|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 |
|
BAN stały
|
Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV
Nie straszcie z tą płcią bo ja chcę swojego Leosia ukochanego
No ale cóż..pomyłki niestety się zdarzają i trzeba się z tym liczyć.. Chociaż no ja na serio widziałam sisiolka na usg I nawet gin przełączył guzikiem na taki obraz kolorowy żeby sprawdzić czy to nie pępowina..i wyszło, że nie :P
|
|
|
|
#3512 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV
Miminek witaj
super że się do Nas odezwałąś i jeszcze raz bardzo serdecznie gratuluję i życzę spokojnych i bezproblemowych 9miesięcy ![]() I odwiedzaj Nas jak masz na to ochotę
|
|
|
|
#3513 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Właśnie wczoraj przeglądałam wątek wrześniówek i widziałam Twój nick, co mnie ucieszyło ![]() Cieszę się, że udało Ci się zajść ponownie w ciąże i to nawet szybko Mam nadzieję, że mdłości szybko przejdą. Życzę spokojnej i zdrowej ciąży
|
|
|
#3514 |
|
Zakorzenienie
|
Miminek, bardzo się cieszę że ci się ponownie udało i trzymam kciuki za spokojną ciążę
i dziękuję w imieniu swoim i koleżanek za miłe słowa
|
#3515 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
za niedługo też bedziesz na tym etapie co my |
|||
|
|
|
#3516 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3517 |
|
BAN stały
|
Miminek bardzo się cieszę, że jesteś w ciąży i serdecznie Ci gratuluję
A swoją drogą dobrze, że zmieniłaś gina. Teraz musi już być tylko lepiej
|
|
|
|
#3518 |
|
Zakorzenienie
|
No to pranie zrobione, okna umyte, dom ogarnięty, to co ja mam teraz robić
![]() będę czekac niecierpliwie na kuriera z moim łóżeczkiem, jak dziś nie przyjedzie, to znaczy że baba z all kłamała i w piątek nie wysłała
|
|
|
|
#3519 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kurczę, ja taka mądra a jutro sama będę dygać. Idę na 8 z tż, potem jedziemy do domu, a o 10 mnie znowu zawiezie. A raczej nie do naszego mieszkania tylko do mamy. Mieszkamy na 4 piętrze, więc wysoko, a nie wolno się za bardzo ruszać. A po drugie nie chcę poraz kolejny rzygać pod moim blokiem jak co
|
|
|
#3520 |
|
Raczkowanie
|
Ilkas ja jeszcze nie urodziłam, a już obawiam się jak tam radę zostawić takie roczne dziecko w żłobku i wrócić do pracy.
Ale mi się dziś nic nie chce. Kiedy będziecie choinki rozbierać? Niby już po 3 króli, ale jakoś mogłaby jeszcze trochę postać. Miminek gratuluję i życzę spokojnej ciąży ![]()
Najpiękniejsze chwile przeżywamy wtedy, kiedy dowiadujemy się, że ktoś nas kocha. Edytowane przez agus7ia Czas edycji: 2014-01-07 o 12:12 |
|
|
|
#3521 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3522 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
U nas nocka taka sobie, Hania się parę razy budziła. Na 14.30 idziemy do lekarza, dzisiaj ładna pogoda, więc pójdziemy też na krótki spacer. Najgorzej, że będę sama z Hanią, więc będę ją musiała wkładać i wyciągać z fotelika, a ona w tym zimowym wyposażeniu dużo waży, no ale nic nie zrobię niestety. Widać, że tydzień się zaczął, bo 3 strony od rana napisane ![]() Ilkas, no wiesz ja nie wiem na tą chwilę czy bym chciała, ale tego nie wykluczam tak jak mój mąż gadał, że absolutnie nie itp. zobaczymy w jakiej będziemy sytuacji finansowej, mieszkaniowej, pracowej i wtedy się zobaczy co i jak ja się bardziej boję, że wtedy strzelimy bliźniaki i zamiast trójki się zrobi czwórka Muffinka, to niedobrze ze Filipem a jak dzisiaj sytuacja? ![]() Nikii ale Ty jesteś szczuplutka, tylko brzuszek masz duży, ale tym to akurat się powinnaś chwalić a nie przejmować ![]() Paulka super śniadanko, ja też lubię takie kanapeczki, ale głównie latem jak są świeże te wszystkie warzywa i u mnie obowiązkowo szczypior, wtedy pięknie pachnie z ust KasiaB, to się kurujcie z mężem, kurcze współczuję Wam. U nas z kolei mąż i Hania razem chorowali, mnie ominęło – odpukać ![]() U mnie była na 100% Hania dziewczynką, no nie dało się pomylić były takie ujęcia pewnie dużo zależy od sprzętu i doświadczenia lekarza ![]() Magdi, kupuj Mg i nie dopuszczaj do tego, żeby go nie mieć w domu! Miminku! ![]() Trzymam kciuki za wizyty i za glukozę, choć już po ptokach raczej Pomarańcza – współczuję…
|
|
|
|
#3523 |
|
Zadomowienie
|
Miminek Gratuluje
Ale mnie głowa boli ;/ chyba kawe sobie zrobie bo mam wrazenie ze to cisnienie , bo tak mi pulsuje.
22.10.2011 Nasz ślub 01.10.2013 Dwie piękne kreseczki 15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek Ja pod sercem Cię nosiłam, Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam. Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama! Edytowane przez monijaaa Czas edycji: 2014-01-07 o 13:28 |
|
|
|
#3524 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3525 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć pracy
jak mi się tu nie chce siedzieć... masakra jakaś... A gdzie do kwietnia??? Bo tyle planuję jeszcze pracować![]() Cytat:
martuszkao a syrop z cebuli i płukanki nie pomagają??? paulka ty masz ideała w domu a nie męża ![]() kasiab Ola pełną gębą już jest córeczką tatusia ![]() Cytat:
pomaranczka współczuje przeżyć i jutro jeszcze powtórka miminek dla ciebie... Bardzo się cieszę że tak szybko wam się udało light limara 3mam kciku za twoją glukozę... Głowa do góry, nastawienie też swoje robi... Dasz radę ja tam w ciebie wierze.
|
|
#3526 |
|
BAN stały
|
Ramona_85 pomyłaś okna? Szalona
Chociaz moim też by się przydało Agus7ia ehh, no właśnie, to nie sa proste decyzje niestety.. My swoją choinkę już niestety w sobotę rozebraliśmy Szkoda mi było, ale robiliśmy porządki i przemeblowanie i dlatego. Kasian86 mam nadzieję, że z Hanią już wszystko będzie dobrze. Trzymam kciuki! Hahaha no i obawa bliźniaków całkiem słuszna..ja już się teraz o to bałam... Ja się jeszcze do niedawna zarzekałam, że trzeciego nie i koniec – tak jak Twój mąż A teraz już biorę taką opcję pod uwagę Wiesz..jak się zdecydujesz to daj znać..to się w kolejnym wątku spotkamy |
|
|
|
#3527 |
|
Zakorzenienie
|
Miminku - wielkie gratulację!! Życze spokojnej ciąży i szczęśliwego rozwiązania. Ciesz się z każdego dnia ciąży! Mi jakoś szybko strasznie minęła ta połowa, nie wiem kiedy sama...
Ilkas ja mam nadzieję, że w naszym wątku nie będzie pomyłek. Aczkolwiek mój mąż strasznie chciałby żeby lekarz się pomylił. Niestety chłop nie umie się cieszyć tą dziewczynką aż tak bardzo. Może za jakiś czas mu się zmieni. Póki co widać, że ma jakiś opór... Kasian no musimy się kurować, tylko boję się że jak ja teraz dojdę do siebie to znów od męża złapie i będę tak w nieskończoność. Wirus wirusowi nierówny
|
#3528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My nigdy nie czekamy do 2 lutego. Wielebny był to w tym tyg planujemy rozebrać i wsadzić do ogródka na wiosnę. Już nam sie tak 4 choinki przyjęły... Zapomniałam sie pochwalić dostałam w prezencie http://allegro.pl/niania-elektronicz...762898243.html Kurcze a chciałam taką kupić a tu masz
|
|
#3529 |
|
Zakorzenienie
|
No widzisz kochana ona za ojcem strasznie, a tata nie chce się cieszyć
Ale ja myślę, że jak kupię body córeczka tatusia to mu się odmieni w tym białym łepku
|
#3530 |
|
Zakorzenienie
|
mnie zostały 2 okna jeszcze sprzed świąt, bo mąż tam zagracił na czas remontu materiałami budowlanymi i nie miałam jak tego zrobić na święta, a były tak brudne że szok
![]() w sumie tylko dwa okna, jedno na 2 metry, drugie ok. 1,5 metra, więc dużo tego nie było, ale nikt za mnie by ich nie umył, taka prawda
|
|
|
|
#3531 |
|
BAN stały
|
JJJustynAAA jeśli zostawisz z kimś komu ufasz to zawsze jest trochę łatwiej. Choć tak czy tak jest to dla matki przeżycie rozstać się z dzieckiem nawet na te kilka godzin. No przynajmniej mówię w swoim imieniu. Czasem są dni, że idę chętnie do pracy. Szczególnie kiedy Milka daje popalić..wtedy sama czuję, że potrzebuję oddechu, bo inaczej zwariuję. Ale jednak w większości przypadków z bolącym sercem opuszczam dom hehe
Mam nadzieję, że jak Mila wejdzie w wiek przedszkolny będzie mi łatwiej Kasiab91 mój mąż też miał jakiś "opór" jak się okazało, że Milka jest Milką A teraz świata poza córcią nie widzi..i widać po nim jak bardzo kocha córcię, jak chętnie się z nią bawi, poświęca jej czas itd. Także wszystko w swoim czasie Oczywiście teraz cieszy się mega z Leosia..ale jak mówimy o trzecim dziecku to on chce córkę jeszcze jedną ..a nie syna
|
|
|
|
#3532 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A i witam dzis 19 tydzien :P juz prawie polowa
22.10.2011 Nasz ślub 01.10.2013 Dwie piękne kreseczki 15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek Ja pod sercem Cię nosiłam, Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam. Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama! |
|
|
|
|
#3533 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Sypie się już, ale tak mi szkoda Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3534 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() sama bym chciała taki dostać, bo raczej nie kupimy tego, za drogie
|
|
|
|
|
#3535 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
my mamy sztuczną, więc może nieco postać ale pleban będzie w przyszłym tyg. i potem to już rozbieramy Cytat:
|
|
#3536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super prezent |
|
|
|
|
#3537 |
|
Zakorzenienie
|
Agusia co do choinki to zamierzam dzisiaj
My już po kolędzie , 3 Króli wczoraj więc nie widzę potrzeby aby stała , tym bardziej że dziwnie się patrzy na choinkę jak za oknem takie słońce i zero śniegu ![]() Kasian a ile Hania waży ?? super że już lepiej ![]() Dzięki za komplement ![]() Justyna bardzo fajny prezent Ale słyszałam że te z kamera mają słaby zasięg Monijaa gratuluję 19tc
|
|
|
|
#3538 |
|
Rozeznanie
|
Ech...a ja 1,45godz siedze w poczekalni pelnej starych marudzacych bab do diabetologa...ciaza to zaden przywilej, nawet w recepcji powiedzieli ze od razu mnie lekarz zawola a tu prawie 2h i g***o......zaraz zaczne krzyczec. A i godzine czekalam na wypas jakim jest miejsce siedzace! Wow! Polsko sluzbo zdrowia uwielbiam cię! !!
|
|
|
|
#3539 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3540 |
|
Raczkowanie
|
Kasiab odmieni mu się, musi tylko trochę dłużej z tą informacją się oswajać. Ale już jak zobaczy córusię to bez pamięci się zakocha i będzie się cieszył bardziej niż z chłopaka.
Justyna super prezent. Nikii co racja, to racja. Trochę inaczej by sprawa wyglądała jak byłby śnieg i mróz,a tak to wygląda jakby choinka jeszcze na wiosnę stała
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:53.

super że się do Nas odezwałąś i jeszcze raz bardzo serdecznie gratuluję 

szkoda, że z terminem majowym nie wyszło, ale wrzesień też nie jest najgorszy
po tamtym zdarzeniu, bardzo szybko doszłam do siebie (chociaż momentami było trudno- ciężarna szwagierka z terminem na maj i 9 ciężarnych koleżanek na studiach...). Oprócz tego zaczęłam szukać przyczyn. Oczywiście większość bagatelizowała to co mówię i uważała, że sobie wymyślam, ale na szczęście wkońcu trafiłam na super ginekologa, który słucha co się do niego mówi. Ogólnie niepokoiła mnie moja glikemia na czczo - 93-95mg/dl. W normie ale bardzo wysoko. Jeszcze 3 lata temu, to były wartości rzędu 72-78mg/dl. Gin dał mi skierowanie na obciążenie glukozą i.... po 2h mój cukier wyniósł 43mg/dl! Wypuścili mnie z laboratorium i o mało nie zemdlałam. Teraz jestem pod kontrolą diabetologa 

a jak dzisiaj sytuacja?
jak mi się tu nie chce siedzieć... masakra jakaś... A gdzie do kwietnia??? Bo tyle planuję jeszcze pracować