|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części: | |||
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013, cz. IV |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Śmiechy, piski i pełzanie, a przede mną już kolejne wyzwanie |
0 | 0% |
Główkę pięknie już trzymamy, wkrótce usiądziemy bez pomocy mamy |
6 | 15,00% |
Już obiadki pięknie jemy i do mamy się śmiejemy |
3 | 7,50% |
Nasze dzidzi są radosne, a mamusie chcą już wiosnę |
8 | 20,00% |
Gaworze i piszczę całe dnie, bo chcę powiedzieć, że kocham cię |
19 | 47,50% |
Obiadki wcinamy, na ząbki czekamy |
2 | 5,00% |
W wanience nóżkami sobie chlapie i czasem mamę za włosy złapie |
2 | 5,00% |
Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3151 |
BAN stały
|
Dot.: Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013,
No gdybym sobie ledwo dawała radę z dwójką to bym się pewnie nie zdecydowała.Ale jakoś żyjemy i nie jest źle. Mamy sytuacje mieszkaniowa i finansowa dość dobrą więc się miejsce dla jeszcze jednego dzidziusia znajdzie.Zawsze jest jakieś "ale", jakieś ryzyko niepowodzenia. Jednak jakbt tak każdy czekał na idealną sytuację to by mało kto miał dzieci. O ile taka idealna sytuacja jest wogole możliwa.
Nie rozumiem, dlaczego jak jestem sama z dziećmi to one są grzeczniejsze niż jak w domu jest jeszcze ktoś.Przez świeta dawali w kość, potem jak teściowie pojechali a maz poszedl do pracy to im przeszlo momentalnie. W niedziele miał wolne i znowu małe diabołki. Po weekendzie dalej spokoj...Dziwne ---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- Dobry odplamiacz.I to nie zawsze zejda po jednym praniu |
![]() ![]() |
![]() |
#3152 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013,
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#3153 |
Zakorzenienie
|
misiahahaha,dobre
![]() MadziuchnaStudiuję w UK,ale w polskiej filii ![]() papugagłówką się nie martw-moja Maja miała też z jednej strony i kiedy zaczęła siadać wszystko wróciło do normy ![]()
![]() |
#3154 | |||||||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() no my tak samo , a pieczywa nie ma w domu ![]() no nic,jak się rozpogodzi to śmigniemy na spacerek Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
podawałam od urodzenia może z 4-5 razy, wieczorami jak bolał brzuszek, 5 kropli na łyżeczkę , po minucie a czasem nawet i krócej płacz ustępował i lek działa cuda a co się dzieje że chcesz kupić ? Cytat:
![]() u nas skok... i więcej nie pisze bo samo to wystarczy ![]()
![]() |
#3155 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spróbuj ogrzać tą pierś. ---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- Gerber też ma. Bobovity jest najsłodsza , próbowałam ;p ---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3156 |
Wtajemniczenie
|
maharet jako ze mieszkasz w Niemczech moge Ci poleci fajny odplamiacz.Kupiłam w promocji za jedyne 1,5o eur.Nazywa się Sil i jest w sprayu.Ogolnie jest to odplamiacz do tłuszczów i smarów ale swietnie się tez sprawdza z zaschniętymi kupkami albo z plamami ktore nie zeszły po kilkukrotnym praniu.
o taki: http://www.bdsklep.pl/sil-250ml-spez...ynowy,id-37851 Edytowane przez policzanka Czas edycji: 2014-01-08 o 13:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#3157 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3158 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() próbowałam, ale po 45minutach "walki" zrezygnowałam, dałam cyca, uspokoił się, pociumkał kilka razy i dopiero wtedy zasnął. Może dziś znów spróbuję. Kurde, nie wiem czemu, ale Szymek zdecydowanie woli zasypiać jak TŻ jest przy nim. Sytuacja z przedwczorajszej i wczorajszej nocy: w trakcie karmienia zasnął, więc odłożyłam go do łóżeczka, nie minęło 5 sekund, a ten oczy jak 5zł i marudzi. Wzięłam go do odbicia, przytuliłam, położyłam, przykryłam, dałam smoka, pogłaskałam. Smoka wypluł i zaczął machać rączkami i nóżkami i mnie zaczepiać. Jak nie patrzyłam na niego to po chwili zaczynam marudzić i płakać, a jak się spojrzałam to wielka radość i uśmiechy. Po godzinie nieudolnego usypiania, brania na ręce i odkładania poprosiłam TŻta żeby mnie zmienił i co? 3 minuty i dziecko spało! Już drugą noc z rzędu historia się powtarza. Ciekawe czemu tak jest ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Hmmmm... Szymek łapie zabawki zdecydowanie częściej w lewą rękę, właściwie tylko w lewą. Jak na macie mu przyczepię zabawki z prawej, to weźmie prawą rączką je jakoś przesunie a i tak złapie w lewą. Tak samo jak się bawimy, ja mu coś w prawą, a ten miętosi miętosi i zaraz już przewaga lewej. Powinnam się martwić? Mam z nim ćwiczyć w jakiś sposób? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3159 |
Zakorzenienie
|
![]()
U nas jeszcze bardziej zatwardza wiec jezeli 5 dni bez kupki to nipolecam. Dopiero po odstaeieniy kupki byly codziennie. To jest probiotyk na uklad trawienny i biegunke.
![]() |
#3160 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3161 |
Raczkowanie
|
Hej Mamuśki
![]() Witam się po dość długiej nieobecności. Mam nadzieje, że przyjmiecie mnie ponownie do swojego zacnego grona Pieluszkowych Mam ![]() Proszę o radę Chyba tracę pokarm a zależy mi na KP. Mniej więcej od świąt zauważyłam, że Mały się nienajada. Ssie pierś, wydaje się sobie pojadł, natomiast w niedługim czasie po tym staje się strasznie marudny i nerwowy. Uznałam,że jest głodny i dokarmiłam go butlą no i dziecko Anioł. Kiedy karmię w nocy i nad ranem jest ok, bo pokarmu się trochę nazbiera ale w ciągu dnia jest już gorzej. Podaje jedną butelkę a drugą na noc bo inaczej mam w domu małego potworka. Dodam, że za każdym razem przystawiam go do piersi, żeby possał (popyt-podaż) ale nic nie leci i się denerwuje, piję dużo wody, niczym się nie stresuje a pokarmu coraz mniej. Co robić, pomóżcie!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#3162 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzieki, mam nadzieje że u nas bedzie podobnie
![]() ![]() |
![]() |
#3163 |
Zakorzenienie
|
a jakiej firmy polecacie słoiczki owocowe zeby bylo jak najwiecej owocow, najmniej cukru
#3164 |
Zakorzenienie
|
czarna dzieci idą na rekord, mój spał 35 minut, za przeproszeniem tyłka nie zdazyłam sobie podetrzeć. !
|
![]() ![]() |
![]() |
#3165 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3166 |
Zakorzenienie
|
misia Czekaj,czekaj... moja chyba spasowała,bo dałam ją Tż i już od pół godziny jak makiem zasiał
![]() ---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- jo_asiekJulia też łapie lewą ręką,ale jakoś specjalnie sie tym nie przejmuje...nawet jesli będzie leworęczna ![]() ---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ---------- Tak w ogóle to zauważyłam,że Julia od 2 dni przestała chwytać zabawki... tak jakby zapomniała to,czego się nauczyła ![]()
![]() |
#3167 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3168 |
Wtajemniczenie
|
Jest to mozliwe.W broszurce która dali mi w szpitalu,napisali ze podczas skoku rozwojowego może sie wydawac ze dziecko jakby cofneło sie w rozwoju i nie potrafi robic tego co wczesniej miało super opanowane.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3169 | |
Zakorzenienie
|
Myślę, że jak pogodny to nie musisz mu pomagać
![]() Cytat:
![]() ![]() Już za 4 dni egzamin ![]() Pamiętacie dziewczyny debate na poczekalni na temat: 'po kim chciałybyśmy żeby dzieci odziedziczyły nos'? ![]() Ja tam mogę stwierdzić, że Filip ma taki jak mąż- co mnie cieszy ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3170 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
o dzieki ![]() ![]() Laseczki mam pytanko z innej beczki ![]() czy ktoras z was ma jakies namiary na sprawdzona kwatere ew. miejscowosc w polnocnych Wloszech? chcemy jechac w maju na wakacje ale poki co nic sensownego nie znalazlam...ceny wywalaja z butow ![]() ![]() Papuga moj maly ma z tylu plaska glowe... wprawdzie wydaje mi sie ze od porodu mu sie juz poprawilo troche, bo mial z jednej strony bardzo wystajaca kosc a teraz juz prawie jej nie czuc pod dotykiem...staram sie go jak najwiecej klasc na boki ale zazwyczaj odwraca sie na plecy wczesniej czy pozniej skubany...czytalam ze taka deformacja powstaje juz w macicy i potem trudno jest powrocic do normalnosci bo dziecko duzo lezy i uciska tyl glowy... i w sumie chyba ma to sens bo dziecko mojej kolezanki ma az wlosy wytarte z tylu od lezenia a nie ma plaskiej glowki... ide w piatek do lekarza i az sie boje ze mnie opieprzy za ta glowe... zastanawiam sie czy malemu takiej czapki nie zamowic...ale najpierw chce sie dowiedziec co na to lekarz... http://www.tortle.com/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3171 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3172 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3173 |
Zakorzenienie
|
Jula też ma lekko spłaszczoną z tyłu,ale skubana nie chce leżeć na boku i najlpeiej jej na plecach... A włoski też się jej wycierają, śmieje się,że łysieje
![]()
![]() |
#3174 | |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny gdzie kupujecie słoiczki?
Zamawia ktoś przez internet? jak tak to z jakiej strony? Chciałabym kupić większą ilość i zastanawiam się czy przez internet nie bedzie taniej ---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- Cytat:
lekarka mi mówiła żeby jak najwiecej kłaść na brzuch by nie odkształcać jeszcze bardziej tej główki. O jakiej czapce mówisz? : >
![]() ![]() |
![]() |
#3175 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Mój też dostaje żelazo, nic strasznego ![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3176 | |
Wtajemniczenie
|
myślę że 6 kg to już na pewno, za 3 tygodnie szczepienie i zobaczymy ile przykoksił...
Cytat:
byłam z Hubertem u rehabilitantki i młody ma lekką asymetrię i napięcie mięśniowe tylne- wygina głowę do tyłu... pokazała jak młodego podnosić, jak nosić i kilka ćwiczeń i mam wziąć od pediatry skierowanie na rehabilitację (moja sis pracuje z tą rehabilitantką to może gdzieś nas ulokuje) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3177 |
Zakorzenienie
|
Papuga - gratki za wage i szczepienie. Po co zelazo jak morfologia w granicach normy? My mamy zelazi i hct ponizej norm w zelaza nam pediatra nieprzepisala dopiero powtorzymy badania i wtedy.
Moja tesciowa wymyslila dzis ze Filip ma tiki nerwowe i powinnam powiedziec o tym u neurokoga bo w weekend jak bylismy u nch to patrzyla jak spi i czasami wzdrygal..
![]() |
#3178 |
BAN stały
|
W DMie (takie coś jak Rossman), Rewe, Real, Lidl. W PL kupowałam w rossmanie i tesco najczesciej, ale zdarzaly sie tam tez inne sklepy. Nie zamawiałam przez internet. Ale nie kupuj za dużo takich co jeszcze nie jadł.Może sie okazać, że coś go uczula.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3179 |
Wtajemniczenie
|
Moja Lila tez ma płaską od lezenia.A to sie juz nie wyrówna?
Papuga ja kupuje mleko przez internet i widziałam ze sprzedawca ma tez w sprzedazy słoiczki ale nie wiem czy one są taniej.. Edytowane przez policzanka Czas edycji: 2014-01-08 o 14:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#3180 |
Zakorzenienie
|
Papuga w poscie samby na dole jest link
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:33.