|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3931 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 9
Gosia
![]() ![]() ![]() a ja chyba jutro wybiorę się do lekarki w związku z tymi globułkami ... wizytę mam dopiero 16.01 więc nie będę jeszcze ponad tydzień czekać ...
#3932 |
Zadomowienie
|
Oby szybko się rozkręciło
![]() ![]() No i może załapiecie się z najmłodszym na tego 6 stycznia przy dobrych wiatrach ![]()
#3933 |
Zakorzenienie
|
Ty idź rodzić i to już ![]() Gosia, ![]() ![]() ![]() ps. te banany jakoś mi się z dopingiem kojarzą przez ![]()
#3934 |
Wtajemniczenie
|
Gosia
![]() ![]() ![]()
#3935 |
Zadomowienie
|
GOSIA czekamy na dalsze info
![]() i kciuki żeby się zaczęło i szybko poszło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3936 |
Rozeznanie
|
Gosia!! Gosia!! Gosia!!
![]() ![]() ![]() ![]() tez trzymam kciuki i zycze powodzenia ![]() ---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- a tak w ogole to ja dzisiaj pol dnia przespalam... jakos tak sie polozylam na kanapie i odlecialam!! obudzilam sie jak juz ciemno bylo. pewnie w nocy nie bede mogla spac ![]()
#3937 |
Zadomowienie
|
Na ktg zapisane mam lekkie skurcze, których w całe nie odczuwam. Lekarz mówi że to dobrze, bo może poród nie będzie bolesny.. Zaraz idę spać znowu.. Książkę poczytałam, na sms z pytaniem czy już urodziłam poodpisywalam
![]() Gosia dawaj! ![]()
#3938 |
Konto usunięte
|
Gosia! Gosia! Gosia!
![]() ![]() ![]() Jak poczytałam ile macie ciuszków to jeszcze zaraz poklikam kilka pajaców i bodziaków u sylwiana555 ![]() Wczoraj byłam na wyprzedażach i kupiłam tunikę w której autentycznie wyglądam jak beczka ![]() A w ogóle dziewczyny, taka wstydliwa rzecz. Czy też macie problem z hemoroidami? Ja właśnie wczoraj zobaczyłam, a właściwie poczułam że TO mam. Nie boli nic ale JEST. Jutro mam lekarza to spytam się co ja mam robić z tym? No same przyjemności w ciąży ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3939 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3940 | |
Rozeznanie
|
GOSIA
![]() cały wątek rodzi razem z Tobą ![]() Cytat:
![]() a jutro muszę jechać zarejestrować ![]() mam straszny mętlik, bo każdy mi mówi że brzydkie itp. z początku to olewałam, ale jak któraś z kolei osoba krzywi się i słyszę coś w stylu "aaachaa no takie niepopularne" to nie powiem robi mi się dziwnie... nie wiem dlaczego tak się tym przejęłam tzn zdaniem innych, może dlatego że sama nie jestem i nie byłam pewna imienia na 100%. ale najprawdopodobniej będzie jak chciałam.. zresztą mam inne zmartwienia, jutro jadę zarejestrować małą na usg, w szpitalu okazało się że ma w jednej w nerce rozszczepienie ukm i trzeba skontrolować za dwa tyg. niby pediatra mówiła, że to raczej nic takiego, trudno stwierdzić u noworodka i zanika, ale trzeba sprawdzić . tylko zapomnieli mi dać skierowania i muszę podskoczyć do szpitala o co chodzi, bo rozpoznali nieprawidłowość, każą zgłosić się do poradni a nie dali skierowania ![]() byłam przy tym usg brzucha i głowy i co mnie zdziwiło to żadna z matek nie wchodziła żeby być przy dziecku i porozmawiać z lekarzem,, dla mnie to coś niesamowitego.. to jest dziwne, bo na usg bioderek dostałam skierowanie i dostałam jeszcze do poradni endokrynologii dziecięcej jako że mam niedoczynność i hashimoto to małą trzeba przebadać.. także na początku czeka mnie trochę wizyt u lekarzy i gdyby nie to (oraz urlop macierzynski) nie jechałabym do urzędu. na szczęście znalazłam super lekarza pediatrę który wykonuje też kompleksowe usg u dzieci. a do endokrynologa dziecięcego pójdę do swojego starego do którego chodziłam jako dziecko, bo leczę się na tarczycę już prawie 20 lat |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3941 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() oby lekarz okazał się wróżbitą ![]() ![]() [1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;44465394] A w ogóle dziewczyny, taka wstydliwa rzecz. Czy też macie problem z hemoroidami? Ja właśnie wczoraj zobaczyłam, a właściwie poczułam że TO mam. Nie boli nic ale JEST. Jutro mam lekarza to spytam się co ja mam robić z tym? No same przyjemności w ciąży ![]() to witaj w klubie ![]() ![]() ![]() daj znać jutro co Ci lekarz powie, bo u mnie na każde wspomnienie tego było "aha, to normalne" i tyle ![]()
Edytowane przez patrycjja Czas edycji: 2014-01-06 o 19:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3942 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() pilotka Ale jakie jest to imię nad którym się zastanawiacie? ![]()
![]() |
#3943 |
Raczkowanie
|
nom, te banany mi też się kojarzą
![]() Gosia, Gosia, Gosia!!! ![]() ![]() ![]() ![]() Muminku ze szczęścia gdybym mogła to skakałabym pod niebo ale boję się że mi córka wypadnie a przecież musi wytrzymać jeszcze tylko 4 dni do powrotu taty ![]() Kotek mamrotek ja mam humor super wiec się podzielę ![]() co do witaminy K to my na zaleceniach po wyjściu ze szpitala mieliśmy zapisane żeby podawać do 3m-ca, używałam kapsułek twist-off bo są też takie w kropelkach ale pani w aptece nie chciała sprzedać bo twierdziła że one sa na receptę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3944 |
Zadomowienie
|
Witam!
Mi ostatnio udaje się tylko zalogować i koniec mojego siedzenia...Doris nasza tak mi daje w kość od 2 dni że jestem ledwo przytomna. Nie wiem czy to skok rozwojowy czy zły humor, pogoda-no pojęcia nie mam co ![]() ![]() Może uda mi się nadrobić bo mąż wrócił...ale się okaże ile on z małą wytrzyma ![]() Maruda trzymam ciągle kciuki za Twojego synka ![]() Mezaga mam nadzieję, że bliźniaki czują się lepiej. Czekam na wieści od Ciebie ![]() Perfuzja ja też dziękuję niebiosom za smoczka ![]() ![]()
#3945 | |
Gang Iren
|
Poszłam umyć włosy,bo nie wiem jak to później będzie,ale chwilowo aię wyciszyło,więc zobaczymy...
Cytat:
![]()
![]() |
#3946 |
Wtajemniczenie
|
Gosia szybkiego i lekkiego porodu
![]() Roane mozna pasteryzowac,czyli ugotowane (gorace) warzywka/zupke wkladasz do goracych,umytych,wyparzon ych sloikow,mocno zakrecacsz,wstawiasz do garnka z woda i sciereczka na dole,gptujesz ok 45 minut ,potem wyjmujesz i stawiasz sloiki do gory nogami ,np sama marchewke,marchew z jablkiem,jablko,marchew z pasternakiem (to takie na poczatek ). Tyle,ze przez pasteryzacje tracisz duzo wartosci odzywczych,lepiej na swiezo gotowac,np na 2-3 dni albo mrozic. Wy tu sie po kolei rozpakowujecie,a ja dopiero 34t1d... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3947 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Hmm wiem co czujesz.., nie denerwuj sie wszystko sie ułoży.., Skończył mi sie zapas red bulla jutro chyba umrę... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3948 |
Zadomowienie
|
Oczywiście dołączam się do grona dopingujących tym, u których coś się rozkręca
![]()
#3949 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do imienia- Ty nie patrz co Ci inni mówią bo zawsze ktoś będzie miał coś. To Wasza decyzja i to Wam ma się podobać ![]() ![]() co do USG- mam nadzieję, że to malutka niedogodność, która sama minie a poza tym skoro lekarze mówią, że to nic takiego- no ale skontrolować oczywiście trzeba
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3950 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3951 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie wiem jak przetrwam kolejny taki dzień...nawet w dzień nie dała mi odespać ![]() ![]()
![]() |
#3952 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny trzymaj za Was kciuki, jak się zacznie to niech pójdzie gładko
![]() Ja już w łóżku, trochę się martwiłam bo mała od 17 do 20 tylko delikatnie szmerała ale się rozkręciła, w południe dała mi tak popalić ze aż wydobywałam z siebie ołłłaaaaa, chyba musiała na prawą stronę brzucha się obrucić bo dziś z prawej strony czułam czkawkę ![]()
#3953 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3954 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ile Dorotka ma wieku korygowanego teraz?? Dziewczyny czy w Waszych miastach jest dyskont czerwona Torebka?? Perfuzja niektóre preparaty witaminowe sa na receptę w zależności od dawki. Np devicap z vitd. Jest na receptę. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3955 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jednak na przyszłość warto pamiętać, by będąc w ciąży unikać przechodzenia przez te bramki. Teraz, w czasach kiedy każdy obywatel jest potencjalnym terrorystą te bramki/prześwietlenia są coraz mocniejsze. Cytat:
HURRRA!!!! ![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3956 |
Rozeznanie
|
Roane Sandra.
to nawet nie to że się zastanawiamy, bo zastanawiam się ja. dawniej nie podobało mi się to imię, ale od jakiś dwóch lat czytałam bloga matki która miała chorą córkę (która zmarła) o tym imieniu i tak się z nimi związałam, tak bardzo podziwiałam tą matkę i dziewczynkę, że zaczęło mi się to imię podobać i w ogóle. wcześniej podobało mi się Marika, ale już w ciąży mi nie pasowało. Mój mąż wolałby Marika a ja sama nie wiem, ale raczej nie tzn nie pasuje mi do niej. dzisiaj jeszcze rozmawiałam na skypie z teściową i siostrą męża i na końcu (wcześniej chyba się bała) nawiązała do imienia, że takie i takie że ';mocne' 'twarde" i jak to mówić do dziecka ![]() to jej powiedziałam, że córka dzieckiem będzie krótko i używać zdrobnienia też a wychowuję ją hmmm "dla świata" a nie tylko dla siebie. poza tym pwoiiedziałam że nie lubię zdrobnień, gugania i takich tam i nie będę tak do niej mówiła, bo to nie w moim stylu. a teraz idę pod prysznic. marzę o gorącej kąpieli w wannie, ale jeszcze się boję. napieprza mnie ten kręgosłup od zwalonego znieczulenia, już czasami nie mogę zwytrzymać w sobotę sobie wzięłam ketanol ![]() ![]() właśnie dlatego przydałaby mi się kąpiel.. na nerki też bo mnie kłują i bolą. aaa i chyba wyślę teściowej ten filmik z cesarką co wstawiała Ambrella , bo dzisiaj dała mi genialną radę na ból rany żebym przemywała szarym mydłem ![]() to że szare mydło jest dobre na przemywanie ran to chyba każdy głupi wie, ale że leczy ból po operacji to chyba jakaś wiedza tajemna ![]() Edytowane przez pilotka86 Czas edycji: 2014-01-06 o 20:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#3957 |
Zadomowienie
|
Lejdi_aga13 sie nieodzywa..
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3958 |
Zakorzenienie
|
Gosiu i marieee - trzymam kciuki za Wasze szybkie porody
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- Pilotko - to imię wcale nie brzmi mocno. Ja sama mam bardzo mocno brzmiące imię (starosłowiańskie) zaś swoją córkę nazwę - Waleria - też z lekka siermiężnie ![]() Jeśli dla Ciebie imię - Sandra - jest nie tylko ładne, ale i coś oznacza (symbolizuje) to tym lepiej. |
![]() ![]() |
![]() |
#3959 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3960 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Współczuję! A próbowałaś wypić kawę,jak zareaguje Dorotka? Ja piłam jedną lub dwie słabsze,czyli w sumie tak jak i w ciąży. Nie jest to jakieś dziwne imię moim zdaniem. A czy ładne,rzecz gustu. Dla mnie neutralne,są imiona któr bardziej mi się podobają,ale nie mogę powiedzieć,że Sandra jest brzydkie. No właśnie,nie odezwała się po wizycie u położnej...
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:42.