|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć V część wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
34 | 64,15% |
Żebro, pęcherz - znowu bóle... Dziecko, obchodźże się z mamą czule! - Mamusie III/IV 2014 cz.5 |
9 | 16,98% |
Już niedługo będziesz z nami, my na Ciebie tu czekamy - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
10 | 18,87% |
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2941 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4
Cytat:
a w którym szpitalu będziwsz rodzić?
![]() |
#2942 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Moje dzieci wiedzą, że je kocham, ale skoro dla malucha jest teraz dużo zakupów, nie chcę żeby się czuły gorsze, zapomniane. ---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- vivien39 chciałabym CC w Trzebnicy, a mieszkam między Brochowem a Borowską, więc jakbym miała nie zdążyć do Trzebnicy, to pewnie Borowska (5min ode mnie) a Ty gdzie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2943 | |||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() To samo pomyślałam jak przeczytałam jej wywód ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mam lenia strasznego ![]() ![]() Znowu mi się głupoty śniły ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez kate1623 Czas edycji: 2014-01-07 o 11:46 |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2944 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Jak więc doliczymy do naszych codziennych obowiązków odsypianie, częstsze pranie, prasowanie i opiekę nad małym (karmienie, które potrafi trwać godzinę, przewijanie, usypianie i zabawianie), spacery to na prawdę może być tak, że ciężko wygospodarować tę godzinę dla siebie. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Chyba pora wstać w końcu z łóżka ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2945 |
Zadomowienie
|
Witajcie,
piszecie jak szalone, ale dzielnie Was czytam i staram się zapamiętać rady ![]() Mały zaczął się trochę bardziej wieżgać, co mnie oczywiście uspokoiło, ale ciągle mam nadzieje, że niedługo się obróci i da już spokój mojemu pęcherzowi. Ja rozeznania w pampersach nigdy nie robiłam. Bratowa dla wszystkich swoich dzieci kupowała w biedronce dada. Mąż jak pamiętał i miał czas to kupował jej pampersy w Norwegii. Podobno tanio wychodzi, ale przyznam szczerze, że nigdy nie przeliczałam. Musiałabym się go zapytać jak to wygląda cenowo. elunka A co jest nie tak z chusteczkami pampersa? Ja zawsze kupowałam dla siebie te najtańsze w rossmannie i nigdy nie narzekałam, no ale dla dziecka to może jednak zagłębie się w temat ![]() BeautifulLie ja uważam jak koziemleko. To zależy jakie masz stosunki z jego siostrą.
#2946 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() cayenneOna ale masz dużego syna, ja bym się nie zdecydowała na sn, przecież on będzie gigant i go nie wypchniesz ![]() ![]() Ela87 bardzo mi się podoba to co napisałaś ![]() ale od czwartku mają byc dady w promocji ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2947 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ja chyba na Chałbińskiego-moja gin tam pracuje. Pierwszy raz też tam rodziłam. Teraz w tej ciąży leżałam na patologii na Brochowie-i było ok, bo różne opinie słyszałam. Osobiście o Brochowie złego słowa nie mogę powiedzieć. W sumie to mieszkam pod Wrocławiem i wszędzie musze dojechać około 25 km ![]()
![]() |
#2948 |
Raczkowanie
|
dziewczyny, a są gdzieś teraz promocje na oryginalne pampersy w rozmiarze 1? w ogóle na jedynki robią coś takiego bo nie widziałam nigdzie.. chyba tylko od 2 robią przeceny.
#2949 | ||||
Zakorzenienie
|
Hej
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2950 |
Zakorzenienie
|
hej
ja sie boje jak bedzie z TYmkiem, jak urodze, on jest jeszcze maly przyzwczajony ciągle mama i mama i jestem tylko dla niego...plakac mi sie chce jak pomysle ze bedzie sie czul odrzucony:/ dziewczny, nie obrazajcie sie na teksty, ze po porodzie sie szystko zmieni, bo tak wlasnie bedzie ![]() ![]() ale dziecko wszystko zmeinia i to fakt.też sie wkurzalam, jak tak mowili ale cale zycie wywraca sie do gory nogami. |
![]() ![]() |
![]() |
#2951 |
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny
![]() Ela87 ![]() ja w ogóle nie wiem co znaczy takie "macierzyństwo" jakie lansuje się w mediach, tv - tluste włosy, dresy, kupa garów w zlewie, burdel na kólkach w domu itp itd albo ja taka zorganizowana Matka Polka jestem ![]() ![]() naprawdę nie wiem. zdarzały się dni bez obiadu ![]() no ale jak dzieci ząbkują to zazwyczaj tylko ręce pomagają, no a jak spi to i ja drzemkę ucinałam - a obiad był na kolację jak tż wrócił do domu ![]() ale naprawdę to były takie pojedyncze dni. a co do tż i jedo "odejscia na drugi plan" - moim zdaniem miłośc do tż to całkiem inna milośc niz do dzieci. wiadomo że potrzeby dziecka są tak jakby silniejsze na początku - nie bede rozmiawiać z tż jak dziecko nam ryczy ![]() ale np. teraz Malwinka ma prawie 3 latka i jak z tż rozmawiamy a ona w tej wlasnie chwili coś chce to jej tłumaczymy ze za chwilkę - mama z tatą rozmawia jak skonczymy to do niej pojdziemy itp dziecko kocham bezwarunkowo - męża pokochałam za coś i kocham mimo wszystko ![]() skala miłości podobna -siegająca do niebios ![]() i nie ma 1,2, czy 3 miejsca. dla mnie to zupełnie inna miłość ![]() cayenneOna jakbys miała rodzić SN to chyba współczuję ci ![]() matko ale duże dziecię spłodziliście ![]() olakola ja mam córkę już - postanowiliśmy że po prostu braciszek przyniesie jej prezent - kupię coś i wezmę do szpitala a jak ona przyjedzie z tż to jej Filip "da" ![]() nic więcej. i chyba też jej coś kupię zeby dała małemu - jakąs grzechotkę na przykład ![]() ja myślę ze nie będzie źle -młoda jest zadrosna o tż - nawet ja z nią przegrywam ![]() jak się przytulamy ona nas rozdziela, jak tż mnie pocałuje to ona leci go całować - dobrze ze w nocy z nami nie spi ![]() ja myślę ze na początku jak mlody bedzie duzo spał to ja w miarę mozliwości ten czas bedę jej poswiecac zeby nie czula się odrzucona czy cos. zawsze mozna siedziec na dywanie - jedno trzymac na ręku a z drugim oglądac ksiązeczki, czy ukladac puzzle - nie wiem. jakoś to tak widzę pozytywnie. okaże się wszystko w praniu ![]() Edytowane przez Castia Czas edycji: 2014-01-07 o 12:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#2952 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
#2953 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2954 |
Zadomowienie
|
No jakiegoś wiekszego zainteresowania teraz nie widzę z jej strony a nawet odczuwam olewanie. Teraz jak gdziekolwiek na wycieczki jeździ ze swoim tz to zabiera mojego eks znaczy jej brata a mnie nawet nie pyta czy bym chciala bo teraz cala jego rodzina się lituje nad nim chociaż to on mnie wywalił z domu :/ dziekuje że odpowiedziałyście. Mój mętlik w glowie spowodowany jest tym że nie lubię zrywać obietnic i dlatego nie wiem jaką decyzję podjąć. A chrzest planuję zrobić w czerwcu.
Wysłane z telefonu... |
![]() ![]() |
![]() |
#2955 |
Wtajemniczenie
|
Rossa ja na pampersy jednynki jeszcze chyba nigdy nie widziałam promocji - ich jest najwięcej w opakowaniu i chyba najtańsze są więc im się chyba promo nie opłaca robić....
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2956 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A to moze też na tego dzidziusia sie zdecyduję ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2957 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Sent from my GT-I9105P using Wizaz Forum mobile app |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2958 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() Nienawidzę tylko czegoś takiego, jak jestem u szwagierki i dzieci jej ryczą, psują co popadnie i wtedy słyszę "Ciebie to też czeka" - jest to przykre bo dużo milej jest usłyszeć coś od tej strony o której Ty piszesz, że owszem jest inaczej, ale jest super ![]() To trochę jak ze zwierzakami - jak ktoś nie ma psa i gadamy o psach to mówię jak fajnie jest go mieć, a wiadomo że pies potrafi i zwymiotować na dywan i usmarować się kupą i wytarzać w czymś nieżywym i szczekać, szczekać, szczekać - ale to każdy wie że posiadanie pieska to nie tylko przyjemność ale też obowiązki i uciążliwości. Dlatego nie rozumiem dlaczego matki zamiast mówić o swoich dzieciach w samych superlatywach i przekazywać dalej, że to po prostu cudowne mieć takiego dzieciaczka - to pierwsze co mówią to "wyśpij się" ![]() Sorki - też się musiałam wygadać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2959 |
Zakorzenienie
|
Witam, po dwóch i pół dnia to nawet nie będę próbowała nikogo cytować, ale nadrobiłam
![]() wnioski? Ela87 chyba cię adoptuję ![]() ![]() Teqiba: ty napisałaś o spakowaniu sie do reklamówek? jeśli nie Ty to Mona ...przapraszam już teraz zgłupiałam ale tak się tym tekstem ubawiłam pozytywnie że rżę od wczoraj bo moi rodzice mają takiego znajomego starego kawalera lat 65 któremu w pewnym wieku bez baby odbiło i zaczął wyznawać wszystkie religie świata i dokarmiać biednych i kolekcjonować jakieś świętości i chodził wszędzie z 8 reklamówkami wypchanymi po brzegi a na sznurkach na szyji miał z dwóch końców powieszone bańki z 5l wodą ze świętych miejsc, którą wszystkim odlewał ![]() ![]() ![]() ![]() Pisałyście o prezentach, u nas też jest taki zwyczaj ![]() Dziś przyszły mój ochraniacz i prześcieradełko oraz kocyk. Wrzucam fotki oraz fotki kurteczki za 24zł z Tesco z przecen, czepeczka koszt 5zł też z przecen. bardzo mi się wszystko podoba. Co do kocyka Womar, kto nie ma kocyka zimowego i jeszcze się zastanawia polecam bo jest absolutnie przemiły dla skóry. Jestem zdziwiona jak bardzo! Za tę cenę jest boski! Póki co położyłam tylko zakupy na łóżko, bo łóżeczko dopiero przyjdzie za ok miesiąc (niestety tyle się czeka na producenta ![]() http://bibainfo.pl/pub/195/242/129/1...2010.20.43.jpg http://bibainfo.pl/pub/195/242/129/1...2010.19.39.jpg http://bibainfo.pl/pub/195/242/129/1...2010.18.10.jpg http://bibainfo.pl/pub/195/242/129/1...2010.23.44.jpg http://bibainfo.pl/pub/195/242/129/1...2010.24.23.jpg |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2960 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2961 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Swoją drogą bardzo mądre te nasze dzieci - podsłuchał że planowałaś CC i się dupnie ułożył. Mój póki co też ![]() Cytat:
Co do prezentu - zawsze możesz go sobie kupić sama ![]() ![]() Ja nie zamierzam używać płynu, zaczęłam prać moje ubranka, narazie kupiłam Jelp do koloru, prałam na 60 stopni - ubranka są miękkie, nie pachną proszkiem, jestem zadowolona. Nie piorę jednak dwa razy, płukania dodatkowego też nie włączałam. Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Z Wami to nawet pospać nie można dłużej, wstałam o 11, zanim zjadłam śniadanie była 12 a tu już kilka stron do nadrobienia ![]()
![]() |
#2962 | |
Moderator
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2963 |
Zakorzenienie
|
tasia zgadzam się z tym co napisała elunka chusteczki Pampers mająs traszny skład. Ja zakupiłam po radach bloga Sroki chusteczki Huggies które mają bardzo dobry skład i zamierzam jeszcze kupić te z Netto które tak zachwalała. Kupuję po jednej paczce póki co bo nie wiadomo czy mały nie będzie miał uczulenia.
I jeszcze pochwalę parę moich kochanych przyjaciół którzy przynieśli nam w prezencie 100 Pampersów na start jak odwiedzili nas w sobotę. To takie miłe ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2964 |
Rozeznanie
|
Co do proszku ja kupilam Jelp. Jest drogi ale wiem ze jest dobry i dość wydajny. A udało mi sie akurat zlapac promocje. Ale wcale nie wykluczam ze kupie cos innego. Moje kolezanki z powodzeniem uzywaja plynu do prania dzidzius.
Nie przywiazuje zbyt wielkiej wagi do takich glupot. Nie zrozumcie mnie zle ale czasem mam wrazenie ze za bardzo sie ekscytujecie wozkami, posciela, wybor majtek po porodzie urasta do rangi wielkiego problemu. To tylko rzeczy. Owszem ważnego. Mnie tez ciesza. Bo to dla mojego dziecka. Ale dla mnie najcenniejsze jest to by maluch byl zdrowy. Mam większość rzeczy używanych, po kims. I tez sie wychowa. Czy bedzie wozony w wozku za 2500 czy za 500. Mysle o mamach wczesniaczkow, o mamach samotnych. Sadze ze dla nich to wszystko sie nie liczy. Tylko nie bijcie ![]() Sent from my GT-I9105P using Wizaz Forum mobile app Edytowane przez nadzwyczajna Czas edycji: 2014-01-07 o 12:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#2965 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2966 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2967 | ||||
Zakorzenienie
|
Cześć Laski.
Kurczę poszłam dziś na krzywą cukrową, myślałam że Was sobie nadrobię a tu tel zapomniałam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A co rosnących cycków w ciąży.. Nie wiem czy to jest prawda, bo to taka moja osobista teoria, że im mniej cyce urosną tym później będą mniej obwisłe, bo mi w ciąży (tej pierwszej) urosły znacznie po czym po urodzeniu jeszcze bardziej, z C przeszłam na E/F a potem miałam FLAKI! Także ja tam bym się cieszyła, że nie rosną. Na szczęście moje flaki teraz się deko wypełniły i znów mogę na nie patrzeć, ale aż nie chcę mi się myśleć jak będę wyglądała teraz po dwóch ciążach.. Jak nic trzeba będzie pójść na operacje i je podnieść z brzucha ![]() Bardzo ładnie wyglądasz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2968 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2969 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() a reszta taka sliczna ![]() ![]() ja jestem w czarnej du.pie ze wszsystkim - byliśmy z tż w CH w niedzielę z myślą że w koncu młodego ubiorę bo jest goły i wesoły jak narazie ale brzuch tak mi się stawiał że az bolał i zaliczylismy jeden sklep i do domu - wieczorem chyba kliknę co się da przez neta ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- Cytat:
![]() powiem ci ze tez się obawiam o moje tzyzki po dwóch ciążach. ale wlasnie mam nadzieję że nie bedzie najgorzej bo teraz malo co urosly więc twoja teoria ma jakiś sens ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2970 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:59.