśmy, co za cuda ma w pępku :/ Ja oczywiście tylko to przemywałam w wanience, a tam się nieźle nagromadziło. Tylko ciekawe, jak to umyć, jak ta skórka jest taka przylegająca... Trochę tam mu robię patyczkiem, ale się boję. A jak czyścicie uszy dzieciom? Artkowi się sporo tej woskowiny zbiera...[/QUOTE] Ja delikatnie patyczkiem wygrzebuje z grubsza to co sie tam zbiera.A uszy czyszcze z zewnątrz a do środka sie nie zagłebiam. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44453260] [/COLOR]W ogóle jaki ja mam ubaw z Artka, tego się nie da opisać. Codziennie odkrywa, że może wydać swoją jamą ustną inny dźwięk, wystarczy, że ułoży usteczka w jakiś sposób. I od 2-3 dni mamy fazę na ściskanie usteczek i wypuszczanie bąbli ze śliny wraz z takim śmiesznym dźwiękiem, no robi to 100 razy, a ja się strasznie z tego śmieję, więc on robi to znowu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Laura lubi piszczec,swego czasu robiła banki ze śliny ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ---------- Wogóle to dzien dobry ![]() Ja juz gosci na kawce dopołudnia zaliczyłam,upiekłam ciastka z truskawkami .Byłam godzinke z Laurą na spacerze.Zaraz robie obiadek.Od jutra dieta ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ---------- Moj plan początkowy: ŻM codziennie godzinny spacer. Brzuszki i przysiady -stopniowo bede zwiekszac ilosc.I nic smazonego, gazowanego, slodkiego.Alko raz w tygodniu. I duzo wody niegaz. Bd tez pic czerwoną i zieloną herbate.Tyle na poczatek.Wydaje sie do wykonania.Tz mnie wspiera i teraz jeszcze Wy ![]()
![]() |
#4211 |
Konto usunięte
|
Rocky wspieram Cię, bo sama chcę od jutra uskutecznić ŻMS! (czyli żreć mniej słodyczy).
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4212 |
Zakorzenienie
|
My po spacerku. Zaraz zabieramy się za jedzenie zupki jarzynowej, którą Misiu uwielbia, a mamusia zabiera się za racuchy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4213 | ||||
Zadomowienie
|
Witam w Świąteczny dzień
![]() A dzisiaj po spacerku spała 3 godziny w dzień co uważam za absolutny rekord ![]() ---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ---------- Cytat:
Jak zawsze byłam prymusem, w szkole świadectwa z paskiem/na uczelni stypendium, tak teraz chyba nie dałabym rady ogarnąć samych zajęć, a co dopiero egzaminy! Więc 100% ![]() ---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ---------- Cytat:
![]() ![]() Ps. Ciekawe co będę puszczać na wiosnę, Lulajże Jezuniu w WIELKOANOC ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44449103]Ooo Malinka ale mi smaka narobiłaś. Artur dzisiaj chyba na spacerze wypił Red Bulla, jak nie widziałam... 5 godzin bez mrugnięcia okiem - dosłownie. Od 16.30 do 21.30 (zawsze ma półgodzinną drzemkę w międzyczasie). Ale okąpany już śpi... Dżizas, wczoraj z mamą odkryłyśmy, co za cuda ma w pępku :/ Ja oczywiście tylko to przemywałam w wanience, a tam się nieźle nagromadziło. Tylko ciekawe, jak to umyć, jak ta skórka jest taka przylegająca... Trochę tam mu robię patyczkiem, ale się boję. A jak czyścicie uszy dzieciom? Artkowi się sporo tej woskowiny zbiera...[/QUOTE] Perse nieźle wytrzymał Arcio ![]()
![]() |
#4214 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A kremowanie buzi to też jest walka, o nosie nie wspomnę ![]() Cytat:
![]() Dawno dawnooo temu jak się odchudzałam, to nie jadłam po 18, zero słodyczy i codziennie 30 minut ćwiczenia. Doszło do tego stopnia, że jak kiedyś wróciłam z wesela, na którym sie wytańczyłam, to zamiast sie od razu położyć to musiałam poćwiczyć bo źle bym się czuła bez tego i miała wyrzuty sumienia ![]() Ale efekt był. Waga sie utrzymywała nawet jak skończyłam i jadłam tyle ile chciałam. Do momentu aż zaszłam w ciąże i teraz nie mogę zrzucić ![]() ---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ---------- Zaliczyliśmy pierwszy spacer w spacerówce ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4215 |
Zakorzenienie
|
O ja pierdziu..to ja od tak dawna meczylam sie z usypianiem Malego, a dzisiaj maz poradzil sobie w 5min.
![]() Dzien nawet fajny. Maly mial dobry humor..rano wylezelismy sie z nim ma dywanie i kocyku..a on szalal i piszczal ![]() ![]() Wyszlo tak: Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez dzoan Czas edycji: 2014-01-06 o 19:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#4216 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas resztki poszły na frytki i surówkę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4217 |
Zakorzenienie
|
Magolina jak Olus mocno kaszle, to ukladam go na boczku, poklepie plecki i podkladam kolderke, zeby nie mogl obrocic sie ma plecki..duzo lepiej w takiej pozycji spi..kaszelek tak nie dusi.
Rocky zycze wytrwalosci i trzymam kciuki za szybkie efekty i zero pokus ![]() No i babeczki z truskawkami...mniam! Anulka racuchy aaaaa! Pycha... Sylwia zdrowka jeszcze raz! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4218 |
Zakorzenienie
|
Caly dzien zlecial mi mega szybko. Korzystajac ze maz w domu zaczelam robic zlecenie,potem eybealismy sie na 3 godzinny spacerze znajomymi do parku oliwskiego,a potem to juz zlecialo...teraz wieczorne karmienie
EWUSIA no to masz kawałek do mamy ![]() MAGOLINKA niech ten kaszel się juz odczepi od Adasia ROCKY piękne postanowienie na nowy rok! 3mam kciuki na pewno dasz rade. A o co chodzi z tymi przydiadami? Kiedyś coś Tweed pisała ale nie zdążyłam się zapytać bo na fb uciekła.. SYLWIA dobrze ze antybiotyk odstawiony i jest lepiej. A jak pleśniawki? Zlazly? ONA brawa za spacerowke! Dlaczego miałoby się Franiowi nie podobać? DZOAN mniaaam ![]() Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
#4219 |
Zakorzenienie
|
Dobranoc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4220 |
Zakorzenienie
|
Dobrej nocki ONA
![]() Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
#4221 |
Zadomowienie
|
Dzoan dziekuje :-*
Elaine na plesniawki dostalismy kolejny antybiotyk, ale lzejszy i dorazny, do pedzlowania jamy ustnej. Tak wiec po odstawieniu tamtego uzylam go 2 razy i na szczescie bialego kozucha juz nie ma. Teraz musze obserwowac uwaznie. Emilka padla juz ze zmeczenia. Po mleczku, sama w lozeczku ;-) ja czekam na tz o 22:30 bedzie w domu, chyba ze tez padne i odespie ;-) Dobrej nocy!
#4222 | |||||
Wtajemniczenie
|
Adaś już śpi od godzinki, męczy go jeszcze ten kaszelek, katar tez ale na szczęście radosny jest jak zawsze
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A wypieki jak zwykle super ![]() Cytat:
![]() Dobrej nocki ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4223 |
Zakorzenienie
|
SYLWIA to dobrze ze plesniawy zniknęły. Jeden problem z głowy. Szybciutko Emi Ci zasnela..u nas poszedł w ruch drugi cyc...
Sent from my Lumia 800 using Tapatalk ---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ---------- MAGOLINKA wracając do książki to nie czytałam,wiec nie będę się za bardzo wypowiadać. Mówiła mi o niej kuzynka która pracuje w żłobku i jedni rodzice tak z dwulatkiem postępują. Jego jedzenie polega na tym ze kładzie się przed nim kilka rzeczy on sobie wybiera, je rękami. Łyżeczka ani widelcem nie umie. Mówiła ze masakra dla nich jako wychowawczyń bo inne dzieci jakoś sobie same radzą a temu trzeba trzy razy więcej czasu poświęcić... Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
#4224 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Oo Ewusia to moze masz tesciow blisko mnie ![]() ![]() Kevin sam w nowym jorku leci:p ogladacie? ![]() My z tz zakatarzeni, mam nadzieje ze na malutkiego nie przejdzie:/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4226 |
Zakorzenienie
|
MAGDA zdroowka!
FIAZO jaki film? Ja miałam oglądać Motyl i skafander ale Mały nie zdążył zjeść... No nic dobrej nocki! Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
#4228 |
Zakorzenienie
|
Nienawidze tego Kevina..jeszcze przez niego poklocilam sie z mezem. Zreszta juz od polowy dnia atmosfera robila sie nieciekawa. Zamiast wykorzystac ten wolny spokojny dzien razem, to nie..lepiej polezec przed tv i odpoczac od zony i dziecka.. wiecie jak mi bylo przykro widzac spacerujace pelne rodziny
![]() Jeszcze teraz on musi ogladac Kevina po raz setny, ja nic innego nie moge.. jutro sobie obejrze..tak k*rwa jutro..jak mi dziecko pozwoli..dawno nie mialam tak spokojnego i szybko zaczetego wieczota, bo walczylam z Malym w sypialni..a ten w tym czasie z d*pa na kanapie i pilot w lapie..nawet dzisiaj, to jego potrzeby sa na pierwszym miejscu..mnie sie juz nic nie nalezy..bede ryczec ;( Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4229 | |||||||
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44459338]Rocky wspieram Cię, bo sama chcę od jutra uskutecznić ŻMS! (czyli żreć mniej słodyczy).[/QUOTE]
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() teraz raz na jakis czas z nami idzie ale w wiekszosci spaceruje sama z Laurą.
![]() |
#4230 |
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczyny
Polamana jestem i glowa boli. Co z tego, ze Maly ladnie i szybko zasnal i mial ponad 2h drzemki jak po pierwszej usypialam go ponad godz. Po drugiej ok. 40min. Mialam ochote wyjsc z mieszkania od tego placzu. Boje sie idacych zabkow skoro juz takie cos mnie dobija. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:31.