Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013, cz.III - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części:
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013, cz. IV 0 0%
Śmiechy, piski i pełzanie, a przede mną już kolejne wyzwanie 0 0%
Główkę pięknie już trzymamy, wkrótce usiądziemy bez pomocy mamy 6 15,00%
Już obiadki pięknie jemy i do mamy się śmiejemy 3 7,50%
Nasze dzidzi są radosne, a mamusie chcą już wiosnę 8 20,00%
Gaworze i piszczę całe dnie, bo chcę powiedzieć, że kocham cię 19 47,50%
Obiadki wcinamy, na ząbki czekamy 2 5,00%
W wanience nóżkami sobie chlapie i czasem mamę za włosy złapie 2 5,00%
Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-08, 14:20   #3181
inezka92
Raczkowanie

Dot.: Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013,

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
Ja mam w planie, kolejność:
-marchewka
-marchewka z ziemniakami
-dynia z ziemniakami
-szpinak z ziemniakami- może zaryzykuje

jak już skończy 5 miesiąc:
-warzywo+ziemniaki+mięsko
-zupki

no i ten gluten ale to muszę z pediatrą pogadać.

I tutaj padło wcześniej mądre pytanie. Jak przechodzimy na całe słoiczki to rezygnujemy z podania mleka, czy ten słoiczek jest dodatkowym posiłkiem?. Bo ja już mam mętlik od tych rozbieżnych schematów żywienia
ja sloiczek podaje w tym czasie co powinna dostac mleko, jesli widze, ze sie nie najadla to podaje jej butle mleka

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość

niedawno wrócilismy od lekarza, Antek dzielnie zniósł szczepienie, popłakał ale zaraz się uspokoił.

Waży 7kg, mierzy 66cm, od ostatniego ważenia przybrał 600, lekarka powiedziała że mógłby troche więcej byłam zdziwiona bo przecież ma apetyt i je dużo..
mam mu dawac słoiczki dwa razy dziennie, w porze obiadowej warzywka a pod wieczor owoce.

Ponad to młody ma krzywą głowę.. deformuje mu się z tyłu z jednej strony przez to obracanie głowy w lewo. 24 stycznia mamy wizytę w poradni rehabilitacyjnej więc zobaczymy co dalej..
Miał robioną morfologię i wyszła w granicach normy, więc przepisała żelazo..
Jestem trochę zmartwiona po tej wizycie

Wazne pytanie- jak doprać ubranka i śliniaczki ubrudzone marchewką???
ja mam odplamiacz z biedronki, oxy, zostawiam na noc w wodzie, a pozniej normalnie do prania

Cytat:
O rany , radze jak najszybciej udać się do lekarza. Gdy miałam zapalenie piersi to poszłam do zwykłego lekarza na dyżur ale on powiedzial ze nastepnym razem mam udać się do ginekologa.
Spróbuj ogrzać tą pierś.

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ----------

Gerber też ma. Bobovity jest najsłodsza , próbowałam ;p

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

u nas się sprawdziła. chyba 5 kropli raz dziennie, nie pamietam bo juz nie podaje. na opakowaniu jest napisane jak podawac.

---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

na jakim wątku się udziela?
jak dobrze pamietam to lullaby mowila, ze watek czerwcowych mam

Cytat:
Dziewczyny gdzie kupujecie słoiczki?
Zamawia ktoś przez internet? jak tak to z jakiej strony?

Chciałabym kupić większą ilość i zastanawiam się czy przez internet nie bedzie taniej

---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ----------

lekarka mi mówiła żeby jak najwiecej kłaść na brzuch by nie odkształcać jeszcze bardziej tej główki.
O jakiej czapce mówisz? : >
intermarche, rossmann

Edytowane przez inezka92
Czas edycji: 2014-01-08 o 14:22
inezka92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 14:20   #3182
karolson
Zakorzenienie

Dot.: Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013,

Policzanka co posiadania dzieci to ja tez przez najblizsze kilka lat pozostane na jednym. Tak jak Ty chce sie skoncentrowac w pelni na Filipe wszystkiego go nauczyc i dobrze wychowac. Tez nawet po forum widze ze kazda z nas ma inne metody na wychowanie itd wiec kazdy planuje inaczej. Nie kieruje mna tez zadne ograniczenie finansowe zeby miec drugie dziecko wle jyz powiedzialam tzowi ze nie wczesniej niz 5 lat..
Stary 2014-01-08, 14:23   #3183
policzanka
Wtajemniczenie

Larysko baaaardzo dziękuje za meila!!

Witkom witaj! Ja niestety nie potrafie pomoc.Mam nadzieje ze uda Ci sie znalezc jakies rozwiązanie i nie stracic KP.
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 14:24   #3184
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Ładnie waży, tym się nie martw. A pod głowkę podkładaj coś, moze kładź go na boczku?
Mój też dostaje żelazo, nic strasznego
A co i jak podkłada się pod główkę?
Cytat:
lekarka mi mówiła żeby jak najwiecej kłaść na brzuch by nie odkształcać jeszcze bardziej tej główki.
Ja często kłade Filipa na brzuchu ale nie chce leżeć. Do tego dalej nie podnosi się na rękach ;/
No i nie przewraca się na boki, nawet nie próbuje
Wiem, że czeka nas rehabilitacja. Pod koniec stycznia mam wizyte u pediatry i wypisze mi skierowanie, chyba że w przyszłym tygodniu na szczepieniu poproszę mojej drugiej pani doktor o skierowanie.
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 14:26   #3185
87czarna
Zakorzenienie

No właśnie... co zrobic z tą płaską główką,jesli dziecko nie chce leżeć na boczku?

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 14:28   #3186
jo_asiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
ostatnio czytałam o tym. to ze czesciej chwyta lewą nie znaczy ze jest leworeczny poniewaz moze sie to w kazdej chwili zmienic.i ze nawet jak sie okaze ze jest leworeczny to nie powinno sie przestawiac go zmuszajac uzywac prawej reki bo te wymuszenia moga pozniej prowadzic do problemow rozwojowych.
Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
jo_asiekJulia też łapie lewą ręką,ale jakoś specjalnie sie tym nie przejmuje...nawet jesli będzie leworęczna

dzięki za odp. To, że Szymek mógłby być leworęczny absolutnie mi nie przeszkadza i nie próbowałabym tego na siłę zmieniać, ale po prostu matka wariatka wkręciłam sobie, że może coś nie tak z nim, albo z napięciem. W sumie to ma dopiero 11tyg i pewnie jeszcze nie raz coś się zmieni.

Teraz znów marudzi, stęka i krzyczy, bo zasnąć nie może. Tylko przy cycu pospał kilka minut, a po odłożeniu oczy szeroko otwarte i się kręci. Odpaliłam mu suszarę, może to pomoże
jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 14:29   #3187
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Policzanka co posiadania dzieci to ja tez przez najblizsze kilka lat pozostane na jednym. Tak jak Ty chce sie skoncentrowac w pelni na Filipe wszystkiego go nauczyc i dobrze wychowac. Tez nawet po forum widze ze kazda z nas ma inne metody na wychowanie itd wiec kazdy planuje inaczej. Nie kieruje mna tez zadne ograniczenie finansowe zeby miec drugie dziecko wle jyz powiedzialam tzowi ze nie wczesniej niz 5 lat..

W pełni Cie rozumiemm
Tak długo czekałam na Lile ze teraz po prostu chciałabym się nią porządnie nacieszyc.

Edytowane przez policzanka
Czas edycji: 2014-01-08 o 14:35
Stary 2014-01-08, 14:29   #3188
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
nie wczesniej niz 5 lat..
Wg mnie najgorsza różnica wieku jaka może być.Za duza by dzieci znalazły wspolny język, a za mała by starsze sie młodszym opiekowało. Jak dla mnie najlepiej jest poniżej 3 lat, albo powyżej 8-miu. Dlatego się tak streszczam z robieniem trzeciego szybko
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 14:34   #3189
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
Fajne jest mydełko na plamy, które można kupić np. w Rossku.
http://www.rossnet.pl/Produkt/Dr-Bec...lamiania,96791

No i słońce działa rewelacyjnie na plamy z marchewki Trzeba powiesić ubranko na słońcu.

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
ja w gemini zamawiałam coś ok 29 zł
podawałam od urodzenia może z 4-5 razy, wieczorami jak bolał brzuszek, 5 kropli na łyżeczkę , po minucie a czasem nawet i krócej płacz ustępował i lek działa cuda
a co się dzieje że chcesz kupić ?
Bo Julek nie robi kupy

Cytat:
U nas jeszcze bardziej zatwardza wiec jezeli 5 dni bez kupki to nipolecam. Dopiero po odstaeieniy kupki byly codziennie. To jest probiotyk na uklad trawienny i biegunke.
Właśnie pamiętałam, że któraś z nas pisała o zatwardzeniu po Biogai.

Cytat:
Napisane przez wiktom Pokaż wiadomość
Proszę o radę

Chyba tracę pokarm a zależy mi na KP. Mniej więcej od świąt zauważyłam, że Mały się nienajada. Ssie pierś, wydaje się sobie pojadł, natomiast w niedługim czasie po tym staje się strasznie marudny i nerwowy. Uznałam,że jest głodny i dokarmiłam go butlą no i dziecko Anioł. Kiedy karmię w nocy i nad ranem jest ok, bo pokarmu się trochę nazbiera ale w ciągu dnia jest już gorzej. Podaje jedną butelkę a drugą na noc bo inaczej mam w domu małego potworka. Dodam, że za każdym razem przystawiam go do piersi, żeby possał (popyt-podaż) ale nic nie leci i się denerwuje, piję dużo wody, niczym się nie stresuje a pokarmu coraz mniej. Co robić, pomóżcie!!!
Spokojnie
Miałam podobnie. Musisz zainwestować w elektryczny laktator I ściągać nim od razu po każdym karmieniu z obu piersi systemem 7-5-3. Tak przez 4 dni, ale można i dłużej. Powinno pomóc. Wiem, że nie zawsze się da po każdym, to ściągaj chociaż po 3-4 karmieniach.

Pewnie Tassia Ci jeszcze coś podpowie, bo ona rozkręcała laktację chyba już ze dwa razy i jest skarbnicą wiedzy w tej materii

Ps. Pij i najadaj się porządnie. Kup herbatkę na laktację Lactosan, super działa Przynajmniej dla mnie

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 14:34   #3190
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Myślę, że jak pogodny to nie musisz mu pomagać

dzięki
Już za 4 dni egzamin

Pamiętacie dziewczyny debate na poczekalni na temat: 'po kim chciałybyśmy żeby dzieci odziedziczyły nos'?
Ja tam mogę stwierdzić, że Filip ma taki jak mąż- co mnie cieszy
ja już w K.dzisiaj o tym pisałam.
ja idealnego nosa nie mam,ale lepszy niż małża

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
o dzieki tez skorzystam bo ostatnio sie zastanawialam jak ja dopiore te marchewki

Laseczki mam pytanko z innej beczki
czy ktoras z was ma jakies namiary na sprawdzona kwatere ew. miejscowosc w polnocnych Wloszech? chcemy jechac w maju na wakacje ale poki co nic sensownego nie znalazlam...ceny wywalaja z butow normalnie to bym pojechala w ciemno ale z Bartkiem nie bede ryzykowac

Papuga moj maly ma z tylu plaska glowe... wprawdzie wydaje mi sie ze od porodu mu sie juz poprawilo troche, bo mial z jednej strony bardzo wystajaca kosc a teraz juz prawie jej nie czuc pod dotykiem...staram sie go jak najwiecej klasc na boki ale zazwyczaj odwraca sie na plecy wczesniej czy pozniej skubany...czytalam ze taka deformacja powstaje juz w macicy i potem trudno jest powrocic do normalnosci bo dziecko duzo lezy i uciska tyl glowy... i w sumie chyba ma to sens bo dziecko mojej kolezanki ma az wlosy wytarte z tylu od lezenia a nie ma plaskiej glowki... ide w piatek do lekarza i az sie boje ze mnie opieprzy za ta glowe... zastanawiam sie czy malemu takiej czapki nie zamowic...ale najpierw chce sie dowiedziec co na to lekarz...

http://www.tortle.com/
bibione,ravenna?
do bibione moi rodzice co roku jeżdżą,do apartamentów.

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
myślę że 6 kg to już na pewno, za 3 tygodnie szczepienie i zobaczymy ile przykoksił...

hehe mój po 15 minut śpi...

byłam z Hubertem u rehabilitantki i młody ma lekką asymetrię i napięcie mięśniowe tylne- wygina głowę do tyłu... pokazała jak młodego podnosić, jak nosić i kilka ćwiczeń i mam wziąć od pediatry skierowanie na rehabilitację (moja sis pracuje z tą rehabilitantką to może gdzieś nas ulokuje)
miałaś jakieś zalecenie od pediatry,czy na własną rękę?

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 14:37   #3191
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
A co i jak podkłada się pod główkę?

Ja często kłade Filipa na brzuchu ale nie chce leżeć. Do tego dalej nie podnosi się na rękach ;/
No i nie przewraca się na boki, nawet nie próbuje
Wiem, że czeka nas rehabilitacja. Pod koniec stycznia mam wizyte u pediatry i wypisze mi skierowanie, chyba że w przyszłym tygodniu na szczepieniu poproszę mojej drugiej pani doktor o skierowanie.
Nie podnosi głowki?
Dzieci które nie lubia lezec na brzuch moga pozniej zaczac dźwigac glowe, tak bylo z Antkiem.
Lepiej jaknajwczesniej zarejestrować sie do poradni rehabilitacyjnej bo sa długie terminy

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-08, 14:37   #3192
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Wg mnie najgorsza różnica wieku jaka może być.Za duza by dzieci znalazły wspolny język, a za mała by starsze sie młodszym opiekowało. Jak dla mnie najlepiej jest poniżej 3 lat, albo powyżej 8-miu. Dlatego się tak streszczam z robieniem trzeciego szybko

cos w tym jest.Moja siostra jest 6 lat młodsza i nie mam z nią najlepszego kontaktu za to brat o 9 lat starszy i kontakt z nim jest super.
Stary 2014-01-08, 14:38   #3193
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
No właśnie... co zrobic z tą płaską główką,jesli dziecko nie chce leżeć na boczku?
nosić tak dzisiaj zażartowała lekarka, tzn chyba zażartowała

Stary 2014-01-08, 14:39   #3194
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:

niedawno wrócilismy od lekarza, Antek dzielnie zniósł szczepienie, popłakał ale zaraz się uspokoił.

Waży 7kg, mierzy 66cm, od ostatniego ważenia przybrał 600, lekarka powiedziała że mógłby troche więcej byłam zdziwiona bo przecież ma apetyt i je dużo..
mam mu dawac słoiczki dwa razy dziennie, w porze obiadowej warzywka a pod wieczor owoce.

Ponad to młody ma krzywą głowę.. deformuje mu się z tyłu z jednej strony przez to obracanie głowy w lewo. 24 stycznia mamy wizytę w poradni rehabilitacyjnej więc zobaczymy co dalej..
Miał robioną morfologię i wyszła w granicach normy, więc przepisała żelazo..
Jestem trochę zmartwiona po tej wizycie

brawo jaki duży chłopak z Antosia

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 14:39   #3195
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny gdzie kupujecie słoiczki?
Zamawia ktoś przez internet? jak tak to z jakiej strony?

Chciałabym kupić większą ilość i zastanawiam się czy przez internet nie bedzie taniej

---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ----------

O jakiej czapce mówisz? : >

Cytat:
Moja Lila tez ma płaską od lezenia.A to sie juz nie wyrówna?

Papuga ja kupuje mleko przez internet i widziałam ze sprzedawca ma tez w sprzedazy słoiczki ale nie wiem czy one są taniej..
mam nadzieje ze sie wyrowna...duzo o tym czytalam i wg polskich specjalistow niby nie trzeba nic robic, ze sama sie wyrowna jak dziecko bedzie raczkowac, siadac itd... natomiast niemieccy lekarze zakladaja takie ala kaski, z kolei te czapki to chyba usa, uk... w kazdym razie moj niemiecki lekarz widzial ta glowe i kazal klasc na boki, w piatek znowu ide i zobaczymy co powie... jak bylam u niego w 4 tyg zycia malego to nie bylam swiadoma ze cos jest nie tak, a teraz poczytalam i bede pytac... mam nadzieje ze kask malego nie czeka...ale w sumie widzialam w google efekty noszenia kasku przez 8 tyg i moze byloby to dobre....sama nie wiem...w kazdym razie nieleczona duza deformacja moze powodowac pozniejsze zaburzenia pracy mozgu, wiec jesli jest powazne to lepiej nie lekcewazyc

Cytat:
ja mam brata 5 lat mlodszego i fajnie sie z nim bawilam jak mial 2 latka to ubieralam go w moje stare sukienki i byl moja coreczka oboje bylismy przeszczesliwi teraz jest gorzej ale to dlatego ze moj brat wyznaje dziwne teorie
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 14:41   #3196
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
zgadzam sie w 100%

---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ----------

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość

No i słońce działa rewelacyjnie na plamy z marchewki Trzeba powiesić ubranko na słońcu.

Bo Julek nie robi kupy

Spokojnie
Miałam podobnie. Musisz zainwestować w elektryczny laktator I ściągać nim od razu po każdym karmieniu z obu piersi systemem 7-5-3. Tak przez 4 dni, ale można i dłużej. Powinno pomóc. Wiem, że nie zawsze się da po każdym, to ściągaj chociaż po 3-4 karmieniach.

Pewnie Tassia Ci jeszcze coś podpowie, bo ona rozkręcała laktację chyba już ze dwa razy i jest skarbnicą wiedzy w tej materii

Ps. Pij i najadaj się porządnie. Kup herbatkę na laktację Lactosan, super działa Przynajmniej dla mnie

dzieki, odpisalam sobie nazwe i poszukam.
i to wystarczy namydlic, zostawic zeby sie odmoczyło i potem do pralki?

Stary 2014-01-08, 14:43   #3197
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:

mam nadzieje ze sie wyrowna...duzo o tym czytalam i wg polskich specjalistow niby nie trzeba nic robic, ze sama sie wyrowna jak dziecko bedzie raczkowac, siadac itd... natomiast niemieccy lekarze zakladaja takie ala kaski, z kolei te czapki to chyba usa, uk... w kazdym razie moj niemiecki lekarz widzial ta glowe i kazal klasc na boki, w piatek znowu ide i zobaczymy co powie... jak bylam u niego w 4 tyg zycia malego to nie bylam swiadoma ze cos jest nie tak, a teraz poczytalam i bede pytac... mam nadzieje ze kask malego nie czeka...ale w sumie widzialam w google efekty noszenia kasku przez 8 tyg i moze byloby to dobre....sama nie wiem...w kazdym razie nieleczona duza deformacja moze powodowac pozniejsze zaburzenia pracy mozgu, wiec jesli jest powazne to lepiej nie lekcewazyc

koniecznie daj znac co powie lekarz.ja bede miała wizyte u ortopedy w lutym to tez podpytam.
Stary 2014-01-08, 14:43   #3198
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
O rany , radze jak najszybciej udać się do lekarza. Gdy miałam zapalenie piersi to poszłam do zwykłego lekarza na dyżur ale on powiedzial ze nastepnym razem mam udać się do ginekologa.
Spróbuj ogrzać tą pierś.

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ----------

Gerber też ma. Bobovity jest najsłodsza , próbowałam ;p

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

u nas się sprawdziła. chyba 5 kropli raz dziennie, nie pamietam bo juz nie podaje. na opakowaniu jest napisane jak podawac.

---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

na jakim wątku się udziela?
Inezka już pisała majowo-czerwcowe. Już się wkręciła
ale to było do przewidzenia

Cytat:
Ja właśnie chce za 5 lat kolejne bo nie możemy sobie teraz pozwolić na drugie, albo Bartek będzie jedynakiem

Wysłane z mojego GT-S6810P przy użyciu Tapatalka

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 14:44   #3199
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Papuga w poscie samby na dole jest link
o fakt nie ogarniam na tyle angielskiego

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-08, 14:45   #3200
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość

Bo Julek nie robi kupy

Spokojnie

ja mialam z tej serii takie malutki zielony odplamiacz w proszku i tez byl rewelacyjny nawet na stare plamy z owocow...ale nie jest zbyt wydajny...

a z tym sloncem to mam brudne powiesic czy juz po praniu ale niedoprane rzeczy? no i skad znalezc slonce?

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
ja już w K.dzisiaj o tym pisałam.
ja idealnego nosa nie mam,ale lepszy niż małża

bibione,ravenna?
do bibione moi rodzice co roku jeżdżą,do apartamentów.

miałaś jakieś zalecenie od pediatry,czy na własną rękę?
nooo wlasnie tamte okolice by nas interesowaly... masz moze jakies namiary na apartamenty??

Cytat:
nosić tak dzisiaj zażartowała lekarka, tzn chyba zażartowała
nio to jest sposob bo mojemu poprawila sie glowa po swietach, gdzie sporo byl noszony przez babcie i prababcie...ale ile mozna
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 14:46   #3201
nephelim89
Rozeznanie

Hejo,
Ja tak na szybko. O 3 w nocy obudził mnie okropny ból nerki. Od rana probowałam sie dostać do lekarza i w koncu udalo mi sie ale tylko skierował mnie na usg z podejrzeniem kamieni w nerkach... jutro mam isc do szpitala i moga mnie zostawic. Nie wiem jak z tz damy rade :/ trzymajcie kciuki zeby jakos mi to samo minelo

Wysłane z mojego HP Slate 7
nephelim89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 14:47   #3202
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:
zgadzam sie w 100%

---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ----------

dzieki, odpisalam sobie nazwe i poszukam.
i to wystarczy namydlic, zostawic zeby sie odmoczyło i potem do pralki?

ja mam takie mydełko

http://www.sklep.pollena.com.pl/rein...00g-p-572.html

uzywałam go dopoki nie odkryłam tego sprayu o którym wyzej pisałam.Tez polecam.

Edytowane przez policzanka
Czas edycji: 2014-01-08 o 14:48
Stary 2014-01-08, 14:48   #3203
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Inezka już pisała majowo-czerwcowe. Już się wkręciła
ale to było do przewidzenia

Ja właśnie chce za 5 lat kolejne bo nie możemy sobie teraz pozwolić na drugie, albo Bartek będzie jedynakiem

Wysłane z mojego GT-S6810P przy użyciu Tapatalka
ja z rok albo 1,5. jesli nie to dopiero za jakies 7 albo w ogóle

Stary 2014-01-08, 14:49   #3204
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:

ja mam brata 5 lat mlodszego i fajnie sie z nim bawilam jak mial 2 latka to ubieralam go w moje stare sukienki i byl moja coreczka oboje bylismy przeszczesliwi teraz jest gorzej ale to dlatego ze moj brat wyznaje dziwne teorie
No ja mam 5,5 roku młodszego i całe dzieciństwo sie tłuklismy. Jako dorośli było parę dobrych lat, ale od kiedy ma dziewczyne dalej kiepsko
Stary 2014-01-08, 14:49   #3205
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam takie mydełko

http://www.sklep.pollena.com.pl/rein...00g-p-572.html

uzywałam go dopoki nie odkryłam tego sprayu o którym wyzej pisałam.Tez
polecam.
dziekuje wam za rady
bede kombinowac, wszystkie śliniaki załatwione marchewą

Edytowane przez papuga_69
Czas edycji: 2014-01-08 o 14:51
Stary 2014-01-08, 14:53   #3206
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:
dziekuje wam za rady
bede kombinowac, wszystkie śliniaki załatwione marchewą
Stary 2014-01-08, 14:53   #3207
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
I

a
Ale Ty jeszcze młoda jesteś to możesz i za 10 lat mieć.

Ja bym chciała odchować dzieci i pójść do pracy. Teraz jakbym zaczęłam pracować to już by było z trzecim cieżko, bo pewnie nie mialabym od razu umowy na stałe to by mi szkoda było prace stracić, a jakbym się doczekała stałej to już mogę być blisko tego by się martwić o przypadkowe zostanie babcią. Więc u mnie to albo teraz albo nigdy
Stary 2014-01-08, 14:55   #3208
papuga_69
Zakorzenienie

Antek caly dzien śpi po tym szczepieniu bidulek
przed chwila obudził sie z krzykiem i puszczał bąki, pewnie bolał go brzuszek. teraz znowu spi przy cycu.

---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ----------

Cytat:
Ale Ty jeszcze młoda jesteś to możesz i za 10 lat mieć.

Ja bym chciała odchować dzieci i pójść do pracy. Teraz jakbym zaczęłam pracować to już by było z trzecim cieżko, bo pewnie nie mialabym od razu umowy na stałe to by mi szkoda było prace stracić, a jakbym się doczekała stałej to już mogę być blisko tego by się martwić o przypadkowe zostanie babcią. Więc u mnie to albo teraz albo nigdy
Czyli teraz staracie się o 3 ?

Stary 2014-01-08, 14:57   #3209
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
Nie podnosi głowki?
Dzieci które nie lubia lezec na brzuch moga pozniej zaczac dźwigac glowe, tak bylo z Antkiem.
Lepiej jaknajwczesniej zarejestrować sie do poradni rehabilitacyjnej bo sa długie terminy
Głowkę podnosi i przekręca ją na prawo, lewo. Ale robi samolocik leżąc na brzuchu, tzn. nie podnosi tułowia na rączkach a już powinien.
Pediatra dała mu czas na naukę do końca stycznia, jak sie nie nauczy to czeka nas rehabilitacja.
Co do terminów to wiem, ale chyba będę chodzić prywatnie.
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 14:58   #3210
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:

Czyli teraz staracie się o 3 ?
Mozna to tak nazwac.Ze tak powiem nie zabezpieczamy sie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości