Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XX - Strona 147 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-06, 19:59   #4381
BERBIE
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XX

Wszystkim Kacperkom sto lat!
Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
poduszki do karmienia, te banany są wypełnione najczęściej kulkami styropianowymi, które można kupić, jest chyba jeszcze jakieś wypełnienie ale nie wiem jakie
ciekawe gdzie kupić te kulki
Stary 2014-01-06, 20:03   #4382
measia
Wtajemniczenie

GG do measia Send a message via Skype™ to measia
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XX

measia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-06, 20:24   #4383
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez measia Pokaż wiadomość
co jest?
Stary 2014-01-06, 20:42   #4384
eseska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jana Pokaż wiadomość
Jest jeszcze gorzej, temperatura 38, antybiotyk ktory nie działa, zapalenie żyły, czekam na wyniki morfologii i crp.
JANA! trzymam za was cały czas kciuki!

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Wczoraj byli u nas teściowie.Domiś jest bardzo grzeczny,jak na razie ładnie śpi w nocy
SUPER!

Cytat:
Napisane przez Kubek29 Pokaż wiadomość

Dzisiaj tymon sie obudził i zamiast płakać zacieszal sie do kolorowych sów z ochraniacza na szczebelki.
W ogole noc cudowna. Spał od 21:29 do 2:30 i od 4:30 do 7:40 życie bywa piękne
Kubek! cudownie to się czyta

Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość
na tych różnych blogach nie ma pokazanego jak się robi. ja muszę mieć pokazane jak prostemu chłopu.
my dziś zaczynamy drugie święta BN
BERBIE! a na yt szykałas tam sa często fajne instrukcje. ja sprawdze czy nie mam w domu schematu na misia to bym Ci podesłała.I najlepsze życzenia świąteczne!

Cytat:
wczoraj byliśmy u chrześniaka z paczką i dostaliśmy zapewnienie, że łózeczk turystyczne już czeka abyśmy je sobie zabrali. ubranka itp. rzeczy też będą powoli dla nas szykowane
Super!!!!!!!!!!

Cytat:
Napisane przez Wika28 Pokaż wiadomość
Nawet kiedyś koleżanka z sąsiedniej wioski, która miała mi jakieś walizki oddać, mówi: "To jak U. będzie dziecko usypiać, to Ci podam"
: hahaha:
[QUOTE=kunegunda.bis;44458 150... od listopada z Tosia bylam tylko na dworzu moze ze 4-5 razy plus wizyty u lekarza - caly czas kaszle o roznym natezeniu jutro chyba ponownie pediatra, cos mi
Madzia, Esia, Czarnula - ile mlecznych posilkow dajecie dzieciaczkom? bo mi sie wydaje ze powinnam cos w diecie Tosi zmienic. Od wczoraj ma bunt mleczny - dostaje histerii na widok mleka w butli....

Ale ostatnio rozbraja mnie Mala jak sie pytam: kochasz mamusie/tatusia? Zaczyna sie przytulac [/QUOTE]KUNIA! przede wszystkim zdrowia, zdrowia, zdrowia!!! naprawdę to jest niepokojące- choć mi lekraka mówiła ze sam kaszel może się utrzymywać chwile po infekcji. a co do mleka to Zosia :rano cyc +150 ml mm, kasza mleczna, cyc (zanim do pracy pójede), na wieczór kasza i cyc. czasami jakiś jogurt czy serek. a ile ona tego mojego mleka wypija to nie wiem podejrzewam ze bardzo mało. a i dl przytulaczki!

