|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć V część wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
34 | 64,15% |
Żebro, pęcherz - znowu bóle... Dziecko, obchodźże się z mamą czule! - Mamusie III/IV 2014 cz.5 |
9 | 16,98% |
Już niedługo będziesz z nami, my na Ciebie tu czekamy - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
10 | 18,87% |
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2911 | |||||||
Moderator
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4
Trzymam kciuki za wizyty
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Tez musze dzieciowy proszek jakis kupic... A dla dzieci to plynu do plukania sie nie uzywa? |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2912 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
2. w pierwszych tygodniach dzidzius duzo spi, wiec chyba nie bedzie tak zle Gorzej jak sie taki maly ryczok trafi ![]() Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2913 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2914 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Może Wam się wydać głupie to co piszę, bo nigdy nie miałam dziecka,a to moje pierwsze, możecie pomyśleć "gówno wie", ale decydując się na dziecko spodziewałam się i wiedziałam jakie opinie krążą o macierzyństwie, a jednak się zdecydowałam, to teraz podołam. Poza tym mam dość tej ciąży i chce by jak najszybciej był już ten 40 tydzień i urodzić ![]() Jeszcze jedna sprawa. Ojciec dziecka. Skoro my mamy nie mamy nawet czasu się wysikać, to co mężowie robią w tym czasie? Grzebią w d.pie? Spokojnie mogą tą godzinkę dziennie z dzieckiem posiedzieć, byśmy mogły się wysrać i wykąpać i NIE WIERZĘ, że nie ma takiej możliwości ![]() Gorzej mają mamy samotne, ale myślę, że będzie ta możliwość, by ktoś spojrzał na dziecko przez kilkanaście minut, jak my będziemy się kąpać. Kiedyś się zastanawiałam, co bym zrobiła jakbym była sama z dzieckiem. No co? Biorę leżaczek do łazienki stawiam obok wanny i się kąpię, a dziecko leży obok ![]() Dlatego wkurza mnie gadanie, że mam wypoczywać ile się da, bo później nie bedę mogła. Właśnie po to się zdecydowałam na to dziecko, bym miała co robic i by mi się nie nudziło. Nasze życie będzie przynajmniej ciekawsze. Bo tak to dom, praca, po pracy komputery, ew. szybki spacer i nic więcej. Z dzieckiem przynajmniej nie będe narzekała na nudę. Nawet jakby to była wpadka, to wiem, że bym podołała. Takie jest macierzyństwo i czy będziemy narzekać czy nie, to się nie zmieni ![]() Nie raz sie śmieję, że pieluchy będą walały się po całym domu, ja będę z tłustymi włosami chodziła i brudna, ale ja się z tego śmieję i nawet jeśli tak będzie, to kiedys się to skończy, a ja będę z uśmiechem wspominała "jakie to było zwariowane ![]() się wygadałam ![]() ---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- I jeszcze dodam, że nawet u nas na wątku są mamusie, które sa drugi raz w ciąży i ani razu nie słyszałam (czytałam?) od nich, jakie to macierzyństwo jest do .upy. I one np. nie moga nacieszyć sie ciążą, bo już mają jakiegoś berbecia i zazwyczaj czytamy tylko, że te dzieciaczki są super ![]() Podołamy wszystkie i już.... ![]() Cytat:
![]() Pewnie jak się zmienimy, to nie będziemy pamiętały o tym, jak same narzekałyśmy na starsze ![]()
![]() |
#2915 |
Raczkowanie
|
Ela87
![]()
#2916 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() My mamy dzisiaj gości.Jest pogrzeb jakiegoś kolegi Taty i jego braci z czasów młodości i Ci bracia z żonami przyjeżdżają z Łodzi, wiec zaprosilismy ich do siebie. Mama po 13 ucieka do pracy, tata na 13 na pogrzeb a ja mam pełnić rolę gospodyni ![]()
![]() |
#2917 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2918 | |
Zakorzenienie
|
No właśnie nie
![]() Chyba byłam w zbyt wielkim szoku, że można tak się wbić na bezczela ![]() Cytat:
Mi się wydaje, że chyba mierzą wielkość główki i szerokość bioder matki i na tej podstawie wyliczają, czy przejdzie ![]() W ogóle ELA na prezydenta!!! Dzięki tobie wiem, że dam radę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2919 |
Raczkowanie
|
ja kupowałam proszki do koloru i białego DZIDZIUŚ i płyn też ostatnio dokupiłam. Ostatnio prałam łaszki wsypałam proszku i ten płyn do płukania też wlałam, zapach był śliczny przez cały dzien a cenowo ten dzidziuś nie wychodzi najgorzej
#2920 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A jaki proszek kupujesz? Ja właśnie się zastanawiam i chyba kupię z tych tańszych - Dzidziusia chyba, bo ponoć fajnie pachnie i jest dość łagodny. Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2921 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tak w ogóle to u mnie z okazji urodzenia dziecka według tradycji rodzinnej dostaje się złoty pierścionek lub łańcuszek. Ja złota nie lubię (zaręczynowy mam złoty, ale z białą cyrkonią ![]() ![]() ![]() 2. Ale co? Będziesz wszystkim stawiać obiad czy tylko kawę ![]() ![]() Cytat:
![]() Co do pieluch dada ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2922 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam nadzieje, że jeszcze będzie to się skusze... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2923 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
U siebie też nie używam, oprócz do pościeli ![]() No i zapomniałam wcześniej: Ela! Wyartykułowałaś i moje przekonania! ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2924 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja tam mojego zawsze brałam do WC jak mi się chciało, nie zostawiałam go; jak się chciałam wykąpać a on spał to kąpałam się przy otwartych drzwiach (jak nikogo w domu nie było), żeby w razie czego słyszeć czy płacze dla mnie ciężkie przy Kubie było to, że TŻ szedł rano do pracy a wracał po 18, ja cały dzień sama w domu, nigdzie nie wychodziłam (poza spacerami) i mi na psychike padało - dół łapałam, bo też nigdzie sama wyjść nie mogłam, bo mały chciał jeść co max 2h, więc gdybym chciała sama gdzieś iść, to zaraz bym musiała wracać żeby karmić pod tym względem butla i MM jest wygodniejsze |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2925 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. Tak, obiad będzie, potem kawa i ciacho i do domu. Żadnego nocowania ![]() ![]() ja z tatą często tam jeżdzę do hurtowni po rajstopy i oni nas zawsze goszczą pełną gębą, więc mama stwierdziła, że raz możemy im się odwdzięczyć ![]() 3. Nie wiem jak tam pieluchy pampersa, ale ostatnio słyszalam jaki skład mają ich chusteczki nawilżane i jestem anty-pampersowa
![]() |
#2926 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dla niego też będzie dziecko najważniejsze, ale do tej pory ON był najważniejszy dla Ciebie, a teraz "pójdzie w odstawke" ![]() Ty będziesz tulić maleństwo, całować, nosić, pieścić, a jego ... czasami... jak Ci się przypomni ![]() a może nie, może tylko ja tak mam ![]() ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- ostatnio TŻ do mnie mówi, że go koledzy straszą, że Kuba będzie bardzo zazdrosny jak się siostrzyczka urodzi i to z nim będzie największy problem. Stwierdziłam, że w takim razie musimy mu coś kupić, żeby się cieszył tak, żeby nie myślał o siostrzyczce. no i myślę, że dla niego kupimy rowerek, bo ma na razie biegowy i hulajnoge. no i mam jeszcze problem bo nie mam pomysłu co kupić starszemu (16lat). on by się cieszył z nowego laptopa albo PS4, ale to by oznaczało jeszcze więcej grania, a on i tak już jest uzależniony. nie mam pomysłu. mamusie, które już mają dzieciaczki, kupujecie coś dla starszych pociech "na otarcie łez" ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2927 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A to spoko jak nie nocują ![]() ![]() To ja znowu nie wiem jakie pampersy kupić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2928 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() To ilu Was tam będzie ![]() Cytat:
![]() No w sumie moja koleżanka od początku wiedziała, że będzie miała cesarke, bo miała za wąskie biodra ![]() Cytat:
![]() I ceny proszków też porównam. Bo niby miałam prać pół, na pół, ale się zastanawiam jak cenowo wychodzą te dzieciowe, bo ja dla siebie wcale taniego proszku nie kupuję ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2929 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() co do twojego wcale nie glupiego wywodu, to mnie tez wkurza takie gadanie I prawda jest taka, ze jak ktos sie dupiato stawia to dupiato ma ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2930 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dla mnie to bez sensu. Trochę w stylu "mamusia Ci coś kupi, a Ty daj mamusi spędzić czas z nowym dzidziusiem" Starsze dzieciaki powinny wiedzieć, że rodzice kochają je tak samo mocno jak wcześniej, a nie próbują złapać "punkty" prezentami. A jak się np. laptop znudzi to potem co? Kupię Ci jeszcze cos tylko nie bądź zazdrosny o nowego braciszka? ![]()
![]() |
#2931 | |||
Moderator
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ale ja mimo wszystko na Dade postawie - podobnie jak Elunke do firmy Pampers zniechecily mnie chusteczki. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2932 |
Rozeznanie
|
ja mam synka 10 letniego-urodziłam go na studiach, które skończyłam, i nie chodziłam zaniedbana, zapłakana i nieszczęśliwa i Ela 87 ma rację chcieć to móc. Uważam, że był to najpiękniejszy czas w życiu (poza ciążą
![]() ![]() ![]()
#2933 | |
Zakorzenienie
|
endometrioza groźnie brzmi
![]() ![]() Cytat:
U mnie w rodzinie kuzynki/kuzyni mają po minimum dwójkę dzieci i nie słyszałam u nich o żadnej zazdrości, a różnice wieku są przeróżne. Te starsze dzieci kilkunastoletnie to mi się wydaje, ze albo pomagają, albo mają wyrąbane na nowego członka rodziny ![]() Ja miałam 7 lat jak się brat urodził i owszem jak mama go kąpała czy coś to patrzałam, ale całe dnie to ja wolałam z koleżankami się bawić, niż przejmować się tym, że mama nosi i przytula młodszego brata. Moja kuzynka urodziła trzecie dziecko w maju. Córa miała 13 lat, syn 10 lat. I córa non stop by nosiła małą, a młodszy zajmuje się swoimi sprawami (komputer, piłka). Nie wiem jak to jest jak jest różnica wieku 2-3 lata, czy takie dziecko rozumie ![]()
![]() |
#2934 |
Zadomowienie
|
Cayenne
![]() ![]() Dziewczyny mam problem, bo wybraliśmy wspolnie z eks tz chrzestną znaczy się miala to byc jego siostra. Teraz zaczelam sie zastanawiać czy tak to zostawić czy swoją kuzynkę wybrać Bo jednak chcialabym się od tamtej rodziny odizolować... Co byście zrobiły na moim miejscu? Mam burdel w głowie jak w damskiej torebce :ściana: Wysłane z telefonu... |
![]() ![]() |
![]() |
#2935 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chociaz nie wiem jaka jest ta jego siostra, czy w porządku, czy jak, ale jednak chyba wybrałabym swoje grono.
![]() |
#2936 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2937 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ja też bym wzięła chrzestną ze swojej rodziny
![]() |
#2938 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
też jestem jedynaczką i też z Wro |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2939 |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=BeautifulLie;444745 55
Dziewczyny mam problem, bo wybraliśmy wspolnie z eks tz chrzestną znaczy się miala to byc jego siostra. Teraz zaczelam sie zastanawiać czy tak to zostawić czy swoją kuzynkę wybrać Bo jednak chcialabym się od tamtej rodziny odizolować... Co byście zrobiły na moim miejscu? Mam burdel w głowie jak w damskiej torebce :ściana: [/QUOTE] To zależy jakie masz stosunki z siostrą tż. Jeżeli wybrałaś ją tylko ze względu na tż to bym zmieniła, ale jeśli ją lubisz i ona nadal wykazuje zainteresowanie tobą i maluchem to bym to zostawiła tak jak jest ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2940 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ja się staram tak, żeby jedna osoba była z mojej rodziny a jedna z TŻta (moja kuzynka i jego brat) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:13.