|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć V część wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
34 | 64,15% |
Żebro, pęcherz - znowu bóle... Dziecko, obchodźże się z mamą czule! - Mamusie III/IV 2014 cz.5 |
9 | 16,98% |
Już niedługo będziesz z nami, my na Ciebie tu czekamy - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
10 | 18,87% |
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3451 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4
oj biedny mój mąż zawsze jak przychodzi z pracy i ma jeść obiad oglądam to we łzach. Pewnie nienawidzi tego bardziej niż M jak miłość
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3452 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3453 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3454 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ---------- Kate - biustonosz do karmienia kupowałaś o miseczkę większy czy na obecny biust? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3455 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
i z drugiej kartki w czerwoną kratkę, taką samą, wycinam kształt mebli wg wymiarów ;P i przekładam :P:P:P:P:P to tu to tam :P
![]() |
#3456 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Że też chciało ci się wycinać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3457 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Choćbym mała paść nie nazwę tak, jedyna znana mi z imienia prostytutka u nas w mieście tak się nazywała ![]() Cytat:
![]() 2. I słusznie, bo majtki były na tapecie wczoraj ![]() Cytat:
![]() Sprawdzi się ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() No wiesz, chłopak nie kolekcjonuje butów, prędzej paski i krawaty ![]() A tak w ogóle wstałam o 13.55 ![]() Gratuluje studniówki i 8 miesiąca ![]() sprawdziłam, za 3 dni!!!!!! ![]() Edytowane przez bebe97 Czas edycji: 2014-01-08 o 14:20 |
|||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3458 |
Moderator
|
A i jeszcze chciałam zapytać - kupujecie pościel do wózka?
Bo ja myślałam że sam kocyk wystarczy - a poduszka takiemu maluchowi i tak nie potrzebna. Robię końcowe zamówienia to trochę Wam będę truła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3459 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/...ajlepszy_.html i na podstawie tego kupiłam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3460 | |||||
Zakorzenienie
|
Tak, buciki to dla małej ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3461 | ||||
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Gratuluję wczorajszych udanych wizyt ![]() I jeszcze może rozwiejecie moją wątpliwość. Wczoraj pojawił się temat wożenia w łupce tej samochodowej. Z Antkiem temat nie istniał, mieliśmy łupke w samochodzie i zwykłą gondolę 1 w 1 ![]() Tutaj we Francji w zasadzie nie widuje się gondol (no w każdym razie jest ich bardzo mało) - laski wożą dzieciaki właśnie w takich łupkach. Wy piszecie, że to niezdrowe dla kręgosłupa...ale tak sobie myślałam...że noworodek ma przecież właśnie naturalnie kręgosłup wygięty jeszcze (kifoza całkowita, jak mówi dr Google ![]() Cytat:
ja z Antkiem też ręcznie odciągałam jak była potrzeba ![]() ![]() Nie wróciłam do pracy, więc nie było potrzeby codziennie odciągać, ale wychodziłam, owszem, ale nigdy nie na jakoś strasznie długo, jedna butelka była odciagnięta, a na wszelki wypadek zapasik w zamrażalniku ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Co do przyczepki - baaaardzo polecam ![]() A ekspedientka przeurocza ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3462 |
Rozeznanie
|
dobrze, że to tylko małe prostokąciki
![]() z innej beczki: nikt mi już nie wierzy, jak mówię, że nie wiem czy chłopiec czy dziewczynka ;P a my z mężem zgodnie twierdzimy, że wstydniś nie chce pokazać :P i tylko my i wy wiecie, że chłopak :P z beczki pełnej zgagi: rennie mi nie pomaga :| jakby była dziewczynka to bym jej dała na imię Zgaga :P a chłopak ![]()
#3463 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3464 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ew. ustrzeliłam śpiworek za 19 zł na tablicy - do wózka za duży, ale można podwinąć ![]() na jakieś chłodniejsze dni się chyba przyda - milutki, cieplutki, jak nowy, z mothercare, i ma dziury na pasy, to i do fotelika się przyda ale tak to kocyki ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3465 | ||
Zakorzenienie
|
Mój też musi to oglądać
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Tak mi się jakos kojarzy ![]()
![]() |
#3466 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Spacer był fajny- ptaszki śpiewały, 14 stopni w cieniu... Jak nic wiosennie. Wolałabym szczerze mówiąc teraz przejść zimowy, prawdziwie zimowy, okres. Jak sypnie za 2 miesiace to będziemy miały ślisko na porodówkę...
![]() |
#3467 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3468 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#3469 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No, ale muszę się za to wziąść ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3470 | |||
Moderator
|
dzięki - tak myślałam, to ja też nie kupuję pościeli wózkowej
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() I tak jak Ela pisze - dziecko musi ćwiczyć ruch, a w takim foteliku tylko oczami swobodnie może poruszać ![]() Tak Zawitkowski tłumaczył. Serio ma tyle czapek? ![]() Poszalałaś ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3471 |
Zakorzenienie
|
przeczytałam wszystko
![]() Ewcia dziś mega grzeczna, pięknie się sobą zajmowała, a ja w międzyczasie machnęłam na jej życzenie zupę pomidorową i pościerałam zalegające na meblach kurze. od razu lepiej ![]() z tej strony, która wybiera imię dla dziecka wyszło mi tylko jedno: URBAN. że też wcześniej na to nie wpadłam ![]() było o paleniu. ja nie paliłam nigdy, małż dużo i długo. obiecywał, że rzuci zanim Ewa się urodzi, ale nie wyszło. żadne prośby, groźby, marudzenia na niego nie działały. niby zawsze palił na dworze, ale wchodził za nim cały ten smród. aż w zeszłym roku 2-letnia Ewcia zapytała go, czy idzie zapalić i zrobiło mu się głupio, bo dotarło do niego, że jest świadoma tego, po co on wychodzi. wtedy postanowił rzucić, udało się, częściowo z pomocą Tabexu. w grudniu minął rok. za zaoszczędzone pieniądze kupił sobie lustrzankę Nikona i odkrył pasję fotografowania, z czego są (oprócz wydatków) korzyści w postaci pięknych pamiątek. co do pieluch, zacznę na pewno od pampków, a potem i z Dady będę korzystać. przy Ewci było tak, że na noc zawsze były Pampki, bo Dady lubiły przeciekać. nie zmieniałam pieluch od razu jak siknęła, bo skąd mogłam wiedzieć, kiedy to robi. średnio przy każdym karmieniu właśnie szła na przewijak do zmiany. a zdarzało się, że przy jednym karmieniu trzy razy ją przewijałam, bo na raty kupę robiła ![]() ja do szpitala pakowałam się w taką torbę turystyczną na kółeczkach z BP, nie wiem, czy kojarzycie. jest dość spora. i miałam wrażenie, że personel krzywo na mnie patrzył za jej gabaryty. ale może to tylko ta jedna wredna położna była... co do roztargnionych i wiecznie spóźnionych małżów - znam z autopsji. poszedł wczoraj na nocny dyżur 21-9, zaznaczył, że musi zostać dłużej, ale do tej pory go nie ma. do tego praca taka, że przeważnie nie ma kiedy się po tyłku podrapać, nie mówiąc o napisaniu smsa czy rozmowie przez telefon. nauczyłam się czekać cierpliwie i nie niepokoić go pytaniami, kiedy będzie. kwiatki pokażę, jak zgram zdjęcia z telefonu. zrobiłam jednego wspierając się filmem na YT, a drugiego z pamięci. wczoraj skończyłam szydełkować małą sówkę, coś ala breloczek, ale muszę jeszcze ją wypchać i zszyć, to też się pochwalę, jak będzie gotowa. Czbasia - szaleństwo w szafie, możesz hurtownię obuwia dla niemowląt założyć :P |
![]() ![]() |
![]() |
#3472 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja chodzę prywatnie, 100 zł za wizytę co 3 tygodnie, a tak to u mnie też wygląda właśnie... Miałam do tej pory zaledwie 3 usg, ani razu nie usłyszałam jaka jest waga dziecka, ciągle tylko "jest ok". A na każdej wizycie tylko paluch, detektor, pytanie "słyszysz?", da mi zwolnienie, weźmie banknocik i tyle ![]() Gdyby nie to, że dodatkowo byłam na usg genetycznych w 3d to nic bym nie wiedziała ![]() Oby tylko w czasie porodu mnie nie zawiódł bo ukatrupię... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja ciąglę słyszę, że niemożliwe bym miała córkę bo za ładnie wyglądam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3473 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale kobiecie wolno ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Nadrobiłam ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3474 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ---------- Nie ja ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3475 |
Zakorzenienie
|
a jeszcze miałam Was zapytać o opinię.
z racji obowiązków zawodowych, musimy uczestniczyć w tym balu: http://www.domnadziei.pl/nowosci/467...m-nadziei.html jako, że oboje nie znosimy takich imprez, nie uśmiecha nam się tam być. mało tego, ja jako wieloryb na balowo siebie nie widzę. wczoraj wylicytowałam taką kieckę: http://allegro.pl/elpasa-sukienka-ci...838012058.html myślicie, że się nada? o ile oczywiście będzie pasować.... ja generalnie nie znoszę sukienek, źle się w nich czuję, to samo z obcasami, a teraz po prostu wypada się galowo ubrać. na nogi chyba baleriny włożę i tak, oczywiście jak je najpierw kupię :P |
![]() ![]() |
![]() |
#3476 |
Zadomowienie
|
Ja mam 53 - połowa prawie od studniówki- dopiero przeraża...
#3477 |
Wtajemniczenie
|
Ja do wózka kupię chyba poduszkę antywstrząsową:
http://ekoubranka.pl/pl/poduszki-ant...owa-sowki.html Do tego kocyk na spód i ewentualnie na górę coś do przykrycia. Ale, że kocyków mam milion to ich nie kupuję. Liczę na to, że w maju będzie już cieplutko i będę przykrywać jedynie pieluszką. |
![]() ![]() |
![]() |
#3478 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3479 |
Zakorzenienie
|
Nie strasz
![]()
![]() |
#3480 | ||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny zdjęć USG nie wrzucę, bo mam tylko filmik. Nie wiem czemu mi nie dała na papierku kilku ujęć. Próbował mi małż zrobić print screena, ale jakiś zły format filmu jest, że nie chce wczytać ![]() Ja dziś mam 34 t.c czyli 46 dni do porodu ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:44.