Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4 - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć V część wątku?
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 34 64,15%
Żebro, pęcherz - znowu bóle... Dziecko, obchodźże się z mamą czule! - Mamusie III/IV 2014 cz.5 9 16,98%
Już niedługo będziesz z nami, my na Ciebie tu czekamy - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 10 18,87%
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-07, 16:05   #3091
vivien39
Rozeznanie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4

Cytat:
Napisane przez justine_87 Pokaż wiadomość
Może to przez hormony

Ale masz super rodziców
A co do wyboru chrzestnych - chyba na razie się wstrzymam, żeby nie wszczynać wojny w rodzinie Bo o ile z chrzestną nie miałabym problemu (moja sis), to z chrzestnym już więcej... Niby TŻ ma dwóch braci, ale jakoś ostatnio nie sprawdzają się jako bracia

Najbardziej martwię się problemami z kp i właśnie tym gojeniem rany (+obkurczanie macicy)... Ale staram się nastawiać pozytywnie do tej planowanej cc...

Dopiero dziś zrobiłam fotki wózka
Jak na używany jest w super stanie

super wózeczek ja też mam Mutsy tylko Urban Rider

mamusia marcowa 2014
vivien39 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 16:05   #3092
cayenneOna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
To sie spodziewaj ode mnie wiadomości- muszę tylko pozbierac to i owo i sie z Toba skonsultuję
Gerne

Jak częste jest wystąpienie tej endometriozy i czy ist gleich z cesarka, czy niezależne, bo tego nie kumam?

Nawet nie wiesz jak Ci zazdroszczę zawodu, chyba z 1000 razy Doktorów czytalam i dziś se chyba znowu poczytam choć już cytować na pamięć moge

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
cayenneOna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 16:05   #3093
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość

To już jesteśmy we dwie wybrakowane
mnie się też nic z cyca nie leje Tylko raz miałam wyciek jak leżałam na cycu przez dwie godziny oglądając film a potem patrzę a tam mokra plama. To było miesiąc temu...

Cytat:
wg mnie wygląda suuper! Niczym się nie różni od nówki sztuki ze sklepu na tym zdjęciu!

Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość
I miałam się nie wtrącać, bo nie cierpie się klocic, ale jednak doloze swoje trzy grosze a propos "nadmiernego podniecania się", którego notabene w moim odczuciu nie ma. Dziewczyny dziela się tu swoimi emocjami i z zalozenia po to chyba ten wątek powstał. Powiedziałabym, że nie wazne jak która co przeżywa, nie zostanie olana, wręcz przeciwnie, co uwazam za niezwykle budujące i cieple. Może właśnie dzięki "podniecaniu" się dziewczyny w natłoku postów pamietaja o problemach, potrzebach, zdaniach itp (vide: np moja cesarka). Osobiscie przezywalam moja niedoszla pepowine dwunaczyniowa tudzież niedoszla cukrzycę i zawsze dostałam wsparcie. Jeśli komus nie podoba sie "nadmierne" przezywanie, przecież jest opcja przewijania. A w ogóle jestem przeciwna komentowaniu reakcji na coś, każdy reaguje jak chce, lubi i umie.
trochę tolerancji..
Amen.
ja jeszcze podniecam się twoim dużym dzieciem bo mnie to zadziwia, bo Piotruś waży połowę tego co twój Henio a nie mamy większej różnicy w tygodniach nawet przed chwilą mówiłam o Tobie mężowi

Cytat:
Napisane przez Karolcia2401 Pokaż wiadomość
A tak na poprawę humoru - powinnaś się cieszyć, bo pisząc jeden post wywołujesz takie zainteresowanie całego wątku, jak chyba nikomu nie udało się nigdy wywołać
co prawda to prawda, muszę się zgodzić że nikt tu takich emocji nie wywołuje i nie wywoływał do niedawna a przecież jest nas tu tak dużo. Nawet nie wiem z czego to wynika a podobno ciężarne powinny mieć spokojne życie

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Co do grawerowanych zawieszek, to są też firmy Lilou i Kelly Melu - mam jedną bransoletkę z jednej i drugą z drugiej firmy. Jedna ma właśnie przywieszkę w kształcenie chłopca i tam jest grawer po obu stronach (liczba znaków w zależności od wielkości przywieszki). Dostałam od TZa takiego chłopca z grawerem "our new love"
Bardzo je lubię, są to sznurkowe bransoletki, sznureczek można wyprać.

http://www.kellymelu.pl/
http://www.lilou.pl/pl
Ja też mam lilou ale pozłacane i bardzo mi się podoba. Mam kółeczko ze swoim imieniem jak pies, gdybym się zgobiła przynajmniej będą wiedzieli jak na mnie wołać

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Side - podasz link do sprzedawcy od którego kupowałaś kocyk Womar?
pewnie:
http://allegro.pl/womar-kocyk-75x100...815138218.html

(ładuję allegro a mąż: o nie! moja żona wchodzi na allegro )

mmhym- ładne serduszko!
koziemleko: te charmsy które pokazujesz też fajnie wyglądają
Stary 2014-01-07, 16:08   #3094
justine_87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
Ja chyba zażyczę sobie od męża zawieszkę na szyję w kształcie serca - chodzi za mną już kilka lat Podoba Wam się? https://www.google.pl/search?q=wisio...l%3B1000%3B750
Ale śliczna
Ja dostałam już prezent od TŻ - obiecaną lustrzankę, żebym mogła robić zdjęcia Małemu.

Cytat:
Napisane przez thidien Pokaż wiadomość
byłam u ginka, ale tylko zwolnienie dał, wizyta, na której w końcu popatrzę na dziecię 23 stycznia

zaniosłam zwolnienie, a tam co druga spotkana osoba pyta, czy wracam do pracy ( i w jednym) - tak, zadzieram kiecę i lecę uprawiać slalom wśród rozbieganych dziatek :P
Dobrze rozumiem, że pytają się, czy TERAZ (przed porodem) jeszcze wracasz do pracy?

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
Proszę Cię, spokojnie możesz iść w zaparte, że to nowy świetnie wygląda
Widać, że poprzedni właściciele bardzo dbali o niego - wszystkie dodatki (śpiworek, folie przeciwdeszczowe) są w świetnym stanie.
I co dziwne - nawet kosz na zakupy wygląda jakby nie był używany

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Patrząc na ceny pieluch, to jesli dady jedynki wychodzą 0,49 gr za sztukę, a pampersy w tesco moim 0,52 gr za sztukę, to jest różnica tylko 3 groszy.
Używając 10 pieluch dziennie, to jest 300 miesięcznie, to tylko 9 zł drożej mnie wyjdą pampersy, a do biedronki bym musiała specjalnie autem jechać i spalić paliwo.
Niestety u mnie w tesco mam do wyboru tylko tescowe i pampersy, więc chyba jednak spróbuję pampersów
Cena - ceną, ale jak z jakością tych dwóch marek?
Które są lepsze - Dada czy Pampers?

Cytat:
Na wszystko jest sposób. Pozytywne myślenie górą No i na bank z planowana wciśniesz sie Nam w kolejkę, a nie będziesz czekac aż się wszystko rozkręci Tego w cesarkach zazdroszczę....

A wózek pewnie nówka, tylko nas tu ściemniasz, ze używka, żebyśmy Ci zazdrościły
Czyli jednak kupno używanego to była dobra decyzja hehe

Cytat:
Ja zamiast wózka mogę poszaleć przynajmniej nad wyborem majtek poporodowych, podkładów i innych pierdół

Cytat:
Za chwilę jadę na wizytę, a jeszcze nie zdążyłam Was nadrobić
Kiedys się uda
Czekamy na relację

Cytat:
I nie wydaje mi się żeby to były zbędne rzeczy - jak zobaczymy bobaska to owszem będziemy szczęśliwe, ale jak wózek rozwali się na pierwszym lepszym krawężniku to nie wiem jak Ty, ale ja bym żałowała że nie przyłożyłam się lepiej do zakupów.
A ja sobie nie wyobrażam, że mój TŻ będzie w ostatniej chwili biegał za jakimiś wyprawkowymi drobiazgami, które po porodzie okażą się niezbędne i... przepłacał za nie w sklepach stacjonarnych (np. laktator). Albo co gorsza - kupił nie to, co trzeba

Mikołaj jest już z nami!

Bloguję
justine_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 16:08   #3095
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
Masz prawo. Ale jeśli ty krytykujesz nas, my mamy prawo krytykować Ciebie, prawda?
Jednak więcej tutaj jest "stukniętych" mamuś, które rozmyślają 3 dni nad majtkami trza się dostosować
A co do cukrzycy twojej, rozumiem, że jest to problem i ryzyko, ale mamy tutaj chyba kilka słodkich mam na wątku a nie czytam ciągle w ich postach że taki to jest straszny problem i to napewno sprawi, że coś będzie z maleństwem nie tak. Poza tym, któraś pisała ci już, żebyś ogarnęła swoje nerwy, bo to też nie służy dobrym wynikom cukru. A więc dieta i spokój - to twoi sprzymierzeńcy - może jednak zacznij czytać o majtkach i się nad nimi porozczulaj, trochę wyluzujesz

Cytat:
Zacytowałaś mnie, więc uprzejmie donoszę, że wcale Cię nie linczowałam - tylko zadziwia mnie jak można napisać, że jaramy się majtami, zamiast myśleć o zdrowiu dziecka.
Zdrowie dziecka jest najwyższą wartością i to jest tak logiczne, że nawet nie trzeba o tym mówić - a użalanie się i zamartwianie niczego nie zmieni, więc lepiej skupić się na innych rzeczach i nie zarażać tą depresją malucha, który potrzebuje naszej siły.

I nie wydaje mi się żeby to były zbędne rzeczy - jak zobaczymy bobaska to owszem będziemy szczęśliwe, ale jak wózek rozwali się na pierwszym lepszym krawężniku to nie wiem jak Ty, ale ja bym żałowała że nie przyłożyłam się lepiej do zakupów.

Cytat:
Napisane przez nadzwyczajna Pokaż wiadomość
Ja się najwyraźniej do zakupów się nie przykładam, bo nie robię z tego wielkiego halo. Jak mi ktoś chce dać wózek to ja nie będę wybrzydzać, bo mnie na wybrzydzanie nie stać.

Przesadzasz trochę. Bo teraz to jest naprawdę lincz.
no wlasnie, moze tu tkwi problem, ze sie nie ekscytujesz, bo Cie nie stac W przeciwnym wypadku moze inaczej bys na to spojrzala

Cytat:

A co do Erklaerungów... To raczej tylko Steuer potrzebuję na covdzień. W zeszłym roku mój TZ przyjechał do Niemiec ze mna mieszkac, ale 5 miesięcy jeszcze pracował na polskiej umowie... i źle nam policzyli podatki. Dopłata że huhuhuhu.
mysmy wczoraj tez dostali taka doplate pieknie zaczal sie nowy rok chyba tez sie przestane juz ekscytowac majtkami

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 16:13   #3096
bebe97
Wtajemniczenie

Własnie wiedziałam że coś pominęłam, prezenty od męża za urodzenie dziecka! a tak, znany zwyczaj i u nas na Ukrainie Za Marcelka dostałam piździonek złoty, ale to syn więc wiadomo, teraz ma być dziewucha, więc chociaż może coś w srebrze a na serio marzę o pierścionku z perłą...
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 16:16   #3097
nadzwyczajna
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
nadzwyczajna nie bierz tego tak do siebie. Ja też się raczej nie ekscytowałam tu na forum zakupem podkładów, czy szczoteczki do włosów (chociaż wiem że się o nie pytałam) czasem może się wydawać że tutaj panuje jakaś ekscytacja ale to raczej wynika z tego że każda daje jakąś radę lub pisze co znalazła ciekawego na dany temat. A dodatkowo mózg ciążowy czasem spłata figla i człowiek zanim się zdecyduje to wieki mijają i w kółko pyta o to samo
Też myślę, że takie zakupy są po części dla nas emocjonujące (dla jednych bardziej dla innych mniej) bo każda nawet najmniejsza drobnostka w pewien sposób coraz bardziej zbliża nas do tego maleństwa
Bardzo dziękuję za normalną wypowiedź.
Cytat:

A ja sobie nie wyobrażam, że mój TŻ będzie w ostatniej chwili biegał za jakimiś wyprawkowymi drobiazgami, które po porodzie okażą się niezbędne i... przepłacał za nie w sklepach stacjonarnych (np. laktator). Albo co gorsza - kupił nie to, co trzeba
Ale mój TŻ nie będzie biegał, bo ja też robię wyprawkę i kupuję różne rzeczy. Po prostu nie potrzebuję potwierdzenia większej ilości osób czy dobrze zrobiłam. Jezu.

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość

no wlasnie, moze tu tkwi problem, ze sie nie ekscytujesz, bo Cie nie stac W przeciwnym wypadku moze inaczej bys na to spojrzala
A to już troszkę jest niemiłe, wiesz.
nadzwyczajna jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-07, 16:18   #3098
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:

Mam, chyba jak każda z nas, dni kiedy mała kopie jak szalona, ja czuję się świetnie i jedyne o czym myślę, to to jakie sobie majtki kupić albo fajny stanik do karmienia, pięćdziesiąty raz czytam opinie o wózkach albo kupuję tysięczną sukieneczkę dla mojej Laurki Ale mam też dni takie, że mała mało się rusza, coś mnie pobolewa, albo po prostu nachodzi mnie coś i włącza mi się straszne zamartwianie i wtedy nic innego nie jest ważne.
Ale mimo wszystko wolę moje pozytywne podejście i liczenie na to, że wszystko z małą i ze mną po porodzie będzie w porządku, bo tak jak dziewczyny już tutaj kiedyś pisały - to że słyszymy/czytamy o przypadkach, że coś poszło nie tak nie znaczy że tych pozytywnych historii nie ma, a wręcz przeciwnie jest ich o wiele więcej. Wystarczy spojrzeć na "statystyki" poszczególnych wątków - na każdym jest ok 60-70 mam, a złych historii jednak niewiele... Oczywiście lepiej byłoby, gdyby wcale ich nie było, ale nie mamy na to wpływu. Ciągłe zamartwianie się nic nie da, po raz któryś powtórzę - maluch czuje nasze nerwy, które wpływają na niego niezbyt dobrze.
U mnie to samo Zdarzają sie gorsze dni (dosc czesto -bo pamietam moje poprzednie niepowodzenie-) i wtedy czarnowidztwo i zamartwiam się ale co to mi pomoze. Swoje już wypłakałam i teraz jestem dobrej myśli.. Nic już nie jesteśmy w stanie zrobić. Pozytywne nastaniwenie to polowa sukcesu.. A kompletowanei wyprawki i gadanie o tych dla niektórych "pierdołach" mega mnie uspokaja i pozytywnie nakręca

---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ----------

Cytat:
No i wiedziałam, że będzie lincz.

Nie chodzi mi o to, że źle że kompletujemy wyprawkę, sama to robię. I moje dziecko będzie miało śliczne używane ubranka, a nie byle co. I broń boże nie będzie leżało w brudzie bo staram się też jakoś aranżować przestrzeń by było ładnie i schludnie.
Po prostu mnie rozbraja momentami jaka jest dziwna ekscytacja niektórymi rzeczami.
Ale już milczę. Nie można się odezwać. I od razu wiedziałam że tak będzie.
Ty wyraziłaś swoje zdanie a każdy ma prawo do swojego-innego jak Twoje. No i przecież nikt tu na Ciebie nie naskoczyl Wiec .... Jaki lincz???
czbasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 16:22   #3099
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez BeautifulLie Pokaż wiadomość
Jestem po wizycie dobrze nie jest

szyjka skróciła sie o 60% rozwarcie malusie bo na opuszek palca ale jest gin wzial rozmaz z pochwy i jak wynik ujemny wyjdzie to zalozy we wtorek krążek. Boje się

Wysłane z telefonu...
Ojejku
Lez duzo i odpoczywaj

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
Wlasnie mam to samo. Najwyzej bede pomykac w samej koszuli A na chwilke jak zaloze ten szlafrok to tez sie nie rozplyne chyba.. w koncu spac w nim nie bede
Masz racje - w sumie jeszcze zimy nie ma to moze akurat trafimy ze bedzie zmino

Cytat:
Cena - ceną, ale jak z jakością tych dwóch marek?
Które są lepsze - Dada czy Pampers?
Ponoc jakosciowo sa zblizone
Stary 2014-01-07, 16:22   #3100
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:

Super zakup!!!
Stary 2014-01-07, 16:23   #3101
cayenneOna
Zadomowienie

Ej, a ja bym się chętnie popodniecala tymi majciorami, ale przez tego wielkiego wikinga po prostu nie mam sił, leżę jak wieloryb i pozwalam dookoła siebie skakc, tudzież jak zuczek gnojarek pozwalam się podnosić
Pocieszam się, że polecę jutro do h&m i nabede jakiś siedmiopak z bawelnianymi gaciami, a jak nie, to na szczęście w szpitalu jednorazowe są

A może byście mi w imieniu wpisały po prostu wiking?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-07, 16:23   #3102
nadzwyczajna
Rozeznanie

Kto by pomyślał, że wprowadzę tu tyle emocji jednym niewinnym postem. Szkoda tylko że negatywnych.

To może jakiś inny temat, bo naprawdę jestem zmęczona takim obrotem sprawy. Po obiedzie miałam cukier 140, o 20 za duży i nie poprawiło mi to humoru ani o jotę.
Nie chcę cesarki, naprawdę nie chcę, choć wiem, że jeśli będzie konieczna to ją zrobią.
Chcę mieć tą ciążę już za sobą. Cały ten czas nie był dla mnie ani szczęśliwy ani wyjątkowy, poza tymi cudownymi momentami, jak pierwszy widok na usg, bijące serduszko po zagrożeniu poronieniem i kopniaki. Reszta to dla mnie naprawdę droga przez mękę. Poród przyjmę z ulgą.

Nie boję się ani trochę wstawania w nocy, nigdy nie byłam śpiochem. Już teraz i tak prawie nie śpię bo ciągle sikam Bez problemu wstaję o 3 nad ranem w 7 miesiącu ciąży i wiozę TŻta do pracy.
Moja mama mówi, że ostatnio dużo się poświęcam i powinnam więcej odpoczywać, ale ja staram się nie rozczulać nad soba, choć może to inaczej wyglądać z moich postów.
Nie bedę też mamą chodzącą w rozciągniętych dresach Na pewno nie.
Mam nadzieję, że będę się uśmiechać i będę korzystać z życia tylko że we trójkę.

Tak naprawdę czasem ciężko mi uwierzyć, że będę mamą. Myślałam, że nie moge mieć dzieci, a tu w brzuchu mam swój mały cud, który wierci się, przekręca i czuję go pod dłonią.
Oglądam na tvn player Połozne i uwierzcie mi, że płaczę podczas każdego porodu, gdy wychodzi dziecko. Bo już widzę swojego blondaska jak mi go kładą na piersi.

Edytowane przez nadzwyczajna
Czas edycji: 2014-01-07 o 16:35
Stary 2014-01-07, 16:25   #3103
cayenneOna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
Będzie dobrze! Pomyśl, że dziewczyny po sn będzie bolała doopa a Ciebie (i mnie) po cc tylko szew ciągnął

Wózek to jak Trisdom pisała pewnie nówka tylko nas nabierasz, że używany chciałabym upolować taką okazję

Nie decyduj tak pochopnie z tymi rachunkami na wizażu masz dopiero jedną pacjentkę Cayenne. A jak zaczniemy wszystkie robić wirtualne wizyty to sobie dorobisz przynajmniej

Aha i dziewczyny nie martwcie się brakiem siary w ciąży. Ja tez miałam suche piersi do samego porodu, a pokarm w końcu się pojawił.
Suche czy mokre grunt że wieeeelkie koniec z normalnymi stanikami, muszę kupić nowy w rozmiarze XXXXXXXL, bo mi sie wylewają górą bokiem i dołem
Ja szerze kurna? W moim zawodzie to lepiej nic nie mówić, taki dżob mniej wiesz, lepiej spisz a w ogóle z księgowa gorzej niż z żoną/mężem, nic się nie ukryje

Stary 2014-01-07, 16:26   #3104
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:

szyjka skróciła sie o 60% rozwarcie malusie bo na opuszek palca ale jest gin wzial rozmaz z pochwy i jak wynik ujemny wyjdzie to zalozy we wtorek krążek. Boje się
nie martw sie krazek to nic zlego, moja przyjaciolka miala juz od 5miesiaca, nic ja nie bolalo przy wkladaniu a maly urodzil sie w terminie

Cytat:
Ale śliczna
Ja dostałam już prezent od TŻ - obiecaną lustrzankę, żebym mogła robić zdjęcia Małemu.
wow swietny prezent dla tzta Moze ja mojego namowie na lampe

Cytat:

no wlasnie nie wiem, dlaczego ??

Stary 2014-01-07, 16:26   #3105
agunia4ever
Zadomowienie

Cytat:

A czy wybieracie na rodziców chrzestnych osoby zgodnie z zasadą - jedna osoba ze strony matki, druga ze strony ojca???
My tak wybieramy. To nasze pierwsze dziecko i obydwoje mamy po 1 rodzeństwie więc wybór był prosty

Impossible is nothing

I ślubuję Ci... Szczęśliwa żona od 9.11.2013r.

I kocham Cię ponad wszystko... Szczęśliwa mama od 06.04.2014r.

Sławcio
agunia4ever jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-07, 16:28   #3106
monkaa321
Zakorzenienie

Cytat:
Lekarzem. Aktualnie mam swoja przychodnie na wizażu, bo w De 6 tygodni przed porodem już sie nie pracuje.

Twoja pomoc jest czasem nieoceniona

Cytat:
Napisane przez lutien Pokaż wiadomość
oczywiście, że to dobra zmiana Efektów pracy nie pokażę, bo to by była reklama (zarabiam na szyciu)
zawsze możesz napisać "to te co wam obiecałam pokazać" i nikt przecież nie będzie wiedział że to robione, a ja sama tez pokazywałam swoje osiągnięcia i mnie moderator nie ukarał

Cytat:

Wysłane z telefonu...
o kurcze... a bolał Cię brzuch? Bo mnie boli i się zastanawiam czy i u mnie nie będą cyrki z szyjką...
ale dobrze że Ci założy krążek nie bój się nic, a do tego czasu leż na boku i odświeżaj wizaż bo dziewczyny chcą chyba dzisiaj wątek zakończyć

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
pewnie:
http://allegro.pl/womar-kocyk-75x100...815138218.html

aduję allegro a mąż: o nie! moja żona wchodzi na allegro )
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 16:28   #3107
agunia4ever
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez vivien39 Pokaż wiadomość
Dziewczyny macie skurcze przepowiadające?
Chyba nie. Nie wiem jak je rozróźnić

Impossible is nothing

Sławcio
Stary 2014-01-07, 16:28   #3108
cayenneOna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
mnie się też nic z cyca nie leje Tylko raz miałam wyciek jak leżałam na cycu przez dwie godziny oglądając film a potem patrzę a tam mokra plama. To było miesiąc temu...

wg mnie wygląda suuper! Niczym się nie różni od nówki sztuki ze sklepu na tym zdjęciu!

ja jeszcze podniecam się twoim dużym dzieciem bo mnie to zadziwia, bo Piotruś waży połowę tego co twój Henio a nie mamy większej różnicy w tygodniach nawet przed chwilą mówiłam o Tobie mężowi
Jestem slawna
A a propos wikinga - może dlatego, że na niemieckim mleku chowany

Stary 2014-01-07, 16:29   #3109
agunia4ever
Zadomowienie

Cytat:

No własnie niestety byłam dzisiaj w tesco i ceny się nie pokrywają Pampersy tak, ale te tescowe jest różnica kilku groszy.

A proszki dla dzieci to już w ogóle różnica wielka.
Oooo to nie wiedziałam. Myślałam, że to się pokrywa

Impossible is nothing

Sławcio

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-07, 16:30   #3110
kate1623
Zadomowienie

Cytat:

Wysłane z telefonu...
Ojojoj to musisz się mega oszczędzać teraz także leż dziewczyno i słuchaj lekarza

Cytat:
Bardzo dziękuję za normalną wypowiedź.
\.
Aha, czyli reszta wypowiedzi jest nienormalna Przepraszam, ale pojadę teraz z grubej rury mimo że chciałam skończyć tą denną dyskusję. Zauważyłam, że jeśli ktoś nie piszę czegoś po Twojej myśli to jest zły i olewasz jego odpowiedź. Dodatkowo też zauważyłam (może i nie tylko Ja), że oprócz Twoich spraw żadne inne z wątku Cie nie obchodzą (wizyty, skończone miesiące itp. takie drobne głupoty którymi każda się cieszy) w Twoich postach jesteś tylko Ty i to, że w kółko jest źle.
Ja osobiście uważam to za przykre, że liczysz tylko na zainteresowanie swoją osobą (może jakieś hormony mi buzują ), a problemy innych uważasz za zbędne ekscytacje.
Śmiało możesz się na mnie obrazić, ale starałam się tylko obronić swojego zdania, które na koniec uznałaś za nienormalne .
Dalej nie mam zamiaru brnąć w tą głupią przepychankę

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 16:31   #3111
Trisdom
Zadomowienie

BeautifulLie- lez i odpoczywaj. A krążek to dobry pomysł- sporo moich koleżanek miało i donosiły do 39 tygodnia, więc spokojnie

Cytat:
Gerne

Jak częste jest wystąpienie tej endometriozy i czy ist gleich z cesarka, czy niezależne, bo tego nie kumam?

Nawet nie wiesz jak Ci zazdroszczę zawodu, chyba z 1000 razy Doktorów czytalam i dziś se chyba znowu poczytam choć już cytować na pamięć moge
Endometrioza zwykle jest osobno zupełnie- komórki nabłonka macicy się rozsiewają- czasem jeszcze w życiu płodowym. Długo by sie rozwodzić.
A z cesarką to tylko czasem się zdarza- więc zapomnij.

A żeby codzuennosć wyglądała jak ta z książki albo z Na dobre i na złe.. Echh Chociaz w de mimo że więcej roboty- to normalniej.

Cytat:

mysmy wczoraj tez dostali taka doplate pieknie zaczął się nowy rok chyba tez sie przestane juz ekscytowac majtkami
Ja myślałam, że wreszcie coś odłożymy po przeprowadzkowych wydatkach, a tu
Stary 2014-01-07, 16:31   #3112
vivien39
Rozeznanie

Cytat:

Wysłane z telefonu...

ja też miałam krążek w pierwszej ciąży zalożony-nic nie boli, wogóle go nie czuć.

mamusia marcowa 2014
Stary 2014-01-07, 16:33   #3113
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:

Bardzo proszę o skończenie tematu. Problem urósł do mega wielkiego, a ja do mega zołzy
Kobieto wuluzuj!!! Swiat nie kręci się wokół Ciebie. Sama nakręcasz tą sytuację zupełnie nie rozumiem po co

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-07, 16:35   #3114
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez nadzwyczajna
Ja tez zrozumialam to tak jak Asia i sama to potwierdzilas - przeciez nie ma w tym nic zlego.
Ja wozka nie dostane to musze wybrzydzac bo kupe kasy na to idzie.

Cytat:
A może byście mi w imieniu wpisały po prostu wiking?
A chcesz?
Stary 2014-01-07, 16:35   #3115
vivien39
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agunia4ever Pokaż wiadomość
Chyba nie. Nie wiem jak je rozróźnić

mi się tak brzuch-na wysokości pępka twardy robi na chwilę, jakby stawia i puszcza zaraz. Nie boli to.

mamusia marcowa 2014
Stary 2014-01-07, 16:36   #3116
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja myślałam, że wreszcie coś odłożymy po przeprowadzkowych wydatkach, a tu
a nas przeprowadzka i cala masa wydatkow dopiero czeka, do tego bedziemy potrzebowac nowa kuchnie

Stary 2014-01-07, 16:40   #3117
cayenneOna
Zadomowienie

Cytat:
a nas przeprowadzka i cala masa wydatkow dopiero czeka, do tego bedziemy potrzebowac nowa kuchnie
Podatkowo super

Stary 2014-01-07, 16:40   #3118
nadzwyczajna
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Ojojoj to musisz się mega oszczędzać teraz także leż dziewczyno i słuchaj lekarza

Aha, czyli reszta wypowiedzi jest nienormalna Przepraszam, ale pojadę teraz z grubej rury mimo że chciałam skończyć tą denną dyskusję. Zauważyłam, że jeśli ktoś nie piszę czegoś po Twojej myśli to jest zły i olewasz jego odpowiedź. Dodatkowo też zauważyłam (może i nie tylko Ja), że oprócz Twoich spraw żadne inne z wątku Cie nie obchodzą (wizyty, skończone miesiące itp. takie drobne głupoty którymi każda się cieszy) w Twoich postach jesteś tylko Ty i to, że w kółko jest źle.
Ja osobiście uważam to za przykre, że liczysz tylko na zainteresowanie swoją osobą (może jakieś hormony mi buzują ), a problemy innych uważasz za zbędne ekscytacje.
Śmiało możesz się na mnie obrazić, ale starałam się tylko obronić swojego zdania, które na koniec uznałaś za nienormalne .
Dalej nie mam zamiaru brnąć w tą głupią przepychankę
Ale o co ci chodzi z tymi wizytami, bo nie rozumiem
To są jakieś zasady forum, których ja nie doczytałam, odnośnie wizyt i skończonych miesięcy
Po prostu wszystkie mnie bezwzględnie zaatakowałyście, tylko jedna osoba wyraziła swoje zdanie w sposób który nie razi, nie jest łapaniem za słówka.
Gdy zaczęłam ten temat napisałam na wstępie, że nie chcę nikogo urazić ale jakoś żadna tego nie zauważyła.
Stary 2014-01-07, 16:40   #3119
cayenneOna
Zadomowienie

Cytat:
Ja tez zrozumialam to tak jak Asia i sama to potwierdzilas - przeciez nie ma w tym nic zlego.
Ja wozka nie dostane to musze wybrzydzac bo kupe kasy na to idzie.

A chcesz?
Dawaj jak sie w końcu zdecyduje, to zmienisz

Stary 2014-01-07, 16:42   #3120
nadzwyczajna
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
Kobieto wuluzuj!!! Swiat nie kręci się wokół Ciebie. Sama nakręcasz tą sytuację zupełnie nie rozumiem po co
Nie no, dajcie mi już spokój. Naprawdę.
Czuję się jak intruz.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości