Moje Panie, to nie żarty - sezon ślubny już otwarty! PM2014 cz.23 - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-07, 21:16   #1651
olena90
Zakorzenienie

GG do olena90
Dot.: Moje Panie, to nie żarty - sezon ślubny już otwarty! PM2014 cz.23

dla oszczędnosci robie jednodniowe wesele ze sniadaniem dla gosci przyjezdnych..
wiec za dj zaplace 800,-

juz zupelnie nie wiem co robic

chyba zaczne brac tabletki anty by z tego stresu przedslubnego mi sie @ nie przesunela i nie wypadla w dniu slubu

"tak" 24.12.2009

Liluś
13.01.2015

16.01.2016
olena90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 21:19   #1652
Lady Million
Raczkowanie

GG do Lady Million

Dziś pierwsi goście potwierdzili nam przybycie na wesele

01.03.14 r.
01.11.16r.

Lady Million jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 21:26   #1653
Lg_ago
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez swiat_katarzyny Pokaż wiadomość
dzięki ci dobra kobieto
Prosze
Tu jest fajna strona, gdzie bukity są rozłożone na 'czynniki piersze' Może coś się znajdzie, co zainspiruje.
Przykładowy bukiet ze starcem:
http://www.bialeinspiracje.pl/?p=42369

Cytat:
Napisane przez Lady Million Pokaż wiadomość

01.03.14 r.

Jakie to uczucie ?

Lg_ago jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 21:29   #1654
Lady Million
Raczkowanie

GG do Lady Million

Cytat:
Napisane przez Lg_ago Pokaż wiadomość

Jakie to uczucie ?

Super... teraz dopiero czuje ze sie szykuje imprezka.

01.03.14 r.
01.11.16r.

Lady Million jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 21:36   #1655
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
a już myslałam, że jestem jedyna kobietą na tym forum, której przeszkadzają 3 patelnie
i jak po tym roku olejowania włosów? widzisz różnice?

ja do pielęgnacji przedślubnej muszę dołączyć jeszcze wyleczenie ząbków i wybielenie, schudniecie 8 kg i zadbanie o pięty

mój ma już buty, a Tż nic

a ja zmieniłam koncepcje na kwiaty - rezygnuje z gipsówki na rzecz kompozycji z gladioli, eustomy i goździka/róży - wszystko w kremie, bieli i bladym różu do tego szaro-zielone listki - o takie jak tu: tylko musze sie dowiedzieć jak to sie nazywa

dziekuje pieknie wygląda twój welon wymaga odwagi do tej sukni zazdroszcze ci jej
Po tym roku tzn ze olejuje od 2stycznia 2014 wiec jeszcze roznicy nie ma w zeszłym roku kilka razy olejowałam, ale niezbyt regularnie ale ja mam z natury mocne, geste, sztywne włosy. Jedynie co mnie dobija, ze mam niecałe 27lat i mase siwych włosów mimo, ze jestem ciemna blondynka, to na odrastach co chwile widze cos błyszczacego dlatego u mnie farbowanie to mus. Co 1,5-2miesiace. Ale i tak nie lubie swojego naturalnego mysiego koloru, w rudym blondzie mi 100razy lepiej
Teraz do slubu zapuszczam bo miałam wlosy dośc mocno wycieniowane a chce, zeby mi zakryly mój gigantyczny wypełniacz do koka który upolowałam w HM za 6,90 a w innych sklepach widziałam po 50zł

Ja tez mam problem z pietami

Cytat:
Napisane przez gornek Pokaż wiadomość
Ja caly czas mysle, nad tą biala perla czy faktycznie sie skusic, a wiecie moze czy to niszczy szkliwo jak zwykle wybielanie u dentysty? o włsoy jaos super dbać nie musze, bo mam geste mocne, caly czas mi sie swieca a farbuje regulanie, jedynie czego mi brakuje to dlugosc Najwiekszy problem mam z pietami, mimo ze robie peeling raz w tygodniu, smaruje kremem propodia z apteki to np po 2 dniech nie posmarowania, znowu mam takie suche i szorstkie ;/ juz wyprobowalam mnostwo kremow, drogich tanich, i z mocznikiem i z witaminami i nic ;/ moze wy macie jakies cudowne sposoby ? kiedys nie mialam tego problemu, prawdopodobnie to jest od wody, ale sama nie wiem.
Ja tez juz stosowałam duzo rzeczy i nic ale u mnie to pewnie od tego, ze dziennie spedzam na nogach (w kozakach/botkach) od 8 so 12 godzin na szczescie w lato moje stopy zawsze sa w lepszym stanie

dziewczyny, doradzi mi ktoras jakiegos dja? please ufam tylko Wam
Nie wiem czy się chwalilam: na swieta dostalam od mamy Notatnik PMki i kocham go miłością wielką

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 21:42   #1656
ysia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
Heeej

Dziewczyny, ale pędzicie!! podczytywałam dziś cały dzień i napiszę z pamięci

Ysia-piękne te fryzury, które wkleiłaś idealnie Ci będzie w takiej i nie gadaj głupot o doczepkach, bo swoje masz gęste

a ten peeling migdałowy z Eris, to chodzi Ci o ten z Pharmaceris 10 % almond peel?? jak tak, to stosowałam i też uwielbiam potem miałam serum z Dermedica https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...zone-pory.html też polecam
Właśnie o to ! Jest genialne ! Dzięki za miłe słowa odnośnie fryzury niestety aż takiej masy włosów to ja nie nam , chyba zeby mi przeszczepiać cebulki z całego ciała ;D

---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ----------

Cytat:
Napisane przez hjarta Pokaż wiadomość
ysia, dobrze wiedzieć, że ktoś ma tyle samo czasu i stres dotyczy tego samego dnia
Macie naprawdę BARDZO dużo w porównaniu z nami, spokojnie!!!

Dla porównania u nas:
- zarezerwowana sala (bez wybranych dekoracji, menu, ciast, torta itd)
- zarezerwowany kościół (+zrobione nauki , ale brak zaświadczeń jeszcze itp)
- zaliczka u fotografa
- zaliczka u DJa
- wybrana sukienka, ale od lutego jeszcze drobne przeróbki będę w niej robić (kupiłam gotową, ale doszywam troszkę kryształków i zmieniam ciut pod siebie), dodatki typu welon itd też niewybrane nie mam butów, za nic nie mogę znaleźć nic wygodnego

i tyle brak garnituru, zaproszenia obmyśliliśmy, ale nie możemy się zdecydować gdzie wydrukować (czy wybrać którąś z oglądanych firm, czy samemu itd), nie mówiąc o całej reszcie...

aaa i widziałam Twoją fryzurę!!! PIĘKNA!!!! ja dalej bez żadnej koncepcji z moją wielką głową
powodzenia, dawaj znać jak postępy
dzięki dzięki , ale luźna guma , ja tez nie miałam fryzury do wczoraj mój warszawiak sie wczoraj uzewnętrznil ze mi sie podoba jak mam "takie na bok" wiec wpisałem w Google "takie na bok " i komisyjnie wybrałyśmy ;D

Dużo macie ! My mamy podjęliśmy decyzje o ślubie trochę trzy miesiące temu wiec mamy ultra mało czasu ! A jaka masz suknie ?

Profil FB
https://www.facebook.com/whitepointeshoes
ysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 21:47   #1657
missmalezji
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ana909 Pokaż wiadomość
Pomozcie mi dziewczyny, jak przeksztalcic zaproszenie na slub tak, zeby było tylko na ŚLUB? Tz uwaza ze jak usuniemy informacje o winie zamiast kwiatow, potwierdzenie przybycia i przede wszystkim miejsca wesela, to i tak za malo i powinnismy zamiescic cos w tekscie, by bylo wiadomo ze to tylko na slub...
na przodzie zaproszenia napisac zawiadomienie

olena, jak grochem o sciane.. srednio na strone sa twoje 3 czy 4 posty.. nie lepiej odczekac troche i zacytowac wieksza ilosc? robi sie balagan i nikt nie nadaza za watkiem!

ja dziewczyny jestem na etapie wybierania zaproszen, te ktore najbardziej mi sie podobaja sa drogie,a ja potrzebuje duza ilosc wiec musza byc tansze.. no nic,jakos to przezyje.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-07, 22:02   #1658
kuli1986
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
daj znać jak było na przymiarce nie wiem w sumie na co powinnaś zwrócić uwagę, ale chyba na wszystko
Przybywam z relacją z ostatniej przymiarki i jestem mega zadowolona mega szczęśliwa, że tuż obok mam swoją jedyną sukienkę i wszystko mega mega mega

Po pierwsze jestem zadwolona z idealnego dopasowania sukienki z tego, że pomomo swojej objętości i warstw jest leciutka (ale to już wiedziałam przy zakupie )
Po drugie przemierzyłam cały salon w sukni szybkim, wolnym krokiem, obroty jak w tańcu hehe siadanie i jest idealnie
Po trzecie rozwiązałam problem z kołem i mam koło które można dowolnie regulować więc szerokości sobie nie dodam kołem tylko będę miałą przestrzeń swobodną na stopy i nic mi się nie będzie plątać.

A co do fryzurki próbnej też jestem bardzo zadowolona, miesiąc temu też miałam próbną ale nie czułam się w niej. Wybierałam spośród dwóch faworytek i ta okazała się strzałem w dziesiątke a poprzednia niewypałem

Cytat:
to szkoda ja mam takie małe piersi że muszę sobie zrobić "efekt" do sukni

---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ----------

Wcześniej też myślałam, że można w sukni ślubej dodać objętości stanikiem ale okazuje się, że wszystko zależy jak gorset jest wyprofilowany, jeżeli dobrze i dodaje Ci centymetrów w biuście to nawet stanika nie będziesz potrzebować a wszystko będzie idealnie, ponieważ gorset jest usztywniony.

wiesz, jeśli ktoś ma piersi, to nie ma problemu moim trzeba troszkę pomóc a komplecik ładny, w tych stanikach piersi od razu lepiej wyglądają
kuli1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 22:10   #1659
olena90
Zakorzenienie

GG do olena90

Cytat:
Napisane przez missmalezji Pokaż wiadomość
na przodzie zaproszenia napisac zawiadomienie

olena, jak grochem o sciane.. srednio na strone sa twoje 3 czy 4 posty.. nie lepiej odczekac troche i zacytowac wieksza ilosc? robi sie balagan i nikt nie nadaza za watkiem!

ja dziewczyny jestem na etapie wybierania zaproszen, te ktore najbardziej mi sie podobaja sa drogie,a ja potrzebuje duza ilosc wiec musza byc tansze.. no nic,jakos to przezyje.

teraz to zupełnie nie wiem o co chodzi... tamtą dyskusje skończyłyśmy
a przez ostatnie 3 godziny ogólnie podczytuje

"tak" 24.12.2009

Liluś
13.01.2015

16.01.2016
olena90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 22:12   #1660
netty
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ysia Pokaż wiadomość
Ja się w końcu zdecydowałam na fryzurę, mam nadzieje że już ostatecznie
Śliczna fryzura Też rozważam coś podobnego.

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
A taki:
http://www.ewa-michalak.pl/product-p...ss-Slubny.html
Wzięłam dwa rozmiary, bo sama nie wiem w jaki celować. Będę go miala dopiero za jakieś 2-3 tygodnie, bo nie mają w magazynie jednego rozmiaru, akurat dojdzie na przymiarki sukni
Hej, mam ten biustonosz (ale nie kupiony na ślub, tylko tak po prostu). Miski są zrobione z czegoś bardzo sztywnego (ale bez pushupa ani nic), przez co biust prezentuje się pięknie. Trzyma na mur-beton. Ale niestety mam wrażenie, że ten model ma wyjątkowo wąskie fiszbiny i mnie np. uwiera przy dłuższym noszeniu

Cytat:
Napisane przez Elrosa Pokaż wiadomość
Na ślub zamówiłam sobie taki komplet mam trochę mniejsze rozmiary, niż modelka i mostek jest u mnie niższy. Dostałam od pań z salonu przyzwolenie na stanik z ramiączkami, ciekawa jestem, jak je pod tiulowym dekoltem ukryją
Bardzo fajny komplecik Pozdrawiam fanki Ewy Michalak

Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość
Ups faktycznie! No tak przeba liczyć -8Ł=ok 40zł
nr 1
NR 2
NR 3
Świetne grzebyki Popieram opinię większości i wydaje mi się, że najlepiej pasuje nr 2

...to i tak pobiją cię ludzie, którzy ciężko pracują, uczą się i nie leniuchują. Do widzenia."
netty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 22:31   #1661
Kate Noir
Zakorzenienie

Nadrobiłam!

Paris - zawsze chciałam mieć taką opaskę, niestety strasznie mnie odmładzają

Cytat:
Dzisiaj mam 80 dni bez chipsów, piwa i slodyczy, kozak ze mnie
Gratuluję
Ja mam 7 dni bez fastfoodów

Kurcze tak się starałam przytyć w święta a w pracy aż dwie osoby mi powiedziały, że schudłam Chyba zacznę sobie kroplówkę podłączać na noc . Jest tu jakaś pielęgniarka i zrobi mi instruktaż?

Cytat:
Napisane przez IwciaxD Pokaż wiadomość
Dziewczyny jaki macie kosztorys ślubu i wesela całego. Ja z TZ myślałam, że kościelny zrobimy za 20 tys. ze wszystkim.
.
Są dwie wersje na 120 osób:
tż'a optymistyczna - 30 tyś
moje pesymistyczna (realna) -40 tyś

Cytat:
Napisane przez alucior Pokaż wiadomość
Nie prościej napisać wprost, że prosicie o pieniądze a nie prezenty? dla mnie te wierszyki są infantylne trochę ...
taaa i do tego ani to dowcipne ani błyskotliwe tak samo jak te super crazy mixy tańców, ale kto co lubi

Cytat:
my robimy dokładnie to samo poza tym gdybym dostała komplet dobrych garnków czy ładnych sztućców, albo jakiegoś fajnego robota kuchennego to bym się nie pogniewała
ja uwielbiam rzeczy do kuchni Przygarnę wszystko!

Cytat:
Napisane przez IwciaxD Pokaż wiadomość
Na pewno taką sukienkę. Ale w sumie sama nie wiem, bo mam szerokie biodra (100 cm) i łydkę 38. Nie wiem czy rozkloszowana mnie nie pogrubi. (ponoc niby wyszczupla)
ładna jest

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość

Pytanie do dziewczyn zapewniających nocleg gościom - po lekturze wątku o faux pas Młodych, musimy przemyśleć kwestie noclegowe. Mama TŻ-ta bardzo chce, żeby goście z tej części rodziny nocowali u nich w domu lub po domach krewnych mieszkających w okolicy. Warunki komfortowe (czyli nie 2 osoby na jednoosobowym dziecięcym łóżku lub podłoga do spania). Czy z perspektywy gościa taki nocleg to faux pas? Mamy jeszcze czas, żeby załatwić noclegi w hotelu; musimy mieć jednak rzeczowe argumenty do rozmowy; nie chcę urazić mamy TŻ-ta.
Nie ma co się przejmować. Ja zamierzam moim gościom zaproponować opłacony przez nas nocleg w akademikach (najpierw upewnię się czy nie ma tam grzybu itp ale powinno być ok bo są po generalnym remoncie). Jeżeli goście będą chcieli skorzystać to ok, a jak będzie to dla nich za niski standard to już trudno - niech sobie sami radzą. Nie stać mnie by wynająć dla wszystkich hotel (ok 60-70 osób) W tym temacie spotkałam się ostatnio z różnymi opiniami. Dla jednej mojej znajomej nocowanie w akademiku jest "disgusting" tak samo jak w hotelu z mniej niż 3 gwiazdkami, a np ciotka, która wydawała mi się lekko nadęta podobno była usatysfakcjonowana jak cała jej rodzina miała zapewniony nocleg na materacach w szkole. Z kolei koledzy tż już się cieszą na samą myśl o akademiku Także wszystkim nie dogodzę, ale na pewno nie zamierzam nikogo zmuszać do czegokolwiek

Dziewczyny... mam dwa śluby w tym samym czasie i nie wiem co robić! Nie chcę nikogo zawieść, ale nie dam rady być w dwóch miejscach jednocześnie. Obie pary wybierają się na nasze wesele i obie pary są dla nas bardzo ważne. Myśleliśmy już by się rozdzielić, ale i tak boję się, że będą mieli do mnie żal
Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 22:38   #1662
cornflower_girl
Zakorzenienie

say-helloDotka,gornek, alucior, anannke, Elrosa , mojakaren, Anesthesia, justynkie, Lemon Drop, rabbitka, Kate Noir Bardzo dziękuję za Wasze opinie - dużo mi wyjaśniły

IwciaxD Jeśli tylko sukienka jest dobrze odszyta, to wydobędzie z Twojej sukienki to,co najlepsze

enzunio za wino, na pewno będzie smakować gościom. Trzymam kciukiza zdrówko

mojakaren Najlepszy wybór z panią florystką - jestem bardzo ciekawa, jakie cuda wymyśli na Twój ślub Jak ja przymierzam się do rozmów z florystami, to zawsze mówię wprost, że mam taki a taki budżet. Wolę tańsze kwiaty (dobrze dobrane) niż droższe, które trzeba specjalnie sprowadzać, a których będzie mniej.

ana909 Ten tekst, który macie wystarczy. Swoją drogą jest bardzo piękny

hjarta Oj, przydałoby się Wam jak najszybciej wybrać zaproszenia Jak potrzebujesz jakieś namiary na wykonawców z Małopolski, to śmiało pisz, na pewno któraś z nas kojarzy

Kaigara Gratulacje

asiulek8 Moja przyjaciólka zamawiała buty w tej pierwszej firmie, była zadowolona. Z tego co mówiła, modyfikują też modele na prywatne zamówienie. A ze nie są to stricte buty taneczne, to myślę, że i do kościoła dadzą radę. Zastanawiam się, czy jesteś przywyczajona do takiej wysokości obcasa - tzn. czy będzie Ci w nich wygodnie po kilku godzinach przyjęcia.

ilussia Płatność za poradnię zależy od regionu, a czasami nawet i od parafii.

magdalenka_w_86Jeśli masz możliwość zamieszczenia fotek samego welonu w wątku, to byłabym bardzo wdzięczna

Kaigara W jakich sklepach przeceny garniturów? Przyszły teść zrobił rekonesans i mówił nam, że najwięcej przecen w okolicach maja (wg mnie może to raczej ostatni dzwonek na kupno garnituru dla pana młodego).

rabbitka Zdrowiej szybko

swiat-katarzyny Piękne inspiracje kwiatowe To szare nazywa się starzec - też trochę ostatnio za mną chodzi

mmona24 Wow, świetne rezultaty Myślę, ze najmniej docenianą atrakcją są szczęśliwi państwo młodzi - więc nie martwcie się o to, czy atrakcje będą

madzixx Na jaki kurs idziecie?

Lady Million Trzymam kciuki, żeby było jak najwięcej potwierdzeń

Kate Noir Daleko od siebie te wesela?

Co dos potkania z florystką, to dłuższe i bardziej konkretne będzie dopiero jak przygotuje ofertę. Na dzień dzisiejszy wzięłam TŻ-ta do komputera i oglądaliśmy palety kolorystyczne do dekoracji sali. Takiej odpowiadającej nam w 100% jeszcze nie znaleźliśmy, ale bardzo podobają nam się te kolory w tonacji brzoskwinia-koral z odrobiną różu wpadającego w fuksję lub akcentami turkusu (tak najbardziej kojarzą mi się z upalnym latem, nasyceniem światła). Sala biało-srebrna, więc nie jesteśmy niczym ograniczeni.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg pink_grey_colorpalette.jpg (52,7 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg cs-punchbowl.jpg (32,2 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg berryplumweddingjpg.jpg (116,3 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg coralandaquaweddingjpg.jpg (121,2 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg greta_2.jpg (25,8 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ombre-bridesmaids-bouquets.jpg (71,1 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ombre-wedding-flower-centerpiece-3.jpg (58,3 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1webo4.jpg (85,2 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bebu1.jpg (49,3 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bukiety_slubne_dalie2.jpg (75,5 KB, 4 załadowań)

Bogini kuchennego zniszczenia

Edytowane przez cornflower_girl
Czas edycji: 2014-01-07 o 22:40
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 22:46   #1663
Opiumalfa
Zakorzenienie

czy ktoras z was bedzie sporzadzala intecyze? pytam szczegolnie te z wlasnym biznesem albo z planem na niego?
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 22:53   #1664
cornflower_girl
Zakorzenienie

Opium u nas nie będzie intercyzy (głównie dlatego, że to, co najbardziej wartościowe nabyłam przed ślubem, czyli będzie należeć do mnie). A że w ramach działalności projektuję na zamówienie, to nie podejmuję dużego ryzyka finansowego (trochę inna sytuacja niż produkcja, gdzie jednak musi się sporo własnych funduszy zainwestować). Jeśli planujesz zajmować się tylko fotografią - to trochę podoba sytuacja; aczkolwiek za granicą mogą być inne przepisy prawne.

Stary 2014-01-07, 22:55   #1665
anannke
Zakorzenienie

Cytat:
Opium u nas nie będzie intercyzy (głównie dlatego, że to, co najbardziej wartościowe nabyłam przed ślubem, czyli będzie należeć do mnie). A że w ramach działalności projektuję na zamówienie, to nie podejmuję dużego ryzyka finansowego (trochę inna sytuacja niż produkcja, gdzie jednak musi się sporo własnych funduszy zainwestować). Jeśli planujesz zajmować się tylko fotografią - to trochę podoba sytuacja; aczkolwiek za granicą mogą być inne przepisy prawne.
cornflower a co projektujesz że tak zapytam?

Opium myślę że Vel ci może coś powiedzieć bo to w końcu nasza specjalistka

nie trzeba być IDEALNYM, żeby IDEALNIE do siebie pasować…
anannke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 22:56   #1666
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gornek Pokaż wiadomość
My z kosztami zmiescimy sie w 25 tysiacach, wesele 1 dniowe ok 70 osob nie znamy jeszcze dokladnie ceny garnituru oraz wódki, ale to wszsytko wyjdzie juz niedlugo.
Moj tata i mama tez juz obkupieni na wesele, bo stroje mają :P
My się zamykamy w tej kwocie przy 60 osobach na 2 dni.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 23:04   #1667
anka1897
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kuli1986 Pokaż wiadomość
Przybywam z relacją z ostatniej przymiarki i jestem mega zadowolona mega szczęśliwa, że tuż obok mam swoją jedyną sukienkę i wszystko mega mega mega

Po pierwsze jestem zadwolona z idealnego dopasowania sukienki z tego, że pomomo swojej objętości i warstw jest leciutka (ale to już wiedziałam przy zakupie )
fajnie, że jesteś zadowolona teraz czekamy na zdjęcie w sukience i fryzury

Cytat:
Napisane przez aneczka25057 Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o wierszyki nt. pieniędzy i innych zamienników to może zamiast pisać takie info. na zaproszeniu lepiej wypisać prośbę na osobnym bileciku
popieram moja część rodziny otrzyma zaproszenia bez wkładki, natomiast narzeczonego (nie cała) z bilecikiem Próbowałam odwieść Tż od tego pomysłu, ale uparł się

Cytat:
Teściowa z chłopem zrobili listę gości od swojej strony, więc lista gości zamknięta Wyszło jakieś 80 osób do zaproszenia.
Co do noclegów, to ja na pewno będę rezerwować jakieś pokoje, jeszcze nie wiem ile. Na pewno dla gości ze Szczecina, o ile potwierdzą przybycie i w jakim składzie. Plus jeden pokój dla dziadków. Co do reszty to nie wiem, czy u mnie w domu czy w pokojach na sali - muszę to obgadać z ojcem. Reszta rodziny jest na miejscu albo ma max 40 km.
Był też temat transportu - wstępnie planujemy zapłacić jakiemuś znajomemu stówkę, żeby rozwoził miejscowych. Wśród tych co mają dojazd ok. 30-40 km są osoby niepijące, które zawsze prowadzą, więc nie ma problemu. Na salę z kościoła dowozów nie będzie Jest 3 km za miastem, bez przesady ;]
Skusiłam się przez Ciebie na straplesa od Ewki sukienki jeszcze nie mam ale biustonosz już zamówiony
My wczoraj sporządziliśmy ostateczną listę gości i jak nic z dziećmi wychodzi 200 osób
Ciekawy pomysł mamy znajomego taksówkarza, może będzie chciał dorobić sobie

Postanowiliśmy zamówić inne zaproszenia dla dorosłych i inne dla dzieci Część z nich (bliska rodzina, mój i Tż chrześnik) dostaną osobne

Aniołek 10 tc [*] 22.11.2019 r.

Edytowane przez anka1897
Czas edycji: 2014-01-08 o 07:10
anka1897 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 23:05   #1668
Kate Noir
Zakorzenienie

Cytat:

Kate Noir Daleko od siebie te wesela?
Tak - 1200 km Nie chcę aby któreś z nich pomyślało, że mi na nim nie zależy.

Miłej nocy dziewczyny
Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 23:05   #1669
positive rebel
Rozeznanie

Wpadłam na chwilę żeby się pochwalić Kupiłam srebrne buty
Byłam dziś z siostrą TŻta na zakupach i nic mi się nie spodobało, wróciłam do domu, usiadłam przed kompem wpisałam "srebrne buty" w google i znalazłam
Oto one:

http://aligoo.pl/produkt/519_Hengst-...11-silver.html

Nie mogę się doczekać aż przyjdą. Jeśli chcecie wrzucę zdjęcia.

Co do sweterka/ bolerka chyba poproszę teściową żeby mi coś uszyła/ wydziergała

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-07, 23:07   #1670
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez anannke Pokaż wiadomość
cornflower a co projektujesz że tak zapytam?

Opium myślę że Vel ci może coś powiedzieć bo to w końcu nasza specjalistka
Pomoc nie potrzebna, bo idziemy do prawnika w tym celu, tak pytam z ciekawosci. Tutaj jest to norma, kazy modyfikuje kontrakt slubny u notariusza wg swoich upodoban.

Mielismy troche niezla przeprawe dzis z TZtem bo musielismy porozmawiac o smutnych rzeczach, typu rozwod, smierc, bankructwo itp. ale co racja to racja. Rozdzielnosc majatkowa ma duze plusy. I mimo tego, chcialabym miec swoje pieniadze, a TZ swoje i oczywiscie wiekszosc przeznaczac na wspolne cele, jednak jezeli moja firma za 20 lat sie rozrosnie a TZ mnie zostawi to nie chce, zeby mu sie nalezala polowa mojej firmy, itp, itd. Poryczalam sie nie raz, ale trzeba bylo taka rozmowe przeprowadzic. Dodatkowo, jezeli ja za wlasne pieniadze cos bede chciala kupic a tZ sie na to nie zgodzi to po zapewnieniu bytu rodzinie, moge caly czas to kupic (jak mi starczy kasy. Generalnie wszytsko jest wspolne, ale zarobki sa osobne plus wspolna kasa. Oczywiscie na raze teoryzuje, wszystkiego dowiemy sie w czwartek.

eh ide spac, ciezki to byl wieczor o takich przykrosciach rozmawiac. ale chociaz wiemy na czym stoimy.

Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 23:10   #1671
asiulek8
Wtajemniczenie

Cornflower - ja jestem taka, ze moga mi nogi sikac krwia i obtarciami a butów nie zmienię, a tym bardziej nie zdejmę 10 cm obcas to tak spoko

A co do kolorów, mam bukiety utrzymane w kolorze brzoskwiniowym, mogę Ci na pw przesłać moje ustalenia z florystką, ale to jutro

Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 23:24   #1672
kulbensikowa
Wtajemniczenie

Cytat:

a ten peeling migdałowy z Eris, to chodzi Ci o ten z Pharmaceris 10 % almond peel?? jak tak, to stosowałam i też uwielbiam
a jak wygląda opakowanie?

POBIERAMY SIĘ !! 08.08.2015

Mądrzy ciągle się uczą, głupcy wszystko umieją.
kulbensikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 23:31   #1673
missmalezji
Wtajemniczenie

Cytat:

Po drugie przemierzyłam cały salon w sukni szybkim, wolnym krokiem, obroty jak w tańcu hehe siadanie i jest idealnie
Po trzecie rozwiązałam problem z kołem i mam koło które można dowolnie regulować więc szerokości sobie nie dodam kołem tylko będę miałą przestrzeń swobodną na stopy i nic mi się nie będzie plątać.

A co do fryzurki próbnej też jestem bardzo zadowolona, miesiąc temu też miałam próbną ale nie czułam się w niej. Wybierałam spośród dwóch faworytek i ta okazała się strzałem w dziesiątke a poprzednia niewypałem
super ze udalo sie rozwiazac problem.ledwo ci 3 dni zostaly nie liczac soboty! nie wierze ze to juz nasz sezon sie zaczyna..!

Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość
Tak - 1200 km Nie chcę aby któreś z nich pomyślało, że mi na nim nie zależy.

Miłej nocy dziewczyny
oj ciezka sprawa.. sama nie wiem co bym zdecydowala. jedno kest pewne - trzeba im dac znac zeby wiedzieli na czym stoja,prawda?
dziewczyny jak to kest z kupowaniem zapro przez all? trzeba kliknac kup i ilosc taka jaka chcemy tak?

missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 23:35   #1674
cornflower_girl
Zakorzenienie

Anannke Jestem grafikiem od stron internetowych. O innych graficznych rzeczach podstawowe pojęcie mam (typu jaka to czcionka, jakie kolory, jaki papier do druku - można śmiało pytać o takie rzeczy ).

Kate To rzeczywiście trudny wybór. Jakby było bliżej, możnaby być na dwóch imprezach; tutaj to bez teleportu się nie obejdzie

Opium Każda para ma inną sytuację i dla każdego jest inne rozwiązanie. Temat naprawdę trudny, uważam że trzeba go wspólnie przerobić i to obowiazkowo przed ślubem. W tym momencie firma jest dla mnie asekuracją (dodatkowa kasa zawsze się przyda; zostawiam to jako furtkę w przypadku macierzyńskiego/ wychowawczego) - dlatego też nie biorę pod uwagę rozdzielności. Ale pewnie brałabym pod uwagę po ślubie, jeśli któreś z nas zdecyduje się na ryzykowny biznes, żeby zabezpieczyć siebie/ dzieci w razie niepowodzenia. Mam nadzieję, że rozmowa dobrze się potoczy, a życiowy scenariusz napisze tylko te dobre opcje

asiulek8 Dzielna kobieta z Ciebie Będę bardzo wdzięczna za wiadomość

Edytowane przez cornflower_girl
Czas edycji: 2014-01-07 o 23:36
Stary 2014-01-07, 23:43   #1675
cude
Zadomowienie

Witam się w nowym wątku i życzę
wszystkiego najlepszego w naszym roku

Chciałam nadrobić, ale 70 stron o dla mnie za dużo

Gratuluję sukien, pewnie wszystkich nie widziałam, ale są piękne. I Wy też pięknie w nich wyglądacie

Jak pokazujecie biżuterię, to żałuję, że nie mam przekutych uszu.

Witam także nowe PMki

Transport jest u nas kwestią sporną. TŻ dojedzie do mnie ze swoją bliższą rodziną 100 km, potem do kościoła 6 i na salę 10. Większość gości będzie z daleka, więc będą mieli własne auta. Planowaliśmy nocleg w internacie oddalony od sali jakieś 3 km. Nie wiem co będzie lepsze, kierowca czy jakiś bus? Ludzie chyba będą zbierać się raczej masowo, więc na koniec może być ciężko. Teściowa z kolei wolałaby wynająć busa dla rodziny z TŻ okolic i nie robić poprawin. Nie narzuca nam swojej woli, czasami wydaje mi się, że to dobre wyjście. Sama już nie wiem co z tymi gośćmi zrobić

Zamówiliśmy fotografa za 500 zł. Ci w rozsądnej cenie mają zajęty termin. Nasz jest amatorem, ale fotki są spoko Ma 18 lat

Iza, wasza cena zbiła mnie z nóg. Myślałam, że się jednak pomyliłaś przy pisaniu posta i miało być 1700

Zaczynam chcieć kamerzystę Tylko Ci także mają zajęty termin. Jest taki jeden, też bardziej amatorsko. No i tak się zastanawiam...

---------- Dopisano o 00:43 ---------- Poprzedni post napisano o 00:35 ----------

I chyba pierwszy ślub już za 3 dni

U mnie 1 z przodu, 199

Edytowane przez cude
Czas edycji: 2014-01-07 o 23:46
cude jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 05:03   #1676
poznanianka1990
Zakorzenienie

Przepraszam za moją nieobecność, ale ostatnio brakuje mi czasu - doba powinna trwać 48h Mam teraz dużo nauki, do tego praca, pisanie pracy mgr (jeszcze teorii nie zaczęłam, mam metodologię i właśnie robię badania), muszę jeszcze 100h praktyk zrobić (ciekawe kiedy skoro pracuje...), co drugi weekend zajęcia, egzaminy... Będę tu zaglądać, ale nie wiem jak często...

U nas cały czas ja tapecie temat mieszkania, czekamy cały czas za decyzja kredytowa... Aczkolwiek znów się rozbudził temat ślubu, bo w niedzielę w Poznaniu są targi slubne, oczywiście sie na nie wybieramy Chcemy wybrać ostateczny model obraczek, może zaproszenia, buty dla mnie. Zobaczymy

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 05:35   #1677
enzunio
BAN stały

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
za wino!
Jak Robert prowadzi zajecia? Sam wymyśla układ czy mówicie co chcecie, jakie figury i on tylko prowadzi żeby dobrze zatańczyć. I najważniejsze: ile płacicie?
Nie poszliśmy w końcu...
A na pierwszych zajęciach upewnił się ile umiemy i wałkowaliśmy obroty bo w tym jestem cienka jak dupa węża

Cytat:
Napisane przez Lady Million Pokaż wiadomość

01.03.14 r.
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 07:00   #1678
no_doubt
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez positive rebel Pokaż wiadomość
Byłam dziś z siostrą TŻta na zakupach i nic mi się nie spodobało, wróciłam do domu, usiadłam przed kompem wpisałam "srebrne buty" w google i znalazłam
Oto one:

Co do sweterka/ bolerka chyba poproszę teściową żeby mi coś uszyła/ wydziergała
Fajne buciki Też zaczynam przekonywać się do srebrnych butów

TEN dzień: 09.08.2014
Nasze największe szczęście: 18.05.2016 r.
no_doubt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 07:09   #1679
Lemon_Drop
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rabbitka Pokaż wiadomość
Co do welonu moj nie jest typowo hiszpański, jest długości katedralnej, ale nie ma tej koronki przy twarzy dla przypomnienia zdjęcie

i wrzucę na chwile z sukienką, wydajee mi się, że pasuje :P

ten! ten! piękny

Ślicznie wygląda ten welon

Cytat:
Heeej
Lemon_drop-śliczne te grzebyki
najbardziej podoba mi się 1
założyłam sobie konto na PayPalu i też zamierzam pobuszować

Cytat:
Napisane przez netty Pokaż wiadomość
Świetne grzebyki Popieram opinię większości i wydaje mi się, że najlepiej pasuje nr 2
Dzięki za opinię

Cytat:
te szare liście co to jest??????
Śliczne te twoje nowe inspiracje Co do liści to nie pomogę bo się na tym kompletnie nie znam Może Myhę spróbuj złapać?

Cytat:

Ale suuuper! Już nie mogę się doczekać Twoich fotek w ślubnym looku, mam nadzieję że wrzucisz chociaż jedno

Cytat:
Dziewczyny... mam dwa śluby w tym samym czasie i nie wiem co robić! Nie chcę nikogo zawieść, ale nie dam rady być w dwóch miejscach jednocześnie. Obie pary wybierają się na nasze wesele i obie pary są dla nas bardzo ważne. Myśleliśmy już by się rozdzielić, ale i tak boję się, że będą mieli do mnie żal
Współczuję, nie miałam takiej sytuacji jeszcze ale domyślam się że wam ciężko.... Nasi znajomi mają tak z naszym weselem i weselem w rodzinie... co najlepsze TŻ chciał tego kolegę za starszego, w styczniu mają dać nam odpowiedź

cornflower_girl druga i trzecia paleta

Cytat:
Napisane przez positive rebel Pokaż wiadomość
Oto one:

No jasne! Jak przyjdą to czekam na real foto

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
Cornflower - ja jestem taka, ze moga mi nogi sikac krwia i obtarciami a butów nie zmienię, a tym bardziej nie zdejmę 10 cm obcas to tak spoko
Brrrr! Aż gęsiej skórki dostałam!

Cytat:
Napisane przez missmalezji Pokaż wiadomość
dziewczyny jak to kest z kupowaniem zapro przez all? trzeba kliknac kup i ilosc taka jaka chcemy tak?
Dokładnie tak Później dostajesz najczęściej projekt do wyboru (Cczcionki, tekst itp.), ustalacie i po akceptacji idzie do druku No chyba że chcesz zamówić próbki?
Stary 2014-01-08, 07:16   #1680
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
My tak mieliśmy 2 lata temu, w jednym dniu wesele mojej najlepszej koleżanki ze studiów i kuzyna, odległość 300 km. Problem się trochę sam rozwiązał przez małą kłótnię w rodzinie, pojechaliśmy do koleżanki. Myślę że przez to ten kuzyn, jego brat z żoną oraz wujek z ciocią mogą nie przyjść do nas, w ramach "rewanżu".
Na Waszym miejscu zrobiłabym losowanie, a znajomym wytłumaczyła że los zdecydował - powinni zrozumieć. Jak się rozdzielicie to każde z Was będzie miało skopaną imprezę.

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości