|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć V część wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
34 | 64,15% |
Żebro, pęcherz - znowu bóle... Dziecko, obchodźże się z mamą czule! - Mamusie III/IV 2014 cz.5 |
9 | 16,98% |
Już niedługo będziesz z nami, my na Ciebie tu czekamy - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
10 | 18,87% |
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3361 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Czyli dzisiaj wykańczamy watek ? ![]()
![]() |
#3362 |
Zakorzenienie
|
ja się dołączę do pytania bo tych Pampersików mam 66 sztuk na start takich od 3-6 kilo oraz jedną paczkę pieluszek Libero dostępnych podobno w Auchan (czytałam bardzo pozytywne opinie podobno najpopularniejsze np w Danii ale trudno dostęne ale akurat ktoś mi dał w prezencie- w rozmiarze 2-4 kilo) czyli razem mam 100 sztuk i się tak zastanawiam bo wszędzie piszemy o tym jak to po jednej paczce kupić na start ale skoro przy każdym karmieniu się praktycznie malucha przebiera a karmi się go co dwie trzy godziny to rachunek dość prosty wychodzi że 100 sztuk zużyję w ok 10 dni. To potem już dziecko będzie miało od razu rozmiar następny czy tak piszemy o jednej paczce dlatego że nie wiadomo czy dziecka pieluchy nei uczulą??
|
![]() ![]() |
![]() |
#3363 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No widzisz, przynajmniej się wszystko zgadza u Ciebie a ja się obraziłam, bo nie mam pryszczy (no bo synek będzie, wiadomo) i wstrzymuję oddech przy laptopie więc nie czuć! Robię focha! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ale fakt, Wiktoria jest jeszcze do przyjęcia... Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3364 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3365 |
Zakorzenienie
|
aaa, jeszcze miałam napisać, że Ewcia już lepiej się czuje, przestało ją wysypywać, swędzi coraz mniej, lepiej sypia w nocy.
najdziwniejsze miejsce, w którym ma krostę to białko oka. szok. |
![]() ![]() |
![]() |
#3366 |
Rozeznanie
|
witajcie drogie mamcie
![]() ta zgaga mnie zamęczy :/ czego to ja nie próbowałam... nic nie działa na widok gavisconu to mnie mierzi i od razu zgaga powraca :P no nic, na coś trzeba najwidoczniej pocierpieć, żebym za dobrze nie miała czekam na kuriera z łóżeczkiem ![]() szkoda, że nie ma gdzie rozstawić, bo z chęcią bym wytaszczyła z pudła ;P no nic, na to przyjdzie spooooooro poczekać jeszcze, ale ta chwila nadejdzie ![]() kiedyś gdzieś ktoś podawał linka do strony, gdzie były zebrane okazje z marketów, a nie mogę namierzyć - kto ma w swoich linkach, czy mógłby podesłać? *ładnie prosi*
#3367 |
Raczkowanie
|
o właśnie to hbs to jest zwykłe z krwi? bo jutro się na to wybieram
#3368 |
Rozeznanie
|
ojej, nie sądziłam, że i tam się robią kropy... niech zdrowieje jak najszybciej i niech szybko nie będzie znaku
#3369 | |
Zakorzenienie
|
margo
![]() ![]() zazdroszczę, że ma Cie kto nauczyć na szydełku ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3370 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Mój mąz taki pedancik poukładany a też zawsze ta sama historia: o której będziesz? o 3 słyszę a potem dzwonię o 3:15 gdzie jest bo ziemniaki prawie gotowe i słyszę: kochanie miałem do ciebie dzwonić że pracuję dziś do 4 i musiałem wyskoczyć na jakiś pomiar 50 km od domu ![]() ![]() W repertuarze mamy jeszcze (odpukać) cokilkumiesięczne gubienie portfela i kluczy (Kooooochanie, przecież to tylko rzeczy materialne!) i mąż stojący pod drzwiami, ja mam klucze w zamku i on zaczyna piętnaście razy naciskać na dzwonek żeby mnie powkurzać zanim dojdę do drzwi a na mnie to działa lepiej niż 7 kaw wypitych na raz. Na szczęście w ciązy postanowił mnie nie wkurzać ![]() ![]() ![]() Cytat:
I nie denerwuj się, niestety każda z nas to przerabia co jakiś czas ![]() ![]() ja myślę że będzie miał tak samo jak Oleńka w poniedziałek no chyba że świeta mu posłużyły lepiej niż mnie ![]() Ostatnio miewa różne dni, ale to jak szalał wczoraj ![]() ![]() jak chcesz to chętnie ich za coś wymienię ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3371 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Lecialam do apteki jak szalona spytać, czy można w ciąży omeprazol (w PL jest w tabletkach np Bioprazol). Pani w aptece była bardzo sceptyczna, bo tu ciężarówki nie mogą prawie nic. Jakże bylo jej zdziwienie wielkie, gdy okazało się, że mogą. Potwierdzilam to wczoraj u glinki, a nasz lekarz forumowy również potwierdził, że wg nowych badań można. NIE MAM ZGAGI OD TYGODNIA PRAWIE, a wcześniej myślałam, że spale się od srodka, nie pomagało nic, na sodę nie mogłam patrzeć. Dzień Dobry ![]() Dziewczyny, od których producentów kupujecie łóżeczka? A może dziwnym trafem któraś zamawia kolyske, rownie z prosilabym o podpowiedź od kogo... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3372 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() thidien spróbuj rennie/ranigast jeszcze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3373 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() 1. ![]() 2. O nie!! Tyle to ja nie ogarnę ![]() Cytat:
![]() A gbs chyba mi zleci na następnej wizycie ![]() Cytat:
Oby kurier szybko przyszedł ![]() A ze zgagą też się męczę ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3374 | |||||
Moderator
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3375 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio rozmawiałam z koleżanką, która prezentuje dość rozsądne podejście do wydatków związanych z dzieckiem i kasa tam nie leży na kupce a powiedziała mi że ona osobiście Dady przestała używać bo jak przeliczyła ile pieluch Pampers zużywała a ile Dady (chodzi o chłonność) to wyszło na to samo cenowo, więc woli (mała ma ponad pół roku) używać tylko Pampers. Trochę mnie to zdziwiło bo przeważnie słyszę same zachwyty nad Dadą. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3376 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() nie zdecydowałam się jeszcze na materac (bo łóżeczko bez materaca przyjedzie) jasne, że najlepsze podobno lateksowe, ale to po wygranej w lotka może (choćby piątka); kokosy i gryki widzę też coraz gorsze opinie; położę dziecko na deskach :P na to kocyk i sru :P twardym trzeba być, nie miętkim :P:P:PP
![]() |
#3377 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
spadam zupę gotować, w miarę możliwości będę nadrabiać dalej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3378 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja zdecydowałam się na takie trochę inne łóżeczko bo Pinio Moon, to był taki większy nasz kaprys uważam, bo w sumie 420zl kosztuje, ale jest tapczanikiem więc jak przeliczę koszt to zostanie na dłużej, a może na jeszcze dłużej jak Piotruś będzie do trzech latek nogi powijał ![]() ![]() ![]() Wypatrzyliśmy je z mężem na tym blogu: http://olgaiokolice.blogspot.com/201...o-wasnego.html jest z MDF ale ma wszystkie atesty producent to Pinio a model to Moon. Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3379 |
Zakorzenienie
|
teQiba No ale ta koleżanka to nie zmienia od razu jak dziecko posika? Bo ja myślałam że trzeba żeby odparzeń nie było. Ja chyba kupię i najwyżej sprzedam dalej tak jak pisałam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3380 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3381 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Świetne łóżeczko! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3382 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zastanawiam się czy na prawdę wokół materaca dla dziecka nie robi się za dużego zamieszania, bo przecież kiedyś nie takiego wyboru i dzieci też się zdrowo chowały...hmmm...nie chcę na małym oszczędzać ale myślałam że gryka-kokos za 100zł to i tak nieźle. Cóż będzie musiał się na nim wyspać bo więcej to już na prawdę dla mnie za dużo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3383 |
Zadomowienie
|
A mi właśnie kurier przyniósł medele swing, sliczniunia. Uparlam się, że będę miała elektryczny laktator i szlus. Bo 18 lat temu, jak chcialam wyjsc bez dziecka, sciagalam pokarm jak krowie, boszszszs jak sobie to przypomnę...internetu nie bylo, matka nic mi nie powiedziała, koleżanki o dziecku to nawet nie pomyslaly... Se sciagalam ręcznie do butelki.. Jak sobie to przypomnę...
No ale teraz Medela czeka ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3384 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3385 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A Pampersy mają chyba lepszą opinie na necie niż Dady. Tylko jeszcze nie wiem czy 1 czy 2 ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja kupuje lateksowy, o tutaj: http://allegro.pl/materac-lateksowy-...831881396.html
![]() |
#3386 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/dwustronny-materac...848667115.html może nie jakiś super, ale też na razie w totka nie wygrałam ![]()
![]() |
#3387 | |
Moderator
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3388 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3389 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3390 |
Zadomowienie
|
Witajcie kochane :-*
Cytowalam ale oczywiscie ten glupi telefon mi to wykasowal :/ Monkaa wiem ze jest uzależniający dlatego z 2 tabletek dziennie będę brała 1 na noc. Margo ![]() Maggie ile ma szyjka nie wiem bo lekarz nie powiedział, powiedział jedynie ze sytuacja jest dość dramatyczna :/ a rodzice sie troszczą ale czasem mam wrażenie ze tak naprawdę lepiej im bylo jak mieszkałam na swoim bo jednak bylam niezależna finansowo a teraz jednak jest tyle wydatków ze szok. A jeszcze dzisiaj sprawdzałam ile kosztuje krążek to juz wg sie za głowę chwyciłam. Edzia tak wczesnie tez miałaś rozwarcie i nic nie zakladali? Wysłane z telefonu... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:10.