|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Druga czesc wątku nosić będzie nazwę: | |||
| Były bąki, kupy i marudzenia, od dziś myślimy co dzieciom dać do jedzenia. |
|
1 | 2,78% |
| Marchew, jabłko i ziemniaczek, niech nam rośnie zdrowo każdy dzieciaczek. |
|
0 | 0% |
| Nasze pociechy poznają nowe smaczki i w miseczkach znajdują marchew, dynię i ziemniaczki. |
|
1 | 2,78% |
| Daj mi tę noc, tę jedną noc! Przespaną noc- tę jedną noc! |
|
3 | 8,33% |
| Mama biega już od rana, chociaz mocno niewyspana! |
|
0 | 0% |
| Skazy, krostki i wysypki- od tygodni męczą wszystkich! |
|
0 | 0% |
| Ach to wszystko trudne strasznie- niech to dziecko wreszcie zaśnie! |
|
1 | 2,78% |
| Gdzieś promocja na pampersy? Wątek nasz wie o tym pierwszy! |
|
3 | 8,33% |
| Uff jak gorąco! Puff jak gorąco! Słuchają maluchy nieustająco |
|
0 | 0% |
| Lokomotywa i kaczka dziwaczka to repertuar dla każdego dzieciaczka |
|
0 | 0% |
| Na pierwszy ząbek czekamy i dietę malucha rozkminiamy. |
|
1 | 2,78% |
| W głos się śmieją dzieci nasze, zaraz będą wciinać kaszę! |
|
9 | 25,00% |
| Mama pokaż cały świat, bo ja nie chce lezeć tak! |
|
11 | 30,56% |
| Zieleń, złoto, jajecznica- w kupie cała okolica! |
|
1 | 2,78% |
| Już marchewka się szykuje, mama dziecku ją gotuje! |
|
2 | 5,56% |
| ostre tutaj są rozmowy, wątek mamy odlotowy! |
|
1 | 2,78% |
| Rozszerzania diety czas - oby kolki poszły w las! |
|
1 | 2,78% |
| Marchew, jabłko dobra rzecz - oby kolki poszły precz |
|
1 | 2,78% |
| mamusie listopad-grudzień. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 36. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1441 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kupy, bąki,ulewania - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! Mamy XI-XII'13 cz.I
Ponadrabialam, nawet dużo tego nie było:P Na początku miała być na początku ( ) , teraz w połowie, pewnie zaraz wcale nie będzie(mam nadzieję) Chociaż kupiłam sobie śniegowce a tu zunk![]() Właśnie miałam pisać,że baaardzo podobna do tż z tego jak go na zdj widziałam jest cudowna![]() to nie pomoże na małego potwora ![]() Cytat:
Cytat:
trzymam mocno kciuki! To niewarygodne jaką taka mała istotka ma wolę walki Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a dzisiaj udało mi się ją uśpić o 1 w nocy, no i stosujemy Wasze rady, że biorę ją na ręce ja lub tż, uspokajamy i do wózka/łóżeczka i na zmianę. No i zauważyłam, że przy zamkniętych drzwiach od pokoju gdzie śpię z nią sama i zgaszonym świetle śpi dłużej, dzisiaj do 7.15 spała dzięki Bogu...Cytat:
Wczoraj nie mieliśmy szczepienia, bo tż nie mógł się dodzwonić do przychodni.... -.- Ale potem byłam u gin i wszystko ok, nie mogła znaleźć ujścia szyjki, ale potem wygrzebała przepisała tabsy i powiedziała, że spokojnie do pierwszego okresu można bez zabezpieczeń![]() Potem pojechaliśmy na USG bioderek i wsio jest ok z potworakiem:P Nasze dni mijają w zależności od kupy, ale mleko zdecydowanie pomaga, wczoraj pierwszy raz bez niczego zrobiła kupę i to żółtą, ale potem miała zaparcie i zielonego kupztala ale mniej wody dostała i wydaje mi się, że to od tegoJestem zła na siebie, bo za późno zamówiłam Bebiko COmfort i nie wiem , czy mi przyjdzie dziś czy jutro... Musze pomieszać mleczko z Bebiko zwykłym chociaż, bo mam końcówkę Comfortu... A no i chciałam podziękowac bodajże Antibi za to, że napisała, że smaruje pięty zwyklym kremem grubo i na to skarpeta! dzięki!!!! Pomaga świetnie, a już traciłam nadzieję! ![]() Fotki dzieciaczków cudowne
|
|
|
#1442 |
|
Zakorzenienie
|
haha powaznie u mnie sie tak mowi. Ja nie praktykuje, , ale np. wstazke na wozku mam[od zakupu zotalaa] i dopiero po chrzcie sciagne.
Pepper- Witaj znow odzywaj sie czesciej ![]() dobra zbieram sie na te zakupy jak wroce [pewnie wieczorem] to poczytam
|
#1443 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1444 |
|
Zakorzenienie
|
a czemu za długo? nie wybudzam jej na jedzenie, jakby była głodna to by się sama upominała
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#1445 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tymek też się krztusi jak zassie,a że zasysa łapczywie to słychać takie dziwne dźwięki i za chwilę juz trzeba po pleckach klepać ![]() Już powoli się to tego przyzwyczajam... Cytat:
![]() za szczepienie.Pewnie przy wkłuciu zapłacze,ale przytulisz,dasz buziaka i będzie okU nas obyło sie bez żadnych skutków ubocznych,ale apteczka była przygotowana.Termometr w pogotowiu,Altacet,czopki i Pedicetamol przygotowane. Cytat:
Tymus pozdrawia imiennika Cytat:
![]() Cud że jeszcze nie urwał
|
||||
|
|
|
#1446 |
|
Zakorzenienie
|
a wiesz że to jest pogański zabobon?
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2014-01-08 o 10:17 |
|
|
|
#1447 |
|
Zakorzenienie
|
uż tak.
ale wstążka by,la już jakwózek kupowałam:Pdobra lece bo mi zaraz bus ucieknie
|
#1448 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie to co zjadła to ulała i tak w kółko ![]() Może była rozdrazniona z powodu ciagłego ulewania. ![]() Tymek jak mu się uleje to robi się nerwowy i zaczyna płakać czasem.To nic miłego dla takiego dzieciaczka. Cytat:
![]() Cytat:
!Chyba bym na zawał zeszła![]() Jak kiedyś Tymek spał 7 godzin to aż mnie ciary przeszły jak się obudziłam.Nie wiedziałm co sie dzieje ale fizycznie nie odczułam że tyle spalismy.To był jeden raz.
|
|||
|
|
|
#1449 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale jakbym miałą wszystkie serie ściągnięte to oglądnełabym. Odmóżdżyła ![]() Aaby jaka Nina kudłata![]() A ja zdziwiona pozytywnie, Liwka wczoraj marnie spała na naszych eskapadach, padła o 8i obudziła się na jedzenie o 3 w nocy Teraz też własnie zasneła, czas sprzatać
|
|
#1450 |
|
Zakorzenienie
|
MISS Widze Cię na dole-odezwij się
|
|
|
|
#1451 |
|
Zakorzenienie
|
myślę, że tak, dodatkowo była rozdrażniona swoim zmeczeniem a to ulewanie nie pozwalało jej zasnąć.
|
|
|
|
#1452 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc jestem spokojna
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#1453 |
|
Zakorzenienie
|
Fotki Tymcia z sesji
Tutaj był jeszcze noworodkiem,no prawie juz niemowlaczkiem(26 dni miał) Idę zjeść śniadanie póki mały śpi i na spacerek na pocztę-odebrać paczkę z kompletem pieluch
Edytowane przez nemosek Czas edycji: 2014-01-08 o 21:50 |
|
|
|
#1454 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() śliczna ![]() Cytat:
![]() i wygina się wtedy, przeciąga...ale w sumie lubi cmokac...nie musi leciec... a smoka nie chce Córko slicznotka ![]() a smoka nie chce...sprobuje jeszcze jakiś inny kupic ![]() a tu nasz Czupurek Edytowane przez lusesita23 Czas edycji: 2014-01-08 o 10:56 |
|||
|
|
|
#1455 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
||
|
|
|
#1456 |
|
Zadomowienie
|
Hej jak zwykle całymi dniami jestem na telefonie tylko napisać coś nie ma kiedy.
Przede wszystkim Aga strasznie się cieszę!!! Po ostatnim wpisie zmartwiłam się bardzo i głupio pisać, ale miałam myśli, że już nie będzie lepiej, a tu taka niespodzianka. I tak myślę, że skoro ja tak się z tego cieszę, to co Ty musisz czuć Super poprawiłaś mi wczoraj skutecznie humor. Wielkie buziaki dla Anulki i cały czas oczywiście kciuki.Tyle zdążyłam napisać i muszę uciekać na spacerek. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1457 | |
|
Zakorzenienie
|
czesc
Cytat:
aaby matko czarnulka z Niny, sliczna (tfu, tfu )nemosek piekne zdjecia, ja sie witam po ciezkiej nocy, mlody steka non stop, w miedzy czasie histerycznie placze, oszalec mozna, spalam moze ze 3 godz, chyba tez zakupie bebilon comfort
|
|
#1458 |
|
Rozeznanie
|
Nemosek -pieeeeeekne zdjecia!!!!
Lusesita - wloski do pozazdroszczenia slicznieWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1459 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja żałuję że nie zrobiliśmy sesji ale pierwsze tygodnie były ciężkie. Ale może na roczek sobie strzelimy
|
|
#1460 |
|
Zadomowienie
|
Jaka piękna sesja ale to zasługa modela!!! Super.
A tu jaka piękna czupryna...Jej jakie te zdjęcia wszystkie są super, dzieciaki takie piękne. I pomyśleć że za jakiś czas z łezką w oku będziemy wspominać jakie te nasze cudowności były malutkie i piękniutkie i grzeczniutkie.
|
|
|
|
#1461 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzieciaki wszystkie cudne
Mao poszperaj po necie w przepisach bo sporo przepłacasz za mąkę z przyprawami ![]() Sorento dzięki za info, zawsze myślałam, że taka impreza z dostawą do domu to sporo droższa to się nawet nie zagłębiałam, a teraz to sobie zaszaleję, a co? ![]() Anoula kciuki za córunię i tatusia, dadzą radę |
|
|
|
#1462 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1463 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Moje dziecko jest chyba jakieś nadpobudliwe Widziałam, że któraś z Was też o tym pisała. Otóż mała często wymachuje rączkami i nóżkami i bije się po twarzy. Łapie nerwowo smoka, macha przy tym głową Dobrze, że niedługo idziemy do pediatry to zapytam o to. Może to wzmożone napięcie mięśniowe
|
|
|
|
#1464 |
|
Wtajemniczenie
|
Mao jak pieczesz z czystej mąki chlebowej to tak, ale ja wyczaiłam kilka fajnych przepisów tylko z dodatkiem chlebowej albo żytniej, to różnica jest. Ale jak Ci pasują mieszanki to szybciej jest bez wątpienia. Cudny ten zapaszek jak się chlebuś piecze
![]() Aaby nie wpadłam na to, że to może skok, bo u nas też ostatnimi dniami Hania się wybudza z takim płaczem strasznym jakby własnie czymś przerażona, już się martwiłam, a może to "tylko" skok
|
|
|
|
#1465 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny jakie macie sposoby na potówkę?? Przemywać i co jeszcze?
|
#1466 |
|
Zakorzenienie
|
może Octenisept? mi położna polecała na wszystko ;]
chyba nic poza przemywaniem i ubieraniem lżej
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2014-01-08 o 12:13 |
|
|
|
#1467 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1469 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1470 |
|
Zadomowienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:46.

Chociaż kupiłam sobie śniegowce a tu zunk

dzięki Bogu...
ale mniej wody dostała i wydaje mi się, że to od tego
za szczepienie.Pewnie przy wkłuciu zapłacze,ale przytulisz,dasz buziaka i będzie ok