|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy Prowadząca II część naszego wątku | |||
Aldrin |
![]() ![]() ![]() ![]() |
7 | 25,93% |
Kakusia |
0 | 0% |
Berenika_26 |
4 | 14,81% |
agaaga89 |
2 | 7,41% |
Ramona_85 |
0 | 0% |
eweden |
0 | 0% |
Prowansja88 |
0 | 0% |
Pradip |
0 | 0% |
Sola1 |
2 | 7,41% |
pater86 |
6 | 22,22% |
TroppoSensibile |
0 | 0% |
sylvuniaa84 |
0 | 0% |
kamilla123 |
0 | 0% |
beat@ |
0 | 0% |
NecroKitty |
0 | 0% |
Anteria |
0 | 0% |
Kucyk_Truskawkowy |
1 | 3,70% |
malin30 |
3 | 11,11% |
alingles |
0 | 0% |
Monica80 |
0 | 0% |
poziomkka |
0 | 0% |
Mala_Czarno_Biala |
0 | 0% |
Majkela12 |
1 | 3,70% |
zaaaabcia |
0 | 0% |
Sylwia__88 |
1 | 3,70% |
Głosujący: 27. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2641 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2642 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2643 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
aaaa to Twój ślub już tuż, tuż... ![]() ![]() i super, że u Ciebie wszystko OK z dzidzią ![]() ------------------------- A ja melduję się po wizycie kontrolnej u mojego ginka. Kręcił głową na wyniki, przepisał leki, zbadał tętno, no i najważniejsze dał zwolnienie z zajęć - wlepię je jednej głupiej babie na uczelni, która nie potrafi zrozumieć mojej sytuacji ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2644 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2645 |
Raczkowanie
|
jak bratanek był mały to sypaliśmy mąkę ziemniaczaną, była super. Nigdy się nie odparzał. Ale on w ogóle twardy i gruboskórny był
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2646 |
Zakorzenienie
|
Nie, bo nie było takiej potrzeby
![]() Póki była na mleku to nie miala żadnego odparzenia, czasem tylko zaczerwienie, które znikalo po posmarowaniu. Teraz te kupki trochę się zmieniły, bo co innego je to były jakieś pojedyncze przypadki. Przy czym zauwazyłam ze te zaczerwienia często robią się po chusteczkach nawilżanych. Ja mam taką zasadę, że po siuśkach myłam samą wodą i bardzo dokładnie osuszałam lub czekałam aż wyschnie, a po kupce chusteczki nawilżane, żeby zmyć kupkę, a potem tę warstwę co zostawia chusteczka zmywałam wodą i oczywiście osuszałam. Oczywiscie jak miałam na to warunki czyli w domu. Jak nie miałam takich możliwosći to zwykle zaczynało coś się dziać. Także ja uważam, że te chusteczki nie są delikatne. Zresztą ja kiedyś próbowałam robić demakijaż takimi chusteczkami. Mam wrażliwą skórę i zawsze dotawałam od nich uczulenie. Wiem że nie są do tego przeznaczone, ale moim zdaniem i tak pupa noworodka jest bardziej wrazliwa niż moja twarz ![]() Można oczywiście kupowac z super składami, ale u mnie nie zdawały egzaminu, trzeba było mocno trzec, żeby wszystko zmyć. A jak się tak trze i trze to wcale to dobrze nie wpływa na skórę na pupie dziecka. |
![]() ![]() |
![]() |
#2647 | ||||||
Rozeznanie
|
Sola tak jak piszesz zwykły wacik z wodą jak najbardziej
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() No to gratulujé ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
- coś do kąpania - coś do pupy (np. sudocrem, bephanten, alantan, linomag) - coś do pępka (wcześniej miałam spirytus, a teraz wezmę Octenisept + jałowe gaziki) - na lato jeszcze krem z filtrem na spacer Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2648 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja ogólnie nie jestem przekonana to tej tony kosmetyków dla niemowląt, które zalegają w sklepach. Kremy, mleczka, olejki; albo ta moda na kompanie dziecka w emolientach :/ może i staroświecka jestem ale kiedyś tego nie było i był spokój. Mąka ziemniaczana nikogo nie uczulała, a teraz matki wysmarują te dzieci w 5 kremach i dziwią się, że uczulenia, podrażnienia itp. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2649 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A wyprawkę zacznę kompletować od marca ![]() Cytat:
![]() ![]() Też macie takie morfologie "rozjechane"? Prawie wszystko poza nawiasami mam ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2650 |
Rozeznanie
|
Znalazłam moja listę z wyprawka dla niemowlaka. Teraz uciekam do przedszkola, wieczorem wkleję.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2651 |
Zadomowienie
|
Ja o kosmetykach nie mam bladego pojęcia.Ale widze że dużo ludzi kupuje i chwali BD z rossmana..
wiec chyba pierwsze kosmetyki kupie tam.Nie wiem tylko jak z pieluchami czy lepiej pampers czy jakies inne może?
![]() |
#2652 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a i jeszcze jak jest sucha skóra to nie trzeba szorować codziennie, ewentualnie buzię i szyje - tam gdzie się ulało, rączki, pupcia i tak jest myta na bieżąco. Można myć w samej wodzie, a co kilka dni w jakimś środku albo myć rzadziej, choć ja raczej jestem zwolenniczką rytuałów. Ja jak myłam w tej małej wanience to dawałm ze 2 pompki to kąpieli, nie ma co robić też mega piany. Takie dziecko przecież i tak nie brudzi się tak bardzo bo leży lub jest na rękach. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2653 |
Zakorzenienie
|
ja do szpitala kupie pampersa ale później będę próbować, wiem, że dużo dzieci lubi dadę z biedronki ale to pewnie zależy od dziecka
|
![]() ![]() |
![]() |
#2654 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale Hipp jest super jak dla mnie - to znaczy dla mojej córki ![]() Ja kupiłam Pampersy na pierwsze pieluchy. Potem już kupowałam różne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2655 |
Raczkowanie
|
Ja słyszałam o Dadzie z Biedronki, że bardzo dobrze tolerują je dzieci z kłopotami ze strony układu moczowego, są wręcz zalecane przez urologów (?)
Szwagierka mówiła, że jej dwóch lekarzy kazało stosować. Ale z kolei spotkałam się też z opinią, że dla noworodka najlepszy jest Pampers bo nie uczula, a potem można już testować inne. Ale od ciotki z kolei usłyszałam, że Pampersy są okropnie nieprzyjemne od środka w dotyku i przerzuciła się na Dadę właśnie... I bądź tu człowieku mądry ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2656 |
Wtajemniczenie
|
Słyszałam, że wiele osób poleca Oilatum, ale nie podoba mi się olej parafinowy w składzie; taka młoda skóra nie potrzebuje tyle chemii.
Nivea też ma dobre opinie. Najmniej polecany jest wbrew pozorom J&J ![]() czarno_biala1987 a mi się obiło o uszy, że właśnie Pampersy najbardziej uczulają ![]() Te rossmanowe też są fajne, chyba do szpitala kupię najpierw te, potem przetestuje Dade. |
![]() ![]() |
![]() |
#2657 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moją żadne pieluchy nie uczuliły. Trzeba sobie samemu potestować. Ja ostatnio bardzo lubię Tescowe i Bella Happy, ale nie wiem jakie są w tych najmniejszych rozmiarach. Z pampersami w większych rozmiarach mam mieszane uczucia, bo mają trochę jak dla mnie za krótki tył i większa kupa mi wychodzi. Ale te pierwsze były ok. Jak wymieniałyśmy opinie z dziewczynami na temat pieluch to naprawdę są bardzo skrajne. Moją żadne pampersy nie uczuliły. Podobno trzeba w miarę często zmieniać, bo ten żel co wchłania jak jest wilgotny to może uczulać. ---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ---------- Cytat:
Oilatum to też emolient z tego co pamiętam. Teraz raczej się go nie poleca zdrowej skórze. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2658 |
Zakorzenienie
|
Ja na początku na pewno zacznę stosować Pampersa. Tylko zawsze mnie zastanawiało czym różnią te new born
wkleję zdjęcia bo z linku się nie otwiera Edytowane przez beat@ Czas edycji: 2014-01-08 o 13:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#2659 |
Zadomowienie
|
Tych oliatum itp.. nie bede kupować ,po co dziecko od razu w tym myc jak nie ma żadnych problemów skórnych.
Ja siebie kiedyś zalatwilam kremem z Wichy..raz kupiłam i tak skóra przywykła ze jak kupiłam inny krem to zaraz mnie wysypywalo:/dopiero dermatolog wyprowadzila mnie z tego i teraz jak dawniej mige używać większość kremów z drogerii ![]() Pieluszki podobnie jak wy chyba zacznę od papmersa.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2660 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Każdy ma jakieś inne wymagania i każdemu co innego pasuje - my od urodzenia n "jedziemy" na Dadzie ![]() ![]() Pampersy też mieliśmy ale zapach chemii skutecznie mnie zraził. To jeszcze link dla tych co nie lubią dziwnych dodatków w kosmetykach (a już szczególnie w kosmetykach dziecięcych): http://www.srokao.pl/search/label/analiza - ja uwielbiam tą babeczkę ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2661 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
_Maya_ - bardzo fajna strona ![]() Edytowane przez NecroKitty Czas edycji: 2014-01-08 o 13:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2662 |
Zadomowienie
|
Tez czytam wlasnie ze lepiej nie zaczynać z tymi Oliatum i tym podobnymi.Chyba ze dziecko ma uczulenie to wyedy.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2663 |
Raczkowanie
|
Witam sie
Widze ze temat kosmetykow. Ja jestem nieco odmiennego zdania... Emolienty to nie jest lek i nie stosuje sie je tylko na sucha skore. Czasami skora jest ok, a ciagle mycie jej w zwyklej wodzie po pewnym czasie powoduje jej wysuszenie czy alergie. A emolienty do tego nie dopuszcza. Skora dziecka jest szczegolnie wrazliwa, a sama woda - szczegolnie tak ktora mamy w kranach w miescie - nie jest niczym dobroczynnym niestety. I skad przekonanie ze kiedys ich nie bylo i bylo dobrze? To nie prawda, wcale nie bylo dobrze - macie jakies statystyiki, badania na ten temat? ja pamietam z dziecinstwam wiele dzieci z czerwonymi plamami na policzkach, albo gdzies na skorze, nikt wtedy nie zwracal na to szczegolnie uwagi, ewentualnie przypisywano wszystko alergii pokarmowej. Wiem co mowie bo sama jestem atopikiem i nie od urodzenia, tylko nabylam to cholerstwo z czasem. Dlatego mojego synka od urodzenia kapalam w olilatum- to jest oczywiscie bardzo mala dawka plynu na kapiel. Po takiej kapieli wlasciwie nie trzeba juz niczym balsamowac, skorka jest miekka i nawilzona. Z kosmetykow ja bardzo cenie sobie Klorane. Do pepka jak rodzilam w Polsce to juz w szpitalu przepisywali spirytus, u nas sie sprawdzilo ale w Niemczech nie ma tego - nic nie kaza z nim robic. Nie mniej jakby sie zaczela jakas ropa robic dookola to mysle ze uzylabym tego roztworu spirytusu. Linomag i bepanthen - tego uzywalam do pupki, i moj maly nigdy nie byl odparzony. I robilam tak jak dziewczyny pisaly, po wiekszym kupalachu mylam mu pupe pod kranem, a jak byly mega upaly to go kapalam w ciagu dnia. tak sie wydaje ze dzieck lezy i nic nie robi, ale ono sie tez poci - szczegolnie jak je. W Niemczech wiele matek przyjmuje zasade zeby kapac dziecko raz na tydzien, szczerze mowiac mi sie to zbytnio nie miesci w glowie... taka kapiel trwa doslownie 5 minut, ale maluszek jest pachnacy i czysciutki, nie wyobrazam sobie robic to tylko raz na tydzien, szczegolnie w lecie... Aaa bepanthen jest super na sutki, na poczatku one mogą bardzo bolec przy karmieniu, i ta masc naprawde bardzo pomaga. Po karmieniu trzeba smarowac a przed dobrze umyc - to wiadomo. Chusteczki - ja uzywalam tylko pampers sensitive - nigdy nie mielismy zadnych problemow. Natomiast wszelkie inne firmy to fakt, nawet mnie pieką jak wytre rece.. Ale pupa pupie nie rowna, na jedne dzieci bedzie dzialac super, inne bedzie podrazniac ( w przypadku tych drugim tym bardziej stosowalabym emolienty ktore zostawiaja na skorze ochronna warstwe) To chyba tyle ode mnie w tym temacie ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2664 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak dla mnie dolany do wody płyn dla maluszków wystarczająco nawilży i nie ma co przekombinować ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2665 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2666 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2667 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Mama Ssaka CÓRKA 14.06.14 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Promotorka zdrowego stylu życia i biznes mam! Chcesz czuć się, wyglądać i żyć lepiej? Praca z domu, praca przy dzieciach, dodatkowa podpora finansowa-> napisz! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2668 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja nie uważam, że kosmetyki są złe. Ale jak nie potrzeba i skóra sobie sama radzi to po co smarować tysiącem kosmetyków? ![]() Ja po Hippie też nie muszę niczym balsamować od urodzenia. A jak były jakieś miejscowe przesuszenia to stosowałam specyfiki doraźnie. ---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ---------- Cytat:
http://www.ziololek.pl/produkt/9 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2669 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A sudocrem to raczej jak już odparzenie wystąpi , a nie zapobiegawczo. Tak czytałam w gazetce dzieciowej ![]() Czyli jak się emolient do kąpieli użyje, to całego ciałka potem balsamować nie trzeba? A jeżeli zwykły płyn dzieciowy do kąpieli się wleje to potem trzeba balsamem posmarować? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2670 |
Zadomowienie
|
Tez jestem ciekawa który linomag
![]() I co stosowac do przewijania jak nie ma odparzen? A co sądzicie o mydelkach typu bobas,bambino do kąpieli? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:45.