Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4 - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć V część wątku?
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 34 64,15%
Żebro, pęcherz - znowu bóle... Dziecko, obchodźże się z mamą czule! - Mamusie III/IV 2014 cz.5 9 16,98%
Już niedługo będziesz z nami, my na Ciebie tu czekamy - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 10 18,87%
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-07, 09:53   #2911
teQiba
Moderator

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4

Trzymam kciuki za wizyty

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość
TP mam na 19.04
56 na góra miesiac, czyli max do końca maja, 62 do 3 miesięcy, więc do końca lipca ( czyli głównie sukieneczki/ bodziaki/ rampersy),
68 na 3-6 miesiac, czyli sierpień-październik- więc trzeba i letnie, i jesienne ciuszki
74 na 6-9 zimowe tylko
W teorii tak wychodzi, ale w rzeczywistosci moze sie okazac ze dziecko bedzie roslo wolniej lub szybciej i lipa.

Cytat:
wziełam dzisiaj chłopaków na orszak 3 króli - myślałam, że sobie miły spacerek zrobimy, nie spodziewałam sie 32 tysiecy innych osób (dosłownie). Żeby Kuba mógł coś zobaczyć musiałam go wziać na barana, wtedy zaczęła sie na mnie pchać emerytka z mężem - chciała podejść bliżej, prawie mnie zKuba wywróciła. wycofałam się z dziećmi, to jakaś baba szła i wlazła na Kube, zdeptała go i wywróciłaby gdybym go nie trzymała.
Jak chłopcy zobaczyli 3 króli wróciliśmy do auta i do domu - w mega korku.
najgorsze w tym wszystkim było zachowanie starych bab, Jezu, żebym ja nigdy taka nie była.
rozdawali korony z papieru, ale oczywiście dla moich dzieci nie starczyło, stare babska wszystko pobrały.
jestem mało tolerancyjna
Wspolczuje i rowniez przylaczam sie do narzekan na starszych. Co najdziwniejsze w kosciele takiej dziczy sie nie spodziewalam - wczoraj jakis dziadek zaczal tak na mnie napierac ze musialam zdeptac jakas dziewczynke zeby ratowac brzuch Nie rozumiem gdzie tym dziadkom wiecznie sie spieszy...

Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość
U mojej małej wszystko ok
Szczegółowe Usg mam za 2, 5 tyg dzis tylko ogólny podgląd

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
Mi tz zrobil z rana niespodzianke, napisalam ot tak zeby przyjechal mi kawe zrobic bo jestem nieprzytomna i mi sie wstawac nie chce a on za 15 min byl i zrobil dodam, ze pracuje 35 km od domu, ale prawie byl w poblizu
Ale fajna niespodzianka

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
TeQiba, czy mogę prosić o dopisanie wizyty 21.01 o 18.00? Bardzo dziękuję
Oczywiscie

Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość
No laski, nie wiedziałam, że robię takie duże dzieci 33+6, a dziec waży 3076g.

Wow - duzy

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
Zaraz zbieram sie jakies sniadanko zrobic i jade do biedry po...patelnie do nalesnikow i proszek dzieciowy.
Jakies promocje?
Tez musze dzieciowy proszek jakis kupic...

A dla dzieci to plynu do plukania sie nie uzywa?
Stary 2014-01-07, 09:58   #2912
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
A, i zaczynam dzisiaj 8. miesiąc, bo stuknęło 31t0d Czuję się już "kobietą w zaawansowanej ciąży"

Cytat:
ale klocek

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
Torba fajna, ale dziewczyny Wy nawet torby kupujecie? Nie macie w domu? To w co się pakowałyście na jakieś weekendowe wyjazdy itp.?
Mi mój gin nigdy nie mówi czy to zwykłe usg czy genetyczne więc nawet nie wiem czym się różnią. O wadze też sam nie wspomina ale jak zapomnę go spytać to potem sama sprawdzam na zdjęciu.

Wspominacie o wątku mamuś noworocznych więc wczoraj zajrzałam i dziewczyny, które już urodziły doradzały tym jeszcze w dwupaku, żeby rozkoszowały się ostatnimi chwilami laby. Potem na dokładkę poczytałam książkę 'Mama w czterech ścianach' i tam też było o tym, że przy maluszku nie ma czasu nawet iść siusiu.
1.ja mialam taka mniejsza mimo, ze na weekendowe wyjazdy nie jezdzilismy Zawsze na dluzej albo tylko na 1 dzien A musze kupic bo jakies pol roku temu wyrzucilam, wylaly mi sie w niej plyny dla mamy i strasznie smierdziala nawet po wypraniu

2. w pierwszych tygodniach dzidzius duzo spi, wiec chyba nie bedzie tak zle Gorzej jak sie taki maly ryczok trafi

