Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4 - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć V część wątku?
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 34 64,15%
Żebro, pęcherz - znowu bóle... Dziecko, obchodźże się z mamą czule! - Mamusie III/IV 2014 cz.5 9 16,98%
Już niedługo będziesz z nami, my na Ciebie tu czekamy - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 10 18,87%
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-07, 21:00   #3301
kate1623
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
hej
wrocilam z wizyty
Maly wszystko dobrze, ma wyjątkowo wg doktora dłuuugie nogi i jest ogolnie duzy.jestem teraz 26 tydz 6 dz a waży 1320 g , termin mam niby przesunięty na 2 .04 .ale ja tam w te terminy nie wierze i pewnie znow przenosze
dostalam antybiotyk, bo niestety mocz wyszedl mi kiepski-leukocyty, cialka ketonowe no i nawet krew. lekarz stwierdzil ze w ciązy tak sie dzieje, przepisal antybotyki ponowne badanie moczu. Szyjka zamknięta, nieskrocona.
Płeć sie nie zmienila nadal chlopiec.
Ojej to rzeczywiście duży dzieć gratki za udaną wizytę

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 21:00   #3302
maggie123
Zakorzenienie

i 15 stron do nadrobienia...

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 21:00   #3303
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
Dobrze prawisz Nie powiem, że macierzyństwo jest do d.upy. Jest na pewno inaczej, trzeba to samemu przeżyć, bo nie da się tego zrozumieć inaczej, przynajmniej ja nie byłam w stanie. Ale własne dziecko to jest coś najwspanialszego

Dady też są często w promocji, np teraz będą. I sprawdziłam właśnie, że ten sam rozmiar w promocji dada 39gr, pampers też w promocji 54gr. Nie pamiętam cen regularnych..

Ja planuję, ale jeszcze nie wiem co, a poza tym mój będzie miał 1,5 roku więc nie wiem czy on skojarzy skąd to i dlaczego

Tylko to ma być prezent właśnie od braciszka/siostrzyczki, na przywitanie, takie wkupne Myślę, że to działa i miło jest starszemu rodzeństwu że dostaje coś w prezencie od nowego członka rodziny i łatwiej jest mu wtedy go zaakceptować. No przekupstwo takie co tu dużo mówić
macierzynstwo jest dla mnie nie do opisania, dalo mi takiego powera, sile, jak mysle o moim Tymusiu to plakac mi sie chce jakie mam szcsecie i jak moglam życ bez niego.jak sie wtula we mnie to tak sie robi slodko na sercu <3
czasami sa ciezkie chwile, oj są zwlaszcz na poczatku byly ale one szybko mijaja a to co najwazniejsze czyli milosc, przywiązanie, jest caly czas.
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 21:07   #3304
czbasia
Zakorzenienie

Ja uciekam spać, milej nocki
Ciekawe ile do rana (w moim przypadku czyt.10-11) naskrobiecie
czbasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 21:10   #3305
cayenneOna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
virginia trzymam mocno

za wizyte Zaraz bedzie 2 kilo

wow

widze, ze dziewczyny Ci juz dobrze doradzily ja podczas porodu nie mialam na nic ochoty, za to po, pierwsza rzecza jaka zjadlam byly 2 ogromne kawalki tortu i kawa czarna jak smola

a gdzie fotki

3,5 to jeszcze nie jest tak zle, ale duzo lez i wypoczywaj, nie przemeczaj sie Bedzie dobrze

cayenne nie odpowiedzialas mi czemu podatkowo fajnie, ze mamy duzo wydatkow przy przeprowadzce i potrzebujemy nowa kuchnie
Bo najogólniej mówiąc koszty przeprowadzki można odliczać kuchnie nie w calosci, ale np piecyk jak najbardziej

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
cayenneOna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 21:11   #3306
Trisdom
Zadomowienie

doobraaanooc.
Macie zakaz pisania wiecej niz jednego posta na osobe do rams, bo sie tu nie ogarniemy z nadrabianiem do 14
Stary 2014-01-07, 21:14   #3307
bebe97
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Zaczyna mnie przerażać te badanie GBS bo nie dość że jest nieprzyjemne to teraz doczytałam że dotyczy dwóch dziur
WTF

Cytat:
hej
wrocilam z wizyty
Maly wszystko dobrze, ma wyjątkowo wg doktora dłuuugie nogi i jest ogolnie duzy.jestem teraz 26 tydz 6 dz a waży 1320 g , termin mam niby przesunięty na 2 .04 .ale ja tam w te terminy nie wierze i pewnie znow przenosze
dostalam antybiotyk, bo niestety mocz wyszedl mi kiepski-leukocyty, cialka ketonowe no i nawet krew. lekarz stwierdzil ze w ciązy tak sie dzieje, przepisal antybotyki ponowne badanie moczu. Szyjka zamknięta, nieskrocona.
O ja pierdzielę, faktycznie duży a po kim jeśli wolno spytać, bo z tego co pamiętam, to chudzinka z Ciebie?

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
dziewczyny dziękuję za wszystko
chyba mi hormony szaleją, bo mam ochotę wyć non stop.

Castia dzięki, na to liczę ale jeśli ma być takie fajowe jak moje pierwsze, to zniosę każdy hardcore z niemowlakiem

Obiecuję, ani posta więcej dzisiaj, słowo harcerza

Edytowane przez bebe97
Czas edycji: 2014-01-07 o 21:15
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-07, 21:18   #3308
cayenneOna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
WTF

O ja pierdzielę, faktycznie duży a po kim jeśli wolno spytać, bo z tego co pamiętam, to chudzinka z Ciebie?
Ty, a co Ty taka, no zesz, niedyskretna?

cayenneOna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 21:23   #3309
Karolcia2401
Zakorzenienie

GG do Karolcia2401

Cytat:
hej
wrocilam z wizyty
za długonogiego chłopca

Cytat:
i 15 stron do nadrobienia...
tylko 15 masz? spoko luzik, do ogarnięcia

idę spać, nie piszcie dużo dobrej nocy mamusie
Karolcia2401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 21:25   #3310
teQiba
Moderator

A to i ja sie dostosuje i swoj jedyny post wykorzystam na to zeby zyczyc Wam milych snow
Stary 2014-01-07, 21:27   #3311
monkaa321
Zakorzenienie

baja_86 dla Janka a Ty leż i wypoczywaj, będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
straszycie mnie - wydaje mi się ze i ja jutro przyniosę takie wieści z wizyty...
a ja w czwartek

Cytat:
Zaczyna mnie przerażać te badanie GBS bo nie dość że jest nieprzyjemne to teraz doczytałam że dotyczy dwóch dziur
O.o przecież du.pą nie rodzimy

Cytat:
hej
wrocilam z wizyty
za małego, a na kolejne się doczekasz jak wyleczysz pęcherz

No i jak jeden post ma być to ja też: DOBRANOC
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

Edytowane przez monkaa321
Czas edycji: 2014-01-07 o 21:28
monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 21:28   #3312
justine_87
Raczkowanie

Dziewczyny, gratuluję udanych wizyt i pięknie przybierających na wadze Skarbów
I oczywiście trzymam kciuki za poprawienie wyników

A teraz idę grzecznie spać
Dobranoc

Jutro wizyta-nie mogę się doczekać!!!

Mikołaj jest już z nami!

Bloguję
justine_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 21:30   #3313
maggie123
Zakorzenienie

Dziewczyny nie nastawiajcie się negatywnie do wymazu w kierunku paciorkowca. nie jest to za przyjemne badanie, fakt trochę boli, ale da sie przeżyć. najważniejsze, żeby to zdiagnozować. jeśli jest to wówczas przy porodzie dostaje się antybiotyk (mama - jeśli trafi do szpitala przed odejściem wód; maluszek - jeśli wody odejdą wcześniej). jakby coś służę odpowiedziami w tym temacie (tyle ile pamiętam), bo sama jestem "nosicielem"

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość

Mój pies wczoraj tak się cieszył, że idzie na spacer, że nie patrzył pod nogi i prawie spadł ze schodów

W mojej rodzinie jest taki zwyczaj U tż nie, ale ja mu od zawsze o tym mówiłam i coś dostanę. Tylko nie mogę się zdecydować co chcę

fajny jest ten zwyczaj. ja po porodzie od mojego nawet kwiatów nie dostałam...
Cytat:
Napisane przez BeautifulLie Pokaż wiadomość
Trisdom no ja też po zaręczynach byłam ale myślę że tak będzie lepiej. Szkoda mi tylko synka bo zawsze chcialam stworzyć pełną rodzinę ale zapewne Virginia też. Trudno no Glowa do góry i trzeba żyć dalej.

Wysłane z telefonu...
Kochana jeszcze spotkasz kogoś, kto będzie Was wart i z kim stworzysz prawdziwą i szczęśliwą rodzinę
Cytat:
noo, pierwsze 2 lata zycia dziecka czekasz na wszystko z niecierpliwoscia, na pierwszy usmiech, zabek, slowo, krok, a przez nastepne 16 lat modlisz sie zeby w koncu usiadlo i sie zamknelo

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
A, i zaczynam dzisiaj 8. miesiąc, bo stuknęło 31t0d Czuję się już "kobietą w zaawansowanej ciąży"

Cytat:

Dziewczyny mam problem, bo wybraliśmy wspolnie z eks tz chrzestną znaczy się miala to byc jego siostra. Teraz zaczelam sie zastanawiać czy tak to zostawić czy swoją kuzynkę wybrać Bo jednak chcialabym się od tamtej rodziny odizolować... Co byście zrobiły na moim miejscu? Mam burdel w głowie jak w damskiej torebce :ściana:

Wysłane z telefonu...
wiesz, zastanawiałabym się.
zależy jakie masz relacje. jeśli żadnych to bym odpuściła. No chyba, że tz zacznie się interesować dzieckiem. to może wtedy jeszcze bym się zastanawiała. a jak nie, to po co Ci problem?

---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ----------

Cytat:
Napisane przez Karolcia2401 Pokaż wiadomość
tylko 15 masz? spoko luzik, do ogarnięcia
1 dzień zostawić gaduły bez nadzoru

Zapraszam
Stary 2014-01-07, 21:31   #3314
BeautifulLie
Zadomowienie

Monkaa na uspokojenie relanium miałam napisać heh

Baja geatki za 2 kg i odpoczywaj! Zaczynamy gnić na kanapie od jutra razem :-*

Karolcia :-*

Czarnamadonna no to chłopisko Rosnie

Okazalo sie ze ten rozmaz który mialam dzisiaj brany to bylo GBS ehh

Dobranoc dziewczyny :-*♡.♡

Wysłane z telefonu...
BeautifulLie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 21:33   #3315
niezapomnijkaa09
Rozeznanie

Aaaaa dziewczyny dziś mam 100dniówkę Bym przegapiła, dopiero teraz spojrzałam na suwaczek

Aparatka:
góra 27.06.2014
niezapomnijkaa09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 21:37   #3316
mona1
Zadomowienie

No w końcu nadrobiłam
Jak weslam na wątek i zobaczyłam tyle stron to pomyślałam, ze pewnie któraś urodziła ale na szczęście nie

Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość
Ej, a ja bym się chętnie popodniecala tymi majciorami, ale przez tego wielkiego wikinga po prostu nie mam sił, leżę jak wieloryb i pozwalam dookoła siebie skakc, tudzież jak zuczek gnojarek pozwalam się podnosić

Cytat:
Napisane przez niezapomnijkaa09 Pokaż wiadomość
A to faktycznie tak słychać?
no pewnie ze slychać, mój to od początku słucha i teraz potrafi rozpoznać czy mala śpi czy nie

Cytat:
Napisane przez agunia4ever Pokaż wiadomość
Nie przejmuj się. Ja też tak miałam, że kopał non stop prawie a potem dzień ciszy z jakimś pojedynczym kopniakiem. Pewnie i one mają czasem bardziej leniwe dni. Może zjedz coś słodkiego i połóż się na lewym boku. Na mojego CZASEM działa
a czemu na lewym? bo moja też zawsze kopie jak leżę na lewym...

Cytat:
Naszła mnie ochota na naleśniki zna któraś prosty, niezawodny przepis
wiem ze już naleśniki usmażone i pewnie nawet skonsumowane ale podzielę się przepisem z którego zawsze korzystam i jestem zadowolona:
Naleśniki
2 szklanki mąki
3 jajka
łyżka oliwy z oliwek do ciasta
ok. 2 i 1/2 szklanek mleka pół na pół z wodą
płaska łyżeczka soli
szczypta gałki muszkatołowej

mieszamy mikserem i gotowe

Cytat:

co do nalesników to dzisiaj smażyłam na biedronkowej patelni za 13 zł
pycha! tyle ich ze będziemy jeść ze 3 dni
też ją mam, świetnie się na niej smaży

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Zanim skończyłam nadrabiać, to przyszła pora na posiłek, więc napiszę tylko jak dzisiejsza wizyta, później nadrobie reszte

Wizyta w porządku Płeć się nie zmieniła.
31 tydzień 2 dzień - 1882g jeszcze dwójeczki z przodu nie ma
Szyjka zamknięta do kości krzyżowej - cokolwiek to znaczy, ale znaczy dobrze Dostałam Nystatynę dopochwowo, bo sie lekarzowi moja wydzielina nie podobała ale mam aplikować co 3 dni, więc na luzie. Termin porodu wg dzisiejszych pomiarów to 27 luty mnie to cieszy, ale znając życie przenoszę co najmniej do 10 marca
Młoda nie chciała za bardzo dać zbadać sobie pulsu (tzn. tego jak serce bije) bo się ruszała i przerywała, a raz zasadziła kopniaka w tą głowicę USG no ale koniec, końców się udało.
Następna wizyta 6.02 - 16:45
za wizytę, Oleńka to już naprawdę duża dziewczynka a terminem się nie przejmuj, ten ktory pokazuje usg na tym etaie nie jest już tak wiarygodny jak te pierwsze

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
Ale dziś szalństwo z postami.. Strach to toalety pójść bo boję się że nie nadrobie
No i moj brzucholek z lokatorka - 32tc
Ostatnio mam wrazenie, że w oczach rosnę
śliczny brzuszek

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
8 stron od g.15 oszałałyście! zaraz wsio nadrobię, lecz najpierw zdam relacje z wizyty

Na początek dobre wieści- Janek ma 2 kg( 32t5d), jest raczej dużym i długim dzieckiem i ma się dobrze. Na usg pięknie potrząsł klejnotami, ze śmiechu nie mogłam się opanować ginka chciała zrobić wyraźne zdjęcie, ale nie mogła bo brzuch ze śmiechu mi się trząsł jak galareta
Teraz gorsze wiadomości- na KTG wyszły mi skurcze ginka choc nie straszy to zaleca wzmożony odpoczynek, abym nie urodziła przed 37 tc. Szyjka się skróciła trochę, ma 3,5 cm co nie jest tragedią, trzyma mocno, ale jednak muszę się przez najbliższe 4 tyg pilnować, więcej leżeć.
Muszę jutro jechać do pracy na godzinkę a potem już naprawdę biorę się za odpoczynek i postaram się oglądać świat z perspektywy kanapy

Mam nadzieję, że u innych lepsze wieści-lecę czytać
dla Jasia, spory chłopczyk a Ty odpoczywaj ile wlezie i dbaj o Was mialaś jakieś objawy skracającej się szyjki, w sensie czy coś cię bolalo?

Cytat:

łoooo kurna, że co??????

Cytat:
hej
wrocilam z wizyty
cieszę się ze wizyta udana, gratulacje

Edytowane przez mona1
Czas edycji: 2014-01-07 o 21:40
mona1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 21:38   #3317
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość

O.o przecież du.pą nie rodzimy
No ale paciorkowce czają się wszędzie

Cytat:
Dziewczyny nie nastawiajcie się negatywnie do wymazu w kierunku paciorkowca. nie jest to za przyjemne badanie, fakt trochę boli, ale da sie przeżyć. najważniejsze, żeby to zdiagnozować. jeśli jest to wówczas przy porodzie dostaje się antybiotyk (mama - jeśli trafi do szpitala przed odejściem wód; maluszek - jeśli wody odejdą wcześniej). jakby coś służę odpowiedziami w tym temacie (tyle ile pamiętam), bo sama jestem "nosicielem"
Wiem właśnie, że to ważne no ale masakryczne będzie te badanie

Cytat:
Aaaaa dziewczyny dziś mam 100dniówkę Bym przegapiła, dopiero teraz spojrzałam na suwaczek

No dobra zgodnie z ustaleniami to ostatni post na dzisiaj. Kładę się spać bo jutro rano jadę na pobranie krwi

Dobranoc babeczki

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 21:39   #3318
baja_86
Zakorzenienie

Nacytowałam się jak szalona a tu mi połowę ucięło-wybaczcie więc, że nie będę tak aktywnie odpowiadająca jak zakładałam
Z tego co pamiętam to:
BeautifulLieech przykro mi z powodu szyjki, ale na pewno syt sie polepszy gdy założą ci krążek

Basia pokaźny brzuszek

Ela jeśli chodzi o czekolady to poszłabym na ilość, po takiej abstynencji wszystko bedzie smakować. Jakością podelektujesz się w domu

Cytat:
Napisane przez grissini Pokaż wiadomość
chlop jak dab będzie

Musi być dobrze, Musisz się oszczędzać

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość

Lez i odpoczywaj
Chyba teraz coraz czesciej beda skracajace sie szyjki
też tak myślę, taki urok zaawansowanych ciąż

Cytat:
baja osz kurcze.....odpoczywaj ile się da!
dobrze ze Jaśko ma się dobrze

Cytat:
Napisane przez Karolcia2401 Pokaż wiadomość
za wagę i wymiary. I za to, żebyś nie rodziła przed 37 tygodniem. Oszczędzaj się

BeautifulLie, umknął mi gdzieś cytat twój, ale trzymam mocno kciuki by było wszystko w porządku Stosuj się do rad lekarza

Cytat:
Brawo dla Janka
Na oglądanie świata z perspektywy kanapy czas najwyższy. Poza tym polecam życie kanapowca, jestem na bieżąco z serialami i programami, i na czytanie mam masę czasu

Cytat:
Ooo gratulacje duży dzieciaczek ,no kochana trzeba zacząć się oszczędzać .Proszę bezpiecznie donosić minimum do 37tc .
Tak w ogóle to mój gin jest chyba dość wyluzowany bo Ja mam szyjkę około 2,5cm i mówi że wszystko w porządku, a u Was są dłuższe i każą się martwić

tragedii nie ma, ale lepiej abym się więcej kładła jak chodziła. Na następnej wizycie też mam miec ten wymaz

Cytat:
hej
wrocilam z wizyty
super a antybiotyk pewnie szybko pomoże

Cytat:
dziewczyny dziękuję za wszystko
chyba mi hormony szaleją, bo mam ochotę wyć non stop.

Cytat:
[
3,5 to jeszcze nie jest tak zle, ale duzo lez i wypoczywaj, nie przemeczaj sie Bedzie dobrze

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
baja_86 dla Janka a Ty leż i wypoczywaj, będzie dobrze
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 21:39   #3319
mara86
Raczkowanie

Dobrej nocki

Niezapominajka za studniówkę !!!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-07, 21:40   #3320
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Na początek dobre wieści- Janek ma 2 kg( 32t5d), jest raczej dużym i długim dzieckiem i ma się dobrze. Na usg pięknie potrząsł klejnotami, ze śmiechu nie mogłam się opanować ginka chciała zrobić wyraźne zdjęcie, ale nie mogła bo brzuch ze śmiechu mi się trząsł jak galareta
Teraz gorsze wiadomości- na KTG wyszły mi skurcze ginka choc nie straszy to zaleca wzmożony odpoczynek, abym nie urodziła przed 37 tc. Szyjka się skróciła trochę, ma 3,5 cm co nie jest tragedią, trzyma mocno, ale jednak muszę się przez najbliższe 4 tyg pilnować, więcej leżeć
Leż i odpoczywaj, będzie wszystko ok
Cytat:

Aha i jeszcze przypomniało mi się. Dzisiaj (leżąc na kanapie) przypomniałam sobie, że kiedyś jeszcze podobało mi sie bardzo imię Karina. Potem je odrzuciłam bo dostałam bzika na punkcie dwusylabowych, ale w sumie teraz myślę, dlaczego by nie? I tyle zdrobnień ma Karinka, Karo, Inka... Iga i Ewa mają poważna konkurencję, bo Emmę wybiłyście mi z głowy
Karina mi sie najbardziej podoba

Cytat:
Boję sie zapytać, która to ta druga

Cytat:
k

Obiecuję, ani posta więcej dzisiaj, słowo harcerza
Obiecujesz?

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 21:46   #3321
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

heheh taka moja uoda ze rodze dzieci wieksze niz moja waga na to wskazuje przy Tymku tez mi gadali ze urodze mikrusa, tesciowa wciaz narzekala ze pewnie 2 kilo bedzie mial a sie urodzil 3540 czyli normalnie ,teraz waże 53 kilo, przytylam 9
moj tż ma ponad 190 i wazy ok 80 więc grubasem nie jest :p nie wiem, moze po tesciu te geny choc wolałabym nie:P
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 21:57   #3322
maggie123
Zakorzenienie

zgadzam sie z tym, co napiała Ela o macierzyństwie. wiem, że Zuzanka była i jest w sumie bezproblemowym, spokojnym (wiadomo czasami wstępuje w nią diabełw cielony), pogodnym i przekochanym dzieckiem. kolek nie miała, spała dużo na początku (teraz jak w ciągu dnia mi pośpi 1,5 godziny to jestem przeszczęśliwa). Spokojnie bylam w stanie ogarnąć dom, zrobic obiad, deser, zadbać o siebie, make up, normalne ubranie a nie powyciągany dres, uczesać się, pomalować paznokcie.wszystko to kwestia organizacji.
nawet jak wróciłam do pracy po 8mcach nic się nie zmieniło.
wiem, że zdarzają się maluchy problematyczne i depresje po porodzie, ale wydaje mi się, że wszystko siedzi w naszej głowie. jak nastawiamy się negatywnie, to tak będzie.
znam dziewczyny, którym maluchy prysznica wziąć nie dały, ale one pakowały dzieci w leżaczki i do łązienki ogarnąć siebie a maluch niech się patrzy.

Druga ciąża jest zdecydowanie inna, szczególnie przy niewielkiej różnicy wieku. jest mniej czasu na odpoczynek, leżakowanie, czytanie i rozkoszowanie się ciążą. ale o ile nie trzeba leżeć plackiem - można sobie wszystko zorganizować.

Cytat:
Napisane przez lutien Pokaż wiadomość
Ja się w części zgodzę - macierzyństwo jest super! Ale doskonale rozumiem o co chodzi w mówieniu "ciesz się labą". Przy dziecku jest o wiele więcej roboty a i też trzeba się przestawić na trochę inne funkcjonowanie. I nie dzieje się to niestety tak z dnia na dzień. Dla mnie dobijające było karmienie co 3h w zegarkiem w ręku (problemy z laktacją, duży spadek wagi córki). To wcale nie jest takie hop siup funkcjonować normalnie po miesiącu takiego spania A potem dochodzi ząbkowanie i tak na prawdę nocki zarywamy około rok. Większość dzieci niestety również lubi się budzić nieprzyzwoicie wcześnie, co też może doprowadzać do szału
Jak więc doliczymy do naszych codziennych obowiązków odsypianie, częstsze pranie, prasowanie i opiekę nad małym (karmienie, które potrafi trwać godzinę, przewijanie, usypianie i zabawianie), spacery to na prawdę może być tak, że ciężko wygospodarować tę godzinę dla siebie.

organizm matki tak się przestawia, że nawet nie będziesz miała kiedy i jak odsypiać i zaczniesz normalnie funkcjonować mimo tych pobudek co 3 godziny, mimo dodatkowych obowiązków. kwestia efektywności. teraz np. na pranie, prasowanie itp nie poświęci się godziny jak wcześniej tylko 20 minut i po jakimś czasie same zaczniecie się zastanawiać, jak Wam się udaje to, co wcześniej tye czasu absorbowało, załatwić o połowę sprawniej i szybciej.
Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość

Dziś przyszły mój ochraniacz i prześcieradełko oraz kocyk. Wrzucam fotki oraz fotki kurteczki za 24zł z Tesco z przecen, czepeczka koszt 5zł też z przecen. bardzo mi się wszystko podoba.
Co do kocyka Womar, kto nie ma kocyka zimowego i jeszcze się zastanawia polecam bo jest absolutnie przemiły dla skóry. Jestem zdziwiona jak bardzo! Za tę cenę jest boski! Póki co położyłam tylko zakupy na łóżko, bo łóżeczko dopiero przyjdzie za ok miesiąc (niestety tyle się czeka na producenta )
http://bibainfo.pl/pub/195/242/129/1...2010.20.43.jpg
http://bibainfo.pl/pub/195/242/129/1...2010.19.39.jpg
http://bibainfo.pl/pub/195/242/129/1...2010.18.10.jpg
http://bibainfo.pl/pub/195/242/129/1...2010.23.44.jpg
http://bibainfo.pl/pub/195/242/129/1...2010.24.23.jpg
Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
No i wszystko jasne.. Nawet bym sie nie zastanawiałą tylko brała kogoś "ze swoich"zdjec z chrztu...
śliczne!

Zapraszam
Stary 2014-01-07, 22:04   #3323
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Teraz gorsze wiadomości- na KTG wyszły mi skurcze ginka choc nie straszy to zaleca wzmożony odpoczynek, abym nie urodziła przed 37 tc. Szyjka się skróciła trochę, ma 3,5 cm co nie jest tragedią, trzyma mocno, ale jednak muszę się przez najbliższe 4 tyg pilnować, więcej leżeć.
Muszę jutro jechać do pracy na godzinkę a potem już naprawdę biorę się za odpoczynek i postaram się oglądać świat z perspektywy kanapy

Mam nadzieję, że u innych lepsze wieści-lecę czytać
za to by wytrzymać do 37 tygodnia.
Brawa dla Janka

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
o matuchno, zabiłabym za palenie w domu! Nienawidzę palaczy za ten brak empatii co do osób niepalących. W pracy mam taką jedną, która pali w pokoju przy otwartym oknie i myśli że to pomaga. Dym rozchodzi się po całym biurze i choć nie siedziałam z nią w pokoju to zawsze czułam kiedy pali. A pali bardzo dużo.
No i mam ten problem też w domu, bo mój TŻ pali. Jak tylko zaczęliśmy się spotykać to tępiłam jak tylko mogłam, obiecywał itp. Na tą chwilę pali elektronicznego już 1,5 roku i zaczął znów podpalać normalne Wkurza mnie to niesamowicie. Nienawidzę smrodu papierochów a jeszcze bardziej późniejszego smrodu z ust, który wydobywa się aż z płuc i na to nie pomaga mycie zębów ani nic. U mnie w rodzinie się nie pali, choć nie powiem podpalałam czasami, ale tak okazyjnie do towarzystwa, mentolka ale jakoś nigdy się nie wciągnęłam. Natomiast u niego w rodzinie wszyscy prawie, choć w tej chwili większość tego elektronicznego, za to teściowa normalne i też paliw domu, w kuchni co oczywiście rozchodzi się po całym domu, wrrrrrrrrr. Boję się, ze moje dzieci widząc że ojciec pali też zaczną, bo to tak niestety działa, rodzice dają przykład...
Niekoniecznie, ja się uczę na cudzych błędach i widziałam jakie to złe, więc ja nie palę. Moi rodzice kopcili jak lokomotywy!! a z 4 dzieci 3 nie pali U mojego tżta to samo, jego rodzice po 3 paczki dziennie kopcą, a ani mój tż ani jego siostra nie palili i nie palą

Cytat:
straszycie mnie - wydaje mi się ze i ja jutro przyniosę takie wieści z wizyty...
Kciuki zaciśnięte, będzie dobrze

Cytat:
Aha i jeszcze przypomniało mi się. Dzisiaj (leżąc na kanapie) przypomniałam sobie, że kiedyś jeszcze podobało mi sie bardzo imię Karina. Potem je odrzuciłam bo dostałam bzika na punkcie dwusylabowych, ale w sumie teraz myślę, dlaczego by nie? I tyle zdrobnień ma Karinka, Karo, Inka... Iga i Ewa mają poważna konkurencję, bo Emmę wybiłyście mi z głowy
Sama sobie teraz do myślenia dałaś Ale Karina bardzo ładne

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Ela - wedel ma teraz nowe czekolady o smaku tiramisu, panna cota i creme brule Jadłam tą ostatnią i jest dobraaaaaa. Bierz wszystkie 3 na porodówke!
Czyli druga walizka z czekoladami? Nie ogarnę i chyba puszczę pawia jak się dorwę do slodkości

Cytat:
hej
wrocilam z wizyty
dla chłopczyka

---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ----------

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
doobraaanooc.
Macie zakaz pisania wiecej niz jednego posta na osobe do rams, bo sie tu nie ogarniemy z nadrabianiem do 14
No ja myślę, ze to już mój ostatni. Chyba, że po napisaniu tego posta wyskoczy coś nowego

Cytat:

---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ----------

No to dobranoc

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 22:12   #3324
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vivien39 Pokaż wiadomość
wy się śmiejecie, a ja naprawdę z taką wielką walizką na kókach na porodówkę przyjechałam położne się śmiały i pytały czy na wczasy jadę
Cytat:
przeciągnęłam ją po korytarzu i od razu mi wody odeszły
Cytat:
i już byłaś nad Adriatykiem!
Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość

moja mama kiedyś poszła na USG staje w rejestracji i mówi:
-dzień dobry ja na USA
a siostra: w jedną stronę czy z powrotnym?

:ha haha:
Cytat:
Dziewczyny macie skurcze przepowiadające?
ano mam

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 22:22   #3325
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justine_87 Pokaż wiadomość

Witam się w 31tc1d, czyli w 8 miesiącu ciąży SZOK

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty!!!

Cytat:
:

Dziewczyny wszystkie macie siarę? Bo ja jeszcze nie. Wybrakowana jestem :P
aleś sobie wymyśliła
przy Zuzi siara zaczęła mi lecieć w dniu porodu po którejś tam oksytocynie... i to tak się zaczęło lać, że "chodziłam" z dwiema wielkimi plamami
Cytat:

To już jesteśmy we dwie wybrakowane
Cytat:
Napisane przez justine_87 Pokaż wiadomość
Dopiero dziś zrobiłam fotki wózka
Jak na używany jest w super stanie
śliczny jest! i jaki dobry dostęp do kosza n azakupy
a ja się podłamałam. wyszperałam ostatnio dostawkę do wózka taką siedzącą i już myślałam, że będę miala rozwiązanie idealne i co!? jajeczko! do mojego modelu nie pasuje
Cytat:

No to pewnie, że się nie opłaca specjalnie do Biedronki jeździć - jak chcesz taniej to może Rossmann? Bo nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie w Tesco jest też Rossmann.
dziewczyny zarejestrujcie sie wprogramie rosnet.pl z kartą kilka procent taniej. niby niewiele, ale zawsze coś. i co jakiś czas pojawiają się promocje np. z kartą rosnet 20% taniej na asortyment dziecięcy. 2 razy było już 20% na cały asortyment

Zapraszam
Stary 2014-01-07, 22:25   #3326
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
justine

a nie 2-5 zglupialam juz
sa od od 2 - 5 jedynie pampers micro jest od 1-2,5 kg

---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ----------

Cytat:

Dziewczyny wszystkie macie siarę? Bo ja jeszcze nie. Wybrakowana jestem :P
e tam 1 ciazy miałam pod koniec jeedna kropelke a pokarm mnie zalewał 1 noc w szpitalu spedziłam na wymianie pieluch ale nie u małej tylko u siebie wszystko zalałam łózko młodą ( bo ja do łózka wziełam) siebie .. jak połozna przyszła z ubraniami smiała sie ze dla całego oddziału noworodkowego chyba tego mleka mam

teraz tez mam suche syski

Stary 2014-01-07, 22:29   #3327
olakola
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
Ja chyba zażyczę sobie od męża zawieszkę na szyję w kształcie serca - chodzi za mną już kilka lat Podoba Wam się? https://www.google.pl/search?q=wisio...l%3B1000%3B750
bardzo ładny
olakola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 22:36   #3328
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem po wizycie dobrze nie jest

szyjka skróciła sie o 60% rozwarcie malusie bo na opuszek palca ale jest gin wzial rozmaz z pochwy i jak wynik ujemny wyjdzie to zalozy we wtorek krążek. Boje się

Wysłane z telefonu...
o kurcze... ile teraz ma szyjka?
bardzo bardzo bardzo mocno ściskam kciuki żeby przestała się skracać i żeby ten krążek można było założyća Ty kochana leż, odpoczywaj i nie martw się na zapas. BĘDZIE DOBRZE!!!!
w ogóle jak u Rodziców? pewnie mocno się troszczą o Ciebie, prawda?
Cytat:
Napisane przez frogutka Pokaż wiadomość
cayenneOna jestem pod wrażeniem Twojego Maluszka-Giganta
Moja koleżanka w zeszłym roku urodziła córę 4300 sn i było bez problemów. Cesarki strasznie nie chciała, bo planują szybko drugie.

elunka88 i jak tam sesja ciążowa? Jak wrażenia, pochwalisz się
Pamiętałam pamiętałam o tej sesji i zapominałam zapytać. Na efekty jeszcze pewnie troszkę trzeba poczekać? mam nadzieję, że pochwalisz się na forum a nie tylko wybranym
Cytat:
Napisane przez frogutka Pokaż wiadomość
mam dziwne pytanie:
byłam dziś w rosmmanie, chciałam kupić kosmetyki dla Małej. Po blogu sroki wybrałam Hipp różowy. W rosmmanie tylko zielona seria była i teraz patrze na all też tylko zielone, na stronie Hipp-zielone.
Czy te różowe juz wycofali
jakoś nie kojarzę różowej serii... ja mam takie białe opakowanka z zielonymi zakrętkami właśnie?

Zapraszam
Stary 2014-01-07, 22:36   #3329
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość

Co do refluxa, no właśnie do tej cholernej gastro nie mogłam się zmobilizować, bo ja mam cofki już przy myciu zębów czasem, przy psikaniu Tantum Verde, a co dopiero przy gastro, lekarz mi zasugerował narkoze

.
ja byłam przed ciaza bo jesc nie mogłam nic i prawie nic nie wykazało jakies tam małe uchybienia , zoładek czysty przełyk tez dostalam leki brałam ms i zaszłam w ciaze odstawiłam i tak sie mecze az do porodu , potem bede myslec co dalej

aaa dostałam jeszcze 100 skreslen na badania wiekszosc robiłam w ciazy i dobre wyszły

Stary 2014-01-07, 22:40   #3330
olakola
Zadomowienie

Cytat:
ale jak wózek rozwali się na pierwszym lepszym krawężniku to nie wiem jak Ty, ale ja bym żałowała że nie przyłożyłam się lepiej do zakupów.
właśnie mi się przypomniało, jak koleżance się w xlanderze koło urwało, a była daleko od domu, nie było jej do śmiechu;
ja w sumie też kiedyś złapałam gume na spacerze i dziwiłam się czemu mi wózek tak topornie jedzie - taki urok kół pompowanych
żeby niewiem jak analizować/czytać/sprawdzać opinie, to wózek może się rozwalić
olakola jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości