|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV
Cytat:
|
|
|
#3692 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV
Carolyna ja biorę Maternę Centrum . A to nie bierzesz nic bo lekarz powiedział abyś nic nie brała ??
Lolitka ja śpię różnie raz na lewym , raz na prawym innym razem na plecach z Oskara buzią na moim karku . W sumie moje pozy spania są po części uzależnione od pozycji spania Oskara Śliczny brzuszek Kaorlak gratuluję 25tc ![]() Vampirka no to koszulka zdała egzamin ![]() Co do witamin to też biore na razie bez dha . W poprzedniej ciąży zaczęłam dopiero te z dha brac w IIItrymestrze i teraz też tak zamierzam . W sumie tak mój lekarz zaleca ![]() Dziewczyny Wy się tak źle nie nakręcajcie do tej glukozy Wiem że to przyjemne badanie nie jest , ale takie negatywne podejście też robi swoje ![]() Martuszka no my będziemy malować bo odświeżamy mieszkanie przed przeprowadzką , ale jeszcze nie wiem jakie kolory. Ramona tradycja nie. Ale jakoś tak wiem w moim otoczeniu że sprawia to facetom radość My nosimy dzieciaczki w brzuchu , a oni skręcają łóżeczko czyli tak jakby szykowali kącik dla przyszłego dziecka ![]() Lucynka wózek jak najbardziej , ma duże pompowane koła, przednie skrętne do tego jest 3w 1 . Elementy mogą być montowane przodem lub tyłem do kierunku jazdy ![]() Mam podobny tylko że z Tako Jumper ![]() PS. no i mój syn chyba przypomniał sobie jak się woła siku :P Edytowane przez Nikii89 Czas edycji: 2014-01-08 o 11:06 |
|
|
|
#3693 |
|
BAN stały
|
Siemson
Pierwszy dzień w pracy po 3 tygodniach.... ![]() Alee..tylko do 15, bo potem jadę do gina ![]() Rano byłam na badaniach. Morfologię już mam - jest ok..czekam jeszcze tylko na wyniki moczu Oczywiście miałam na to mnóstwo czasu i zostawiłam badania na dzisiaj czyli na ostatni dzień Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty bo jest nas sporo! I szczególnie trzymam kciuki za ujawnienie płci !
|
|
|
|
#3694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oooo masz tako? kurcze a ja sobie znalazła 3 wózki z tako co prawda póki co tylko w necie oglądałam i chciałam poznać opinie jak się spisują w górach, lasach i pagórkach a jednocześnie w mieście. No i jak gondola duża jest? |
|
|
|
|
#3695 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
o to super dzięki , bo jest tego tyle że nie wiadomo co wybrać ![]() To teraz będę wiedzieć żeby w marcu bo wtedy mam zamiar zamawiać wybrać w tym stylu wózek Super ![]()
|
|
#3696 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wynajmujemy mieszkanie niecałe 40 m2, sypialnia i salon z aneksem kuchennym. W sypialni mamy materac, na którym śpimy, szafę materiałową, słupek na ciuchy i pudełko, które robi za stolik i to wszystko musimy stamtąd wyrzucić, żeby łóżeczko się zmieściło, chociaż konfiguracja z materacem też będzie skomplikowana..
|
|
|
|
|
#3697 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Nie nadrabiam - bo nie mam siły Ogarnęłam wszystko.. Teraz pozostaje czekać kto pierwszy wróci do domu, i zrobi porządek po swojemu (czyt. bałagan ) Też tak macie, że jak wysprzątacie na błysk - to zaraz ktoś coś nabałagani, a to cukier rozsypie, a to łyżeczki nie włoży do zlewu - strasznie mnie takie rzeczy irytują..
|
|
|
|
#3698 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3699 |
|
Zakorzenienie
|
sporo dzis wizyt
![]() nocka juz ok, tylko katar mu przeszkadzal, ale mysle, ze bedzie juz z gorki. Po niedzieli jeszcze do peda naszego sie przejde niech obejrzy i przy okazji bilans dwulatka zrobie, bo jeszcze nie bylam lolitko ja klade jaska pod brzuch i miedzy nogi, wtedy lepiej sie spi |
|
|
|
#3700 |
|
Zakorzenienie
|
Aldrin przyznam się że po górach nim nie jeździłam , ale zdarzało się nim jechać po różnych wertepach , dziurach i czasem lasach że spokojnie daje radę. Pewnie dzięki tym dużym pompowanym kołom
Co do gondoli to Oskar jeździł w niej do ok 7m. Jeszcze by mógł pojeździć trochę dłużej , ale on chciał na pół leżąco , więc w spacerówce lepiej mi się go tak wiozło, bo niby w gondoli też jest możliwość na pół leżąco , ale ja jakoś wolałam spacerówkę. Ja jestem bardzo zadowolona z tego wózka , dlatego go nie zmieniam i druga dzidzia też będzie w nim jeździć
|
|
|
|
#3701 |
|
Wtajemniczenie
|
Jaki piękny brzuś Ale miałam dziś zbo.czo.ne sny, skąd to się człowiekowi w głowie bierze ;p
17.09.2009 - Szczęśliwie zakochana ![]() 03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka 24.09.2013 ♡ ♡ ♡ 3w1 ♡ 13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem Edytowane przez paulka0212 Czas edycji: 2014-01-08 o 11:20 |
|
|
|
#3702 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to już chyba mam mniej wiecej jakąś wizję co będzie za wózek u nas, teraz tylko na model trzeba się zdecydować i na kolorystykę
|
|
|
|
|
#3703 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Gratulacje wypicia glukozy! Zuch dziewczynaa 2 trymestr kończe za tydzień ![]() hihi dziękuje,choć opalony nie jest tylko światło przekłamuje ![]() Cytat:
![]() Paulka co do zbo-czo-nych snów,to ja mam jakąś masakre w ciąży! Od jakiś 2 miesięcy się nie kochamy z Małżem,bo mi z podniecenia twardnieje brzuch,więc się boje..poza tym moja myszka zdechła,więc i tak mnie nie rajcuje za to już chyba z 8 razy miałam orgazm we śnieEdytowane przez lolitka888 Czas edycji: 2014-01-08 o 11:24 |
||
|
|
|
#3704 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Po zdechniętej myszce padłam A wczoraj któraś z Was śliczny kącik dla dziecka pokazywała. Chyba Kasiab? Cudny!! Zakochałam się
|
|
|
|
|
#3705 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3706 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na dobrą sprawę to tylko parę/paręnaście miesięcy w całym życiu będziemy miały takie przywileje, więc warto korzystać...Od dziś się przełamuję! ![]() Napewno antybiotyk da radę i Hania dojdzie do siebie, grunt, że najgorsze za Wami, teraz trzeba dać Małej dojść do siebie a takie dochodzenie do siebie lubi trochę potrwać... Będzie dobrze Może Tosia czuje Twoje zdenerwowanie i zmęczenie? Dziś napewno poczujesz jej ruchy, nie martw się Cytat:
Będzie Maja z maja ![]() Oczywiście kciuki za dzisiejszą gromadę wizytującą! ![]() ![]()
|
|
#3707 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mnie endo tez każe robić tuż przed samą wizytą
|
|
|
|
|
#3708 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My pomimo tego że mamy zakaz, to ostatnio próbowaliśmy raz.... Było super tylko jakoś "skupić" się nie mogłam bo myślałam czy będzie ok... Moja myszka też się zawiesza, nie to co przed ciążą ![]() A orgazm w śnie miałam ostatnio że aż się obudziłam
|
|
#3709 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3710 |
|
Wtajemniczenie
|
![]() :ro tfl:
|
|
|
|
#3711 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bym musiała na kartce sobie chyba zapisywać co do witamin - moja gin tez mi nic nie zapisywała, ja brałam przed ciążą, bo tak kazał poprzedni ginekolog, który przygotowywał mnie do ciąży, no a jak poszłam do tej babki, która teraz prowadzi mi ciążę, nic mi nie przepisała, nawet kwasu foliowego zdziwiłam się, no ale później tłumaczyłam to tym, że może skoro powiedziałam, ze jestem od tamtego, to z góry założyła, że coś mi kazał brac ![]() potem dopiero po 2 wizycie spytałam się, czy tyle i tyle kwasu foliowego jest ok, i że biorę takie i takie witaminy
|
|
|
|
|
#3712 |
|
Zadomowienie
|
Witam mnie znowu nie było duuuugo, a wszystko dlatego ze Milenka ma ospe . Sluchajcie jaka panika z tego wszystkiego okazało sie ze maz nie przechodził ospy wcale a moja mama juz zwatpiła czy ja miałam czy nie. Na poczatku mówila ze tak tak a potem ze moze pomyliła mnie z siostra.
Dzwoniłam do lekarza i wysłał mnie na badania krwi byłam dzisiaj rano i co sie okazuje ze na wyniki powinnam czekac 12 dni roboczych ! To przeciez jak sie zaraze to juz bede miała krosty za te 12 dni to i tak mi nie zdazą nic podac po wielkich prosbach i grozbach za dopłata bede miec wynik za 3 dni. Ale boje sie mam nadzieje ze mama dobrze pamieta i mialam ospe... Oczywiscie juz sie naczytałam o powikłaniach w ciazy itd... Całą noc spac nie mogłam.... |
|
|
|
#3713 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
"My mamy odmienne pomysły na imiona i nie doszliśmy do porozumienia jeszcze. Ilkas zawsze z Leosia możesz zrobić np. Luizę
|
|
|
#3714 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie martw się, a w książeczce zdrowia nie masz wpisanych przechodzonych chorób? W tych starych się wpisywało
|
|
#3715 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kapusta na gołąbki, a mleko mi się skończyło ![]() nie chciałam fatygować męża, bo on po pracy od razu gdzies jedzie i będzie dopiero po 16, a jeszcze po gazetkę mi pojedzie, to troche mu zleci ![]() bosz, jak on nie lubi robić zakupów po pracy, bo się biedak spieszy do domu na obiad, a tu jeszcze trzeba w mieście spędzic kupę czasu, ale musi się przyzwyczaić, bo ja już też nie moge za bardzo dźwigać, a i na jego I zmianach nie mam już noclegu, poza tym nie chce mi się wstawac o 4, żeby z nim do miasta jechać ![]() ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- Cytat:
![]() mojej koleżanki brat niedawno zmarł na półpaśćca, zaraził się ospą od jej dzieciaków, ja tez tam wtedy byłam, ale wiem, ze przechodziłam ospę - mam nawet pamiątkę na czole - więc chyba jestem nie narażona, choć ostatnio słyszałam nawet, że przebycie ospy nie daje gwarancji i zgłupiałam no ale objawy wychodzą po ok 12-14 dniach, a to było juz dobre 2 miesiące temu. Ale on też niepowazny, bo dostał krost, zamiast iść do lekarza, to on sobie czekał, az mu przejdzie |
||
|
|
|
#3716 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja do 20 tygodnia brałam tylko kwas foliowy, od tego czasu femibion biorę. lolitka jaki cudny brzusio i pępuszek A w ogóle wczoraj sobie leżałam i zaczęłam mówić głośno do brzucha, a mąż z pokoju obok się pyta, co ja do niego mówię chyba się zdziwił hehe ![]() Cytat:
Edytowane przez martuszka0 Czas edycji: 2014-01-08 o 11:59 |
||
|
|
|
#3717 | ||
|
Zadomowienie
|
Zdechnięta myszka
![]() Tak mnie dzisiaj naszło na kapuchę kiszoną, że robię łazanki Mężul na mnie krzyczy że zasmrodziłam gotującą się kapustą cały dom Co do spania to o dziwo w tej ciąży nie mam z tym problemów jak w pierwszej. Z Misią to praktycznie nie spałam całą drugą połowę ciąży. Godzinami się snułam po domu ![]() Co do urządzania pokoju to Dzidzia przejmie kącik po Misi, więc to mamy z głowy. Za to muszę urządzić cały pokój dla starszej siostrzyczki, łącznie ze wszystkimi meblami (oprócz łóżka). Mam już swoją wizję i muszę zacząć Męża ścigać ![]() Cytat:
http://sklep-baby.pl/index.php/actio...b,17,id,3.html Ja byłam z niego zadowolona. Dawał radę przez błota i wiejskie drogi, a nawet śnieg w zimie. Gondola jest duża, bo też takiej szukaliśmy Cytat:
Ja szczepiłam Misię i sama też przechodziłam na szczęście
|
|
|
#3718 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3719 |
|
BAN stały
|
Donuś ja jak byłam mała to przechodziłam ospę. Ale ze 3 lata temu miałam kontakt z małą dziewczynką która akurat przechodziła i zaraziłam się po raz drugi
A mój Tż jak był mały to nie przechodził..i potem się nie zaraził ani od tej dziewczynki ani ode mnie. Więc nawet jak nie miałaś to nic nie jest przesądzone.Trzymam kciuki żeby na wynikach wszystko wyszło ok Justiwi u nas ostatnio dyndało między nogami i gin sprawdzał czy to pępowina i wyszło, że nie. Jej..mam nadzieję, że tak zostanie bo już się tak nastawiłam na swojego Leosia..więc mam nadzieję, że Luizy z niego nie będzie |
|
|
|
#3720 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zazdroszczę Wam już poznania tych płci |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:49.

Gratulacje wypicia glukozy! Zuch dziewczyna

zdziwiłam się, no ale później tłumaczyłam to tym, że może skoro powiedziałam, ze jestem od tamtego, to z góry założyła, że coś mi kazał brac
- więc chyba jestem nie narażona, choć ostatnio słyszałam nawet, że przebycie ospy nie daje gwarancji i zgłupiałam 
Mężul na mnie krzyczy że zasmrodziłam gotującą się kapustą cały dom