|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4291 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 9
Cytat:
oj współczuję ![]() ---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ---------- Cytat:
moja przeżyła- władowałam w całości bo nie zauważyłam, że można pokrowiec zdjąć ![]() ![]()
![]() |
#4292 |
Gang Iren
|
Też skorzystam z przepisu... tylko do tej kruszonki mogę użyć normalną mąkę pszenną? Nie wiem co to jest krupczatka
![]()
#4293 | ||
Wtajemniczenie
|
Ale mi żal malutkiej. Mam nadzieję, że przejdzie jej szybciutko i nie wróci.
I współczuję dogadywania teściowej. Następna do klubu zgryźliwych babiszonów . ![]() Cytat:
i zbierające się mega-bąki, które nigdy nie zostały wypuszczone na wolność ![]() Cytat:
![]() A co to za data? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4294 | |||||||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Bardzo dobre rozwiązanie z odwiedzinami. Wiem, że u mnie na pewno nie będzie wycieczki odwiedzających, ale położna nam opowiadała, że do niektórych kobiet przychodzą całe rodziny - tatuś, babcie, dziadki, wujki, w tym np. po trzech facetów wpada na salę. Nie wyobrażam sobie karmienia w takich warunkach ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Co do mebli to szafy i kuchnię też bym brała pod wymiar, najlepiej z jakieś firmy lokalnej, która się tym zajmuje. W sieciówkach jest o wiele drożej. W mieszkaniu u rodziców mieliśmy w jednym pokoju meble z Bodzia i nic się z nimi nie dzieje, a mają już duuużo lat. Co do teściowej to i tak podziwiam cierpliwość. W ogóle mi się w głowie nie mieści, że w trakcie karmienia miałby ktoś siedzieć i się gapić ![]() Właśnie mnie wkurzył kurier ![]() ![]() |
|||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4295 |
Wtajemniczenie
|
No i przypomniałam sobie, co od rana za mną chodzi
![]() Migotka, czekam na opis porodu ![]() Nemezis23, ja też miałam plany, a moje ostatnie tygodnie polegają na tym, że albo jestem mega rozkojarzona, albo koncentruję się na ciąży, wyprawce, porodzie, centylach, itp. Nie wiem, czy jeszcze kiedyś będzie normalnie ![]() Tak jak napisała Mengazhu niedługo będę koncentrować się na kupie, ulewaniu i guganiu. Jeszcze później na czymś podobnym itp, itd ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4296 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Nie ma czegoś takiego jak bezbolesny poród - lepiej się nie nastawiać... Są za to szybkie porody - i tego Ci życzę ![]() Cytat:
Cytat:
2. Wydaje mi się, że jakbyś kichnęła to mógłby zapisać się skurcz. Ale wtedy trzeba to brać pod uwagę przy odczytywaniu zapisu. W innym przypadku to bez znaczenia. 3. Niestety nie ![]() 4. Nie. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() Edytowane przez kukurydzianaa Czas edycji: 2014-01-07 o 18:02 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4297 |
Gang Iren
|
Znowu mam strasznie bolesne skurcze,aż dech zapiera mi z bólu. Częste są dosyć,nie mierzyłam ale co jakieś 15 minut mogą być. Proszę niech to będzie dziś
![]()
#4298 |
Zadomowienie
|
Gosia prosimy razem z Tobą
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4299 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4300 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gosia ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4301 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() no oby,oby!! juz dawno sie na tym watku zaden maluszek nie urodzil, wiec czas najwyzszy przerwac te posuche ![]()
![]() |
#4302 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4303 |
Zadomowienie
|
Gosia, szybkiego i dobrego porodu życzę!
A do reszty mam pytanie. Dziewczyny, dostałam łóżeczko ale bez materaca i mam teraz problem. Jest rozłożone i zmierzylam je "od dziurki do dziurki" do których się montuje i wyszło mi na to, ze ma 110x60 ![]() Czy któraś z Was mierzyła łóżeczko czy producenci podają wymiary zewnętrzne? będę wdzięczna za odpowiedź. Może któraś by mogła swoje zmierzyć? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4304 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ja jutro mam USG na 11, robia bo 2 raz juz mialam tak,ze nie czułam ruchow. Moze bede wiedziała ile mała wazy ![]() Za to przechodze z małym bunt 5latka. Proboje mi granice przesunac od paru dni ehh
Julia Renata 28.01.2014 11:30 ![]() Nataniel 16.06.2009r. ![]() Marzec 2015- 29 tydz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4305 | |||||
Zadomowienie
|
Zasnęła
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Teściowa jeszcze z pokolenia, że na dobre mleko to się powinno pić mleko krowie ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Z tymi meblami to pewnie zależy jaka seria ![]() A z tym kurierem to bym się wkurzyła na maksa. My też mieliśmy przeboje ostatnio z paczką, ale mąż dobitnie powiedział, że płacił za dowóz do domu i łaski mu nie robią. Cytat:
![]()
![]() |
#4306 | |||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Gosia dajesz! ![]() ![]() ![]() forester, dobrze że Cię monitorują ![]() ![]() nattali, dzięki za przepis! Chyba jutro będzie na obiad pomarańczowy łosoś ![]() A co do Twojej sytuacji.. Ciężko jest. Ja pewnie bym położyła uszy po sobie i przyjęła teściów i podziwiam dziewczyny które pisały, że by się postawiły. Ale ze mnie takie ciele mele jest, rzadko kiedy się odszczeknę, riposty przychodzą do głowy po kilku godzinach ![]() ![]() A u mnie dziś po raz kolejny gofry ![]()
![]() |
#4307 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4308 |
Wtajemniczenie
|
Chyba nienajlepszy pomysł z takim karmieniem...
![]() ![]()
#4309 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- o ludzie ![]() powinna jeszcze palcami u stóp okruszki z dywanu zbierać ![]()
#4310 |
Zadomowienie
|
emma u nas dzisiaj spokoj jak do tej pory, ale kilka razy mu brzuszek masowalam i moze dzieki temu.
Biedna Dorotka, straszne to jest jak tak sie dzieciaczek meczy. gosiadawaj, dawaj. Wroze Ci porod dzisiaj albo jutro ![]() bylismy dziesiaj u lekarza, Alek wazy 3800 a jak wychodzilam ze szpitala to wazyl 2860 ![]() Gorsza wiadomosc to nadal ma szmery nad serduszkiem, dostal skierowanie do kardiologa. Mam nadzieje, ze to nic powaznego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4311 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 ![]() 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4312 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4313 |
Gang Iren
|
Póki co skurcze nie przechodzą,ale i częstotliwość się nie zwiększa.
Więc nie wiem,nie wiem co z tego będzie... Dzięki za wsparcie ![]()
#4314 | ||||
Wtajemniczenie
|
Poddałam się. Chciałam być silna, zgagę pokonać siłą woli, nie faszerować się chemią zbyteczną, ale dzisiaj stwierdziłam że dość tego i poszłam do apteki. Pani dała mi syropek, wzięłam łyżkę, minął kwadrans i czuję się jak nowo narodzona. A całe popołudnie rypała mnie tak okrutnie że myślałam że wywrócę się na lewa stronę. Zwycięstwo
![]() Czy ma któraś z Was "W Paryżu dzieci nie grymaszą" na kompie i mogłaby przesłać mi mailem? Cytat:
![]() A apropo karmienia, byłaś może u jakiegoś doradcy laktacyjnego czy coś? Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() A co ona biedna ma zrobić? Przecież jeśli dzieci jeszcze nie nauczyły się dobrze ssać, to ona dużo więcej godzin spędza karmiąc niż śpiąc ![]() Super rośnie, gratulacje!
![]() |
#4315 |
Wtajemniczenie
|
selena: gdzie Ty takie cudeńka wynajdujesz na tym necie
![]() Swoja drogą obrotna kobita z niej, ja karmiąc Mrcela, wołam na TŻ "podaj to, wynieś tamto, weź to, odnieś tam" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4316 | |
Gang Iren
|
Cytat:
No i super! Mi ostatnio zgaga trochę odpuściła, tzn mam ale syrop daje radę,no i nie męczy już non stop,tylko z 2-3 razy dziennie. Dobre chociaż to...
![]() |
#4317 |
Rozeznanie
|
Czytając opisy Perfuzji o pięciogodzinnym wiszeniu Emila przy piersi, stwierdzam, że to bardzo zaradna kobieta z tego obrazka
![]()
![]() |
#4318 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
jakoś tak ładnie wygląda, jak się ją napisze ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() hahaha, nic dodać, nic ująć ![]() ale swoją drogą przerypane tak kp dwa głodomorki naraz ![]() ![]()
![]() |
#4319 | |
Rozeznanie
|
Odnośnie teściowej to ona tż też tak traktuje, (to ten najgorszy z całego rodzeństwa, ale to chyba tylko dlatego, że on najdłużej mieszkał w rodzinnym domu, teraz też najbliżej nich mieszkamy i na każdą prośbę jest) mistrzyni ciętej riposty. A do tego dochodzi fakt, że jej ukochana córeczka nie może zajść w ciążę już długi długi czas (i ja jej akurat bardzo współczuję) a tu temu synowi najgorszemu się udało i dzidzia w drodze. I na każdym kroku jest beszt albo jakiś komentarz (najczęściej, że nie damy rady i tak będziemy musieli wrócić jak do nich małżeństwo marnotrawne) a do tego staroświeckie zasady i mieszanka wybuchowa gotowa.
Cytat:
![]() ![]() ![]() Gosia to i ja przyłączę się do kibicowania ![]() (ten banan jest zarąbisty powinien zostać naszą "wątkową maskotką") Na SR było całkiem fajnie, dziś temat cc a później ćwiczenia z oddychania ![]() jutro mam wizytę u ginka, ma też któraś? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4320 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:51.