|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4171 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 9
LeLa-- a jak tam sikanie dziś? Idzie jakoś?
#4172 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiadomo że każdy czeka na nowego członka rodziny ![]() My też jak się kuzynce urodziła córeczka, pojechaliśmy jak wyszła ze szpitala, daliśmy prezent, wpadliśmy w zachwyt,wypiliśmy szybką kawę i wyszliśmy, wizyta trwała 30min....i to rozumiem, no ale jak przyjezdzają i siedzą po 2-3h to już jest nie na miejscu zwłaszcza że i mama i dziecko potrzebują spokoju ![]()
![]() |
#4173 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a przy okazji (bo zapomniałam wcześniej) brawo za przyrost wagi, zgadzam się, że na pewno Ci nie brakuje pokarmu, więc smoczkiem nie zaszkodzisz ![]() Cytat:
--- dzięki dziewczyny za odpowiedzi ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
choć nie za długo. ale jak zaproszę na kawę, to chyba nikt mi nie będzie siedział kilku godzin ![]() i teraz mam kolejne pytanie, zupełnie z innej bajki- muszę kupić na wczoraj dysk zewnętrzny, orientuje się któraś z Was jaka jest różnica pomiędzy tymi dwoma, poza 10 zł? http://allegro.pl/seagate-portable-b...tml#tabsAnchor http://allegro.pl/seagate-portable-b...8.html#dostawa zupełnie tego nie ogarniam...
![]() |
#4174 | |
Gang Iren
|
Cytat:
![]() U mnie po wyjściu ze szpitala zleciało się pełno ludzi. Po 3 godzinach nie wytrzymałam i wyprosiłam... oczywiście była obraza ![]()
![]() |
#4175 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wcale Ci się nie dziwię, nie znoszę takiego braku wyczucia
![]() |
#4176 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do macierzyńskiego, dzięki dziewczyny bardzo za odpowiedzi. Bardzo cieszy mnie to, ze bede mogła na legalu dodatkowo zarobić, bo 80% moich zarobków i jeszcze bez premii średnio mnie urządza. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4177 | |
Konto usunięte
|
![]() ![]() ![]() Też sporo słyszałam o tym Cepanie, podobno jest dobry na wszystkie blizny ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4178 |
Gang Iren
|
Jeszcze wtedy mieliśmy mało miejsca,tylko jeden pokój i m.in było trzech mężczyzn:dziadek tż,mój teść i szwagier.
---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- [1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;44475857] Też sporo słyszałam o tym Cepanie, podobno jest dobry na wszystkie blizny ![]() [/QUOTE] Moja mama używała tego na bliznę po tarczycy i faktycznie pomagało ![]()
#4179 |
Zadomowienie
|
ejani - odnośnie ktg, lepiej z mężem iść, czas szybciej leci
![]() ![]() Pani gadula właśnie jest wypisywaną. Do mnie mąż przyjedzie i powiedział że jak inni tyle siedzą to on chociaz na 2 godziny przyjedzie ![]() Dostałam jakiś zastrzyk w pupe. Ale nadal cisza.
#4180 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Też mi się to zadzieranie podoba, ale dziewczyny ostatnio pisały, że jak już dziecko wylazło, to były tak wymęczone że im to zwisało totalnie, i na to właśnie liczę ![]() Cytat:
Cytat:
Wogóle to za***isty ten ich plan na święta. Ty masz, zajmując się jednocześnie noworodkiem, przygotować żarcie dla około 10 osób, biegać wokół ferajny i sprzątać po niej, i nawet se lampki szampana nie wypijesz, bo ktoś musi być trzeźwy ze względu na dziecko ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4181 |
Zakorzenienie
|
coś mam dziś wysoko bebzolek i jak siedzę to mi normalnie pod cycki podchodzi i przeszkadza, mało wygodne....
o- aż mi się zmarcha pod cyckami zrobiła ![]()
![]() ![]() Edytowane przez magnusia Czas edycji: 2014-01-07 o 12:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#4182 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie pamiętam kiedy ostatni raz założyłam sobie siedząc " nogę na nogę" ![]()
![]() |
#4183 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja zakładam ale nie wygodnie mi jest. Natomiast założenie rajstop to istne wyzwanie ![]()
![]() |
#4184 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() 2. Raczej tak. 3. Ja sie turlam ale jakoś specjalnie bolesne dla mnie to nie jest. [1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;44475006]Właśnie przyszedł Pan Kurier i przyniósł rożek i kołyskę z BABY-RAJ ![]() ![]() ![]() ![]() Sama może lepiej nie ![]() Naciesz się rożkiem, a kołyskę niech mąż pomoże składać ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4185 |
Zadomowienie
|
[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;44475006]Właśnie przyszedł Pan Kurier i przyniósł rożek i kołyskę z BABY-RAJ
![]() ![]() ![]() ![]() Długo czekalas? Wzielas z pościelą i baldachimem? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4186 | |
Zadomowienie
|
Ale, że po co ta maść? Ja po starszaku mam bliznę na wysokości włosów. Jak wszystko było ok to miała wielkość jakiś 7 cm (no, może 8)
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4187 |
Zadomowienie
|
Byłam w szpitalu jest ok, w czwartek znowu kontrol .u nas 5 dni po terminie wywołują poród.
Padam spróbuje usnac |
![]() ![]() |
![]() |
#4188 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja się wtrącę- brałam z baby- raj komplet 20 elementów ale nie chciałam baldachimu, kokardy i czegoś tam jeszcze i zamieniłam to na inne rzeczy w cenie. Wzięłm dodatkowy ręcznik kąpielowy, pościel i prześcieradło- nie było problemu z dogadaniem się więc jeśli czegoś nie chcesz to zamień sobie na jakiś inny element ![]()
![]() |
#4189 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A ja się właśnie zastanawiam nad baldachimem z Baby raju do łóżeczka i nie wiem - brać czy nie brać? Jak radzicie? Mamy jeden pokój, więc ten baldachim byłby w pewnym sensie takim oddzieleniem łóżeczka od reszty pokoju... Edytowane przez Nemezis23 Czas edycji: 2014-01-07 o 12:53 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4190 |
Zadomowienie
|
A ja po ostatniej wizycie wyszło, że mam anemię. Dała mi leki ginka moja, po których rzygam jak kot. Ale nastraszyła mnie skutecznie pytać czy chcę aby mi krwi zabrakło podczas cc.
![]() |
#4191 |
Zadomowienie
|
witajcie,
wizyta w szpitalu ok-trafiłam na swojego lekarza. Szyjka długa jak cholera na tym etapie ciąży ( a połowę ciąży walczyłam ze skracającą się szyjką cóż za ironia). KTG wyszło bardzo dobrze. Podobno teraz trzyma ją magnez, który brałam w sporych ilościach. W piątek będę przyjęta na oddzial i bez dziecka nie wyjdę- każda ciąża się kiedyś kończy :P Jest mi o tyle lżej, że nie bedę się już tak martwić. Oficjalnie przeterminowana ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4192 | ||
Gang Iren
|
Cytat:
Mam tak samo. Cytat:
Nie miałam nigdy baldachimu,bo jak dla mnie to tylko siedlisko kurzu i to wszystko opada na dziecko.
![]() |
#4193 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
no i ![]() ![]() Cytat:
tylko że ja to taka trochę zbyt bezpośrednia jestem czasami ale w większości na dobre mi to wychodzi ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4194 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Na wesele nie byłoby prościej iść bo jak wspomniałam te 2tys km to trochę dużo, dodatkowo z tego co się orientuję wesele oddalone jest od domu moich rodziców w którym się zatrzymujemy o jakieś 1,5h jazdy autem. Pytaliśmy się czy ewentualnie jest możliwość pokoju dla gości żeby mała pospała w razie jakiegoś kryzysu ale nie ma czegoś takiego bo to wieś. Mój mąż mówi że ma ochotę pobawić się na weselu i posiedzieć z rodziną co jest logiczne i mnie nie dziwi. Ale mówi że nie kosztem umęczenia małej, pomysł z przyjazdem na Wielkanoc tez go wkurzył tym bardziej że nikt nam oficjalnie nie powiedział że przyjadą tylko dowiedziałam się wczoraj od ludzi że chcą nam zrobić niespodziankę i my mamy nie wiedzieć o tym przyjeździe do możliwie ostatniej chwili... Ja zaznaczam że gdyby przyjechala sama teściowa z teściem np przed świętami lub po świętach to spoko. Ja to rozumiem i nie mam pretensji o taką wizytę na zasadzie że mieszkają u teścia a np wpadną do nas 2-3 razy na obiad i ciasto. Ja z przyjemnością im obiad ugotuję jeśli będę czuć się na silach i ogarniać wszystko i będzie mi miło że interesują się wnuczką tylko chciałam żeby odpuścili nam święta i pomyśleli że nie koniecznie muszę mieć dom pełen gości i dwumiesięczne dzieciątko na rękach.. NAsze mieszkanko 45m2 ma korytarz, kuchnię i sypialnie z której wchodzi się do łazienki. Dodatkowo nie mam jakiegoś stołu i krzesel ani miejsca do ugoszczenia takiej liczby gosci bo w kuchni mamy taki przedłużony blat i stolki barowe miejsca jest na 4 dorosle osoby w ciasnocie. A teść slusznych rozmiarów tyłka niestety nie zmieści na tym stołku bo już kiedyś próbował... Co do alkoholu nie widziałam i nie byłam na ani jednej ich imprezie gdzie alkoholu nie bylo. Nawet jesli się nie zaopatrzę to przywiozą swój prowiant. A drink to u nich wygląda tak; 3/4 szklanki wódki i reszta wody jakiejś smakowej niegazowanej. I po kilku takich drinkach nawet ich nic nie rusza tak jakby się piło sok jabłkowy... Co do lubienia ich itd to otwartej walki między nami nigdy nie bylo, mamy stosunki poprawne ale obie strony wiedzą że ta druga nie przepada za pierwszą i na odwrót. Zresztą co ja będę narzekać, skoro mój mąż nie chce wizyty swoich rodziców i się jej po prostu obawia to co ja mam powiedzieć. Myślę że to samo za siebie wystarczy.
![]() |
#4195 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4196 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
planuje skrobnąć opis porodu... ale kurde zaczyna mi się chcieć spać..
![]() |
#4197 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4198 |
Zadomowienie
|
nattalli wizyta - niespodzianka. Nie wiedziałaś nic więc nie uszykowałaś.
![]() ![]() A nie prościej powiedzieć jasno, że nie chcecie?
![]() |
#4199 |
Zadomowienie
|
melduje się jeszcze w dwupaku,jak pisałam na fb rano miałam duże spadki tętna małej na ktg. wzieli mnie na blok porodowy i zaczeli obserwować, na szczęście po godzinie ktg się uspokoiło. wróciłam na salę i teraz ktg będę miała 4 razy dziennie. No i mimo ciąży donoszonej podali misterydy na płucka Małej. ide nadrabać bo widzę ze tutaj taka produkcja.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4200 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A z tym weselem chodziło mi o to, żeby obecność na weselu potraktować jako pretekst do wymigania się od świąt - bo wszyscy zobaczą dziecko na weselu.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:55.