|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3961 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXVIII
Cytat:
![]() O to muszę obczaić, dziękować!
![]() |
#3962 | |
Spaceroholiczka
|
Cytat:
![]() Mogę przy kwasach używać innych kosmetyków; masek, peelingu sodowego czy to już za dużo? Kwas mogę nakładać najpierw co 3-4 dni (po 3-dn. próbie uczuleniowej, tylko gdzie? przedramię i za uchem?). Co zrobić, gdyby jednak mnie uczuliło, czym zmyć taki tonik? Mogłabym nakładać go na dzień; w razie czego zauważyłabym, że coś się dzieje, nocy trochę się obawiam... Ale byka strzeliłam z tym wiatErem, przepraszam ![]() Edytowane przez Kaveri Czas edycji: 2014-01-07 o 22:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3963 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak, za uchem na pewno. Ja używam i peelingu, i masek - Ty masek możesz, peelingu nie bardzo. Zmyć - dużą ilością wody z niewielkim dodatkiem sody. Możesz nakładać na dzień, jeśli bezpośrednio po nie wychodzisz na słońce. ---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ---------- Z jakim wiaterem? ![]()
![]() |
#3964 | |
Spaceroholiczka
|
Cytat:
No i najważniejsze, ale pewnie głupie, pytanie - czy ja nie jestem za młoda na kwasy? ![]() ![]() Edytowane przez Kaveri Czas edycji: 2014-01-07 o 22:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3965 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3966 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() serio? taki tok myślenia jest po prostu masakrą...
![]() |
#3967 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Serio. I mój organizm dobitnie mi tej nocy powiedział, że denerwować się nie mogę ![]()
![]() |
#3968 | |
Spaceroholiczka
|
Cytat:
Wszystko spisałam, dziękuję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3969 |
Zakorzenienie
|
Polecicie jakieś minerałki coby tak jak AM nie podkreślały suchych skorek, bo AM mi ostatnio suchotę robi z twarzy
![]() I pytanko numer dwa: gdzie kupić garnitur i porządną koszulę coby nie zbankrucić totalni? ![]() Ja się nie znam, TŻ tym bardziej, bo jedyny garnitur jaki maa to ten z matury, a to 10 lat temu było ![]() Kupiłam też w końcu telefon i laptop by się przydał nowy, a gdzie w tym wszystkim oszczędzić ![]()
#3970 | |
Zadomowienie
|
Owszem
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Wy tu o kwaszeniu, a ja zielona w tej kwestii jestem ![]()
![]() |
#3971 |
Zakorzenienie
|
Kaś, no nie mogę po prostu!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#3972 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A takie kwiatki, co Kaś opowiedziała... Zdarzają się. I nie ma co ich słuchać. Przecież ma się DOPIERO 20parę lat. O, bożche.... Dziś idę kupować staniki - MISJA! No i krem sylveco z betuliną ![]() Włosowo , spoko, wczoraj AiK ![]() Trochę samotnie mi w tym Poznaniu ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- Cytat:
Edytowane przez 201607231719 Czas edycji: 2014-01-08 o 09:11 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3973 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja bym tak nie mogła, mimo że młodo w dzisiejszych czasach wyszłam za mąż, młodo zostałam mamą, to jednak nie wyobrażam sobie nie pracować, nie spełniać hobbystycznie, zawodowo, osobiście nie czerpać przyjemności z życia, tylko być przykładną żoną i codziennie stać nad żelazkiem i prasować skarpetki. ![]() Dzień dobry ![]()
![]() |
#3974 |
Zadomowienie
|
Kaś, a to chyba nie pierwszy raz słyszałaś? Jeżeli Cię to tak zdenerwowało, to znaczy, że gdzieś Ci się tam w głowie plączą takie myśli, które Ci ktoś nawkładał. Wiesz, takie "a może jednak ma rację"?
Tak samo zresztą, jak ta kuzynka - chyba sama nie jest tak bardzo pewna swego, skoro z takim zapałem chce Ciebie "przeciągnąć na swoją stronę". Osoba zrównoważona nie potrzebuje dodatkowej akceptacji dla swoich poczynań. Po prostu robi swoje... ![]() A w temacie wątku: włosy nie słuchają mnie już drugi dzień. Są brzydkie, mają gdzieś moje starania ![]() Edytowane przez Floria Czas edycji: 2014-01-08 o 09:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#3975 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moim zdaniem słusznie zareagowałaś. Krótko i dobitnie ![]() Cytat:
![]() ![]()
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć." |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3976 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Pewnie, że boli mnie to, że rodzina pewne sprawy załatwia za moimi plecami tylko dlatego, że moja sytuacja prywatna nie jest ustabilizowana ( "nie masz chłopa, to nie wiadomo, co jeszcze w życiu wymyślisz" - i tak sprawa np. dziedziczenia została załatwiona za moim grzbietem, ale tu akurat rodzina sama zrobiła sobie kuku ![]() I tak, czuję się też czasem samotna. Ale to wtedy, gdy pracuję mniej, niedługo się to zmieni ![]()
![]() |
#3977 |
Spaceroholiczka
|
Kascysko, u mnie jest odwrotnie. Mama powtarza mi tylko, bym nie była głupia i nigdy nie wychodziła za mąż ani robiła sobie dzieci, bo będę głupia tak, jak ona, popełniając ten błąd.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3978 |
Zadomowienie
|
Kaś. No to już widzisz, gdzie jest problem, który kuzynka Ci tylko uprzejmie pokazała (miło z jej strony, co nie?
![]() Odpępnienie od rodziców, oczywiście bez zrywania więzi itd.Ty jesteś ze sobą od początku do końca życia. Inni się pojawiają i znikają. Wyobraź sobie scenę, że kuzynka patrzy na Ciebie i mówi, że "pewnie Ci się trudno żyje bez prawej nogi" - chociaż Ty widzisz i czujesz, że przecież tę nogę masz. No i jak jest wtedy Twoja reakcja? Nie będziesz spała w nocy ze zdenerwowania? Jesteś młoda, wszystko się zdarzy we właściwym dla siebie czasie, bądź pewna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3979 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() przykre to, bardzo...
![]() |
#3980 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3981 |
Spaceroholiczka
|
No cóż...
Jakby miała jej bezgranicznie słuchać, to daleko bym nie zajechała ![]() Są sprawy, w których ma rację, owszem, ale nie we wszystkim i swoje zdanie też muszę - w końcu - mieć. |
![]() ![]() |
![]() |
#3982 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jestem odpępniona, jeżdżę do domu stosunkowo rzadko. Mea pulpa, nie wpadłam na to, że mojej kuzynce tak rodzina mózg wyżarła ![]() No nic, muszę się skupić na spożyciu czegoś i lecieć do roboty ![]()
![]() |
#3983 |
Zakorzenienie
|
ale cisza
![]()
![]() |
#3984 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3985 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A jak to nie ma być garnitur na codzień, to przecież nie musi być Wersacze chyba. ![]()
![]() |
#3986 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzięki! Jak kiedyś pójdę do pracy z pięknymi włosami to Ci sms napisze, że możesz przyjśc zobaczyć ![]() ![]()
![]() |
#3987 |
Zadomowienie
|
![]() Edytowane przez Floria Czas edycji: 2014-01-08 o 13:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#3988 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jak jakiś kwas mnie podrazni, zazwyczaj myje twarz zwykłym szarym mydlem, czasem sodą lub proszkiem do pieczenia. Zawsze możesz osłabic działanie kwasu, ja zazwyczaj podnoszę lekko pH, lub po 30 minutach od nałożenia kwasu, nakładam krem nawilżajacy. Próbę robię za uchem, potem na czole, które jest najmniej wrażliwe ![]() Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3989 |
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj cały dzień w domu, cholernie długo spaliśmy z TŻtem, teraz będę robić pytania na egzamin i czekać na paczki, bo oczekuję przynajmniej trzech-czterech, a tymczasem odebrałam jedną - do współlokatorki
![]() W ogóle DHL mnie wkurzyło, umawiałam się z nimi na wczoraj po 15 lub dzisiaj cały dzień i wczoraj o 9 rano na uczelni dostałam smsa, że paczkę próbowano dostarczyć ![]() ![]()
#3990 |
Zakorzenienie
|
Hej laseczki chciałam poinformować, że w moim Rossmannie szampony Joanna Naturia i szapony Barwa Naturalna są w cenach na dowidzenia po 1,39zł i 1,99zł
![]() Jakby któraś reflektowała, to mogę jeszcze jutro zobaczyć czy nadal są i w razie W kupić ![]() Dorwałam też ostatnią maskę fructis czerwwoną emolientową ![]() ![]() Na włosach siedzi sesa na skalpie i kokos na długości, który wreszcie wykończyłam ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:20.