|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4021 | |
Gang Iren
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 9
Cytat:
Już teraz nie pamiętam o co chodziło,ale wiem że mój mąż miał kiedyś jakieś bieganie przez to,ze drugiego imienia nie wpisał,a miał w dowodzie... U mnie Wiki ma dwa imiona. A Eryk i Kacper będą mieć po jednym.
![]() |
#4022 |
Raczkowanie
|
Wiem, że mało się odzywam, choć jestem na naszym wątku codziennie, ale muszę
wam napisać przemyślenie, które mnie teraz dopadło. Właśnie poczytałam sobie wszystkie opisy porodów sn z naszego wątku i aż się popłakałam...zapytałam samą siebie "dlaczego my kobiety musimy przy porodzie tak bardzo się nacierpieć..??". Już raz rodziłam sn i jak sobie to przypomnę to drętwieję. Tak - coraz bardziej się boję!!! boję się jak cholera... ![]()
#4023 |
Gang Iren
|
Kalina nie bój,damy radę!
Ja jakoś traumatycznych porodów nie miałam,więc w sumie narzekać jakoś bardzo nie mogę. I też póki co się nie boję.
#4024 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
hmm co do Elternzeit i Elterngeld to raczej wcześniej złożyć ich nie można , no chyba ,że tata dziecka ci papiery wypełnione zaniesie po porodzie jakbyś ty nie dała rady . A o tym Mutterschutzfrist to ja nie wiem w sumie, ja na bezrobociu do jutra jestem, więc nikomu nic nie muszę meldować, musiałam iśc tylko do Krankenkasse złożyć papierek , który potem dałam do Arbeitsamtu ,że tego i tego dnia zaczyna mi się Mutterschutz, i teraz czekam na zasrany dokumencik ile mam kasy z nierobusa ,żeby iść się zameldowac do Aok o pieniądze.
![]() |
#4025 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4026 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dobra dziewczyny,życzę wam miłej nocki ![]() ![]()
![]() |
#4027 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Mi nikt prosto w oczy nie powiedział, że Witold brzydko, ale po minach od razu widać. Tylko, że jak ktoś kogo nie lubię przewraca oczami na mojego Witka, to od razu chętniej chcę go tak nazwać ![]() A na dzień dzisiejszy mąż upiera się przy... Krzysiu ![]() Shizu, ja pod wpływem Twojego pomysłu nawet się zastanawiałam nad Gustawem, ale mąż odrzucił wniosek. Bardzo ładne imię ![]()
![]() Edytowane przez kukurydzianaa Czas edycji: 2014-01-06 o 23:08 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4028 |
Zadomowienie
|
Też spróbuj usnac, bo jutro wizyta w szpitalu mnie czeka i badania .
Dobranoc |
![]() ![]() |
![]() |
#4029 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4030 |
Rozeznanie
|
ja też idę w kimę, bo zaraz padnę. nadrabiam powoli wątek.
dobranoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4031 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() agoola83 daj znać jak się wyniesiesz od teściowej, wyprawimy imprezę na forum! ---------- Dopisano o 01:35 ---------- Poprzedni post napisano o 01:31 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4032 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A co do wywieszania to ja mam bardzo duża łazienkę - ponad 10m2. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4033 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Zaczniemy od wyburzenia ścianki działowej, potem płytami zabudujemy częściowo łazienkę, potem podłogi i szafy na wymiar. Nie mam pomysłu na małą kuchnię z wyjsiem do pokoju ani do końca nie mam sprecyzowanej wizji łazienki (wiem tylko, że będzie prysznic, nienawidzę wanny, zwłaszcza teraz, mamy taką wielką, nie wiedziałam ze wyjscie z niej z bebzolem to taaaaakaaaa sztuka)....wiem jedynie co w saloniku naszym małym i ew. sypialni będzie...i jest balkon ![]() Idę spać, posprzątałam wg zaleceń teściowej i przyjmę jutro księdza z oczami podkrązonymi do kącików ust. Na szczęście fajny ksiądz...planuję jakąś ciętą ripostę dla teściowej, ona tak lubi przed obcymi"dobrze wypaść"...coś powiem o brudnych schodach które prowadzą na nasze poddasze...bo sorry, ja ich myć w 9 m-cu ciąży nie będę....a nie ma mi niestety kto pomóc:P Mój mąż jutro wraca do pracy....Bosz..... ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4034 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Mam nadzieję, że nikt mi koszuli ponad cycki nie zadrze tak jak większości tym babkom na filmikach ![]() ![]() Pilotka mnie się podoba i Sandra i Marika ![]() ![]() Zadbał, zadbał ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() agoola83 Ty to jesteś złota kobieta ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Od świąt strasznie puchną mi stopy i dłonie ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4035 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nawet lepsze te późniejsze, bo bez jakichkolwiek bakterii powinny być. Cytat:
![]() ![]() Moja córka pierwsze imię dostanie po mojej prababci, a drugie po mamie TZta. Obydwie kobiety były/są - bo mama TZta żyje - bardzo silne i fajne. To taki mój osobisty hołd składany żeńskiemu odłamowi rodziny mojej córki ![]() Pierwsza córka TZta dostała imię po swojej prababci (babci TZta), a drugie po ciotce. Dla mnie fajne są takie tradycje. Ja za to noszę imię, zgodne z zainteresowaniami mojej mamy - za młodu bardzo fascynowała się historią starych Słowian, dlatego otrzymałam imię staropolskie (które bardzo lubię). Mam koleżankę, która "po mnie" nazwała swoją córkę ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4036 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Co do karmienia, na razie przeważnie najada się z jednej piersi i jak się naje to zasypia tak, że już nie chce się obudzić. Ale jak sprawdzam pierś, to jeszcze jakieś kropelki lecą, więc tak całkiem jej nie drenuje. Żeby była dobrze wydojona, musi ciągnąć ponad pół godziny. Pierś tak na pół pełna jest po jakichś 2-3 godzinach. Cytat:
Cytat:
Uff, nakarmiłam Adasia, tatuś go odbekowuje i mam nadzieję, że pójdzie spać ![]() ![]() EDIT nici ze spania, dostał czkawki, czyli nie zaśnie do kolejnego karmienia. ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4037 |
Wtajemniczenie
|
Jeden baran....dwa barany...trzy barany...cztery barany...pięć baranów
![]() Zapeszyłam ciesząc sie wieczorem z dwóch poprzednich przespanych nocy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4038 |
Wtajemniczenie
|
O rety, co za noc...przespałam ze 3,5 godz i koniec. Męczą mnie zaparcia, od 4 dni nie mogę zrobić ku...y. Kichy mi się skręcają, czuję że mi się chce, a tu nic, brzuch napięty...aaaa DO tego plecy mnie bolą, w sumie to mam wrażenie, że wszystko mnie boli.
![]() |
#4039 |
Zadomowienie
|
hej, ja już dwa dni po terminie...jadę do szpitala zobaczyć czy wszystko ok. Zobaczę czy mnie rutynowo nie zostawią już do porodu. Nie mam już neta bezprzewodowego, jakby co napiszę sms-ka
![]() W ogóle synek wczoraj od 15 do prawie 19 szalał w brzuchu czy to może być zły objaw po terminie? Dzisiaj zapytam bo mnie to martwi. p.s symptomów porodowych brak ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4040 |
Zadomowienie
|
Kukurydziana - dzięki za pocieszenie...
Po prostu nie odczuwam żadnych skurczy.. I się martwię.. Boję się wywoływania porodu, szczególnie że to pierwszy poród.. Dzień zaczął się o godzinie 5. Do jednej z dziewczyn zadzwoniła mama..musiały porozmawiać. Obudziłam się i nie wiedziałam gdzie jestem.. Mogłam wziąć od położnej coś na spanie.. Jestem już po ktg i pobraniu krwi.. Ja chce do domu...
#4041 |
Rozeznanie
|
marieee a może stopery do uszu? Ja przy charpiącym TŻie i psie tak śpię
![]() P.S. dziewczyny czy Wy też się tak pocicie w nocy? Normalnie czasami tracę rachubę, czy mi się tyłek spocil czy wody odeszły ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4042 |
Zadomowienie
|
Mariee może jednak się coś samo ruszy
![]() ![]() Obudziłam się po 4 razem z mężem i pierwsza myśl WIZAŻ-->GOSIA--> URODZIŁA? Mąż w szoku pyta co robię, no to mu mówię, że może dziewczyna z forum urodziła, to stwierdził, że mam nierówno pod sufitem i że będę niewyspana ![]() ![]() Wizaż uzależnia ![]() Tymczasem uciekam zrobić GBS'a |
![]() ![]() |
![]() |
#4043 |
Zadomowienie
|
będę musiała mężowi napisać żeby mi kupił...
Właśnie pani salowa przywiozła mi wózek dla małej.. Dziewczyny dzięki za trzymanie kciukow ![]()
![]() |
#4044 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Sang i Marieee PawMaj trzymam kciuki żeby się coś ruszyło. Ja też jadę dziś szpitala...miałam nadzieję, ze się wykluje do dziś i dupa ... ![]() U mnie syn też często ruchliwy i wysłuchuje się w swoje ciało..może czop..może wody...skurcze...i dupa...wszyscy wydzwaniaja ...w domu każdy jak na szpilkach siedzi... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4045 |
Zadomowienie
|
Dzien dobry,
u nas noc przespana. Alek byl tak wymeczony tym bolem brzuszka i placzem, ze po kapieli jak usnal ok.22 to sie obudzil dopiero na karmienie ok.3, potem jedzonko i znowu spanie do 7. Tak mi go bylo wczoraj szkoda, ze mialam ochote plakac razem z nim. Najgorsze uczucie jakie moze byc, jak widzisz, ze maluszka boli i nie wiesz jak mu pomoc ![]() ![]() Dziewczyny trzymam kciuki za Was, zeby dzisiaj cos sie ruszylo i ktorys dzieciaczek pojawil sie na swiecie. |
![]() ![]() |
![]() |
#4046 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() ![]() Jeżeli Zosia chciałaby sie podlizac dziadkowi to musi dzis zdecydować że wylazi ![]() ![]() ![]()
#4047 | |
Zadomowienie
|
Co do dwóch imion ...ja mam jedno..ale raczej mało popularne...dwa się przydają kiedy nazwisko i imię są popularne, wtedy to pomaga...
Mojej cioci zła kartę u lekarza często dawali, bo była druga taka sama osoba o tym samym imieniu i nazwisku Ktoś na forum nie fajnie napisał, ze nadawanie imion po kimś zmarłym jest ..niefajne , a ja uważam, ze to z szacunku, pamięci po kimś...dobry pomysl. Ja myślałam, żeby dać imię po dziadku, którymś, ale druga str może czuć się olana . Mąż chce by syn miał na drugie po nim imię i mnie jest to bez różnicy...niech się cieszy tatusiek ![]() ---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ---------- Cytat:
No to pięknie pospal , a wy razem z nim ![]() Mnie te bóle brzucha właśnie przerażają u dzieci...bo czasem nic im nie pomaga |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4048 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mariee i Gosia miałam nadzieję że coś ruszyło a tu nic, trzymam kciuki dalej ![]() Magnusia zaraziłaś mnie i ciągle myślę o urlopie macierzyńskim, już od rana wstałam z myslą że chcę to dziś załatwić, przeglądam wnioski od Seniry ale tego jednego nie rozumiem no bo skoro ja nie chcę wykorzystywać urlopu macierzyńskiego przed porodem to po co mam go wypełniać, chcę żeby liczył mi się po porodzie i nie wiem jak to zrobić, zależy mi na rocznym urlopie 80% płatnym....muszę dziś znaleźć jakiś złoty środek ![]()
![]() |
#4049 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4050 | |||||||
Gang Iren
|
Hej.
Po ciężkiej nocy witam się nadal z brzuchem. U mnie widać nie tak łatwo,trochę muszę się pomęczyć,by zasłużyć na poród ![]() Cała jestem obolała,ale od połowy nocy skurczów nie mam. Cytat:
Cytat:
Ja tam słoiczków nie demonizuję. Raczej nie mogą kłamać na temat składu. Dobre są z ella's kitchen http://www.ellaskitchen.co.uk/our-products/ i hipp organic też czasem kupiłam Erykowi. Cytat:
A może czopek glicerynowy? Cytat:
Trzymaj się!! Ja z Wiki nie miałam ani przepowiadaczy ani nic. Pierwsze skurcze to były już porodowe. Więc może i u ciebie też się tak zacznie,czego bardzo życzę! Cytat:
![]() Dzięki za pamięć. Niestety jeszcze nie ![]() Cytat:
Isiu i położą cię już dziś w szpitalu? Trzymaj się! ---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ---------- Cytat:
Oj biedaczek malutki ![]() Wiki bardzo kolki męczyły. Kiedyś ciągiem płakała mi 12 godz (z przerwami na cycek,przy którym przysypiała),na pogotowie z nią wtedy pojechałam. I okazało się,że to "tylko" kolka.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:40.