|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1561 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Moje Panie, to nie żarty - sezon ślubny już otwarty! PM2014 cz.23
Parisparisienne Bardzo piękne opaski, jeśli tylko masz ciemne włosy, to śmiało bierz
![]() ysia Podoba mi się fryzura i makijaż - rzeczywiście Twój typ urody ![]() Tak w ogóle to przejrzałam całą stronę tej makijażystki - zapisałam sobie kilka inspiracji dla siebie. Co do sesji - umówiłam się za 10zł od ujęcia obrobionego, ale dostaliśmy wszystkie wypstrykane zdjęcja. Z tym, że fotografowała nasza znajoma, pasjonatka. Nie mogę się doczekać posta o kwasach ![]() Opiumalfa Zgadzam się co do filmów ślubnych. Oglądałam kilka całościowych reportaży i w takim sposobie montażu były interesujące (mimo iż młodych zupełnie nie znam, więc całkowity obiektywizm). Nie wiem, czy przeżyłabym 4godzinny reportaż z wcinania kotleta - choć podejrzewam, że jeśli to nasz ślub, to zupełnie inny odbiór takiej dlugiej relacji filmowej ![]() Link do pończoch. kuli Ja bym tylko zwróciła uwagę na rozmiar (żebyś nie musiała całe wesele trzymać sukienki w rękach, bo trochę luźna) i wszycie bielizny (np. szlufki do stanika, jeśli ubierasz stanik, a nie masz wszystych miseczek). Powodzenia - życzę Ci wymarzonego dnia ślubu ![]() anannke Akurat z Tobą się zgodzę, że ceny filmów bardzo wysokie. Jeśli kuzyn się zgodzi to byłoby super ![]() Elrosa Bardzo zgrabny komplecik ![]() Dotka90 Straszne te wierszyki ![]() Cytat:
Co do wierszyków - wybierzcie jakiś najmniej wołający o wyciąganie kasy. Wg mnie wystarczy przy zaproszeniach powiedzieć, że w zasadzie to wszystko do mieszkania już macie i tyle; goście powinni się domyślić. Krychulec ![]() gornek Bardzo piękny bukiet ![]() Lemon Drop, Nr 1 bardzo mi się podoba (duże kamienie pasujące do kolczyków. A z ebayowych linków możesz rozważyć : z pierwszego linka grzebyki A,B,D,G, z drugiego nr 20 i ten bez nr Ad rem Jedyny wierszyk, jaki mi się podoba ![]() moniczka_90 Bardzo korzystna cena - trzymam kciuki, zeby wyszło bardzo pozytywnie ![]() docik Świetna fryzura, idealnie dobrana do twarzy. Myślę, że to eustomy z frezjami. IwciaxD witaj ![]() swiat-katarzyny Też mam podobny problem z cerą; myślałam nad kwasami. I też dużo robi makijaż - zerknij tutaj. Ze wszystkich wierszyków ten jest najmniej szokujący dla mnie. enzunio Jakie wino wybraliscie? Pytanie do dziewczyn zapewniających nocleg gościom - po lekturze wątku o faux pas Młodych, musimy przemyśleć kwestie noclegowe. Mama TŻ-ta bardzo chce, żeby goście z tej części rodziny nocowali u nich w domu lub po domach krewnych mieszkających w okolicy. Warunki komfortowe (czyli nie 2 osoby na jednoosobowym dziecięcym łóżku lub podłoga do spania). Czy z perspektywy gościa taki nocleg to faux pas? Mamy jeszcze czas, żeby załatwić noclegi w hotelu; musimy mieć jednak rzeczowe argumenty do rozmowy; nie chcę urazić mamy TŻ-ta. Za chwilę zmykam do florystki, dowiem się co w tryndach ślubnych na 2014 piszczy ![]()
![]() |
#1562 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1563 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój tż przykładowo nie lubi spać w pokoju z innymi ludźmi, dla niego to duży problem. mi to aż tak bardzo nie przeszkadza, choć wiadomo, lepiej być samemu lub z partnerem w pokoju ![]()
![]() |
#1564 |
Zakorzenienie
|
My zapewniamy nocleg ale w hotelach, myslelismy o noclegach po rodzinie, jednak wiemy po sobie, ze nie czulibysmy sie komfortowo u kogos obcego np. jezeli chodzi o korzystanie z lazienki, nie trzeba sie dzielic z cala rodzina i czekac iles tam czasu aby wejsc, w hotelu kazdy ma swoja, nie krepuje sie itp. ale to zalezy co kto woli, ja osobiscie gdybym miala propozycje spac u kogos, to zalatwilabym sobie we wlasnym zakresie hotel.
#1565 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1566 |
Zakorzenienie
|
say-hello Ja z tych małowymagających, spałam w różnych warunkach
![]()
#1567 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez anannke Czas edycji: 2014-01-07 o 15:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1568 |
Zakorzenienie
|
Cornflower, jako gość weselny, zależy u kogo miałabym spać. Jeśli u b. bliskiej rodziny (kuzynka, siostra, ciocia) to ok. Ale jakby to miał być jakiś tam wujek Gieniu, którego widziałam na komunii, to dla mnie odpada
![]() Podsumowując: noclegi w rodzinie TAK, ale dla najbliższej rodziny, broń boże dla znajomych, albo dla ludzi nieznających się. Gdybym pojechała na wesele znajomych i nie miała możliwości powrotu, miałabym, nocować u ich rodziny, to wynajęłabym sobie (na swój koszt of kors) pokój w hotelu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1569 | |
BAN stały
|
Różową i biała Varnę
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1570 |
Zakorzenienie
|
myślę że taka opcja noclegu w rodzinie dla rodziny jest całkiem miła bo jeśli ktoś nie ma możliwości wydawać pieniędzy na nocleg w hotelu to ma jakąś opcję. Jeśli mu nie odpowiada to wybierze hotel na na własną rękę.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1571 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1572 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Zgadzam się z większością - jeśli osoby nocujące i nocowane są z jednej rodziny i się znają, to moim zdaniem jest OK. Jeśli są to osoby obce, to mogłyby się czuć skrępowane. Cytat:
![]()
![]() |
#1573 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
![]() |
#1574 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Świat_katarzyny przymierz ją jeszcze raz, miłość powróci ![]() Cytat:
![]() Najchętniej wzięłabym wszystkie 3, tylko po co ![]() Cytat:
![]() Kurcze teraz mam już niezły mętlik w głowie ![]()
![]() |
#1575 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do noclegu. Ja w Łodzi załatwiam miejsca w pokojach. Mniej wiecej wychodzi to po 20-30 zl za osobe. i notka w zaproszeniu o noclegu. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1576 |
Zadomowienie
|
Znalazłam przy okazji.
![]() Top 10 kolorów 2014 według Pantone EDIT: I coś jeszcze ![]() Najnowsze trendy, czyli modny ślub 2014
"Nie wierzę takim obrońcom przyrody, u których miłość do przyrody przeniknięta jest nienawiścią do człowieka." Edytowane przez Kishlaczkowa Czas edycji: 2014-01-07 o 16:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#1577 | ||||
Zakorzenienie
|
dziewczynki dzięki Wam wielkie za Wasze opinie o florystce!! w sumie też dzięki temu została podjęta spontaniczna decyzja (okej, raczej moja, ale uczciwie mówię, że TŻ już poinformowany :P) i zaklepełam termin u tej Pani
![]() Florystka z głowy juhuuu ![]() say-hello śliczna ozdoba do włosów ![]() też sobie zapisałam namiary na ten cudowny specyfik do twarzy, który któraś z Was poleciła, dzięki! Mi problemy z cerą wróciły podwójnie mocno po odłożeniu tabletek ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() iLoNuS_ktl no niestety u nas cenowo wychodzi podobnie.. ale cóż potraktujmy to jako inwestycję w szczęśliwą przyszłość ![]() Cytat:
Lg_ago ta druga suknia to Rosa Clara cabriolet 2014 - podobno kosmicznie droga :P
![]() |
#1578 |
Konto usunięte
|
Lemon drop chochlik się widać wkradł
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1579 |
Raczkowanie
|
huh wiedziałam, że tak będzie. Poszłam do pracy, wracam i już ogarnąć forum nie mogę
![]() Nie będę cytować bo za długo i za dużo, ale ogólnie tak: co do wierszyków na zaproszeniach u nas to jest normalne, każdy z naszych znajomych i których byliśmy na weselach miał wierszyk. My też mamy, nawet 2: Wszyscy dają Młodym kwiatki: róże, fiołki, chabry, bratki. Dla nas najlepszą atrakcją, będzie książka z dedykacją. Albo dobre wino w darze na pomyślność Młodej Parze Prezent to jest zawsze kłopot, Czy ma zegar być, czy robot? By nie pisać długich książek młodzi proszą o pieniążek. Rozumiem, że może to być w Waszym odczuciu nietakt, ale wszystko zależy od rodziny, znajomych, regionu może nawet? odnośnie zaproszeń ogólnie założyliśmy że kupimy najtańsze, ale z klasą(czyli w stylu wiekszości na all, które sa po 1zł) ale okazało się ze nasza kolezanka robi wlasnoręcznie i chcemy takie (w załączniku) bo wesele bedzie w takim stylu prowansalskim (przynajmniej takie jest założenie) Florystka której link któraś z dziewcząt podała jest ekstra!!! Bardzo ładne bukiety To chyba wszystko co chciałam napisać póki co ![]() oczywiscie musiał byc edit - co do pielęgnacji. To ja tak : peeling kawitacyjny = na wiosnę i z miesiąc przed ślubem, wybielanie zębów - 2-3 miesiące przed. to takie główne. Chciałabym usunąć jeszcze 1 pieprzyk z twarzy, ale to tak w najbliższym czasie. Poza tym, odżywiam włosy, staram się chodzić na fitness i na jogę (na joge chodzę przynajmniej 1 w tyg). Nie chcę żadnego hybrydowego manicure, będę miała po prostu paznokcie pomalowane lakierem (kolor w załączniku). aaa i chce przedłużyć rzęsy - no ale to na kilka dni przed weselem. ogólnie dla wzmocnienia rzęs, włosów, brwi polecam bardzo olejek rycynowy!! sprawdziłam sama na sobie ![]()
razem od 14.03.2010 ![]() zaręczyny 22.08.2013 ![]() ślub 16.08.2014 ![]() Edytowane przez dziewczynka z zapałkami Czas edycji: 2014-01-07 o 16:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#1580 |
Erudycja
|
Pomozcie mi dziewczyny, jak przeksztalcic zaproszenie na slub tak, zeby było tylko na ŚLUB? Tz uwaza ze jak usuniemy informacje o winie zamiast kwiatow, potwierdzenie przybycia i przede wszystkim miejsca wesela, to i tak za malo i powinnismy zamiescic cos w tekscie, by bylo wiadomo ze to tylko na slub...
#1581 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
może wrzuć swoją obecną wersję jaką masz teraz? Edytowane przez anannke Czas edycji: 2014-01-07 o 16:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1582 |
Erudycja
|
XXX i XXX Postanowili połączyć serca węzłem dozgonnym wobec Boga i świadków i rozpocząć wspólną drogę życia zawierając związek małżeński dnia 28 czerwca 2014 roku o godzinie 18:00 w Kościele p.w. Św. XXX Serdecznie zapraszamy Sz.P. XXX na przeżycie wraz z nami tej uroczystej chwili. Rodzice i Narzeczeni
edit: ja tez uwazam ze to jasny komunikat, ale on upiera sie ze nie dotrze ;/
Alicja ❤ Ur.28.09.2016 Największe szczęście mamusi ❤ Edytowane przez ana909 Czas edycji: 2014-01-07 o 16:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#1583 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Chyba gdzieś w necie, jak szukałam to mi się przewinęły ![]() Tak z ciekawości, jaka jest różnica cenowa między tymi zwykłymi, a tymi ręcznie robionymi? Cytat:
![]() Prośba: Czy ktoś gdzieś widział takie metalowe coś? Nie wiem czy nazwać to jak patera na tort, czy jakiś świecznik. Obojętnie gdzie, czy gdzieś stacjonarnie w jakiś sieciówkach z dodatkami, czy w necie, albo na pchlim targu. Za wszelkie namiary i wskazówki, gdzie szukać będę wdzięczna ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1584 |
Erudycja
|
dzieki, widze ze nie pozostaje mi nic innego jak wbic temu mojemu mezczyznie do glowy, zeby nie wymyslal
![]()
#1585 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1586 | |||||
Wtajemniczenie
|
Nie wiem czemu nie zacytowało mi wszystkich postów... ysia wstawiała propozycję fyruzry, dla mnie będziesz boooosko w takiej wyglądać! Idealna dla Ciebie!
Co do kosztów sesji narzeczeńskiej, my takiej nie robimy, ale u mojej fotograf to koszt 500zł za do 4h pleneru, w cenie płyta z 50 zdjęciami z obróbką plus fotoksiążka 20x20 z 10 rozkładówkami. Cytat:
I jak napisała któraś z dziewczyn - jak goście będą chcieli przynieść prezent, to i tak przyniosą. Moja znajoma wyraźnie napisała, że nie chce kwiatów, tylko wino lub książkę, podkreślała to też ustnie przy dawaniu zaproszeń, a i tak przynajmniej kilka(naście) par przyniosło jej kwiaty... Ja nie chcę, żeby mi ktoś odmówił przyjścia na wesele "bo nie ma co włożyć do koperty", a kiedy napisze się o tym w wierszyku, może to tak odebrać, że bez koperty nie ma się co pokazywać. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Nr 2, zdecydowanie! Piękny! Cytat:
My chyba rozwiążemy problem na zasadzie - podstawiamy autokar o 4 rano, ale jak ktoś będzie chciał nocleg, to możemy zarezerwować nocleg za 60zł/os. w tym samym budynku, co wesele. Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez Anesthesia Czas edycji: 2014-01-07 o 17:25 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1587 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Mnie tam wierszyki nie raza. Ja bede miała w formie wkładki do zaproszenia ![]() ![]() Poza tym cała rodzina jest raczej nowoczesna i nikt za taki wierszyk sie nie obrazi ![]() ![]() My z kopert zbieramy na podróz poslubną i remont naszego 120metrowego gniazdka ![]() A co do pielegnacji z cerą nie mam wielkich klopotów, wiec pewnie zdecyduje sie tylko na jakąś mikrodermabrazje twarzy, dekoltu i pleców, żeby mieć gladziutka skóre. Włosy juz od tego roku zaczęłam olejować, choc tez raczej mam ok, ale zawsze moga byc jeszcze lepsze ![]() ![]() ![]() Paznokcie mam brzydkie i nie mam do nich cierpliwosci, wiec po prostu pójde zrobić jakies zale, klasyczny delikatny french, albo całe nude ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1588 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() My bardzo chcieliśmy obiad dla najbliższych,ale nasi rodzice nalegali na wesele no i skonczylo sie tak,ze planujemy wesele na 130 zapraszanych osób.. ![]() i tak jak mówiłam, utknęliśmy w punkcie z listopada - tj. mamy termin w kościele i salę, wstępnie sukienkę i to by było na tyle ![]() kurcze,kiedy zapraszacie gości? my jeszcze nie mamy zaproszeń ... niech to gęś...trzeba się zabrać za robotę ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1589 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
Witam, nadrobiłam, odpowiadam
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Rozmowa o kosztach zmobilizowała mnie do podsumowania załatwionych spraw na dzień dzisiejszy. Więc: - sala 2000 + prąd itp. - katering 140 osób x 160 zł (wesele + poprawiny, tort itp.) - dekoratorka sali - 1000 zł - dekoracja stołu wiejskiego - 300 zł - suknia, bolerko, welon - 2600 zł - zespół - 2800 zł - foto - 2300 zł - video - 1800 zł - alko 150 x 20,09 zł Dużo... A gdzie tu obrączki, dekoracja kościoła, zaproszenia, buty, bielizna, kwiaty, fryzjer, makijaż.... OMG, dopiero teraz widzę ile jeszcze do zrobienia.... ![]()
![]() Edytowane przez mimi_77 Czas edycji: 2014-01-07 o 17:49 |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1590 |
Rozeznanie
|
![]() ![]() Lecę poczytać o czym pisałyście ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:33.