|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#391 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy. Część XXVI
Hejjj
Jestem dzisiaj zombie przez Toche, a zaraz jedziemy do ortopedy i juz sie boje czy numeru jakiegos nie wytnie ![]() Ex trzymam kciuki! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#392 |
|
Rozeznanie
|
Witam serdecznie
natknęłam się na blog blondbunny i straszne spodobał mi się kolor Pani Izy tj . Alfaparf Evolution of the Color 10.21 + 10 podobnie sytuacja wygląda u mnie , ponieważ nie chcę białych włosów , a chciałabym wyrównać kolor bo mam naćiaprane po tych eksperymentach drogeryjnymi farbami :P odrost mam ciemny i każda próba rozjaśnienia go wychodzi na żółto ![]() i teraz moje pytanie czy z tak ciemnym odrostem poradzi sobie ta mieszanka ?
|
#393 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#394 | |||||
|
Zakorzenienie
|
hej!
Cytat:
![]() ja YR chcę ten https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...t-shampoo.html Cytat:
![]() Cytat:
2 z tego koloru startowałam czyli średni orzechowy brąz potem była pierwsza kąpiel i nałożyłam mieszanke wellatonu karmelowa czekolada i chyba nr. 10 pół na pół i wyszło to co na foto 1 ,potem była druga kąpiel i na rudy ognisty pomarańcz nałożyłam garniera nr.8 Cytat:
też piękny Cytat:
![]() ![]() ja też miałam wczoraj kijowy dzień , a już najgorszy to był wieczór i noc
blonding zapuszczanie i regeneracja włosków ![]() było - 1 czerwiec 2013 -36 cm jest- 1 marzec 2014 - 48,5 cm po podcięciu 5 marzec - 47 cm CEL 60 cm aerobik 2x w tygodniu + Mel B totally fit ! 20 min trening całego ciała |
|||||
|
|
|
#395 |
|
Zakorzenienie
|
o coś takiego miałam po drugiej kapieli przed garnierem nr. 8
blonding zapuszczanie i regeneracja włosków ![]() było - 1 czerwiec 2013 -36 cm jest- 1 marzec 2014 - 48,5 cm po podcięciu 5 marzec - 47 cm CEL 60 cm aerobik 2x w tygodniu + Mel B totally fit ! 20 min trening całego ciała |
|
|
|
#396 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uroki macierzynstwa... Z czasem powinno byc coraz lepiej Swoja droga, sliczne imie wybralas dla malej, takie nie czesto spotykane, ale bardzo ladne |
|
|
|
|
#397 |
|
Zakorzenienie
|
Bunny czy moglabyś rzucic okiem na ten skład
? i powiedziec czy nadaje się do czegokolwiek innego niż tylko odzywka w spreju ? bo nie bardzo mi sie podoba ten zapach a chcialabym to jakoś zuzyć ? (dostałam od mamy tż na gwiazke)
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#398 |
|
Zakorzenienie
|
ex trzymam kciukasy!
kitka - mimo,że bezsenne to te pierwsze miesiace i tak się miło wspomina. Często Ci sie budzi Tosia w nocy na cycka? Czy coś innego jeszcze alarmuje? ![]() Kurde dziewczyny naprawde nie wiem co zrobic z tymi kłakami Kusi mnie przyciemnic tak,żeby miec efekt jak Kitka po przyciemnianiu na blogu bunny i wtedy na koncowki walnac ombre, TŻ mnie ostro namawia na ognistą marchewkę (ale czym ten rudy potem podtrzymywac, bo rudy jest ładny przez 3 pierwsze mycia-miałam, a potem dupa i się nie wyglada- czyli da si9e potrzymac kolor nie niszczac włosów?), no i jeszcze mnie kusi jakis ciemny brązik zeby sie zblizyc do naturalnych i miec spokoj bo mi sie juz nic nie chce robic z kudłami.
|
#399 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() asia dzieki, juz tam im poodpisywalam plus/minus. Cytat:
czy ta odzywka ci wlosow nie wysuszala nie wiem jak moznaby cos takiego zuzyc bo ma alkohol ![]() Cytat:
rudy tonowalabys co 2 tyg szamponetkami np. ale to wszystko potem brudne, wanna, posciel itp. wersja kitkowa tez dobra, tyle ze ombre sama chcesz robic czy fryzjer? ---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
dajesz 2-3cm mixa na ilosc mieszanki jaka rozrobisz sobie na odrosty/cale wlosy. sam mix nie niszczy wlosow, to po prostu najczystszy pigment. lepiej dla ciebie fioletowy niz niebieski, tak mi sie zdaje... bo tobie rudzieje odrost czy taki zloto-rudy sie robi? czy zolty ciemny jak kaczka?
|
|
#400 |
|
Zakorzenienie
|
Bunny- na moje oko to takie stare złoto, złoto rudy, nie żółty. A już wolałabym żółty
Wiem,że brąz najmniej pracochłonny, i wiem,że pewnie by mi jakoś pasował, bo nosiłam długo. Ale wiem też, że mam nasrane w głowie i milion razy bym go jeszcze rozjasniła A do rudego jakas inna opcja niz szamponetka? Jakies tonery czy cuś? ![]() Ombre by robiła mama moja fryzjerka Kurcze, chyba najbezpieczniej dla moich włosów byłoby albo zrobic ciemniejszy blond-bo z niego moge wszystko jeszcze, bez jakiegos wielkiego uszczerbku dla włosa- albo brąz- bo tu bym w ogole nie musiała farbowac praktycznie (przy czerni farbowałam raz na kilka miesiecy odrosty np, to tymbardziej przy brązie.. wciaz mam paloną kawe dżoany w domu ) Po prostu przeglądam sie sobie w tym jasnym blondzie i uwazam,że nie pasuje mi do twarzy/cery.. Aha, jeszcze dodam- jak mi te odrosty tak złocieją/rudzieją, a ja teraz najczesciej włosy zwiazuje w ciasnego koczka na czubku głowy- czyli nie widac tych jasnych częsci, tylko te odrosty- to od razu sie sobie bardziej podobam
Edytowane przez Renatka89 Czas edycji: 2014-01-07 o 13:27 |
|
|
|
#401 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czyli do kosza pójdzie super kosztowała ta odzywka chyba 44 zł
|
|
|
|
|
#402 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziękuję bunny Jak już się farbnę to wstawię fotki
|
|
#403 |
|
Zakorzenienie
|
bunny- wstawie jakieś fotki do albumu może co? cyknełam przed chwilą foty moich dwóch odrostów
w koncu cos zobaczysz, a nie tylko usłyszysz ode mnie Bo nie wiem juz sama czego mi trzeba
|
#404 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tyle ze mi bardziej podobalabys sie juz w ciemniejszym blondzie... przemysl nim cos zrobisz... Cytat:
|
|
#405 |
|
Zakorzenienie
|
Ok. Patrzac wg kolejnosci w albumie:
- dwie pierwsze fotki z córką, bez odrostu-tu widzisz jak mi sie na świeżo ładnie rozjasnia (tzn wg mnie:P) - nie zwracac uwagi na rozmazany błyszczyk i mejkap- to były w takcie wygłupów z moją Mikołajką ![]() - w jakże pięknym koczku, przetłuszczonych już włosach (spoko, umyje Ale widac co sie stało z odrostem - ostatnie dwa tu widac moj naturalny odrost-jego nie jest jeszcze duzo, to nie wiem czy coś zdołasz ocenic, ale ciekawi mnie moj poziom. ![]() patrz jakie ja mam rude oczy, niby są piwne, mój TZ mówi ze to kolor bursztynu wg niego Do tego mam dużo piegów-twarz i całe ciało, np plecy do połowy mam całe obsypane, co milimetr dosłownie Sorry za męczarnie, ale moze przy okazji mi powiesz czy moze mi nie potrzeba by było tylko zmiany na ciepłe odcienie np, niekoniecznie zmiany poziomu? gdybam...
Edytowane przez Renatka89 Czas edycji: 2014-01-07 o 14:25 |
|
|
|
#406 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ja teraz mam zmianę od 7;30 do 12 więc nie narzekam bo cały dzien mam przed sobą
![]() Cytat:
!!Kitka - widze, że ładnie dajesz sobie radę z maleńką a texty ty masz zawsze zabójcze- OBESRANIEC Czeko- widziałam na twoim blogu twoje włosy i zakochałam się ![]()
|
|
#407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie wiem dlaczego ja do tej pory myslalam ze ty masz zielone lub niebieskie oczy ![]() z takimi oczami i opisem siebie jestes wybitnie cieplym typem! a wiec cieple blondy- te zlote, te miodowe... rowniez naturalne odcienie i cieple beze. odrost wyglada na ciemny blond. rudy- tak, tylko przy opaleniznie. twoje oczy nie wygladaja jak piwne a wlasnie jak bursztynowe, lekko czekoladowe wrecz. tak czy inaczej teraz musisz zafarbowac natura nim pojdziesz w cieple tony czym bys nie robila. piwny kolor jest kolorem chlodnym, taka zielenio-zlotoscia jakby.
|
|
#408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem czemu tak myślałas, moze dlatego,ze chciałabym miec biebieskie albo zielone oczy baaardzo? ![]() Czyli co.. przyciemniac czy tylko ocieplac kolor na tym samym poziomie? I co myslisz o zdjęciach z córą- tzn mam tam clipy (je tez bede farbowac) wybitnie mi ten zimny kolorek nie pasuje?
|
|
#409 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja bym cię widziała w ciepłym blondzie z mniej wiecej poziomu 9
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#410 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zapomnij o zimnych blondach, tematu nie bylo http://i4.dobramama.pl/8aefcf36b70a2...razu%2042a.jpg http://ucesy-sk.happyhair.sk/celebri...ria1jn1411.jpg http://bi.gazeta.pl/im/3/7090/z7090543O.jpg to ty ---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ---------- Cytat:
ale moze byc duzo lepiej ![]() Cytat:
|
|
#411 |
|
Zakorzenienie
|
lavia, dziekuje Ci bardzo
![]() bunny To moge walnac jakis blond z poziomu 8 narazie (bez szalenstw poki co z brązami.. ). Tylko jaki, cos konkretnego polecasz? Żeby dąło rade z moimi dwoma odrostami haha i bardzo jasną resztą ![]() o o! takie coś jak ma shakirka na tym foto co wkleiłas by mnie cieszyło.. jak beyonce w sumie tez ;>A brąz longorii ![]() to dziwne w sumie, że ja sie w czerni lubiłam i byłam dobrze odbierana
Edytowane przez Renatka89 Czas edycji: 2014-01-07 o 14:55 |
|
|
|
#412 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://s.afterparty.pl/i/anna-przyby...MAIN-60715.jpg
|
|
#413 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na razie taka nature 8 by sie przydalo, moze z loreala? moglby byc garnier ten co lavia mowi, boje sie tylko czy nei wyjdzie ci zielony na tak jasnych wlosach ![]() a loreala mam sprawdzonego nawet na bieli i bylo ok ![]() tyle ze na dlugosci na 3% go dajesz an 30 minut, na odrosty na 9% by sie przydalo...oryginalnie on ma 6%, mozna sprobowac, najwyzej odrost sie poprawi pozniej juz zlota farba... ![]() w czerni ok jak bylas lekko opalona i ubrana, ale nago... zawsze biore pod uwage rozne aspekty bo czlowiek ma dobrze wygladac i ubrany/pomalowany i totalnie nagi ![]() czerni i piegi przy nagim ciele wybacz ale ![]() a ty masz oczy w brazowym kolorze ale z refleksami takimi zloto-miodowymi czy czerwonymi? ![]() Cytat:
|
|
#414 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Racja, ja już tęsknię za takim małym bobaskiem Nie wiem kiedy zleciały te pierwsze miesiące Nie pamiętam ich nawet zbytnio A jak widzi reklamę danonków w tv zaraz woła "tuti" bo tak nazywa się jego ulubiony serek i teraz myśli że tuti to nazwa każdego serka Oj w jakim by wieku dziecko nie było to zawsze są atrakcje z nimi Ale takie małe dzidziusie to słodkości ![]() Cytat:
![]() Właśnie piszę w wordzie streszczenie każdego z tematów, potem tż jak wróci z pracy mi wydrukuje i będę się uczyć tylko tego co muszę Co ja bym zrobiła bez internetu.... ![]() To farbuj włosy, na co czekasz? ![]() |
||
|
|
|
#415 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kocham dzieci i juz chce mi się mojego ![]() ale mam za to moją 25tkę przedszkolaków- łobuzów Oni nigdy nie widzą odrostu i mówią że przesadzamy ja np. mam ochotę juz zafarbować sobie włosy bo wydaje mi się, że mój odcien bardzo mi sie ocieplił ale mój twierdzi, że mam je zostawić bo są ładne
|
|
#416 |
|
Wtajemniczenie
|
Renatka widzę Cię w kolorze Beyonce
Ja muszę w końcu sie farbować bo odrosty straszą, ale mi się nie chce jaki kolor płukanki na perłowy odcień się daje by go podkreślić?
|
#417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mozna tez rozowa ale ciezko ja dostac.
|
|
#418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja z moim jednym mam nieraz cztery światy ![]() No, to trzeba przyznać. Chociaż są wyjątki Taki np. Leszek Czajka załamałby się na widok naszych odrostów jakie nieraz zapuszczamy |
|
|
|
|
#419 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc
Bylam dziś u fryzjerki i nie jestem zadowolona całościowo. Zdecydowalam się na subtelne ombre i tak Jej powiedziałam, a może powinnam powiedzieć po prostu OMBRE. Bez słowa subtelne.Z koloru na gorze jestem zadowolona, jest to beż poziomu 8. Ale mam zastrzeżenia co do ilości-jest go jakby za mało. Ciemny kolor powinien być wg mnie do ucha a ja mam go może do oka. Z reszty jestem zadowolona, dlatego umowilam się ponownie za 3 tyg. Będę miała swój odrost, wlosy mi podrosną 1 cm i poproszę ją żeby mi dorobiła w dol koloru. Na zdjęciach mało co widać. Ostatnie zdjecie kolor włosow mojej Siostry, miałam taki sam jak bylam mała, z czasem ściemniał. Niestety bo jest piękny. I Ona ma falowane wlosy a jakie geste! Zrobie Jej zdjecie z tyłu Bo jest na co patrzeć. U mnie 3 wloski na krzyz a u Niej burza wlosow.
Edytowane przez Agatau88 Czas edycji: 2014-01-07 o 16:06 |
|
|
|
#420 |
|
Zakorzenienie
|
A ja za dziećmi nie przepadam. Wiem ze swoje pokocham i chce mieć jak najbardziej. Ale daje sobie czas żeby się wybawić w sensie swoich pasji, mam do osiągnięcia pewne szczeble ze tak powiem np. w pływaniu i chce to zrobić. Mysle o dzieciach i wiem ze w ciągu roku pomysle o nich. Na pewno już w 2015 chciałabym się przymierzyć do tego. Być może to będzie moje postanowienie na Nowy Rok
Wiem ze mając dziecko z czasem jest inaczej. Nie gorzej a inaczej. A ja na razie mam takie zajęcia na codzien ze chcę je dobrze zrobić i dokończyć pewien etap. Nie wiem czy mnie rozumiecie.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:55.

natknęłam się na blog blondbunny
i straszne spodobał mi się kolor Pani Izy tj . 

za odwagę i zdolności.
Kusi mnie przyciemnic tak,żeby miec efekt jak Kitka po przyciemnianiu na blogu bunny i wtedy na koncowki walnac ombre, TŻ mnie ostro namawia na ognistą marchewkę (ale czym ten rudy potem podtrzymywac, bo rudy jest ładny przez 3 pierwsze mycia-miałam, a potem dupa i się nie wyglada- czyli da si9e potrzymac kolor nie niszczac włosów?), no i jeszcze mnie kusi jakis ciemny brązik zeby sie zblizyc do naturalnych i miec spokoj bo mi sie juz nic nie chce robic z kudłami. 

Do tego z anatomii 15 tematów do nauczenia