Panny Młode 2015 cz. 11 - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-07, 13:14   #2971
asiaczek87
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode 2015 cz. 11

Cytat:
Napisane przez pati0090 Pokaż wiadomość
my też
I jeszcze musimy nauki przejść

1.08.2015

asiaczek87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 13:39   #2972
tunia89
Zakorzenienie

My też i nauki i poradnia, wszystko przed nami.
Jutro jest u nas kolęda więc poruszę ten temat z księdzem. Jeśli przyjdzie proboszcz to zapytam kiedy można przyjść. I czy już prowadzi zapisy na 2015.

<3 33/40 <3

jestem zołzą i dobrze mi z tym
tunia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 14:10   #2973
olusia92
Rozeznanie

Jeszcze w życiu nie widziałam tylu ludzi w ośrodku zdrowia, babce w laboratorium brakło probówek i jutro jedni znów będą musieli przyjść krew oddać. Tyle że dostali takie karteczki i jutro wchodza bez kolejki.
Ale niektórzy ludzie są straszni, babka ledwo co na nogach stała a nikt ją nie chciał prędzej wpuścić, bo 'każdy czeka aż go zawołają', tyle że ja sie politowałam i ja przepuściłam. A co sie okazało babka prosto z osrodka do szpitala jechała bo coś z sercem i czymś tam miała nie tak i dostała skierowanie na szpital. Byłam obgadana jak tak mogę kogoś przepuszczać, to powiedziałam że wole te 10minut dłużej poczekać niż mieć tą babke na sumieniu że jej nie pomogłam, bo po nią zaraz ambulans podjechał. To wtedy dopiero te wredne babska zamilkły, obym ja taka zgorzkniała na starość nie była.

A co do spraw kościelnych to my z Tż wybieramy się, jak sie nic nie zmieni 20.01 porozmawiać, tyle że u Nas na poczatku nie z księdzem tylko w kancelari siedzą miłe siostry zakonne w ogóle to muszą iść oboje narzeczeni? Bo u mnie sa takie dziwne godziny urzedowania że Tż musi wolne wziąść.

Edytowane przez olusia92
Czas edycji: 2014-01-07 o 14:19
olusia92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 14:19   #2974
n91adine
Zadomowienie

Hej, właśnie - ile przed "datą ślubu" trzeba klepać kościół? I czy przy ślubie konkordatowym płaci się coś jeszcze w USC? Nie mam pojęcia

A jak czytałam o Waszych cenach za "talerzyk" to aż mi się głupio zrobiło. My mamy wesele na wsi zabitej dechami to fakt, ale w cenie 134 złotych za osobę mamy 6 dań gorących, przystawki, ciasta, napoje gazowane, soki i wodę, dekoracje na sali w formie świeżych kwiatów i jeszcze bryczkę dostajemy jako atrakcja w trakcie wesela dla gości. Ach, i pokrowce na krzesła są w tym (4 zł sztuka!).
W sumie tylko tort i wódka nam została.
Aha, i sala sprawdzona i polecana.

Wczoraj mniej więcej liczyłam ile nas to wyniesie, całe to przedstawienie i wyobraźcie sobie, że przy takim talerzyku to my się ledwo w 50 zmieścimy.
O.o
n91adine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 14:20   #2975
asiaczek87
Zakorzenienie

A masz zdjęcie tej sali? chętnie bym zobaczyła u mnie takich nie ma w okolicy.

1.08.2015

Stary 2014-01-07, 14:26   #2976
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez n91adine Pokaż wiadomość
Hej, właśnie - ile przed "datą ślubu" trzeba klepać kościół? I czy przy ślubie konkordatowym płaci się coś jeszcze w USC? Nie mam pojęcia

A jak czytałam o Waszych cenach za "talerzyk" to aż mi się głupio zrobiło. My mamy wesele na wsi zabitej dechami to fakt, ale w cenie 134 złotych za osobę mamy 6 dań gorących, przystawki, ciasta, napoje gazowane, soki i wodę, dekoracje na sali w formie świeżych kwiatów i jeszcze bryczkę dostajemy jako atrakcja w trakcie wesela dla gości. Ach, i pokrowce na krzesła są w tym (4 zł sztuka!).
W sumie tylko tort i wódka nam została.
Aha, i sala sprawdzona i polecana.

Wczoraj mniej więcej liczyłam ile nas to wyniesie, całe to przedstawienie i wyobraźcie sobie, że przy takim talerzyku to my się ledwo w 50 zmieścimy.
O.o
O tym kościele już było, zależy gdzie mieszkasz, czy masz 200 osób w parafii czy 20 tysięcy Najpóźniej to chyba 3 miesiące przed. Najlepiej zapytaj u źródła

U mnie cena za talerzyk wychodzi jeszcze niższa, a na pewno nie jest mi z tego powodu głupio Też wesele będzie na wsi, może nie na zabitej dechami, bo to nie typowa wioska z jedną ulicą wzdłuż, ale jednak "niemiejskość" robi różnicę
Ile osób będziecie zapraszać? Bo aż nie potrafię sobie wyobrazić, jak mimo w miare niskiej cenie za talerzyk wychodzi wam 50 tys za całość

Edytowane przez viva91
Czas edycji: 2014-01-07 o 14:27
viva91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 14:35   #2977
n91adine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez viva91 Pokaż wiadomość
O tym kościele już było, zależy gdzie mieszkasz, czy masz 200 osób w parafii czy 20 tysięcy Najpóźniej to chyba 3 miesiące przed. Najlepiej zapytaj u źródła

U mnie cena za talerzyk wychodzi jeszcze niższa, a na pewno nie jest mi z tego powodu głupio Też wesele będzie na wsi, może nie na zabitej dechami, bo to nie typowa wioska z jedną ulicą wzdłuż, ale jednak "niemiejskość" robi różnicę
Ile osób będziecie zapraszać? Bo aż nie potrafię sobie wyobrazić, jak mimo w miare niskiej cenie za talerzyk wychodzi wam 50 tys za całość
Może to dlatego, że dla połowy gości potrzebny nam nocleg. W każdym razie wybraliśmy dobrego jakościowo fotografa i kamerzystę i to nam tak trochę podkopuje budżet.
Chcemy na 150-180 osób ale według najnowszych danych (mama) na ten moment z mojej strony jest 170 osobistości, wiec ja tam każę listę ciąć.

A po ile jest u Was talerzyk?

Cytat:
Napisane przez asiaczek87 Pokaż wiadomość
Zdjęć nie mam i nawet ta sala nie ma swojej strony internetowej,ale znalazłam coś takiego. Klik. Niewiele widać, ale nic lepszego teraz nie mam.
Sala nie jest jakaś za☠☠☠ista i super elegancka, ale ma potencjał, który zamierzam wykorzystać. Wesele ma być wiejsko-rustykalne więc jak znalazł.
n91adine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 14:39   #2978
joasia-a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez okaro Pokaż wiadomość
a ja jutro jadę na to spotkanie do restauracyjii :P. Mam tylko nadzieję, że autobus mi pojedzie, w końcu to prawie do krakowa:P. Joasia masz akies zdjecia wloskich uliczek?:P
Hm.. nie mam pojęcia nawet.. bo we Włoszech zbyt wiele zdjęć nie robiłam, bo tam czuję się w sumie jak w domu prawie.. a pejlin ;>
Cytat:
Napisane przez olusia92 Pokaż wiadomość
Joasia-a jak będziesz na forum prosiłabym o zaktualizowanie mojego opisu w kalendarzu chyba na 86 stronie on jest bo potem zapomne że go pisałam a niewiem czy będziesz nadrabiać zaległości
Jak odkopię Twój post
Nikt więcej nic nie dodawał ;>
Cytat:
A tak w ogóle, dziewczyny, po poście Majsterki zaczęłam się zastanawiać czy u Was jest tak strasznie pudrowo i słodko-pierdząco, czy może też macie wojny z waszymi Tżtami?
Bo ja przyznaję, raz na cztery miesiące się tłuczemy tym co jest pod ręką. Już raz zdjęłam pierścionek i nawet czasem obrzucamy się hasłami: to odwołajmy ślub!
Ale tych lepszych chwil jest zdecydowanie więcej i staramy się teraz nie wywlekać ślubu na nasze pole bitwy tylko ROZMAWIAĆ. O sprawach bieżących.
Jak to jest u Was?
Srednio raz na miesiac sie sprzeczamy ale my sie nie klocimy nie wiadomo jak.. fochamy sie, ja czesto sie przestaje odzywac, on tez i zaczynamy pisac do siebie smsy hahaa xD
Cytat:
Napisane przez JSC90 Pokaż wiadomość
Tak w ogóle to myślałam, że mój TŻ dziś zwariuje bo non stop pokazywałam mu suknie ślubne i jak na początku zdarzało się, że do którejś miał jakieś tam 'ale' to pod koniec już każda była 'ładna', 'ładna', 'ładna'.. chyba jednak faceci nie lubią oglądać sukieneczek
A ja idę z moim szukać tej wymarzonej sukni :P i sam powiedział że chce iść więc dla mnie lepiej i on rzadko mówi tyle razy pod rząd że ładna haha xD
Cytat:
Napisane przez olusia92 Pokaż wiadomość
Cześć.
A ja ledwo wstałam to już jestem wkurzona, 15 minut próbowałam się dodzwonić do ośrodka zdrowia. Ciągle było zajęte a ośrodek 2 domy obok mnie to wstałam ubrałam się i tam ide. A co się okazało rejestracja na telefon a najpierw rejestrują tych pod okienkem czyt. stare wiecznie niezadowolone baby, które patrzyły na mnie jak na kosmite bo przecież młoda osoba nie może chorować. Grr... Ajak już siedze w poczekalni i słysze jaki to fajny doktor bo taki miły i można z nim o życiu porozmawiać to mnie coś bierze, bo każdy tam czeka a te po 30 czasem minut w gabinecie u takiego faceta siedza. Jak dobrze że ja do takiej młodej babki idę.
Eh.. wiesz.. miałam dziś dzień w trochę podobnym stylu tyle że ja dzisiaj poszłam pierwszy dzień na rehabilitację (pomijam fakt że to po prostu kpiny i żenada!!! i sama w domu robilam prawie takie same ćwiczenia... ale chce dokonczyc leczenie i moze o odszkodowanie sie starac.. bo jestem juz naprawde kaleka z tym kolanem...) Matko!! weszłam a tam cały korytarz starszych ludzi którzy patrzyli na mnie jak na ufo.... i naprawdę.. stałam tam jak jakiś odludek i czekałam mnóstwo czasu żeby mnie wgl wywołali (bo to też taki system że nie ma sie konkretnej godziny, ale przychodzisz, wybierasz swoja karte i wtedy czekasz jakby w kolejce aż przyjdzie Twoja kolej, i tak na poszczegolny zabieg i rehabilitacje....)
Cytat:
u nas chyba tez takich nie ma :P ale coz

Powiem wam ze jestem taka zmeczona zenajchetniej bym gdzie wyjechala.. rano mialam jechac po 7 na rehabilitacje, bo tak bede musiala jezdzic.. ale nie bylam w stanie nawet oczu otworzyc heh..
I jak to niby mój TŻ twierdzi.. ja to mam dobrze bo całe święta i te ferie świąteczne pracowałam, więc jestem wprawiona.. a cholera guzik prawda.. inni przynajmniej odpoczęli hah
Stary 2014-01-07, 14:44   #2979
Bacardi_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez existence Pokaż wiadomość
to trzymam kciuki za dobre wiatry u nas...ja już się nie mogę pogodzić z powrotem do rzeczywistości i już za zakrętem sesja...
nie dziękuję

Cytat:
Witajcie
My poruszymy temacik ślubu na mojej kolędzie
I ja też poruszę za tydzień w poniedziałek

Czekamy na Ciebie

Bacardi_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 14:46   #2980
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Może to dlatego, że dla połowy gości potrzebny nam nocleg. W każdym razie wybraliśmy dobrego jakościowo fotografa i kamerzystę i to nam tak trochę podkopuje budżet.
Chcemy na 150-180 osób ale według najnowszych danych (mama) na ten moment z mojej strony jest 170 osobistości, wiec ja tam każę listę ciąć.

A po ile jest u Was talerzyk?
A, no to nocleg faktycznie podbija cenę i gości też macie sporo. Nie wyobrażam sobie zaprosić 170 osób z jednej strony swoją drogą

Fotograf i kamerzysta i tak powinien się w 10 tys zamknąć, no dobra, niech będzie, że w 15 tys jak faktycznie full wypas (Ok, wiem, że da się i więcej, ale to już chyba wykracza poza logikę przeciętnego zjadacza chleba).
Więc póki nie znałam liczby gości nie potrafiłam sobie wyobrazić, jak doszliście do 50 tys

U mnie nie ma konkretnej ceny za talerzyk, bo ja to wszystko mam w częściach Wynajmujemy salę i osobno kucharkę, która ma swoich ludzi do kuchni i kelnerowania. Sala 1400 zł, kucharka i cała jej "świta" na osobę wychodzi poniżej 100 zł, miedzy 80 a 90 zł w poprzednim roku brała. Dekoracje sali będę miała zrobioną przez szwagierkę, wiejski stół tez będzie robiony "rodzinnie"
Stary 2014-01-07, 14:49   #2981
reverso4
Przyczajenie

Odstąpię orkiestrę i fotografa Szczecin

Chętnie odstąpię orkiestrę (zespół muzyczny Aplauz - skład 5 osób) i fotografa (Studio na Piętrze) na termin 28.06.2014r. Szczegółowe informacje można uzyskać pod numerem telefonu 505063573 (proszę dzwonić po godzinie 15). Z braku czasu nie odpowiadam na pytania zadane w tym wątku ani mailowo, kontakt jedynie telefoniczny.
reverso4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 14:51   #2982
iixi
Zakorzenienie

Cytat:
A, no to nocleg faktycznie podbija cenę i gości też macie sporo. Nie wyobrażam sobie zaprosić 170 osób z jednej strony swoją drogą
ja to bym musiała w cholere dalekie osoby zapraszać które widziałam raz w życiu albo nie widziałam nigdy. mi wychodzi niecałe 30 osób Tż też jakoś tak, a reszta to znajomi. i będzie koło 70-80 osób.

ja wróciłam z zajęć, przespałam się i do dzieła.. mam jutro dwa kolosy i zaraz wyłączam kompa i się lece poczytać na pierwszy przedmiot. a taaaak się nie chce

BLOG

iixi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 15:19   #2983
asiaczek87
Zakorzenienie

Cytat:
Zdjęć nie mam i nawet ta sala nie ma swojej strony internetowej,ale znalazłam coś takiego. Klik. Niewiele widać, ale nic lepszego teraz nie mam.
Sala nie jest jakaś za☠☠☠ista i super elegancka, ale ma potencjał, który zamierzam wykorzystać. Wesele ma być wiejsko-rustykalne więc jak znalazł.
No ciekawie się zapowiada
U nas jest 165 zł za talerzyk i może wzrosnąć maks. 10%. My będziemy mieli około 80 osób. Kamerzysta, fotograf i zespół też musi zjeść.
My też zaszaleliśmy z kamerzystą i fotografem i wychodzi nam łącznie trochę mniej niż 10 tys.

---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ----------

Cytat:
Napisane przez iixi Pokaż wiadomość
ja to bym musiała w cholere dalekie osoby zapraszać które widziałam raz w życiu albo nie widziałam nigdy. mi wychodzi niecałe 30 osób Tż też jakoś tak, a reszta to znajomi. i będzie koło 70-80 osób.

ja wróciłam z zajęć, przespałam się i do dzieła.. mam jutro dwa kolosy i zaraz wyłączam kompa i się lece poczytać na pierwszy przedmiot. a taaaak się nie chce
No zdobycie tytułu naukowego wymaga poświęceń
ja dzisiaj mam wagary od pracy bo przed moją chatą mam dziurę do piekła i jeździ wieeelki spychacz bo kopią akurat na mojej wysokości kanalizację chata się trzęsie ale co tam

1.08.2015

Stary 2014-01-07, 15:26   #2984
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez iixi Pokaż wiadomość

Ja jakbym zaprosiła całą swoją rodzinę jaką znam tylu osób bym nie uzbierała Musiałabym doprosić chyba ludzi z roku, + 80 osób by było

Ale też u mnie jest niewykonalne, żeby zamknąć się w 30 osobach, tata ma dwóch braci, mama ma 3 siostry, wszędzie są dzieci, a czasami dzieci dzieci i mam z nimi wszystkimi normalny kontakt. Plus znajomi jeszcze i te osoby towarzyszące...
Stary 2014-01-07, 15:35   #2985
JSC90
Raczkowanie

Cytat:
Jak teraz czytam, to o sukni w tamtym wątku (bo tylko tamten cały czas mam na myśli) Ty nic nie pisałaś, a 93helene owszem, w ostatnim zdaniu: "I oczywiście pożyczałyście, kupowałyście czy szyłyście suknie ślubną?" więc nie wiem czemu podniosło Ci się ciśnienie

Granica tkwi w tym, o czym napisałam wyżej. Masz nie za dużo postów, ktoś może się zastanawiać czy nie robisz reklamy. Ale jak na razie to za mało na jakiś punkt karny według mojej oceny
O matko, dopiero teraz zauważyłam, a byłam przekonana, że masz na myśli mnie i moje wywody o sukni z aliexpress, ale mi głupio, przepraszam

Witam tak w ogóle,
ale jestem zła, byłam dziś wrócić do ubezpieczenia w krus (jestem rolnikiem tak przy okazji)i dwie godziny się wyczekałam (na stronie mają info, że czynne do 15:15), a gdy przyszła moja kolej o 14:50 mówią, że zamykają, jakby wcześniej nie mogły uprzedzić że nie warto czekać. Jestem strasznie, strasznie zła, bo wyszłam wcześniej z pracy. Eh nienawidzę załatwiać spraw urzędowych...

A teraz idę robić carbonarę (drugie podejście, bo kiedyś mi się nie udała)
JSC90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 15:37   #2986
existence
Zakorzenienie

my z tż jesteśmy dziwni czasem aż tak podejrzanie... z rodziny z naszych stron wyszło równiutko po 28 osób (już z towarzyszącymi dla kuzynów itp.) ogólnie gości z obsługą mamy na liście 106 bez obsługi 100. Czyli wychodzi, że 44 osoby to będą nasi znajomi z osobami towarzyszącymi, dobrze że niektórych mamy wspólnych bo więcej by było
Stary 2014-01-07, 16:33   #2987
Na biurku Oli
Zakorzenienie

A ja dziś zostałam oficjalnie zwolniona

I jak tu na ślub zbierać?

nabiurkuoli.blogspot.com

Mój facebook
Na biurku Oli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 16:36   #2988
Aniaa_89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Na biurku Oli Pokaż wiadomość
o kurcze a jaki był powód?
Aniaa_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 16:41   #2989
Na biurku Oli
Zakorzenienie

No już ostatnio klientów coraz mniej, ja miałam pracować z nimi 2 lata, pracowałam niecałe 3... więc kiedyś to musiało nastąpić.. po prostu nie ma dla mnie zajęcia na tą chwilę.

nabiurkuoli.blogspot.com

Mój facebook
Stary 2014-01-07, 16:44   #2990
viva91
na przekór do celu

Cytat:

walnij sobie jakieś piwko na dziś wieczór, żeby milej zakończyć ten dzień

swoja drogą, jak mówisz, że można się było tego spodziewać, to dobrze, że poinformowali Cię o tym teraz, a nie np. przed świętami, kiedy i pieniążki potrzebne i nastrój wypada miec lepszy.
Stary 2014-01-07, 16:48   #2991
existence
Zakorzenienie

Cytat:

Stary 2014-01-07, 16:49   #2992
Aniaa_89
Zakorzenienie

Cytat:
No już ostatnio klientów coraz mniej, ja miałam pracować z nimi 2 lata, pracowałam niecałe 3... więc kiedyś to musiało nastąpić.. po prostu nie ma dla mnie zajęcia na tą chwilę.
eh ale głowa do góry, znajdziesz coś innego
Aniaa_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 16:59   #2993
Na biurku Oli
Zakorzenienie

Cytat:
walnij sobie jakieś piwko na dziś wieczór, żeby milej zakończyć ten dzień

swoja drogą, jak mówisz, że można się było tego spodziewać, to dobrze, że poinformowali Cię o tym teraz, a nie np. przed świętami, kiedy i pieniążki potrzebne i nastrój wypada miec lepszy.

No ponoć tak to przeciągali, żeby mi humoru na święta nie psuć. Tyle dobrze, że jeszcze 1 wypłate dostanę więcej, a już nie muszę pracować tylko pracy szukać.
Cytat:
Napisane przez Aniaa_89 Pokaż wiadomość
eh ale głowa do góry, znajdziesz coś innego
Chciałabym.. a najbardziej chciałabym dostać pracę w szkole albo przedszkolu..

nabiurkuoli.blogspot.com

Mój facebook
Stary 2014-01-07, 17:00   #2994
asiaczek87
Zakorzenienie

Cytat:
Współczuję ale znajdziesz już niedługo coś nowego i lepszego

1.08.2015

Stary 2014-01-07, 17:41   #2995
aga99792
Zakorzenienie

Hej . Dziewczyny, która z Was będzie kończyć studia w tym samym roku co ślub? Licencjat , mgr? Ja się zastanawiam czy dobrze zrobiłam i czy dam radę w jednym roku.. chociaż. slub we wrześniu a koniec w czerwcu.. hmmm... Jakimś wybitnym orłem nie jestem, ale daję radę xD
aga99792 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 17:58   #2996
Na biurku Oli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aga99792 Pokaż wiadomość
Hej . Dziewczyny, która z Was będzie kończyć studia w tym samym roku co ślub? Licencjat , mgr? Ja się zastanawiam czy dobrze zrobiłam i czy dam radę w jednym roku.. chociaż. slub we wrześniu a koniec w czerwcu.. hmmm... Jakimś wybitnym orłem nie jestem, ale daję radę xD
U mnie tak dziewczyny robiły i jedna dały radę, drugie nie. Wszystko zależy tylko i wyłącznie od ciebie. Z tym, że dziewczyny miały śluby np w czerwcu czy lipcu i przenosiły obronę na wrzesień.. ale kiepsko im poszło, jedna chyba broni się do teraz...

nabiurkuoli.blogspot.com

Mój facebook
Stary 2014-01-07, 18:02   #2997
aga99792
Zakorzenienie

wiem wiem że ode mnie i tylko ode mnie. i właśnie ja nie chciałam ślubu czerwiec lipiec bo wtedy to na pewno bym wszystkiego nie pogodziła.
aga99792 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 18:05   #2998
Kelpie
Zakorzenienie

Cytat:

Ojj Obyś znalazła coś szybko.

Po pracy byłam u gina i dotarłam dopiero do domu. Padnięta jestem coś

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Kelpie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 18:18   #2999
Na biurku Oli
Zakorzenienie

koleżanka wysłała mi na poprawę humoru:

http://www.youtube.com/watch?v=LwV2ZZdP3X4

nabiurkuoli.blogspot.com

Mój facebook
Stary 2014-01-07, 18:19   #3000
iixi
Zakorzenienie

Cytat:
koleżanka wysłała mi na poprawę humoru:

http://www.youtube.com/watch?v=LwV2ZZdP3X4
już to widziałam dawno temu i na mnie to w ogóle wrażenia nie robi :p

no i szybkiego znalezienia pracy

BLOG

iixi jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości