Moje Panie, to nie żarty - sezon ślubny już otwarty! PM2014 cz.23 - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-08, 07:52   #1681
201605100
Konto usunięte

Dot.: Moje Panie, to nie żarty - sezon ślubny już otwarty! PM2014 cz.23

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Pomoc nie potrzebna, bo idziemy do prawnika w tym celu, tak pytam z ciekawosci. Tutaj jest to norma, kazy modyfikuje kontrakt slubny u notariusza wg swoich upodoban.

Mielismy troche niezla przeprawe dzis z TZtem bo musielismy porozmawiac o smutnych rzeczach, typu rozwod, smierc, bankructwo itp. ale co racja to racja. Rozdzielnosc majatkowa ma duze plusy. I mimo tego, chcialabym miec swoje pieniadze, a TZ swoje i oczywiscie wiekszosc przeznaczac na wspolne cele, jednak jezeli moja firma za 20 lat sie rozrosnie a TZ mnie zostawi to nie chce, zeby mu sie nalezala polowa mojej firmy, itp, itd. Poryczalam sie nie raz, ale trzeba bylo taka rozmowe przeprowadzic. Dodatkowo, jezeli ja za wlasne pieniadze cos bede chciala kupic a tZ sie na to nie zgodzi to po zapewnieniu bytu rodzinie, moge caly czas to kupic (jak mi starczy kasy. Generalnie wszytsko jest wspolne, ale zarobki sa osobne plus wspolna kasa. Oczywiscie na raze teoryzuje, wszystkiego dowiemy sie w czwartek.

eh ide spac, ciezki to byl wieczor o takich przykrosciach rozmawiac. ale chociaz wiemy na czym stoimy.

oj wiem o czym mówisz bo też o tym rozmawialiśmy... szeroki temat, tylko, żeby w razie niepowodzenia w interesach(roszczenia wierzyciela) intercyza jest skuteczna tylko wtedy, jeśli wierzyciel wiedział o intercyzie. Czyli jeśli nie będziesz informować wszystkich, z którymi prowadzisz interesy, że masz rozdzielność majątkową, to jak noga Ci się powinie - będą mogli dobrać się do kasy męża....

jak wszystko intercyza ma swoje plusy i minusy, ja chyba jednak wolę mieć wspólnotę -teraz jest między nami pięknie, ładnie, ale w przypadku kryzysu mogłoby dojść do zagrywek typu"nie dam ci pieniędzy - masz swoje) temat rzeka, przeanalizować trzeba dobrze

Edytowane przez 201605100
Czas edycji: 2014-01-08 o 07:54
201605100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 07:54   #1682
Kate Noir
Zakorzenienie

Dziękuję za odpowiedzi
Justynke losowanie nic nie ułatwi bo sprawa jest bardziej skomplikowana. Już raz pdjelam decyzję, ale wtedy znajoma której ślubu nie wybrałam zaczęła pisac ze bookuje loty na nas ślub i ogolem jak sie cieszy, ze my tez bedziemy u niej.myslalam tez ze niedlugo zrobi drugie wieksze wesele i tam bysmy polecieli, ale bedzie ono dopiero za dwa lata. Opisze Wam wiecej pozniej.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 07:58   #1683
Kasiulenkowo
Zakorzenienie

Cześć

nadrobiłam po łebkach bo tak produkujecie ze musiałabym czytać 2 godziny

przed świętami odebraliśmy obrączki w wigilię pokazaliśmy rodzicom byli zachwyceni

w sobotę planujemy kupić zaproszenia

butów nadal nie mam ale mam czas do maja do pierwszych przymiarek

zastanawiam się czy lepszy kwiat we włosach czy grzebyk

kieliszki do szampana mamy musimy je sobie tylko ozdobić ale to chwila moment
punktu widzenia w każdej chwili.

Kasiulenkowo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 08:10   #1684
Kaigara
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość

Kaigara Gratulacje

Kaigara W jakich sklepach przeceny garniturów? Przyszły teść zrobił rekonesans i mówił nam, że najwięcej przecen w okolicach maja (wg mnie może to raczej ostatni dzwonek na kupno garnituru dla pana młodego).

Co dos potkania z florystką, to dłuższe i bardziej konkretne będzie dopiero jak przygotuje ofertę. Na dzień dzisiejszy wzięłam TŻ-ta do komputera i oglądaliśmy palety kolorystyczne do dekoracji sali. Takiej odpowiadającej nam w 100% jeszcze nie znaleźliśmy, ale bardzo podobają nam się te kolory w tonacji brzoskwinia-koral z odrobiną różu wpadającego w fuksję lub akcentami turkusu (tak najbardziej kojarzą mi się z upalnym latem, nasyceniem światła). Sala biało-srebrna, więc nie jesteśmy niczym ograniczeni.
Dziękuję
My kupiliśmy w Albione i w Lavardzie. Ale widziałam, że w innych sklepach też są przeceny.
Ładne te wasze kolory.

Cytat:
Napisane przez anka1897 Pokaż wiadomość
fajnie, że jesteś zadowolona teraz czekamy na zdjęcie w sukience i fryzury

Postanowiliśmy zamówić inne zaproszenia dla dorosłych i inne dla dzieci Część z nich (bliska rodzina, mój i Tż chrześnik) dostaną osobne
Ja też czekam! Nie mogę się doczekać ślubów.
Bardzo fajny pomysł z tymi zaproszeniami, pewnie dzieci się ucieszą.

Cytat:
Napisane przez missmalezji Pokaż wiadomość

oj ciezka sprawa.. sama nie wiem co bym zdecydowala. jedno kest pewne - trzeba im dac znac zeby wiedzieli na czym stoja,prawda?
dziewczyny jak to kest z kupowaniem zapro przez all? trzeba kliknac kup i ilosc taka jaka chcemy tak?

Tak I potem pewnie dostaniesz plik od sprzedającego z czcionkami/tekstami itp.

Cytat:
Napisane przez Kasiulenkowo Pokaż wiadomość

przed świętami odebraliśmy obrączki w wigilię pokazaliśmy rodzicom byli zachwyceni

w sobotę planujemy kupić zaproszenia

butów nadal nie mam ale mam czas do maja do pierwszych przymiarek

kieliszki do szampana mamy musimy je sobie tylko ozdobić ale to chwila moment
Gratulacje!
I kwiat i grzebyk są fajne, więc dylemat jest spory. Też się zastanawiam. Kwiat? Grzebyk? Nic?
Kaigara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 08:30   #1685
cikulada
Zadomowienie

Cytat:
Widzę że sporo z Was zastanawia się nad jakąś ozdobą do włosów (kwiat/grzebyk) i tak myślę czy jeśli będę mieć welon to muszę mieć też wpiętą we włosy jakąś ozdobę? Przyznam szczerze, że wcześniej o tym nie myślałam i teraz nie wiem

Kuli, również się nie mogę doczekać Twojej relacji

cikulada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 08:42   #1686
21klaudyna
Zadomowienie

Dziewczyny pędzicie jak szalone Nie było mnie kilka dni i 20 stron nadrabiałam

Sporządziliśmy w końcu listę gości i się okazało ,że wyszło aż 160 - ale to liczę że około 40 osób może odmówić.
Czekam na ostatnie próbki zaproszeń i muszę coś w końcu wybrać

Dziś znów zostaje "słomianą wdową" i muszę pożegnać Tż na lotnisku. Nie nawidzę tego. Ten urlop świąteczny minął jakoś wyjątkowo szybko

Edit:
Świat_katarzyny rewelacyjny ten bukiet z tym starcem .Ja to w ogóle nie mam wizji na bukiet ani na siebie :P
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00

"Zestarzej się przy mnie
Najlepsze dopiero się zdarzy"

Edytowane przez 21klaudyna
Czas edycji: 2014-01-08 o 08:50
21klaudyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 08:48   #1687
iza1336
Raczkowanie

Wystarczy nie być dzień na forum, a Wy takie tempo nadajecie, że szok!

Jeśli chodzi o ozdobę do włosów ja myślę o jakieś ładnej cieniutkiej błyszczącej opasce do mojego welonu, choć nie wiem czy będzie pasowało. Moim zdaniem lepiej dać grzebyk niż kwiaty we włosy, ponieważ kwiat więdnie i potem nie fajnie to wygląda.

Moja prośba Kochane, macie jakieś stronki z ładną bielizną ślubną? Chodzi mi o taką, która będzie albo miała sylikonowy tył albo w ogóle bez tyłu mam głęboko wycięte plecy zasłonięte koronką więc nie może być zwykły stanik bądź gorset.

---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ----------

Cytat:
Napisane przez 21klaudyna Pokaż wiadomość
Dziś znów zostaje "słomianą wdową" i muszę pożegnać Tż na lotnisku. Nie nawidzę tego. Ten urlop świąteczny minął jakoś wyjątkowo szybko
Nie jesteś sama ja też 2 dni temu musiałam się żegnać z moim TŻ
iza1336 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 08:52   #1688
kroooliczek89
Zakorzenienie

GG do kroooliczek89

Właśnie wróciłam od księdza

Powiemy sobie tak o godziniee 16:00

Czyli tak jak chcieliśmyy

Razem od 27.06.2008r
Zaręczeni: 25.05.2012r
Wedding
kroooliczek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 08:58   #1689
kasia1201
Rozeznanie

Iza a patrzyłaś na www.e-lady.pl? Ładne biustonosze, z sylikonem z tylu albo obniżane tam są a cenowo też nie tragedia

kasia1201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 09:01   #1690
Anesthesia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aneczka25057 Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o wierszyki nt. pieniędzy i innych zamienników to może zamiast pisać takie info. na zaproszeniu lepiej wypisać prośbę na osobnym bileciku
Czytałam, że tak się właśnie powinno robić, nigdy na zaproszeniu bo to faux-pas.
Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
pomóżcie
miałam dziś zamawiać zaproszenia, ale się wstrzymam, bo mam pare dylematów.

1) zapraszamy wszystkich z dziećmi, więc jeśli ktoś ma jedno dziecko, pisać na zaproszeniu np. : Alina i Jan Kowalscy z córką Oliwią, czy : Alina i Jan Kowalscy z Oliwią, czy poprostu z dzieckiem ? Tz twierdzi że pierwsze slyszy żeby wypisywać dzieci, bo przecież " każdy się kapnie żeby wziąć dziecko"
2) jeśli ktoś ma dwójke ( i więcej ) dzieci, pisać : Alina i Jan Kowalscy z dziećmi, czy : Alina i Jan Kowalscy z synem Marianem, synem Kazimierzem i córką Heleną ?

3) cały czas zastanawiam się nad tekstem zaproszenia, wymyśliłam tak

" Dnia 16.08.2014 o godz 14.00 A. .......... i G. ....... postanowili połączyć serca węzłem dozgonnym wobec Boga i świadków oraz rozpocząć wspólną drogę życia zawierając związek małżeński.
Rodzice i Narzeczeni chcą prosić z radością by Sz.P ............. zaszczycili zaślubiny swoją obecnością. Po zawarciu związku małżeńskiego miło nam będzie państwa gościć ble ble ble "
i teraz to co pogrubione mi nie pasuje . cos mi ten węzeł dozgonny nie leży, a potem to ' po zawarciu związku malzenskiego" . dałabym po zaślubinach lub po ceremoni zaślubin ale słowo "zaślubiny" występuje linijke wyzej. ma ktoś pomysły jak to zmienić, żeby było dobrze?? błagam
"Po zawarciu związku małżeńskiego" zmieniłabym na "po ceremonii zaślubin" albo samo "po ceremonii". I z początku usunęłabym dozgonnym, w ogóle chyba jakoś to nieco zmieniła, ale niestety nie mam pomysłu jak.
Co do wypisywania dzieci to w przypadku jedynaków wpisywałabym chyba imię dziecka (bez przedrostka córka, syn), a jak ktoś ma więcej dzieci to wpisałabym "z dziećmi". Wymienianie trójki dzieci po imieniu wydaje mi się dziwne i nie spotkałam się z czymś takim.
Cytat:
Napisane przez positive rebel Pokaż wiadomość
Wpadłam na chwilę żeby się pochwalić Kupiłam srebrne buty
Byłam dziś z siostrą TŻta na zakupach i nic mi się nie spodobało, wróciłam do domu, usiadłam przed kompem wpisałam "srebrne buty" w google i znalazłam
Oto one:

http://aligoo.pl/produkt/519_Hengst-...11-silver.html

Nie mogę się doczekać aż przyjdą. Jeśli chcecie wrzucę zdjęcia.

Co do sweterka/ bolerka chyba poproszę teściową żeby mi coś uszyła/ wydziergała
Czekam na zdjęcia! Wyglądają bardzo ładnie, no i ta cena! Gdyby był mój rozmiar może sama bym się jeszcze skusiła, bo pierwszy raz widzę srebrne buty na takim fajnym obcasie (w sensie nie za wysokim).

Opiumalfa
, współczuję, takie rozmowy nigdy nie są łatwe Ale za to bardzo istotne, szczególnie jak kroją się jakieś większe biznesy, własne firmy. My z TŻ na razie nie mamy jeszcze ustabilizowanej sytuacji finansowej, moje "dochody" to stypendia i to, co sobie dorobię, a TŻ jest freelancerem, więc wiadomo, raz jest super, a raz kiepsko. Każdy ma swoje konto, ale zakupy robimy wspólnie i większe wydatki konsultujemy. Na razie nie widzę większego sensu w podjęciu rozmowy o intercyzie, ale pewnie wcześniej czy później ten temat się u nas pojawi.

kroooliczek, gratuluję godziny!
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 09:06   #1691
enzunio
BAN stały

Cytat:
Napisane przez cikulada Pokaż wiadomość
Widzę że sporo z Was zastanawia się nad jakąś ozdobą do włosów (kwiat/grzebyk) i tak myślę czy jeśli będę mieć welon to muszę mieć też wpiętą we włosy jakąś ozdobę? Przyznam szczerze, że wcześniej o tym nie myślałam i teraz nie wiem

Kuli, również się nie mogę doczekać Twojej relacji
Ja chcę coś w fiolecie, żeby do butów mi pasowało, ale nie wiem czy nie wpiąć dopiero na sali...

Cytat:
Napisane przez kroooliczek89 Pokaż wiadomość

Brawo

Wysłane z telefonu
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-08, 09:07   #1692
cikulada
Zadomowienie

Cytat:

Super, gratuluję
Cytat:
Napisane przez kasia1201 Pokaż wiadomość
Iza a patrzyłaś na www.e-lady.pl? Ładne biustonosze, z sylikonem z tylu albo obniżane tam są a cenowo też nie tragedia

Ładną tam mają bieliznę Z ciekawości popatrzyłam za jakimś ładnym komplecikiem na noc poślubną Ale niestety nie posiadają mojego rozmiaru Chyba mam za duży biust

Właśnie dzwonił do mnie kurier i między 11 a 13 przywiezie mi welon który zamawiałam w poniedziałek

Edytowane przez cikulada
Czas edycji: 2014-01-08 o 09:10
Stary 2014-01-08, 09:10   #1693
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ysia Pokaż wiadomość
Właśnie o to ! Jest genialne ! Dzięki za miłe słowa odnośnie fryzury niestety aż takiej masy włosów to ja nie nam , chyba zeby mi przeszczepiać cebulki z całego ciała ;D
to ja bym chyba musiała pożyczyć cebulki od 10 osób

Cytat:
Napisane przez kuli1986 Pokaż wiadomość
Przybywam z relacją z ostatniej przymiarki i jestem mega zadowolona mega szczęśliwa, że tuż obok mam swoją jedyną sukienkę i wszystko mega mega mega
gratuluję

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
madzixx Na jaki kurs idziecie?

Co dos potkania z florystką, to dłuższe i bardziej konkretne będzie dopiero jak przygotuje ofertę. Na dzień dzisiejszy wzięłam TŻ-ta do komputera i oglądaliśmy palety kolorystyczne do dekoracji sali. Takiej odpowiadającej nam w 100% jeszcze nie znaleźliśmy, ale bardzo podobają nam się te kolory w tonacji brzoskwinia-koral z odrobiną różu wpadającego w fuksję lub akcentami turkusu (tak najbardziej kojarzą mi się z upalnym latem, nasyceniem światła). Sala biało-srebrna, więc nie jesteśmy niczym ograniczeni.
taki kurs przygotowujący do pierwszego tańca i tańca "użytkowego" do zabawy z goścmi na str podają-walc angielski, wiedeński, disco samba, disco swing, rock'n'rool.

piękne kolory brzoskwinia-koral z odrobiną różu

Cytat:
Byłam dziś z siostrą TŻta na zakupach i nic mi się nie spodobało, wróciłam do domu, usiadłam przed kompem wpisałam "srebrne buty" w google i znalazłam
Oto one:

gratuluję! baardzo fajne

Cytat:
Napisane przez kulbensikowa Pokaż wiadomość
a jak wygląda opakowanie?
http://3.bp.blogspot.com/-7RbXyWAYnk...nd+peel+01.JPG tak

Cytat:
cięzki dylemat
ja wybiorę chyba grzebyk, bo kwiat do mojej sukni nie wiem czy pasuje

Cytat:

Znalazłam makijażystkę UFFFFF
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 09:12   #1694
justynkie
Wtajemniczenie

kroooliczek89

Co do intercyzy, my na pewno nie spiszemy. Nasze rodziny są podobnych statusów majątkowych, my prawie wszystkiego dorobiliśmy się wspólnie. Znam siebie i TŻ, w razie rozwodu na pewno nie będzie walczył o pieniądze. Poza tym u nas nie ma co dzielić
Na pewno będzie trzeba uregulować kwestie kredytu, co na wypadek gdy jedno umrze. I spiszemy prawdopodbnie testament notarialnie regulujący kwestię naszego mieszkania, np. na wypadek gdybyśmy oboje zginęli.
Ja mam ubezpieczenie na życie, uposazony jest mój tata, wie że w razie czego ma oddać te pieniądze TŻowi na spłatę kredytu. ALe w życiu bywa różnie, wolałabym mieć to notarialnie poświadczone.

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 09:13   #1695
cornflower_girl
Zakorzenienie

cude Jeśli chodzi o zbieranie się gości, nie ma reguły. Ze wszystkich wesel, na jakich byłam, to goście zbierali się po oczepinach falami, co godzinę, półtorej. Ale są wesela, gdzie goście twardo imprezują do końca

Co do kamerzysty - myslę, że nawet jeśli amatorsko, to i tak warto. Przysięga, pierwszy taniec i inne ważne momenty zasługuja na za zatrzymanie w czasie

Właśnie się zorientowałam, że u mnie też 1 z przodu. Strasznie szybko zleciało od grudnia

poznanianka Powodzenia, mam nadzieję, ze dasz radę ze wszystkim

positive rebel Obłędne buty, no i cena naprawde korzystna

Kaigara Tej pierwszej firmy nie znam, drugą znajomi polecają. Będziemy mierzyć i oglądać

Kasiulenkowo Gratuluję i obrączek i wyboru zaproszeń Co do dylematu z ozdobami - ja bym rozpatrywała to pod kątem zdobień sukni, stylu,koloru włosów.

cikulada Przed erą zdobnych grzebieni z etsy lub kwiatów PM-ki miewały same welony i też to dobrze wyglądało. Dużo zależy od sukienki.

krooliczek Gratuluję godziny

madzixx88 Fajny program kursu - mam nadzieję, że i prowadzący są super. Pochwalisz się makijażystką ?

Bogini kuchennego zniszczenia

Edytowane przez cornflower_girl
Czas edycji: 2014-01-08 o 09:16
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 09:13   #1696
iza1336
Raczkowanie

Cytat:

Suuuuper **
Stary 2014-01-08, 09:14   #1697
kasia1201
Rozeznanie

Czekooczekolada Ja bym pisała A...i B....Kowalscy z dzieckiem lub z dziećmi. Na pewno nie zostawiłabym bez wspominania o dzieciach bo w końcu niektórzy robią wesela bez dzieci więc jak nie ma ich na zaproszeniu to w cale nie jest oczywiste że się je bierze.
Krooliczek gratuluję godziny- mam taką samą. A dziś 220 DDŚ

kasia1201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 09:14   #1698
Kishlaczkowa
Zadomowienie

Kate współczuję sytuacji... Nie łatwe są takie wybory.

Widziałam, że zastanawiałyście się jak napisać gdy zaprasza się rodzinę z dziećmi. Ja wypisuję " Sz. P. X i Y Ęskich z córką Katarzyną" lub "(...) z dziećmi Katarzyną i Wojciechem".
Jedynie co myślę to jak z mniejszymi dziećmi, czy pisać takie poważne formy czy zdrobnienia, bp. nie Bogdan a Bogusiem...

"Nie wierzę takim obrońcom przyrody,
u których miłość do przyrody przeniknięta jest
nienawiścią do człowieka."

Kishlaczkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 09:14   #1699
iza1336
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasia1201 Pokaż wiadomość

Dziękuję za pomoc

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-08, 09:17   #1700
Tycikata
Wtajemniczenie

cześć Kochane

mamy 2014 rok, WASZ rok, no to wpadam poczytać w wolnej chwili co się to u Was dzieje

- Loesje
Tycikata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 09:30   #1701
Dotka90
Zakorzenienie

Kaigara, normalnie go namówiłam
Pisałam tu kiedyś, że odkąd jest ze mną, to dużo bardziej dba o siebie, używa większej ilości kosmetyków itd.
Po prostu, jak siedzimy w wannie, gadamy, ja nakładam sobie maseczkę, to nakładam też i jemu; jak robię peeling to on też sobie robi itd

Nie robi tak często jak ja, bo mu się nie chce, ale jak mu przypomnę, to robi

Kate Noir - współczuję, nie wiem, co bym zrobiła w takiej sytuacji...
Na pewno nie idźcie osobno, bo pewnie nie będziecie się dobrze bawić.

Opiumalfa - my podpisujemy rozdzielność majątkową (z tego, co kojarzę, bo są tam różnice, Vel je tłumaczyła).

Króliczek, gratki ustalenia godziny, moim zdaniem 16 jest idealna

Co do wierszyków w środku i faux pas - ja mam gdzieś faux pas, nie chcę żeby mi ze środka wypadała jakaś luźna kartka Zresztą my mamy tylko 1 zdanie o kwiatkach, jest to ładnie rozmieszczone na zaproszeniu, więc moim zdaniem jest ok.

Cena wesela: realnie ok. 30tysięcy, wesele na ok. 70 osób, jednodniowe, bez żadnych zbędnych atrakcji, nie mamy video, mamy DJa zamiast orkiestry itd...
Mamy plik google z weselnymi wydatkami i wpisuję tam absolutnie wszystko, nawet spinki TŻta za 20zł
Po weselu Wam powiem ile sumarycznie wyszło

ysia, ten kwas Eris to ma być krem, peeling czy co podałabyś linka?

Dostałam @ i umieram, a jestem dziś w pracy 12h Na szczęście jutro i pojutrze wolne.

Na dodatek jadąc do pracy jakiś idiota jechał mi na zderzaku, zapaliło się pomarańczowe światło jak byłam jeszcze kawałek od sygnalizatora i zaczelam hamować, widziałam, że on nie wyrobi, więc przejechałam, a on się wpieprzył w gościa na pasie obok
Teraz mam nerwy przez to, choć wiadomo, że nie moja wina ani nic, ale no sam fakt
.

Kishlaczkowa, w przypadku starszych dzieci ja bym napisała:

Sz.P. Kowalskich z Katarzyną i Wojciechem.

Po co pisać, że z córką Katarzyną, wiadomo, ze córka

W przypadku małych dzieci, my piszemy np.:

Sz.P. A., B. Kowalskich z Oleńką i Szymonem.
Sz.P. C., D. Nowaków z Sabinką i Maksiem.

Edytowane przez Dotka90
Czas edycji: 2014-01-08 o 09:37
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 09:32   #1702
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alucior Pokaż wiadomość
oj wiem o czym mówisz bo też o tym rozmawialiśmy... szeroki temat, tylko, żeby w razie niepowodzenia w interesach(roszczenia wierzyciela) intercyza jest skuteczna tylko wtedy, jeśli wierzyciel wiedział o intercyzie. Czyli jeśli nie będziesz informować wszystkich, z którymi prowadzisz interesy, że masz rozdzielność majątkową, to jak noga Ci się powinie - będą mogli dobrać się do kasy męża....

jak wszystko intercyza ma swoje plusy i minusy, ja chyba jednak wolę mieć wspólnotę -teraz jest między nami pięknie, ładnie, ale w przypadku kryzysu mogłoby dojść do zagrywek typu"nie dam ci pieniędzy - masz swoje) temat rzeka, przeanalizować trzeba dobrze
na to moze byc zapis w umowie, ze do majatku wspolnego na dom dajemy np po 50% zarobkow kazdego z nas. wiec zadne nie jest pokrzywdzone tym ile zarabia itp.

Cytat:
Napisane przez Tycikata Pokaż wiadomość
cześć Kochane

mamy 2014 rok, WASZ rok, no to wpadam poczytać w wolnej chwili co się to u Was dzieje

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ----------

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość

Opiumalfa - my podpisujemy rozdzielność majątkową (z tego, co kojarzę, bo są tam różnice, Vel je tłumaczyła).
myslalam ze bede sama z tym tematem!
na jakich zasadach podpisujecie?
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 09:35   #1703
Lemon_Drop
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cikulada Pokaż wiadomość
Ja będę miała welon i teraz wymyśliłam sobie jeszcze grzebyk wezmę mały żeby nie było za dużo na 90% TEN i jeszcze zastanawiam się nad TYM. Te które wrzucałam wczoraj wydają się być za duże więc szukam małych.

kroooliczek89 gratki za godzinę
Stary 2014-01-08, 09:49   #1704
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Tycikata Pokaż wiadomość
cześć Kochane

Czeeeeeeeść!
Ty pisz lepiej co u Ciebie

Stary 2014-01-08, 09:53   #1705
kroooliczek89
Zakorzenienie

GG do kroooliczek89

http://allegro.pl/nowy-stroik-slub-w...849416577.html

Co myślicie o takiej woalce?

Razem od 27.06.2008r
Zaręczeni: 25.05.2012r
Wedding
kroooliczek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 09:57   #1706
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
jakas taka spora?
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 09:57   #1707
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Woalki i fascynatory są fajne, w tej akurat ten kwiat jest dla mnie zbyt wielki.
Mierzyłaś coś takiego? Mi pani w salonie nałożyła toczek z woalką i wyglądałam jakby coś mi na głowie usiadło Koleżanka na zdjęciach ślubnych ma zakrytą twarz bo woalka była za gęsta.
Trzeba znaleźć taką i zmierzyć na all bałabym się zamawiać, kosztuje to sporo a jak się okaże że nie pasuje...

Stary 2014-01-08, 09:57   #1708
iza1336
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość
Ja będę miała welon i teraz wymyśliłam sobie jeszcze grzebyk wezmę mały żeby nie było za dużo na 90% TEN i jeszcze zastanawiam się nad TYM. Te które wrzucałam wczoraj wydają się być za duże więc szukam małych.

kroooliczek89 gratki za godzinę
Piękne te grzebyki
Stary 2014-01-08, 10:01   #1709
cikulada
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość
Ładny jest ten pierwszy grzebyk Pochwal się jeśli się już na jakiś zdecydujesz

Cytat:
Podobnie jak dziewczyny nie za bardzo jestem przekonana do tej woalki. Jak dla mnie jest ona za bardzo ''pierzasta'' jeśli wiesz o co mi chodzi

Stary 2014-01-08, 10:04   #1710
ysia
Zadomowienie

[QUOTE=Dotka90;44492137]
ysia, ten kwas Eris to ma być krem, peeling czy co podałabyś linka?

wypociłam się już na blogu ze wszystkim szczegółami http://whitepointeshoes.blogspot.com/ , gdyby coś było nie jasne to pytaj, będę tłumaczyć bo warto , jest na prawdę genialny!

Cytat:
Oto one:

Jakie piękna Ja ma normalnie jakiś fetysz srebrnych butów, zaczynam się bać sama siebie...

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Pomoc nie potrzebna, bo idziemy do prawnika w tym celu, tak pytam z ciekawosci. Tutaj jest to norma, kazy modyfikuje kontrakt slubny u notariusza wg swoich upodoban.

Mielismy troche niezla przeprawe dzis z TZtem bo musielismy porozmawiac o smutnych rzeczach, typu rozwod, smierc, bankructwo itp. ale co racja to racja. Rozdzielnosc majatkowa ma duze plusy. I mimo tego, chcialabym miec swoje pieniadze, a TZ swoje i oczywiscie wiekszosc przeznaczac na wspolne cele, jednak jezeli moja firma za 20 lat sie rozrosnie a TZ mnie zostawi to nie chce, zeby mu sie nalezala polowa mojej firmy, itp, itd. Poryczalam sie nie raz, ale trzeba bylo taka rozmowe przeprowadzic. Dodatkowo, jezeli ja za wlasne pieniadze cos bede chciala kupic a tZ sie na to nie zgodzi to po zapewnieniu bytu rodzinie, moge caly czas to kupic (jak mi starczy kasy. Generalnie wszytsko jest wspolne, ale zarobki sa osobne plus wspolna kasa. Oczywiscie na raze teoryzuje, wszystkiego dowiemy sie w czwartek.

eh ide spac, ciezki to byl wieczor o takich przykrosciach rozmawiac. ale chociaz wiemy na czym stoimy.

Ja myślałam o intercyzie , bo oboje prowadzimy działalności, ale Pan Mecenas Warszawiak wyjaśnił mi parę zagadnień że to wszystko nie jest takie proste (tylko błagam niech mnie nikt nie pyta o szczegóły bo ja nie rozumiem połowy słów które on do mnie mówi , a co dopiero miałabym komukolwiek tłumaczyć).

Nie mniej nie wyobrażam sobie w codziennej nieformalnej relacji nie mieć własnych pieniędzy. Oboje zarabiamy, część kasy jest wspólna - na codzienne wydatki, reszta dla każdego do dyspozycji. I to nawet nie chodzi o to że on mi czegoś zabrania ( Warszawiak jest akurat bardziej rozrzutny ode mnie i musiałam się oduczyć mówienia "a to ładne" bo za dwa dni miałam to w domu, a często "tylko tak sobie powiedziałam") tylko o jakąś taką higienę psychiczną. Chociaż pewnie za parę lat jak będę z dzieckiem w domu będę musiała się pogodzić z tym że mam sponsora

Profil FB
https://www.facebook.com/whitepointeshoes
ysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości