Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 9 - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-07, 15:01   #4231
gosia261282
Gang Iren

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 9

Cytat:
Napisane przez mengazhu Pokaż wiadomość
A my wyglądamy jak te matki piesków czy kotków?? Z cycami na wierzchu, takie leżące i zdechłe

Może i nie. Ale fajnie czasem byłoby się zamienić,one nie muszą prać,sprzątać,gotować,pam persów zmieniać
Stary 2014-01-07, 15:05   #4232
Amberella
Wtajemniczenie

GG do Amberella

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Może i nie. Ale fajnie czasem byłoby się zamienić,one nie muszą prać,sprzątać,gotować,pam persów zmieniać
Amberella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 15:08   #4233
mengazhu
Zadomowienie

GG do mengazhu

Cytat:
Napisane przez Amberella Pokaż wiadomość
Na TLC zaraz się zacznie "Ciąża z zaskoczenia". Widziałam już kiedyś jakiś odcinek. To o kobietach, które przez długi czas nie wiedzą, że są w ciąży. Trochę science fiction jak dla mnie, ale popatrzę
kiedyś oglądałam jakiś odcinek. nie wierzyłąm w to. mimo, że pierwsza ciąża beż żadnych problemów była.
Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
to dawaj biały chlebek a zarz potem renie zapobiegawczo
własnie wcinam chleb
Cytat:
Stary 2014-01-07, 15:09   #4234
lidkaa82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iwantyou99 Pokaż wiadomość
Powiem szczerze ze troszkę Was dziewczyny niezrozumiem z tymi odwiedzinami rodziny. Wiadomo ze dziadkowie czy rodzeństwo tez czeka ma tego maluszka. Co jest złego w krótkiej wizycie zeby zobaczyć dziecko? Mowie oczywiście tylko o najbliższej rodzinie tj dziadkowie Ew rodzeństwo.
Nawet ja pozwoliłam teściowej nas odwiedzić ale wszystko było bardzo szybko i sprawnie. Bez dotykania glaskania noszenia. Na to przyszedł czas pózniej.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
No ja mam takie podejscie jak ty. Może dlatego ze nas pewnie nie odwiedzi nikt prócz mojej siostry. Jak urodził się Alek to w dniu wyjścia ze szpitala teście wpadli na chwile i tyle ich widziałam, szwagierka nie przyszła wcale, reszta rodziny męża też nie. Moja rodzina z wyjatkiem siostry mieszka daleko wiec przyjechali dopiero na chrzciny. I uwierzcie mi ze było mi strasznie przykro.
lidkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 15:09   #4235
sweet_vintage
Rozeznanie

Ja juz porodówki na TLC nie oglądam. Nie wzrusza mnie to ani troche, wręcz przeciwnie - przeraża. I ci faceci zaglądający miedzy nogi i robiące zdjęcia (!) wychodzącej główki... Okropność.

A do mnie zadzwonili z Lux Medu, ze nie bede miała usg, bo lekarka odwołała wizyty :/ no i super, to miało byc moje ostatnie usg w 38 tyg, co najlepsze najwcześniejszy termin na kolejne usg to za ponad tydzien, a do tego czasu moge nie dotrwać po prostu :/ no wkurzona jestem strasznie

mój blog ciążowo-dzieciowy www.inspiracjemamy.blogsp ot.com

instynkt macierzyński jest przereklamowany.... http://www.inspiracjemamy.blogspot.c...nski-jest.html
sweet_vintage jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 15:12   #4236
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
kiedyś oglądałam jakiś odcinek. nie wierzyłąm w to. mimo, że pierwsza ciąża beż żadnych problemów była.

Koleżanka kiedyś z taką akcją przyszła,że znajoma,młoda dziewczyna,studentka pojechała do szpitala z bólem brzucha,a to był poród,a ona nie wiedziała,że jest w ciąży. Brzucha nie miała wcale!
Stary 2014-01-07, 15:14   #4237
magnusia
Zakorzenienie

zrobiłam sobie domowego hamburgera z kotleta mielonego- pycha!!!
Stary 2014-01-07, 15:14   #4238
Amberella
Wtajemniczenie

GG do Amberella

Cytat:

własnie wcinam chleb
No ja właśnie też nie wierzę. Zwłaszcza teraz, jak już wiem jak to jest

Smacznego! Ja zaraz zasiadam do obiadu. Czekam na małża i będziemy wsuwać gołąbki z kapusty włoskiej z sosem grzybowym

W ogóle to miałam dziś poczytać "Dzieci w Paryżu...", ale mam takiego żelka, że na niczym się nie potrafię skupić . Moje IQ w ciąży spadło chyba o 50%. Powiedzcie mi, czy to się cofnie
Stary 2014-01-07, 15:15   #4239
katharsist
Raczkowanie

Dzień dobry Kobiety.
Na wstępie chciałam bardzo przeprosić, że udzielam się znikomo, ale jakoś weny i czasu brak. Podczytuję w miarę na bieżąco, jednak z odpisywaniem jest gorzej...

Za 2 dni "sądny dzień" dla mnie...
Okaże się czy się Maleństwo obróciło i siedzimy nadal grzecznie w domu (nie mam żadnych objawów zbliżającego się porodu, poza galaretkowatą wydzieliną co kilka dni), czy jednak skierowanie na cc...
Torba niespakowana, mam wrzucone jedynie dwie koszulki nocne, ręcznik i majtki siatkowe...
Dzieciowe ubranka kolorowe cz.1 przeprane, ale raptem jest tego 3 body, 3 półśpiochy, 4 śpiochy, 2 pajace, 6 kaftaników... Bo prałam tylko neutralne jakby czasem córcia okazała się synkiem...
Do tego pieluchy kolorowe i okrycie kąpielowe...
Biel czeka i nie wiem kiedy ją wypiorę, bo pralka odmówiła posłuszeństwa... Nabiera wody jak szalona. Dlatego też muszę zakupić sobie normalną pralkę, nad którą nie trzeba będzie za każdym razem stać i pilnować (ew. wył i zakręcić wodę...)

Zastanawiam się nad dwiema, ale nie wiem co wybrać...
http://www.ceneo.pl/26881792
wersja 6kg ma więcej opinii...
czy może
http://www.ceneo.pl/13864637#tab=click
Mężowi dzisiaj ją polecali w sklepie...
Może któraś z Was miała/ma z którąś do czynienia i może podpowiedzieć conieco?

mam nadzieję, że w najbliższych dniach uda mi się ogarnąć pokój, zrobić zdjęcia, to pochwalę się dzieciowym kącikiem...
Stary 2014-01-07, 15:16   #4240
tajeczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kootek_mamrotek Pokaż wiadomość
w sumie to dobrze się stało, że pójdziesz na oddział i bez dziecka już nie wyjdziesz będziesz pod stalą opieką, może do tego piątku przez twoje emocje samo się wszystko rozkręci grunt to teraz trafić na dobre towarzystwo w sali, bo odbieranie o 5 telefonu to dobre przegięcie

U mnie niestety nic się nie rozkręca. Od rana jestem na nogach, posprzątałam łazienkę, upiekłam 2 chałki, zrobiłam gar ogórkowej i zaraz chyba włączę odkurzacz Wcześniej, godzinne stanie w kuchni kończyło się uczuciem, że zaraz zgubię dziecko - tak mi się pchała a teraz... 4 godz na nogach i duupaa
jak to się robi??? :sli na: daj przepis
tajeczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 15:17   #4241
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Brzuch mnie coś dziś pobolewa i prawe udo
Może to są jakieś skurcze...a ja nie wiem o co chodzi

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-07, 15:20   #4242
Amberella
Wtajemniczenie

GG do Amberella

Cytat:
Napisane przez sweet_vintage Pokaż wiadomość
Ja juz porodówki na TLC nie oglądam. Nie wzrusza mnie to ani troche, wręcz przeciwnie - przeraża. I ci faceci zaglądający miedzy nogi i robiące zdjęcia (!) wychodzącej główki... Okropność.

A do mnie zadzwonili z Lux Medu, ze nie bede miała usg, bo lekarka odwołała wizyty :/ no i super, to miało byc moje ostatnie usg w 38 tyg, co najlepsze najwcześniejszy termin na kolejne usg to za ponad tydzien, a do tego czasu moge nie dotrwać po prostu :/ no wkurzona jestem strasznie
No, Ci zaglądający faceci (a bywało, że całe rodziny) są paskudne; poród może nie jest piękny, ale wg mnie powinien być intymny, a robienie z niego atrakcji publicznej jest niesmaczne

Może na to ostatnie USG wybierz się prywatnie. Zwłaszcza jeśli dzięki temu, poczujesz się spokojniejsza.

Cytat:
Koleżanka kiedyś z taką akcją przyszła,że znajoma,młoda dziewczyna,studentka pojechała do szpitala z bólem brzucha,a to był poród,a ona nie wiedziała,że jest w ciąży. Brzucha nie miała wcale!
Czyli jednak takie rzeczy się zdarzają
Stary 2014-01-07, 15:21   #4243
mengazhu
Zadomowienie

GG do mengazhu

Cytat:
uwielbiam BIAŁY chleb a w środku mielony Najlepszy najświeższy mielony, ciepły, ciekający jeszcze
Cytat:
Moje IQ w ciąży spadło chyba o 50%. Powiedzcie mi, czy to się cofnie
Cofnie. A właściwie spadnie niżej :P Będziesz rozmawiać o kupkach, zupkach, ząbkach. I gugać do dziecięcia
Stary 2014-01-07, 15:21   #4244
poczatkujaca-dagmara
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość
Odnośnie CC. Kobiety polecają maść na blizny o nazwie Cepan:

"Jeśli chodzi o blizne po cc to proponuje krem o nazwie CEPAN Jest skuteczna nawet przy starszych bliznach.Ja miałam cc 13 lat temu ( bliżniaki i jedno dzieciątko miało położenie poprzeczne drugie główkowe to pierwsze blokowało drugie) ślady po bliznie po stosowaniu cepanu są niewidoczne. Jedna wada tego kremu to zapach cebuli.ale jak dla mnie to mały pikuś.Teraz jestem po artroskopi i leczę sobie blizny po nacieciach super efekt. A jeszcze krem ten przyśpiesza gojenie podskórne .Pozdrawiam wszystkie mamusie po cc i te po tradycyjnych porodach

http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzynstwo/porod/Rekonwalescencja-po-cesarskim-cieciu_34533.html"
Ten cepan strasznie śmierdzi czosnkiem
Zdecydowanie lepszy i skuteczniejszy jest contractubex

Cytat:
Ja tam jednak uważam,że mimo wszystko mleko z piersi jest najlepsze i przekarmić też nie idzie. Tutaj w grę wchodzi matka natura,która wie co robi. A nie tylko człowiek,ale inne ssaki też mleka z cycka wydzielanego nie mają
Zgadzam sie z pogrubionym

Cytat:
na TLC leci porodówka
Nie oglądam takich programów i nie oglądalam tego cc

Cytat:
Napisane przez lidkaa82 Pokaż wiadomość
No ja mam takie podejscie jak ty. Może dlatego ze nas pewnie nie odwiedzi nikt prócz mojej siostry. Jak urodził się Alek to w dniu wyjścia ze szpitala teście wpadli na chwile i tyle ich widziałam, szwagierka nie przyszła wcale, reszta rodziny męża też nie. Moja rodzina z wyjatkiem siostry mieszka daleko wiec przyjechali dopiero na chrzciny. I uwierzcie mi ze było mi strasznie przykro.
Do nas napewno zjedzie sie rodzina męża (do niego do dzisiaj na ur. zjeżdza cała familia, rodzice, rodzeństwo, babcie, ciocie kuzyni -około 26 osob)c na początku mnie to przerażało, ale teraz patrze na to inaczej, wpadaja bo pamiętają, interesują sie i chcą w tych chwilach być z nami
Po porodzie do szpitala zapewne wpadnie rodzenstwo i rodzice (moze mama zgubi droge )
Reszta zapewne po powrocie do domku zacznie zaglądać po kolei
poczatkujaca-dagmara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 15:24   #4245
gosia261282
Gang Iren

Cytat:

Mniam! Podziel się,co?
Stary 2014-01-07, 15:26   #4246
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
uwielbiam BIAŁY chleb a w środku mielony Najlepszy najświeższy mielony, ciepły, ciekający jeszcze

no ja zrobiłam właśnie taki ciepły kotlecik, kajzerka, serek, sałata, ogórek i ketchup- mniam!! polecam
Stary 2014-01-07, 15:29   #4247
Amberella
Wtajemniczenie

GG do Amberella

Cytat:
Cofnie. A właściwie spadnie niżej :P Będziesz rozmawiać o kupkach, zupkach, ząbkach. I gugać do dziecięcia
O ja pierdziule, nie pocieszasz mnie. Jak ja do roboty wrócę
Ale wiem, że masz rację .
Cytat:
Napisane przez poczatkujaca-dagmara Pokaż wiadomość
Ten cepan strasznie śmierdzi czosnkiem
Zdecydowanie lepszy i skuteczniejszy jest contractubex
Nie mam porównania, ale Cepan stosowałam i szczerze to nie wiem, czy działa, bo nie wiem jakbym się goiła bez niego (miałam usuwane znamiona, w tym na twarzy).
Znajomy natomiast bardzo zachwala Contractubex. Spotkałam się też z opinią, że super są silikonowe plastry na blizny.
Stary 2014-01-07, 15:31   #4248
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
no ja zrobiłam właśnie taki ciepły kotlecik, kajzerka, serek, sałata, ogórek i ketchup- mniam!! polecam
Mąż takie zrobił w sobotę...były pyszne
Stary 2014-01-07, 15:31   #4249
Roane
Wtajemniczenie

Do wszystkich forumowiczek, które właśnie zostały przyjęte do grupy na fejsie lub dołączą tam w niedalekiej przyszłości: uprzejmie prosimy o przedstawienie się nickiem z forum pod zdjęciem w galerii zatytuowanym "poznajmy się". Wszystkie się tam przedstawiłyśmy, coby każdy mógł rozkminić kto jest kto, i tego oczekujemy od nowych członkiń. W ramach wyjaśnienia po co to przedstawianie się jest - na fejsie każda z nas posługuje się swoimi prawdziwymi danymi po których bezproblemowo można ją namierzyć, toteż w ramach chronienia naszej prywatności nie chcemy tam w grupie mieć niemej widowni.

Cytat:
Napisane przez nattalli Pokaż wiadomość
(...)
a bardziej przyjemna sprawa odwiedzać na porodówce kobiety mogą tylko mężowie ewentualnie starsze dzieci kobiety która urodziła. Jeśli ktoś inny chce zobaczyć dziecko to owszem można ale albo na zewnątrz budynku albo w holu wejściowym. Inni goście, ciotki, mamy, babcie, siostry itd nie moga przebywać na sali ponieważ inne kobiety potrzebują spokoju po urodzeniu dziecka i szpital dba o ich prywatność i intymność (chodzi o karmienie przy tabunie obcych ludzi odwiedzających inne kobiety z pokoju). Podoba mi się to podejście bardzo
Dodatkowo mogę liczyć na pokój rodzinny pod warunkiem że poród przebiegnie bez komplikacji dla mnie i dla dziecka i że mala nauczy się w miarę sprawnie łapać pierś

żelek ciążowy; ugotować zupę i stwierdzić że nie ma się ani makaronu żeby ją zasypać ani śmietany żeby ją zabielić;p w efekcie mam czerwoną wodę na warzywach, mięsku i przyprawach. Cała reszta musi poczekać aż mój maż zrobi zakupy po pracy;p A tak ładnie pachnie POMIDOROWA
Kurcze, sama myśl o tym zapachu sprawia że mam ślinotok
Fajne masz zasady dot. odwiedzin w tym szpitalu

Cytat:
Ja tam jednak uważam,że mimo wszystko mleko z piersi jest najlepsze i przekarmić też nie idzie. Tutaj w grę wchodzi matka natura,która wie co robi. A nie tylko człowiek,ale inne ssaki też mleka z cycka wydzielanego nie mają
Ot krótko i na temat Natura nie zna pojęcia nadprodukcji - pewnie da się dziecko przekarmić na mleku matki, ale myślę że są to pojedyńcze, bardzo rzadkie przypadki. Pozatym, przy mieszance, jak się dziecko przekarmia, to dostaje ono o wiele więcej ciężkostrawnych kalorii. Ogromne znaczenie ma, czy brzuszek jest przepełniany lekkostrawnym mlekiem matki, czy ciężkostrawną mieszanką.

Cytat:
Napisane przez vacuity Pokaż wiadomość
(...)
A tak odnośnie wesel, to przypomniała mi się sytuacja z czasów studenckich, kiedy dorabiałam sobie jako niania. Pewne małżeństwo zatrudniło mnie (z ogłoszenia w internecie) do jednorazowej opieki nad ich synkiem w czasie wesela (mały miał jakieś 6 mc). Moja praca polegała na tym, że siedziałam z nim w samochodzie na parkingu przed domem weselnym na wsi całą noc, wołając tylko matkę na karmienie gdy się budził. Zwróćcie uwagę na skrajną nieodpowiedzialność tych ludzi - zostawili dziecko z całkiem obcą osobą (chłopiec zobaczył mnie pierwszy raz gdy obudził się na karmienie), nikt mnie nie wylegitymował itp... W dodatku na miejscu okazało się, że oni nie mają samochodu i oczekiwali, że zabiorę chłopca do swojego (a mnie podrzucił tata, który zaraz pojechał) i na gwałt kombinowali samochód od kogoś z rodziny. I tak sobie siedziałam w tym samochodzie, aż skończyło się wesele a oni zabrali się do autobusu i pojechali. Zarobiłam dobrze, bo coś ponad 100 zł, ale gdybym była jakąś psychopatką, to miałabym milion okazji, by to dziecko porwać, zrobić mu krzywdę, nikt mnie nie sprawdzał...
Nawet nie zaprosili Cię na rozmowę przed tym wszystkim? WOW

Cytat:
A my wyglądamy jak te matki piesków czy kotków?? Z cycami na wierzchu, takie leżące i zdechłe

Ale fakt, wciąz zwierzęta małe ciągną
Może i czasem wyglądamy
Dzieci jakby mogły to pewnie też by ssały non stop. Ale, może u piesków/kotków jest podobnie jak u nas, ssanie działa jako uspokajacz i wogóle, nie tylko jako metoda na głoda?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-07, 15:33   #4250
ejani
Zadomowienie

Cytat:
A do mnie zadzwonili z Lux Medu, ze nie bede miała usg, bo lekarka odwołała wizyty :/ no i super, to miało byc moje ostatnie usg w 38 tyg, co najlepsze najwcześniejszy termin na kolejne usg to za ponad tydzien, a do tego czasu moge nie dotrwać po prostu :/ no wkurzona jestem strasznie.
Witam po drzemce.

Ja też jestem coraz bardziej cięta na luxmed, choć akurat w Twoim przypadku polecam zapisać się na to po terminie, żeby nie przepadło a potem dzwonić przed tym 38 tc czy się coś nie zwolniło (miałam podobną sytuację- wizyta u gina 3.01 a pierwszy wolny termin usg- 7.01 ale jakoś 30 czy 31 grudnia "zwolniła się" wizyta 2.01 czyli idealnie, a co za tym idzie i moja) tylko niestety trzeba się nadzwonić i nagadać

Ale mi przypomniałaś, że na tej właśnie wizycie lekarz kazał się umówić na dzień po tp żeby się skontrolować i ew.wypisać skierowanie do szpitala i nie ma terminów

Mam nadzieję, że syn wyjdzie wcześniej, bo nie zapisałam się na później...
Stary 2014-01-07, 15:41   #4251
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Na TLC zaraz się zacznie "Ciąża z zaskoczenia". Widziałam już kiedyś jakiś odcinek. To o kobietach, które przez długi czas nie wiedzą, że są w ciąży. Trochę science fiction jak dla mnie, ale popatrzę
Obejrzałam kawałek. Jakieś takie niewiarygodne to dla mnie

A apropo ciąży, kocham Kabaret Hrabi o ciąży http://www.youtube.com/watch?v=KYACKHD4tOk

Cytat:
Kocie mamy pampersów nie muszą co prawda zmieniać, ale po kociakach "niespodzianki" karnie zjadają

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Brzuch mnie coś dziś pobolewa i prawe udo
Może to są jakieś skurcze...a ja nie wiem o co chodzi
Prysznic weź?
Stary 2014-01-07, 15:42   #4252
sweet_vintage
Rozeznanie

Cytat:
No, Ci zaglądający faceci (a bywało, że całe rodziny) są paskudne; poród może nie jest piękny, ale wg mnie powinien być intymny, a robienie z niego atrakcji publicznej jest niesmaczne

Może na to ostatnie USG wybierz się prywatnie. Zwłaszcza jeśli dzięki temu, poczujesz się spokojniejsza.

Czyli jednak takie rzeczy się zdarzają
Rzecz w tym, ze właśnie zapisana byłam prywatnie :/

Cytat:
Napisane przez ejani Pokaż wiadomość
Witam po drzemce.

Ja też jestem coraz bardziej cięta na luxmed, choć akurat w Twoim przypadku polecam zapisać się na to po terminie, żeby nie przepadło a potem dzwonić przed tym 38 tc czy się coś nie zwolniło (miałam podobną sytuację- wizyta u gina 3.01 a pierwszy wolny termin usg- 7.01 ale jakoś 30 czy 31 grudnia "zwolniła się" wizyta 2.01 czyli idealnie, a co za tym idzie i moja) tylko niestety trzeba się nadzwonić i nagadać

Ale mi przypomniałaś, że na tej właśnie wizycie lekarz kazał się umówić na dzień po tp żeby się skontrolować i ew.wypisać skierowanie do szpitala i nie ma terminów

Mam nadzieję, że syn wyjdzie wcześniej, bo nie zapisałam się na później...
Tez mnie to juz z równowagi powoli wyprowadza. No właśnie postanowiłam sie nie wypisywać i bede codziennie dzwonić. Ale jak sie nie uda, to sie chyba juz pokusze o jakaś oficjalna skargę, bo nie po to płace za abonament żeby w innym centrum medycznym płacić za to samo, a to jest ich błąd nie mój, bo ja sie zapisalam prawie miesiąc przed wizyta.

W ogóle mój dziec zaczął szaleć w brzuchu, aż dziwne bo ostatnio był troche spokojniejszy, a tu takie wariacje w brzuchu...

instynkt macierzyński jest przereklamowany.... http://www.inspiracjemamy.blogspot.c...nski-jest.html
Stary 2014-01-07, 15:44   #4253
Roane
Wtajemniczenie

A PawMaj odezwała się dzisiaj wogóle?
Stary 2014-01-07, 15:45   #4254
Negrid
Rozeznanie

Cytat:
A ja po ostatniej wizycie wyszło, że mam anemię. Dała mi leki ginka moja, po których rzygam jak kot. Ale nastraszyła mnie skutecznie pytać czy chcę aby mi krwi zabrakło podczas cc.
A co dostałaś konkretnie? Ja jak miałam anemię to na praktycznie wszystkie tabletki z żelazem reagowałam bełtem. Teraz biorę femibion vitaferr ?czy jakoś tak? i jest nadzwyczaj dobrze.

Cytat:
Napisane przez nattalli Pokaż wiadomość
a tak z innej beczki dowiedziałam się że szpitalu w którym będę rodzić jest możliwość że trafię na zbiór studentów zaciekawionych moim kroczem i niestety muszę się na nich zgodzić,
a bardziej przyjemna sprawa odwiedzać na porodówce kobiety mogą tylko mężowie ewentualnie starsze dzieci kobiety która urodziła. Jeśli ktoś inny chce zobaczyć dziecko to owszem można ale albo na zewnątrz budynku albo w holu wejściowym. Inni goście, ciotki, mamy, babcie, siostry itd nie moga przebywać na sali ponieważ inne kobiety potrzebują spokoju po urodzeniu dziecka i szpital dba o ich prywatność i intymność (chodzi o karmienie przy tabunie obcych ludzi odwiedzających inne kobiety z pokoju). Podoba mi się to podejście bardzo
Mnie się też bardzo to podejście podoba i też bym tak chciała. Ale rzeczywistość inna....
To i ja wtrącę 3 grosze do tematu odwiedzin. Moja mama jest tak spoko człowiekiem, ona mnie naprawde rozumie, to że teraz źle się czuje czasem, że ledwo chodzę... jej wizyta jak leżałam w szpitalu w 24 tc to było kilkanaście minut, widziała, że źle ze mną ledwo dycham, wszystko boli i do tego jestem poddenerwowana.
Za to teściowa... nie wiem czy to już tu pisałam, ale pierwsze co mi powiedziała (leżałam bo nie czułam ruchów) że jej "szwagierka w 6 miesiącu ciąży (ileś lat temu) też nie czuła ruchów i musiała urodzić trupa" dosłownie to są jej słowa.Do mnie- leżącej i czekającej na USG. Jak się później okazało, że moja dzidzia ma się dobrze, tylko to moja macica tak mocno się stawia i ruchów nie czuć, to opowiadała wszystkim w rodzinie, że ja dziecka nie donoszę i w ogóle, ciągle gada że my na to dziecko nie zasługujemy tylko jej córka (ona ma jakieś problemy z tym niestety) co wizyta słucham, że nas na dziecko nie stać, że mamy koniecznie do nich wrócić, że sobie w życiu nie poradzimy, rady odnośnie wychowania że po prostu wziąć i rozstrzelać... np, żeby dziecku dawać mleko w butelce i dodatkowo słodzić bo ona tak robiła...
Boje się strasznie, że jak mała będzie już na świecie to odetchnąć mi nie da i ciągle będzie u nas wysiadywać jajka.

Nadgorliwość gorsza niż sraczka.

Lecę na SR
Negrid jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 15:49   #4255
katharsist
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Negrid Pokaż wiadomość
Mnie się też bardzo to podejście podoba i też bym tak chciała. Ale rzeczywistość inna....
To i ja wtrącę 3 grosze do tematu odwiedzin. Moja mama jest tak spoko człowiekiem, ona mnie naprawde rozumie, to że teraz źle się czuje czasem, że ledwo chodzę... jej wizyta jak leżałam w szpitalu w 24 tc to było kilkanaście minut, widziała, że źle ze mną ledwo dycham, wszystko boli i do tego jestem poddenerwowana.
Za to teściowa... nie wiem czy to już tu pisałam, ale pierwsze co mi powiedziała (leżałam bo nie czułam ruchów) że jej "szwagierka w 6 miesiącu ciąży (ileś lat temu) też nie czuła ruchów i musiała urodzić trupa" dosłownie to są jej słowa.Do mnie- leżącej i czekającej na USG. Jak się później okazało, że moja dzidzia ma się dobrze, tylko to moja macica tak mocno się stawia i ruchów nie czuć, to opowiadała wszystkim w rodzinie, że ja dziecka nie donoszę i w ogóle, ciągle gada że my na to dziecko nie zasługujemy tylko jej córka (ona ma jakieś problemy z tym niestety) co wizyta słucham, że nas na dziecko nie stać, że mamy koniecznie do nich wrócić, że sobie w życiu nie poradzimy, rady odnośnie wychowania że po prostu wziąć i rozstrzelać... np, żeby dziecku dawać mleko w butelce i dodatkowo słodzić bo ona tak robiła...
Boje się strasznie, że jak mała będzie już na świecie to odetchnąć mi nie da i ciągle będzie u nas wysiadywać jajka.

Lecę na SR

O matko...
brak słów na komentarz...
Stary 2014-01-07, 15:50   #4256
Soleil_Rouge
Rozeznanie

Cytat:
no tego to ja tez nie moge zrozumiec!!! Zreszta ja Tz wprost powiedzialam, ze chce, zeby byl ze mna przy porodzie, ale nie ma prawa zagladac mi miedzy nogi!! Ma mnie trzymac za reke, masowac plecy, podawac wode do picia i psiakac rozpylaczem na twarz i tyle!! na porodowce tez juz zglosilam, ze poprosze "parawanik" miedzy moim brzuchem a kroczem, zeby Tz nic nie widzial (bo normalnie to tego nie robia, bo wieszosc partnerow to jednak chce to wszystko ogladac ).
ja to bym ewentualnie chciala cesarke na sobie zobaczyc, jakby sie okazalao, ze trzeba mi ja zrobic (choc poki co nie bylo mowy o cc w moim przypadku), ale to ja zreszta filmik z cesarki, ten ktory ktoras z Was wrzucila tez mi sie bardzo spodobal

a poza tym to wlasnie polazilam po schodach, potanczylam troche, pranie rozwiesilam... co by tu jeszcze porobic zeby skurcz w koncu nadeszly...
Stary 2014-01-07, 15:54   #4257
san_g
Zadomowienie

Cytat:
Oglądałam, dla mnie to nie do pomyślenia ale różne rzeczy na świecie się dzieją. Najgorsze w tym wszystkim to brak badań i że te kobiety normalnie piją i jedzą wszystko a potem jest strach o to, że maluszek będzie chory.

http://www.suwaczki.com/tickers/34bw43r82yq11y27.png
san_g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 16:00   #4258
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Negrid Pokaż wiadomość
(...)

Jakaś psychiczna na teściowa
Stary 2014-01-07, 16:02   #4259
AgatkaL
Wtajemniczenie

Już po wizycie. Naczekaliśmy się, bo była 1,5 godz. obsuwa...lekarz został wezwany do operacji. W każdym razie...szyjka bez zmian, czyli super...w związku z tym mogę zacząć spacerować i nawet iść na zakupy , a za tydzień lekarz zaleca nawet sex .
Miałam pobierany wymaz na paciorkowca...trochę mnie zaskoczyło, że to z dwóch dziurek

Za dwa tygodnie ostatnia wizyta i usg.

Jesteśmy zaręczeni !!!
http://s8.suwaczek.com/201102120926.png

♥NASZ ŚLUB♥ 03.09.2011
http://s5.suwaczek.com/20110903580113.png
AgatkaL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 16:05   #4260
sweet_vintage
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Soleil_Rouge Pokaż wiadomość
no tego to ja tez nie moge zrozumiec!!! Zreszta ja Tz wprost powiedzialam, ze chce, zeby byl ze mna przy porodzie, ale nie ma prawa zagladac mi miedzy nogi!! Ma mnie trzymac za reke, masowac plecy, podawac wode do picia i psiakac rozpylaczem na twarz i tyle!! na porodowce tez juz zglosilam, ze poprosze "parawanik" miedzy moim brzuchem a kroczem, zeby Tz nic nie widzial (bo normalnie to tego nie robia, bo wieszosc partnerow to jednak chce to wszystko ogladac ).
ja to bym ewentualnie chciala cesarke na sobie zobaczyc, jakby sie okazalao, ze trzeba mi ja zrobic (choc poki co nie bylo mowy o cc w moim przypadku), ale to ja zreszta filmik z cesarki, ten ktory ktoras z Was wrzucila tez mi sie bardzo spodobal

a poza tym to wlasnie polazilam po schodach, potanczylam troche, pranie rozwiesilam... co by tu jeszcze porobic zeby skurcz w koncu nadeszly...
U mnie to samo, tz ma określone zadania i na tym koniec. Z reszta chętny nie jest żeby zaglądać tam gdzie nie trzeba

Co do aktywności - weź w obroty TZ

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości