Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4 - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć V część wątku?
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 34 64,15%
Żebro, pęcherz - znowu bóle... Dziecko, obchodźże się z mamą czule! - Mamusie III/IV 2014 cz.5 9 16,98%
Już niedługo będziesz z nami, my na Ciebie tu czekamy - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 10 18,87%
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-06, 21:45   #2851
Smarrita
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość

To tak jak u mnie własnie mu o tym powiedziałam, to powiedział "to sobie coś kupisz, jak będziesz chciała"
no tak, ale fajnie jest coś dostać od Tż;p Przynajmniej ja lubię, bo sama sobie nie lubię kupować zwłaszcza coś drogiego bo sknera jestem. U nas Tż jest od wydawania większej kasy na coś. Ja jestem taki chomik, lubię zbierać by mieć, dlatego się nieźle uzupełniamy, on najlepiej od razu by wydawał a ja go trochę stopuję i odwrotnie, ja sknerzę a on mi "każe" kupować
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-06, 21:48   #2852
Tequillla
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez filupka Pokaż wiadomość
Sokowirowke mam taka z lidla sok wyciska ładnie ale to mycie jej po wszystkim
o to chodzi . Nie znoszę myć sokowirówki a do zmywarki jej nie wolno wkąłdać, dlatego wolę soku nie robić
Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
stwierdzam że ciąża nie zabiera inteligencji ona tylko odbiera godność wczoraj koleżanki musiały mi zapiąć buty jak wychodziłyśmy z domu, ze wsztkich otworów na ciele wylatują mi dziwne rzeczy, dziś byłam z mężem z sklepie i potknęłam się o wieszak- wszyscy się na mnie patrzyli jak na ciężarną łamagę, mam napady głodu i zgagi- nie wiem czy chce mi sie jeść czy nie chce. dobrze że choć nie mam problemów typowo zdrowotnych
nie jesteś sama nie wiem, czy Ci z tym lepiej ale czuję się dokładnie tak ssamo

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
Matko czy ktoś ma jakiś knebel. Marcel od pół godziny paple, nadaje i śpiewa bez chwili przerwy. A że musi mieć słuchacza to nie bawi się w swoim pokoju tylko przytargał szachy, usadowił się obok mnie i gra sam ze sobą cały czas przy tym mieląc jęzorem
Zaraz jedziemy do mojej siostry żeby się wybawił i wyskakał z jej dziećmi bo energia go rozpiera a jutro nie ma przedszkola to dom mi rozniesie
taaaak, najpierw wyczekujesz matko pierwszego "agu", potem pierwszego słowa w ludzkim języku a zanim się obejrzysz już zaczynasz kombinować, skąd wziąć knebel... oj znam to, znam

Cytat:
Napisane przez JustiLbn Pokaż wiadomość
Cieszcie się dziewczyny kopniakami, bo potem już dzieciątko ma mało miejsca i już tylko smyra i pływa w brzuchu. Trzeba je męczyć by się mocniej poruszało.
Moje tak ma od początku, w porze największej aktywności i tak tylko lekko faluje Źle mu tam, za ciasno
Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Zalezy czy mialas regularne miesiaczki i czy mniej wiecej wiesz kiedy mialas owulacje. Ja mialam ksiazkowo w 14 dniu wiec u mnie termin z USG rozni sie o 1-3 dni wiec wygodniej mi sie liczy po OM.
ja mialam regularnem miesiaczki a dziecko na usg wygląda na ponad 2 tygodnie starsze ale to pewnie wina TŻta, bo on duży jest
Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość
bardzo przydatna była maść medeli na otarte sutki - wystarcza malutki opakowanie, szybko działa
czy to masć Purelan tak polecasz?
Miałam cesarkę ale pokarm od razu był. Na początku może i mało ale BYŁ i szybko produkowało się więcej i więcej a Basia od razu się zassała jak mały cielaczek ale pamiętam, jak to cholernie bolalo
Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość
kurde to jak będziesz zasuwać z tymi podpachami między nogami
jak kaczuszka!
Cytat:
Napisane przez mara86 Pokaż wiadomość

Jak pomyśle o porodzie to i się słabo robi, wszystkie już wiecie gdzie będziecie rodzić a ja ciągle nie zdecydowana Mamusie z Łodzi i okolic już zdecydowałyście się na któryś szpital?
Chyba CZMP. Tam rodzilam poprzednio, tam pracuje mój lekarz prowadzący, trochę myślałam o Medeorze ale ostatnio na wizycie rozmawialiśmy o porodzie i mój lekarz stwierdził, że widzi wskazania do cesarki, a ja się na nią właśnie nastawiam i chcę
Cytat:
Napisane przez nadzwyczajna Pokaż wiadomość
Ja miałam rodzic w Rydygierze w Łodzi ale zdecydowalam sie jednak na moj podmiejski szpital. Z powodu tej cukrzycy jestem pod opieka CZMP i kto wie czy mnie w ktoryms momencie nie poloza tam ze wzgledu na dzieckow kazdym razie chce rodzic jak najblizej domu. Jak mnie zlapie to sama sobie autem do porodu pojadę
Hahahaaaa ubawiłaś mnie z tym "sama autem do porodu" ja to bym raczej sobie sama poród odebrala w domu niż jechala rodząc autem .
Mamy szansę się spotkać w poradni, bo wyszły mi niefajne wyniki obciążenia glukozą . Na czczo był dobry - 85, ale po obciążeniu mialam wynik 148. Nie wiem na ile to miarodajne, bo nie było pełnych 2 godzin a 1 h i 20 min. Badanie robilam w sylwestra i moje laboratorium było czynne od 8 do 9.20. Pielęgniarka stwierdziła że to nie ma znaczenia. Myślę że jednak ma, ale już za późno. W każdym razie dostałam zalecenie by się zgłosić do poradni diabetologicznej w CZMP. Jutro idę do rodzinnego po skierowanie (gin z prywatnego gabinetu nie mógł mi wystawić na NFZ), mam nadzieję że mi da bez szemrania...
Stary 2014-01-06, 21:55   #2853
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Mam największą psią pierdołę w domu Wraca TZ ze spaceru z psem i coś furkocze pod nosem, pies pod pachą. Okazuje się że pies wdepnął na trawniku w gówno i ma łapę uwaloną. Musiał ją myć w umywalce, a ja myślałam że umrę ze śmiechu i do tej pory nie mogę się opanować jak mi się przypomni ich widok po powrocie

Mój pies wczoraj tak się cieszył, że idzie na spacer, że nie patrzył pod nogi i prawie spadł ze schodów

Cytat:
Napisane przez Smarrita Pokaż wiadomość
Zamiast palić, niech zacznie odkładać na prezent dla Ciebie po narodzinach dzieciątka. W ogóle jest u Was taki zwyczaj, że mąż kupuje coś z biżuterii jak dziecko urodzi?? Bo ja nie znałam takiego zwyczaju a TŻ znał i coś podpytywał ostatnio co bym chciała.
W mojej rodzinie jest taki zwyczaj U tż nie, ale ja mu od zawsze o tym mówiłam i coś dostanę. Tylko nie mogę się zdecydować co chcę
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-06, 21:58   #2854
thidien
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
2. ja teraz w pl mialam wojne z tata o te papierochy On pali w domu i jakos nie zaprzestal mimo, ze przyjechalismy, ja w ciazy i do tego Natalia pare razy zrobilam o to taka awanture, ze zaczal laskawie wychodzic na balkon Jeszcze mi dziecko calowal, normalnie myslalam ze mnie tam rozniesie Cala chaupa smierdziala, ja zasnac nie moglam przez ten smrod, moja mama to juz sie przyzwyczaila i nie ma do niego sily Stary a glupi
ja już swojej mamie zapowiedziałam, że jak tylko urodzę, to nie widze jej nawet wychodzącej z domu na dymka (w domu nie pali, wychodzi a zewnątrz, ale po powrocie tak cuchnie, że nawet nie chce mi się z nią w jednym pomieszczeniu przebywać) - co z tego, że wyjdzie, jak cały smród za sobą ciągnie

jak zobaczę, że się do dziecka mi taki śmierdziel za przeproszeniem dobiera, to chyba rozszarpię - taka będę wredna, a co
II kreski 1.12.2015
thidien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-06, 22:22   #2855
cayenneOna
Zadomowienie

Dziewczyny, a ja z innej beczki, pytanie do tych , które mieszkają w Szkoplandii. Czy Mutterschutz trzeba składać wniosek czy to leci automatem?
A drugie pytanie: czy te 8 tyg po porodzie wchodzi do Elternzeit czy Elternzeit zaczyna się po Mutterschutz czyli 9.tygodnia po porodzie?
Kurna, zgluplam...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
cayenneOna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-06, 22:31   #2856
ag9
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Mnie jakos idzie Czasem mam straszna ochote, ale da sie nad tym zapanowac.
A tabexu nie probowal, ale juz trace nadzieje ze cokolwiek mu pomoze

Tez probowalam szantazem i nic z tego Milo ze u Ciebie chociaz tesc reformowalny jest

Przykro mi dziewczyny ze mecza Was skurcze - trzymajcie sie
Kolega z pracy rzucił właśnie po Tabexie. Ale prawda jest taka, że nic mu nie pomoże jeśli sam nie będzie CHCIAŁ rzucić. Mój TZ też palił, potem niby rzucał, ale coś mu nie szło. Dopiero jak zamieszkaliśmy razem to rzucił na dobre, bo ja po prostu nie toleruje dymu papierosowego. I rzucił w sumie z dnia na dzień, bez wspomagaczy. Palił z 8 lat.
To samo było z moją Mamą, paliła przez ponad 20 lat i rzuciła z dnia na dzień, po tym jak dowiedziała się o chorobie.
Ja uważam że jak się chce to można.

Cytat:
Zamiast palić, niech zacznie odkładać na prezent dla Ciebie po narodzinach dzieciątka. W ogóle jest u Was taki zwyczaj, że mąż kupuje coś z biżuterii jak dziecko urodzi?? Bo ja nie znałam takiego zwyczaju a TŻ znał i coś podpytywał ostatnio co bym chciała.
Nie słyszałam o tym, ale dobrze wiedziec - muszę TZa uświadomić Chociaż jeden prezent już dostałam, bransoletkę z Lilou z grawerowaną przywieszką, ale biżu nigdy za wiele
Stary 2014-01-06, 22:35   #2857
mara86
Raczkowanie

Ja dostałam od taty z okazji zajścia w ciąże złota niezapominajkę z yes. Tztowi głupio się zrobiło to kupił mi na rękę koniczynke na szczęście :p więc już raczej się niespodziewam kolejnych prezentów.

Sent from my C6903 using Wizaz Forum mobile app
Stary 2014-01-06, 22:36   #2858
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Uciekam spać

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-06, 22:37   #2859
BeautifulLie
Zadomowienie

Trisdom no ja też po zaręczynach byłam ale myślę że tak będzie lepiej. Szkoda mi tylko synka bo zawsze chcialam stworzyć pełną rodzinę ale zapewne Virginia też. Trudno no Glowa do góry i trzeba żyć dalej.

Tak was czytam o tym paleniu i wiecie trochę to bez sensu ze niektóre z Was oczekują rzucenia palenia od rodziny, pomijam kwestie tz. Rozumiem że nam to przeszkadza i nie chcemy dzieci truć ale nie mozemy stać się dyktatorkami co kto ma robić no nie?

Wysłane z telefonu...
BeautifulLie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-06, 22:49   #2860
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:

Dobrze, że bywacie tam rzadko. Mnie takie coś strasznie denerwuje

To tak jak u mnie własnie mu o tym powiedziałam, to powiedział "to sobie coś kupisz, jak będziesz chciała"
1. juz mu powiedzialam, ze nastepnym razem jak bedzie takie cyrki odwalal to pojdziemy do hotelu
2.
Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a ja z innej beczki, pytanie do tych , które mieszkają w Szkoplandii. Czy Mutterschutz trzeba składać wniosek czy to leci automatem?
A drugie pytanie: czy te 8 tyg po porodzie wchodzi do Elternzeit czy Elternzeit zaczyna się po Mutterschutz czyli 9.tygodnia po porodzie?
Kurna, zgluplam...
Co do pierwszego pytania to nie wiem, musialabym spytac psiapsioly, choc kojarzy mi sie ze cos tam skladala Co do drugiego to tak, Elternzeit zaczyna sie po Mutterschutz

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Kolega z pracy rzucił właśnie po Tabexie. Ale prawda jest taka, że nic mu nie pomoże jeśli sam nie będzie CHCIAŁ rzucić. Mój TZ też palił, potem niby rzucał, ale coś mu nie szło. Dopiero jak zamieszkaliśmy razem to rzucił na dobre, bo ja po prostu nie toleruje dymu papierosowego. I rzucił w sumie z dnia na dzień, bez wspomagaczy. Palił z 8 lat.
To samo było z moją Mamą, paliła przez ponad 20 lat i rzuciła z dnia na dzień, po tym jak dowiedziała się o chorobie.
Ja uważam że jak się chce to można.
dokladnie My z tztem tez rzucilismy z dnia na dzien po wieloletnim paleniu bez zadnych wspomagaczy, nawet 2 razy
tez jestem zdania, ze jak sie chce to mozna, bo wszystko siedzi w glowie

---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ----------

Cytat:
Napisane przez BeautifulLie Pokaż wiadomość

Tak was czytam o tym paleniu i wiecie trochę to bez sensu ze niektóre z Was oczekują rzucenia palenia od rodziny, pomijam kwestie tz. Rozumiem że nam to przeszkadza i nie chcemy dzieci truć ale nie mozemy stać się dyktatorkami co kto ma robić no nie?
ja tam od nikogo nie oczekuje rzucenia palenia, ale taka osoba moglaby nie zatrowac zycia innym Bo jakos nie rozumiem, ze ktos pali w domu mimo ze mieszka jeszcze z 5 innymi osobami niepalacymi - w tym z dziecmi, i wszyscy musza teraz wachac ten smrod i sie dusic bo jasniepan nie moze wyjsc na balkon czy gdzies indziej

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-06, 22:52   #2861
grissini
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Tequillla Pokaż wiadomość

Mamy szansę się spotkać w poradni, bo wyszły mi niefajne wyniki obciążenia glukozą . Na czczo był dobry - 85, ale po obciążeniu mialam wynik 148. Nie wiem na ile to miarodajne, bo nie było pełnych 2 godzin a 1 h i 20 min. Badanie robilam w sylwestra i moje laboratorium było czynne od 8 do 9.20. Pielęgniarka stwierdziła że to nie ma znaczenia. Myślę że jednak ma, ale już za późno. W każdym razie dostałam zalecenie by się zgłosić do poradni diabetologicznej w CZMP. Jutro idę do rodzinnego po skierowanie (gin z prywatnego gabinetu nie mógł mi wystawić na NFZ), mam nadzieję że mi da bez szemrania...
Podbijam.
Umnie jest taka sytuacja na czczo miałam 77, a po dwóch godzinach (tak naprawde czekałam jakoś 1,5) 143.
Tylko, że u mnie lekarz nic nie powiedział.
Że niby w normie?
grissini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-06, 22:54   #2862
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Tequillla Pokaż wiadomość

taaaak, najpierw wyczekujesz matko pierwszego "agu", potem pierwszego słowa w ludzkim języku a zanim się obejrzysz już zaczynasz kombinować, skąd wziąć knebel... oj znam to, znam
noo, pierwsze 2 lata zycia dziecka czekasz na wszystko z niecierpliwoscia, na pierwszy usmiech, zabek, slowo, krok, a przez nastepne 16 lat modlisz sie zeby w koncu usiadlo i sie zamknelo

Stary 2014-01-06, 22:57   #2863
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
noo, pierwsze 2 lata zycia dziecka czekasz na wszystko z niecierpliwoscia, na pierwszy usmiech, zabek, slowo, krok, a przez nastepne 16 lat modlisz sie zeby w koncu usiadlo i sie zamknelo
Ale ono się zamyka tak mniej więcej ok 14-15 r.ż. i nie chce gadać z wapniakami a oni wtedy chcą wszystko wiedzieć

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-06, 22:59   #2864
BeautifulLie
Zadomowienie

Asienka no w domu jak ktoś pali to tez nie rozumiem ale widzę ze tez dziewczynom nawet palenie na balkonie przeszkadza.

Wysłane z telefonu...
BeautifulLie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-06, 22:59   #2865
filupka
Rozeznanie

Cytat:
Kurna, zgluplam...

Nie wiem czy to nie zależy od ubezpieczalni. Ja już wniosek o Mutterschutz złożyłam ( w sumie przypadkowo no ale już mam wysłane).
A elternzeit różnie słyszałam. Niektórym że zaczyna się od dnia porodu a innym ze po Mutterschutz. Tu nie jestem pewna.

Co do palenia to też nie lubię gdy palacze nie zwracają uwagi na otoczenie i se poprostu palą. Wkurza mnie to okropnie. Mój tz próbuje rzucić palenie od czssu kiedy zaszłam w ciążę. Najpierw probowal na zybanie ale sie nie udalo a teraz pali te elektroniczne i zmniejsza stopniowo zawartosc nikotyny. Mamy nadzieję ze tym oto sposobem uda mu sie w koncu calkowicie odstawic.

http://www.suwaczki.com/tickers/j5rbj44jqkxnhzqe.png

Edytowane przez filupka
Czas edycji: 2014-01-06 o 23:04
filupka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-06, 23:07   #2866
Trisdom
Zadomowienie

Cytat:
Kurna, zgluplam...

Wiem, ze do KK trzeba zaswiadczenie ok. 34 tc wyslac.
Co do Elterngeld i Elternzeit nie wiem dokladnie, ale jutro obczaje. Jest stronka wwww.bzga.de. I tam podobno jest wiecej info.
Stary 2014-01-06, 23:17   #2867
cayenneOna
Zadomowienie

Cytat:
Nie wiem czy to nie zależy od ubezpieczalni. Ja już wniosek o Mutterschutz złożyłam ( w sumie przypadkowo no ale już mam wysłane).
A elternzeit różnie słyszałam. Niektórym że zaczyna się od dnia porodu a innym ze po Mutterschutz. Tu nie jestem pewna.
Ej, ale moment, ustalmy. Nie ma czegoś takiego, jak składanie wniosku o Mutterschutz. Są Mutterschutzgesetze, które gwarantują Mutterschutz. Do tego jest Mutterschutzfrist (owe 6 tyg przed planowanym terminem porodu i 8 po) i Mutterschaftsgeld. Wniosek o Mutterschaftsgeld można złożyć najwcześniej 6 tygodni przed planowanym terminem, czyli z pierwszym dniem Mutterschutzfrist. Ale co z samym Mutterschutzfrist, mam po prostu nie przyjść do pracy, bo mam Beschäftigungsverbot??

No i kiedy wniosek o Elternteit i Elterngeld? Składa się w pierwszym terminie po porodzie, ale chyba można wcześniej, bo jak zabaluje w szpitalu dłużej, to terminu nie dochowam, czy jak?

---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ----------

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
Wiem, ze do KK trzeba zaswiadczenie ok. 34 tc wyslac.
Co do Elterngeld i Elternzeit nie wiem dokladnie, ale jutro obczaje. Jest stronka wwww.bzga.de. I tam podobno jest wiecej info.
No dokładnie tak slyszalam, do Kk najwcześniej 6 W.przed terminem, ale przecież to wniosek o Mutterschaftsgeld. Ja nie mam zwolnienia lekarskiego i się zastanawiam czy mam sobie po prostu ot tak do pracy nie przyjść bo mi się Mutterschutzfrist zaczyna 8.01?

Stary 2014-01-06, 23:18   #2868
filupka
Rozeznanie

Cytat:
Ej, ale moment, ustalmy. Nie ma czegoś takiego, jak składanie wniosku o Mutterschutz. Są Mutterschutzgesetze, które gwarantują Mutterschutz. Do tego jest Mutterschutzfrist (owe 6 tyg przed planowanym terminem porodu i 8 po) i Mutterschaftsgeld. Wniosek o Mutterschaftsgeld można złożyć najwcześniej 6 tygodni przed planowanym terminem, czyli z pierwszym dniem Mutterschutzfrist. Ale co z samym Mutterschutzfrist, mam po prostu nie przyjść do pracy, bo mam Beschäftigungsverbot??

No i kiedy wniosek o Elternteit i Elterngeld? Składa się w pierwszym terminie po porodzie, ale chyba można wcześniej, bo jak zabaluje w szpitalu dłużej, to terminu nie dochowam, czy jak?

Dokładnie ci niestety nie pomogę bo ja jestem selbständig i tu są ciut inne zasady. Wniosek o Mutterschaftsgeld już złożyłam dawno i generalnie zostało mi przyznane ale do tego potrzeba również zaświadczenia od lekarza o przewidywanym terminie porodu. A wniosek o Elterngeld można złożyć chyba do 3 miesięcy po porodzie. Można również wcześniej a potem dosylasz tylko Geburtsurkunde twojego maleństwa. To są moje ostsnie info co sie dowiedziałam

http://www.suwaczki.com/tickers/j5rbj44jqkxnhzqe.png
filupka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-06, 23:25   #2869
olakola
Zadomowienie

Cytat:
.
ja znam, a mój TŻ nie
na chłopaka zegarek a na dziewuszke pierścionek albo wisiorek
jak się okazało, że jestem w ciaży, to kupiliśmy mi zegarek ( nie wierzyłam że sie uda dziewczynke zrobić - mam 2 synów)
mój mi nigdy sam biżuterii nie kupił, nawet zaręczynowy kazał mi samej wybierać, ale ja tam się ciesze, bo zawsze mam to co mi się podoba

Trisdom gdzie bedziesz rodzic we Wro? CC czy SN?
olakola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-06, 23:27   #2870
mona1
Zadomowienie

Cytat:
NA materac, a pod prześcieradło ;p
pewnie że pod prześcieradło a nie materac, ten mój ciążowy mózg
Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
o czymś takim właśnie myślałam, teraz tylko zastanawiam się czy 1 sztuka wystarczy? no bo w razie splamienie trzeba będzie wyprać i wtedy przydałoby się coś mieć w zanadrzu

Cytat:

Ja mam z naturalnym z Canpolu
Cytat:
Yyyy Ja wziełam szczotkę z grzebieniem i nie bardzo patrzyłam czy to sztuczne czy naturalne , a to ma jakiś wpływ [COLOR="Silver"]
Dzięki no wlasnie obawiam się czy naturalne włosie nie uczuli?

Cytat:
Napisane przez grissini Pokaż wiadomość
ile bierzecie koszul do szpitala?
ja mam 3. Jedną do porodu, niby mąż może ją po wszystkim wyprać i dowieźć ale nie wiadomo czy po porodzie się jeszcze do czegoś nada i dwie na pobyt, nigdy nie wiadomo ile potrwa, czy nie trzeba będzie zostać dłużej.

Cytat:

Mnie niestety już zaczyna przerażać poród bo za 2 tygodnie będzie ciąża donoszona
kochana nic tylko się cieszyć, ja tam im bliżej donoszenia ciązy tym czuję się spokojniejsza o małą

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
Tak co pamiętam:
ochraniacz na materac zamierzam zamówic chyba ten: http://www.arus.pl/darymex-ochraniac...ac-60x120.html
Mysle zamawiac u trgo sprzedawcy lozeczko jeszcze i posiel dodatkowa wiec jedna przesylka

No i co tu duzo mowic przerazaja mnie te zakupy wyprwakowe i poruszam sie w tym temacie jak dziecko we mgle..
Co do tych majtek poporodowych. Kupilam 10szt jednorazowych (stweierdzilam ze wygodniej bo nie bedzie mi sie chciec prac tylko wyrzuce i nastepe) teraz czytam że te siateczkowe wielorazowe lepsze i nie wiem.. zamawiac jeszcze czy tamte wystarcza??
A mam gdzies... jak cos to niech mi zabiora wyrzuca bede bez Skad mam wiedziec co i jak??!!
dzięki za link co do majtek nie doradzę, też myślalam o jednorazowych jednak po wypowiedziach dziewczyn tutaj zdecydowałam się na siateczkowe, ale skoro już masz te jednorazowe i t aż 10 ssztuk to ja bym nie kupowała innych
Stary 2014-01-06, 23:28   #2871
cayenneOna
Zadomowienie

Cytat:
ja znam, a mój TŻ nie
jak się okazało, że jestem w ciaży, to kupiliśmy mi zegarek ( nie wierzyłam że sie uda dziewczynke zrobić - mam 2 synów)
mój mi nigdy sam biżuterii nie kupił, nawet zaręczynowy kazał mi samej wybierać, ale ja tam się ciesze, bo zawsze mam to co mi się podoba

Heeee? Trisdom, rodzisz w PL????

Stary 2014-01-06, 23:32   #2872
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Ale ono się zamyka tak mniej więcej ok 14-15 r.ż. i nie chce gadać z wapniakami a oni wtedy chcą wszystko wiedzieć
racja wtedy role sie odwracaja

Cytat:
Dokładnie ci niestety nie pomogę bo ja jestem selbständig i tu są ciut inne zasady. Wniosek o Mutterschaftsgeld już złożyłam dawno i generalnie zostało mi przyznane ale do tego potrzeba również zaświadczenia od lekarza o przewidywanym terminie porodu. A wniosek o Elterngeld można złożyć chyba do 3 miesięcy po porodzie. Można również wcześniej a potem dosylasz tylko Geburtsurkunde twojego maleństwa. To są moje ostsnie info co sie dowiedziałam
a w jakiej branzy, jesli moge spytac

Stary 2014-01-06, 23:37   #2873
mona1
Zadomowienie

Cytat:
Rozebrałam wreszcie choinke. Jak się naprzeklinałam na to drzewko!!! Miałam żywą i tak mnie pokłuła cholera, że beczeć mi sie chciało ze złości!
Chyba w przyszłym roku bedzie martwa, bo co sie igieł nazmiatałam to moje...
wreszcie? tak szybko? mnie bybyło szkoda już choinki się pozbywać...

Cytat:
Napisane przez cambria04 Pokaż wiadomość

Jutro mam zamiar zakupić torbę w Lidlu do szpitala, będzie ok?
http://www.lidl.pl/cps/rde/SID-76728...Detail&id=6136
ta czarna fajna

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
Jeśli jeszcze nie podałaś, bo jestem w tyle i nadrabiam, to poproszę o przepis!
ja już przepis wydębiłam wię pozwolę sobie wkleić link
http://mirabelkowy.blogspot.com/2013...z-porow-i.html

Cytat:
Napisane przez mara86 Pokaż wiadomość
Ja dostałam od taty z okazji zajścia w ciąże złota niezapominajkę z yes. Tztowi głupio się zrobiło to kupił mi na rękę koniczynke na szczęście :p więc już raczej się niespodziewam kolejnych prezentów.
ale fajny ten Twój tata że pomyślał o prezencie z okazji zajścia w ciążę
Stary 2014-01-06, 23:38   #2874
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Tak to jest, że każdy ma jakieś skojarzenie z jakimś imieniem
Ja z Tymonem nie mam naszczęście i żadnego człowieka ani zwierzęcia nie znam i takim imieniu
polecam imię TYMON!!
jest masa zdrobnien i wszysycy nas chwalą za wybór imienia)))
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-06, 23:39   #2875
olakola
Zadomowienie

Cytat:
Też o tym myślałam ,ale nie bardzo wiem jaka pora roku będzie jak mała dorośnie do tego rozmiaru
TP mam na 19.04
56 na góra miesiac, czyli max do końca maja, 62 do 3 miesięcy, więc do końca lipca ( czyli głównie sukieneczki/ bodziaki/ rampersy),
68 na 3-6 miesiac, czyli sierpień-październik- więc trzeba i letnie, i jesienne ciuszki
74 na 6-9 zimowe tylko
Stary 2014-01-06, 23:48   #2876
Trisdom
Zadomowienie

Cytat:
ja znam, a mój TŻ nie

We Frankfurcie nad Menem
We Wro mieszkałam długo, studiowałam medycyne i pracowalam na Borowskiej na stazu rok, wiec sie orientuje. A i znajomych po studiach pelno pracuje w szpitalach.

I SN. Cesarka u mnie tylko przy ew. Komplikacjach.

---------- Dopisano o 23:48 ---------- Poprzedni post napisano o 23:46 ----------

Cytat:
Heeee? Trisdom, rodzisz w PL????

Spokojnie Cayenne- zostaje w De.
Stary 2014-01-06, 23:50   #2877
olakola
Zadomowienie

Cytat:
Heeee? Trisdom, rodzisz w PL????.
ja nie twierdze, ż Trisdom rodzi w PL, ale dzisiaj pytała się już nie pamiętam kogo , do jakiego lekarza chodzi we Wro, więc stwierdziłam, że pewnie sama jest z Wro albo okolic
Stary 2014-01-06, 23:54   #2878
Trisdom
Zadomowienie

Cytat:
ja nie twierdze, ż Trisdom rodzi w PL, ale dzisiaj pytała się już nie pamiętam kogo , do jakiego lekarza chodzi we Wro, więc stwierdziłam, że pewnie sama jest z Wro albo okolic
Sercem na pewno
A i wroclawskich ginow naogladalam sie w akcji i ciekawosc zzera troche jakie maja opinie.

Leze w lozku, tz spi jak dziecko, a ja srednio w nastroju do zasypiania.
Stary 2014-01-06, 23:54   #2879
olakola
Zadomowienie

Trisdom to gdybyś miała rodzić we Wro gdzie byś poszła?
Stary 2014-01-06, 23:59   #2880
cayenneOna
Zadomowienie

Cytat:
Tak gwoli ścisłości, bo księgowa jestem i dość skrupulatna, to stwierdzilas spytalas, gdzie Trisdom we Wro rodzi, nawet nie CZY ale gdzie
Ale nie czepiam się już, mocno bym się zdziwiła

Tak przy okazji miałabym ochotę zapytać Trisdom dlaczego SN a nie Cc ale nie wiem czy chce jej się tak obnazac

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości