|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV
Od godzinki kłuje mnie cos z boku tak jak by prawy jajnik :/ kłuje i przestaje...moze to ma jakiś związek z tym plamieniem porannym? Kurcze swiruje juz,niech juz bedzie rano.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3452 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV
Z cyca, z cyca!
do kąpieli też dodawałam, zwłaszcza na początku jak miałam nawał pokarmu ![]() A o pępuszek dbałam po angielsku, czyli nie robiłam z nim nic, poza tym, że pilnowałam, żeby go nie zamoczyć. Po tygodniu kikutek odpadł. Cytat:
|
|
|
|
|
#3453 |
|
Wtajemniczenie
|
hej kochane
dopiero teraz mam czas na wizaż dziś cały dzień prawie spędziłam z przyjaciółką i tak zleciało a Iga dopiero przed momentem zasnęła, bo popołudniu miała drzemkę długą bo aż 3 godziny ![]() oglądam nie mam siły Was nadrabiać wybaczcie obejrzę do końca kevina i lecę spać, dobranoc |
|
|
|
#3454 | |||
|
BAN stały
|
Siema!
![]() My wczoraj wieczorem pojechaliśmy do moich rodziców i wróciliśmy dopiero niedawno Dość tych świąt..do roboty się trzeba zabrać ![]() Uff..dopiero Was skończyłam nadrabiać więc co pamiętam to piszę ![]() Martuszka0 tak, ja po urodzeniu trzymałam Milcię w rożku. Tak jej było najwygodniej bo jak była nim opatulona to się dzięki temu nie wybudzała. No tylko, że wtedy był luty. Teraz jak to będzie maj i jak miałoby być już gorąco to sobie nie wyobrażam w tym różku co miałam trzymać Aha, no i potem przerzuciłam się na śpiworek żeby się nie odkopywała, a kołderka poszła w ruch właściwie to niedawno Madziuuula pisałaś, że Olaf potliwy i że kołderki nie używa A czym go przykrywasz w takim razie teraz? Bo ja czasem też mam wrażenie, że Mila mi się poci pod ta kołdrą za bardzo :/Łooo, te prześcieradła super! Wybrałaś już wzór? ![]() Martuszka0 co do Brochowa..hm, właściwie nie chodzą i nie patrzą jak sobie radzisz. Przychodzą zrobić to co muszą, zabierają dzieci do ważenia, kąpieli itd. Ale jeśli Ty sama potrzebujesz pomocy np przy karmieniu, przy prawidłowym dostawianiu do piersi itd to jeśli poprosiła to bardzo chętnie pomagały, pokazywały itd Kasian86 a Ty chciałabyś trzeciego dzidziolka ? Seleniti my dzisiaj byliśmy na tym filmie w kinie Film dobry, ale dupsko mnie mega bolało Cytat:
W takim razie cmokas dla Twojego Leosia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Padam na pyszczek...
|
|||
|
|
|
#3455 |
|
Wtajemniczenie
|
Także życzę dobrej nocy, jutro do pracy na rano więc pobudka o 7
|
|
#3456 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Witaj ![]() Kurde 3 dni wolnego zlecialy, jutro do pracy a mnie sie tak nie chce Jesczze wizyta kuzynki jakos mi nastroj popsula
22.10.2011 Nasz ślub 01.10.2013 Dwie piękne kreseczki 15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek Ja pod sercem Cię nosiłam, Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam. Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama! |
|
|
|
|
#3457 |
|
Rozeznanie
|
Hihi nasz bobo od kilku dni odpowiada kopniakami na pukanie w brzuch i o takimi, ze brzuch wyraznie podskakuje
wlasnie lezymy i sobie z nim `gadamy`
|
|
|
|
#3458 |
|
404 Not Found
|
Ja wstaję przed 6 i już mi się rzygać chce na samą myśl... Jeszcze dwa tygodnie, muszę wytrzymać.
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3459 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
22.10.2011 Nasz ślub 01.10.2013 Dwie piękne kreseczki 15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek Ja pod sercem Cię nosiłam, Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam. Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama! |
|
|
|
|
#3460 |
|
Rozeznanie
|
Kopie jak szalone
Ogladamy master chefa angielskiego premierę, o 23:30 sie kończy i jutro pobudka o 6:30 ;( aaaa ale w pracy na szczescie tylko do 11stej i wizyta u diabetologa. Ciekawe co mi powie... |
|
|
|
#3461 |
|
Zadomowienie
|
Nie chce mi sie spac, ale ide sie polozyc wlacze tv moze usne.
Tz wypil kilka piw ze szwagrem i spi
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
och ten mój budyń! jutro ide na badania a zapomnialam kupic sobie pojemnik na mocz obejrzalam wszystkie odcinki "o matko!" . jeśli chodzi o prowadzenie i humor to ganc na mój budyń. tż za to dziwnie patrzył jak bosacka np. coś tam świrowała edit jednak ide na badania. rodzice mieli odłożone nowe pojemniki "na zaś" to jeden przejęłam
Edytowane przez asia27100 Czas edycji: 2014-01-06 o 23:29 |
|
|
|
|
#3463 |
|
Zakorzenienie
|
Wlasnie wrocilismy z pogotowia, Filip zaczal sie dusic, nigdy sie tak nie balam
( dostal zastrzyk na rozkurczenie krtani, ale na drugi raz mamy juz skierowanie do szpitala... babka mowi, ze to wirusowe
|
|
|
|
#3464 |
|
Zadomowienie
|
Muffinka o rany
ale juz jest lepiej ?? Sent from my HP Slate 7 using Wizaz Forum mobile app
|
#3465 |
|
Zakorzenienie
|
Justiwi witaj
![]() Kasian dokupiłam twaróg w nd. Jedziemy do mojej mamy, a kumpel u nas :p To Olafa znamie jakieś 9cm x4cm plus ok 1 śrrdnicy na plecach... Witam i dalej nadrabiam, bo spałam od 21.30 tylko ładowarke znajde:pJedziemy dziś mala obejrzeć ciekawe jak ma na imie :p Wysłane z mojego MIST przy użyciu Tapatalka
|
#3466 |
|
Zadomowienie
|
W nocy plamienia nie było,teraz tez jest ok.Zadzwonie potem do gina i zapytam o wczoraj..dla własnego spokoju
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3467 |
|
Zakorzenienie
|
Mufinka i jak Filipek? Duzo zdrowka [cmok]
Wysłane z mojego MIST przy użyciu Tapatalka
|
#3468 | |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie po weekendzie
![]() Cytat:
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() Ja też dzisiaj planuje zadzwonić i umówić się na USG połówkowe i może uda nam się podejrzeć maluszka mam nadzieję, że nie będzie mi kazał 3 tygodnie czekać
|
|
|
|
|
#3469 | ||
|
Rozeznanie
|
ilkas to czas wrócić do rzeczywistości
dzięki za odpowiedź odnośnie Brochowa Cytat:
dobrze, że dałaś radę Cytat:
Dzień dobry ja nadal z bólem gardła nie wiem co robić.... czy iść do lekarza i na L4 czy chodzić normalnie do pracy i po powrocie wygrzewać... Ogólnie nie czuję się jakoś bardzo źle, gorączki nie mam tylko gardło i głowa bolą.
|
||
|
|
|
#3470 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Pobudka dzisiaj o 6.30. Muszę się jeszcze z Misią zebrać po jakieś pieczywo, bo nie mamy nic w domu. Święta nareszcie się skończyły i wracamy do normalności. Miłego dnia
|
|
|
#3471 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieję, że juz lepiej mojego męża kuzynki syn ma skurcze krtani, tak że się dusi co jakiś czas i lekarze nie wiedzą od czego, jak tylko zacznie się dusić, jedzie z nim natychmiast na pogotowie i juz wie, co musi dostać ![]() wczoraj cierpiałam z powodu jelit, tak mnie wszystko bolało, dziś juz lepiej, wzięłam espumisan, dobrze, że święta się skończyły, bo bym się wykończyła chyba ![]() i co mi zaczęło bulgotać nad spojeniem łonowym, myślałam, ze to gazy, ale to było inne uczucie, przyłożyłam mężowi rękę, to mówi, że poczuć dwa ruchy jakby kopniak nogą, a nieco wyżej lżejsze tryknięcia jakby ręką. Mówił, że to na pewno nie były gazy, bo zbyt mocno poczuł i takie miejscowe to było, jakby ktoś w środku się rozpychał. Pierwszy raz tak miałam i mam wątpliwości czy na tym etapie ciąży takie silne ruchy są już możliwe |
|
|
|
|
#3472 |
|
Raczkowanie
|
Muffinka mam nadzieje, ze z synkiem juz duzo lepiej.
Ramona wierz mi, ze mozna czuc tak intensywne ruchy dziecka. Ja tak mam od 17 t. I to nie takie delikatne laskotki tylko kopniaki. Jak sie rozbryka to potrafi w jednym miescu kopac przez 10 minut. Zastanawiam sie skad tyle sily ma i w kogo sie wdala, bo oboje z mezem jestesmy raczej leniwi
Najpiękniejsze chwile przeżywamy wtedy, kiedy dowiadujemy się, że ktoś nas kocha. Edytowane przez agus7ia Czas edycji: 2014-01-07 o 08:09 |
|
|
|
#3473 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Siemaneczko ![]() Ja dopiero co otworzyłam oczka a dzidziunie już kopią Wczoraj aż brzuszek podskakiwał, i powiem Wam szczerze że dopiero teraz wiem jak bardzo je kocham. Wcześniej też miałam takie uczucie w sobie ale po tych kopniakach, jest to można powiedzieć "namacalne" uczucie <3 TŻ zabronił wchodzić do kuchni, robi śniadanie niespodziankę :p Miłego dzionka Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3474 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
![]() Wyspana dzisiaj i trzeba porobić pranie, obejść do sklepu po owoce ![]() paulka0212 brawa dla Tż-ta ![]() ![]() trzymam kciuki za wizytujące!!!!
|
#3475 |
|
Zakorzenienie
|
Matuszka nie wiem co z tym gardłem ale mnie tylko ono boli nic wiecej...
Paulka to sie potem pochwal śniadankiem ![]() Wysłane z mojego MIST przy użyciu Tapatalka
|
#3476 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my z mężem mamy spokojną naturę i do tej pory dziecię rzadko dawało o sobie znać, a tu taka niespodzianka |
|
|
|
|
#3477 |
|
Zakorzenienie
|
Justiwi każda ciążę przechodzi gorzej lub lepiej. Jest tu kilka dziewczyn które miały problemy na początku , lub mają i nie można zarzucać nikomu że za bardzo ekscytuje się ciążą.
No i witaj Sylvunia nie wiem co to zachcianki ciążowe nigdy nie wysyłałam TŻ specjalnie po coś do sklepu że to MUSZĘ mieć ![]() Paulka a co to za spodnie ?? Kasian racja ja taka szczuplutka jestem , że babcia nawet nie zauważyła ![]() Seksta ![]() Muffinka to nie ciekawie , ale dobrze że pojechaliście . A co lekarz powiedział ? Zapalenie krtani ?? Aldrin no ja czekam czy ten mój wywróżony chłopak u Ciebie się sprawdzi ![]() Dzień dobry Nocka z wieloma pobudkami , bo Oskar uparł się że w łóżeczku spać nie będzie i co 1godz -1,5 h budził się z płaczem . A że ja też uparta to go uspakajałam w tym łóżeczku , aż zasypiał. Potem twardo zamiast mm podałam wodę , wypił bez marudzenia i zasnął No ale jak się obudził się o 4 to już było mm i spanie u Nas, ale za to do 7.30 ![]() ---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ---------- za wizytujące
|
|
|
|
#3478 |
|
Zakorzenienie
|
Witam wtorkowo, a jakby poniedziałkowo...
![]() muffinko i jak maluszek Twój? Buziaki dla niego ![]() paulka ja czekam na zdjęcia tego śniadania I smacznego Wam życzę. agusia ja już wiem, ze nasze dzieciątko w tatusia się wdalo niestety Uwierzcie, że jak on wyjdzie z łóżka Ola się budzi i kopie. A jak się mąż położy to i ona śpi. Ja to bym wolała żeby ze mną spała i wstawała Dziś mąż w nocy nie spał prawie wcale bo chory to i ona szalała![]() sylvunia zadzwoń do ginka Ramona to dzidzia Twoja Mamy szpital w domu. Mnie jeszcze męczy trochę kaszel i katar, a już tydzień minął... Olcia wczoraj od 17 gdzieś zaczęła swój pokaz
|
#3479 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak przyjdą to się pochwalę za wizyty kasiab nie pomyślałam o zdjęciu
17.09.2009 - Szczęśliwie zakochana ![]() 03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka 24.09.2013 ♡ ♡ ♡ 3w1 ♡ 13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem Edytowane przez paulka0212 Czas edycji: 2014-01-07 o 08:46 |
|
|
|
|
#3480 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale fajnie, że tak odpukuje, bo wtedy można się uspokoić, że wszystko ok jak czuje się ruchy ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez Light Limara Czas edycji: 2014-01-07 o 08:47 |
|||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:31.

do kąpieli też dodawałam, zwłaszcza na początku jak miałam nawał pokarmu 

Dość tych świąt..do roboty się trzeba zabrać
w sumie Ilkas przez Ciebie 
Jestem tu zupełnie nowa i póki co nie zaglądałam w ogóle na forum, ale za kilka dni wybieram się już na chorobowe i bardzo przyda mi się mieć z kim pogadać i kogo spytać o rady. Mieszkam w małej miejscowości i bezpośrednio nie znam żadnej ciężarnej, tylko TŻta kuzynka która mieszka pod nami ma synka 3,5 roku to z nią trochę o tych ciążowych rzeczach rozmawiam. Wy tu się tak strasznie wszystkim ekscytujecie i czasem mam wrażenie, że może aż za bardzo ale każdy to odczuwa po swojemu. Wiem, że wiele par ma problem z zachodzeniem w ciążę a nam zdarzyła się przed czasem. Chcieliśmy się starać o dziecko od listopada a "zrobiło się" w sierpniu ;-)

ale juz jest lepiej ??