|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Święta nadchodzą a z nimi gwiazdka, chcemy mieć w brzuszku ślicznego bobaska -
Cytat:
|
|
|
|
|
#3152 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Święta nadchodzą a z nimi gwiazdka, chcemy mieć w brzuszku ślicznego bobaska -
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3153 | |
|
Zadomowienie
|
No to gicior
, oby i owocnie ![]() Cytat:
Taki zgrabniutki
|
|
#3154 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3155 | |||
|
Zakorzenienie
|
hej
wstałam z takim waleniem serducha, że się uspokoić nie umiałam Cytat:
Cytat:
łoooo Leine się chyba ona śniła po nocy Cytat:
no pogięło ich do reszty już
|
|
#3156 |
|
Raczkowanie
|
Jestem Marta mam 25 lat, chociaż leci mi już 26
Jestem ze swoim facetem już 9 lat i chcemy mieć nasze maleństwo. Starania tak na poważnie zaczęliśmy w grudniu. Ale w sumie to tu nauczyłam się wiele więc jak tylko przyjdzie @ to działam z termometrem.Mieszkamy sami i pracujemy całe dnie no i mamy dwa piękne koty ![]() Weekendy staramy się spędzać w miarę aktywnie przez co rozumiem spotkania ze znajomymi na jakieś super planszowe gry, wypady do kina czy na miasto i uwielbiamy chodzić po górach. Ale nie powiem uwielbiam takie dni jak wczoraj kiedy cały dzień leżeliśmy i oglądaliśmy filmy |
|
|
|
#3157 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Cytat:
a długo nas podglądasz, czemu wcześniej się do nas nie odezwałaś
|
||
|
|
|
#3158 | ||
|
Wtajemniczenie
|
![]() Ale się nie wyspałam... już drugi dzień jestem taka zmarnowana Trzeba się spiąć i ogarnąć ![]() Cytat:
- wytyczne WHO jeśli chodzi o oświeceniową edukacje seksualną są nieco przerażające - obejmują wprowadzanie w świat seksu dzieci już w przedziale wiekowym 0-4 i uwaga cytuję: "Radość i przyjemność z dotykania własnego ciała, masturbacja w okresie wczesnego dzieciństwa" albo "Czułość i fizyczna bliskość jako wyraz miłości i sympatii" tak to wciąż przedział wiekowy 0-4 ... Strona bardzo fajna -> dodaję do zakładek Cytat:
|
|
#3159 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
raz tam coś do Was napisałam, przywitałam się i tyle. Dzisiaj akurat wolne sobie wzięłam
|
|
|
|
|
#3160 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3161 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Noc była potworna śniło mi się, że coś z dzieckiem nie tak i że mnie brzuch boli, obudziłam się i faktycznie mnie bolał, więc pierwsze co to chwyciłam termometr i zmierzyłam tempkę, a tam 36,6 - normalnie mnie taki strach chwycił, że przez 2 godziny nie mogłam zasnąć potem jakoś mi się usnęło i jak zmierzyłam rano to znów jak zwykle ponad 37 było trochę się uspokoiłam, ale normalnie takiej nocy to jeszcze nie miałam ![]() A te książki co debra pokazała to jakaś masakra
|
#3162 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3163 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- to ja jestem z października
|
|
|
|
|
#3164 |
|
Raczkowanie
|
Tak w ogóle to lecę. Wstyd przyznać, ale dopiero kupiliśmy zimówki, tylko dwie co prawda bo z kasą po świętach jest ciężko, ale najwazniejsze, że mamy
dlatego jadę wymienić i potem odstawię auto do mechanika, żeby posprawdzał wszystko
|
|
|
|
#3165 |
|
Raczkowanie
|
Dla mnie najstraszniejsze było to:
- wytyczne WHO jeśli chodzi o oświeceniową edukacje seksualną są nieco przerażające - obejmują wprowadzanie w świat seksu dzieci już w przedziale wiekowym 0-4 i uwaga cytuję: "Radość i przyjemność z dotykania własnego ciała, masturbacja w okresie wczesnego dzieciństwa" albo "Czułość i fizyczna bliskość jako wyraz miłości i sympatii" tak to wciąż przedział wiekowy 0-4 ... Strona bardzo fajna -> dodaję do zakładek Straszne to jest i smutne zarazem. Masturbacja ok, jest naturalna ale w wieku nastu lat. Jak dziewczyna i chłopak dojrzewają no to poznają swoje ciała, uczą się siebie. Jest to pomocne w późniejszym związku. No ale nie oszukujmy się tego nie trzeba uczyć w szkole 4 latek powinien myśleć o klockach a nie o tym jak się masturbować, zwłaszcza, że nie będzie wiedzieć o co chodzi do końca. Ale tak to jest zbytnia akceptacja różnych dziwnych zjawisk społecznych typu gender, sex zbiorowy, słoneczka, wczesne ciąże, hermafrodyty, zmiany płci na życzenie, adopcja dzieci przez związki homoseksualne i wiele wiele innych.
|
#3166 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3167 |
|
Zakorzenienie
|
dzwoniłam do szpitala i oczywiście wypisu jeszcze nie ma, oprócz tego "miła" Pani powiedziała mi także, że nie wydadzą mi żadnego zaświadczenia do usc
|
|
|
|
#3168 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja nadwagi nie mam jeszcze, ale chcę ważyć mniej ![]() Cytat:
Ja raczej niekoniecznie No i mój sposób to zero tłuszczu, zero cukru, niewiele węglowodanów po prostu Waga leci sama ![]() Cytat:
Mierzymy dowcipnie W ustach nie jest wiarygodnie niestety, bo jest tam różna temperatura. Można jeszcze rektalnie jak Leine i tam to chyba zupełnie najlepiej jest Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale szczuplutka jesteś Ja też taka byłam w pierwszej ciąży
|
|
|
#3169 |
|
Zakorzenienie
|
Carmenko, co się stalo??..
Leine, to skoro owulka była i dorwałaś małża, to czekamy na piękne II kreseczki.. ![]() U mnie weekendowe szaleństwo po prostu.. ![]() Teściowie nam niespodziankę zrobili i przywieźli nam wczoraj drugiego kota.. widzieli jaka jestem zakochana w naszej Olimpii i że ciągle gadam o drugim futrzaku, więc taka mi niespodziankę zrobili.. tak więc mam teraz dwie kotki rosyjskie niebieskie... totalnie się różni charakterem od starszej, która jest niesamowitą egoistką.. a młoda to straszliwy miziak.. tak więc wczoraj kompletnie na nic czasu nie było.. jeszcze w niedziele mieliśmy niespodziewanego gościa.. przyjechała do nas starsza córka mojego byłego.. totalnie załamana, zapłakana.. jej matka samotnie wychowuje ją i młodsze dziecko, które sobie zmajstrowała z jakims obcym facetem, nikomu nie powiedziała z kim.. mieszkaja teraz u jej rodziców i z tego, co młoda opowiadała, to niezła masakra tam jest.. wszyscy się kłócą.. tyle ludzi w małym mieszkanku w bloku.. matka wyżywa na niej swoje niepowodzenia w życiu.. tylko kto jej się kazał puszczać z kimkolwiek, że teraz niby dziecka wina?.. z ojcem ma relacje średnie, tak jak i moja córka zresztą.. odwiedza ją raz na jakiś czas i tyle.. ma teraz nową rodzinkę.. więc nie wiedziała już, co ze sobą zrobić po kolejnej awanturze w domu i przyjechała do nas.. no, jest siostrą mojej córy, więc przeciez jej nie odrzucę.. pogadałyśmy, wypłakała się.. w końcu uspokoiła no i została u nas na noc i odwiozłam ją do domu dopiero późnym wieczorem.. wybawiła się z siostra, jeszcze wczoraj atrakcja z tymi kotami, więc nawet się w końcu zaczęła uśmiechać.. przy wyjeździe płakała.. ehh.. jak to ludzie bezmyślnie narobią sobie tych dzieci, a potem nie myślą o ich losie... chciałabym jej jakoś pomóc, no ale nie wiem, jak.. moge jedynie być przy niej, jak będzie potrzebowała pogadać lub odpocząć.. jak ja się cieszę, że mój mąż jest taki wyrozumiały.. akceptuje moją córe i jeszcze nic nie miał przeciwko, żeby była u nas zupełnie obca dla niego dziewczynka.. i jak pięknie sie nią zajął, pogadał.. widać było, że ona potrzebuje ojca, normalnej rodziny.. nawet nam powiedziała, że chciałaby mieć taki dom, jak nasz.. żal mi jej strasznie.. nakopałabym najchętniej obojgu jej rodzicom.. przepraszam, ale musiałam się Wam wygadać.. mam też prośbę.. czy któraś mogłaby mi powiedzieć, co się dzieję z moim cyklem?.. czy ja mam jeszcze szanse na owu?.. bo ja jeszcze zielona jestem..
|
|
#3170 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3171 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- Cytat:
Edytowane przez kotka34 Czas edycji: 2014-01-07 o 12:01 |
||
|
|
|
#3172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kotka, jej matka wiedziała, że ona jest u nas.. i była wyraźnie zadowolona, że będzie miała spokój chociaż na dwa dni.. ehh, trudno.. jak będzie chciała, to może do nas przyjeżdżać.. niech chociaż u nas ma trochę normalności... mam za dobre serce chyba..
Zuzka - ur. 19.11.2009 Julcia - II - 22.05.2014 Natalka - 28.01.2015 16.01.2015 Edytowane przez meire Czas edycji: 2014-01-07 o 11:59 |
|
|
|
|
#3173 |
|
Zakorzenienie
|
meire dobrze zrobiłaś, ze dziewczynę przyjęłaś. Lepiej, że do Was przyjechała niż miała wylądować nie wiadomo gdzie
A owulkę moim zdaniem mogłaś 22 dc mieć chociaż w sumie masz 4 dni niższych tempek zamiast sześciu. Cieżko powiedzieć. A jesteś pewna, że ta wysoka tempka nie była zakłóciona?
|
|
#3174 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
takie Panie zazwyczaj zachowują się jakby za karę tam siedziały |
|
|
|
|
#3175 |
|
Zadomowienie
|
Merie no tak może do was przyjeżdżać ale jak to będzie na dłuższą metę, przecież ona nie może pozbyć się córki na dwa dni chociażby dla świętego spokoju
. Jak Ty z tym nic nie zrobisz to w końcu sąsiedzi to zgłoszą i dzieci pójdą do domu dziecka |
|
|
|
#3176 | |||
|
Zakorzenienie
|
Poćwiczyłam niecałe 60 min rozciągania
niby lajtowe, ale czekam na zakwasy już ![]() Cytat:
Jestem jedyną dowdupną mierzycielką Cytat:
idź i się kłóć!Cytat:
|
|||
|
|
|
#3177 |
|
Zakorzenienie
|
Hej babolce
jesteście niemożliwe - tyle stron, a jeden dzień mnie nie było ![]() wszystko ładnie sobie zanotowałam, żeby mi nie pousuwało cytowań a więc odpisuję:Elfka śliczny bobo zubi piękny brzusio i mała ![]() vioris jestem jak najbardziej za zielonym podpisem jesli chodzi o testowanie ![]() Leine dla córci, że tyle już bez smoczka daje radę ![]() Zalamana_girl wybaczam kindzia mam nadzieję, że leki pomogą i niedługo będzie fasolka ![]() brydzia gratulacje za podpisanie umowy ![]() marti_88 witaj! mierzyć lepiej dowcipnie - jest dokładniej ![]() meire straszne to co piszesz...ile dziewczyna się nastresuje pewnie skoro do was przyszła...dobrze, że ją przyjęłaś ![]() Jagatka dzięki za zaintersowanie była też mowa o wieku Wy to młode jeszcze jesteście ja za pół roku kończę 30 LAT !!!! a jeszcze wcale dzieci nie mam co do teściów to powiem tak - ja tak jak Jagatka mogę liczyć na ich pomoc - może bardziej na pomoc teściowej, bo z teściem mam mniejszy kontakt, bo rodzice męża są po rozwodzie ale nie narzekam teściowa ma swoje dni, że mnie nieraz wnerwi, ale ogólnie na pomoc mogę liczyć zawsze teściowa mieszka jakieś 10 minut drogi samochodem od nas, a nigdy nie przychodzi bez zapowiedzi ogólnie to jest u nas raz na rok może haha ![]() a moi rodzice mieszkają jakieś 25-30 km od nas i też mamy z nimi super kontakt ![]() poza tym nadal od wczoraj coś mnie trzyma...boli mnie żołądek i głowa - strasznie ![]() ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------
II kreseczki - 01.03.2014 22.11.2014, 3910 g, 57 cm 23.06.2011 01.06.2013Edytowane przez manieczka1 Czas edycji: 2014-01-07 o 12:11 |
|
|
|
#3178 |
|
Zakorzenienie
|
Manieczka... nie narzekaj.. ja w tym roku już 31 lat..
![]() Kotka, nie będę nigdzie niczego zgłaszać.. jak to mawiają "nie mój cyrk, nie moje małpy".. mogę jej pomóc, jak dotychczas.. ale za jej rodziców myśleć nie będę.. Elfka, Zubi, załamana.. śliczne macie dzieciaczki i brzuszki..
|
|
#3179 |
|
Zakorzenienie
|
no to chociaż jedna jest ode mnie starsza
![]() ale Ty już masz córcię, a ja ino męża
|
#3180 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:24.

)
zwłaszcza jak czytam, że Was od Waszych mam dzieli po 20km...
.....i za Warszawą.... bo Dania to tak naprawdę jedna wielka wiocha...
Pomijając Kph to wszędzie pola i pola i pola i jeszcze jeziora i morze i pola i pola jeszcze... 

idź i się kłóć!
dla córci, że tyle już bez smoczka daje radę 

23.06.2011
01.06.2013