|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1681 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Moje Panie, to nie żarty - sezon ślubny już otwarty! PM2014 cz.23
Cytat:
jak wszystko intercyza ma swoje plusy i minusy, ja chyba jednak wolę mieć wspólnotę -teraz jest między nami pięknie, ładnie, ale w przypadku kryzysu mogłoby dojść do zagrywek typu"nie dam ci pieniędzy - masz swoje) temat rzeka, przeanalizować trzeba dobrze ![]() Edytowane przez 201605100 Czas edycji: 2014-01-08 o 07:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1682 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję za odpowiedzi
![]() Justynke losowanie nic nie ułatwi bo sprawa jest bardziej skomplikowana. Już raz pdjelam decyzję, ale wtedy znajoma której ślubu nie wybrałam zaczęła pisac ze bookuje loty na nas ślub i ogolem jak sie cieszy, ze my tez bedziemy u niej.myslalam tez ze niedlugo zrobi drugie wieksze wesele i tam bysmy polecieli, ale bedzie ono dopiero za dwa lata. Opisze Wam wiecej pozniej. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1683 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() nadrobiłam po łebkach bo tak produkujecie ze musiałabym czytać 2 godziny ![]() przed świętami odebraliśmy obrączki ![]() ![]() w sobotę planujemy kupić zaproszenia ![]() butów nadal nie mam ale mam czas do maja do pierwszych przymiarek ![]() zastanawiam się czy lepszy kwiat we włosach czy grzebyk ![]() kieliszki do szampana mamy musimy je sobie tylko ozdobić ale to chwila moment ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1684 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() My kupiliśmy w Albione i w Lavardzie. Ale widziałam, że w innych sklepach też są przeceny. ![]() Ładne te wasze kolory. ![]() Cytat:
![]() ![]() Bardzo fajny pomysł z tymi zaproszeniami, pewnie dzieci się ucieszą. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() I kwiat i grzebyk są fajne, więc dylemat jest spory. Też się zastanawiam. Kwiat? Grzebyk? Nic? ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1685 |
Zadomowienie
|
Widzę że sporo z Was zastanawia się nad jakąś ozdobą do włosów (kwiat/grzebyk) i tak myślę czy jeśli będę mieć welon to muszę mieć też wpiętą we włosy jakąś ozdobę?
![]() ![]() Kuli, również się nie mogę doczekać Twojej relacji ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1686 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny pędzicie jak szalone
![]() Sporządziliśmy w końcu listę gości i się okazało ,że wyszło aż 160 - ale to liczę że około 40 osób może odmówić. Czekam na ostatnie próbki zaproszeń i muszę coś w końcu wybrać Dziś znów zostaje "słomianą wdową" i muszę pożegnać Tż na lotnisku. Nie nawidzę tego. Ten urlop świąteczny minął jakoś wyjątkowo szybko ![]() Edit: Świat_katarzyny rewelacyjny ten bukiet z tym starcem .Ja to w ogóle nie mam wizji na bukiet ani na siebie :P
Edytowane przez 21klaudyna Czas edycji: 2014-01-08 o 08:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#1687 | |
Raczkowanie
|
Wystarczy nie być dzień na forum, a Wy takie tempo nadajecie, że szok!
![]() Jeśli chodzi o ozdobę do włosów ja myślę o jakieś ładnej cieniutkiej błyszczącej opasce do mojego welonu, choć nie wiem czy będzie pasowało. Moim zdaniem lepiej dać grzebyk niż kwiaty we włosy, ponieważ kwiat więdnie i potem nie fajnie to wygląda. Moja prośba Kochane, macie jakieś stronki z ładną bielizną ślubną? Chodzi mi o taką, która będzie albo miała sylikonowy tył albo w ogóle bez tyłu ![]() ---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1688 |
Zakorzenienie
|
Właśnie wróciłam od księdza
![]() Powiemy sobie tak o godziniee 16:00 ![]() Czyli tak jak chcieliśmyy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1689 |
Rozeznanie
|
Iza a patrzyłaś na www.e-lady.pl? Ładne biustonosze, z sylikonem z tylu albo obniżane tam są a cenowo też nie tragedia
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1690 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Co do wypisywania dzieci to w przypadku jedynaków wpisywałabym chyba imię dziecka (bez przedrostka córka, syn), a jak ktoś ma więcej dzieci to wpisałabym "z dziećmi". Wymienianie trójki dzieci po imieniu wydaje mi się dziwne i nie spotkałam się z czymś takim. Cytat:
Opiumalfa, współczuję, takie rozmowy nigdy nie są łatwe ![]() kroooliczek, gratuluję godziny! ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1691 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z telefonu |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1692 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Właśnie dzwonił do mnie kurier i między 11 a 13 przywiezie mi welon który zamawiałam w poniedziałek ![]() Edytowane przez cikulada Czas edycji: 2014-01-08 o 09:10 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1693 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() piękne kolory ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() http://3.bp.blogspot.com/-7RbXyWAYnk...nd+peel+01.JPG tak ![]() cięzki dylemat ![]() ja wybiorę chyba grzebyk, bo kwiat do mojej sukni nie wiem czy pasuje ![]() Cytat:
![]() ![]() Znalazłam makijażystkę UFFFFF ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1694 |
Wtajemniczenie
|
kroooliczek89
![]() Co do intercyzy, my na pewno nie spiszemy. Nasze rodziny są podobnych statusów majątkowych, my prawie wszystkiego dorobiliśmy się wspólnie. Znam siebie i TŻ, w razie rozwodu na pewno nie będzie walczył o pieniądze. Poza tym u nas nie ma co dzielić ![]() Na pewno będzie trzeba uregulować kwestie kredytu, co na wypadek gdy jedno umrze. I spiszemy prawdopodbnie testament notarialnie regulujący kwestię naszego mieszkania, np. na wypadek gdybyśmy oboje zginęli. Ja mam ubezpieczenie na życie, uposazony jest mój tata, wie że w razie czego ma oddać te pieniądze TŻowi na spłatę kredytu. ALe w życiu bywa różnie, wolałabym mieć to notarialnie poświadczone.
#1695 |
Zakorzenienie
|
cude Jeśli chodzi o zbieranie się gości, nie ma reguły. Ze wszystkich wesel, na jakich byłam, to goście zbierali się po oczepinach falami, co godzinę, półtorej. Ale są wesela, gdzie goście twardo imprezują do końca
![]() Co do kamerzysty - myslę, że nawet jeśli amatorsko, to i tak warto. Przysięga, pierwszy taniec i inne ważne momenty zasługuja na za zatrzymanie w czasie ![]() Właśnie się zorientowałam, że u mnie też 1 z przodu. Strasznie szybko zleciało od grudnia ![]() poznanianka Powodzenia, mam nadzieję, ze dasz radę ze wszystkim ![]() positive rebel Obłędne buty, no i cena naprawde korzystna ![]() Kaigara Tej pierwszej firmy nie znam, drugą znajomi polecają. Będziemy mierzyć i oglądać ![]() Kasiulenkowo Gratuluję i obrączek i wyboru zaproszeń ![]() cikulada Przed erą zdobnych grzebieni z etsy lub kwiatów PM-ki miewały same welony i też to dobrze wyglądało. Dużo zależy od sukienki. krooliczek Gratuluję godziny ![]() madzixx88 Fajny program kursu - mam nadzieję, że i prowadzący są super. Pochwalisz się makijażystką ![]()
Bogini kuchennego zniszczenia Edytowane przez cornflower_girl Czas edycji: 2014-01-08 o 09:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#1696 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1697 |
Rozeznanie
|
Czekooczekolada Ja bym pisała A...i B....Kowalscy z dzieckiem lub z dziećmi. Na pewno nie zostawiłabym bez wspominania o dzieciach bo w końcu niektórzy robią wesela bez dzieci więc jak nie ma ich na zaproszeniu to w cale nie jest oczywiste że się je bierze.
Krooliczek gratuluję godziny- mam taką samą. A dziś 220 DDŚ ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1698 |
Zadomowienie
|
Kate współczuję sytuacji... Nie łatwe są takie wybory.
Widziałam, że zastanawiałyście się jak napisać gdy zaprasza się rodzinę z dziećmi. Ja wypisuję " Sz. P. X i Y Ęskich z córką Katarzyną" lub "(...) z dziećmi Katarzyną i Wojciechem". Jedynie co myślę to jak z mniejszymi dziećmi, czy pisać takie poważne formy czy zdrobnienia, bp. nie Bogdan a Bogusiem...
#1699 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1700 |
Wtajemniczenie
|
cześć Kochane
![]() mamy 2014 rok, WASZ rok, no to wpadam poczytać w wolnej chwili co się to u Was dzieje ![]()
![]() |
#1701 |
Zakorzenienie
|
Kaigara, normalnie go namówiłam
![]() Pisałam tu kiedyś, że odkąd jest ze mną, to dużo bardziej dba o siebie, używa większej ilości kosmetyków itd. Po prostu, jak siedzimy w wannie, gadamy, ja nakładam sobie maseczkę, to nakładam też i jemu; jak robię peeling to on też sobie robi itd ![]() Nie robi tak często jak ja, bo mu się nie chce, ale jak mu przypomnę, to robi ![]() Kate Noir - współczuję, nie wiem, co bym zrobiła w takiej sytuacji... Na pewno nie idźcie osobno, bo pewnie nie będziecie się dobrze bawić. Opiumalfa - my podpisujemy rozdzielność majątkową (z tego, co kojarzę, bo są tam różnice, Vel je tłumaczyła). Króliczek, gratki ustalenia godziny, moim zdaniem 16 jest idealna ![]() Co do wierszyków w środku i faux pas - ja mam gdzieś faux pas, nie chcę żeby mi ze środka wypadała jakaś luźna kartka ![]() Cena wesela: realnie ok. 30tysięcy, wesele na ok. 70 osób, jednodniowe, bez żadnych zbędnych atrakcji, nie mamy video, mamy DJa zamiast orkiestry itd... Mamy plik google z weselnymi wydatkami i wpisuję tam absolutnie wszystko, nawet spinki TŻta za 20zł ![]() Po weselu Wam powiem ile sumarycznie wyszło ![]() ysia, ten kwas Eris to ma być krem, peeling czy co ![]() ![]() Dostałam @ i umieram, a jestem dziś w pracy 12h ![]() Na dodatek jadąc do pracy jakiś idiota jechał mi na zderzaku, zapaliło się pomarańczowe światło jak byłam jeszcze kawałek od sygnalizatora i zaczelam hamować, widziałam, że on nie wyrobi, więc przejechałam, a on się wpieprzył w gościa na pasie obok ![]() Teraz mam nerwy przez to, choć wiadomo, że nie moja wina ani nic, ale no sam fakt. Kishlaczkowa, w przypadku starszych dzieci ja bym napisała: Sz.P. Kowalskich z Katarzyną i Wojciechem. Po co pisać, że z córką Katarzyną, wiadomo, ze córka ![]() W przypadku małych dzieci, my piszemy np.: Sz.P. A., B. Kowalskich z Oleńką i Szymonem. Sz.P. C., D. Nowaków z Sabinką i Maksiem. Edytowane przez Dotka90 Czas edycji: 2014-01-08 o 09:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#1702 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- Cytat:
![]() na jakich zasadach podpisujecie? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1703 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() kroooliczek89 gratki za godzinę ![]()
![]() |
#1704 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ty pisz lepiej co u Ciebie ![]()
![]() |
#1705 |
Zakorzenienie
|
http://allegro.pl/nowy-stroik-slub-w...849416577.html
Co myślicie o takiej woalce? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1706 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1707 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mierzyłaś coś takiego? Mi pani w salonie nałożyła toczek z woalką i wyglądałam jakby coś mi na głowie usiadło ![]() Trzeba znaleźć taką i zmierzyć na all bałabym się zamawiać, kosztuje to sporo a jak się okaże że nie pasuje...
![]() |
#1708 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1709 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1710 | ||
Zadomowienie
|
[QUOTE=Dotka90;44492137]
ysia, ten kwas Eris to ma być krem, peeling czy co ![]() ![]() wypociłam się już na blogu ze wszystkim szczegółami http://whitepointeshoes.blogspot.com/ , gdyby coś było nie jasne to pytaj, będę tłumaczyć bo warto , jest na prawdę genialny! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nie mniej nie wyobrażam sobie w codziennej nieformalnej relacji nie mieć własnych pieniędzy. Oboje zarabiamy, część kasy jest wspólna - na codzienne wydatki, reszta dla każdego do dyspozycji. I to nawet nie chodzi o to że on mi czegoś zabrania ( Warszawiak jest akurat bardziej rozrzutny ode mnie i musiałam się oduczyć mówienia "a to ładne" bo za dwa dni miałam to w domu, a często "tylko tak sobie powiedziałam") tylko o jakąś taką higienę psychiczną. Chociaż pewnie za parę lat jak będę z dzieckiem w domu będę musiała się pogodzić z tym że mam sponsora ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:57.