Cytat:
obiecalam pisac wam cytaty z kalendarza, ale schowalam go przed Marysia i udalo mi sie go dzis znalezc, wiec nadrabiam
1 styczen - Pierwszy dzien mojego nowego zycia. Wierze w siebie i ufam we wlasne sily
2 styczen - Nie musisz walczyc. Walka oslabia i wyczerpuje. Szukaj harmonii i tego co wspolgra z twoim sumieniem.
3 styczen - Goraca owsianka na sniadanie. Koniecznie!
4 styczen - Caly czas nalezy do ciebie. Nie mow, ze masz go za malo. Masz dokladnie tyle czasu, ile bedziesz chciala miec.
5 styczen - Wszystko jest kwestia podjecia decyzji. Decyduj swiadomie o tym w jaki sposob wykorzystujesz czas w ciagu dnia.
6 styczen - Usmiecham sie! Poniedzialeczek Pierwszy dzien mojego nowego tygodnia
fajne bardzo inspirujące!
Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
przed świętami T. w końcu zaakceptował żółtko (co za tym idzie i grudki ). i od tego momentu je moje zupki
ale gotuję mu na dwa-trzy obiadki, potem znów przerwa na słoikowanie, gotuję i słoiki.
dziś np. wzgardził króliczkiem z buraczkami i inszymi warzywami a wsunął łososia Hippa (5mż).
klask i:dorosnał do grudek!

Cytat:
MEASIA! co się dzieje??????????///////

ZOSIA
eseska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-06, 20:46   #4385
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eseska Pokaż wiadomość
BERBIE! a na yt szykałas tam sa często fajne instrukcje. ja sprawdze czy nie mam w domu schematu na misia to bym Ci podesłała.I najlepsze życzenia świąteczne!
trochę patrzyłam na yt ale nie bardzo umiem znaleźć
w środę zrobię napad na bibliotekę i poszukam książek z takimi bajerami
Stary 2014-01-06, 20:54   #4386
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość
w piątek poszłam zapłacić na pocztę telefon i OC- 600 zł, miałam 3 banknoty po 200 i okazało się, że jeden jest uszkodzony (pobierałam w bankomacie), kasjerka nie chciał go przyjąć, zatrzymała ostemplowane rachunki i 400 zł i kazała 200 zł wymienić. Pojechałam do banku, wyczekałam się, wymieniłam, wróciłam na pocztę u siebie, znowu odczekałam i zapłaciłam. Nie muszę pisać ile się przez to nadenerwowałam. Tyle, że nie mam tych kwitów, chciałam OC do auta włożyć i nie ma... mam nadzieję, że zostały na poczcie i będą tam
Wygląda na to, ze dałam babce brakującą wymienioną kasę, odebrałam resztę a kwitów mi nie wydała a ja się nie upomniałam
kiepsko

Cytat:
wczoraj byliśmy u chrześniaka z paczką i dostaliśmy zapewnienie, że łózeczk turystyczne już czeka abyśmy je sobie zabrali. ubranka itp. rzeczy też będą powoli dla nas szykowane
super

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44457814]Nie, nie, oczywiście Artek leży, głównie na tapczanie i w swoim łóżeczku, czasami na macie. Ale jak jemy i potem się bawimy to głównie w bujaczku.

W grudniu i styczniu na palcach jednej ręki mogłabym zliczyć dni, kiedy nie byliśmy na spacerze. Częściej, niż latem [/QUOTE]

czyli normalnie. nie uniknie się sadzania dziecka w bujaczek/krzesełko (my bujaczek oddaliśmy, zresztą J. nie pałał sympatią do niego), mamy tylko rozkładane krzesełko do karmienia.

ja nie mam jak zliczyć dni bez spaceru bo takie nie mają racji bytu u nas. najczęściej wychodzimy 2 razy, jak coś się dzieje czy mamy jakieś plany to wtedy raz.

Cytat:
Napisane przez Wika28 Pokaż wiadomość
Mała mojej Siostry nie zasnęła inaczej, tylko w aucie - codziennie wieczorem musiała ją pakować do auta i rundkę po okolicznych wsiach robić Nawet kiedyś koleżanka z sąsiedniej wioski, która miała mi jakieś walizki oddać, mówi: "To jak U. będzie dziecko usypiać, to Ci podam"

Cytat:
Napisane przez kunegunda.bis Pokaż wiadomość
Monia jakby czytala o swojej sytuacji z dzieckiem - skok rozwojowy od urodzenia... od listopada z Tosia bylam tylko na dworzu moze ze 4-5 razy plus wizyty u lekarza - caly czas kaszle o roznym natezeniu jutro chyba ponownie pediatra, robimy inhalacje choc Tosia za bardzo sie interesuje maseczka i pelnej inhalacji jeszcze ani razu nie bylo... a z tym chodzeniem to nie wiem czy u dziecka jest lepiej - teraz Tosia chodzi i trzeba jeszcze wiecej jej uwagi poswiecac, nic sie nie d zrobic, nawet zjesc bo odrazu przychodzi na zebry... wybawieniem jedynie jest drzemka godzinna...tez czesto mam chwile zalamiania, teraz jak moja mama wyjezdza do sanataroium na 3tyg to nie wiem jak bedzie, wczesniej przychodzila co drugi dzien, wiec zawsze sie troszke Tosia zajela albo cos mi ugotowala, nie wiem jak to bedzie od jutra...

Madzia, Esia, Czarnula - ile mlecznych posilkow dajecie dzieciaczkom? bo mi sie wydaje ze powinnam cos w diecie Tosi zmienic. Od wczoraj ma bunt mleczny - dostaje histerii na widok mleka w butli....

A co do noszenia na rekach, to u nas min pol dnia jest noszenie - zwiedzanie mieszkania i odpowiadania na pytania pokazywane palcem. Ale ostatnio rozbraja mnie Mala jak sie pytam: kochasz mamusie/tatusia? Zaczyna sie przytulac
szkoda spacerów... lekarz zakazał Wam wychodzenia? pytam bo J. kiedyś przy przeziębieniu (inna sytuacja, wiem) lepiej oddychał i funkcjonował na dworze, wyglądał wtedy ja zdrowe dziecko, nawet spał bez problemów, co w domu było utrudnione przez katar, więc chodziliśmy (za pozwoleniem pediatry oczywiście).

a Ty ile mlecznych dajesz? J. miał bunt mleczny jak przebiły się 2 pierwsze zęby.. zastanawiałam się już nad kaszą zamiast mleka i zmiana jadłospisu bo nie chciał jeść, ale przeszło po paru dniach. może Tosia już na tyle dorosła, że nie potrzebuje tak?
mnie nie pytałaś, ale ja daję 2 razy butlę (nad ranem i wieczorem) i po definitywnym wstaniu kaszę na mleku/gotową mleczną, więc 3 posiłki mleczne na 5 wszystkich, sporo jeszcze..

zazdroszczę przytulającej się Tosi. moje dziecko się nie przytula odpycha się ode mnie i wygina żeby coś zobaczyć. ostatni raz się przytulał jak usypialiśmy go na rękach. kiedyś jeszcze zdarzyło mu się głaskać mnie rano po twarzy żeby mnie obudzić (taka miła odmiana bo najczęściej mnie tłucze albo za włosy szarpie, choć ostatnio zwiewa cichaczem na koniec łóżka i budząc się widzę go na skraju tuż przy kołdrze robiącej za wątpliwą barierkę)

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
Monika Spróbuj tak wpisać w google nazwa miejscowości + ndt bobath, lub terapeuci
szukałam, znalazłam na stronie stowarzyszenia ndt 4 terapeutów, będę działać. ale bardzo ciężko znaleźć u mnie w mieście.

Cytat:
Napisane przez wieka22 Pokaż wiadomość
Perse przeczytałam, że zostawiacie Artka na tapczanie...
dziewczyny uważajcie
przed świętami zostawiłam Uśkę na naszym łóżku...pod samą ścianą, założyłam złożonym kocykiem, wyszłam na chwilę po pieluchy...za chwilę złyszę takie "łup" i płacz...ale idę na spokojnie myśląc, że pewnie Julek pacnął znowu czymś Uśkę..a ona leży pod łóżkiem
w panice byłam gotowa lecieć bez butów na IP, ale męża mam rozsądniejszego...wyrwał mi ją, potrząsną mną i kazał obserwować...Usia na szczęście popłakała tylko trochę, szybko się utuliław nocy nastawiałam sobie budziki i obserwowałam, na szczęście nic nie było niepokojącego
a zostawiłam tylko na chwilę, pod samą ścianą...a łóżko ma wysokość jak do kolana...traumę mam do dziś
nawet Julek to przeżył, bo wieczorem się modlił: :i żeby Dzidka mamie z łóżka nie spadała..."
ja nie zostawiam, bo się boję. na początku kiedyś tż pilnował, J. miał 1-2 m-ce i leżał na brzuchu na łóżku, mówię chłopu żeby patrzył na niego, on się nie przekręci i ledwo to powiedziałam a J. był już na plecach bo tak się wyginał.... do skraju daleka droga, ale jednak...
jaki bystry Julek

Cytat:
obiecalam pisac wam cytaty z kalendarza, ale schowalam go przed Marysia i udalo mi sie go dzis znalezc, wiec nadrabiam
1 styczen - Pierwszy dzien mojego nowego zycia. Wierze w siebie i ufam we wlasne sily
2 styczen - Nie musisz walczyc. Walka oslabia i wyczerpuje. Szukaj harmonii i tego co wspolgra z twoim sumieniem.
3 styczen - Goraca owsianka na sniadanie. Koniecznie!
4 styczen - Caly czas nalezy do ciebie. Nie mow, ze masz go za malo. Masz dokladnie tyle czasu, ile bedziesz chciala miec.
5 styczen - Wszystko jest kwestia podjecia decyzji. Decyduj swiadomie o tym w jaki sposob wykorzystujesz czas w ciagu dnia.
6 styczen - Usmiecham sie! Poniedzialeczek Pierwszy dzien mojego nowego tygodnia
fajne

Cytat:
przed świętami T. w końcu zaakceptował żółtko (co za tym idzie i grudki ). i od tego momentu je moje zupki
ale gotuję mu na dwa-trzy obiadki, potem znów przerwa na słoikowanie, gotuję i słoiki.
dziś np. wzgardził króliczkiem z buraczkami i inszymi warzywami a wsunął łososia Hippa (5mż).
dla Torresa.

ja właśnie barszcz ugotowałam dla J.

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Kacperek mnie rozbraja
Takie ma spanie, że nawet nie zauważył, że był dzisiaj pierwszy raz na balkonie Smacznie spał przy ubieraniu, potem na balkonie, dopiero jak go rozbierałam, to otworzył oczka, pomruczał chwilkę i spał dalej
genialne dziecko
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-06, 20:55   #4387
ewel28
Rozeznanie

Wieka mi przed świętami tez mała spadła z wersalki trwało to może 5s sięgnęłam po tel i usłyszałam bum i płacz Też ja obserwowałam ale nic złego się nie działo
Ona tak szybko raczkuje, pełza i się przewraca, że boję się już z nią bawić na łóżku, bo mogę nie zdążyć jej złapać Zamówiłam już dywan dla bezpieczeństwa. Ostatnio mamy problem z kąpielą, bo łapie się wanienki i wstaje, nie chce siedzieć ani leżeć
Ostatnio mało się udzielam, bo mam trochę problemów rodzinnych dziadek jest już w bardzo złym stanie, cierpi i wszyscy się modlimy żeby Bóg go już zabrał do siebie. Moja mama z tych nerwów i przemęczenia, bo siedzi z nim na zmianę z ciotką, wczoraj jeździła na pogotowie i okazało się, że ma stan przedzawałowy Dzisiaj znowu nocuje u dziadka, bo oczywiście nie ma komu ją wyręczyć chociaż ma jeszcze 4 siostry Martwię się o nią, bo ma dopiero 50lat i już drugi raz taka sytuacja ma miejsce

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-06, 20:55   #4388
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
ciekawe gdzie kupić te kulki
poszukaj na allegro

pierwsze z brzegu, ale to nie styropian, może i lepiej http://allegro.pl/wypelnienie-podusz...706087182.html

Edytowane przez moni_ka.g
Czas edycji: 2014-01-06 o 20:59
Stary 2014-01-06, 21:06   #4389
eseska
Zakorzenienie

Cytat:
trochę patrzyłam na yt ale nie bardzo umiem znaleźć
w środę zrobię napad na bibliotekę i poszukam książek z takimi bajerami
a może lepiej w kiosku gazet :-D
Opowiedz o zwyczajach BN u prawosławnych? bardzo się różnią?

ZOSIA
Stary 2014-01-06, 21:21   #4390
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
poszukaj na allegro

pierwsze z brzegu, ale to nie styropian, może i lepiej http://allegro.pl/wypelnienie-podusz...706087182.html
dzięki , jak wpisywałam kulka silokonowa to chyba jedno mi wyskoczyło. właśnie w tym mam problem że nie wiem jak nazwać rzeczy, których szukam
jak znacie jakieś fajne blogi typu zrób to sama to poporszę o namiar
Cytat:
Napisane przez eseska Pokaż wiadomość
a może lepiej w kiosku gazet :-D
Opowiedz o zwyczajach BN u prawosławnych? bardzo się różnią?
w bibliotece za free i wiem, że jest wiele fajnych rzeczy. poza ty, że tak powiem mam po drodze idąc do pracy
a co do różnic nie dzielimy się opłatkiem, jest prospforka tzn. taki chlebek, świętuje się 3 dni a nie dwa. kolędownicy chodzą z gwiazdą a nie szopką. je się kucię, u katolików chyba nie ma tej potrawy. w sumie za bardzo nie wiedzę różnic, bo mieszkam w miejscu gdzie tradycje obu religii już dawno się wymieszały.

Edytowane przez BERBIE
Czas edycji: 2014-01-06 o 21:26
BERBIE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-06, 21:37   #4391
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Kacperek mnie rozbraja
eeeechhh,cud!

Cytat:
ja właśnie barszcz ugotowałam dla J.
jak? może coś nie halo robię..

Cytat:
Napisane przez ewel28 Pokaż wiadomość
Ostatnio mamy problem z kąpielą, bo łapie się wanienki i wstaje, nie chce siedzieć ani leżeć
przerabialiśmy a że wanienkę mamy na stelażu obok okna łazienkowego to było już tak, że Młody żaluzję tarmosił ma-ka-bra.... strach jeszcze większy bo wciąż kapiemy w tłustawym Oilatum...
podczas świąt byliśmy na gościnnych występach i na tę okoliczność zakupiłam matę antypoślizgową do wanny. teraz nią wykładam wanienkę i wkładam do naszej wanny. jak go posadzimy to da się umyć (czyt. zdążymy) zanim zacznie wstawać dwie kąpielowe książeczki, ostry sprint i dziecko czyste (w miarę...)

współczuję sytuacji rodzinnej...

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-06, 21:39   #4392
BERBIE
Zakorzenienie

ewel dobra kobieta z Twojej mamy, ale niech nie zapomina o sobie. jak sobie radzicie bez tż?

któraś robiła zaproszenia na chrzest samodzielnie? zeberka?
Stary 2014-01-06, 21:51   #4393
eseska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewel28 Pokaż wiadomość
Ostatnio mamy problem z kąpielą, bo łapie się wanienki i wstaje, nie chce siedzieć ani leżeć
Ostatnio mało się udzielam, bo mam trochę problemów rodzinnych dziadek jest już w bardzo złym stanie, cierpi i wszyscy się modlimy żeby Bóg go już zabrał do siebie. Moja mama z tych nerwów i przemęczenia, bo siedzi z nim na zmianę z ciotką, wczoraj jeździła na pogotowie i okazało się, że ma stan przedzawałowy Dzisiaj znowu nocuje u dziadka, bo oczywiście nie ma komu ją wyręczyć chociaż ma jeszcze 4 siostry Martwię się o nią, bo ma dopiero 50lat i już drugi raz taka sytuacja ma miejsce
EWEL! moja tez wstawała zwłaszcza jak do mycia glowy dochodzilismy z myciem i chwile to trwalo od kilku dni siedzi grzecznie i nie chce z wanienki wychodzić _bo nasza to wstawała i ewakuować się chciała. bardzo współczuje sytuacji rodzinnej. Duzo sił dla WAS! a mama nie może pogadać z siostrami by się wymieniac w opiece?

ZOSIA
Stary 2014-01-06, 22:08   #4394
BERBIE
Zakorzenienie

dziewczyny jak coś mam fajne wzory na obrazki z haftu krzyżykowego na pamiątkę chrztu świętego itp. jak coś proszę o adres e-mail na priw a prześlę
Stary 2014-01-06, 22:47   #4395
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
jak? może coś nie halo robię..
gotuję mięcho osobno, bo nie daję jeszcze wywaru. potem do garnka: mały ziemniak, 2 małe marchewki, kawałek selera, malutka pietruszka, kawałek białej części pora, 2 buraki, łyżeczka jakiejś kaszy (dziś jęczmienna średnia z lubelli), mięcho, na sam koniec natka pietruszki i/lub koper, ale dziś zapomniałam no i jakiś tłuszcz, u mnie olej z Holle. wyszło 500ml, porcja na 2 dni. jak gotuję na 3 dni dorzucam jeszcze po kawałeczku kalafiora, brokuła, cukinii, często daję dużo różnych warzyw w mniejszych ilościach, różne kasze: jaglana, kukurydziana, jęczmienną pierwszy raz dałam, albo makaron.

Cytat:
ja. haftem matematycznym.

Cytat:
dziewczyny jak coś mam fajne wzory na obrazki z haftu krzyżykowego na pamiątkę chrztu świętego itp. jak coś proszę o adres e-mail na priw a prześlę
ja mam dużo wzorów na metryczki, bo kiedys haftowałam dla chrześniaka tż (a J. do tej pory nie ma )
Stary 2014-01-07, 07:15   #4396
Wika28
Zakorzenienie

Cytat:
Ja robiłam na ślub. W jakimś dobrze zaopatrzonym sklepie papierniczym znajdziesz wszystko do ich przygotowania
Wika28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 08:18   #4397
iza243
Zakorzenienie

Witam

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 08:32   #4398
measia
Wtajemniczenie

dzien dobry
cytat na dzis - Postanawiam przejsc na zdrowa strone zycia. Od dzis koncze z fast foodem

a to nic sie nie dzialo, tylko starcie z Duza w postaci biednej zapracowanej sluzacej robiacej wszystko w domu. Moje Duze biedactwo mialo sprzatnac z podlogi to co spadlo razem z talezem. Powiedzialam jej ze ja jakbym zostawila taki syf na podlodze to bym miala grzdki z kwiatkami na tylku
Stary 2014-01-07, 08:40   #4399
agatkaa1
Zakorzenienie

Hosenka nacierpiałaś się przez całą ciążę, co chwila szpitale i pod koniec też długo leżałaś także spokojne dziecko Ci wszystko wynagradza, czyż nie było warto??

Berbie na all napewno wszystko znajdziesz....

Iza jak tam??

Kubek ale super się czyta i pozazdrościć że mały ma takie spanie....

measia

Kiedyś pisałyście mi o tych świeczkach i tarta a jaka to była firma bo nie umiem sobie przypomnieć a nabyłam kominek i chciałam zakupić tarty

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-07, 08:55   #4400
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość

Iza jak tam??
Mały od wczoraj coś marudny.Wieczorem chciał cyca co 30 minut.Musze zapytać o to położnej.

Stary 2014-01-07, 09:00   #4401
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Yankee Candle?

Ewel strasznie Ci współczuję, moja mama też jest chora na serce, czasami bez powodu ma migotanie, którego nie umie zbić lekami i musi iść na pogotowie... (mieszkają "na szczęście" obok szpitala).
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 09:10   #4402
agatkaa1
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44472171]Yankee Candle?[/QUOTE]

ooo dzięki!!!

Iza oj tam przynajmniej się potulaliście razem

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2014-01-07, 09:12   #4403
measia
Wtajemniczenie

ja to kce:bounc e::bounce : http://www.youtube.com/watch?v=CGViZJXHM34
Stary 2014-01-07, 09:36   #4404
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

Witam sie
Dziewczyny ili % smietane dajecie co tiramisu (chyba mi gdzies umknela w Waszych wczesniejszych postach) jakie proporcje? chce zrobic na urodzinki tort tiramisu . Dzis planuje upiec pierwszy raz w zyciu biszkopt.
Tosielka przespala cala noc bez kaszlu, mam nadzieje ze to jakis postep....
Chyba Esia mowila cos o astmie - nie sadze ze to moze byc gdyz kaszel jest od swiat, wczesniej miala ok 2 tyg spokoju, a zaczal sie chyba w listopadzie...
Monia lekarka absolutnie zakazala spacerow dopoki jest kaszel, Tosia wogole kataru nie ma, wiec z oddychaniem przez nos jest ok.

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
kunegunda.bis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 09:46   #4405
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Kundzia 30%.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 09:57   #4406
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
ooo dzięki!!!

Iza oj tam przynajmniej się potulaliście razem
WiadomoJak go karmie to czuje taką bliskość z nim

Stary 2014-01-07, 10:04   #4407
Kubek29
Zadomowienie

Psrse i Pani- przeciez on taki spioch tylko przez jakies ostatnie trzy dni. Wczesniej była ostra jazda!

(Zauważyłam, ze czesto w minutach podaje liczbę 29 , 39,,, te 9 maja byc 0. Az taka dokładna w czasie nie jestem to bliskość 0 i 9 na klawiaturze).

Pani- były dwa cyce

Wieka- miało byc 6w1, pneumo, meningo i rota, ale ze nadal many koopy do bani do baliśmy sie jednak i zrobiliśmy tylko Infarix Hexa. Pneumo i meningo zrobimy za 3 tyg licząc, ze wtedy juz sie uda zrobić tez Rota.

Agata- miałam ci wieki temu wysłać woski

Edytowane przez Kubek29
Czas edycji: 2014-01-07 o 10:10
Kubek29 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-07, 10:06   #4408
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez kunegunda.bis Pokaż wiadomość
Witam sie
Dziewczyny ili % smietane dajecie co tiramisu (chyba mi gdzies umknela w Waszych wczesniejszych postach) jakie proporcje? chce zrobic na urodzinki tort tiramisu . Dzis planuje upiec pierwszy raz w zyciu biszkopt.
Tosielka przespala cala noc bez kaszlu, mam nadzieje ze to jakis postep....
Chyba Esia mowila cos o astmie - nie sadze ze to moze byc gdyz kaszel jest od swiat, wczesniej miala ok 2 tyg spokoju, a zaczal sie chyba w listopadzie...
Monia lekarka absolutnie zakazala spacerow dopoki jest kaszel, Tosia wogole kataru nie ma, wiec z oddychaniem przez nos jest ok.
30%. proporcje to mały serek, 250g i mała śmietanka, 150g chyba, taki kubeczek jak jogurt.

---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ----------

Cytat:
Wieka- miało byc 6w1, pneumo, meningo i rota, ale ze nadal many koopy do bani do baliśmy sie jednak i zrobiliśmy tylko Infarix Hexa.. Pneomo i meningo zrobimy za 3 tyg licząc ze wtedy juz sie uda zrobić tez Rota.
chcesz wszystko na raz? to nie za duże obciążenie dla organizmu? tak pytam bo mi pediatra odradzała i sugerowała robić przerwy między szczepieniami..
Stary 2014-01-07, 10:07   #4409
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
WiadomoJak go karmie to czuje taką bliskość z nim
cudnie

Cytat:
Agata- miałam ci wieki temu wysłać woski
Kochana daj spokój! Masz teraz inne rzeczy na głowie

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2014-01-07, 10:19   #4410
Kubek29
Zadomowienie

Monika, juz jesteśmy po szczepieniu
Dzis było 'tylko' 6w1.
Za 3 tyg pneumo i meningo i (mam nadzieje) rota.

Gdyby nie problemy "brzuszkowe" Tymka szczepilabym wszystkim na raz.
Kubek29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości