Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013, cz.III - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części:
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013, cz. IV 0 0%
Śmiechy, piski i pełzanie, a przede mną już kolejne wyzwanie 0 0%
Główkę pięknie już trzymamy, wkrótce usiądziemy bez pomocy mamy 6 15,00%
Już obiadki pięknie jemy i do mamy się śmiejemy 3 7,50%
Nasze dzidzi są radosne, a mamusie chcą już wiosnę 8 20,00%
Gaworze i piszczę całe dnie, bo chcę powiedzieć, że kocham cię 19 47,50%
Obiadki wcinamy, na ząbki czekamy 2 5,00%
W wanience nóżkami sobie chlapie i czasem mamę za włosy złapie 2 5,00%
Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-08, 07:59   #3061
kaska87
Zakorzenienie

Dot.: Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013,

to mój Miki od urodzenia robił 1-2 kupki max dziennie, a od kiedy mu podaję mafefkę, ziemniaczka to robi 3 także mu to służy

Czarna ja wczoraj też robiłam przymiarkę i na płasko go położyłam w tej spacerówce i chyba mu pasowało bo się rozglądał

muszę się iść przyodziać bo kurier ma dzisiaj być

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 08:02   #3062
kama1987
Rozeznanie

Dot.: Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013,

Hej

TZ z Zuzią śpią a ja właśnie piję kawkę Muszę dzisiaj iść zapytać o chrzciny do kościoła kiedy są, bo chyba już najwyższy czas się dowiadywać jak chcemy pod koniec lutego chrzcić.
Tylko mam problem. Chrzestnym będzie mój brat i chcemy siostrę TZ, tylko ona jest w Niemczech. Jak nie da rady przyjechać to musimy kogoś innego wybrać i nie wiem kogo
A niechcemy czekać bo jak z nimi gadaliśmy to niewiedzą kiedy przyjadą na wakacje do PL i mogą w tym roku, a mogą w przyszłym.

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
dziewczyny HELP co robicie/podajecie jak Wasze dzieciaczki pare dni nie mogą zrobic kupki i sie męczą? juz kilka dni jak Julka nie moze zrobic ,masuje jej brzuszek, ogrzewam suszarką, kąpie w cieplej wodzie, klade na brzuszek, robie cwiczenia nozkami i nic nie dziala a bidulka się męczy
Już pisałam kiedyś o tym, ja używam Melilax pediatric. Skuteczne to to, taka mini wlewka to jest, połowę się wlewa takim maluszkom. Tylko jeden minus jest taki, że u mnie w mieście jest średnio dostępne. Znalazłam tylko w 2 aptekach, na szczęście blisko.
Na Zuzię jak nie może zrobić kupki nie działają ani czopki, ani termometr, masowanie brzuszka i inne rzeczy.

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
moj tez mi sie bacznie przyglada jak cos jem.i mlaska
ale rozszerzac bede wg wlasnego planu a nie planu Macka

swoja droga chyba rozszerzac bede diete wg widzimisie cyckow
nie mam pojecia co sie stalo
po prpstu pokarm znikl
probuje na weekend uzbierac cos do zamrazalnika dla tz ale nic nie jestem.w stanie odciagnac, odciagam po 20-60ml i koniec
dodatkowo raz dziennie podaje mm bo widze ze mojego jest malo

to kp to jakas chora akcja jest
jestem.pozytywnie nastawiona, nie spinam.sie ze nie ma
przystawiam.ile sie da, sciagam, jak nie ma daje mm i staram sie w zamian podobna ilosc sciagnac zeby popyt-podaz sie zgadzaly
ale ilez mozna?
Ja właśnie zaczęłam rozszerzać wg. widzimisię moich
Tylko u mnie przez stres było mniej mleka i mimo że stres minął, ja robię coś, żeby było więcej, to już się nie produkuje tyle co wcześniej Ale chociaż więcej niż 2 tyg temu.

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
hello, mam pytanie o kupę Nie piszę na biało bo przecież kupy naszych nemowlaków nie są odrażające

A więc, Pola nie robiła kupki przez 2 dni, poprzedniej nocy zrobiła jedną małą i wsio. Nie bolał jej brzuszek, był miękki i szły bąki - ogólnie była szczęśliwa. Do tej pory robił kupki z grudkami. Wieczorem posadziłam ją na bujaczku i strzeliła tak, że ufajdała się od kolan po pachy. Kolor taki jak zwykle, ale dość rzadka i bez grudek jak do tej pory. Jak zaczęłam ją przebierać to strasznie się rozdarła co nigdy jej się nie zdarza. Po kilku minutach już się uspokoiła i humor jej wrócił. I teraz nie wiem:
- czy taka nagła zmiana częstotliwości kupki jest ok?
- czy taka nagła zmiana konsytencji (rzadsza niż zwykle i bez grudek) tez jest ok?
Mi pediatra mówiła że tak może być, zwłaszcza jak się coś innego dziecku zaczyna dawać, albo jak się dokarmia mm. I że jak dziecko nie płacze, nie boli brzuszek to jest ok i widocznie układ pokarmowy dojrzewa.

Cytat:
Tez tak mam tyle ze ja gram w blitz albo układam pasjansa
A kiedyś obiecałam sobie - zero elektroniki blisko dziecka. Wytrzymałam ze 3 dni

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
hehe też kiedyś miałam taki ambitny plan i też mi nie wyszedł
kama1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 08:03   #3063
87czarna
Zakorzenienie

Wczoraj rozglądałam się w sklepie za słoiczkiem z samą marchewką i niestety brak. Jakie najpierw podawałyście?

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 08:08   #3064
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Wczoraj rozglądałam się w sklepie za słoiczkiem z samą marchewką i niestety brak. Jakie najpierw podawałyście?
najpierw mafefka, później mafefka z ziemniaczkiem

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 08:11   #3065
87czarna
Zakorzenienie

kaska Angole nie mają samych marchewek-przynajmniej nie widziałam. Chyba będę musiała przejść się do polskiego sklepu. OStatnio kupiłam tam samego bananka

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

Juz się nie mogę doczekać tych słoiczków

Stary 2014-01-08, 08:12   #3066
kama1987
Rozeznanie

Cytat:

Ja na początek sama starłam jabłko, potem dodałam banana. I dostałam akurat paczkę z hippa i bobovity i tam była sama marchewka.
kama1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 08:16   #3067
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
U nas tak jest. Od kilku dni Szymon zasypia rano i wieczorem tylko na rękach, a w dodatku z pieluchą na twarzy. Najczęściej wszystkiemu towarzyszy cyc. W ciągu dnia jak tylko go odkładam, zaraz się budzi i płacze tak, że nawet suszara nie pomaga. On ogólnie bardzo mało śpi w dzień, z reguły na spacerze i w trakcie kilkuminutowych drzemek, ale jakiś czas temu zdarzało mu się dość często po południu lub pod wieczór leżeć spokojnie i przysypiać. Teraz nie ma na to szans. Mam nadzieję, że mu to minie Co do sposobów na oduczenie malucha spania na rękach w ciągu dnia, to nie mam pojecia ale chętnie poczytam o sposobach innych mam

Ja bym spróbowała połozyc sie na lozku razem i tak usypiac.

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
chciałam napisać że uwielbiam mojego Jaśka nad zycie
ostatnio zrobił się taki "rozgadany", ciągle się uśmiecha - jest po prostu cudownym dzieckiem. Zakochana jestem w nim "po uszy"
Ja w swoim też

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
To sobie narobiła, chyba mam totlnie poblokowane kanaliki w prawej piersi... Prawie nic nie leci, cholernie boli, jest twarda od strony pachy i są widoczne na powierzchni te kanały. Booooli, nie miałam tak nigdy do tej pory, choć często mi się zastoje robiły, sama jestem sobie winna pewnie, bo to zbagatelizowałam.

Edytowane przez gorgulek
Czas edycji: 2014-01-08 o 08:17
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 08:18   #3068
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:
Hipp i bobovita jest sama marchewka.
Stary 2014-01-08, 08:19   #3069
87czarna
Zakorzenienie

Co do ćwiczeń,bo wiem,że niektóre z Was walczą z wagą - ćwiczyłam jakiś czas z Chodakowską,ale jakoś srednio mi to odpowiadało,więc przerzuciłam się na Mel B, za namową Matal Tylko kurcze od Swiąt znowu sobie odpuściłam i jestem na siebie WŚCIEKŁA!
Koleżanka wyciąga mnie na siłownię, tak więc wczoraj się zapisałam i muszę znaleźć jakieś gatki, bo w szafie takowych brak :P

A jak Wam idzie, dziewczyny?

Stary 2014-01-08, 08:29   #3070
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie nie idzie.
Stary 2014-01-08, 08:33   #3071
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agusiowata Pokaż wiadomość
Mnie nie idzie.
mi tez nie
ale postanowiłam jeść cześciej żeby wyrobić sobie nawyk zwłaszcza jeśli chodzi o sniadania które rzadko pojawiały się u mnie

btw sebuś pospał dzisiaj superowo od 20 do 4 nie pamiętam kiedy tak ostanio było
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-08, 08:34   #3072
teacherka
Zakorzenienie

ja-ika, dzięki.

Dzwoniłam do rodzinnego, tzn na recepcje, brak miejsc, ale w nagłym przypadku może się pani doktor zgodzi przyjąć... Napisałam do położnej i doradziła co robić, szkoda brać antybiotyk jak nie ma gorączki.

więc dzis ciepłe okłady i karmienie tylko z "chorej" piersi spod pachy, a z lewej ściąganie laktatorem.

Oby pomogło, bo średnio mi się podoba taki napompowany cycek.

A Zuzce to chyba ząbki idą, non stop ręce w buzi... 1-2-3 palce, pół piąstki... Nieważne, ze aż odruch wymiotny wywołuje, dalej ładuje... chyba na spacerze zajdziemy do apteki po jakiś żel i sprawdzimy.

Ale agentka wczoraj podczas podawania antybiotyku miaa ubaw... Łapała sobie tę "strzykawkę"obiema rączkami i sama chciała go sobie podawać chyba... ;P A jakie uśmieszki przy tym...
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 08:40   #3073
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
To sobie narobiła, chyba mam totlnie poblokowane kanaliki w prawej piersi... Prawie nic nie leci, cholernie boli, jest twarda od strony pachy i są widoczne na powierzchni te kanały. Booooli, nie miałam tak nigdy do tej pory, choć często mi się zastoje robiły, sama jestem sobie winna pewnie, bo to zbagatelizowałam.

Ja-ika, do kogo się zwracałaś o pomoc przy problemach z piersiami? Do lekarz rodzinnego? do położnej? do ginekologa? Bo nie wiem co robić... Jutro Tż będzie ok. 13 w domu to moze zdążę gdzieś podskoczyć, a w czwartek mamy tę wizytę w szpitalu z Zuzią.

Boję się, że mi pokarm przez stres zaniknie i nie wiem co wtedy zrobie, skoro Zuzia nie chce butelki. Jestem załamana, nie wiem co robić.

A w ogóle to dostałam dziś okres. Życie jest niesprawiedliwe. Karmię co 2-3 godziny,mało kiedy mamy dłuższą przerwę a tu 2,5 miesica po porodzie przylazł... 2 dni mi brakowało, a byłby okrąglutki rok bez okresu.
ja jak mialam zastoje rozmasowywalam caly czas tetra na piersiach
by mialy cieplo i lecialo

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
hej.

czy to normalne, ze moje dziecko zaczyna robic brzuszki ?
i warczy na karuzelkę ?

si normalne

Cytat:
Witam się z rana- totalnie niewyspana!!!
To była moja pierwsza noc sam na sam z dziewczynami i oczywiście lekko nie było
Maja przyszła do nas do pokoju po 2, więc musiałam iść się z nią położyć. Kiedy wróciłam była 3 i wtedy jak na złość Julia zaczęła się niemiłosiernie wiercić...ja jej smoczka,ta go wypluwała- i tak do 4.30! Wkurzyłam się,dałam jej butlę, uspałam (skacząc na łóżku ) ,no i w końcu położyłam ją do łóżka. Ogólnie od 2 do 7 spałam 30 minut. Super,co?
Tż już wrócił i Julia z nim spi-oby jak najdłużej!!! Maja jeszcze u góry,także zrobiłam sobie własnie kawkę i zbieram siły

tule
u mnie tez wstawanie sosc cEste....
Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
hejo

Misia mój też brzuszki strzela, co najgorsze wczoraj zaczął to robić w wózku- takie to dziecko ciekawskie jakoś w marcu/kwietniu chyba go na spacerówkę sprzesiądę mamy rozkładaną na płasko

Czarna ja też miałam kiepską noc, ale nie przez Mikiego bo on spał w najlepsze, a przez siebie- jakoś nie mogłam spać, teraz mnie głowa boli, niedobrze mi
ale w marcu to Miki juz chyba siedziec bedzie mogl?

Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 08:42   #3074
gorgulek
Zakorzenienie

Mój dziś pospał od 19.30 do 7.20
Małż jak wstał do pracy to aż się zdziwil, że to moje pierwsze karmienie było
Stary 2014-01-08, 08:44   #3075
policzanka
Wtajemniczenie

Czarna ja dałam wpierw ziemniaczka pózniej ziemniaczka z dynia i samą dynie,pozniej marchewke z ziemniaczkiem i samą marchewke a pozniej brokuł.Dzis bd brokuł z ziemniakiem.Wszystko pieknie smakowało

u mnie nocka kiepska.czuje się jakbym pijana była.W nocy budziły mnie dreszcze..oby nie nic nie łapało..

zaraz bedziemy sie szykowac na szczepienienie.3majcie kciuki!
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-08, 08:55   #3076
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Czarna ja dałam wpierw ziemniaczka pózniej ziemniaczka z dynia i samą dynie,pozniej marchewke z ziemniaczkiem i samą marchewke a pozniej brokuł.Dzis bd brokuł z ziemniakiem.Wszystko pieknie smakowało

u mnie nocka kiepska.czuje się jakbym pijana była.W nocy budziły mnie dreszcze..oby nie nic nie łapało..

zaraz bedziemy sie szykowac na szczepienienie.3majcie kciuki!
trzymam kciuki
papuga chyba też dziś ma wizytę u pediatry, tylko nie wiem czy to szczepienie?
Stary 2014-01-08, 09:02   #3077
policzanka
Wtajemniczenie

Własnie zadzwoniła teściowa z informacją ze kupiła kaszke Nominal gryczanączyli dzis podam ją Lilcikurcze ta kaszka naprawde jest tania.za 300 gr jedyne 6.60!

edit:moze lepeij jak podam jej jutro z rana..

---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
trzymam kciuki
papuga chyba też dziś ma wizytę u pediatry, tylko nie wiem czy to szczepienie?

dodinhaza Was tez trzymam kciuki!
Stary 2014-01-08, 09:09   #3078
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Co do ćwiczeń,bo wiem,że niektóre z Was walczą z wagą - ćwiczyłam jakiś czas z Chodakowską,ale jakoś srednio mi to odpowiadało,więc przerzuciłam się na Mel B, za namową Matal Tylko kurcze od Swiąt znowu sobie odpuściłam i jestem na siebie WŚCIEKŁA!
Koleżanka wyciąga mnie na siłownię, tak więc wczoraj się zapisałam i muszę znaleźć jakieś gatki, bo w szafie takowych brak :P

Cieszę się, że się przydałam u mnie jakieś 9 kg mniej, a ćwiczę prawie codziennie

Noc ciężka, zasnęłam o 2, od 5 do 6:30 dzieci nie spały, a potem oboje ze mną, więc ją już nie bardzo spałam.

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 09:09   #3079
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
Myślałam żeby zrobić obrazki z odbitymi stópkami Antka, ładnie oprawić i ozdobić
ja tak bede robic
laurki z odbitymi stopami

Cytat:
my na pneumo też po 6mż dopiero- i tak dużo tych szczepionek na raz, niech trochę organizm odpocznie

chłopaki poszli do netto a ja mam luz, nadal w piżamie gniję

my jak jeździmy we trójkę to ja siedzę z tyłu z Mikosławem, a jak sama z nim jadę to siedzi sam z tyłu za mną ale on zawsze śpi więc luz, jakoś daleko sama z nim nie jechałam jeszcze
a siedzi za mną bo kiedyś oglądałam chyba na tvn turbo, że kierowca podświadomie w chwili wypadku siebie chce chronić i tak skręca nie wiem czy to prawda, ale wolę go mieć za sobą

prawda prawda
najbardziej bezpieczne miejsce w samochodzie to wlasnie to za kierowca

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Ale taxi nie muszą mieć fotelika, więc jeśli się jedzie awaryjnie, to w sumie nie sposób mieć fotelik Uważam, że powinny być taxi z fotelikami

nie musza bo tak jest w przepisach
czasem maja ale to wynik ich dobrej woli
swoja droga beznadziejne te przepisy bo wypadek tak samo moze sie wydarzyc w taxi jak w zwyklej osovowce

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Jak wasze dzieci radza sobie z łyżeczka?Wczoraj podałam Jankowi kropelki Sab Simplex na łyzeczce i nieszczególnie sobie poradził.Wystawial jezyk, wywalał z tej łyżeczki, chciał ją ssać.
Druga sprawa. Mały ma na pupie w rowku, taką czerwona plame.I to już od 2 miesiecy. Lekarz mówił że jak sie bedzie powiekszało to trzeba to usunać hirurgicznie. Co prawda nie powieksza sie, ale też nie pomniejsza momo smarowania maścią cynkową, albo kremem na odparzenia.Parę dni po urodzeniu też miał taką, ale po tygodniu pielegnacji znikneła. Macie jub znacie kogoś kto miał podobny problem?
sab simplex je pieknie z lyzeczki
od poczatku
mlaska i w ogole ah i oh
ale podawalam.ostatnio kaszke to z 5 podanych lyzeczek moze zjadl w sumie jedna bo wszystko mu wylatywalo

Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-08, 09:14   #3080
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
to mój Miki od urodzenia robił 1-2 kupki max dziennie, a od kiedy mu podaję mafefkę, ziemniaczka to robi 3 także mu to służy

Czarna ja wczoraj też robiłam przymiarkę i na płasko go położyłam w tej spacerówce i chyba mu pasowało bo się rozglądał

muszę się iść przyodziać bo kurier ma dzisiaj być
A czemu im więcej kup tym lepiej ?

Hania teraz robi co 3 dni, ale był czas że robiła raz na tydzień i nie widziałam w tym problemu.......

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 09:19   #3081
tassia
Zakorzenienie

apropos usypiania.to polecam warunkowanie

jako ze macius mial.poczatkowo kolki to usypialam go na rekach gladzac brzuszek plus suszarka itp

jak minely akcje brzuszkowe to nie chcial usypiac w lozeczku wiec go dalej lulalam ale spiewalam
po jakims czasie odkladalam do lozeczka i bujalam w lozeczku i spiewalam
potem.tylko spiewalam
a teraz juz nawet spiewac nie musze bo odplywa zaraz po odlozeniu do lozeczka

w ciagu dnia uwarunkowalam dziecko na suszarke i na spacer
ale tu dalej idzie nam kiepsko, bo nie zawsze udaje mi sie go uspic

[/RIGHT]
Stary 2014-01-08, 09:19   #3082
butterfly20
Zakorzenienie

cześć

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
klocek? niekoniecznie bo slabo przybiera.
a maz dobrze ze jest, pojde na rzesy

w ogole moj maz zrobil sobie ten test i wg niego ma... 15 lat
dam mojemu zrobić

Cytat:
no ale juz prawie podwoiła wage urodzeniową-czyli to chyba dobrze?bo nam sporo brakuje do podwojenia.
no ale przy niższej wadze łatwo podwoić.moja podwoiła jakieś 6 tygodni temu

Cytat:
i ja odgapiam pomysł!

Larysko a podzieliłabys się tymi dotychczasowymi notatkami?plisssss ss........

noo ja chyba też będę tak robić

Cytat:
Napisane przez danielka88 Pokaż wiadomość

mam jednego pełnego cyca a mała śpi Pobudka ok3 na papu

idę myć laktator bo jutro wielki dzień dzidzia zostaje z dziadziem w domu na kilka godz. a dziadzio jeszcze z nią nie zostawał i nie często bawił na rękach Nie wie nic
mam stracha bo nawet tel. nie będe mogła odebrać czy sobie poradzi??
moja zostawała z moim tatą kilka razy,najczęściej spała.raz tylko byłam zestresowana jak nie spała i miał jej dać butlę,miałam wizje,ze się krztusi...

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
dziękuję
mam nadzieję ze nic więcej Jaśkowi nie dolega

oo dobry pomysł!
ja też tak czytam, czytam ale nie "przyswajam" informacji bo dla mnie to jeszcze odległy temat. A potem będziemy zasypywać dziewczyny po raz setny tymi samymi pytaniami

i jak spodobała się Poli?
ja jeszcze ciągle nie zamowiłam. A moje dziecko ostatnio sobie piąstki obgryza namiętnie

super że z pępkiem już ok

[

u nas tak jest - zasypianie przy cycyu na kolankach/rączkach.
poki co jeszcze nic z tym nie robiłam, ale trzeba będzie się wziąć do roboty, bo ak jak piszesz będzie coraz ciężej odzwyczaić tą moją przylepę

chciałam napisać że uwielbiam mojego Jaśka nad zycie
ostatnio zrobił się taki "rozgadany", ciągle się uśmiecha - jest po prostu cudownym dzieckiem. Zakochana jestem w nim "po uszy
"
nie dziwię sie,nasze dzieci są coraz fajniejsze

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
Maciej wyrosl mi z wanienki i kupilismy lezaczek plastikowy do wanny

ale jest problem.bo odpycha sie pietami i podnosi pupe do gory powyzejtgo zabezpieczenia i trzeba go caly czas trzymac
nie chce kupowac waniebki bo nie mam gdzie tego trzymac
nie wiem jak rozwiazac ten.problem
ma ktos jakas idee?

a może ta składana wanienka?
natalka też ciągle tak robi, a jak jest na przewijaku to już w ogóle strasznie się kręci i rusza,cieszy...trzeba uważać i już ten etap,że nie spuszczać z oka,albo porządnie zabezpieczać.

Cytat:
hello, mam pytanie o kupę Nie piszę na biało bo przecież kupy naszych nemowlaków nie są odrażające

A więc, Pola nie robiła kupki przez 2 dni, poprzedniej nocy zrobiła jedną małą i wsio. Nie bolał jej brzuszek, był miękki i szły bąki - ogólnie była szczęśliwa. Do tej pory robił kupki z grudkami. Wieczorem posadziłam ją na bujaczku i strzeliła tak, że ufajdała się od kolan po pachy. Kolor taki jak zwykle, ale dość rzadka i bez grudek jak do tej pory. Jak zaczęłam ją przebierać to strasznie się rozdarła co nigdy jej się nie zdarza. Po kilku minutach już się uspokoiła i humor jej wrócił. I teraz nie wiem:
- czy taka nagła zmiana częstotliwości kupki jest ok?
- czy taka nagła zmiana konsytencji (rzadsza niż zwykle i bez grudek) tez jest ok?
u mojej też nagle się to zmieniło. robiła 7-8 kupek dziennie, z grudkami. a nagle zaczęła jedną na 2-3 dni bez grudek. z tym,że najczęściej jej to nie przeszkadza i nic nie boli.a co jesteśmy u pediatry to chwali,że ładny,miękki brzuszek.

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
hej.

czy to normalne, ze moje dziecko zaczyna robic brzuszki ?
i warczy na karuzelkę ?
ad1 tak
ad2. wyobraziłam to sobie

Kaśka a ty już ostro rozszerzasz dietę?dlaczego tak wczes nie?

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 09:20   #3083
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Cieszę się, że się przydałam u mnie jakieś 9 kg mniej, a ćwiczę prawie codziennie
U Ciebie dużo daje dieta. Ja tylko cwicze i zrzuciłam 2,5 kg. Dla mnie to i tak dobry wynik bo ja niedużo chciałam
Stary 2014-01-08, 09:23   #3084
tassia
Zakorzenienie

motyl no wlasnie wyrosl mi ze skladanej wanienki
a skladanych nie produkuja duzych
narazie kapiemy go na tym.lezaczku ale jest ciezko
mam taki super fotelik ale juz dla siedzacego dziecka wiec moze jakos przedyndam na tym.lezaczku do czasu samodzielnego siedzenia

[/RIGHT]
Stary 2014-01-08, 09:31   #3085
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość

no ale przy niższej wadze łatwo podwoić.moja podwoiła jakieś 6 tygodni temu

nie wiedziałam.gdzies wyczytałam ze dzieci do 6 miesiąca powinny podwoic wage i tym się sugerowałam
Stary 2014-01-08, 09:31   #3086
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
U Ciebie dużo daje dieta. Ja tylko cwicze i zrzuciłam 2,5 kg. Dla mnie to i tak dobry wynik bo ja niedużo chciałam
Niby tak, ale na diecie jestem od 1.12, połowa z tego spadła na ćwiczeniach, resztce kp i regularnych posiłkach i braku słodyczy. Bez specjalnej diety

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 09:31   #3087
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Ja zaczynałam od samej marchewki, a że faktycznie tu nie mają to kupiłam w warzywniaku ale taka z natką, bo mi się wydawało że ta mniej chemii ma, bo była mała i w ogóle nic mu po niej nie było więc mu daje marchew ziemniak z hipp. A owoce z polecenia dodinhy z cow&gate bo tam 100% owoców i bez cukru. Póki co dałam jabłko

Wysłane z mojego GT-S6810P przy użyciu Tapatalka

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 09:32   #3088
policzanka
Wtajemniczenie

Snow widze Cie!pisz co u Was!
Stary 2014-01-08, 09:32   #3089
logoasia
Zakorzenienie

hejo

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
a do specjalisty w jakim celu ?
do psychiatry po prochy na odmłodzenie
Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Mój dziś pospał od 19.30 do 7.20
Małż jak wstał do pracy to aż się zdziwil, że to moje pierwsze karmienie było
zazdroszczę mój marcin od urodzenia po kąpaniu śpi 6godzin a później już co 3godziny karmienie
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 09:33   #3090
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:
Niby tak, ale na diecie jestem od 1.12, połowa z tego spadła na ćwiczeniach, resztce kp i regularnych posiłkach i braku słodyczy. Bez specjalnej diety

klask i:Matal super wynik!i zazdroszcze samozaparcia!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości