Święta nadchodzą a z nimi gwiazdka, chcemy mieć w brzuszku ślicznego bobaska - cz.10 - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-07, 10:45   #3151
kotka34
Zadomowienie

Dot.: Święta nadchodzą a z nimi gwiazdka, chcemy mieć w brzuszku ślicznego bobaska -

Cytat:
Napisane przez marti_88 Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny!
Chciałam powiedzieć, że cały czas jestem z Wami czytam i czytam od 2 mcy. Ale czasami trudno Was nadgonić a wypowiedzieś się to już w ogóle. Bardzo kibicuję niektórym z Was i śledzę Wasze starania )
dopiero dzisiaj założyłam sobie konto na ovu (w sumie tylko dzięki Wam wiem, że istnieje taka strona )
generalnie to jestem nowicjuszką. Prawdopodobnie owulacje miałam w okresie świątecznym i starałam się bardzo z moim więc poczekamy co będzie bo za kilka dni m być okres jak nie będzie to zakupię termometr. Jak mierzycie temp dowcipnie czy w ustach? czy oba sposoby są równie wiarygodne?
Hej napisz coś o sobie a my wierzymy dowcipnie
kotka34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 10:47   #3152
marti_88
Raczkowanie

Dot.: Święta nadchodzą a z nimi gwiazdka, chcemy mieć w brzuszku ślicznego bobaska -

Cytat:
Napisane przez Olgietka Pokaż wiadomość
Decyzja była bardzo trudna.. ale też i dość szybko podjęta..
Nie, nie jesteśmy tu długo. TŻ wyjechał dwa tygodnie po ślubie a ja dołączyłam do niego miesiąc później czyli w połowie września. Jak się mieszka? Póki co chyba za wcześnie na jakieś osądy.. Duńczycy są bardzo otwartymi i przyjaznymi ludźmi... ale mi osobiście tęskno za rodziną zwłaszcza jak czytam, że Was od Waszych mam dzieli po 20km... Ja do swojej mam 1000 .....i za Warszawą.... bo Dania to tak naprawdę jedna wielka wiocha... Pomijając Kph to wszędzie pola i pola i pola i jeszcze jeziora i morze i pola i pola jeszcze...

ale nie ma co narzekać! Taka była nasza decyzja więc trzeba zrobić wszystko, żeby jej nie żałować!

Cytat:
Napisane przez Jagatka_N Pokaż wiadomość
Sporo w tym racji
Jednak zdecydowałas się na akt urodzenia...
To pewnie sporo będzie Cię to emocji kosztowało

Mnie nawet spytali czy chcemy materiał do pochowania czy w całości oddać do badań... ale nie chcieliśmy
Zawsze pierwsza fasolka bedzie w moim sercu i nie zapomnę o niej, ale cały czas podtrzymuję, że dla mnie najlepszym pocieszeniem będzie kolejna ciąża. A wiem że są kobiety, które po # nie potrafia zdecydować się już na kolejną...
maciejka daj znać czy wszystko udało się załawić. Jestem z Tobą
marti_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 10:47   #3153
wik_and_ola
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Leine Pokaż wiadomość
Cześć paszczaki

całkiem... miło...
No to gicior , oby i owocnie

Cytat:
Napisane przez Zalamana_girl Pokaż wiadomość
Hej babeczki

Dzisiaj nadrobie was dobiero po południu, bo mam sporo rzeczy dzisiaj do załatwienia..Normalnie cały dzień zalatany
No, ale nic
Miałam dodać zdjęcie brzuszka, a więc proszę i przepraszam, ze jakoś taka troszke beznadziejna i wyszło wyblakłe

To tylko pozazdrościć i obyście się dogadywały cały czas
Super brzuszek Taki zgrabniutki
Stary 2014-01-07, 10:49   #3154
kotka34
Zadomowienie

Cytat:
Hej babeczki

Dzisiaj nadrobie was dobiero po południu, bo mam sporo rzeczy dzisiaj do załatwienia..Normalnie cały dzień zalatany
No, ale nic
Miałam dodać zdjęcie brzuszka, a więc proszę i przepraszam, ze jakoś taka troszke beznadziejna i wyszło wyblakłe

To tylko pozazdrościć i obyście się dogadywały cały czas
fajny
Stary 2014-01-07, 10:52   #3155
Carmenaa_88
Zakorzenienie

hej ależ miałam dzisiaj horror w nocy wstałam z takim waleniem serducha, że się uspokoić nie umiałam

Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=736735

niepokalane poczęcie nie ma co
świetne kręci jak nic

Cytat:
Napisane przez Jagatka_N Pokaż wiadomość
Ciągnie sie czas ciagnie, niestety....

Co Państwo ma robić?
Ja uważam ze powinno byc więcej miejsc w złobkach i przedszkolach i niższe stawki.....aaa no i nie kazdy pracuje codziennie do 15 zeby móc do 16 odebrac dziecko...
dokładnie. ja jestem tego przykładem co z tego że dałam dziecko do żłobka jak nie umiałam znaleźć pracy, która by była tylko do 15, bez żadnych zmianówek i nadgodzin.

Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość
Chcesz żebym Cię przeprosiła?
No to chodź

łoooo Leine się chyba ona śniła po nocy

Cytat:
Napisane przez debraM Pokaż wiadomość
wpadam jeszcze na chwilkę

Widziałyście to? Lekka przesada, nie sądzicie?

http://pokazywarka.pl/06zfvn/
oł maj gad no pogięło ich do reszty już

Igorek ur.4.09.2010

Maja 16.04.2014- 26.04.2014
(na zawsze w moim sercu Aniołku)

Carmenaa_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 10:52   #3156
marti_88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kotka34 Pokaż wiadomość
Hej napisz coś o sobie a my wierzymy dowcipnie
Jestem Marta mam 25 lat, chociaż leci mi już 26 Jestem ze swoim facetem już 9 lat i chcemy mieć nasze maleństwo. Starania tak na poważnie zaczęliśmy w grudniu. Ale w sumie to tu nauczyłam się wiele więc jak tylko przyjdzie @ to działam z termometrem.

Mieszkamy sami i pracujemy całe dnie no i mamy dwa piękne koty

Weekendy staramy się spędzać w miarę aktywnie przez co rozumiem spotkania ze znajomymi na jakieś super planszowe gry, wypady do kina czy na miasto i uwielbiamy chodzić po górach. Ale nie powiem uwielbiam takie dni jak wczoraj kiedy cały dzień leżeliśmy i oglądaliśmy filmy
Stary 2014-01-07, 11:04   #3157
kotka34
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Carmenaa_88 Pokaż wiadomość
hej ależ miałam dzisiaj horror w nocy wstałam z takim waleniem serducha, że się uspokoić nie umiałam

świetne kręci jak nic

dokładnie. ja jestem tego przykładem co z tego że dałam dziecko do żłobka jak nie umiałam znaleźć pracy, która by była tylko do 15, bez żadnych zmianówek i nadgodzin.

łoooo Leine się chyba ona śniła po nocy

oł maj gad no pogięło ich do reszty już
A co sie stało Kochana

---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------

Cytat:
Jestem Marta mam 25 lat, chociaż leci mi już 26 Jestem ze swoim facetem już 9 lat i chcemy mieć nasze maleństwo. Starania tak na poważnie zaczęliśmy w grudniu. Ale w sumie to tu nauczyłam się wiele więc jak tylko przyjdzie @ to działam z termometrem.

Mieszkamy sami i pracujemy całe dnie no i mamy dwa piękne koty

Weekendy staramy się spędzać w miarę aktywnie przez co rozumiem spotkania ze znajomymi na jakieś super planszowe gry, wypady do kina czy na miasto i uwielbiamy chodzić po górach. Ale nie powiem uwielbiam takie dni jak wczoraj kiedy cały dzień leżeliśmy i oglądaliśmy filmy
Miło mi jesteś w moim wieku a długo nas podglądasz, czemu wcześniej się do nas nie odezwałaś
Stary 2014-01-07, 11:06   #3158
debraM
Wtajemniczenie

Hejo
Ale się nie wyspałam... już drugi dzień jestem taka zmarnowana
Trzeba się spiąć i ogarnąć

Cytat:
Napisane przez maskora Pokaż wiadomość
Debra- okropność! Moim zdaniem świat zmierza w złym kierunku, co znaczy, że ''bez tabu'' - niektóre rzeczy powinny być tabu! Intymne! tylko dla partnera! A nie dla całego społeczeństwa. A później zabawy w słoneczka i inne

Wrzucam link do mojej kochanej strony z wykładami dot. różnych tematów, wczoraj natknęłam się na to --> http://www.ted.com/talks/lang/pl/amy...ne_dating.html polecam
Dla mnie najstraszniejsze było to:

- wytyczne WHO jeśli chodzi o oświeceniową edukacje seksualną są nieco przerażające - obejmują wprowadzanie w świat seksu dzieci już w przedziale wiekowym 0-4 i uwaga cytuję: "Radość i przyjemność z dotykania własnego ciała, masturbacja w okresie wczesnego dzieciństwa" albo "Czułość i fizyczna bliskość jako wyraz miłości i sympatii" tak to wciąż przedział wiekowy 0-4
...

Strona bardzo fajna -> dodaję do zakładek

Cytat:
Hej babeczki

No, ale nic
Ale śliczny brzusio

3190g, 55cm
debraM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 11:09   #3159
marti_88
Raczkowanie

Cytat:
A co sie stało Kochana

---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------

Miło mi jesteś w moim wieku a długo nas podglądasz, czemu wcześniej się do nas nie odezwałaś
No powiem Ci że dość długo... Ale jak wracam z pracy koło 18 i mam nadrobić te posty to głowa mała raz tam coś do Was napisałam, przywitałam się i tyle. Dzisiaj akurat wolne sobie wzięłam
Stary 2014-01-07, 11:19   #3160
kotka34
Zadomowienie

Cytat:
No powiem Ci że dość długo... Ale jak wracam z pracy koło 18 i mam nadrobić te posty to głowa mała raz tam coś do Was napisałam, przywitałam się i tyle. Dzisiaj akurat wolne sobie wzięłam
Acha mam nadzieję że nie znikniesz na chwilę. Ty jesteś rocznik 88??
Stary 2014-01-07, 11:20   #3161
Elfka86
Zakorzenienie

Cześć

Noc była potworna śniło mi się, że coś z dzieckiem nie tak i że mnie brzuch boli, obudziłam się i faktycznie mnie bolał, więc pierwsze co to chwyciłam termometr i zmierzyłam tempkę, a tam 36,6 - normalnie mnie taki strach chwycił, że przez 2 godziny nie mogłam zasnąć potem jakoś mi się usnęło i jak zmierzyłam rano to znów jak zwykle ponad 37 było trochę się uspokoiłam, ale normalnie takiej nocy to jeszcze nie miałam

A te książki co debra pokazała to jakaś masakra
Stary 2014-01-07, 11:22   #3162
marti_88
Raczkowanie

Cytat:
Acha mam nadzieję że nie znikniesz na chwilę. Ty jesteś rocznik 88??
tak, jestem dokładnie z września
Stary 2014-01-07, 11:23   #3163
kotka34
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Elfka86 Pokaż wiadomość
Cześć

Noc była potworna śniło mi się, że coś z dzieckiem nie tak i że mnie brzuch boli, obudziłam się i faktycznie mnie bolał, więc pierwsze co to chwyciłam termometr i zmierzyłam tempkę, a tam 36,6 - normalnie mnie taki strach chwycił, że przez 2 godziny nie mogłam zasnąć potem jakoś mi się usnęło i jak zmierzyłam rano to znów jak zwykle ponad 37 było trochę się uspokoiłam, ale normalnie takiej nocy to jeszcze nie miałam

Kochana co Ty masz za sny

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

Cytat:
tak, jestem dokładnie z września
to ja jestem z października
Stary 2014-01-07, 11:25   #3164
marti_88
Raczkowanie

Tak w ogóle to lecę. Wstyd przyznać, ale dopiero kupiliśmy zimówki, tylko dwie co prawda bo z kasą po świętach jest ciężko, ale najwazniejsze, że mamy dlatego jadę wymienić i potem odstawię auto do mechanika, żeby posprawdzał wszystko
Stary 2014-01-07, 11:26   #3165
maskora
Raczkowanie

- wytyczne WHO jeśli chodzi o oświeceniową edukacje seksualną są nieco przerażające - obejmują wprowadzanie w świat seksu dzieci już w przedziale wiekowym 0-4 i uwaga cytuję: "Radość i przyjemność z dotykania własnego ciała, masturbacja w okresie wczesnego dzieciństwa" albo "Czułość i fizyczna bliskość jako wyraz miłości i sympatii" tak to wciąż przedział wiekowy 0-4
...

Straszne to jest i smutne zarazem. Masturbacja ok, jest naturalna ale w wieku nastu lat. Jak dziewczyna i chłopak dojrzewają no to poznają swoje ciała, uczą się siebie. Jest to pomocne w późniejszym związku. No ale nie oszukujmy się tego nie trzeba uczyć w szkole 4 latek powinien myśleć o klockach a nie o tym jak się masturbować, zwłaszcza, że nie będzie wiedzieć o co chodzi do końca. Ale tak to jest zbytnia akceptacja różnych dziwnych zjawisk społecznych typu gender, sex zbiorowy, słoneczka, wczesne ciąże, hermafrodyty, zmiany płci na życzenie, adopcja dzieci przez związki homoseksualne i wiele wiele innych.

Rzekła lilia do motyla :
- Nikt nie patrzy, niech pan zapyla !
Jan Sztaudynger
maskora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 11:37   #3166
kotka34
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maskora Pokaż wiadomość

...

Straszne to jest i smutne zarazem. Masturbacja ok, jest naturalna ale w wieku nastu lat. Jak dziewczyna i chłopak dojrzewają no to poznają swoje ciała, uczą się siebie. Jest to pomocne w późniejszym związku. No ale nie oszukujmy się tego nie trzeba uczyć w szkole 4 latek powinien myśleć o klockach a nie o tym jak się masturbować, zwłaszcza, że nie będzie wiedzieć o co chodzi do końca. Ale tak to jest zbytnia akceptacja różnych dziwnych zjawisk społecznych typu gender, sex zbiorowy, słoneczka, wczesne ciąże, hermafrodyty, zmiany płci na życzenie, adopcja dzieci przez związki homoseksualne i wiele wiele innych.
Moim zdaniem takie książki powinny być dla dzieci w wieku nastolatków
Stary 2014-01-07, 11:39   #3167
maciejka1987
Zakorzenienie

dzwoniłam do szpitala i oczywiście wypisu jeszcze nie ma, oprócz tego "miła" Pani powiedziała mi także, że nie wydadzą mi żadnego zaświadczenia do usc
maciejka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 11:39   #3168
vioris
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez God Of War 20 Pokaż wiadomość
A to jak chcesz zrzucić tyle kilosów? Samą dietą? Tosz to nic nie da.

Siema babole, wstałam jakiś czas temu, piję herbatkę i zbieram się ehh
2 lata temu zrzuciłam 12 kg samą dietą A ja nadwagi nie mam jeszcze, ale chcę ważyć mniej

Cytat:
Napisane przez God Of War 20 Pokaż wiadomość
No właśnie... szczególnie jak ktoś ma nadwagę bo tak to może by aż nie było tego widać. Z ćwiczeniami jest łatwiej i lepiej. Zresztą, żeby być na diecie to trzeba kupować i gotować różne dietetyczne rzeczy a tak to ćwiczyć, starasz się nie jeść ciężkich, tuczących potraw i łatwiej się zrzuca kilosy-moim zdaniem
Ja nie mam nadwagi, BMI w normie, ale jednak wolę ważyć mniej Osoby z nadwagą, kiedy już mają bardzo naciągniętą skórę to może będą sflaczałe Ja raczej niekoniecznie No i mój sposób to zero tłuszczu, zero cukru, niewiele węglowodanów po prostu Waga leci sama

Cytat:
Witam dziewczyny!
Chciałam powiedzieć, że cały czas jestem z Wami czytam i czytam od 2 mcy. Ale czasami trudno Was nadgonić a wypowiedzieś się to już w ogóle. Bardzo kibicuję niektórym z Was i śledzę Wasze starania )
dopiero dzisiaj założyłam sobie konto na ovu (w sumie tylko dzięki Wam wiem, że istnieje taka strona )
generalnie to jestem nowicjuszką. Prawdopodobnie owulacje miałam w okresie świątecznym i starałam się bardzo z moim więc poczekamy co będzie bo za kilka dni m być okres jak nie będzie to zakupię termometr. Jak mierzycie temp dowcipnie czy w ustach? czy oba sposoby są równie wiarygodne?
Witaj, ja pamiętam jak kiedys sie przywitałaś
Mierzymy dowcipnie W ustach nie jest wiarygodnie niestety, bo jest tam różna temperatura. Można jeszcze rektalnie jak Leine i tam to chyba zupełnie najlepiej jest

Cytat:
Napisane przez meire Pokaż wiadomość
Jagatka, nie dostałaś ubezpieczenia za #??
ja nie miałam z tym żadnych problemów, a poroniłam w 10tc.. w szpitalu zadbali o to, żeby napisać w wypisie "dziecko martwo urodzone".. to samo mam w akcie urodzenia.. wybrałam płeć i imię i wysłałam dokumenty do PZU... nikt nie wnikał, który to tydzień i w ciągu kilka dni dostaliśmy z mężem całkiem niezłe ubezpieczenie...
ale to wszystko pięknie wytłumaczyli mi w szpitalu.. jestem im wdzięczna za opiekę i za pomoc, bo bez nich niczego bym w tamtym stanie nie załatwiła..

debraM.. jestem w totalnym szoku... czy jakiś normalny człowiek kupuje takie książki swoim dzieciom??...
No właśnie, czytałam że się pozmieniały przepisy i trzeba w szpitalu zmusić aby napisali "dziecko martwo urodzone" na zaświadczeniu, trzeba uzyskać akt urodzenia i zgłosić sprawę do ubezpieczyciela. Przecież teraz jest ochrona dziecka od chwili poczęcia i już nie ma czegoś takiego jak to, że dziecko to jest dopiero od któregoś tygodnia a wcześniej to płód. I całe szczęście, bo przecież od poczęcia to jest dziecko, tylko nie w pełni rozwinięte jeszcze.

Cytat:
Na podstawie powołanych powyżej przepisów:
każde dziecko może zostać zarejestrowane w USC, bez względu na czas trwania ciąży (szpital ma obowiązek w ciągu 3 dni przesłać do USC pisemne zgłoszenie urodzenia dziecka),
każde dziecko może zostać pochowane, bez względu na czas trwania ciąży (szpital ma obowiązek wydać kartę zgonu, aktem zgonu jest akt urodzenia z adnotacją o martwym urodzeniu wydany przez USC),
każda matka ma prawo do urlopu macierzyńskiego w wymiarze 8 tygodni bez względu na jakim etapie ciąży zmarło jej dziecko,
rodzice, którzy pochowali dziecko i przedstawili stosowne dokumenty ZUS- owi (m.in. oryginały rachunków poniesionych kosztów pogrzebu, wyciąg z aktu zgonu dziecka) mają prawo do zasiłku pogrzebowego.

Cytat:
Hej babeczki
Śliczny brzusio Ale szczuplutka jesteś Ja też taka byłam w pierwszej ciąży
Stary 2014-01-07, 11:39   #3169
meire
Zakorzenienie

Carmenko, co się stalo??..

Leine, to skoro owulka była i dorwałaś małża, to czekamy na piękne II kreseczki..

U mnie weekendowe szaleństwo po prostu..
Teściowie nam niespodziankę zrobili i przywieźli nam wczoraj drugiego kota.. widzieli jaka jestem zakochana w naszej Olimpii i że ciągle gadam o drugim futrzaku, więc taka mi niespodziankę zrobili.. tak więc mam teraz dwie kotki rosyjskie niebieskie... ale póki co.. w domu wojna.. starszyzna fuka i jest wściekła.. a młodzież ma ją gdzieś, śpi na poduszce i jest przekochana.. totalnie się różni charakterem od starszej, która jest niesamowitą egoistką.. a młoda to straszliwy miziak..
tak więc wczoraj kompletnie na nic czasu nie było..
jeszcze w niedziele mieliśmy niespodziewanego gościa.. przyjechała do nas starsza córka mojego byłego.. totalnie załamana, zapłakana.. jej matka samotnie wychowuje ją i młodsze dziecko, które sobie zmajstrowała z jakims obcym facetem, nikomu nie powiedziała z kim.. mieszkaja teraz u jej rodziców i z tego, co młoda opowiadała, to niezła masakra tam jest.. wszyscy się kłócą.. tyle ludzi w małym mieszkanku w bloku.. matka wyżywa na niej swoje niepowodzenia w życiu.. tylko kto jej się kazał puszczać z kimkolwiek, że teraz niby dziecka wina?..
z ojcem ma relacje średnie, tak jak i moja córka zresztą.. odwiedza ją raz na jakiś czas i tyle.. ma teraz nową rodzinkę.. więc nie wiedziała już, co ze sobą zrobić po kolejnej awanturze w domu i przyjechała do nas..
no, jest siostrą mojej córy, więc przeciez jej nie odrzucę.. pogadałyśmy, wypłakała się.. w końcu uspokoiła no i została u nas na noc i odwiozłam ją do domu dopiero późnym wieczorem.. wybawiła się z siostra, jeszcze wczoraj atrakcja z tymi kotami, więc nawet się w końcu zaczęła uśmiechać.. przy wyjeździe płakała.. ehh..
jak to ludzie bezmyślnie narobią sobie tych dzieci, a potem nie myślą o ich losie... a to one najbardziej cierpią...
chciałabym jej jakoś pomóc, no ale nie wiem, jak.. moge jedynie być przy niej, jak będzie potrzebowała pogadać lub odpocząć..
jak ja się cieszę, że mój mąż jest taki wyrozumiały.. akceptuje moją córe i jeszcze nic nie miał przeciwko, żeby była u nas zupełnie obca dla niego dziewczynka.. i jak pięknie sie nią zajął, pogadał.. widać było, że ona potrzebuje ojca, normalnej rodziny.. nawet nam powiedziała, że chciałaby mieć taki dom, jak nasz.. żal mi jej strasznie.. nakopałabym najchętniej obojgu jej rodzicom..

przepraszam, ale musiałam się Wam wygadać..

mam też prośbę.. czy któraś mogłaby mi powiedzieć, co się dzieję z moim cyklem?.. czy ja mam jeszcze szanse na owu?.. bo ja jeszcze zielona jestem..

Zuzka - ur. 19.11.2009

Julcia - 08.11.2013

II - 22.05.2014

Natalka - 28.01.2015

16.01.2015

meire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 11:40   #3170
vioris
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maciejka1987 Pokaż wiadomość
dzwoniłam do szpitala i oczywiście wypisu jeszcze nie ma, oprócz tego "miła" Pani powiedziała mi także, że nie wydadzą mi żadnego zaświadczenia do usc
Mają obowiązek wydać takie zaświadczenie a nawet zgłosić do USC sami! Musisz o to zabiegać i nie daj się zbyć, takie jest prawo.

Cytat:
Na podstawie powołanych powyżej przepisów:
każde dziecko może zostać zarejestrowane w USC, bez względu na czas trwania ciąży (szpital ma obowiązek w ciągu 3 dni przesłać do USC pisemne zgłoszenie urodzenia dziecka),
każde dziecko może zostać pochowane, bez względu na czas trwania ciąży (szpital ma obowiązek wydać kartę zgonu, aktem zgonu jest akt urodzenia z adnotacją o martwym urodzeniu wydany przez USC),
każda matka ma prawo do urlopu macierzyńskiego w wymiarze 8 tygodni bez względu na jakim etapie ciąży zmarło jej dziecko,
rodzice, którzy pochowali dziecko i przedstawili stosowne dokumenty ZUS- owi (m.in. oryginały rachunków poniesionych kosztów pogrzebu, wyciąg z aktu zgonu dziecka) mają prawo do zasiłku pogrzebowego.
Stary 2014-01-07, 11:48   #3171
kotka34
Zadomowienie

Cytat:
Jak to nie wydadzą dlaczego bo co ehh co za ludzie

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

Cytat:
Carmenko, co się stalo??..

Leine, to skoro owulka była i dorwałaś małża, to czekamy na piękne II kreseczki..

U mnie weekendowe szaleństwo po prostu..
Teściowie nam niespodziankę zrobili i przywieźli nam wczoraj drugiego kota.. widzieli jaka jestem zakochana w naszej Olimpii i że ciągle gadam o drugim futrzaku, więc taka mi niespodziankę zrobili.. tak więc mam teraz dwie kotki rosyjskie niebieskie... ale póki co.. w domu wojna.. starszyzna fuka i jest wściekła.. a młodzież ma ją gdzieś, śpi na poduszce i jest przekochana.. totalnie się różni charakterem od starszej, która jest niesamowitą egoistką.. a młoda to straszliwy miziak..
tak więc wczoraj kompletnie na nic czasu nie było..

przepraszam, ale musiałam się Wam wygadać..

mam też prośbę.. czy któraś mogłaby mi powiedzieć, co się dzieję z moim cyklem?.. czy ja mam jeszcze szanse na owu?.. bo ja jeszcze zielona jestem..
Co za matka, i jeszcze powiedz że nie zainteresowała się gdzie jest jej córka. Ja nie wiem ale trzeba by było to gdzieś zgłosić co się u nich dzieje bo szkoda dzieci

Edytowane przez kotka34
Czas edycji: 2014-01-07 o 12:01
Stary 2014-01-07, 11:50   #3172
meire
Zakorzenienie

Cytat:
Nie daj się!!.. wiem, jak Ci ciężko, ale jestem przykładem na to, że masz do tego prawo!!.. szkoda, że nie chcą Ci pomóc, tak jak mi pomogli w szpitalu, ale w takim razie musisz walczyć sama!!.. nie daj się zwieźć.. najlepiej do nich jedź i powiedz, jakie masz prawa!..

kotka, jej matka wiedziała, że ona jest u nas.. i była wyraźnie zadowolona, że będzie miała spokój chociaż na dwa dni.. ehh, trudno.. jak będzie chciała, to może do nas przyjeżdżać.. niech chociaż u nas ma trochę normalności...
mam za dobre serce chyba..

Zuzka - ur. 19.11.2009

Julcia - 08.11.2013

II - 22.05.2014

Natalka - 28.01.2015

16.01.2015

Edytowane przez meire
Czas edycji: 2014-01-07 o 11:59
Stary 2014-01-07, 11:51   #3173
vioris
Zakorzenienie

meire dobrze zrobiłaś, ze dziewczynę przyjęłaś. Lepiej, że do Was przyjechała niż miała wylądować nie wiadomo gdzie

A owulkę moim zdaniem mogłaś 22 dc mieć chociaż w sumie masz 4 dni niższych tempek zamiast sześciu. Cieżko powiedzieć. A jesteś pewna, że ta wysoka tempka nie była zakłóciona?
Stary 2014-01-07, 11:52   #3174
marti_88
Raczkowanie

Cytat:
to skandal jest jak ludzie się zachowują ! zero empatii...

takie Panie zazwyczaj zachowują się jakby za karę tam siedziały
Stary 2014-01-07, 12:05   #3175
kotka34
Zadomowienie

Merie no tak może do was przyjeżdżać ale jak to będzie na dłuższą metę, przecież ona nie może pozbyć się córki na dwa dni chociażby dla świętego spokoju. To jest nie realne, dziecko to nie zabawka ani maskotka że można ją podrzucić do kogoś . Jak Ty z tym nic nie zrobisz to w końcu sąsiedzi to zgłoszą i dzieci pójdą do domu dziecka
Stary 2014-01-07, 12:08   #3176
Leine
Zakorzenienie

Poćwiczyłam niecałe 60 min rozciągania niby lajtowe, ale czekam na zakwasy już CALLANETICS dokładnie robiłam

Cytat:
Napisane przez vioris Pokaż wiadomość
Witaj, ja pamiętam jak kiedys sie przywitałaś
Mierzymy dowcipnie W ustach nie jest wiarygodnie niestety, bo jest tam różna temperatura. Można jeszcze rektalnie jak Leine i tam to chyba zupełnie najlepiej jest
Włacha! Jestem jedyną dowdupną mierzycielką
Cytat:
osz to menda idź i się kłóć!
Cytat:
Napisane przez Elfka86 Pokaż wiadomość
Cześć

kochana to tylko zły sen!
Leine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 12:10   #3177
manieczka1
Zakorzenienie

Hej babolce
jesteście niemożliwe - tyle stron, a jeden dzień mnie nie było
wszystko ładnie sobie zanotowałam, żeby mi nie pousuwało cytowań a więc odpisuję:

Elfka
śliczny bobo

zubi piękny brzusio i mała no i super, że ruchy czujesz już

vioris jestem jak najbardziej za zielonym podpisem jesli chodzi o testowanie

Leine dla córci, że tyle już bez smoczka daje radę

Zalamana_girl wybaczam piękny brzuch

kindzia mam nadzieję, że leki pomogą i niedługo będzie fasolka

brydzia gratulacje za podpisanie umowy

marti_88 witaj! mierzyć lepiej dowcipnie - jest dokładniej

meire straszne to co piszesz...ile dziewczyna się nastresuje pewnie skoro do was przyszła...dobrze, że ją przyjęłaś

Jagatka dzięki za zaintersowanie

była też mowa o wieku Wy to młode jeszcze jesteście ja za pół roku kończę 30 LAT !!!! a jeszcze wcale dzieci nie mam

co do teściów to powiem tak - ja tak jak Jagatka mogę liczyć na ich pomoc - może bardziej na pomoc teściowej, bo z teściem mam mniejszy kontakt, bo rodzice męża są po rozwodzie ale nie narzekam teściowa ma swoje dni, że mnie nieraz wnerwi, ale ogólnie na pomoc mogę liczyć zawsze teściowa mieszka jakieś 10 minut drogi samochodem od nas, a nigdy nie przychodzi bez zapowiedzi ogólnie to jest u nas raz na rok może haha
a moi rodzice mieszkają jakieś 25-30 km od nas i też mamy z nimi super kontakt

poza tym nadal od wczoraj coś mnie trzyma...boli mnie żołądek i głowa - strasznie nie wiem czy to jakaś drobna jelitówka nie jest

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

Cytat:
Napisane przez Leine Pokaż wiadomość
Jestem jedyną dowdupną mierzycielką
23.06.2011
01.06.2013

Edytowane przez manieczka1
Czas edycji: 2014-01-07 o 12:11
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 12:23   #3178
meire
Zakorzenienie

Manieczka... nie narzekaj.. ja w tym roku już 31 lat..

Kotka, nie będę nigdzie niczego zgłaszać.. jak to mawiają "nie mój cyrk, nie moje małpy".. mogę jej pomóc, jak dotychczas.. ale za jej rodziców myśleć nie będę..

Elfka, Zubi, załamana.. śliczne macie dzieciaczki i brzuszki..

Zuzka - ur. 19.11.2009

Julcia - 08.11.2013

II - 22.05.2014

Natalka - 28.01.2015

16.01.2015

Stary 2014-01-07, 12:27   #3179
manieczka1
Zakorzenienie

Cytat:
Manieczka... nie narzekaj.. ja w tym roku już 31 lat..
no to chociaż jedna jest ode mnie starsza
ale Ty już masz córcię, a ja ino męża
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 12:28   #3180
kotka34
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
Hej babolce
jesteście niemożliwe - tyle stron, a jeden dzień mnie nie było
wszystko ładnie sobie zanotowałam, żeby mi nie pousuwało cytowań a więc odpisuję:

Elfka
śliczny bobo

zubi piękny brzusio i mała no i super, że ruchy czujesz już

vioris jestem jak najbardziej za zielonym podpisem jesli chodzi o testowanie

Leine dla córci, że tyle już bez smoczka daje radę

Zalamana_girl wybaczam piękny brzuch

kindzia mam nadzieję, że leki pomogą i niedługo będzie fasolka

brydzia gratulacje za podpisanie umowy

marti_88 witaj! mierzyć lepiej dowcipnie - jest dokładniej

meire straszne to co piszesz...ile dziewczyna się nastresuje pewnie skoro do was przyszła...dobrze, że ją przyjęłaś

Jagatka dzięki za zaintersowanie

była też mowa o wieku Wy to młode jeszcze jesteście ja za pół roku kończę 30 LAT !!!! a jeszcze wcale dzieci nie mam

co do teściów to powiem tak - ja tak jak Jagatka mogę liczyć na ich pomoc - może bardziej na pomoc teściowej, bo z teściem mam mniejszy kontakt, bo rodzice męża są po rozwodzie ale nie narzekam teściowa ma swoje dni, że mnie nieraz wnerwi, ale ogólnie na pomoc mogę liczyć zawsze teściowa mieszka jakieś 10 minut drogi samochodem od nas, a nigdy nie przychodzi bez zapowiedzi ogólnie to jest u nas raz na rok może haha
a moi rodzice mieszkają jakieś 25-30 km od nas i też mamy z nimi super kontakt

poza tym nadal od wczoraj coś mnie trzyma...boli mnie żołądek i głowa - strasznie nie wiem czy to jakaś drobna jelitówka nie jest

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

Mania jesteś jeszcze młodą kobietą spokojnie doczekasz się maleństwa, niektóre kobiety świadomie decydują się na dziecko po 30-ce i wtedy jest problem jak ona zajść nie może
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości