|
|
#2971 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2015 cz. 11
|
#2972 |
|
Zakorzenienie
|
My też i nauki i poradnia, wszystko przed nami.
Jutro jest u nas kolęda więc poruszę ten temat z księdzem. Jeśli przyjdzie proboszcz to zapytam kiedy można przyjść. I czy już prowadzi zapisy na 2015.
|
#2973 |
|
Rozeznanie
|
Jeszcze w życiu nie widziałam tylu ludzi w ośrodku zdrowia, babce w laboratorium brakło probówek i jutro jedni znów będą musieli przyjść krew oddać. Tyle że dostali takie karteczki i jutro wchodza bez kolejki.
Ale niektórzy ludzie są straszni, babka ledwo co na nogach stała a nikt ją nie chciał prędzej wpuścić, bo 'każdy czeka aż go zawołają', tyle że ja sie politowałam i ja przepuściłam. A co sie okazało babka prosto z osrodka do szpitala jechała bo coś z sercem i czymś tam miała nie tak i dostała skierowanie na szpital. Byłam obgadana jak tak mogę kogoś przepuszczać, to powiedziałam że wole te 10minut dłużej poczekać niż mieć tą babke na sumieniu że jej nie pomogłam, bo po nią zaraz ambulans podjechał. To wtedy dopiero te wredne babska zamilkły, obym ja taka zgorzkniała na starość nie była. A co do spraw kościelnych to my z Tż wybieramy się, jak sie nic nie zmieni 20.01 porozmawiać, tyle że u Nas na poczatku nie z księdzem tylko w kancelari siedzą miłe siostry zakonne w ogóle to muszą iść oboje narzeczeni? Bo u mnie sa takie dziwne godziny urzedowania że Tż musi wolne wziąść.
Edytowane przez olusia92 Czas edycji: 2014-01-07 o 14:19 |
|
|
|
#2974 |
|
Zadomowienie
|
Hej, właśnie - ile przed "datą ślubu" trzeba klepać kościół? I czy przy ślubie konkordatowym płaci się coś jeszcze w USC? Nie mam pojęcia
![]() A jak czytałam o Waszych cenach za "talerzyk" to aż mi się głupio zrobiło. My mamy wesele na wsi zabitej dechami to fakt, ale w cenie 134 złotych za osobę mamy 6 dań gorących, przystawki, ciasta, napoje gazowane, soki i wodę, dekoracje na sali w formie świeżych kwiatów i jeszcze bryczkę dostajemy jako atrakcja w trakcie wesela dla gości. Ach, i pokrowce na krzesła są w tym (4 zł sztuka!). W sumie tylko tort i wódka nam została. Aha, i sala sprawdzona i polecana. Wczoraj mniej więcej liczyłam ile nas to wyniesie, całe to przedstawienie i wyobraźcie sobie, że przy takim talerzyku to my się ledwo w 50 zmieścimy. O.o |
|
|
|
#2975 |
|
Zakorzenienie
|
A masz zdjęcie tej sali?
chętnie bym zobaczyła u mnie takich nie ma w okolicy.
|
#2976 | |
|
na przekór do celu
|
Cytat:
Najpóźniej to chyba 3 miesiące przed. Najlepiej zapytaj u źródła![]() U mnie cena za talerzyk wychodzi jeszcze niższa, a na pewno nie jest mi z tego powodu głupio Też wesele będzie na wsi, może nie na zabitej dechami, bo to nie typowa wioska z jedną ulicą wzdłuż, ale jednak "niemiejskość" robi różnicęIle osób będziecie zapraszać? Bo aż nie potrafię sobie wyobrazić, jak mimo w miare niskiej cenie za talerzyk wychodzi wam 50 tys za całość
Edytowane przez viva91 Czas edycji: 2014-01-07 o 14:27 |
|
|
|
|
#2977 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W każdym razie wybraliśmy dobrego jakościowo fotografa i kamerzystę i to nam tak trochę podkopuje budżet. ![]() Chcemy na 150-180 osób ale według najnowszych danych (mama) na ten moment z mojej strony jest 170 osobistości, wiec ja tam każę listę ciąć. A po ile jest u Was talerzyk? Cytat:
Sala nie jest jakaś za☠☠☠ista i super elegancka, ale ma potencjał, który zamierzam wykorzystać. Wesele ma być wiejsko-rustykalne więc jak znalazł.
|
||
|
|
|
#2978 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nikt więcej nic nie dodawał ;> Cytat:
ale my sie nie klocimy nie wiadomo jak.. fochamy sie, ja czesto sie przestaje odzywac, on tez i zaczynamy pisac do siebie smsy hahaa xDCytat:
więc dla mnie lepiej i on rzadko mówi tyle razy pod rząd że ładna haha xDCytat:
Cytat:
![]() Powiem wam ze jestem taka zmeczona zenajchetniej bym gdzie wyjechala.. rano mialam jechac po 7 na rehabilitacje, bo tak bede musiala jezdzic.. ale nie bylam w stanie nawet oczu otworzyc heh.. I jak to niby mój TŻ twierdzi.. ja to mam dobrze bo całe święta i te ferie świąteczne pracowałam, więc jestem wprawiona.. a cholera guzik prawda.. inni przynajmniej odpoczęli hah
|
||||||
|
|
|
#2979 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() I ja też poruszę za tydzień w poniedziałek
|
|
#2980 | |
|
na przekór do celu
|
Cytat:
Fotograf i kamerzysta i tak powinien się w 10 tys zamknąć, no dobra, niech będzie, że w 15 tys jak faktycznie full wypas (Ok, wiem, że da się i więcej, ale to już chyba wykracza poza logikę przeciętnego zjadacza chleba ).Więc póki nie znałam liczby gości nie potrafiłam sobie wyobrazić, jak doszliście do 50 tys ![]() U mnie nie ma konkretnej ceny za talerzyk, bo ja to wszystko mam w częściach Wynajmujemy salę i osobno kucharkę, która ma swoich ludzi do kuchni i kelnerowania. Sala 1400 zł, kucharka i cała jej "świta" na osobę wychodzi poniżej 100 zł, miedzy 80 a 90 zł w poprzednim roku brała. Dekoracje sali będę miała zrobioną przez szwagierkę, wiejski stół tez będzie robiony "rodzinnie"
|
|
|
#2981 |
|
Przyczajenie
|
Odstąpię orkiestrę i fotografa Szczecin
Chętnie odstąpię orkiestrę (zespół muzyczny Aplauz - skład 5 osób) i fotografa (Studio na Piętrze) na termin 28.06.2014r. Szczegółowe informacje można uzyskać pod numerem telefonu 505063573 (proszę dzwonić po godzinie 15). Z braku czasu nie odpowiadam na pytania zadane w tym wątku ani mailowo, kontakt jedynie telefoniczny.
|
|
|
|
#2982 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tż też jakoś tak, a reszta to znajomi. i będzie koło 70-80 osób. ![]() ja wróciłam z zajęć, przespałam się i do dzieła.. mam jutro dwa kolosy i zaraz wyłączam kompa i się lece poczytać na pierwszy przedmiot. a taaaak się nie chce
|
|
|
#2983 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas jest 165 zł za talerzyk i może wzrosnąć maks. 10%. My będziemy mieli około 80 osób. Kamerzysta, fotograf i zespół też musi zjeść. My też zaszaleliśmy z kamerzystą i fotografem i wychodzi nam łącznie trochę mniej niż 10 tys. ![]() ---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ---------- Cytat:
ja dzisiaj mam wagary od pracy bo przed moją chatą mam dziurę do piekła i jeździ wieeelki spychacz bo kopią akurat na mojej wysokości kanalizację chata się trzęsie ale co tam
|
|
#2984 | |
|
na przekór do celu
|
Cytat:
Musiałabym doprosić chyba ludzi z roku, + 80 osób by było![]() Ale też u mnie jest niewykonalne, żeby zamknąć się w 30 osobach, tata ma dwóch braci, mama ma 3 siostry, wszędzie są dzieci, a czasami dzieci dzieci i mam z nimi wszystkimi normalny kontakt. Plus znajomi jeszcze i te osoby towarzyszące...
|
|
|
#2985 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Witam tak w ogóle, ale jestem zła, byłam dziś wrócić do ubezpieczenia w krus (jestem rolnikiem tak przy okazji )i dwie godziny się wyczekałam (na stronie mają info, że czynne do 15:15), a gdy przyszła moja kolej o 14:50 mówią, że zamykają, jakby wcześniej nie mogły uprzedzić że nie warto czekać. Jestem strasznie, strasznie zła, bo wyszłam wcześniej z pracy. Eh nienawidzę załatwiać spraw urzędowych...A teraz idę robić carbonarę (drugie podejście, bo kiedyś mi się nie udała) |
|
|
|
|
#2986 |
|
Zakorzenienie
|
my z tż jesteśmy dziwni czasem aż tak podejrzanie...
z rodziny z naszych stron wyszło równiutko po 28 osób (już z towarzyszącymi dla kuzynów itp.) ogólnie gości z obsługą mamy na liście 106 bez obsługi 100. Czyli wychodzi, że 44 osoby to będą nasi znajomi z osobami towarzyszącymi, dobrze że niektórych mamy wspólnych bo więcej by było |
|
|
|
#2987 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dziś zostałam oficjalnie zwolniona
![]() I jak tu na ślub zbierać? |
|
|
|
#2988 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2989 |
|
Zakorzenienie
|
No już ostatnio klientów coraz mniej, ja miałam pracować z nimi 2 lata, pracowałam niecałe 3... więc kiedyś to musiało nastąpić.. po prostu nie ma dla mnie zajęcia na tą chwilę.
|
|
|
|
#2990 | |
|
na przekór do celu
|
Cytat:
walnij sobie jakieś piwko na dziś wieczór, żeby milej zakończyć ten dzień![]() swoja drogą, jak mówisz, że można się było tego spodziewać, to dobrze, że poinformowali Cię o tym teraz, a nie np. przed świętami, kiedy i pieniążki potrzebne i nastrój wypada miec lepszy.
|
|
|
#2991 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2992 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2993 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ponoć tak to przeciągali, żeby mi humoru na święta nie psuć. Tyle dobrze, że jeszcze 1 wypłate dostanę więcej, a już nie muszę pracować tylko pracy szukać. Chciałabym.. a najbardziej chciałabym dostać pracę w szkole albo przedszkolu.. |
|
|
|
|
#2994 |
|
Zakorzenienie
|
Współczuję
ale znajdziesz już niedługo coś nowego i lepszego
|
#2995 |
|
Zakorzenienie
|
Hej . Dziewczyny, która z Was będzie kończyć studia w tym samym roku co ślub? Licencjat , mgr? Ja się zastanawiam czy dobrze zrobiłam i czy dam radę w jednym roku.. chociaż. slub we wrześniu a koniec w czerwcu.. hmmm... Jakimś wybitnym orłem nie jestem, ale daję radę xD
|
|
|
|
#2996 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2997 |
|
Zakorzenienie
|
wiem wiem że ode mnie i tylko ode mnie. i właśnie ja nie chciałam ślubu czerwiec lipiec bo wtedy to na pewno bym wszystkiego nie pogodziła.
|
|
|
|
#2998 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2999 |
|
Zakorzenienie
|
koleżanka wysłała mi na poprawę humoru:
http://www.youtube.com/watch?v=LwV2ZZdP3X4 |
|
|
|
#3000 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i szybkiego znalezienia pracy
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:49.

w ogóle to muszą iść oboje narzeczeni? Bo u mnie sa takie dziwne godziny urzedowania że Tż musi wolne wziąść.
Też wesele będzie na wsi, może nie na zabitej dechami, bo to nie typowa wioska z jedną ulicą wzdłuż, ale jednak "niemiejskość" robi różnicę