Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 9 - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-07, 20:02   #4321
selena85
Wtajemniczenie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 9

Właśnie wróciłam z wizyty u gina. Jak weszłam na ten samolot to od razu zauważył, że brzuch mi się napina i mówi: "ooooł napięty". Na to ja, że właśnie ostatnio zaczął mi się na wieczór codziennie napinać - więc stwierdził, że to znak, że poród zacznie się wieczorem.

A więc dziewczyny - o tej porze kiedy napina Wam się najczęściej brzuszek prawdopodobnie będziecie rodzić. A przynajmniej rozpocznie się wtedy akcja porodowa.

Na KTG wyszły mi lekkie skurcze , a więc powoli coś się zaczyna dziać (37 tc) <drżę>.
Czy Wasze maluszki na KTG też tak wariują i rzucają się jakby wcale nie lubiły tego leżenia na plecach plackiem?
Moja mała tak dawała czadu aż się stresowałam, że coś jest nie tak.

Za tydzień mam się zgłosić na kolejne KTG, jak nic się nie będzie działo to po tygodniu kolejne KTG a jak nadal nic się nie będzie działo to już będę mieć TP i wtedy mam jechać do szpitala z tym moim zaleceniem kardiologicznym na CC.
Tylko zastanawiam się czy potrzebuję dodatkowo skierowania od ginekologa do tego szpitala na poród?

Czy któraś z Was posiada/będzie mieć takie skierowanie od gina?
Jak ono wygląda?
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 20:05   #4322
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość
Jakbym takie komentarze usłyszała, jak Ty, to moja reakcja by była taka: wstaję i wychodze, informując wielebną teściową, że moja noga więcej tu nie postanie za takie komentarze i dogadywania. I niech się wstydzi stare babsko.
Może po paru latach by zmądrzała i przeprosiła. A jeśli nie, cóż, trudno, nie można dać sobą pomiatać
Stary 2014-01-07, 20:05   #4323
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez kootek_mamrotek Pokaż wiadomość

można pszenną. Krupczatka jest bardziej sypka, ale to też typ pszennej.

Dzięki za odpowiedź
Stary 2014-01-07, 20:08   #4324
vacuity
Rozeznanie

Ale się wkurzyłam. Znalazłam świetną pościel dla Dziecia na stronce Ikei. W moich rejonach Ikei się nie uświadczy, wiec znalazłam tę pościel na all. I co się okazuje? Że Ikea ma jakieś dziwne rozmiary poszew - zamiast 120/90 w przypadku kołdry jest więcej: 125/110. Za to poszewki na poduszkę są mniejsze od standardowych. Więc musiałabym kupować jeszcze kołdrę i poduszkę specjalnie pod tą pościel. Niech spadają na szczaw

Cytat:
Napisane przez kukurydzianaa Pokaż wiadomość
Co to znaczy nacierać czosnkiem? Że wyciska się przez praskę i układa na rybce? Spotykałam już przepisy, że coś się czosnkiem naciera, ale jak potraktowałam to dosłownie, to guzik to dawało, czosnku i tak nie było czuć... Mi nawet nacieranie sucharków nie wychodziło, a co dopiero mówić o nacieraniu takiej mięciutkiej rybki...
Ha, to mam zagwozdkę teraz wydaje mi się, że jak masz czosnek granulowany, taki ze sklepu w torebce, to można nim natrzeć - tak jak solą czy innymi przyprawami. Ale przyznam się, że ja zawsze używam zwykłego posiekanego czosnku i układam go na rybce. Więc przyjmijmy że to "natrzeć" to metafora taka w moim wykonaniu

Cytat:
Napisane przez The light Pokaż wiadomość
A do reszty mam pytanie.
Dziewczyny, dostałam łóżeczko ale bez materaca i mam teraz problem. Jest rozłożone i zmierzylam je "od dziurki do dziurki" do których się montuje i wyszło mi na to, ze ma 110x60
O, widzę że ktoś z podobnym problemem do mojego - ja mam łóżeczko o wymiarach 120x65. Mam do niego materac, ale stary, piankowy i chcę kupić nowy. Kupię 120x60, bo to tylko różnica 2,5 cm po każdej ze stron, ale teraz sobie myślę, że chyba nie znajdę takiego ochraniacza na łóżeczko - one są przecież profilowane od czoła na 60 cm. Dziś chciałam też kupić przewijak i napisałam właśnie do sprzedawcy, czy on będzie pasował też na moje (chodzi mi o te plastiki pod spodem, żeby przewijak się nie ruszał). Kurczę, same problemy, bo zachciało mi się odnawiać moje własne łóżeczko z dzieciństwa :/

Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość
Poddałam się. Chciałam być silna, zgagę pokonać siłą woli, nie faszerować się chemią zbyteczną, ale dzisiaj stwierdziłam że dość tego i poszłam do apteki. Pani dała mi syropek, wzięłam łyżkę, minął kwadrans i czuję się jak nowo narodzona. A całe popołudnie rypała mnie tak okrutnie że myślałam że wywrócę się na lewa stronę. Zwycięstwo
Ja bym chyba nie dotrwała do tego etapu ciąży bez syropku. Właśnie kończę 5 butelkę

Selena jak byłam w szpitalu to dziewczyny na KTG leżały na boku jeśli chciały. To chyba wygodniejsze? Ja mam pierwsze 20 stycznia więc nie wiem jak to wygląda w praktyce... Ale pamiętam jak położne mówiły, że dzieci nie lubią tego dźwięku i starały się jak najciszej ustawiać urządzenie.
Stary 2014-01-07, 20:12   #4325
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość
Właśnie wróciłam z wizyty u gina. Jak weszłam na ten samolot to od razu zauważył, że brzuch mi się napina i mówi: "ooooł napięty". Na to ja, że właśnie ostatnio zaczął mi się na wieczór codziennie napinać - więc stwierdził, że to znak, że poród zacznie się wieczorem.
W ogóle tak z moich obserwacji chyba najwięcej porodów jest w porach wieczorno-nocnych,albo akcja się zaczyna w tych porach i trwa np do rana...

---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ----------

Cytat:
Napisane przez vacuity Pokaż wiadomość
Selena jak byłam w szpitalu to dziewczyny na KTG leżały na boku jeśli chciały. To chyba wygodniejsze? Ja mam pierwsze 20 stycznia więc nie wiem jak to wygląda w praktyce... Ale pamiętam jak położne mówiły, że dzieci nie lubią tego dźwięku i starały się jak najciszej ustawiać urządzenie.

Ja byłam w pozycji takiej półleżącej na ktg,a później położna powiedziała,żebym położyła się na lewym boku.
A dźwięku jakoś nie słyszałam zbytnio...
Stary 2014-01-07, 20:14   #4326
Soleil_Rouge
Rozeznanie

Cytat:
Bardzo fajna data. Mi się podobał 11.12.13 i nikt nie wziął
mi tez sie podobala data 11.12.13 i nawet bylam chetna i gotowa, ale Mala jednak nie... teraz to juz mi wszystko jedno jaka data byleby sie zaczelo!!

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość
Jakbym takie komentarze usłyszała, jak Ty, to moja reakcja by była taka: wstaję i wychodze, informując wielebną teściową, że moja noga więcej tu nie postanie za takie komentarze i dogadywania. I niech się wstydzi stare babsko.
Cytat:
Może po paru latach by zmądrzała i przeprosiła. A jeśli nie, cóż, trudno, nie można dać sobą pomiatać
popieram obie dziewczyny!! w 100%!!!

---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ----------

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Ja byłam w pozycji takiej półleżącej na ktg,a później położna powiedziała,żebym położyła się na lewym boku.
A dźwięku jakoś nie słyszałam zbytnio...
no wlasnie ja tez zadnego dzwieku nie slyszalam... cichutko bylo u mnie...
w piatek o 12 mam nastepne ktg (oczywiscie wolalabym urodzic wczesniej )
Stary 2014-01-07, 20:18   #4327
gosia261282
Gang Iren

Od ponad pół godziny już nie było skurczu... teraz już tylko ten jednostajny ból mam podbrzuszowo-krzyżowo-spojeniowy. Wkurzę się jeśli to znów fałszywy alarm

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-07, 20:28   #4328
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
Dokładnie, trzeba znać swoją wartość. Ja moją teściową widziałam ostatni raz w lipcu. Ale kobieta jest bezkonfliktowa, nie wtrąca sie, nie miesza. Jak sie poprosi to pomoże, ale też nie jest jakaś nachalna.
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 20:35   #4329
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

A mnie bardzo mocno kłuje w w kroku, mała chyba napiera i to konkretnie
Poszykowałam dziś mężowi zestawiki na wyjscie, jeden na 56 drugi na 62 w zależności od małej długości
Wy na wyjscie brałyscie więcej komplecików w razie jakiegoś obsikania albo jakieś awarii???
Ja przygotowałam kopertowe body z długim, pajacyk welurowy, czapeczkę smerfetkę, kombinezon i grubà czapkę...czy o czymś zapomniałam?
Stary 2014-01-07, 20:36   #4330
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:
Od ponad pół godziny już nie było skurczu... teraz już tylko ten jednostajny ból mam podbrzuszowo-krzyżowo-spojeniowy. Wkurzę się jeśli to znów fałszywy alarm
Biedna namęczysz się jak Perfuzja.
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 20:37   #4331
demonyianioly
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez milka-pilka Pokaż wiadomość
Gosiu i marieee - trzymam kciuki za Wasze szybkie porody Oby poszło szybko i jak najlżej

---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

Pilotko - to imię wcale nie brzmi mocno.
Ja sama mam bardzo mocno brzmiące imię (starosłowiańskie) zaś swoją córkę nazwę - Waleria - też z lekka siermiężnie Zdrobnienie to - Walercia, Wala, Walka. Dla mnie jest ok, moja prababcia tak miała na imię. Też spotkałam się z opiniami, że to dziwne imię.
Jeśli dla Ciebie imię - Sandra - jest nie tylko ładne, ale i coś oznacza (symbolizuje) to tym lepiej.
Waleria
Cytat:

A więc dziewczyny - o tej porze kiedy napina Wam się najczęściej brzuszek prawdopodobnie będziecie rodzić. A przynajmniej rozpocznie się wtedy akcja porodowa.

Na KTG wyszły mi lekkie skurcze , a więc powoli coś się zaczyna dziać (37 tc) <drżę>.
Czy Wasze maluszki na KTG też tak wariują i rzucają się jakby wcale nie lubiły tego leżenia na plecach plackiem?
Moja mała tak dawała czadu aż się stresowałam, że coś jest nie tak.

Za tydzień mam się zgłosić na kolejne KTG, jak nic się nie będzie działo to po tygodniu kolejne KTG a jak nadal nic się nie będzie działo to już będę mieć TP i wtedy mam jechać do szpitala z tym moim zaleceniem kardiologicznym na CC.
Tylko zastanawiam się czy potrzebuję dodatkowo skierowania od ginekologa do tego szpitala na poród?

Jak ono wygląda?
Mnie w jednym szpitalu zapisali na cc bez skierowania od gina, a w tym w którym chcę rodzić potrzebne jest od lekarza prowadzącego ciążę. W piątek idę na ktg to od razu zapytam.
Dziewczyny nie wiem czy się orientujecie, bo chyba tylko ja jestem tu samotną matką, ale czy np Wasze mamy, mogą wziąć urlop 2 tyg opieki nad Wami po cc? Jeśli nie jesteście mężatkami na przykład? Moja mama chce skorzystać z czegoś takiego i wspomóc mnie tuż po przyjściu do domu
demonyianioly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 20:38   #4332
Akkma
Zadomowienie

Cytat:
Ale podobno mężczyźni lubią duże artybuty
Ale moje są już przesadnie duże . Opadły już na brzuch, a wcześniej były dosyć spore, ale skóra cycków nie stykała mi się ze skórą brzucha. No! Nie wiem jak to inaczej wytłumaczyć, myślę, że wiadomo o co chodzi W każdym bądź razie, jeszcze z dodatkowo powiększonymi i ciemnymi brodawkami wyglądają ohydnie i nie mam ochoty, aby ktoś na nie patrzył.

Cytat:
Napisane przez Negrid Pokaż wiadomość
jutro mam wizytę u ginka, ma też któraś?
Ja mam Mam nadzieję, że ginka coś poradzi na moje mega spuchnięte stopy i telepawki w sercu

Cytat:
Napisane przez Nemezis23 Pokaż wiadomość
Pamiętam, że wrzucałaś tutaj zdjęcia łóżeczka z tym baldachimem. Mogłabyś jeszcze raz wrzucić
No pewnie W załączniku wrzucam jeszcze raz
Tak jak pisałam, kawałek górnego stelaża bardzo łatwo się ściąga więc można wietrzyć na balkonie i nie trzeba prać
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg CAM01483.jpg (51,2 KB, 60 załadowań)
Stary 2014-01-07, 20:41   #4333
Akkma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez demonyianioly Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie wiem czy się orientujecie, bo chyba tylko ja jestem tu samotną matką, ale czy np Wasze mamy, mogą wziąć urlop 2 tyg opieki nad Wami po cc? Jeśli nie jesteście mężatkami na przykład? Moja mama chce skorzystać z czegoś takiego i wspomóc mnie tuż po przyjściu do domu
Tak jest taka możliwość Po prostu Twoja mama będzie musiała podejść do lekarz i poprosić o urlop 'na opiekę nad osobą bliską' i nie ma tu różnicy czy jesteś mężatką czy nie
Stary 2014-01-07, 20:43   #4334
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Wy na wyjscie brałyscie więcej komplecików w razie jakiegoś obsikania albo jakieś awarii???
Ja przygotowałam kopertowe body z długim, pajacyk welurowy, czapeczkę smerfetkę, kombinezon i grubà czapkę...czy o czymś zapomniałam?

Na wyjście mam body z krótkim,pajac bawełniany,czapeczkę sredniogrubą i kombinezon. U nas nie ma mrozów,więc to myślę,że starczy .
Stary 2014-01-07, 20:45   #4335
sweet_vintage
Rozeznanie

Cytat:
Tak jak pisałam, kawałek górnego stelaża bardzo łatwo się ściąga więc można wietrzyć na balkonie i nie trzeba prać
Super prezentuje się kącik dla maleństwa

Co do atrybutów... mój tż ma jakąś obsesję już chyba na punkcie moich cycków w wersji ciążowej. Non stop by je tarmosił, więc mu powiedziałam, że może tym wywołać poród i ograniczył się. W sumie mnie się podobają, ciekawe właśnie jak będą się prezentowały po ciąży i karmieniu...

mój blog ciążowo-dzieciowy www.inspiracjemamy.blogsp ot.com

instynkt macierzyński jest przereklamowany.... http://www.inspiracjemamy.blogspot.c...nski-jest.html
sweet_vintage jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 20:46   #4336
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Napisane przez Akkma Pokaż wiadomość
Ale pięknie.
Stary 2014-01-07, 20:50   #4337
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Na wyjście mam body z krótkim,pajac bawełniany,czapeczkę sredniogrubą i kombinezon. U nas nie ma mrozów,więc to myślę,że starczy .
No u nas w tym roku też nie ma dużych mrozów ale nigdy nie wiadomo, czapka az taka gruba nie jest, taka dzianinowa z polarkiem w środku, smerfetkę bawełnianà chcę zabrac zeby małej założyć za nim wyjdziemy na zewnątrz no i w aucie też może być ciepło jej...no zobaczymy
Stary 2014-01-07, 20:54   #4338
Soleil_Rouge
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
A mnie bardzo mocno kłuje w w kroku, mała chyba napiera i to konkretnie
Poszykowałam dziś mężowi zestawiki na wyjscie, jeden na 56 drugi na 62 w zależności od małej długości
ja nic nie przygotowalam na wyjscie - te czesc zostawiam dla Tz po 3 dniach nauk w szpitalu juz powinien wiedziec co jest potrzebne i jak sie to nosi, wiec da sobie rade. zobaczymy jak gustownie coreczke ubierze

a co do klucia - mnie kluje troche krocze i... nogi. mala mi uciska chyba na nerw udowy i promieniuje to okrutnie. dzis juz z 5 razy sie wbila i jeszcze jak siedze wtedy to ok, ale jak spaceruje, to momentalnie skladam sie jak scyzoryk
Stary 2014-01-07, 20:58   #4339
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:

(...)
Znaczy u mnie akcja zacznie się wieczorem. Brzuch mam jak kamień teraz

Cytat:
Ale moje są już przesadnie duże . Opadły już na brzuch, a wcześniej były dosyć spore, ale skóra cycków nie stykała mi się ze skórą brzucha. No! Nie wiem jak to inaczej wytłumaczyć, myślę, że wiadomo o co chodzi W każdym bądź razie, jeszcze z dodatkowo powiększonymi i ciemnymi brodawkami wyglądają ohydnie i nie mam ochoty, aby ktoś na nie patrzył.
(...)
Też mi na brzuch opadają. Brzuch mam bardzo wysoko więc mleczarnie sobie na nim leżą i tyle
Moje też mają wielkie brodawki i wcale mi się to wizualnie nie podoba, ale TŻ je uwielbia. Weź pod uwagę że brodawki już takie zostaną, no nie? Więc będziesz musiała chować cycki do końca życia albo się przełamać.

Cytat:
Napisane przez sweet_vintage Pokaż wiadomość
(...)
Co do atrybutów... mój tż ma jakąś obsesję już chyba na punkcie moich cycków w wersji ciążowej. Non stop by je tarmosił, więc mu powiedziałam, że może tym wywołać poród i ograniczył się. W sumie mnie się podobają, ciekawe właśnie jak będą się prezentowały po ciąży i karmieniu...
A to taki kit dla świętego spokoju czy prawda? Bo mój też non stop by się chciał "pobawić"

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-07, 20:58   #4340
Amberella
Wtajemniczenie

GG do Amberella

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
o ludzie
powinna jeszcze palcami u stóp okruszki z dywanu zbierać

Cytat:
Napisane przez Le La Pokaż wiadomość
bylismy dziesiaj u lekarza, Alek wazy 3800 a jak wychodzilam ze szpitala to wazyl 2860 pulpecik moj kochany.
Gorsza wiadomosc to nadal ma szmery nad serduszkiem, dostal skierowanie do kardiologa. Mam nadzieje, ze to nic powaznego
Ładnie przybiera . A za serduszko zaciskam kciuki, by wszystko było w porządku.
Cytat:
Napisane przez kootek_mamrotek Pokaż wiadomość
jakoś tak ładnie wygląda, jak się ją napisze
No tak, znów odezwał się mój żelek . Myślałam, że to może też czyjeś święto.

Cytat:
jutro mam wizytę u ginka, ma też któraś?
Ja mam . Na 19.30, a Ty?

Cytat:

Jak ono wygląda?
Jutro na wizycie zapytam i dam Ci znać jak to jest u nas.
Amberella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 21:02   #4341
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Moje też mają wielkie brodawki i wcale mi się to wizualnie nie podoba, ale TŻ je uwielbia. Weź pod uwagę że brodawki już takie zostaną, no nie? Więc będziesz musiała chować cycki do końca życia albo się przełamać.

A mi się jakoś w żadnej ciąży piersi nie zmieniły i brodawek ciemnych nie mam
Stary 2014-01-07, 21:03   #4342
Akkma
Zadomowienie

Cytat:
Też mi na brzuch opadają. Brzuch mam bardzo wysoko więc mleczarnie sobie na nim leżą i tyle
Całe dotychczasowe życie je chowałam, więc dalej też mogę je chować z dala od publiczności (szczególnie, że są brzydsze niż wcześniej )

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
Ale pięknie.
A dziękujemy Mam nadzieję, że mojej córce też się spodoba
Stary 2014-01-07, 21:05   #4343
kukurydzianaa
Rozeznanie

Cytat:
Ale przyznam się, że ja zawsze używam zwykłego posiekanego czosnku i układam go na rybce. Więc przyjmijmy że to "natrzeć" to metafora taka w moim wykonaniu
Tak mi się wydaje, że w wielu przepisach "nacieranie" czosnkiem jest tylko metaforą

Cytat:
Kurczę, same problemy, bo zachciało mi się odnawiać moje własne łóżeczko z dzieciństwa :/
Ja mam 18-letnie łóżeczko, wymiary podobne, a standardowy przewijak bez problemu pasował

Cytat:
Pierwsze słyszę, żeby leżeć na plecach przy ktg....
Tak, mój mężczyzna wybitnie nie polubił tego urządzenia, a raz tak kopnął w pelotę, że zapisał się 100% skurcz

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-07, 21:11   #4344
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
A mi się jakoś w żadnej ciąży piersi nie zmieniły i brodawek ciemnych nie mam
Kiedyś miałam piękne różowe malutkie brodawki, wielkości może małej wisienki. Teraz są dwukrotnie większe (aż zapytałam TŻa o fachową ocenę i mówi że nawet więcej niż dwukrotnie urosły) i ciemnobrązowe, normalnie takiego koloru jak skóra czarnych ludzi. Nic tylko się cieszyć że Cię to ominęło.

---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ----------

vacuity zjedliśmy rybkę wg Twojego przepisu i była pyszna
Stary 2014-01-07, 21:14   #4345
Kalina27
Raczkowanie

Akkma - przepiękny ten kącik dla maleństwa. Całkowicie w moim guście .

Na wyjscie mam body z krótkim, pajac bawełniany, czapeczka bawełniana, czapeczka grubsza, kombinezon, grubsze skarpetki i to wszystko. U nas panuje pogoda raczej wiosenna, więc po co przegrzewać malucha.

Mam pytanie do dziewczyn, które mają straszaki w domach. Zamierzacie wprowadzić jakąś ochronę/kwarantannę/izolację starszych dzieci wobec noworodka w tych pierwszych dniach po powrocie ze szpitala? zastanawiam się jak do tego podejść, czy zrobić przerwę w przedszkolu, wprowadzić bardzo ograniczony sposób zbliżania się do malucha czy prozaicznie mówiąc - olać sprawę...

A 29.01.2014
Kalina27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 21:14   #4346
Soleil_Rouge
Rozeznanie

uciekam pod prysznic i do lozka... ale pewnie bede Was sledzic z telefonu, bo jak zwykle nie bede mogla spac
Stary 2014-01-07, 21:15   #4347
Nemezis23
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
Ja bym nie czekala i od razu ze skarga dzwonila... pewnie bylas ostatnia na liscie a facet sie na obiad spieszyl...
Zobaczę jutro jaki będę miała humor. Mam sporo rzeczy do zrobienia i nie wiem czy będzie mi się chciało jeszcze skargę pisać

Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość
Nie miałam póki co wskazań do takiego pieluchowania więc tego nie robię. Skierowanie do poradni preluksacyjnej dostałam podczas pierwszej wizyty u pediatry.

Z tymi meblami to pewnie zależy jaka seria ja największy badziew miałam z BRW a znajoma zadowolona.

A z tym kurierem to bym się wkurzyła na maksa. My też mieliśmy przeboje ostatnio z paczką, ale mąż dobitnie powiedział, że płacił za dowóz do domu i łaski mu nie robią.
Udało się zarejstrować do poradni w jakimś sensownym terminie?

Dokładnie, my mamy z BRW i nic się z nimi nie dzieje, mimo posiadania dwóch kotów, które namiętnie na nie wskakują, a u moich rodziców w salonie tej samej firmy wyglądają fatalnie

Wtedy odebraliśmy paczkę, bo myśleliśmy, że biedakowi rzeczywiście zepsuł się samochód, ale widać, że gość zwyczajnie ściemnia

Cytat:
Napisane przez Le La Pokaż wiadomość
bylismy dziesiaj u lekarza, Alek wazy 3800 a jak wychodzilam ze szpitala to wazyl 2860 pulpecik moj kochany.
Gorsza wiadomosc to nadal ma szmery nad serduszkiem, dostal skierowanie do kardiologa. Mam nadzieje, ze to nic powaznego
za wagę. Też mam nadzieję, że to nic poważnego

Cytat:
Napisane przez demonyianioly Pokaż wiadomość
Twoja mama może wziąć na Ciebie tzw. opiekę na 14 dni w roku kalendarzowym, pod warunkiem, że mieszkacie razem i nie ma innych osób, które mogłyby Ci zapewnić opiekę

Cytat:
Dziękuję Ślicznie to wygląda zaraz pokaże TŻtowi .

Cytat:
Planowałam uszykować takie ciuchy jak Lolita, ale biorąc pod uwagę fakt, że u nas dzisiaj było 11 stopni i świeciło słońce to mam pewne wątpliwości
Nemezis23 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-07, 21:20   #4348
Roane
Wtajemniczenie

Kto zakłada nowy wątek? Bo już niedługo będzie najwyższy czas na to.
Stary 2014-01-07, 21:24   #4349
magnusia
Zakorzenienie

rany- jakbym się nie usadziła to mi źle i mnie gniecie gdzieś coś
Stary 2014-01-07, 21:28   #4350
cherubinka
Zadomowienie

Cytat:
A co dostałaś konkretnie? Ja jak miałam anemię to na praktycznie wszystkie tabletki z żelazem reagowałam bełtem. Teraz biorę femibion vitaferr ?czy jakoś tak? i jest nadzwyczaj dobrze. (...)
Za to teściowa... (...)
Mi rewelacyjnie podniosła się hemoglobina po actiferol forte. Fakt, że drogie to żelazo, ale z około 10 skoczyła na 12,5 Czuję się dobrze po tych tabletkach, jedyny minus jak dla mnie to cena ...no ale chociaż jest efekt

Co do teściowej, to jakiś horror

Cytat:
Napisane przez mengazhu Pokaż wiadomość
tak zupełnie szczerze pisząc nie spotkałam się nigdy z normalną teściową
Moja jest spoko

Cytat:
Znowu mam strasznie bolesne skurcze,aż dech zapiera mi z bólu. Częste są dosyć,nie mierzyłam ale co jakieś 15 minut mogą być. Proszę niech to będzie dziś
Przyłączam się do ekipy kibicujących GOSIA GOSIA

Cytat:
No pewnie W załączniku wrzucam jeszcze raz Tak jak pisałam, kawałek górnego stelaża bardzo łatwo się ściąga więc można wietrzyć na balkonie i nie trzeba prać
Już wcześniej chyba pisałam, ale się powtórzę ...piękny kącik
Akkma, Ty się stresujesz, że będziesz leżała z cycolami na wierzchu, a mnie bardziej dobija, że całe doopsko i okolice będą wywalone ...że nikt nie wymyślił innego sposobu na poród

Ciekawe czy u PawMaj coś się ruszyło?
Martwi mnie jeszcze to, że Mezaga nic się nie odzywa

Chciałam się pochwalić, że moja mała waży już około 2800g (35t4d) Wody płodowe w normie, nic niepokojącego się nie dzieje Pobrali mi wymaz na paciorkowca, w piątek mam mieć wynik.

Miałam jeszcze coś napisać i oczywiście zapomniałam
cherubinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości