|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1591 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Moje Panie, to nie żarty - sezon ślubny już otwarty! PM2014 cz.23
Cytat:
![]()
|
|
#1592 |
|
Zakorzenienie
|
jak ktos jeszcze nie ma zaproszen http://feszyn.com/zaproszenia-slubne-2014/
|
|
|
|
#1593 |
|
Wtajemniczenie
|
Widzę, że był poruszony temat wierszyków – u nas nie będzie bo… się nie zmieścił
![]() gornek – wcale się nie dziwię, mi kuzynkę dwa dni po weselu okradli w domu, a przetrzepali wszystko w poszukiwaniu kopert…. Kosztorys – wyjdzie lekko ponad 50 tys., nie wiemy ile przeznaczyć na garnitur dla TŻ’ta Foto + Kamera – 5.000 Talerzyk – 210 (bez poprawin) Suknia 2.900 (ogólnie mam już prawie wszystko, oprócz bielizny, wyszło łącznie 4.000) - z tym, że to nie mój koszt ![]() Zespół – 3.900 Florystka – 1.700 (może jutro umowę podpiszemy, to się jeszcze potarguję )Obrączki – 1.600 (jeszcze nie ma, ale wybrane) Alkohol – 5.000 (wódka, wino, whisky, jakieś smakowe, giny i inne takie tam) Makijażystka – hmmm… koło 700 ? Wiem, że przepłacam, ale strasznie się na nią napaliłam No i jeszcze z większych wydatków wyjdzie tort, bo chcę od Sowy ![]() No i sama się załamałam, mimo tego, że wszystko w excelu mam pod kontrolą. A ze spraw ruszających do przodu to tak: może jutro podpiszemy umowę z florystką i chciałabym jeszcze w tym miesiącu zaproszenia podrukować i koperty zakupić, a i zamówić pieczątkę-stempelek na kopertę . A na luty zostawiam tylko nauki
21.01.2010 r. 27.07.2012 r. 23.08.2014 r. ![]() 03.03.2015 - Jagódka TP: 25.08.2016 Edytowane przez asiulek8 Czas edycji: 2014-01-07 o 19:41 |
|
|
|
#1594 |
|
Rozeznanie
|
Kupiliśmy zaproszenia!
Tato ma garnitur do ślubu! 109 dni do ślubu!
|
|
|
|
#1595 |
|
Zadomowienie
|
A ja właśnie zaczęłam rozglądać się za florystką u mnie w mieście i jestem zielona... Chyba nie zostało mi nic innego jak przejść się do kilku kwiaciarni, poprosić o kosztorys i wtedy podejmować decyzję. Widzę, że kwestia kwiatów nie będzie należała do najtańszej
|
|
|
|
#1596 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
za wino!Jak Robert prowadzi zajecia? Sam wymyśla układ czy mówicie co chcecie, jakie figury i on tylko prowadzi żeby dobrze zatańczyć. I najważniejsze: ile płacicie? My teraz do końca lutego mamy kurs grupowy, w marcu koniecznie musimy iść na indywidualne lekcje pierwszego tańca właśnie do Roberta. A na zapalenie pęcherza polecam zioła Urosan. Miałam 2 razy, przeszło już po 2 herbatkach ![]() Cytat:
I bez żadnych udziwnień, barmanów, dekoracji. Po prostu, tak wyszło... Nie da się przyoszczędzić, jedynym szaleństwem jest garnitur szyty dla TŻ ale widziałam że dziewczyny w Vistuli płaciły 1700 zł a u nas wyjdzie 1900 więc niewielka różnica.Cytat:
Dla mnie nocleg u krewnych to żadne faux pas o ile znałabym tych krewnych. Nocleg u kompletnie obcych ludzi może byc trochę krępujący, po weselu niektórzy potrafią spać do wieczora, albo w stanie upojenia urządzać przechadzki po czyimś domu w samej bieliźnie. Ale ja to jestem bezkonfliktowa, na jednym weselu przebierałam się w autobusie bo nie było innej opcji a jechaliśmy ze strojami w pokrowcach bo droga liczyła 300 km. I nie marudziłam. Mi wystarczy że dostanę zaproszenie, jedzenie i picie. Ale są osoby dla których trzeba załatwiać nocleg w hotelu, najlepiej już dzień przed i jeszcze dzień po ![]() Zależy od rodziny, ich upodobań no i własnie tego czy znają osoby u których mieliby spać.
Edytowane przez justynkie Czas edycji: 2014-01-07 o 19:50 |
||||
|
|
|
#1597 |
|
Rozeznanie
|
Nadrobiłam ostatnie strony, któraś wkleiła bardzo ładny makijaż - podkradam
![]() Jeśli chodzi o wierszyki nt. pieniędzy i innych zamienników to może zamiast pisać takie info. na zaproszeniu lepiej wypisać prośbę na osobnym bileciku
|
|
|
|
#1598 |
|
Raczkowanie
|
szczerze mówiąc to nie wiem, bo ta koleżanka zaproponowała nam zrobienie zaproszeń jako część prezentu weselnego
|
|
#1599 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, czy któraś z Was wybiera się na targi ślubne do Warszawy w ten weekend? Nigdy na żadnych targach nie byłam i nie wiem, czy opłaca się na nie jeździć... Akurat te targi wymagają kupienia biletu 20 zł od osoby - to chyba delikatna przesada...
|
#1600 |
|
Zakorzenienie
|
na nowo szukam sali... szukam oszczędności... TŻ stwierdził teraz że po co ta cała szopka. Cywilny , obiad i nara
![]() ---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ---------- w Łodzi też są po 20zl.. tyle że mozna wejsc na ten sam w niedziele |
|
|
|
#1601 |
|
Wtajemniczenie
|
a Warszawie znalazłam informację, że jest to bilet jednorazowy, więc ważny na jedno wejście jednego dnia
|
#1602 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale jak robicie kościelny z weselem to musicie wcześniej , zeby Panie zdążyły zamówić fryzjera i kupić sukienki Na dzisiaj mamy - moja suknie -moje buty - mój welon - garnitur - projekt zaproszeń - projekt menu - zarezerwowany termin w restauracji - zarezerwowany termin w urzędzie - ustalone menu (razem z tortem) - zamówiony fotograf (zaliczka) A jeszcze tyle roboty
|
|
#1603 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Chodzą za mną te buty http://butyslubne.com.pl/buty-slubne...285627,c,33220 kupowała może któraś z was w tym sklepie? Z resztą nie wiem czy to nie będzie od czapy - do kościoła pomarańczowe (http://www.zara.com/pl/pl/kobieta/bu...3p1328724.html), a potem do tańczenia ecru (sukienka też ecru)
|
|
#1604 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Właściwei to nie wiem jakimi prawami się maja takie targi
|
|
#1605 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#1606 |
|
Wtajemniczenie
|
no_doubt w sumie były tam same obrączki, kiecki, ze trzy florystki, kilku fotografów i szalona skrzypaczka
Na obrączki się nie zapatrywałam, ale te stoiska były najbardziej oblegane, promocje były (ale nie wiem czy nie było jakiś podstępów, że cenę wcześniej podnieśli ), w jednym chyba 15% nawet, a jeszcze w innym dorzucali gratis diament. Teraz w Pałacu na pewno będą większe, ale pewnie i tłumy przyjdą... Edit: Ale ja nie żałuję, że poszłam, znalazłam florystkę i makijażystkę dzięki temu ![]() IwciaxD - ja bym sama kupowała, ale mam tak kochaną babcię, która powiedziała, że wnuczkę musi ubrać do ślubu. A jak odmawiałam łzy stanęły jej w oczach, także zostało przesądzone
21.01.2010 r. 27.07.2012 r. 23.08.2014 r. ![]() 03.03.2015 - Jagódka TP: 25.08.2016 Edytowane przez asiulek8 Czas edycji: 2014-01-07 o 20:15 |
|
|
|
#1607 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
My mamy przyjęcie także. Zapraszamy ok 60 osób. Mniej się nie da. :PBardzo fajny. Cytat:
Cytat:
Na pewno będzie fajnie - i to co Ysia pisała - dłużej nacieszysz się suknią i rodziną![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#1608 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1609 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Świetny ![]() Cytat:
Zdanie mojej rodziny też znam, więc się nie obawiamy, że ktoś źle odbierze. W zeszłym roku dostaliśmy również 3 zaproszenia z prośbą o pieniądze ![]() Cytat:
Cytat:
Zrobiliśmy w zeszłym roku kosztorys na 45 tys zł, przez rok w miarę zakupów przybył tysiąc złotych. Gratulacje ![]() Przyszły dzisiaj moje 2 welony z butterfly ![]() Na dniach obfocę i wrzucę do klubu. |
||||
|
|
|
#1610 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wszystko jest w klubie, nic nie mogę zobaczyć
|
||
|
|
|
#1611 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=Kaigara;44484037
Ładniutka. To na ślub czy poprawiny? [/QUOTE] na slub cywilny ![]() Sukienka juz mowilam lejdi.sklep.pl
|
|
#1612 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Myślimy czy jechać...? Dziewczyny, Wy płaciłyście za poradnie? Bo ja byłam przekonana ze za to się płaci, a podobno nie? |
|
|
|
|
#1613 |
|
Zakorzenienie
|
My z kosztami zmiescimy sie w 25 tysiacach, wesele 1 dniowe ok 70 osob
nie znamy jeszcze dokladnie ceny garnituru oraz wódki, ale to wszsytko wyjdzie juz niedlugo.Moj tata i mama tez juz obkupieni na wesele, bo stroje mają :P
|
#1614 |
|
Zadomowienie
|
Cornflower girl - mam takie samo zdanie jak dziewczyny: jeśli to są ludzi znani sobie, rodzina i nie przeszkadza im nocowanie u kogoś to można tak zrobić, tylko warto wcześniej o tym poinformować, lub powiedzieć że jest możliwość noclegu w hotelu/pensjonacie. Nie ryzykowałabym lokowania gości u nieznanych im ludzi, bo to różnie może być.
Co do wierszyków: nie mam nic przeciwko nim, chociaż nie wiem czy my będziemy zamieszczać. Z tego co zauwazyłam na weselach w naszych rodzinach prezenty sa dużą rzadkością więc nie spodziewam się też i u nas. Jedynie co to może umieścimy wierszyk o czymś zamiast kwiatów. Dziewczyny dziękuję za opinie nt. grzebyków. Jeszcze na 100% nie zdecydowałam ale prawdopodobnie będą to któreś z TEGO LINKA, może wezmę 2 ![]() Miałam wam dziś dać znać o skierowaniach na nauki, ale nie dałam rady wyrobić się do kancelarii - będę jutro i wtedy o wszystko zapytam
Edytowane przez Lemon_Drop Czas edycji: 2014-01-07 o 20:35 |
|
|
|
#1615 |
|
Zakorzenienie
|
pomóżcie
miałam dziś zamawiać zaproszenia, ale się wstrzymam, bo mam pare dylematów. 1) zapraszamy wszystkich z dziećmi, więc jeśli ktoś ma jedno dziecko, pisać na zaproszeniu np. : Alina i Jan Kowalscy z córką Oliwią, czy : Alina i Jan Kowalscy z Oliwią, czy poprostu z dzieckiem ? Tz twierdzi że pierwsze slyszy żeby wypisywać dzieci, bo przecież " każdy się kapnie żeby wziąć dziecko" ![]() 2) jeśli ktoś ma dwójke ( i więcej ) dzieci, pisać : Alina i Jan Kowalscy z dziećmi, czy : Alina i Jan Kowalscy z synem Marianem, synem Kazimierzem i córką Heleną ? 3) cały czas zastanawiam się nad tekstem zaproszenia, wymyśliłam tak " Dnia 16.08.2014 o godz 14.00 A. .......... i G. ....... postanowili połączyć serca węzłem dozgonnym wobec Boga i świadków oraz rozpocząć wspólną drogę życia zawierając związek małżeński. i teraz to co pogrubione mi nie pasuje . cos mi ten węzeł dozgonny nie leży, a potem to ' po zawarciu związku malzenskiego" . dałabym po zaślubinach lub po ceremoni zaślubin ale słowo "zaślubiny" występuje linijke wyzej. ma ktoś pomysły jak to zmienić, żeby było dobrze?? Rodzice i Narzeczeni chcą prosić z radością by Sz.P ............. zaszczycili zaślubiny swoją obecnością. Po zawarciu związku małżeńskiego miło nam będzie państwa gościć ble ble ble " błagam
|
|
#1616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W zeszłym roku byliśmy na targach w Pzn, bo mieliśmy darmowe wejściówki, ale w tym roku już się nie wybieramy, bo już prawie wszystko mamy
|
|
|
|
|
#1617 |
|
Zadomowienie
|
Czeko może zamiast:
"Po zawarciu związku małżeńskiego miło nam będzie państwa gościć ble ble ble " dać: "Po ceremonii miło będzie nam ......." a co do dzieci: my będziemy pisali: Annę i Jana Kowalskich z Magdą/Ewą i Bartoszem itd. Już nie będziemy bawić się w dopisywanie "córek" i "synów" bo to zajmuje za dużo miejsca
|
#1618 | ||
|
Erudycja
|
Cytat:
Cytat:
Jestesmy juz w 3/4 drukowania zaproszen
|
|
#1619 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Edytowane przez TysiaBB1989 Czas edycji: 2014-01-07 o 20:52 |
|
|
|
|
#1620 | |
|
Winter is coming
|
Cytat:
Dostałam dzisiaj telefon z salonu, żebym podjechała na zdjęcie miary. A ja się na luty nastawiłam! W tym tygodniu nie dam rady, bo w czwartek mam spotkanie z dekoratorką, a jutro mi się nie chce i zapowiada się sajgon w robocie, ale w przyszłym tygodniu podjadę. A ja bez butów i bielizny, no ładnie Teściowa z chłopem zrobili listę gości od swojej strony, więc lista gości zamknięta Co do noclegów, to ja na pewno będę rezerwować jakieś pokoje, jeszcze nie wiem ile. Na pewno dla gości ze Szczecina, o ile potwierdzą przybycie i w jakim składzie. Plus jeden pokój dla dziadków. Co do reszty to nie wiem, czy u mnie w domu czy w pokojach na sali - muszę to obgadać z ojcem. Reszta rodziny jest na miejscu albo ma max 40 km. Był też temat transportu - wstępnie planujemy zapłacić jakiemuś znajomemu stówkę, żeby rozwoził miejscowych. Wśród tych co mają dojazd ok. 30-40 km są osoby niepijące, które zawsze prowadzą, więc nie ma problemu. Na salę z kościoła dowozów nie będzie Jest 3 km za miastem, bez przesady ;]
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:07.

I bez żadnych udziwnień, barmanów, dekoracji. Po prostu, tak wyszło... Nie da się przyoszczędzić, jedynym szaleństwem jest garnitur szyty dla TŻ ale widziałam że dziewczyny w Vistuli płaciły 1700 zł a u nas wyjdzie 1900 więc niewielka różnica.