Cytat:
No i w toalecie jakis gesciejszy sluz zoltawy zauwazylam (niewielka ilosc -ale geste jak .. wydzielina z nosa) i zaczelam sie wkrecac ze czop mi odchodzi. A macie zoltawe uplawy?? Moze to po tych globulkach Ehhh... chce zeby juz bly ten 38tc i zeby lekarze mi potwierdzili ze dzidzia zdrowa.. Nienawiedze ciazy. Tyle stresu to ja nigdy nie przezywalam
mi sie w sumie nie zmienia, od poczatku mam taki ,,cytrynowy''

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 10:00   #2913
Trisdom
Zadomowienie

Cytat:

W Twoim przypadku z takim szacowaniem raczej nie decydowalabym sie na SN. On jeszcze urosnie
Stary 2014-01-07, 10:10   #2914
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:

Ciekawe jak ja go urodze
Na dodatek na tą chwile wciąż ułożenie dupne, moja ginka sugeruje cesarke w tej chwili, nast badanie mam 17.01 o 11.40, a później w szpitalu z ordynatorem 21.01. Jeśli nic się nie zmieni, to raczej cesarka, która robi się tu ok 38.tygodnia, co oznacza, że mój dzidziuś będzie ze mna już za ok 3-3,5 tygodnia
Ale może się obroci....
Tylko jak ja go naturalnie urodze??

Dasz radę Ale podobno duże dziecko też jest wskazaniem do CC, tylko nie wiem jak duże, bo pięciokilogramowe dzieci też się rodzą SN

Cytat:
Wspominacie o wątku mamuś noworocznych więc wczoraj zajrzałam i dziewczyny, które już urodziły doradzały tym jeszcze w dwupaku, żeby rozkoszowały się ostatnimi chwilami laby. Potem na dokładkę poczytałam książkę 'Mama w czterech ścianach' i tam też było o tym, że przy maluszku nie ma czasu nawet iść siusiu. Było jeszcze o kroczu i tak się zastanawiam czy nie zacząć jednak ćwiczyć tych mięśni Kegla i robić masażu - kto z Was to robi?
Dziś po południu mam kursy a zaraz lecę na basen.
A w nocy budziłam się chyba co godzinę . Podświadomie martwię się chyba jeszcze bardziej niż świadomie...
Ale śniło mi się, że wkładałam jakieś fatałaszki i tak się cieszyłam, że wróciłam już do rozmiaru sprzed ciąży czy nawet do mniejszego... To akurat mogłoby się sprawdzić .
Ja nie lubię takich rad, by teraz się rozkoszowac labą. KAŻDE dziecko jest inne. Są dzieci absorbujące i przy takich trzeba dużo czasu, ale generalnie noworodki śpią, srają, jedzą i nic więcej. Dużo czasu spędzałam u mojej siostry jak urodziła i miałyśmy kupę czasu na pogawędki, a młody spał tylko. Później może być gorzej, bo dzieci coraz mniej śpią, a więcej czasu czuwają, ale to się staje stopniowo, więc mamy czas na przygotowanie.

Może Wam się wydać głupie to co piszę, bo nigdy nie miałam dziecka,a to moje pierwsze, możecie pomyśleć "gówno wie", ale decydując się na dziecko spodziewałam się i wiedziałam jakie opinie krążą o macierzyństwie, a jednak się zdecydowałam, to teraz podołam.
Poza tym mam dość tej ciąży i chce by jak najszybciej był już ten 40 tydzień i urodzić
Jeszcze jedna sprawa. Ojciec dziecka. Skoro my mamy nie mamy nawet czasu się wysikać, to co mężowie robią w tym czasie? Grzebią w d.pie? Spokojnie mogą tą godzinkę dziennie z dzieckiem posiedzieć, byśmy mogły się wysrać i wykąpać i NIE WIERZĘ, że nie ma takiej możliwości godzina to niewiele i ja wiem, ze będę mogła liczyć na tżta więcej niż godzinę dziennie.
Gorzej mają mamy samotne, ale myślę, że będzie ta możliwość, by ktoś spojrzał na dziecko przez kilkanaście minut, jak my będziemy się kąpać. Kiedyś się zastanawiałam, co bym zrobiła jakbym była sama z dzieckiem. No co? Biorę leżaczek do łazienki stawiam obok wanny i się kąpię, a dziecko leży obok no bo jak inaczej? Dziecko płacze, a mi się chce sikać? Żadnemu dziecku jeszcze nic sie nie stało, jak płakało 3 minuty. Niech ryczy, nic mu się nie stanie.
Dlatego wkurza mnie gadanie, że mam wypoczywać ile się da, bo później nie bedę mogła. Właśnie po to się zdecydowałam na to dziecko, bym miała co robic i by mi się nie nudziło. Nasze życie będzie przynajmniej ciekawsze. Bo tak to dom, praca, po pracy komputery, ew. szybki spacer i nic więcej. Z dzieckiem przynajmniej nie będe narzekała na nudę.
Nawet jakby to była wpadka, to wiem, że bym podołała. Takie jest macierzyństwo i czy będziemy narzekać czy nie, to się nie zmieni a może pogłębić tylko depresję.

Nie raz sie śmieję, że pieluchy będą walały się po całym domu, ja będę z tłustymi włosami chodziła i brudna, ale ja się z tego śmieję i nawet jeśli tak będzie, to kiedys się to skończy, a ja będę z uśmiechem wspominała "jakie to było zwariowane "

się wygadałam

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

I jeszcze dodam, że nawet u nas na wątku są mamusie, które sa drugi raz w ciąży i ani razu nie słyszałam (czytałam?) od nich, jakie to macierzyństwo jest do .upy. I one np. nie moga nacieszyć sie ciążą, bo już mają jakiegoś berbecia i zazwyczaj czytamy tylko, że te dzieciaczki są super

Podołamy wszystkie i już....

Cytat:
1. ela, z ciebie to jest aparatka
2. no wlasnie, a niestety przewaznie jest odwrotnie Przykro mi to mowic, ale widze jak moja babcia sie zmienila
Groźnie brzmi, to sie wystraszyłam
Pewnie jak się zmienimy, to nie będziemy pamiętały o tym, jak same narzekałyśmy na starsze

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 10:16   #2915
asialll
Raczkowanie

Ela87 w końcu ktoś nazwał rzeczy po imieniu! też tego nie rozumiem takiego gadania TERAZ TO ZOBACZYSZ JUŻ NIC NIE BĘDZIE TAKIE SAMO! tak wiem, że nie będzie takie samo a może będzie lepsze? a wzoraj teściowa mówi tak do mojego męża SYNKU TY SIĘ PRZYGOTUJ BO TERAZ TO PÓJDZIESZ NA DRUGI PLAN BO NAJWAŻNIEJSZE BĘDZIE DZIECKO o cholera jasna przecież dla niego też będzie najważniejsze chyba, że źle myśle! urodzimy to wszystkim pokażemy!!!

Najszczęśliwsza mama na świecie! Aleksander 09.03.2014
asialll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 10:19   #2916
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
ja znam, a mój TŻ nie
na chłopaka zegarek a na dziewuszke pierścionek albo wisiorek
jak się okazało, że jestem w ciaży, to kupiliśmy mi zegarek ( nie wierzyłam że sie uda dziewczynke zrobić - mam 2 synów)
mój mi nigdy sam biżuterii nie kupił, nawet zaręczynowy kazał mi samej wybierać, ale ja tam się ciesze, bo zawsze mam to co mi się podoba
Ja zaręczynowy też wybierałam sama i dobrze mi z tym mam taki jaki chciałam
Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość
U mojej małej wszystko ok
Szczegółowe Usg mam za 2, 5 tyg dzis tylko ogólny podgląd

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość

Mnie też dzisiaj jedna wkurzyła Wchodzę do piekarni po pieczywo, patrzę nikogo nie ma przy kasie - super. Podeszłam sobie spokojnie i czekam na ekspedientkę, bo coś sobie tam układała. Patrzę, a właśnie stare babsko, które do tej pory oglądało sobie produkty przez szybkę w innej części piekarni, myk - myk i wcisnęło się przede mnie
Oczywiście jeszcze musiała wybrzydzać, że ona chce 10 dag sera, ale nie ten tylko tamten, bo ten "smakuje jak plastik"

Cytat:

O kurcze, kawał dorodnego dzieciaka

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Dasz radę Ale podobno duże dziecko też jest wskazaniem do CC, tylko nie wiem jak duże, bo pięciokilogramowe dzieci też się rodzą SN
Mnie ginka mówiła coś o 4 kg. A przy moich gabarytach to już wtedy na bank

My mamy dzisiaj gości.Jest pogrzeb jakiegoś kolegi Taty i jego braci z czasów młodości i Ci bracia z żonami przyjeżdżają z Łodzi, wiec zaprosilismy ich do siebie. Mama po 13 ucieka do pracy, tata na 13 na pogrzeb a ja mam pełnić rolę gospodyni

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 10:23   #2917
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość

Jakies promocje?
Tez musze dzieciowy proszek jakis kupic...

A dla dzieci to plynu do plukania sie nie uzywa?
Wogole nie wiem czy cos takiego w biedrze dostane. Sniadanko szamam i jade obczaic. No i kolejna zagwozdka z tym plynekm do plukania. A myslalam ze już taka wyedukowana jestem
czbasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 10:26   #2918
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
nie zrobilas z nia porzadku ??
No właśnie nie
Chyba byłam w zbyt wielkim szoku, że można tak się wbić na bezczela

Cytat:

Mi się wydaje, że chyba mierzą wielkość główki i szerokość bioder matki i na tej podstawie wyliczają, czy przejdzie

W ogóle ELA na prezydenta!!! Dzięki tobie wiem, że dam radę
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 10:27   #2919
asialll
Raczkowanie

ja kupowałam proszki do koloru i białego DZIDZIUŚ i płyn też ostatnio dokupiłam. Ostatnio prałam łaszki wsypałam proszku i ten płyn do płukania też wlałam, zapach był śliczny przez cały dzien a cenowo ten dzidziuś nie wychodzi najgorzej

Najszczęśliwsza mama na świecie! Aleksander 09.03.2014
asialll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 10:32   #2920
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
O ludzie, no rzeczywiście smok Ale nic się martw, krzywdy Ci nikt nie wyrządzi - jakby Mały tak rósł, to na pewno zaordynują CC Nie stresuj się tym niepotrzebnie

Cytat:
Torba fajna, ale dziewczyny Wy nawet torby kupujecie? Nie macie w domu? To w co się pakowałyście na jakieś weekendowe wyjazdy itp.?
Ja się wypowiem, bo kupiłam Ja akurat chciałam, ponieważ na wyjazdy do tej pory pożyczałam od rodziców, bo mi kasy szkoda było. A przyda się nie tylko do szpitala, ale potem np gdybyśmy nocowali u dziadków czy własnie na wypady. Miałam owszem swoją torbę taką wiekową, ale nie zmieściłam się do niej, jak pakowałam się do szpitala ostatnio a dojdą mi jeszcze inne rzeczy do porodowego pakowanka

Cytat:
No i w toalecie jakis gesciejszy sluz zoltawy zauwazylam (niewielka ilosc -ale geste jak .. wydzielina z nosa) i zaczelam sie wkrecac ze czop mi odchodzi. A macie zoltawe uplawy?? Moze to po tych globulkach
Zaraz zbieram sie jakies sniadanko zrobic i jade do biedry po...patelnie do nalesnikow i proszek dzieciowy. MAm nadzieje ze cos dostane.. Trzeba sie za segregacje darow od znajomych wziac i poprac wsio.
Ja od pewnego czasu mam tez więcej wydzieliny, ale w książce mojej pisali, że to normalne Nie denerwuj się
A jaki proszek kupujesz?
Ja właśnie się zastanawiam i chyba kupię z tych tańszych - Dzidziusia chyba, bo ponoć fajnie pachnie i jest dość łagodny.

Cytat:
fajnie, ze nasi tztci moga choc troche tez to poczuc Moj wczoraj pierwszy raz czul, mala wreszcie sie zlitowala nad tata i nie przestala wierzgac jak przylozyl reke
Może najpierw chciała potrenować zanim tatusiowi pokaże

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 10:32   #2921
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość

1.Ja zaręczynowy też wybierałam sama i dobrze mi z tym mam taki jaki chciałam

2. My mamy dzisiaj gości.Jest pogrzeb jakiegoś kolegi Taty i jego braci z czasów młodości i Ci bracia z żonami przyjeżdżają z Łodzi, wiec zaprosilismy ich do siebie. Mama po 13 ucieka do pracy, tata na 13 na pogrzeb a ja mam pełnić rolę gospodyni
1. Ja tak samo, sama wybierałam
A tak w ogóle to u mnie z okazji urodzenia dziecka według tradycji rodzinnej dostaje się złoty pierścionek lub łańcuszek. Ja złota nie lubię (zaręczynowy mam złoty, ale z białą cyrkonią ), więc zażyczę sobie srebro, ale za to z wygrawerowaną datą urodzenia maleństwa A co!

2. Ale co? Będziesz wszystkim stawiać obiad czy tylko kawę Zostają na noc? - ale jestem wścibska

Cytat:
Wogole nie wiem czy cos takiego w biedrze dostane. Sniadanko szamam i jade obczaic. No i kolejna zagwozdka z tym plynekm do plukania. A myslalam ze już taka wyedukowana jestem
Ja słyszałam, że nie daje się płynu do płukania, bo może uczulać. Dla mnie to lepiej i ja nie dałam

Co do pieluch dada Byłam ostatnio w biedronce i myślałam, że one taniej wychodzą? Już nie pamiętam, ale przeliczyłam, że za sztukę wyszło 49 gr- to podobnie niż pampersy, albo nawet drożej, bo one są często w promocji

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-07, 10:32   #2922
grissini
Raczkowanie

Cytat:
Ja chyba sie zdecyduje na tą lovele, wiem, że nie jest tania w porównaniu do inncyh, ale w makro byłam w pt i 5kg było za 40zł, normalnie w tesco 55zł na 5ke.
Mam nadzieje, że jeszcze będzie to się skusze...
grissini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 10:36   #2923
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asialll Pokaż wiadomość
ja kupowałam proszki do koloru i białego DZIDZIUŚ i płyn też ostatnio dokupiłam. Ostatnio prałam łaszki wsypałam proszku i ten płyn do płukania też wlałam, zapach był śliczny przez cały dzien a cenowo ten dzidziuś nie wychodzi najgorzej
O no, to super - to ja też kupuję Dzidziusia. Tylko ja chyba bez płynu będę, tylko z podwójnym płukaniem.
U siebie też nie używam, oprócz do pościeli

No i zapomniałam wcześniej: Ela! Wyartykułowałaś i moje przekonania!

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 10:42   #2924
olakola
Zadomowienie

Cytat:
Ja nie lubię takich rad, by teraz się rozkoszowac labą. KAŻDE dziecko jest inne. Są dzieci absorbujące i przy takich trzeba dużo czasu, ale generalnie noworodki śpią, srają, jedzą i nic więcej. Dużo czasu spędzałam u mojej siostry jak urodziła i miałyśmy kupę czasu na pogawędki, a młody spał tylko. Później może być gorzej, bo dzieci coraz mniej śpią, a więcej czasu czuwają, ale to się staje stopniowo, więc mamy czas na przygotowanie.

Może Wam się wydać głupie to co piszę, bo nigdy nie miałam dziecka,a to moje pierwsze, możecie pomyśleć "gówno wie", ale decydując się na dziecko spodziewałam się i wiedziałam jakie opinie krążą o macierzyństwie, a jednak się zdecydowałam, to teraz podołam.
Poza tym mam dość tej ciąży i chce by jak najszybciej był już ten 40 tydzień i urodzić
Jeszcze jedna sprawa. Ojciec dziecka. Skoro my mamy nie mamy nawet czasu się wysikać, to co mężowie robią w tym czasie? Grzebią w d.pie? Spokojnie mogą tą godzinkę dziennie z dzieckiem posiedzieć, byśmy mogły się wysrać i wykąpać i NIE WIERZĘ, że nie ma takiej możliwości godzina to niewiele i ja wiem, ze będę mogła liczyć na tżta więcej niż godzinę dziennie.
Gorzej mają mamy samotne, ale myślę, że będzie ta możliwość, by ktoś spojrzał na dziecko przez kilkanaście minut, jak my będziemy się kąpać. Kiedyś się zastanawiałam, co bym zrobiła jakbym była sama z dzieckiem. No co? Biorę leżaczek do łazienki stawiam obok wanny i się kąpię, a dziecko leży obok no bo jak inaczej? Dziecko płacze, a mi się chce sikać? Żadnemu dziecku jeszcze nic sie nie stało, jak płakało 3 minuty. Niech ryczy, nic mu się nie stanie.
Dlatego wkurza mnie gadanie, że mam wypoczywać ile się da, bo później nie bedę mogła. Właśnie po to się zdecydowałam na to dziecko, bym miała co robic i by mi się nie nudziło. Nasze życie będzie przynajmniej ciekawsze. Bo tak to dom, praca, po pracy komputery, ew. szybki spacer i nic więcej. Z dzieckiem przynajmniej nie będe narzekała na nudę.
Nawet jakby to była wpadka, to wiem, że bym podołała. Takie jest macierzyństwo i czy będziemy narzekać czy nie, to się nie zmieni a może pogłębić tylko depresję.

Nie raz sie śmieję, że pieluchy będą walały się po całym domu, ja będę z tłustymi włosami chodziła i brudna, ale ja się z tego śmieję i nawet jeśli tak będzie, to kiedys się to skończy, a ja będę z uśmiechem wspominała "jakie to było zwariowane "

się wygadałam

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

I jeszcze dodam, że nawet u nas na wątku są mamusie, które sa drugi raz w ciąży i ani razu nie słyszałam (czytałam?) od nich, jakie to macierzyństwo jest do .upy. I one np. nie moga nacieszyć sie ciążą, bo już mają jakiegoś berbecia i zazwyczaj czytamy tylko, że te dzieciaczki są super

Podołamy wszystkie i już....
masz dużo racji w tym co piszesz - początkowo to śpi, śpi, śpi, je i się załatwia, kolki zaczynają się chyba po miesiącu - nie od razu, no to wtedy jest ciężko, ale to wieczory i noce i jest TŻ do pomocy

ja tam mojego zawsze brałam do WC jak mi się chciało, nie zostawiałam go; jak się chciałam wykąpać a on spał to kąpałam się przy otwartych drzwiach (jak nikogo w domu nie było), żeby w razie czego słyszeć czy płacze
dla mnie ciężkie przy Kubie było to, że TŻ szedł rano do pracy a wracał po 18, ja cały dzień sama w domu, nigdzie nie wychodziłam (poza spacerami) i mi na psychike padało - dół łapałam, bo też nigdzie sama wyjść nie mogłam, bo mały chciał jeść co max 2h, więc gdybym chciała sama gdzieś iść, to zaraz bym musiała wracać żeby karmić
pod tym względem butla i MM jest wygodniejsze
olakola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 10:42   #2925
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
1. Ja tak samo, sama wybierałam
A tak w ogóle to u mnie z okazji urodzenia dziecka według tradycji rodzinnej dostaje się złoty pierścionek lub łańcuszek. Ja złota nie lubię (zaręczynowy mam złoty, ale z białą cyrkonią ), więc zażyczę sobie srebro, ale za to z wygrawerowaną datą urodzenia maleństwa A co!

2. Ale co? Będziesz wszystkim stawiać obiad czy tylko kawę Zostają na noc? - ale jestem wścibska

3. Co do pieluch dada Byłam ostatnio w biedronce i myślałam, że one taniej wychodzą? Już nie pamiętam, ale przeliczyłam, że za sztukę wyszło 49 gr- to podobnie niż pampersy, albo nawet drożej, bo one są często w promocji
1. Ja mam zółte złoto i białe w zaręczynowym i też cyrkonię
2. Tak, obiad będzie, potem kawa i ciacho i do domu. Żadnego nocowania
ja z tatą często tam jeżdzę do hurtowni po rajstopy i oni nas zawsze goszczą pełną gębą, więc mama stwierdziła, że raz możemy im się odwdzięczyć
3. Nie wiem jak tam pieluchy pampersa, ale ostatnio słyszalam jaki skład mają ich chusteczki nawilżane i jestem anty-pampersowa

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2014-01-07, 10:56   #2926
olakola
Zadomowienie

Cytat:
Ela87 a wzoraj teściowa mówi tak do mojego męża SYNKU TY SIĘ PRZYGOTUJ BO TERAZ TO PÓJDZIESZ NA DRUGI PLAN BO NAJWAŻNIEJSZE BĘDZIE DZIECKO o cholera jasna przecież dla niego też będzie najważniejsze chyba, że źle myśle! urodzimy to wszystkim pokażemy!!!
teściowa ma racje

dla niego też będzie dziecko najważniejsze, ale do tej pory ON był najważniejszy dla Ciebie, a teraz "pójdzie w odstawke"
Ty będziesz tulić maleństwo, całować, nosić, pieścić, a jego ... czasami... jak Ci się przypomni
a może nie, może tylko ja tak mam

---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

ostatnio TŻ do mnie mówi, że go koledzy straszą, że Kuba będzie bardzo zazdrosny jak się siostrzyczka urodzi i to z nim będzie największy problem.
Stwierdziłam, że w takim razie musimy mu coś kupić, żeby się cieszył tak, żeby nie myślał o siostrzyczce.
no i myślę, że dla niego kupimy rowerek, bo ma na razie biegowy i hulajnoge.
no i mam jeszcze problem bo nie mam pomysłu co kupić starszemu (16lat). on by się cieszył z nowego laptopa albo PS4, ale to by oznaczało jeszcze więcej grania, a on i tak już jest uzależniony. nie mam pomysłu.

mamusie, które już mają dzieciaczki, kupujecie coś dla starszych pociech "na otarcie łez" ?
Stary 2014-01-07, 10:58   #2927
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
1. Ja mam zółte złoto i białe w zaręczynowym i też cyrkonię
2. Tak, obiad będzie, potem kawa i ciacho i do domu. Żadnego nocowania
ja z tatą często tam jeżdzę do hurtowni po rajstopy i oni nas zawsze goszczą pełną gębą, więc mama stwierdziła, że raz możemy im się odwdzięczyć
3. Nie wiem jak tam pieluchy pampersa, ale ostatnio słyszalam jaki skład mają ich chusteczki nawilżane i jestem anty-pampersowa

A to spoko jak nie nocują Zawsze to mniej na głowie

To ja znowu nie wiem jakie pampersy kupić
Stary 2014-01-07, 10:59   #2928
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Ela87 w końcu ktoś nazwał rzeczy po imieniu! też tego nie rozumiem takiego gadania TERAZ TO ZOBACZYSZ JUŻ NIC NIE BĘDZIE TAKIE SAMO! tak wiem, że nie będzie takie samo a może będzie lepsze? a wzoraj teściowa mówi tak do mojego męża SYNKU TY SIĘ PRZYGOTUJ BO TERAZ TO PÓJDZIESZ NA DRUGI PLAN BO NAJWAŻNIEJSZE BĘDZIE DZIECKO o cholera jasna przecież dla niego też będzie najważniejsze chyba, że źle myśle! urodzimy to wszystkim pokażemy!!!
Nic nie będzie takie samo, ale będzie śmiesznie

Cytat:
Ja zaręczynowy też wybierałam sama i dobrze mi z tym mam taki jaki chciałam

My mamy dzisiaj gości.Jest pogrzeb jakiegoś kolegi Taty i jego braci z czasów młodości i Ci bracia z żonami przyjeżdżają z Łodzi, wiec zaprosilismy ich do siebie. Mama po 13 ucieka do pracy, tata na 13 na pogrzeb a ja mam pełnić rolę gospodyni
Ja tez sama wybierałam i babka u jubilera tez mówiła, że dużo par przychodzi razem i wybierają

To ilu Was tam będzie ??

Cytat:
No właśnie nie

Mi się wydaje, że chyba mierzą wielkość główki i szerokość bioder matki i na tej podstawie wyliczają, czy przejdzie
Ja też często nic się nie odzywam, bo nie ma sensu się denerwować, ale też szok robi swoje

No w sumie moja koleżanka od początku wiedziała, że będzie miała cesarke, bo miała za wąskie biodra

Cytat:
Co do pieluch dada Byłam ostatnio w biedronce i myślałam, że one taniej wychodzą? Już nie pamiętam, ale przeliczyłam, że za sztukę wyszło 49 gr- to podobnie niż pampersy, albo nawet drożej, bo one są często w promocji
Dzisiaj jadę do tesco i pospisuję sobie ceny pieluch. Jak będę kiedyś w biedronce, to też z ciekawości sprawdzę
I ceny proszków też porównam. Bo niby miałam prać pół, na pół, ale się zastanawiam jak cenowo wychodzą te dzieciowe, bo ja dla siebie wcale taniego proszku nie kupuję

Cytat:
masz dużo racji w tym co piszesz - początkowo to śpi, śpi, śpi, je i się załatwia, kolki zaczynają się chyba po miesiącu - nie od razu, no to wtedy jest ciężko, ale to wieczory i noce i jest TŻ do pomocy

ja tam mojego zawsze brałam do WC jak mi się chciało, nie zostawiałam go; jak się chciałam wykąpać a on spał to kąpałam się przy otwartych drzwiach (jak nikogo w domu nie było), żeby w razie czego słyszeć czy płacze
dla mnie ciężkie przy Kubie było to, że TŻ szedł rano do pracy a wracał po 18, ja cały dzień sama w domu, nigdzie nie wychodziłam (poza spacerami) i mi na psychike padało - dół łapałam, bo też nigdzie sama wyjść nie mogłam, bo mały chciał jeść co max 2h, więc gdybym chciała sama gdzieś iść, to zaraz bym musiała wracać żeby karmić
pod tym względem butla i MM jest wygodniejsze
Albo wystawić cycka na spacerze Ja nie wiem czy się odważę, zobaczę

Stary 2014-01-07, 10:59   #2929
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
Groźnie brzmi, to sie wystraszyłam
Pewnie jak się zmienimy, to nie będziemy pamiętały o tym, jak same narzekałyśmy na starsze
a to czego

co do twojego wcale nie glupiego wywodu, to mnie tez wkurza takie gadanie I prawda jest taka, ze jak ktos sie dupiato stawia to dupiato ma To jest wszystko kwestia dobrej organizacji i checi

Cytat:
No właśnie nie
ja z tego szoku to bym pewnie wydarla klamora

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 11:00   #2930
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:

mamusie, które już mają dzieciaczki, kupujecie coś dla starszych pociech "na otarcie łez" ?
Nie mam starszej pociechy, ale mam swoje zdanie... może się zmieni jak się dorobię większej ilości dzieci więc proszę mnie nie zlinczować
Dla mnie to bez sensu. Trochę w stylu "mamusia Ci coś kupi, a Ty daj mamusi spędzić czas z nowym dzidziusiem"
Starsze dzieciaki powinny wiedzieć, że rodzice kochają je tak samo mocno jak wcześniej, a nie próbują złapać "punkty" prezentami. A jak się np. laptop znudzi to potem co? Kupię Ci jeszcze cos tylko nie bądź zazdrosny o nowego braciszka?

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2014-01-07, 11:11   #2931
teQiba
Moderator

Cytat:

Po raz kolejny sie z Toba zgadzam

Cytat:
Tez jestem na Dzidziusia nastawiona - chyba najlepiej cenowo wychodzi.

Cytat:
Te najmniejsze podobnie wychodza. Taniej z Rossmanna wychodzi bo 40gr za sztuke.
Ale ja mimo wszystko na Dade postawie - podobnie jak Elunke do firmy Pampers zniechecily mnie chusteczki.
Stary 2014-01-07, 11:14   #2932
vivien39
Rozeznanie

ja mam synka 10 letniego-urodziłam go na studiach, które skończyłam, i nie chodziłam zaniedbana, zapłakana i nieszczęśliwa i Ela 87 ma rację chcieć to móc. Uważam, że był to najpiękniejszy czas w życiu (poza ciążą) Dzieci tak szybko rosną, ze potem, po latach człowiek z łezką w oku wspomina macierzyństwo. Dlatego zdecydowałam się na drugi, nie chciałam tego pięknego-jak dla mnie okresu przechodzić tylko raz. I gdybym się dobrze w ciąży czuła to pewnie zdecydowałabym się i na 3. Sama jestem jedynaczką

mamusia marcowa 2014
vivien39 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 11:15   #2933
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
a to czego
endometrioza groźnie brzmi to chyba jakiś hormonalny problem jest czy coś.

Cytat:
Nie mam starszej pociechy, ale mam swoje zdanie... może się zmieni jak się dorobię większej ilości dzieci więc proszę mnie nie zlinczować
Dla mnie to bez sensu. Trochę w stylu "mamusia Ci coś kupi, a Ty daj mamusi spędzić czas z nowym dzidziusiem"
Starsze dzieciaki powinny wiedzieć, że rodzice kochają je tak samo mocno jak wcześniej, a nie próbują złapać "punkty" prezentami. A jak się np. laptop znudzi to potem co? Kupię Ci jeszcze cos tylko nie bądź zazdrosny o nowego braciszka?
Ja nie wiem czy to zalezy od dziecka, czy jak.
U mnie w rodzinie kuzynki/kuzyni mają po minimum dwójkę dzieci i nie słyszałam u nich o żadnej zazdrości, a różnice wieku są przeróżne.
Te starsze dzieci kilkunastoletnie to mi się wydaje, ze albo pomagają, albo mają wyrąbane na nowego członka rodziny
Ja miałam 7 lat jak się brat urodził i owszem jak mama go kąpała czy coś to patrzałam, ale całe dnie to ja wolałam z koleżankami się bawić, niż przejmować się tym, że mama nosi i przytula młodszego brata.
Moja kuzynka urodziła trzecie dziecko w maju. Córa miała 13 lat, syn 10 lat. I córa non stop by nosiła małą, a młodszy zajmuje się swoimi sprawami (komputer, piłka).
Nie wiem jak to jest jak jest różnica wieku 2-3 lata, czy takie dziecko rozumie

Stary 2014-01-07, 11:17   #2934
BeautifulLie
Zadomowienie

Cayenne

Dziewczyny mam problem, bo wybraliśmy wspolnie z eks tz chrzestną znaczy się miala to byc jego siostra. Teraz zaczelam sie zastanawiać czy tak to zostawić czy swoją kuzynkę wybrać Bo jednak chcialabym się od tamtej rodziny odizolować... Co byście zrobiły na moim miejscu? Mam burdel w głowie jak w damskiej torebce :ściana:

Wysłane z telefonu...
BeautifulLie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 11:21   #2935
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BeautifulLie Pokaż wiadomość
Cayenne

Dziewczyny mam problem, bo wybraliśmy wspolnie z eks tz chrzestną znaczy się miala to byc jego siostra. Teraz zaczelam sie zastanawiać czy tak to zostawić czy swoją kuzynkę wybrać Bo jednak chcialabym się od tamtej rodziny odizolować... Co byście zrobiły na moim miejscu? Mam burdel w głowie jak w damskiej torebce :ściana:

Wysłane z telefonu...
Chyba szukałabym kogoś w swojej rodzinie
Chociaz nie wiem jaka jest ta jego siostra, czy w porządku, czy jak, ale jednak chyba wybrałabym swoje grono.

Stary 2014-01-07, 11:21   #2936
teQiba
Moderator

Cytat:
Cayenne

Wysłane z telefonu...
Ja na pewno bym zmienila
Stary 2014-01-07, 11:26   #2937
vivien39
Rozeznanie

Cytat:
Cayenne

Wysłane z telefonu...

ja też bym wzięła chrzestną ze swojej rodziny

mamusia marcowa 2014
vivien39 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 11:30   #2938
olakola
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez vivien39 Pokaż wiadomość
ja mam synka 10 letniego-urodziłam go na studiach, które skończyłam, i nie chodziłam zaniedbana, zapłakana i nieszczęśliwa i Ela 87 ma rację chcieć to móc. Uważam, że był to najpiękniejszy czas w życiu (poza ciążą) Dzieci tak szybko rosną, ze potem, po latach człowiek z łezką w oku wspomina macierzyństwo. Dlatego zdecydowałam się na drugi, nie chciałam tego pięknego-jak dla mnie okresu przechodzić tylko raz. I gdybym się dobrze w ciąży czuła to pewnie zdecydowałabym się i na 3. Sama jestem jedynaczką
o, to tak jak ja - pierwszy syn na studiach (na 1szym roku), studia skończone, potem drugie dziecko "zrobione", a teraz trzecie też "zrobione",
też jestem jedynaczką i też z Wro
Stary 2014-01-07, 11:34   #2939
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

[QUOTE=BeautifulLie;444745 55
[/QUOTE]

To zależy jakie masz stosunki z siostrą tż. Jeżeli wybrałaś ją tylko ze względu na tż to bym zmieniła, ale jeśli ją lubisz i ona nadal wykazuje zainteresowanie tobą i maluchem to bym to zostawiła tak jak jest
Stary 2014-01-07, 11:34   #2940
olakola
Zadomowienie

Cytat:
a na kiedy planujecie Chrzest ? poczekaj, może zobacz jak się będzie zachowywać po narodzinach dzidzi

ja się staram tak, żeby jedna osoba była z mojej rodziny a jedna z TŻta (moja kuzynka i jego brat)
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości