|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1591 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Moje Panie, to nie żarty - sezon ślubny już otwarty! PM2014 cz.23
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1592 |
Zakorzenienie
|
jak ktos jeszcze nie ma zaproszen http://feszyn.com/zaproszenia-slubne-2014/
|
![]() ![]() |
![]() |
#1593 |
Wtajemniczenie
|
Widzę, że był poruszony temat wierszyków – u nas nie będzie bo… się nie zmieścił
![]() ![]() gornek – wcale się nie dziwię, mi kuzynkę dwa dni po weselu okradli w domu, a przetrzepali wszystko w poszukiwaniu kopert…. Kosztorys – wyjdzie lekko ponad 50 tys., nie wiemy ile przeznaczyć na garnitur dla TŻ’ta Foto + Kamera – 5.000 Talerzyk – 210 (bez poprawin) Suknia 2.900 (ogólnie mam już prawie wszystko, oprócz bielizny, wyszło łącznie 4.000) - z tym, że to nie mój koszt ![]() Zespół – 3.900 Florystka – 1.700 (może jutro umowę podpiszemy, to się jeszcze potarguję ![]() Obrączki – 1.600 (jeszcze nie ma, ale wybrane) Alkohol – 5.000 (wódka, wino, whisky, jakieś smakowe, giny i inne takie tam) Makijażystka – hmmm… koło 700 ? Wiem, że przepłacam, ale strasznie się na nią napaliłam No i jeszcze z większych wydatków wyjdzie tort, bo chcę od Sowy ![]() No i sama się załamałam, mimo tego, że wszystko w excelu mam pod kontrolą. A ze spraw ruszających do przodu to tak: może jutro podpiszemy umowę z florystką i chciałabym jeszcze w tym miesiącu zaproszenia podrukować i koperty zakupić, a i zamówić pieczątkę-stempelek na kopertę ![]() ![]()
21.01.2010 r. ![]() 27.07.2012 r. ![]() 23.08.2014 r. ![]() 03.03.2015 - Jagódka ![]() TP: 25.08.2016 ![]() Edytowane przez asiulek8 Czas edycji: 2014-01-07 o 18:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#1594 |
Rozeznanie
|
Kupiliśmy zaproszenia!
![]() Tato ma garnitur do ślubu! 109 dni do ślubu!
|
![]() ![]() |
![]() |
#1595 |
Zadomowienie
|
A ja właśnie zaczęłam rozglądać się za florystką u mnie w mieście i jestem zielona... Chyba nie zostało mi nic innego jak przejść się do kilku kwiaciarni, poprosić o kosztorys i wtedy podejmować decyzję. Widzę, że kwestia kwiatów nie będzie należała do najtańszej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1596 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Jak Robert prowadzi zajecia? Sam wymyśla układ czy mówicie co chcecie, jakie figury i on tylko prowadzi żeby dobrze zatańczyć. I najważniejsze: ile płacicie? My teraz do końca lutego mamy kurs grupowy, w marcu koniecznie musimy iść na indywidualne lekcje pierwszego tańca właśnie do Roberta. A na zapalenie pęcherza polecam zioła Urosan. Miałam 2 razy, przeszło już po 2 herbatkach ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dla mnie nocleg u krewnych to żadne faux pas o ile znałabym tych krewnych. Nocleg u kompletnie obcych ludzi może byc trochę krępujący, po weselu niektórzy potrafią spać do wieczora, albo w stanie upojenia urządzać przechadzki po czyimś domu w samej bieliźnie. Ale ja to jestem bezkonfliktowa, na jednym weselu przebierałam się w autobusie bo nie było innej opcji a jechaliśmy ze strojami w pokrowcach bo droga liczyła 300 km. I nie marudziłam. Mi wystarczy że dostanę zaproszenie, jedzenie i picie. Ale są osoby dla których trzeba załatwiać nocleg w hotelu, najlepiej już dzień przed i jeszcze dzień po ![]() Zależy od rodziny, ich upodobań no i własnie tego czy znają osoby u których mieliby spać.
Edytowane przez justynkie Czas edycji: 2014-01-07 o 18:50 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1597 |
Rozeznanie
|
Nadrobiłam ostatnie strony, któraś wkleiła bardzo ładny makijaż - podkradam
![]() Jeśli chodzi o wierszyki nt. pieniędzy i innych zamienników to może zamiast pisać takie info. na zaproszeniu lepiej wypisać prośbę na osobnym bileciku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1598 |
Raczkowanie
|
szczerze mówiąc to nie wiem, bo ta koleżanka zaproponowała nam zrobienie zaproszeń jako część prezentu weselnego
#1599 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, czy któraś z Was wybiera się na targi ślubne do Warszawy w ten weekend? Nigdy na żadnych targach nie byłam i nie wiem, czy opłaca się na nie jeździć... Akurat te targi wymagają kupienia biletu 20 zł od osoby - to chyba delikatna przesada...
![]()
#1600 |
Zakorzenienie
|
na nowo szukam sali... szukam oszczędności... TŻ stwierdził teraz że po co ta cała szopka. Cywilny , obiad i nara
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ---------- w Łodzi też są po 20zl.. tyle że mozna wejsc na ten sam w niedziele |
![]() ![]() |
![]() |
#1601 |
Wtajemniczenie
|
a Warszawie znalazłam informację, że jest to bilet jednorazowy, więc ważny na jedno wejście jednego dnia
![]()
#1602 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Na dzisiaj mamy - moja suknie -moje buty - mój welon - garnitur - projekt zaproszeń - projekt menu - zarezerwowany termin w restauracji - zarezerwowany termin w urzędzie - ustalone menu (razem z tortem) - zamówiony fotograf (zaliczka) A jeszcze tyle roboty ![]()
![]() |
#1603 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Chodzą za mną te buty http://butyslubne.com.pl/buty-slubne...285627,c,33220 kupowała może któraś z was w tym sklepie? Z resztą nie wiem czy to nie będzie od czapy - do kościoła pomarańczowe (http://www.zara.com/pl/pl/kobieta/bu...3p1328724.html), a potem do tańczenia ecru ![]()
![]() |
#1604 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1605 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#1606 |
Wtajemniczenie
|
no_doubt w sumie były tam same obrączki, kiecki, ze trzy florystki, kilku fotografów i szalona skrzypaczka
![]() ![]() Edit: Ale ja nie żałuję, że poszłam, znalazłam florystkę i makijażystkę dzięki temu ![]() IwciaxD - ja bym sama kupowała, ale mam tak kochaną babcię, która powiedziała, że wnuczkę musi ubrać do ślubu. A jak odmawiałam łzy stanęły jej w oczach, także zostało przesądzone ![]()
21.01.2010 r. ![]() 27.07.2012 r. ![]() 23.08.2014 r. ![]() 03.03.2015 - Jagódka ![]() TP: 25.08.2016 ![]() Edytowane przez asiulek8 Czas edycji: 2014-01-07 o 19:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#1607 | |||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Bardzo fajny. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1608 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1609 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Świetny ![]() Cytat:
Zdanie mojej rodziny też znam, więc się nie obawiamy, że ktoś źle odbierze. W zeszłym roku dostaliśmy również 3 zaproszenia z prośbą o pieniądze ![]() Cytat:
Cytat:
Zrobiliśmy w zeszłym roku kosztorys na 45 tys zł, przez rok w miarę zakupów przybył tysiąc złotych. Gratulacje ![]() Przyszły dzisiaj moje 2 welony z butterfly ![]() Na dniach obfocę i wrzucę do klubu. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1610 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wszystko jest w klubie, nic nie mogę zobaczyć ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1611 |
Rozeznanie
|
[QUOTE=Kaigara;44484037
Ładniutka. To na ślub czy poprawiny? [/QUOTE] na slub cywilny ![]() Sukienka juz mowilam lejdi.sklep.pl
![]() |
#1612 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Myślimy czy jechać...? Dziewczyny, Wy płaciłyście za poradnie? Bo ja byłam przekonana ze za to się płaci, a podobno nie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1613 |
Zakorzenienie
|
My z kosztami zmiescimy sie w 25 tysiacach, wesele 1 dniowe ok 70 osob
![]() Moj tata i mama tez juz obkupieni na wesele, bo stroje mają :P
#1614 |
Zadomowienie
|
Cornflower girl - mam takie samo zdanie jak dziewczyny: jeśli to są ludzi znani sobie, rodzina i nie przeszkadza im nocowanie u kogoś to można tak zrobić, tylko warto wcześniej o tym poinformować, lub powiedzieć że jest możliwość noclegu w hotelu/pensjonacie. Nie ryzykowałabym lokowania gości u nieznanych im ludzi, bo to różnie może być.
Co do wierszyków: nie mam nic przeciwko nim, chociaż nie wiem czy my będziemy zamieszczać. Z tego co zauwazyłam na weselach w naszych rodzinach prezenty sa dużą rzadkością więc nie spodziewam się też i u nas. Jedynie co to może umieścimy wierszyk o czymś zamiast kwiatów. Dziewczyny dziękuję za opinie nt. grzebyków. Jeszcze na 100% nie zdecydowałam ale prawdopodobnie będą to któreś z TEGO LINKA, może wezmę 2 ![]() Miałam wam dziś dać znać o skierowaniach na nauki, ale nie dałam rady wyrobić się do kancelarii - będę jutro i wtedy o wszystko zapytam ![]()
Edytowane przez Lemon_Drop Czas edycji: 2014-01-07 o 19:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#1615 |
Zakorzenienie
|
pomóżcie
![]() miałam dziś zamawiać zaproszenia, ale się wstrzymam, bo mam pare dylematów. 1) zapraszamy wszystkich z dziećmi, więc jeśli ktoś ma jedno dziecko, pisać na zaproszeniu np. : Alina i Jan Kowalscy z córką Oliwią, czy : Alina i Jan Kowalscy z Oliwią, czy poprostu z dzieckiem ? Tz twierdzi że pierwsze slyszy żeby wypisywać dzieci, bo przecież " każdy się kapnie żeby wziąć dziecko" ![]() 2) jeśli ktoś ma dwójke ( i więcej ) dzieci, pisać : Alina i Jan Kowalscy z dziećmi, czy : Alina i Jan Kowalscy z synem Marianem, synem Kazimierzem i córką Heleną ? 3) cały czas zastanawiam się nad tekstem zaproszenia, wymyśliłam tak " Dnia 16.08.2014 o godz 14.00 A. .......... i G. ....... postanowili połączyć serca węzłem dozgonnym wobec Boga i świadków oraz rozpocząć wspólną drogę życia zawierając związek małżeński. i teraz to co pogrubione mi nie pasuje . cos mi ten węzeł dozgonny nie leży, a potem to ' po zawarciu związku malzenskiego" . dałabym po zaślubinach lub po ceremoni zaślubin ale słowo "zaślubiny" występuje linijke wyzej. ma ktoś pomysły jak to zmienić, żeby było dobrze?? Rodzice i Narzeczeni chcą prosić z radością by Sz.P ............. zaszczycili zaślubiny swoją obecnością. Po zawarciu związku małżeńskiego miło nam będzie państwa gościć ble ble ble " ![]() ![]()
![]() |
#1616 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W zeszłym roku byliśmy na targach w Pzn, bo mieliśmy darmowe wejściówki, ale w tym roku już się nie wybieramy, bo już prawie wszystko mamy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1617 |
Zadomowienie
|
Czeko może zamiast:
"Po zawarciu związku małżeńskiego miło nam będzie państwa gościć ble ble ble " dać: "Po ceremonii miło będzie nam ......." a co do dzieci: my będziemy pisali: Annę i Jana Kowalskich z Magdą/Ewą i Bartoszem itd. Już nie będziemy bawić się w dopisywanie "córek" i "synów" bo to zajmuje za dużo miejsca ![]()
![]() |
#1618 | ||
Erudycja
|
Cytat:
Cytat:
Jestesmy juz w 3/4 drukowania zaproszen ![]()
![]() |
#1619 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Edytowane przez TysiaBB1989 Czas edycji: 2014-01-07 o 19:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1620 | |
Winter is coming
|
Cytat:
Dostałam dzisiaj telefon z salonu, żebym podjechała na zdjęcie miary. A ja się na luty nastawiłam! W tym tygodniu nie dam rady, bo w czwartek mam spotkanie z dekoratorką, a jutro mi się nie chce i zapowiada się sajgon w robocie, ale w przyszłym tygodniu podjadę. A ja bez butów i bielizny, no ładnie ![]() Teściowa z chłopem zrobili listę gości od swojej strony, więc lista gości zamknięta ![]() Co do noclegów, to ja na pewno będę rezerwować jakieś pokoje, jeszcze nie wiem ile. Na pewno dla gości ze Szczecina, o ile potwierdzą przybycie i w jakim składzie. Plus jeden pokój dla dziadków. Co do reszty to nie wiem, czy u mnie w domu czy w pokojach na sali - muszę to obgadać z ojcem. Reszta rodziny jest na miejscu albo ma max 40 km. Był też temat transportu - wstępnie planujemy zapłacić jakiemuś znajomemu stówkę, żeby rozwoził miejscowych. Wśród tych co mają dojazd ok. 30-40 km są osoby niepijące, które zawsze prowadzą, więc nie ma problemu. Na salę z kościoła dowozów nie będzie ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:17.