Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4 - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć V część wątku?
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 34 64,15%
Żebro, pęcherz - znowu bóle... Dziecko, obchodźże się z mamą czule! - Mamusie III/IV 2014 cz.5 9 16,98%
Już niedługo będziesz z nami, my na Ciebie tu czekamy - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 10 18,87%
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-08, 10:10   #3361
Ela87
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
nie żartuj, jak teraz w 32 ma 1800 to pewnie tak jakoś spodziewam się będzie miał Piotruś, to ja sobie życzę 3 kilo do porodu maksymalnie mamusia pozwala 3200...nie po to kupiłam mu takie ładne ubranka na 56 i koszyk mojżesza...a poza tym nie zamierzam mieć traumy porodowej Na prawdę liczę na to że nasze szkraby tak będą mialy przy takiej wadze w tej chwili, inaczej to na prawdę Henio miałby 6 kilo do porodu skoro waży w 33 ponad 3 kilo
Twój to lekki kurczaczek więc nie będzie tak źle na pewno.

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
A ja wam nie powiem, bo musiałabym zdradzić płeć

Wkurzyłam się Mieliśmy dzisiaj jechać po farby, umówiliśmy się nawet z teściową, żeby nam pomogła wybrać (bo ja bym tam stała z godzinę tak jak ostatnio ) i okazuje się, że tż wróci później z pracy. Może nawet w nocy
No cóż. Będzie więcej czasu na wizaż
Dobrze się trzymasz z tą płcią

Czyli dzisiaj wykańczamy watek ?

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 10:11   #3362
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

ja się dołączę do pytania bo tych Pampersików mam 66 sztuk na start takich od 3-6 kilo oraz jedną paczkę pieluszek Libero dostępnych podobno w Auchan (czytałam bardzo pozytywne opinie podobno najpopularniejsze np w Danii ale trudno dostęne ale akurat ktoś mi dał w prezencie- w rozmiarze 2-4 kilo) czyli razem mam 100 sztuk i się tak zastanawiam bo wszędzie piszemy o tym jak to po jednej paczce kupić na start ale skoro przy każdym karmieniu się praktycznie malucha przebiera a karmi się go co dwie trzy godziny to rachunek dość prosty wychodzi że 100 sztuk zużyję w ok 10 dni. To potem już dziecko będzie miało od razu rozmiar następny czy tak piszemy o jednej paczce dlatego że nie wiadomo czy dziecka pieluchy nei uczulą??
Stary 2014-01-08, 10:11   #3363
Tequillla
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość
tak, wiem, ale te pryszcze to chyba dlatego, że w brzuchu jest dziewczynka, wcześniej w poprzednich ciążach z synkami nie miałam pryszczy, a w tej codziennie rano nowy pryszcz; a z oddecham - no staram się gumy miętowe nosić, ale że tak "wali", że aż przez internet czuć, to nie wiedziałam

No widzisz, przynajmniej się wszystko zgadza u Ciebie a ja się obraziłam, bo nie mam pryszczy (no bo synek będzie, wiadomo) i wstrzymuję oddech przy laptopie więc nie czuć! Robię focha!

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
ja dzis poszłam na badania hiv i hb cos tam kobita mi mówi ze mi tego nie zrobi bo nie mam skierowania , ja do niej ale kobitto ja tu prywatnie prxychodze po co pani skierowanie ona no bo te badania musza miec skierowania , no ale ja nie mam ,, to musi pani isc do gina po nie juz miałam wychodzic ale przypomniało mi sie ze dostałam taka kartke od gina z pieczatką jakie mam badania zrobić i okazało sie ze to to
dziwne, ja robiłam te badania bez skierowania i bez karteczki, powiedzialam co chcę i zrobili... tyle że drogie

Cytat:
Więc jesteśmy trzy. Ja mam pierścionek w srebrze ale coś nie umiem go znaleźć- minęło też już trochę czasu od kiedy go dostałam. Ze złota noszę właściwie tylko pierścionek zaręczynowy i obrączkę na jednym palcu obok siebie, ale chyba gust mi się z wiekiem zaczyna odmieniać bo baaaardzo mi się podoba to co wkleiłaś. Ja sie pochwalę w takim razie co dostałam od teściów na święta (byłam w szoku ale chyba wnuk w brzuchu tak na nich podziałał ) http://www.apart.pl/pl/srebro,c,kole...y_srebro,10321
Te kołnierzyki są dość specyficzne i mało kiedy można je założyć, ale robi wrażenie
łaaaaał! Teraz ja zzielenialam, też chcę takich teściów!!!
Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość
weszłam dzisiaj na stronę wybór imienia wpisuje się swoje imię, TŻta i date urodzin, wpisałam datę TP i mi zaproponowało : Eulalia, Wanda i Wiktoria
chociaż Wiktoria jest całkiem spoko
Weź to wyłącz, mi każe rodzić Fabiana tudzież Felicjana
Ale fakt, Wiktoria jest jeszcze do przyjęcia...
Cytat:
Mąż mówi że rozumie że to całe moje życie skoro siedzę w domu ale myślę że w gruncie rzeczy martwi się czy na pewno mam wszystko OK pod deklem. Przewijak stał się dla mnie ważniejszy niż majtki do porodu
jesteś boska!
Stary 2014-01-08, 10:12   #3364
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
zaraz się poryczę.

zaczęłam Wam odpisywać, mimo tego, że zostało mi jeszcze 10 stron do nadrobienia. wyszedł długi post, coś sobie kliknęłam przypadkiem i wszystko poszło się....

tak na szybko i w skrócie:
Beautiful - krążek nie zaszkodzi, a na pewno pomoże, więc nie smutaj się, będzie ok

widziałam, że było gorąco. mam nadzieję, że dalej się uspokoiło, więc nie dorzucę swojej cegiełki w tej chwili.

widziałam Wasze zakupy - śliczności. czasem żałuję, że mam wszystko i nie muszę poszaleć zakupowo.

z chrzestnymi będzie problem. ja mam tylko brata i on już jest chrzestnym Ewci, a małża rodzina jest niewierząca i on nie ma kogo wziąć. poprzednio obie osoby były z mojej rodziny, a teraz nawet nie wiem, jaką kuzynkę miałabym wybrać, z większością nie utrzymujemy kontaktu...

trzymam kciuki za najbliższe wizyty i proszę też o kciuki dla siebie. dziś koło 19 mam wizytę i wielką nadzieję usłyszeć, że torbielki już nie ma.

miłego dnia, dziewczyny.

i błagam - nie pędźcie tak

ps. umiem już kwiatki na szydełku robić
Siostra mojego tżta jest chrzestną dla jego syna i będzie tez dla naszej córki.

Stary 2014-01-08, 10:16   #3365
margo80
Zakorzenienie

aaa, jeszcze miałam napisać, że Ewcia już lepiej się czuje, przestało ją wysypywać, swędzi coraz mniej, lepiej sypia w nocy.
najdziwniejsze miejsce, w którym ma krostę to białko oka. szok.

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 10:17   #3366
thidien
Rozeznanie

witajcie drogie mamcie

ta zgaga mnie zamęczy :/ czego to ja nie próbowałam...
nic nie działa
na widok gavisconu to mnie mierzi i od razu zgaga powraca :P
no nic, na coś trzeba najwidoczniej pocierpieć, żebym za dobrze nie miała

czekam na kuriera z łóżeczkiem
szkoda, że nie ma gdzie rozstawić, bo z chęcią bym wytaszczyła z pudła ;P
no nic, na to przyjdzie spooooooro poczekać jeszcze, ale ta chwila nadejdzie

kiedyś gdzieś ktoś podawał linka do strony, gdzie były zebrane okazje z marketów, a nie mogę namierzyć - kto ma w swoich linkach, czy mógłby podesłać? *ładnie prosi*
II kreski 1.12.2015
thidien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 10:19   #3367
asialll
Raczkowanie

o właśnie to hbs to jest zwykłe z krwi? bo jutro się na to wybieram

Najszczęśliwsza mama na świecie! Aleksander 09.03.2014
asialll jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-08, 10:20   #3368
thidien
Rozeznanie

Cytat:
ojej, nie sądziłam, że i tam się robią kropy... niech zdrowieje jak najszybciej i niech szybko nie będzie znaku
II kreski 1.12.2015
Stary 2014-01-08, 10:21   #3369
monkaa321
Zakorzenienie

margo za wizytę i za kwiatki

zazdroszczę, że ma Cie kto nauczyć na szydełku

Cytat:
ja się dołączę do pytania bo tych Pampersików mam 66 sztuk na start takich od 3-6 kilo oraz jedną paczkę pieluszek Libero dostępnych podobno w Auchan (czytałam bardzo pozytywne opinie podobno najpopularniejsze np w Danii ale trudno dostęne ale akurat ktoś mi dał w prezencie- w rozmiarze 2-4 kilo) czyli razem mam 100 sztuk i się tak zastanawiam bo wszędzie piszemy o tym jak to po jednej paczce kupić na start ale skoro przy każdym karmieniu się praktycznie malucha przebiera a karmi się go co dwie trzy godziny to rachunek dość prosty wychodzi że 100 sztuk zużyję w ok 10 dni. To potem już dziecko będzie miało od razu rozmiar następny czy tak piszemy o jednej paczce dlatego że nie wiadomo czy dziecka pieluchy nei uczulą??
chyba dziewczynom chodzi o to że mogą uczulić dlatego nie kupują dużo na start. Ja się zdecyduje kupić te z biedry w rozmiarze mini (3-6kg) a jak będą newborn to też kupię. A już widziałam wiele razy na gumtree jak ludzie sprzedawali pieluchy nowe czy nawet napoczęte, więc jak małemu nie spasują to sprzedam albo się tutaj z którąś z was umówię
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 10:22   #3370
side85
Zakorzenienie

Cytat:
Wkurzyłam się Mieliśmy dzisiaj jechać po farby, umówiliśmy się nawet z teściową, żeby nam pomogła wybrać (bo ja bym tam stała z godzinę tak jak ostatnio ) i okazuje się, że tż wróci później z pracy. Może nawet w nocy
No cóż. Będzie więcej czasu na wizaż
Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
u mnie jest podobnie... coś planuję a on mówi (baa.. żeby powiedział... dopiero jak ja do niego napiszę "kiedy wracasz?" jak on już powinien wracać do domu) to on mi odpisuje że musi zostać
Oj kochana pooglądaj jeszcze inspiracje w internecie to ci będzie lepiej
Mój mąz taki pedancik poukładany a też zawsze ta sama historia: o której będziesz? o 3 słyszę a potem dzwonię o 3:15 gdzie jest bo ziemniaki prawie gotowe i słyszę: kochanie miałem do ciebie dzwonić że pracuję dziś do 4 i musiałem wyskoczyć na jakiś pomiar 50 km od domu Normalka
W repertuarze mamy jeszcze (odpukać) cokilkumiesięczne gubienie portfela i kluczy (Kooooochanie, przecież to tylko rzeczy materialne!) i mąż stojący pod drzwiami, ja mam klucze w zamku i on zaczyna piętnaście razy naciskać na dzwonek żeby mnie powkurzać zanim dojdę do drzwi a na mnie to działa lepiej niż 7 kaw wypitych na raz. Na szczęście w ciązy postanowił mnie nie wkurzać Od razu widzę jak to samo robi mój tatusiek i mama stoi wkurzona drąc się: no przeciez nie waruję pod drzwiami jak pies oczeukjąc ciebie On się śmieje ja się śmiałam...dopóki się swojego nie dorobiłam na wycieraczce dowcipnisia

Cytat:
zaraz się poryczę.

zaczęłam Wam odpisywać, mimo tego, że zostało mi jeszcze 10 stron do nadrobienia. wyszedł długi post, coś sobie kliknęłam przypadkiem i wszystko poszło się....

trzymam kciuki za najbliższe wizyty i proszę też o kciuki dla siebie. dziś koło 19 mam wizytę i wielką nadzieję usłyszeć, że torbielki już nie ma.
Jak tam ospa Ewci?
I nie denerwuj się, niestety każda z nas to przerabia co jakiś czas Tylko spokój uratuje cieżarną

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Twój to lekki kurczaczek więc nie będzie tak źle na pewno.
ja myślę że będzie miał tak samo jak Oleńka w poniedziałek no chyba że świeta mu posłużyły lepiej niż mnie
Ostatnio miewa różne dni, ale to jak szalał wczoraj Nie spał chyba nawet pół godzinki przez caluśki dzień i noc...chyba że on ma jakieś rzucawki przez sen jak tatuś wiercipięta. Jak z nimi śpię to mam nieraz załamkę jak nie jeden się kręci to drugi

Cytat:
Napisane przez Tequillla Pokaż wiadomość
:
łaaaaał! Teraz ja zzielenialam, też chcę takich teściów!!!
jak chcesz to chętnie ich za coś wymienię
Stary 2014-01-08, 10:22   #3371
cayenneOna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez thidien Pokaż wiadomość
witajcie drogie mamcie

nic nie działa
Też tak myślałam, na widok gavisconu miałam cofke. Pisałam już wczoraj, że u mnie to było większe niż powinno, bo przed ciążą miałam problem z refluksem.
Lecialam do apteki jak szalona spytać, czy można w ciąży omeprazol (w PL jest w tabletkach np Bioprazol). Pani w aptece była bardzo sceptyczna, bo tu ciężarówki nie mogą prawie nic. Jakże bylo jej zdziwienie wielkie, gdy okazało się, że mogą. Potwierdzilam to wczoraj u glinki, a nasz lekarz forumowy również potwierdził, że wg nowych badań można.

NIE MAM ZGAGI OD TYGODNIA PRAWIE, a wcześniej myślałam, że spale się od srodka, nie pomagało nic, na sodę nie mogłam patrzeć.

Dzień Dobry
Dziewczyny, od których producentów kupujecie łóżeczka? A może dziwnym trafem któraś zamawia kolyske, rownie z prosilabym o podpowiedź od kogo...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
cayenneOna jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-08, 10:24   #3372
monkaa321
Zakorzenienie

Cytat:
aaa, jeszcze miałam napisać, że Ewcia już lepiej się czuje, przestało ją wysypywać, swędzi coraz mniej, lepiej sypia w nocy.
na oku??? dobrze, że już z nią lepeij. A jak u Ciebie? Nie podłapałaś?

thidien spróbuj rennie/ranigast jeszcze
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

Stary 2014-01-08, 10:25   #3373
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
u mnie jest podobnie... coś planuję a on mówi (baa.. żeby powiedział... dopiero jak ja do niego napiszę "kiedy wracasz?" jak on już powinien wracać do domu) to on mi odpisuje że musi zostać

a jeszcze co do tych pieluch to znalazłam info na stronie dady, że można kupić dwa dowolne opakowania pieluch, czyli można kupić te mini i ten rozmiar większy
moje dziecko zostanie chyba bez pieluch Ja się na nic nie mogę zdecydować

Cytat:
1. Dobrze się trzymasz z tą płcią

2.Czyli dzisiaj wykańczamy watek ?
1.

2. O nie!! Tyle to ja nie ogarnę

Cytat:

dziwne, ja robiłam te badania bez skierowania i bez karteczki, powiedzialam co chcę i zrobili... tyle że drogie
Naprawdę drogie? Ja chcę iść jutro na tsh, fit4 i hiv i teraz się boję

A gbs chyba mi zleci na następnej wizycie

Cytat:
witajcie drogie mamcie

nic nie działa

czekam na kuriera z łóżeczkiem
szkoda, że nie ma gdzie rozstawić, bo z chęcią bym wytaszczyła z pudła ;P
no nic, na to przyjdzie spooooooro poczekać jeszcze, ale ta chwila nadejdzie

kiedyś gdzieś ktoś podawał linka do strony, gdzie były zebrane okazje z marketów, a nie mogę namierzyć - kto ma w swoich linkach, czy mógłby podesłać? *ładnie prosi*

Oby kurier szybko przyszedł

A ze zgagą też się męczę Mam ją praktycznie codziennie i borę rennie
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 10:26   #3374
teQiba
Moderator

Cytat:
ja się już gubię z tymi pampkami
powiedzcie mi, czy ten rozmiar 1 w biedro to będzie w promocji czy nie? Bo ja nie mogę nic znaleźć na ten temat. A chciałam jechać po nie specjalnie.
I w końcu jaki rozmiar ma iść jako pierwszy?
Na kartce sobie to chyba zapisze...

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

znalazłam gazetkę z biedry gdzie pisze że będą te pampki mini w promocji
No wlasnie z gazetki wynika ze od mini sa w promocji, a mini to dwojki.

Cytat:
rozbawiłaś mnie
będę używać jedynek, ale innej firmy - prawdopodobnie pampersa. Jak tyłek urośnie do dwójek to przestawię się na dady - o ile nie będzie żadnych niespodzianek w postaci uczuleń
A to Ty tak kombinujesz...

Cytat:

Cytat:
O uczulenie chodzi

Cytat:
No widzisz, przynajmniej się wszystko zgadza u Ciebie a ja się obraziłam, bo nie mam pryszczy (no bo synek będzie, wiadomo) i wstrzymuję oddech przy laptopie więc nie czuć! Robię focha!
Ale z Was gluptaski
Stary 2014-01-08, 10:27   #3375
side85
Zakorzenienie

Cytat:
chyba dziewczynom chodzi o to że mogą uczulić dlatego nie kupują dużo na start. Ja się zdecyduje kupić te z biedry w rozmiarze mini (3-6kg) a jak będą newborn to też kupię. A już widziałam wiele razy na gumtree jak ludzie sprzedawali pieluchy nowe czy nawet napoczęte, więc jak małemu nie spasują to sprzedam albo się tutaj z którąś z was umówię
o dzięki, tak właśnie myślałam, dlatego myślę że to dobrze że mam dwa rodzaje malutkich pieluszek, choć generalnei chciałabym się przestawić na dady.
Ostatnio rozmawiałam z koleżanką, która prezentuje dość rozsądne podejście do wydatków związanych z dzieckiem i kasa tam nie leży na kupce a powiedziała mi że ona osobiście Dady przestała używać bo jak przeliczyła ile pieluch Pampers zużywała a ile Dady (chodzi o chłonność) to wyszło na to samo cenowo, więc woli (mała ma ponad pół roku) używać tylko Pampers. Trochę mnie to zdziwiło bo przeważnie słyszę same zachwyty nad Dadą.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-08, 10:31   #3376
thidien
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość
Też tak myślałam, na widok gavisconu miałam cofke. Pisałam już wczoraj, że u mnie to było większe niż powinno, bo przed ciążą miałam problem z refluksem.
Lecialam do apteki jak szalona spytać, czy można w ciąży omeprazol (w PL jest w tabletkach np Bioprazol). Pani w aptece była bardzo sceptyczna, bo tu ciężarówki nie mogą prawie nic. Jakże bylo jej zdziwienie wielkie, gdy okazało się, że mogą. Potwierdzilam to wczoraj u glinki, a nasz lekarz forumowy również potwierdził, że wg nowych badań można.

NIE MAM ZGAGI OD TYGODNIA PRAWIE, a wcześniej myślałam, że spale się od srodka, nie pomagało nic, na sodę nie mogłam patrzeć.

Dzień Dobry
Dziewczyny, od których producentów kupujecie łóżeczka? A może dziwnym trafem któraś zamawia kolyske, rownie z prosilabym o podpowiedź od kogo...

oooo to u mnie na zadupiu nikt jeszcze o tym nie wie zapytam przy najbliższej okazji ginka, bo do tej pory się upierał, że tylko gaviscon, a to jak za przeproszeniem gluty (tabletki równie okropne), DZIĘKUJĘ

nie zdecydowałam się jeszcze na materac (bo łóżeczko bez materaca przyjedzie)
jasne, że najlepsze podobno lateksowe, ale to po wygranej w lotka może (choćby piątka); kokosy i gryki widzę też coraz gorsze opinie;

położę dziecko na deskach :P na to kocyk i sru :P twardym trzeba być, nie miętkim :P:P:PP
II kreski 1.12.2015
Stary 2014-01-08, 10:35   #3377
margo80
Zakorzenienie

Cytat:
na oku??? dobrze, że już z nią lepeij. A jak u Ciebie? Nie podłapałaś?
dzięki dziewczyny, ja ok, za wcześnie, żeby złapać, ale przechodziłam, więc nie sądzę, żeby mnie drugi raz dopadło.

spadam zupę gotować, w miarę możliwości będę nadrabiać dalej.

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 10:37   #3378
side85
Zakorzenienie

Cytat:
Ja przed godzinką w ramach zaupów za które nie trzeba płacić bo moja karta kredytowa tzn mąż i jego karta jest w pracy (lepiej jak nie mam do niej dostępu choć przez te 8 godzin dziennie ) zamówiłam przez telefon łóżeczko w sklepie w którym mamy kupiony wózek i czeka tam na odbiór kiedy będziemy chcieli- mamy otworzone coś w rodzaju zamówienia i można domawiać rzeczy. Od początku wątku jpokazywałam to łóżeczko bo wybraliśmy z mężem już na starcie ale nareszcie zdecydowałam się zamówić. Czas oczekiwania mnie tylko dobił: 4-5 tygodni. Jakby Piotrek za szybko wyszedł (Synuś nie słuchaj siedź tam póki co!) to i tak ma koszyk mojżesza. Tato mi właśnie płozy robi z drewna i poprosiłam o wysokość dopasowaną do łóżka naszego żebym mogła gmerać mu w koszyku ręką na śpiąco nawet.
Ja zdecydowałam się na takie trochę inne łóżeczko bo Pinio Moon, to był taki większy nasz kaprys uważam, bo w sumie 420zl kosztuje, ale jest tapczanikiem więc jak przeliczę koszt to zostanie na dłużej, a może na jeszcze dłużej jak Piotruś będzie do trzech latek nogi powijał Będziemy go wiązać jak nogi gejszy żeby za bardzo nie rósł bo po ojcu ma predyspozycje i już lekarz mówi że jest cienki i długi
Wypatrzyliśmy je z mężem na tym blogu:
http://olgaiokolice.blogspot.com/201...o-wasnego.html
jest z MDF ale ma wszystkie atesty producent to Pinio a model to Moon.

Cytat:
w kontekście wczorajszej awanturki na wątku wybacz ale ten tekst sprawił że muszę iść siusiu bo się tak roześmiałam
Stary 2014-01-08, 10:44   #3379
monkaa321
Zakorzenienie

teQiba No ale ta koleżanka to nie zmienia od razu jak dziecko posika? Bo ja myślałam że trzeba żeby odparzeń nie było. Ja chyba kupię i najwyżej sprzedam dalej tak jak pisałam mama nie miała problemu z alergią na pieluchy u nas więc ja tez na to liczę, szczególnie że u tż też wszyscy zdrowi

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-08, 10:46   #3380
side85
Zakorzenienie

Cytat:
teQiba No ale ta koleżanka to nie zmienia od razu jak dziecko posika? Bo ja myślałam że trzeba żeby odparzeń nie było. Ja chyba kupię i najwyżej sprzedam dalej tak jak pisałam mama nie miała problemu z alergią na pieluchy u nas więc ja tez na to liczę, szczególnie że u tż też wszyscy zdrowi
to chyba do mnie było. właśnie nie wiem, muszę się spytać o co dokładnie chodzi bo brzmi to jak pomyśleć dość absurdalnie. ceny pieluch mnie na prawdę przerażają
Stary 2014-01-08, 10:48   #3381
cayenneOna
Zadomowienie

Cytat:
Ja przed godzinką w ramach zaupów za które nie trzeba płacić bo moja karta kredytowa tzn mąż i jego karta jest w pracy (lepiej jak nie mam do niej dostępu choć przez te 8 godzin dziennie ) zamówiłam przez telefon łóżeczko w sklepie w którym mamy kupiony wózek i czeka tam na odbiór kiedy będziemy chcieli- mamy otworzone coś w rodzaju zamówienia i można domawiać rzeczy. Od początku wątku jpokazywałam to łóżeczko bo wybraliśmy z mężem już na starcie ale nareszcie zdecydowałam się zamówić. Czas oczekiwania mnie tylko dobił: 4-5 tygodni. Jakby Piotrek za szybko wyszedł (Synuś nie słuchaj siedź tam póki co!) to i tak ma koszyk mojżesza. Tato mi właśnie płozy robi z drewna i poprosiłam o wysokość dopasowaną do łóżka naszego żebym mogła gmerać mu w koszyku ręką na śpiąco nawet.
Ja zdecydowałam się na takie trochę inne łóżeczko bo Pinio Moon, to był taki większy nasz kaprys uważam, bo w sumie 420zl kosztuje, ale jest tapczanikiem więc jak przeliczę koszt to zostanie na dłużej, a może na jeszcze dłużej jak Piotruś będzie do trzech latek nogi powijał Będziemy go wiązać jak nogi gejszy żeby za bardzo nie rósł bo po ojcu ma predyspozycje i już lekarz mówi że jest cienki i długi
Wypatrzyliśmy je z mężem na tym blogu:
http://olgaiokolice.blogspot.com/201...o-wasnego.html
jest z MDF ale ma wszystkie atesty producent to Pinio a model to Moon.

Świetne łóżeczko!

Stary 2014-01-08, 10:51   #3382
side85
Zakorzenienie

Cytat:
jasne, że najlepsze podobno lateksowe, ale to po wygranej w lotka może (choćby piątka); kokosy i gryki widzę też coraz gorsze opinie;

położę dziecko na deskach :P na to kocyk i sru :P twardym trzeba być, nie miętkim :P:P:PP

Zastanawiam się czy na prawdę wokół materaca dla dziecka nie robi się za dużego zamieszania, bo przecież kiedyś nie takiego wyboru i dzieci też się zdrowo chowały...hmmm...nie chcę na małym oszczędzać ale myślałam że gryka-kokos za 100zł to i tak nieźle. Cóż będzie musiał się na nim wyspać bo więcej to już na prawdę dla mnie za dużo.
Stary 2014-01-08, 10:51   #3383
cayenneOna
Zadomowienie

A mi właśnie kurier przyniósł medele swing, sliczniunia. Uparlam się, że będę miała elektryczny laktator i szlus. Bo 18 lat temu, jak chcialam wyjsc bez dziecka, sciagalam pokarm jak krowie, boszszszs jak sobie to przypomnę...internetu nie bylo, matka nic mi nie powiedziała, koleżanki o dziecku to nawet nie pomyslaly... Se sciagalam ręcznie do butelki.. Jak sobie to przypomnę...

No ale teraz Medela czeka

REKLAMA
Stary 2014-01-08, 10:51   #3384
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
w kontekście wczorajszej awanturki na wątku wybacz ale ten tekst sprawił że muszę iść siusiu bo się tak roześmiałam
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 10:52   #3385
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Tez tak myślałam, ale dzisiaj zdecydowałam się na jedną paczkę firmy Pampers i zobaczę, jak nie będzie problemów, to przy nich zostanę i już nie myślę.
A Pampersy mają chyba lepszą opinie na necie niż Dady.
Tylko jeszcze nie wiem czy 1 czy 2 Pewnie jeszcze zmienię zdanie 10 razy

Cytat:

Pewnie większość z nas tutaj leżała na samej piance więc na samym kocu też się da
Ja kupuje lateksowy, o tutaj:
http://allegro.pl/materac-lateksowy-...831881396.html

Stary 2014-01-08, 10:54   #3386
frogutka
Zadomowienie

Cytat:

ja się zastanawiam nad takim
http://allegro.pl/dwustronny-materac...848667115.html

może nie jakiś super, ale też na razie w totka nie wygrałam
Stary 2014-01-08, 10:54   #3387
teQiba
Moderator

Cytat:

Zastanawiam się czy na prawdę wokół materaca dla dziecka nie robi się za dużego zamieszania, bo przecież kiedyś nie takiego wyboru i dzieci też się zdrowo chowały...hmmm...nie chcę na małym oszczędzać ale myślałam że gryka-kokos za 100zł to i tak nieźle. Cóż będzie musiał się na nim wyspać bo więcej to już na prawdę dla mnie za dużo.
Tez mi sie tak wydaje - nam sprzedawczyni powiedziala ze kogos-gryka od lat jest uzywany i ona ten poleca bo swoje dzieci tez na tym wychowala...

REKLAMA
Stary 2014-01-08, 11:00   #3388
frogutka
Zadomowienie

Cytat:

Pewnie większość z nas tutaj leżała na samej piance więc na samym kocu też się da
Ja kupuje lateksowy, o tutaj:
http://allegro.pl/materac-lateksowy-...831881396.html
wypasiony i w dodatku sprzedawca z moich rejonów
Stary 2014-01-08, 11:01   #3389
monkaa321
Zakorzenienie

Cytat:
to chyba do mnie było. właśnie nie wiem, muszę się spytać o co dokładnie chodzi bo brzmi to jak pomyśleć dość absurdalnie. ceny pieluch mnie na prawdę przerażają
możliwe

Cytat:
A mi właśnie kurier przyniósł medele swing, sliczniunia. Uparlam się, że będę miała elektryczny laktator i szlus. Bo 18 lat temu, jak chcialam wyjsc bez dziecka, sciagalam pokarm jak krowie, boszszszs jak sobie to przypomnę...internetu nie bylo, matka nic mi nie powiedziała, koleżanki o dziecku to nawet nie pomyslaly... Se sciagalam ręcznie do butelki.. Jak sobie to przypomnę...

No ale teraz Medela czeka

moja mama ściągała ręcznie pokarm

Stary 2014-01-08, 11:07   #3390
BeautifulLie
Zadomowienie

Witajcie kochane :-*

Cytowalam ale oczywiscie ten glupi telefon mi to wykasowal :/

Monkaa wiem ze jest uzależniający dlatego z 2 tabletek dziennie będę brała 1 na noc.

Margo za wizytę :-*

Maggie ile ma szyjka nie wiem bo lekarz nie powiedział, powiedział jedynie ze sytuacja jest dość dramatyczna :/ a rodzice sie troszczą ale czasem mam wrażenie ze tak naprawdę lepiej im bylo jak mieszkałam na swoim bo jednak bylam niezależna finansowo a teraz jednak jest tyle wydatków ze szok. A jeszcze dzisiaj sprawdzałam ile kosztuje krążek to juz wg sie za głowę chwyciłam.

Edzia tak wczesnie tez miałaś rozwarcie i nic nie zakladali?

Wysłane z telefonu...
BeautifulLie jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości