|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy Prowadząca II część naszego wątku | |||
Aldrin |
![]() ![]() ![]() ![]() |
7 | 25,93% |
Kakusia |
0 | 0% |
Berenika_26 |
4 | 14,81% |
agaaga89 |
2 | 7,41% |
Ramona_85 |
0 | 0% |
eweden |
0 | 0% |
Prowansja88 |
0 | 0% |
Pradip |
0 | 0% |
Sola1 |
2 | 7,41% |
pater86 |
6 | 22,22% |
TroppoSensibile |
0 | 0% |
sylvuniaa84 |
0 | 0% |
kamilla123 |
0 | 0% |
beat@ |
0 | 0% |
NecroKitty |
0 | 0% |
Anteria |
0 | 0% |
Kucyk_Truskawkowy |
1 | 3,70% |
malin30 |
3 | 11,11% |
alingles |
0 | 0% |
Monica80 |
0 | 0% |
poziomkka |
0 | 0% |
Mala_Czarno_Biala |
0 | 0% |
Majkela12 |
1 | 3,70% |
zaaaabcia |
0 | 0% |
Sylwia__88 |
1 | 3,70% |
Głosujący: 27. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2551 |
Rozeznanie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
Witam! U mnie 10 stopni i słońce za oknem
![]() ![]() Higiena (a właściwie jej brak) to też ulubiony temat mój i mojej siostry ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2552 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
Piękną mamy wiosnę tej zimy
![]() ![]() Cytat:
![]() Tak w ogóle a propo, co myślicie o rożkach, bo dla mnie to zbędny wydatek, wolę kupić dobrej jakości kocyk a za to moja mama uważa go za rzecz niezbędną ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2553 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Nie wiem co tam było w tym wątku o którym piszesz, raczej nie czytam takich historii żeby się nie dołować. Ale musisz wierzyć, że u Ciebie wszystko będzie dobrze i spokojnie wytrzymasz do czerwca ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Rybka smutne to co piszesz, ale pisz częściej to może będzie Ci lżej ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2554 |
Zadomowienie
|
Wow dziewczyny ale się rozpisałyście. Ja doświadczeń nie mam co do bielizny ciążowej wiec w tym temacie się nie wypowiem
Co do pomocy rodziców/teściów. Wiem że gdybyśmy nie mieszkali z moimi rodzicami to teściowa pewnie by wzieła urolp żeby nam pomagać. Tak było np jak mąż był w szpitalu na operacji a ja sama z psem w mieszkaniu. Przyjechali 130 km żeby obiad mi zrobić czy pomóc posprzątać ![]() ![]() A dziś kupiłam pierwsze ubranka dla dzidziusia, uniwersalne. I już czuje że jak zaczęłam to lawina pójdzie dalej i będę już kupować co mi się trafi i spodoba. I musze dom ogarnąć w końcu bo przez to przeziębienie prawie nic nie robiłam. A i kolejna ciąża w rodzinie się ujawniła. Kuzynka. Będzie dużo dzidziusiów w tym roku wśród rodziny i bliskich.
#2555 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze są jakieś usztywanianie rożki, ale ja ich nie miałam. Czekam aż młodzież się obudzi i idę na spacer, bo piękna pogoda. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2556 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja też w sobotę kupiłam pierwsze pajace dla dziecka i teraz ciągle bym coś kupowała ale czekam aż poznam płeć, bo w sklepach jest wszystko albo różowe albo niebieskie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2557 |
Zadomowienie
|
jestem jakąś marnotrawną ciężarówką, ciągle przepadam
![]() wybaczcie, ale końcówka roku jak i początek nowego upłynął pod znakiem choroby i śmierci mojego dziadka. Byliśmy bardzo blisko, wiec jego odejście bardzo przeżyłam i nie w głowie było mi siedzenie na forum. Ale już dochodzę do siebie, wiec i tu się pojawiam ![]() a oto mój brzusio w 16t4d ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2558 | |
Zakorzenienie
|
Co do zagrozonych ciąż to nie ma co się martwić na zapas. Na pewne rzeczy nie ma wpływu, trzeba o siebie dbać i nie ma co stresować siebie i dzidziusia. Nawet w przypadku niezagrożonej ciązy sytuacja może zmienic się z minuty na minutę.
Na pocieszenie napiszę, że na innym wątku na którym się udzielam zdecydowana większość zagrożonych ciąż zakonczyła się bardzo dobrze. A co ciekawe wiele z nich zostało urodzonych po terminie. Jak już było można to okazywało się, że dzieciom nie śpieszno na ten świat i wolą jeszcze wygrzać sie w brzuszkach ![]() ---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2559 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja myślę o kupnie mopa parowego. Mam w domo kota i jak dziecko zacznie raczkować to trzeba będzie częściej podłogi myć. A własnie. Kota się nie obawiam. Uważam że jest mniejsze ryzyko złapanie czegoś od kota niż od człowieka (mówie o kocie regularnie odrobaczanym, szczepionym i nie wychodzącym z domu). Jak to gdzieś kiedyś usłyszałam: kot jest czyściejszy do człowieka, bo tylko swoją d... liże ![]() A rożek jak najbadziej chce kupić. Upatrzyłam sobie jedno cudeńko ale w porównaniu z cenami np w smyku jest drogi. Ale za to śliczny ![]() http://poofi.pl/shop/#/shop/products...cy-poofi-pure/ lubie takie proste rzeczy. Byłam różne rzeczy pozałatwiać. Pogoda piękna. Umęczyłam się jak nie wiem. Dawno tyle nie przeszłam i nie przejechałam autobusem ![]() Wstąpiłam do rosmanna i udało mi się dorwać tą maseczkę https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...zaju-cery.html Była w promocji za 15zł, 500 gram ![]() Wziełam dwie. Jedna z wizażanek poleciła mi ją na trądzik na biochemi urody. ---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2560 |
Zadomowienie
|
Ja juz w poczekalni nie ma ludzi wiec zaraz wchodzę...ale sie boje :/
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2561 |
Raczkowanie
|
Ja mam rewelacyjną listę wyprawkową, do pobrania z bloga jednej z forumowiczek, gorąco polecam: http://misjamilosci.blogspot.com/p/pobieralnia.html
Jest tam wyszczególnionych wiele rzeczy, na które bym nie wpadła. Ale część też zmodyfikowałam pod kątem własnych potrzeb. Najfajniejsze jest to, że to plik w Excelu, zlicza więc ile trzeba wydać i ile faktycznie się wydało ![]() Pochwalę się nieskromnie, że ja mam już prawie wszystko dla dziecka. Ubranka dostałam od rodziny po ich dzieciach, łóżeczko też, a pozostałe rzeczy w prezentach (każdy pyta czego nam potrzeba to otwarcie mówię: butelka, materac, laktator)... Moja mama nawet giga pakę pieluch i chusteczek już kupiła ![]() Co do rożków to ja mam dobre wspomnienia związane z nimi, mam jeden i myślę, że w tej czy innej formie ale będę go na pewno używać. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2562 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2563 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja upatrzyłam sobie taki: http://e-paulinka.pl/product.php?id_product=503 Ale skoro dostałam inny (już nie taki śliczny) to nie będę świrować i drugiego nie kupię. Ale cenę ma przystępną. A jeśli o koty chodzi, ja mam dwa. Ile się nasłuchałam, że teraz trzeba je wyrzucić...! W życiu tego nie zrobię, właśnie z takiego podejścia biorą się szczeniaki przywiązane w lesie do drzewa. Zgadzam się że jak koty są zdrowe to nie ma powodu do obaw. A sprzątanie sierści? Tym większa motywacja by codziennie odkurzać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2564 |
Zadomowienie
|
Ja się tak zastanawiam, że skoro będziemy rodzić w latem to tak naprawdę jakie ciuszki kupować żeby się nie okazało że będzie ciepło i np welurowe pajacyki okażą się za grube. I co jest lepsze kocyk, rożek czy jeszcze co innego?
Kompletnie nie mam zielonego pojęcia na co zwracać uwagę. I od jakiego rozmiaru najlepiej kupować ubranka? Czy 56 będzie odpowiednie?
Był ![]() 26.10.2013 ![]() Jesteś z nami http://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8dc2t2u5uz.png Edytowane przez __Sylwia__88 Czas edycji: 2014-01-07 o 14:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#2565 |
Raczkowanie
|
ja mam najmniejsze właśnie od 56cm, mniejsze to już chyba tylko na wcześniaki ;/
A co do pierwszych ciuszków to sądzę, że ja najwięcej wykorzystam takich bodziaków: Krótki rękawek wystarczy na środek lata, plus skarpetki i już. Na to oczywiście cienki kocyk w razie potrzeby ale też bez przesady żeby młodego nie przegrzać... No i to w domu rzecz jasna, na wyjście już nogawka musi być. Ale to mi się może wydawać, niech się wypowiedzą dziewczyny które już mają dzieciaczki ![]() ---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- A ja z innej beczki - idziecie do szkoły rodzenia? Dziewczyny z Wrocławia, tu znalazłam jedną darmową: http://forum.mjakmama24.pl/threads/5...wroc%C5%82awiu Ja się zapiszę, jak się uda to nawet do dwóch różnych ![]() Będę czuła się dobrze przygotowana do roli... Edytowane przez czarno_biala1987 Czas edycji: 2014-01-07 o 14:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#2566 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#2567 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak by w tej szkole we Wrocławiu było faktycznie za darmo to może bym pomyślała. jak mam tutaj płacić ze 300 zł to wolę do Wrocławia podjechać. Zawsze mogłabym zatrzymać się u siostry. Jak byś się czegoś dowiedziała np. jak często prowadzą zajęcia i ile trwa całość to byłabym wdzięczna. Bo póki co jak mam płacić tutaj w Legnicy i dostać suchą wiedzę to ja dziękuję. wolę książkę poczytać i będzie za darmo ![]() ---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ---------- Cytat:
Co do obecności przy porodzie to kiedyś mówił że nie i koniec. Ale od kiedy jestem w ciąży i go o to pytam to mówi że damy radę i razem przez to przejdziemy, razem będziemy rodzić. Mówi że to jego dziecko będzie się przecież rodziło i wytrzyma, choć na tyle co go znam to mam wątpliwości czy wytrzyma do samego końca. No ale może mnie zaskoczy. W każdym bądź razie powiedziałam że jak nie da rady to ma się nie zmuszać bo po co, później jeszcze jakiś uraz mieć będzie. W razie czego zorganizuję sobie kogoś rezerwowego ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2568 | |
Raczkowanie
|
O jeju, tak Ci współczuję
![]() Jak mógł coś takiego powiedzieć? Fakt, że był przy poczęciu nie zwalnia go z obecności później, żadna z nas sama dziecka nie zrobiła to czemu mamy się same męczyć? Ech, faceci... ![]() Mój do porodu pójdzie bo mi na tym zależy, ale sam z siebie wolałby nie być bo go to przeraża. Ale zapytał czego ja chcę, a ja nie wyobrażam sobie zostać sama. Co do szkoły rodzenia to odniósł się entuzjastycznie choć myślałam, że będzie kręcił nosem. Ale temat zaczęłam od wyliczenia korzyści o których mówiły starsze koleżanki, ponoć taki kurs naprawdę sporo zmienia w świadomości obojga rodziców. Ale jeśli tak, nie łam się i nie rezygnuj, pójdź sama a potem mu wypomnisz, że nie wie czegoś na własne życzenie, choć miał okazję. ---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ---------- Cytat:
Ja się tego własnie najbardziej boję, chamskiego zachowania personelu. Normalnie opieprzyłabym ale tu leżysz rozkraczona i zdana na ich łaskę, to lepiej nie fikać... Ale mąż powinien, zresztą oni przy mężczyznach mają większy respekt. Znam to z autopsji, pracuję w służbie zdrowia i jak widzę jak starzy pracownicy traktują pacjentów to najchętniej złapałabym za łeb i o ścianę... ---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ---------- tu jest kolejna darmowa szkoła: http://www.szkolarodzenia.sos.pl/ A tu dla rodzących na Borowskiej: http://www.aszk.wroc.pl/index.php?op...364&Itemid=156 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2569 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2570 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Mój do szkoły rodzenia chodził ze mną, sporo mu to rozjaśniło jak wygląda sam poród (do kolegów tak mówił), przy porodzie też był. Generalnie NIE wyobrażam sobie nie mieć go przy sobie w trakcie porodu, serio, był niezastąpiony. Zresztą każdemu to mówiłam jak już było po ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2571 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2572 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2573 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2574 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2575 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Współczuję śmierci dziadka... ![]() A i widze, że brzuszki mamy podobne ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() O szkole rodzenia nie myślałam i już w wyobraźni widzę minę mojego kochanego na wieść żeby tam pójść ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2576 |
Zadomowienie
|
__Sylwia__88 na pewno go jeszcze udobruchasz
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2577 |
Zadomowienie
|
Widzę temat szkoły rodzenia.
![]() Ja w sumie jeszcze nie podjęłam decyzji. Sekundę temu wróciłam z zakupów. Oglądałam sobie wózki, foteliki, ubanka. Korciło kupić, korciło. Ale nie kupiłam nic brzdącowi ![]() Sobie za to w Butiku kupiłam spodnie dresowe. Akurat przecenę u mnie w mieście mają. 20 zł za sztukę płaciłam, z wysokim pasem. Idealne na ciążę. o takie: http://ebutik.pl/product-pol-132510-...e-Fitness.html Wygodne przede wszystkim. ![]()
![]() |
#2578 |
Zadomowienie
|
Super spodnie, muszę pomyśleć o czymś takim
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2579 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja miałam ubranka na rozmiar 56 i 62. Cytat:
![]() Mój ze mną chodził i dużo facetów chodziło ze swoim partnerkami. Ale były ze 2-3 co przychodziły same. Co do porodu to mój był przy mnie. Sposób w jaki Twój Ci oznajmił jest dla mnie szokujący - nie będzie wysłuchiwał krzyków ![]() ![]() ![]() Jestem w stanie zrozumieć, że ktoś ma obawy być przy porodzie, bo nie chce być przy cierpieniach najbliższej osoby i boi się się, że tego nie wytrzyma, bo to na pewno nie jest proste. Ale dobrze jak jest ktoś kto trzyma rękę na pulsie i interweniuje w razie czego. Chciałabym, że mój był przy mnie, ale nie wiem czy będzie to fizycznie możliwe, czy moja mama zdąży dojechać, żeby zostać z małą. Ogólnie to mnie teraz najbardziej stresuje. Pod tym względem cesarka jest fajna, że można sobie zaplanować pewne rzeczy. Ja bardzo polecam szkołę rodzenia zwłaszcza przy szpitalu gdzie się chce rodzić, bo mozna poznać trochę ten szpital tak od środka, jakie jest podejście do różnych rzeczy. Ja na dodatek dostałam mnóstwo gadżetów ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2580 |
Zadomowienie
|
Jestem przypadkiem jakiego lekarz jeszcze nie widział...tylko z wykładów słyszał na studiach
![]() Mam lozysko umiejscowione przy samym pecherzu moczowym.Czyli bardzo nisko,za nisko i z przodu. Luteine mam brac nadal,i sie oszczędzać.Zero sexu. Martwi mnie to lozysko,moze ma ktos podobnie? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:47.